Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-03, 20:13   #3001
martyna141
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7

Magda faktycznie Cie umeczyli, ja zamieszcze opis porodu jak juz bedziemy w domciu. Wazne ze juz wszystko jest dobrze i oby bylo juz tylko lepiej!

Mam pytanie z takich spraw urzedowych - jesli ja i TZ jestesmy zameldowani w Chelmie a ja urodzilam w Lublinie to meldujemy Zosie w Lublinie? Nie wiem kompletnie jak to jest.

Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-03, 20:28   #3002
Castia
Wtajemniczenie

olakola współczuje przezyc, teraz bedzie o niebo lepiej

martyna dzieck omeldują zawsze przy matce

pola powodzenia!!!

czbasia dużo sił ci zyczę! ja czasami się poddaję, nie daję rady.....

teQiba tez nie załatwilismy jeszcze becikowego, nawet Pes(e)la małego nie odebralismy ;/

Lewek wytrzymasz

zmierzam powoli ku sypialni, mam dosc tego dnia!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2014-04-03 o 20:40
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 21:03   #3003
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
Magda faktycznie Cie umeczyli, ja zamieszcze opis porodu jak juz bedziemy w domciu. Wazne ze juz wszystko jest dobrze i oby bylo juz tylko lepiej!

Mam pytanie z takich spraw urzedowych - jesli ja i TZ jestesmy zameldowani w Chelmie a ja urodzilam w Lublinie to meldujemy Zosie w Lublinie? Nie wiem kompletnie jak to jest.

Nie no meldujesz u siebie. Jedynie po akt urodzenia być może bedziesz musiała się tam udać. Choć ja rodząc w innym mieście dostałam albo pocztą albo u siebie, już nie pamiętam. Ale jak potrzebowalam jeszcze jednego odpisu to już musiał tz jechać tam gdzie rodziłam.

Dzięki Dziewczynki za podtrzymanie na duchu nastawiam się pozytywnie. Dotrwam

Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 21:07   #3004
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość

Z tego co kojarze dziecko jest z automatu przy matce meldowane. JAk chce sie inaczej trzeba do urzedu. A jesli chodzi o akt urodzenia i "zarejestrowanie:" dziecka to w miejscowosci urodzenia dziecka..
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 21:08   #3005
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
witam

Fifi dziś stał się niemowlakiem

z tej okazji dał mi tak popalić, ze głowa mała - spał przez cały dzień jakies 3h
ja się poryczałam z tego wszystkiego, o co mu chodzi itp , caly dzien w nerwach a teraz przez to cycki puste a on nadal nie spi

*
Współczuję ciężkiego dzionka. Ja też dziś ryczalam że swoim starszym. Ma katar i był taki marudny że już miałam dość.
Czasem jak sobie pomyślę że jeszcze rok w tym kieracie gdzie każdy dzień do siebie podobny, tylko sprzątanie, pranie, gotowanie, kupki, zupki, itp to myślę że oszaleje. Ale ostatecznie nie mam tak najgorzej. Najważniejsze aby wszyscy zdrowi byli.

Stary 2014-04-03, 21:14   #3006
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za informację- czyli tak jak myślałam pampersy i mleko najdroższe. Chciałabym bardzo karmić piersią ale wiem, że nie jest to łatwe więc na wszelki wypadek kupię MM np. Bebiko.
Jutro jadę do mechanika ale najpierw na USG i mam nadzieję dowiem się ile Antek waży Nastawiam się na dużego syna- tak przynajmniej na poprzednich USG wychodziło Trzymajcie kciuki by nie ważył powyżej 4 kg bo go nie urodzę naturalnie

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 21:22   #3007
tygrysek83
Zadomowienie

U nas dziś dzień aktywny. Z rana odpadł nam pępek Popołudniu odwiedziła nas pani pediatra, bardzo miła kobieta. Młoda wszystkie odruchy ma prawidłowe Porozmawialysmy o szczepionkach i naprawdę zadowolona jestem z wizyty.
A wieczorem dopadł mnie jakiś smutny nastrój Co bym nie robiła chce mi sie płakać
Idę spać to może jutro bedzie lepiej. Z rana jedziemy jeszcze na kontrole do szpitala powtórzyć m.in. badanie słuchu. Jak to prawdziwa panikara stresuje sie nim.

