Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-03, 09:37   #691
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Dziewczyny czy ktoraś ma albo "macała" ten pchacz?? Chodzi mi o to żeby był stabilny...bo pchacz który mamy -nie nadaje się na dwór do pchania bo to plastik..lekki i Antonio leci wręcz za nim. Chciałabym żeby miał stabilny i cięzki wózek (jak ten co ma BOKEH...no ale różu mu nie kupię i mógł sobie swobodnie go prowadzić.i bezpiecznie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40060836/

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Ostatnio dziwny nastroj i sporo rzeczy do zrobienia wiecej: m.in. szoferowanie tz i pomoc przyjaciolce z sasiedniego mieszkania.
Na spacery czy plac zabaw wychodze, bo musze. Wszyscy bez wyjatku lgna do Yae, a ja juz mam dosyc odpowiadania na te same pytania. Chce w spokoju pospacerowac a nie opedzac sie od chmary natretnych ludzi. Inni rodzice jakos nie maja wianuszka fanow wokol siebie.
Ale dzis mnie jedna babcia dobila. Mianowicie stalam przy zjezdzalni, na ktorej Yae sie bawila a zza plecow slysze slodkopierdzacy glos jakiejs babki, ze jakiego Yae ma fajnego tate, ze wzial ja na plac zabaw. Ok, starsza pani mogla sie z daleka pomylic. Ale nie, podeszla i z szalonej odleglosci 50cm, patrzy na mnie i na glos: a moze to mama? Nie, nie to tata!! Ostatni raz z facetem mnie mylono w podstawowce jak mialam wlosy ostrzyzone na zapalke i plecy z przodu i tylu.
Cza jej było odpowiedzieć "Ale masz fantazję ..DZIADKU"
swoją drogą...męsko mi nie wyglądasz..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 09:45   #692
marsi11
Zakorzenienie

No i wiedzialam,że akrobacje Leosia się kiepsko skończą
mały dziś w nocy wyskoczył z łóżka tylko,że nie na moje łóżko a z drugiej strony i do tego poleciał na głowę
co ja mam zrobić? potem już nie spałam do rana, czy to znaczy,że przyszedł czas na dorosłę łóżeczko

przepraszam,ze nie cytuje ale muli mnie, nerwa mam i wogóle niewyspana jestem bo potem po prostu bałam się oko zmrużyć
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 09:53   #693
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

MArsi a masz wyjęte te dwa szczebelki?? może jak mu wyjmiesz i pokazesz dziurę..to zrezygnuje z kaskaderki????

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-04-03, 09:57   #694
marsi11
Zakorzenienie

mamy turystyczne łóżeczko drewniane u nas się nie sprawdziło bo mały ciągle uderzał głową o szczebelki
Stary 2014-04-03, 10:03   #695
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
No niektóe sytuacje przyznam , że są zabawne jak dziecko chce być dorosłym
U nas karmienie lalek i misiów zawsze właśnie zdawało egzamin a teraz od jakiegoś czasu niet.

Trzymam kciuki by się znalazł !

Bardzo fajnie z tym żłobkiem

No fotelik to jedyne miejsce z któego nie ucieka, bo w biegu próbowałam karmić to jeszcze bardziej się szarpała i upaćkane było więcej rzeczy.
A co do zębów-hmmm a wiesz że być może ? Mam taką cichą nadzieję, że po wyjsciu zęboli powróci apetyt.

no to właśnie tak jak u nas nie je NIC, bo my nie uu ;/

Fajny pomysł, jutro spróbujemy

Dziękuję za rady dotyczące pracy.
Ale wychodzi na to , że jestem jakaś dziwna bo ja wolę być w domu z Blanką niż iść do byle jakiej pracy.
Bo tak szczerze mówiąc to w chwili obecnej nawet na kasę do marketu nie zatrudniają, a dla mnie szczytem marzeń było by pracowanie z jakimś sklepie z odzieżą, obuwiem czy kosmetykami większych ambicji nie mam na to miasteczko bez studiów. No ale z tym też
Frustrujące jest jednak to , że po wysłaniu tylu cv był tylko jeden telefon, po którym i tak nic nie wyszło ;/

frustrujace jest wyslanie 3 cv w ciagu tygodnia, bo nie ma wiecej ofert na ktore mozna sie zglosic

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Kija, popietroliłam jednak, nie ma to jak ciocia Wikipedia po strychach w Kopenhadze to we Wszystko czerwone latała. A Wszyscy jestesmy podejrzani tez mi sie podobało

Aniu, bo ja lubie wysokie obcasy, lepiej- w niskich bolą mnie nogi
o, te:
http://allegro.pl/royal-s-modne-czol...042083218.html

Dodam tylko, ze nie mam parcia na buty po kilka stów, wole kilka sztuk za cene jednych

A modne są teraz jeszcze zamszowe buty? Bo sporo tego na all

zmykam, dobrej nocki
szalona! Wedlug aukcji maja 11 cm Nie rozumiem jak takie patyki moga by wygodne do biegania za malcem Chyba nigdy sie nie przekonac do wysokich obcasow- dla mnie to czysty masochizm i torturowanie kobiet :P

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ok już widziałam, coś mi w tel nie działą fb, a w domu nie mam chwilowo neta. A gdzie Twoje foto

Doskonale Cię rozumiem co do nocy...
Mandat oczywiście za prędkość
pirat drogowy

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
MArsi a masz wyjęte te dwa szczebelki?? może jak mu wyjmiesz i pokazesz dziurę..to zrezygnuje z kaskaderki????
Z tego co pamietam Marsi ma turystyczne I chyba czas na dorosle lozeczko musi ustapic mlodszemu rodzenstwu

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 10:12   #696
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy ktoraś ma albo "macała" ten pchacz?? Chodzi mi o to żeby był stabilny...bo pchacz który mamy -nie nadaje się na dwór do pchania bo to plastik..lekki i Antonio leci wręcz za nim. Chciałabym żeby miał stabilny i cięzki wózek (jak ten co ma BOKEH...no ale różu mu nie kupię i mógł sobie swobodnie go prowadzić.i bezpiecznie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40060836/

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cza jej było odpowiedzieć "Ale masz fantazję ..DZIADKU"
swoją drogą...męsko mi nie wyglądasz..

Niestety nie to poczucie humoru

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
mały dziś w nocy wyskoczył z łóżka tylko,że nie na moje łóżko a z drugiej strony i do tego poleciał na głowę
co ja mam zrobić? potem już nie spałam do rana, czy to znaczy,że przyszedł czas na dorosłę łóżeczko

przepraszam,ze nie cytuje ale muli mnie, nerwa mam i wogóle niewyspana jestem bo potem po prostu bałam się oko zmrużyć

Krzywdy sobie nie zrobil?
Wedlug mnie bedzie teraz ostrozniejszy
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 10:12   #697
Debrah
Zakorzenienie

Marsi: ojej!
A może weź spróbuj z drewnianym teraz, bo macie je jeszcze?
i wyjmij szczebelki??

Dziecko moje ma śmieszną zabawę, zakłada sobie kółka (takie co się je zakłada na wieżę żyrafę) na ręce i kręci:d paraduje tak z nimi, podchodzi, żeby jej zdjąć i znów zakłada, i znów i znów..

Meneq: dziwna kobieta. A może to wynika z tego, że Japonki używają dużo makijażu chyba?? Czy to mit?

-------
Haha teraz się młode chowa za poduchą od kanapy, krzyczy "niemmm nieeemmm" (nie ma) i czeka aż znajdę

Szaja: może ja ogłoszenie twoje puszczę na grupach dzieciowych fb? może ktoś kotka ma, chce się pozbyć? zrobiłby dobry uczynek?

Ja chcę młodej na ?Dzień Dziecka w czerwcu hagusia kupić lub kotka z Małego Artysty - bo ma fazę na misie - ogólnie widzę że na razie typowa dziewczynka jest - lalki i misie kocha.
Hope: ty kupiłaś wtedy tego Hagusia Dadusiowi?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 10:19   #698
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Marsi: ojej!
A może weź spróbuj z drewnianym teraz, bo macie je jeszcze?
i wyjmij szczebelki??

Dziecko moje ma śmieszną zabawę, zakłada sobie kółka (takie co się je zakłada na wieżę żyrafę) na ręce i kręci:d paraduje tak z nimi, podchodzi, żeby jej zdjąć i znów zakłada, i znów i znów..

Meneq: dziwna kobieta. A może to wynika z tego, że Japonki używają dużo makijażu chyba?? Czy to mit?

-------
Haha teraz się młode chowa za poduchą od kanapy, krzyczy "niemmm nieeemmm" (nie ma) i czeka aż znajdę

Szaja: może ja ogłoszenie twoje puszczę na grupach dzieciowych fb? może ktoś kotka ma, chce się pozbyć? zrobiłby dobry uczynek?

Ja chcę młodej na ?Dzień Dziecka w czerwcu hagusia kupić lub kotka z Małego Artysty - bo ma fazę na misie - ogólnie widzę że na razie typowa dziewczynka jest - lalki i misie kocha.
Hope: ty kupiłaś wtedy tego Hagusia Dadusiowi?

Japonki z reguly bardzo delikatnie sie maluja. Czasami zdarzy sie ostrzejszy makijaz, ale to nie na placu zabaw.
Zreszta przy mojej karnacji i oprawie oczu nie sa w stanie powiedziec czy jestem umalowana czy nie. Dzis akurat bylam
Sprostowanie: uzywaja tony kosmetykow, ale efekt koncowy jest subtelny

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-04-03 o 10:20
Stary 2014-04-03, 10:20   #699
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Japonki z reguly bardzo delikatnie sie maluja. Czasami zdarzy sie ostrzejszy makijaz, ale to nie na placu zabaw.
Zreszta przy mojej karnacji i oprawie oczu nie sa w stanie powiedziec czy jestem umalowana czy nie. Dzis akurat bylam
A włosy mają długie czy krótkie zazwyczaj?
Ty akurat jak dla mnie bardzo kobieco wyglądasz, zupełnie nie wiem o co chodzi
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 10:21   #700
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry!

dziś przed śniadankiem zrobione 4,7km!! ale mnie to kręci chodakowsej od tygodnia nie widziałam

Anna albo tylko odpoczywa w łóżeczku, albo zaśnie w końcu - bo nie wiem o co dzisiaj temu dziecku chodzi bawić się źle, zabawki źle, na rączki źle, wszystko źle

marsi - ojeeeej, a nic mu się nie stało?? może faktycznie teraz byście się przestawili na drewniane??

sylwia - podziwiam, moej nawyższe obcasy jakie mam to 12cm i czuję się jak na szczudłach nogi bolą, niewygodnie, dlatego na ślub wybrałam niskie (6cm czy 5?? ), przecież i tak ich nie będzie widać postaram się bardziej na poprawiny

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 10:22   #701
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A włosy mają długie czy krótkie zazwyczaj?

Ty akurat jak dla mnie bardzo kobieco wyglądasz, zupełnie nie wiem o co chodzi

Przewaga dlugich, ale co najmniej 1/3 to krotkie fryzury
Stary 2014-04-03, 11:01   #702
bokeh
Zakorzenienie

Halo kochane ja z nad śniadania melduje ze w lidlu jest pyszny halibut wedzony ! Idę jeść dalej

Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-04-03, 11:04   #703
insolito
Zadomowienie

My chorzy Piotrek zakatarzony, na szczęście niema gorączki ani kaszlu . JA też ledwo zipie, choć dzis i tak już duzo lepiej. Przez ten katar Pietrek znów nie lubi się z jedzeniem, ale jak czuje się tak jak ja to wcale mu sie nie dziwię , Mam nadzieję, że jak mu sie polepszy to znów zacznie jeść Mąż dziś 12 h w pracy Wczoraj jak był w domu to mogłam przynajmniej sobie pospać, a jak wstałam to placuszki ziemniaczane na mnie czekały Dobrze, że synio mój dzielny, ładnie sie sam bawi

Marsi, Iffonka gratulacje za malutkie serduszka Cieszę się razem z Wami

Silver, super, że już w domku jesteście

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 11:12   #704
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Halo kochane ja z nad śniadania melduje ze w lidlu jest pyszny halibut wedzony ! Idę jeść dalej

Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
wiem wczoraj kupiłam..dziś konsumpcja

Stary 2014-04-03, 11:20   #705
ILLUSION
Wtajemniczenie

marsi - kurcze, biedny Leoś Jeśli macie jeszcze drewniane łóżeczko to może mu wlaśnie zamieć i wyjmij szczebelki. Może już teraz inaczej śpi i nie będzie się uderzał.

insolito - zdrówka

Cytat:
U nas tez dzis nie bardzo ciepło,do tego wiatr, jak wychodzilismy rano to załozyłam młodemu spiochy pod cienkie dzinsiki, na górze miał bodziaka z krótkim, bawełnianą cienką bluzeczke, bluzke polarową i kamizelke, pozniej zdjełam mu spod spodu tą bluzeczke. No i czapeczke cienką dzinsową miał. A widziałam dzieci ubrane na zimowo..... I to o wiele starsze
Ale jak to śpiochy pod spodenki? i buty na śpiochy da się nałożyć?
Stary 2014-04-03, 11:27   #706
BlackSanctum
Zakorzenienie

Przyszły Lemigi, są super i mała już śmignęła z TŻem na spacer w tych mniejszych. Ja mam trochę czasu dla siebie, ale mam sporo roboty, więc raczej nie odpocznę.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
szalona! Wedlug aukcji maja 11 cm Nie rozumiem jak takie patyki moga by wygodne do biegania za malcem Chyba nigdy sie nie przekonac do wysokich obcasow- dla mnie to czysty masochizm i torturowanie kobiet :P
Obcasy są wygodne, jeśli się je odpowiednio dobierze do własnych preferencji i do stopy - trzeba pamiętać, żeby różnica między palcami, a piętą nie była większa, niż 10cm, wtedy będzie wszystko okej... Pod warunkiem, że buty są dobrze wyprofilowane. Ja mam całą masę obcasów, od 9cm do 13cm i bardzo często zakładam, zazwyczaj nawet na zakupy, choć nie zawsze... Ale po naszym miasteczku absolutnie nie noszę, zawsze chodzę z małą na płaskim, ewentualnie zakładam sneakersy z ukrytym koturnem... A latem, oczywiście number 1 to dla mnie sandały na koturnie.

Także... da się, naprawdę się da w tym chodzić bez narzekania. Jak dla mnie, buty na obcasie dodają kobiecości i gracji. Uwielbiam je i nie dziwię się Sylwii.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-04-03 o 11:29
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 11:32   #707
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Przyszły Lemigi, są super i mała już śmignęła z TŻem na spacer w tych mniejszych. Ja mam trochę czasu dla siebie, ale mam sporo roboty, więc raczej nie odpocznę.

Obcasy są wygodne, jeśli się je odpowiednio dobierze do własnych preferencji i do stopy - trzeba pamiętać, żeby różnica między palcami, a piętą nie była większa, niż 10cm, wtedy będzie wszystko okej... Pod warunkiem, że buty są dobrze wyprofilowane. Ja mam całą masę obcasów, od 9cm do 13cm i bardzo często zakładam, zazwyczaj nawet na zakupy, choć nie zawsze... Ale po naszym miasteczku absolutnie nie noszę, zawsze chodzę z małą na płaskim, ewentualnie zakładam sneakersy z ukrytym koturnem... A latem, oczywiście number 1 to dla mnie sandały na koturnie.

Także... da się, naprawdę się da w tym chodzić bez narzekania. Jak dla mnie, buty na obcasie dodają kobiecości i gracji. Uwielbiam je i nie dziwię się Sylwii.
Tez kocham obcasy <3 ale dawno nie chodziłam, no chyba że w litach.. ach..tęskni mi się do tego. A sandałki na koturnie dla mnie tak samo number one.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 11:35   #708
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
i jeszcze Tereskę z Okrętką i Janeczkę z Pawełkiem
Romans wszechczasów, Lesio, Wszyscy jestesmy podejrzani Z nowszych Harpie są fajne
Okrętka z Tereską mistrz

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Na studia jakoś uciuram , jeśli nie w tym roku to jeszcze za rok (mam możliwość max 2 lat dziekanki) , myślę, że jakieś stypendium dostanę też jeśli się postaram.
Owszem ja bardzo bym chciała iśc do pracy tylko po prostu chciałabym mieć pewnośc , że Blanka przy tym nie ucierpi. Bo jednak zostanie z moją mama a mojej mamy trzeba pilnować by nie dawała słodyczy, by nie krzyczała, by nie przegrzewała, by ogólnie nie stosowała swoich metod wychowawczych. Tak naprawde pensja męz wystarcza nam do życia więc teraz nie ma ciśnien tego typu, że nie ma co do gara włożyć. Mój mąż ma to samo zdanie co ja , tylko czasem właśnie słysze jakieś komentarze z rodziny, że ja przecież nic nie robie tylko w domu z dzieckiem siedze...

Lenova, jesteśmy w podobnej sytuacji - mnie też kasy wystarczy,jeszcze co miesiąc sobie odkładam i się do żadnej pracy nie wybieram, tylko po to, by Ola miała lepsze zabawki i ubrania. wychodzę z założenia, że ten czas już nie wróci, tylko raz w życiu moje dziecko będzie roczniakiem i raz w życiu będziemy miały takie wakacje jak teraz nas czekają-że nie tydzień urlopu i nara,tylko mnóstwo czasu na zabawę na podwórku.
Ja to w ogóle jestem teraz na 8 semestrze a robię awansem jednocześnie 10. Dzięki temu po wakacjach zostanie mi jeden semestr (dziewiąty) jak się skończy w lutym, to Ola akurat będzie miała dwa lata i po feriach czy tam na wiosnę ją z czystym sumieniem wyśle do przedszkola,a sama pójdę do pracy. Też nie chce, by moja mama stosowała swoje metody wychowawcze dzień w dzień pod moja nieobecność, to dla mnie za dużo :p z resztą moja mama nie do końca ma tyle czasu, żeby tak się opiekować Ola na pełen etat.

Cytat:
Kija, popietroliłam jednak, nie ma to jak ciocia Wikipedia po strychach w Kopenhadze to we Wszystko czerwone latała. A Wszyscy jestesmy podejrzani tez mi sie podobało

Aniu, bo ja lubie wysokie obcasy, lepiej- w niskich bolą mnie nogi
o, te:
http://allegro.pl/royal-s-modne-czol...042083218.html

Dodam tylko, ze nie mam parcia na buty po kilka stów, wole kilka sztuk za cene jednych

A modne są teraz jeszcze zamszowe buty? Bo sporo tego na all

zmykam, dobrej nocki
a ja się przyznam że pantofle nieskórzane takie za 50zł kupiłam raz w życiu i to nawet nie chińskie ale nigdy więcej. Pieron takie niewygodne, gira zapocona, a gdzie tam no ale ja mam że tak powiem dojście do producenta i skórzane buty mam za darmo, czy tam po kosztach produkcji i buty, które w sklepie znajdziecie za 200-300zł ja mam w cenie tych chińskich

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

a w ogóle to witam się, spylam na zajęcia właśnie, ale jak widziałam że piszecie o Chmielewskiej to musiałam się odezwać :p
dodam że ja cały czas na bieżąco, ale tak z telefonu jak czytam to często wyłączam aplikacje i mi się odzobaczaja cytaty

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 11:36   #709
marsi11
Zakorzenienie

co do obcasów, ja też jestem miłośniczką szpilek i to wysokich
w butach z małą szpilką nie umiem chodzić a im wyższe tym pewniej się czuję
Stary 2014-04-03, 11:45   #710
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc!
Ostatnio dziwny nastroj i sporo rzeczy do zrobienia wiecej: m.in. szoferowanie tz i pomoc przyjaciolce z sasiedniego mieszkania.
Na spacery czy plac zabaw wychodze, bo musze. Wszyscy bez wyjatku lgna do Yae, a ja juz mam dosyc odpowiadania na te same pytania. Chce w spokoju pospacerowac a nie opedzac sie od chmary natretnych ludzi. Inni rodzice jakos nie maja wianuszka fanow wokol siebie.
Ale dzis mnie jedna babcia dobila. Mianowicie stalam przy zjezdzalni, na ktorej Yae sie bawila a zza plecow slysze slodkopierdzacy glos jakiejs babki, ze jakiego Yae ma fajnego tate, ze wzial ja na plac zabaw. Ok, starsza pani mogla sie z daleka pomylic. Ale nie, podeszla i z szalonej odleglosci 50cm, patrzy na mnie i na glos: a moze to mama? Nie, nie to tata!! Ostatni raz z facetem mnie mylono w podstawowce jak mialam wlosy ostrzyzone na zapalke i plecy z przodu i tylu.
może niedowidziała?
Cytat:

oj dobrze, że nic się poważnego nie stało. chyba rzeczywiście czas na dorosłe łóżeczko, albo powrót do drewanianego
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

dziś przed śniadankiem zrobione 4,7km!! ale mnie to kręci chodakowsej od tygodnia nie widziałam

Anna albo tylko odpoczywa w łóżeczku, albo zaśnie w końcu - bo nie wiem o co dzisiaj temu dziecku chodzi bawić się źle, zabawki źle, na rączki źle, wszystko źle

marsi - ojeeeej, a nic mu się nie stało?? może faktycznie teraz byście się przestawili na drewniane??

sylwia - podziwiam, moej nawyższe obcasy jakie mam to 12cm i czuję się jak na szczudłach nogi bolą, niewygodnie, dlatego na ślub wybrałam niskie (6cm czy 5?? ), przecież i tak ich nie będzie widać postaram się bardziej na poprawiny

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

My chorzy Piotrek zakatarzony, na szczęście niema gorączki ani kaszlu . JA też ledwo zipie, choć dzis i tak już duzo lepiej. Przez ten katar Pietrek znów nie lubi się z jedzeniem, ale jak czuje się tak jak ja to wcale mu sie nie dziwię , Mam nadzieję, że jak mu sie polepszy to znów zacznie jeść Mąż dziś 12 h w pracy Wczoraj jak był w domu to mogłam przynajmniej sobie pospać, a jak wstałam to placuszki ziemniaczane na mnie czekały Dobrze, że synio mój dzielny, ładnie sie sam bawi

Marsi, Iffonka gratulacje za malutkie serduszka Cieszę się razem z Wami

Silver, super, że już w domku jesteście
zdrówka!
Cytat:
moja matula tak ma. na płaskim się przewraca

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 11:54   #711
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

a ja po ciazy się oduczyłam chodzenia...poza tym jestm za ciężka do szpilek..no i ogólnie za duża ale chodziłam śmiało w takich 8 cm-9 cm...wyższe już cięzko..a wogóle najbardziej to uwielbiałam koturny!! właśnie oddałam teściowej dwie pary nówek skórzanych bo na nogę za ciasne
i mam jeszcze nóweczki co na poprawiny kupiłam do sukienki..blado różowe..piękne są..ale ja ich nie założe- mszę się pozbyć.. o takie..może któraś chce??? http://sklep.code.info.pl/buty-wizyt...1059-nude.html

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Nie odpowiedziałyście co sądzicie? Mamy odłożone pieniązki z roczku małego...tż uparł się na auto- nie ukrywam że i ja chciałam tyle że terenowe...ale 800 zł to już przesada..i wypattzrył takie..http://allegro.pl/mercedes-ml350-lic...089403481.html

Stary 2014-04-03, 12:11   #712
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie odpowiedziałyście co sądzicie? Mamy odłożone pieniązki z roczku małego...tż uparł się na auto- nie ukrywam że i ja chciałam tyle że terenowe...ale 800 zł to już przesada..i wypattzrył takie..http://allegro.pl/mercedes-ml350-lic...089403481.html
Moim zdaniem to przegięcie. Nie rozumiem po co dziecku taki samochód z akumulatorem samojeżdżący. To chyba bardziej dla rodziców bajer. Moich znajomych synek dostał niedawno coś takiego na 2 urodziny i widziałam że już sprzedają a tak się podniecali tym sprzętem a młody i tak wolał na rowerku czy jeździku jeździć. Ja jestem zdecydowanie na NIE.
Stary 2014-04-03, 12:14   #713
hope01
Zakorzenienie

Cześć dupencje

łep mnie dalej boli, nie wiem czy to ciśnienie czy co, czy może nerwy ostatnio

Dziewczynki współczuję kipepskich nocek Misia, Deli
Insolito zdrowia dla Was
Meneq szczerze współczuję sytuacji
Szaja a jakbyście poszły do Ikei raz jeszcze?Może ktoś znalazł, podniósł, odnióśł, rzucił w zabawki?
Marsi biedny Leoś , Dawid tak nam w sobotę z łóżka na łep poleciał. Ja o większe łóżeczko ostatnio Was pytałam. Chodzi nam o taki niskie przy ziemi coś jak te popularne ostatnio samochody dla chłopców. Kuzynka ma dla 3 latka od lat niecałych dwóch i chwali sobie. Nasz Dawid właśnie też w łóżeczku pierze głową po szczebelkach i się budzi.
Sylwietta to obcas tak jakby 9 cm, bo platforma 2 Ja sporadycznie w obcasach chodzę, ale podobnie jak Pstryń to mam w cholerę butów za niewielką cenę
Charlizz nie chwal się dojściami bo zaraz będziesz robic zamówienie jak Psryń

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 12:14   #714
charlizz
Zadomowienie

neti, zobacz jaka lokalizacja na tej aukcji. sprawdź gdzie dokładnie i oblukaj na żywo.
Choć ja bym się nie zdecydowała na taki gadżet

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 12:18   #715
hope01
Zakorzenienie

Debrah nie kupiłam jeszcze bo znajoma wielce obiecała że zrobi mu coś ale widzę że na słowach się skończyło, więc mu racze kupię. Prócz Hagusiów i reszty co pokazywałam to dziewczyna inne jeszcze szyć zaczęła

Stary 2014-04-03, 12:18   #716
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Aha, jeszcze mam pytanie, tylko sie nie smiejcie, plissss
Co to za marka dzieciowych ubran, jak na metce jest kilka takich, hmmmm- babelków?
nie wiem, ale mam coś takiego

Cytat:

ja też chyba zacznę Dorotkę przenosić już do pokoju z Agatką, nauczyła się schodzić z łóżka sama

Cytat:
mamy turystyczne łóżeczko drewniane u nas się nie sprawdziło bo mały ciągle uderzał głową o szczebelki
a macie opcję odsuwania wejścia?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 12:20   #717
hope01
Zakorzenienie

Neti u mnie TZ z tym wymyśla ale ja jestem na nie wolę Młodemu kupić porządny rowerek taki o którym kiedyś była dyskusja i do rowerka go przyzwyczajać, niż kurcze wywalać kasę na takie coś co od razy - sorry - wg mnie go lenistwa uczy.

Stary 2014-04-03, 12:20   #718
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
neti, zobacz jaka lokalizacja na tej aukcji. sprawdź gdzie dokładnie i oblukaj na żywo.
Choć ja bym się nie zdecydowała na taki gadżet

ja już to widziałam...no fajnie to wygląda na żywo. U nas męża brata dzieciaki mają taki terenowy...tylko taki sprzed chyba 10 lat..fajny jest..i frajde dzieciaki mają..teraz już 4 nim jeździł rpk temu...tyle że się praktycznie rozsypał. No ja to nie widzę w tym nic złego..bajer-fakt, ale ja wiem że u nas chłopaków 4 się na nim wychowało. no i nie wiem sama...

Stary 2014-04-03, 12:25   #719
misiaeel
Wtajemniczenie

szaja tego kotka znalazłam- http://www.ebay.pl/itm/Ikea-Klappar-...item3387d256de

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 12:26   #720
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej

Widzę mowa o butach na obcasie-ja mam zakaz noszenia ich przez męża Bo podobno jak założę buty na obcasie to on wygląda przy mnie jak kurdupel Trza było za wzrostem stać w kolejce, bo za rozumem to on też nie stał (nie no żart,mądry jest ) .

Mały uderza łbem o łóżeczko i się śmieje ,muszę iść
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości