|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
hej!wszystkiego dobrego dla Emilki i Helenki!
przepraszam ze się nie udzielam.Taka piękna pogoda ze az grzech siedziec w domu.Ciągle krążymy to tu to tam.U Nas wszystko dobrze-cieszymy się każdą wspólną chwilą-teraz człowiek jakos to tak wszystko bardziej zaczął doceniac.. Papuzko jestem po wrazeniem nowych umiejętnosci Antosia!Mądrgo masz synka!a ta piateczka na koniec to juz całkowicie mnie rozbroiła! bajeczko -skąd u Amelki tak częsty katarek?moze ma alergie na cos? monia-świetna impreza się szykuje koniecznie zrób zdjęcia całej Waszej przebranej gromadki i Nam pokaz
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
kasiuni_a nie mogę teraz tego znaleźć
![]() Lecę, dziecko wstało
|
|
#3273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rzadko daję sok Adasiowi. Bardziej w gościach (bo daję mniejsze desery), a i tak nie bardzo idzie mu te picie.
|
#3275 | |||
|
Zakorzenienie
|
My po spacerze, obiad się robi a Leo kima ale właśnie przyjechały szwagierki z wrzeszczącymi dziećmi to będzie po spaniu
mieszkam tu od niedawna i jedyna jaką tu mam jest w koncówce ciązy a tak mam do niej 20km reszta tam skąd pochodzę...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
niedługo minie...
|
|||
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Adaś śpi od 14. Dostałam zaproszenie na spotkanie rodzinne na 15. Chciałam iść w ramach dłuższego spaceru. Teraz muszę jechać autobusem częściowo.
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile i czego zjadł o 23?
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Laskiiii heeeeeeelooooł, piękna pogoda,wiosna i w ogole,nie piszcie tyle bo nie wyrobię a ja nie lubię mieć tyłów:P
Cytat:
![]() Wczoraj ściągałam i przed snem zjadła 100 ml kaszki i 250 ml (sic!) mojego mleka. Ale wcześniej jak zjadła 200 to jeszcze chciała i musiałam jej dawać pierś... Cytat:
tylko ten ze zdjęcia, które wkleiłaś to nie jest oryginał. Cytat:
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak samo. Ubrana jestem do wyjścia, a Adaś śpi. Obiadek przed wyjściem musi dostać.
|
#3281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak miała 2, 3 miesiące to kilka razy po domu. Im jest starsza tym gorzej mi ją w to zapakować, no i jestem pewna ze źle to robię, bo pózniej plecy mnie bolą. Chyba z nosidlem byłoby prościej. Chyba przejadł sie najpierw do jakiegoś sklepu i zobaczę, jak ona na to reaguje, zeby znowu kasy nie utopić.
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja piję nawet 2 dziennie słabe i białe,jakaś pryjemność mi się należy:P
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
czy tylko u mnie pada co chwila i są chmury? i jest 14 st? (e to i tak ciepło bo o 11 było 7st)
Filip co prawda śpi smacznie na dworku i zerkam na niego z okna bo marzłam
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w słońcu jest gorąc że Leo tylko w bluzeczce i cienkich spodenkach a do cienia mu założyłam kurtkę. Muszę mu kupić czapkę taką na słońce bo w tej mimo że bawełniana może mu być niekiedy gorąco, w niedzielę chodził bez ale nie było takiego ostrego słońca jak w południe. Co chłopcy noszą na głowie latem na słońce? coś mega cienkiego bym chciała bo jemu wiecznie za gorąco... |
|
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3286 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
w moim tesco byly tylko smartfoniki, slimak, kubeczki i z vtecha gasienica wedrowniczka. nie bylo pianinka
Cytat:
![]() Cytat:
nie smakowala mi bo byla za slodka tzn tylko jabla wyzarlam ![]() Cytat:
![]() zrobila bym tak samo Cytat:
tz najpierw mial brac 206 ale pozniej stwierdzil ze za mala w razie co jak ja bym musiala nia jezdzic. wiec jutro jedzie ogladac 307.Cytat:
a teraz nadrabia za stracone lata przy niejadku grunt to nie popasc w paranoje ![]() Cytat:
![]() nie mam pojecia, przeszla mi przez mysl alergia, ale teraz katar jest zolto zielony wiec to bakteryjne. cos mi sie o oczy obilo ze kupilas wozek? napiszesz jaki ? ![]() Cytat:
Kaska szczeniaczek w moim tesco 179 zl a te przecenione zabawki to u mnie sa wydzielone w tej alejce gdzie sa rzeczy przecenione do 70 % nie wiem czy w kazdym tak jest.wiec upolowalam tam smartfona za 20, gosieniczke wedrowniczke z vtecha za 20 zl i dwie lalki dla Blanki jedna za 7 a druga za dyche ![]() nooo ale coz tego ze zaoszczedzilam jak mnie chyba fotoradar cyknal ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- to mi sie jeszcze podobalo http://allegro.pl/fisher-price-bmc25...109421156.html
|
|||||||
|
|
|
#3287 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłałam brata do tesco bo ma niedaleko tzn wieczorem ma iść i mi zadzwonić co po ile. Mam nadzieję ze sie obłowię, bo jak Was czytam ile wasze dzieci mają zabawek to mi trochę głupio
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przejrzę też gazetke zaraz
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() witam się i lece nadrabiac ![]() mam pytanko na odparzenia pupy co pomoze??linomag za slaby a odkad uzywam sudocream to jest jeszcze gorzej, nie wiem czy to wina tego czy tak poprostu z dnia na dzien bedzie wiecej.help
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
moja oprócz zabawki lamaze nie ma nic o czym dziewczyny tu piszą
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() czaszka ja caly czas obstaję przy tormentiolu. a u nas wzloty i upadki. Jak na zlosc jutro Marcin mial zostać pierwszy raz z opiekunką i caly dzien gorączkuje. Ja kiedyś osiwieję. A z nowości.. moje dziecko ma chyba alergię na wszystko. Już chyba nawet marchew go uczula. Cały biedny wysypany. Ostatnio zdarzyło mi się zjeść kilka ostrych chipsów, na nastepny dzień byla u niego rzadka kupka z krwią, dziś to samo i ta gorączka znowu. Oszaleję mówię wam. Może to przez zęby Już mi trują na około żeby zrezygnować z kp, bo tylko biedak się męczy... ale ja tak lubię tego ssaczka W poniedziałek mamy wizytę u gastroenterologa, zobaczymy co powie. A tymczasem wracam do nadrabiania lecicie jak szalone
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobry ten tormentiol? zaraz wysle tzta do apteki i wyprobujemy. A alergia to bardzo mozliwe bo niestety w kazdym wieku ją mozna zlapac moja ma duza szanse na alergie bo ja mam od malego na prawie wszystko---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- zdrowka dla Marcinka, zeby go nie rozlozylo
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę zapolować na uczniaczka, ale chciałabym tą polską wersję Mój w ogóle nie dostaje zabawek od nikogo ma tylko to co sama kupię, póki co wolał jakieś lekkie zabawki do gryzienia, ale już dorasta do takich interaktywnych, a my mamy tylko taką żabkę fp która jest trochę bez sensu moim zdaniem... |
|
|
|
|
#3296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u nas naprawdę pomógł i jak teraz byłam w szpitalu to lekarki kazały smarować dzieciom odparzenia tym termentiolem.Mój narazie niema odparzeń.pozdrawiam A co do szczeniaczka uczniaczka to naprawdę fajna zabawka.My używaną kupiliśmy w bardzo dobrym stanie za 40zł.płyn i szczotką wyczyściłam i jest ok. Edytowane przez Agnieszka257 Czas edycji: 2014-04-03 o 15:42 |
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Co do TŻta to miałam niezłą awanturę gdy wracaliśmy ze spaceru. Właśnie o tą pracę dla kolegi. Teraz to gościu będzie miał niezłą lipę
|
#3298 |
|
Wtajemniczenie
|
Bajko kupiłam ten w groszki.duzo było w tym Tesco jeszcze tych zabawek?
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak sie sprawuje? jestes zadowolona? dla mnie cena za niego byla przesadzona z lekka. |
|
|
|
|
#3300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale dzis cieplo. Siedzę w koszulce bez rękawów ![]() A i jeszcze nawiązując do dyskusji o pajacach, to ja popelniam notorycznie faux pas - moj nie dość, ze ma pajaca na sobie często w dzien, to rowniez przy/w gościach. Dzis ma na dodatek w dziewczynskie kropki :p ale chyba mu to wsio rowno /jeszcze/ ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

koniecznie zrób zdjęcia całej Waszej przebranej gromadki i Nam pokaz

reszta tam skąd pochodzę...
faktycznie jak ona to zrobiła bo to nie tak łatwo, u mnie w domu to dość ciężko wyjąć wtyczkę z kontaktu
niedługo minie...

pierwszy raz jej się zdarzyło aż tyle zjeść
Ale wiedziałam, że po tym.nie przespi całej nocy. 

Chyba coś pójdę robić, najwyżej zostawię rozgrzebane... 

zrobila bym tak samo