Dla tych z maluszkami obok życzę spokojnych nocy, a dla tych nadal w dwupaku aktywnej nocy
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 21:27   #3008
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja sie nie dziwie ze sie drugiego porodu boicie - majac ta wiedze jak to boli, to chyba od samego zaplodnienia bym sie bala na Waszym miejscu

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to żyd jestem, bo się nie podzieliłam informacją, jakby któraś chciała, to w realu od dziś jest promocja na pampersy od 3 wzwyż. Ja kupiłam 150szt trójek, wychodziło 53 grosze za sztukę, bo normalnie chyba ok 70 gr chodzą trójki.
O, a ja mam.daleko real. Zresztą mam jeszcze to wielkie pudlo dady i pampersy 4 bo mi kupił chrzestny bojąc sie ze miki szybko urośnie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Hej

U mnie chyba coś się zaczyna dziać
Miałam skurcze w nocy i rano, rano nawet były regularne, ale dość rzadko (co 7-8min). Potem się wyciszyło - i wtedy miałam akurat wizytę w szpitalu, na kontroli, nawet się jakieś skurcze zapisały, ale szyjka dalej zamknięta.
No i teraz znowu są skurcze, dobrze że Antek śpi, bo są dość bolesne.

Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was stosowała te magiczne napoje na wywołanie z peirwszej strony? Jak ze skutecznością?Ja wczoraj sobie zrobiłam ten nr 2, pierwszego się trochę boję

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
magduś współczuję, mój pierwszy poród był podobny, 21 godzin, tylko niestety nie zakończył się cc a kleszczami, nacinaniem, położna wypychała syna a lekarz ciągnął za głowę, ... potem ja miałam stan zapalny i gorączkę 40stopni, dlatego następne dziecko było po 13 latach, planowaną CC, teraz też będzie CC

Cytat:
witam

z tej okazji dał mi tak popalić, ze głowa mała - spał przez cały dzień jakies 3h
ja się poryczałam z tego wszystkiego, o co mu chodzi itp , caly dzien w nerwach a teraz przez to cycki puste a on nadal nie spi
za kolejny level i ze Fifi dokucza.

Więcej mi sie nie chce nadrabiać, mam dzisiaj taki dzien ze zaraz albo Mikolaja zacaluje albo zjem, nie moge galow oderwać od niego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 21:43   #3009
Tequillla
Zadomowienie

martyna, uparta i t(asia) ogromne GRATULACJE!!!!

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakiś pomysł czemu młody tak bardzie nie lubi się przebierać? Ubieranie po kąpieli to jest istny cyrk, bo jest wrzask taki, że słychać chyba u sąsiadów :/
Przy przewijaniu też z reguły płacze...
Bo nie lubi i już?

Basia bardzo to lubiła a Mikojasiek też nie lubi, płacze prawie przy każdym przewijaniu. Cóż, ma prawo... Ja też nie wszystko lubię. Nie lubię wychodzić z kąpieli lub spod prysznica i się wycierać. Nie płaczę tylko dlatego, że jestem Duża

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Niemożliwe że niemal przez godzinę żadna się nie odezwała rodzą czy karmią czy co
niektórzy np. przyjmują tabuny gości, którzy ciągle się schodzą pooglądać dzidziusia

Dotąd nie przeczytalam żadnego opisu porodu... wcześniej nie chciałam się źle nastawiać, a teraz sama nie wiem, nie mogę. Może dlatego że mialam powiklania i za piwreszym i za drugim razem niestety, chcę szybko zapomnieć.

Byliśmy wczoraj u okulisty. Mikołajkowi ropiało oczko, nie chcialam powtórki z rozrywki. Kiedy Basi tak zaczęło ropieć, położna zaleciła przemywac rumiankiem. Po kilku dniach ropiało już tak, że oka nie otwierala nawet po przemyciu. Pediatra kategorycznie zabronił przemywac rumiankiem, tylko solą fizjologiczną. Po tygodniu ropialy już obydwa. Pediatra przepisal gentomycynę. Kazal masowac kanaliki. Zero skutku... Borykaliśmy się z tym prawie przez poł roku. Kiedy poszliśmy do okulisty po skierowanie a przetykanie kanalików, dał nam receptę na krople robione w aptece - po 2 dniach nie było śladu ropy!
Dlatego teraz od razu poszłam do specjalisty. Dostaliśmy kropelki Oftaquix i widzę, że działają już po pierwszym dniu zakraplania

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Więcej mi sie nie chce nadrabiać, mam dzisiaj taki dzien ze zaraz albo Mikolaja zacaluje albo zjem, nie moge galow oderwać od niego

hehe mam tak ciągle
Moja córka miała rację, Mikołajki są słodkie i kochane, mimo że nie czekoladowe
Stary 2014-04-03, 21:55   #3010
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Tequillla oj tak. Chyba czują sie w obowiązku być świętymi

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-04-03, 21:56   #3011
ag9
Zadomowienie

Cytat:
witam

za Fifiego
Jak to szybko leci, dopiero co rodziłysmy a Gucio w sobotę też osiągnie kolejny level.

Na usg wyszło wszystko ok, a Gucio był taki grzeczny że nawet nie kwęknął. On chyba lubi doktorów bo u pediatry też był cały zadowolony podczas badania
Za to w domu dał koncert trwający z 1,5 godzin i chyba wysłuchał moich żali bo u TZa nie chciał się uspokoić a u mnie owszem i udało mi się go uśpić. Jestem z siebie dumna i idę spać. Poczytam w nocy
Stary 2014-04-03, 22:02   #3012
mmhym
Zadomowienie

U nas dzisiaj też dzień cudownego dziecka - taka pocieszna jest I leżała fajnie mi na klacie i raz podniosła tak wysoko głowę, że niem al w oczy mi zajrzała

Agayka, poród marzenie, na następny raz zamawiam

Magduś, tragedia, jakie to niesprawiedliwe, że niektórym przydarzają się takie straszne rzeczy... Całe szczęście, że Ty też zareagowałaś i już wszytsko gra Jak Wam się układa z Agatką?

Pola M, mam nadzieję, że kolejny post będzie z informacją, że urodziłaś

Castia, sto lat dla Młodego i za dobrą noc i lepszy dzień

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 22:03   #3013
teQiba
Moderator

Cytat:
witam

Szkoda tylko ze taki lobuziak z niego... ale wyrosnie kiedys z tego

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za informację- czyli tak jak myślałam pampersy i mleko najdroższe. Chciałabym bardzo karmić piersią ale wiem, że nie jest to łatwe więc na wszelki wypadek kupię MM np. Bebiko.
Jutro jadę do mechanika ale najpierw na USG i mam nadzieję dowiem się ile Antek waży Nastawiam się na dużego syna- tak przynajmniej na poprzednich USG wychodziło Trzymajcie kciuki by nie ważył powyżej 4 kg bo go nie urodzę naturalnie

Przy kp polowa sukcesu tkwi chyba w psychice - ja bym na Twoim miejscu nie kupowala mm bo w razie trudnosci bedzie Cie korcilo zeby go uzyc.
Stary 2014-04-03, 22:08   #3014
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

może po skoku się zmieni w grzeczne dziecko

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość

Cytat:
O, a ja mam.daleko real. Zresztą mam jeszcze to wielkie pudlo dady i pampersy 4 bo mi kupił chrzestny bojąc sie ze miki szybko urośnie
.
Ja nie mam aż tak daleko, ale jutro w tym centrum handlowym ma być 50 cent to w życiu się nie dokopię do Reala

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

Byliśmy wczoraj u okulisty. Mikołajkowi ropiało oczko, nie chcialam powtórki z rozrywki. Kiedy Basi tak zaczęło ropieć, położna zaleciła przemywac rumiankiem. Po kilku dniach ropiało już tak, że oka nie otwierala nawet po przemyciu. Pediatra kategorycznie zabronił przemywac rumiankiem, tylko solą fizjologiczną. Po tygodniu ropialy już obydwa. Pediatra przepisal gentomycynę. Kazal masowac kanaliki. Zero skutku... Borykaliśmy się z tym prawie przez poł roku. Kiedy poszliśmy do okulisty po skierowanie a przetykanie kanalików, dał nam receptę na krople robione w aptece - po 2 dniach nie było śladu ropy!
Dlatego teraz od razu poszłam do specjalisty. Dostaliśmy kropelki Oftaquix i widzę, że działają już po pierwszym dniu zakraplania [COLOR="Silver"]
U nas pomógł rumianek z kolei bo sól fizjologiczna nie dała rady

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 22:15   #3015
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj też dzień cudownego dziecka - taka pocieszna jest I leżała fajnie mi na klacie i raz podniosła tak wysoko głowę, że niem al w oczy mi zajrzała

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
może po skoku się zmieni w grzeczne dziecko
A ile te skoki trwają?

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-04-03, 22:17   #3016
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

A ile te skoki trwają?
Caly czas bez przerwy. U mnie od 3tygodnia czyli juz 3 tygodnie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 22:26   #3017
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Ja ju po ktg. Chcieli mnie zostawić bo mały oczywiście postanowił się nie ruszać. Na szczęście pod koniec się rozbujał i powiedzieli mi że jakby się słabo ruszał to dziś mam na oddział lecieć. Tak czy siak najpóźniej mam być w sobotę rano. Ale strachu mi to dziecko napędziło - muszę jeszcze dziś lodówkę zamówić i opłaty porobić bo mój TŻ nie ogarnia takich spraw

heh ja tez musze o tych wszystkich sprawach pomyslec wczesniej bo moj tz ma do tego 2 lewe rece i jeszcze pamiec do

Cytat:
jesuu jak ten czas leci

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
U nas dziś dzień aktywny. Z rana odpadł nam pępek Popołudniu odwiedziła nas pani pediatra, bardzo miła kobieta. Młoda wszystkie odruchy ma prawidłowe Porozmawialysmy o szczepionkach i naprawdę zadowolona jestem z wizyty.
A wieczorem dopadł mnie jakiś smutny nastrój Co bym nie robiła chce mi sie płakać
Idę spać to może jutro bedzie lepiej. Z rana jedziemy jeszcze na kontrole do szpitala powtórzyć m.in. badanie słuchu. Jak to prawdziwa panikara stresuje sie nim.
za pepek
a ten nastowj to z jakiegos konkretnego powodu ??

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

Dlatego teraz od razu poszłam do specjalisty. Dostaliśmy kropelki Oftaquix i widzę, że działają już po pierwszym dniu zakraplania
ale mialas atrakcje no ale wazne ze w koncu cos pomoglo

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 22:31   #3018
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Caly czas bez przerwy. U mnie od 3tygodnia czyli juz 3 tygodnie

Tak mi się coś własnie wydawało

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-04-03, 22:40   #3019
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
A ile te skoki trwają?
Cholera wie ja każdy gorszy dzień przypisuje skokowi rozwojowemu

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 22:49   #3020
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Cholera wie ja każdy gorszy dzień przypisuje skokowi rozwojowemu
Ja tez, czyli ostatnie 21 dni

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 23:06   #3021
BeautifulLie
Zadomowienie

Margo

Monkaa ale nawet lepiej śpi po mm bo po kp to prawie wcale bo wciąż płacze :/

Czbasia ja dokarmiam mm i nie żałuję mały sie uśmiecha i wg lepiej śpi.

Agayka

Pola

Magduś brak słów

Niezapomnijkaa

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 00:59   #3022
(t)asia
Zadomowienie

Wpadam tylko na chwile bo z tel ciezko mi sie pisze.
Porod opisze po powrocie do domu ale tak na krotko: wody odeszly mi o 6, od 6.30 skurcze a o
8.11 urodzilam. Zapieralam sie ze maz bedzie czekal na korytarzu ale w pozwolilam mu wejsc i musze przyznac ze spisal sie na medal, bardzo mi pomogl i swoja postawa zyskal jeszcze bardziej w moich oczach.

Niestety nie mam pokarmu, maly cos tam probuje ssac, ale robi przy tym niezla awanture. Pije pare litrow wody, herbatki laktacyjne, co3 godz przystawiam go do piersi, ale maly wpadal w taka histerie ze musialam zaczac go dokarmiac. Niemniej walcze najbardziej wkurza mnie ze co polozna to mowi co innego.

Maz spisuje sie na medal. Pierwszy przewijal malego, ubiera go.wrecz mnie odgania bo chce wszystko robic sam. Szkoda tylko ze pokarmu nie produkuje

Reszte opisze juz z domu

Gratuluje nowym mamusia!!!! I przesylam brokulka dla potrzebujacych!

(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 02:28   #3023
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
:
za pepek
a ten nastowj to z jakiegos konkretnego powodu ??
:
No właśnie nastrój bez powodu. Moze po prostu dla równowagi świetnego nastroju wczoraj :/
Stary 2014-04-04, 04:01   #3024
cayenneOna
Zadomowienie

Nooooo nie wierze, udalo mi sie wrocic na wizaz myslalam, ze to problemy z netem (siec bede miala w domu dopiero od 08.04), bo korzystam z mobilnego, ale przed chwila odinstalowalam i na nowo zainstalowalam aplikacje i tadam! Nie ma szans, zebym Was nadrobila moge tylko byc na biezaco, ale i tak sie ciesze!!! Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamuskom!!!

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 06:27   #3025
cayenneOna
Zadomowienie

Dzien Dobry, u nas juz dzis pobudka

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 06:56   #3026
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dzien Dobry, u nas juz dzis pobudka
U nas dzieć obudził a potem znów zasnął, a ja juz nie mogę :/ Szczególnie że i tak dziś na 8:40 do lekarza jedziemy.
Stary 2014-04-04, 07:48   #3027
filupka
Rozeznanie

Dzień dobry; ) my też już od godzinki nie śpimy. U nas wszystko idzie ładnie, kp zupełnie bezproblemowo od samego początku, pępek odpadł w 6 dobie i nic brzydkiego się z nim nie robiło mój Emilek śpi ładnie w nocy z 2-3 przerwami na cycusia. W dzień tez jest kochany. Chyba wynagradza mi trudny poród tylko ma takie stopki skręcone do środka ( podobno od pozycji w brzuszku) i musimy codziennie masować, ale już jest poprawa
Miłego dnia wszystkim

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 08:05   #3028
lutien
Wtajemniczenie

Witam się jako ostatnia w 38tc czyli ciąży donoszonej

Wczoraj miałam wizytę kwalifikującą do porodu i mam zielone światło do rodzenia. Choć lekarz stwierdził, że on nie widzi żadnych oznak i wg niego nie powinnam urodzić do połowy kwietnia.
Kamila waży 2900g (w 36+6tc), więc wcale taka mała nie jest. Póki co znów ułożona główkowo i liczę na to, że już se da spokój z odwracaniem, bo ma malutko miejsca na takie akrobacje.

A teraz zaczynam nadrabianie Waszych postów, bo wczoraj padłam spać o 20-tej
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 08:10   #3029
Lewek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Tasia ale ekspresowy poród nie zdążyłabym dojechać do kliniki!

Filupka u Ciebie modelowe macierzynstwo jak z obrazka.

Stary 2014-04-04, 08:11   #3030
BeautifulLie
Zadomowienie

Dzień dobry my już też od godziny nie śpimy noc dobra niestety na mm :/ teraz kp zobaczę czy Staś sie najada.

Lutien i ;D

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości