Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-03, 22:22   #2431
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

W końcu znalazłam trohę czasu i wpadłam poczytać co u Was. :jupi;

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Madzixx i inne kwietniówki - zazdroszczę wam tej ostatniej prostej

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
BŁAGAM NIECH MI KTÓRAŚ POWIE CO TO ZA KWIATY

Nie wiem co to, ale BOSKIE!

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny
Przychodzę się pochwalić, że dzisiaj z TŻtem chyba podpiszemy umowę na mieszkanie (wynajem póki co)
Gratuluję.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam nad zakupem wcześniejszym (żeby sprawdzić, np. na panieński), w końcu to dosyć mała cena niestety nie mam zaufania do samonośnych pończoch, miałam na studniówce i po pewnym czasie minimalnie się zsuwały, choć te z Calzedonii wyglądają na solidne...
Też mam z Calzedonii i tak właśnie sobie dzisiaj myślałam, że może warto by je chociaż przymierzyć co by się nie zdziwić jakoś nie fajnie na godzinę przed wyjściem z dniu ślubu.

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś kwiat we włosy i kolczyki

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie!
Gdzie stacjonarnie kupic sukienkę dla mamy na nasz slub w rozmiarze 46-48?
HELP!
Ps. Łodz!
W Ptaku!
Byłam niedawno w innym celu, ale widziała sporo kreacji właśnie dla 'dojrzalszych Pań'.
W najbliższą niedzielę jadę właśnie z Mamą na łowy.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
A poza tym byłam na tańcach, w halce tańczy się mega dziwnie!!!!
Potwierdzam!
Niby głupia halka z kółkiem, a jedna różnica jest znacząca. Zwłaszcza dla TŻ bo jednak postaje lekki problem z machaniem nogami,

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość

A poza tym chwalę się - mam stanik Kupno stanika zajęło mi ponad 3 miesiące
No w końcu! Gratuluję.

U nas szał ciał.
Ostatni tydzień to jakaś czasowa (a właściwie brakoczasowa) masakra.
Weekend był na tyle intensywny, że nadal czuję się lekko zmęczona. W poniedziałek zastanawiałam się czy faktycznie dopadło mnie przemęczenie czy jestem jeszcze pod wpływem po.. panieńskim! Nie mniej jednak, bosko było.

W tym tygodniu sporo załatwiliśmy: drugą przymiarkę, próbny makeup, kupiliśmy wina musujące, ostatecznie zamówiliśmy tort (z mini torcików ) i podpisaliśmy umowę na auto, kupiliśmy tez kilka pierdółek np. do dodatkowej dekoracji stołów - to tak w ramach dokładania sobie rzeczy do zrobienia, jak byśmy mieli za dużo wolnego czasu.
Obdzwoniliśmy też wszystkich gości i wychodzi, że niektóry mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem. W każdym razie odmówiło nam 5 osób, a kolejne 3 nie dały jeszcze ostatecznej odpowiedzi. Liczbę gości dajemy na tydzień przed, wiec daliśmy im jeszcze trochę czasu bo u nich raczej nie kwestie pt: "nie wiem" tylko sprawy zdrowotno-organizacyjne.
Ogólnie dzieje się. Wydawałoby sie, że dużo wcześniej ogarnęliśmy, a wychodzi, że ta ostatnia prosta jakaś taka zajmująca.
Aaaaa przed chwilą kupiłam też bieliznę na noc/poranek poślubny.

Na liczniku 23 dni i zostały właściwie 'drobne' rzeczy do zrobienia:
- Rozdać ostatnie zaproszenia na sam ślub - zostało kilka
- Bielizna dla Pana Młodego
- Pomalować drewniane litery
- Zrobisz szklaneczki z kryształkami
- Wyjściowe parasolki – kupi lub pożyczyć
- Pożyczyć łańcuszek do zawieszki - Gosia
- Ustalić szczegóły z DJ/FOTO (pierwszy taniec, piosenka na wejscie, piosenka na tort, zakazane piosenki, zakazane przyśpiewki , czego nie fotografować, sesja po ślubie, )
- Ustalić szczegóły dot. godzin i organizacji dnia ślubu z rodzicami i świadkami
- Usadzić gości na sali - praktycznie ogarnięte
- Przekazać informację o ostatecznej liczbie gości oraz ustalić ostatnie szczegóły
- Przygotować winietki i tablice rozsadzenia gości
- Ostateczna przymiarka i odbiór sukni
- Przygotować kosmetyczkę, ubrania i buty na niedzielę oraz wszystkie potrzebne rzeczy na sobotę i niedzielę
- Zrobić hybrydy - w piątek przed ślubem
- Fryzjer - TŻ
- Skrzynka na wina do auta
- Drobne zakupy: pomadka, agrafki

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Do seksu w gumie , a serio (chociaż Tż twierdzi, że serio) to i mi i Tż wydawało sie, że kopiemy się nawzajem a to ta halka obijała nam się o nogi!!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-04-03 o 22:20
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 22:30   #2432
sweetsunday
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
Oto moja suknia- bez koła.
Chciałam dłuższy rękaw- panie doradziły bolerko "koszulkowe" pod sukienkę- tiulowe z rękawem 3/4 i koronkowymi ozdobami dopasowanymi do zdobień sukni. Będę mogła je zdjąć w każdej chwili podczas wesela
(Coś podobnego do tego w drugim załączniku).

Zastanawiam się nad różowymi dodatkami(buty, paznokcie, bukiet).
Włosy upięte.
też będę mieć koronkową górę

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Sweetsunday jestem pewna że 2 pary są Ci niezbędne
przekonałaś mnie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
hej dziewuszki kochane, nie ma mnie i nie będzie przez kilka dni na pewno, nie wiem jak długo, weny ślubnej nie mam wcale, w ogóle zastanawiam się czy dojdzie do tego ślubu, bo tak się pokłóciłam z TŻ, że 2 dzień ze sobą nie gadamy, ale ja złego nic nie zrobiłam, on widać miał ochotę na awanturę, więc ja się nie odezwę pierwsza, a on jeśli to zrobi to musi zacząć od "przepraszam" w innym wypadku pozostanie mi poszukanie sobie jakiegoś lokum, albo przeprowadzka do mamy prędzej, bo nie stać mnie przez ta kasę włożoną w wesele, na nic
ehhh, faceci... głowa do góry ja też mojego TŻta miałam ochotę przez ostatnie dwa dni...

zaprzoszenia i fryzury

Dziewczyny, taka prośba, mały off topik: jakiś pomysł na nazwę gabinetu masażu pllissss bo TŻ mówi, że jak coś mu nie wymyślę to będzie "OTCHŁAŃ"

(Właśnie rozmawiałam, z przyjacielem, który za trzy tygodnie ślubuje i on jeszcze nie ma garnituru i twierdzi, że jeszcze przecież ma czas )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02199.jpg (148,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02204.jpg (149,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02208.jpg (115,4 KB, 26 załadowań)
Stary 2014-04-03, 22:31   #2433
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość

Dziewczyny a ja mam problem z TŻ... W Wielki Piątek idzie na wieczór kawalerki do kolegi Święta nie jestem, ale uważam, że to jest lekkie przegięcie. Nie wiem co mam zrobić. Próbowałam mu powiedzieć, żeby nie szedł, a on mówi, że musi Czy uważacie, że przesadzam i nie powinnam się nic odzywać w tym temacie i niech idzie?
no jak dla mnie to też przegięcie.. ja bym swojego zjechała z góry na dół, że odechciałoby mu się imprezować w Wielki Piatek. ale to ja
apropo, tacy święci, że brzuch do slubu to grzech, a impreza w Wielki Piatek to nie ?

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
P
W załączniku moje kolczyki i kawałek kwiatka, którego będę mieć wpięego we włosy.
Przepraszam za jakość zdjęcia chyba robione kalkulatorem
ale śliczne !!!!!

Cytat:

Ja mam mega doła, ktoś na mojej ulicy rozjechał pięknego, zadbanego kota, leży takie ciało pod sklepem w kałuży krwi, mam tylko, że nie cierpiał... ☠☠☠☠a, ograniczenie do 20km/h a idioci rozpędzają się między dwiema hopkami i nie uważają

ja mam takiego doła za każdym razem jak widzę takie rzeczy. jak jeszcze jeździłam do szkoły 60 km codziennie w obie strony, nie było tygodnia bez jakiś zwłok na drodze. pies,kot,jeż,lis,sarna. nie moge sie na takie coś patrzeć, ryczec mi sie chce od razu jak widze z daleka że już coś leży. a do szału mnie doprowadza, jak np leży rozjchany kot, i zamiast go ktoś przesunąć na bok, to po nim jeżdzą... nie raz już tak było, że kot poprost został wtopiony w asfalt, tzn wjeżdżony. ostatnio tak widziałam, w pon jechałam do obi, był rozjechany biały kociak. we wtorek jechałam znowu, to już był wjeżdżony w asfalt. nosz ☠☠☠☠a mać

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-03, 22:40   #2434
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość

mysza93, bo tak się robi i już.

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Póki co wynik 3:2

Ogólnie ja i tak jestem wysoka (175 )
Ja jestem za tą pierwszą, tylko i wyłącznie
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 22:51   #2435
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
W końcu znalazłam trohę czasu i wpadłam poczytać co u Was. :jupi;

Nie wiem co to, ale BOSKIE!

Gratuluję.

Też mam z Calzedonii i tak właśnie sobie dzisiaj myślałam, że może warto by je chociaż przymierzyć co by się nie zdziwić jakoś nie fajnie na godzinę przed wyjściem z dniu ślubu.

W Ptaku!
Byłam niedawno w innym celu, ale widziała sporo kreacji właśnie dla 'dojrzalszych Pań'.
W najbliższą niedzielę jadę właśnie z Mamą na łowy.

A czy w ptaku bedzie cos w miarę modnego? Bo moja mama ma dop 50 lat wiec nie chce czegos babciowego!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 23:03   #2436
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
A czy w ptaku bedzie cos w miarę modnego? Bo moja mama ma dop 50 lat wiec nie chce czegos babciowego!
Moja też nie chce babciowego, co niestety proponowały jej Panie w kilku małych sklepikach w Łodzi.
Jeśli możecie jechać w przyszły tygodniu to w niedziele mogę zdać Ci relację jak to tam wygląda.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 23:12   #2437
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
ewaden - dzięki Tobie mam dwie fryzurowe faworytki
Fajnie że się przydały
Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
W zał. tort Mamy nadzieję, ze taki wyjdzie.
Wszamałabym taki
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Nasze zaproszenia dopiero zaczynają proces produkcyjny.
Bardzo ładne! romantyczne i eleganckie

Elrosa, gdybym nie chciała wyżej upiętego welonu i blushera, to bym Ci którąś z fryzur ukradła Ale makijaż oka laski z rozpuszczonych blond śkutach już chowam na potem do pokazanie makijażystce

Cornflower_girl, wygląda na to że zmieniłam florystkę - na Twoją Bo Ty masz panią A. z Bello Matrimonio?
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 23:17   #2438
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też nie chce babciowego, co niestety proponowały jej Panie w kilku małych sklepikach w Łodzi.
Jeśli możecie jechać w przyszły tygodniu to w niedziele mogę zdać Ci relację jak to tam wygląda.
jestem tylko do poniedizalku w PL ale moze pojedziemy w sobote!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 23:39   #2439
say-hello
Zakorzenienie

otchłań haha dobre

Cytat:
ze spraw ślubnych
Nauki w poradni zaliczone! Trwały 30 min i zapłaciliśmy jak to pani powiedziała "co łaska 30 zł "

dziewczyny pewnie pomyślicie że jestem jakaś "nie tego" ale nie mam już siły , chodzi o suknie ślubną , jakiś czas temu wstawiałam Wam tą jedyną , napisałyście o niej wiele miłych słów za co bardzo dziękuję ale cały czas męczyło mnie to że ma ona być uszyta przez krawcową , ślub to ważne wydarzenie i chciałabym wyglądać wtedy idealnie , a nie być w sukni która nie bedzie mi sie podobac...dlatego wróciłam do sukni którą znalazłam pierwszego dnia poszukiwań w salonie , cena jest przyzwoita więc mogłabym ją kupic , wiem ze wstawiałam link do niej i niektórym z Was się ona nie podobała , ale dla odmiany mam jej zdjęcia na sobie (świadkowej udalo się zrobić gdy babeczka wyszła po kwiat do włosów ) i teraz powiedzcie mi w której wyglądam lepiej ? ( druga suknia ma sam gorset , koronka którą mam założoną to bolerko z cudownymi guziczkami z tyłu )
Mówcie szczerze co myślicie za wszystkie słowa (nawet z krytyką ) będe wdzięczna

wybaczcie jakość , zdjęcie robione na szybko telefonem
edit. na 3 zdj troszkę lepiej widac suknie , jej kryształkowy bok i to guziczkowe bolerko
Według mnie w księżniczce o wiele lepiej! Pieknie sie w niej prezentujesz. Ta druga suknia jest taka bez wyrazu... Dzieje się w niej wszystko i nic.
Cytat:
A poza tym chwalę się - mam stanik Kupno stanika zajęło mi ponad 3 miesiące Ale jest, nie spłaszcza mocno, mógłby być rozmiar większy, ale nie produkują model to masquerade tiffany, może komuś się przyda. Teraz szukam gatek, może gdzieś jeszcze będą, ale może być ciężko, bo to stary model. Co za ulga!
gratki w końcu się udalo

Cytat:
jestem tylko do poniedizalku w PL ale moze pojedziemy w sobote!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 00:27   #2440
cornflower_girl
Zakorzenienie

enzunio Lepszy będzie u Ciebie ten ze zwykłego tiulu Ja chciałam u siebie coś delikatnego, bardziej przylegającego do sylwetki - więc tu jestem zadowolona.

cude Zamieścisz screeena? Z czcionkami mogę Ci coś podpowiedzieć

[b]Panna Izabela{/b] Jak to zespół nie chce zagrać części stałych :szok: ? Co do narzutki na suknię - poszłabym w kierunku stylu żakietu z drugiego linka, ten pierwszy jest bardziej na codzień niż na specjalne okazje. Sweterek ciekawy, aczkolwiek zastanawiam się, czy nie zaburzałby proporcji.

21klaudyna Pięknie wyszła kokardka i koronka w zaproszeniach

mojakaren Ręcznie wypisuję (niby moja srukarka ma funkcję drukowania na kopertach, ale nie chcę ryzykować. Koperty są opalizujące i tusz bardzo szybko by z nich zszedł).

A komplet cudny - wystarczy Dla mnie bomba - delikatny, seksowny i nie tandetny (niestety jak oglądam takie bieliźniane komplety na noc poślubną to dramat - przezroczyste peniuary z puszkiem w strategicznych miejscach. Mój mężczyzna miałby chyba polew do końca życia ).

Ilonus bardzo ładny model. Co do obcasu slim - kilka dziewczyn pisało, że niestabilny. Wg mnie zależy od firmy i wykonania.

Lemon Świetny ten komplet. Może byś się jednak odważyła, jest naprawdę ładny ?

Kamilka Trzymaj się

kiss Pierwsza sukienka jest piękna, druga też - ale ta druga ma większą zaletę, że do niej pasuje to bolerko (a jest starannie wykonane, piękna koronka). Ciężki wybór przed Tobą ) Cenowo obie sukienki są ok - z salonowymi jest tak, że może Ci być łatwiej sprzedać coś firmowego.

Lg_ago Oglądam, bukiety na niej są świetne Coś czuję, że będziecie się dobrze dogadywać z panią florystką

Kroooliczek Bardzo dobry zakup

bachara Wiele z nas ma takie momenty zwątpienia, zwłaszcza jak sporo mamy na głowie. Nie odpuszczaj do siebie takich myśli - zobaczysz sama, że w dniu ślubu będziesz wyglądać zachwycająco. ZObaczysz zwłaszcza po swoim mężczyźnie

activelifestyle Ale przegięcie z tym kawalerskim. Zależy, co ma być w ramach atrakcji tego wieczoru - jeśli samo picie i posiadówka - cóż, jeszcze jakoś do przebrnięcia. Ale jeśli impreza z tańcami - hm... Czy ktoś świadka uświadomił, że to głupawy pomysł z racji daty?

przezduzeem Piękne kolczyki

vel za stanik. Na zdjęciu katalogowym wygląda i solidnie i elegancko. Obyś była zadowolona

ijaa Naprawdę sporoo załatwiliście

ewaden Tak, to moja pani florystka Mam nadzieję, że będziesz zadowolona, ja jestem pod wrażeniem pomysłów, solidności i przebiegu współpracy. Coś Ci już zaproponowała ? Przyznam, że w oprócz ceremonii kościelnej, to najbardziej nie mogę się doczekać tych kwiatków

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 05:17   #2441
emdzik
Zakorzenienie

Dziewczyny...
Jakie macie/będziecie kupować sukienki na poprawiny ? Tzn jaki kolor?
W kolorze przewodnim? Czy w ogóle na to nie patrzycie i bierzecie to co się podoba ?

Miłego dnia

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 07:13   #2442
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Dziewczyny...
W kolorze przewodnim? Czy w ogóle na to nie patrzycie i bierzecie to co się podoba ?

Miłego dnia
Ja nie mam poprawin, tylko taki obiad dla najbliższych i śmiałam się do mamy że chcę taką żeby było widać że byłam wczoraj panną młodą Myślę że kupię coś ecru, pudrowy róż, o takim kroju żeby był uniwersalny na później

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-04, 07:42   #2443
madziara889
Zakorzenienie

kiss12550 wg mnie zdecydowanie nr 1

Cytat:
Dziewczyny...

Miłego dnia
Myślałam coś o pastelach ale się okaże w trakcie kupowania

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Pół roku do ślubu
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 07:44   #2444
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ale orzeknijcie - czy na noc poślubną nie jest za mało ???????

edit:

eeeee nie wiem czemu tak dziwnie to wygląda w załączniku ;/
Zerknijcie lepiej:
TU
TU
Jak na noc poślubną to aż za dużo! A serio - piekny komplecik

Cytat:

i teraz powiedzcie mi w której wyglądam lepiej ? ( druga suknia ma sam gorset , koronka którą mam założoną to bolerko z cudownymi guziczkami z tyłu )
Pierwsza jest piękna, ale druga jak dla mnie wymiata! Faktycznie modelka z katalogu nieładnie w niej zapozowała ale na Tobie wygląda świetnie! A bolerko

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Mam dla Was piękną stronę z florystycznymi, kwiatowymi i dekoracyjnymi inspiracjami Ja znów przepadłam
Dzięki Ci wielkie! Właśnie tego było mi trzeba
Cytat:
Gratuluję zakupów

Cytat:
Poradnia i zapowiedzi zaliczone, teraz tylko odliczać dni do ślubu
Dziś miałam fryzurę próbną będzie idealna
W załączniku moje kolczyki i kawałek kwiatka, którego będę mieć wpięego we włosy.
Jakie urocze kolczyki!

Cytat:
Ja mam mega doła, ktoś na mojej ulicy rozjechał pięknego, zadbanego kota, leży takie ciało pod sklepem w kałuży krwi, mam tylko, że nie cierpiał... ☠☠☠☠a, ograniczenie do 20km/h a idioci rozpędzają się między dwiema hopkami i nie uważają

Biedna kicia Mi wczoraj przez droge przekicał mega duży zając - nie wiem skąd on się wziął na moim osiedlu
Co do halki to na lekcjach tańca babeczka mnie uprzedzała, że jak będę w tańcu robić zwrot w prawo, to suknia będzie robić kontrę w lewo i żebym miała to na uwadze

Cytat:
O

A poza tym chwalę się - mam stanik
Wow, super stanik! Dobrze, że te długie poszukiwania wreszcie zakończyły się sukcesem

Cytat:

U nas szał ciał.

Na liczniku 23 dni
Super, gratuuluję załatwionych spraw ! Ze wszystkim zdążycie To już tak niedługo!!!!

A ja się chwalę butkami na ślub koleżanki (i w myślach już kombinuję, żeby na ślubie lub sesji też z nich skorzystać

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 07:55   #2445
Linaewen
Zakorzenienie

Było długo spokojnie, a dzisiaj dopadł mnie koszmar weselny. Ślub był ok, później nie wiem czemu musieliśmy na wesele jechać do innego miasta. Budynek stał nad wodą i był tam statek-bar, w którym widzieliśmy kilku naszych gości co nas zdziwiło. Ale przez okno w sali widziałam, że moja mama siedzi już na miejscu, więc wchodzimy do budynku, podchodzimy do sali a DJ zapowiada "powitajmy brawami parę młodą" i słychać kilka niemrawych oklasków... Stajemy w drzwiach a tu sala pusta, zaledwie 3 okrągłe stoliki zajęte. Ja mam łzy w oczach, mama do mnie podchodzi i mówi-nie martw się, i tak nam podadzą tylko szampana i obiad i właściwie musimy iść do domu, bo ta sala co do niej mieliśmy przejść później jest jedna zajęta i jest tam inna impreza... Wychylamy się z okna, żeby zawołać gości ze statku i z jakiegoś powodu chciałam na chwilę wyjść z TŻ. Tam nas złapało kilku gości i dało nam prezenty-banknot 10 zł, banknot 20 zł(luzem, nie w kopercie), czekoladę, jakąś zasuszoną różę... A na koiec mija nas niby-znajoma TŻ, daje mu zdechły słonecznik i mówi, że w zasadzie to nam życzeń nie złoży bo jej się nie chce.................
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 08:05   #2446
mojakaren
Zakorzenienie

velika super stanik dorwałaś! całe szczęście, że poszukiwania zakończone sukcesem

ijaa ale narzuciliście szalone tempo i super bo ze wszystkim wcześniej się wyrobicie, tak, że w ostatnich dniach będziesz tylko siedzieć i pachnieć

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
mojakaren Ręcznie wypisuję (niby moja srukarka ma funkcję drukowania na kopertach, ale nie chcę ryzykować. Koperty są opalizujące i tusz bardzo szybko by z nich zszedł).

A komplet cudny - wystarczy Dla mnie bomba - delikatny, seksowny i nie tandetny (niestety jak oglądam takie bieliźniane komplety na noc poślubną to dramat - przezroczyste peniuary z puszkiem w strategicznych miejscach. Mój mężczyzna miałby chyba polew do końca życia ).
no dokładnie!
ja nawet pokazałam ten komplecik TŻ-owi i jemu się bardzo spodobał
noc poślubna może i powinna być jakoś szczególnie hot, ale co do "ubioru" to do końca nie chcę wyjśc z roli PM więc zostanę w czymś subtelnym

Cytat:
Dziewczyny...

Miłego dnia
ja mam taką jak suknia - śmietanka

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Pół roku do ślubu

Ad rem ale ładnie wyglądają te buciki na nodze!!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 08:14   #2447
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Było długo spokojnie, a dzisiaj dopadł mnie koszmar weselny. Ślub był ok, później nie wiem czemu musieliśmy na wesele jechać do innego miasta. Budynek stał nad wodą i był tam statek-bar, w którym widzieliśmy kilku naszych gości co nas zdziwiło. Ale przez okno w sali widziałam, że moja mama siedzi już na miejscu, więc wchodzimy do budynku, podchodzimy do sali a DJ zapowiada "powitajmy brawami parę młodą" i słychać kilka niemrawych oklasków... Stajemy w drzwiach a tu sala pusta, zaledwie 3 okrągłe stoliki zajęte. Ja mam łzy w oczach, mama do mnie podchodzi i mówi-nie martw się, i tak nam podadzą tylko szampana i obiad i właściwie musimy iść do domu, bo ta sala co do niej mieliśmy przejść później jest jedna zajęta i jest tam inna impreza... Wychylamy się z okna, żeby zawołać gości ze statku i z jakiegoś powodu chciałam na chwilę wyjść z TŻ. Tam nas złapało kilku gości i dało nam prezenty-banknot 10 zł, banknot 20 zł(luzem, nie w kopercie), czekoladę, jakąś zasuszoną różę... A na koiec mija nas niby-znajoma TŻ, daje mu zdechły słonecznik i mówi, że w zasadzie to nam życzeń nie złoży bo jej się nie chce.................

Mnie się śniła msza - pamiętam że miałam swoje buty na nogach
Do tego nie siedzieliśmy przed ołtarzem, tylko ja z moją rodziną, a TŻ ze swoją I pamiętam że zespół za późno zaczynał grać części stałe mszy - zanim oni zaczęli to cały kościół już odpowiedział księdzu i było takie "Ameen" wiernych, zaczynał grać zespół i było "Aaaaameeeen"
Stanęliśmy obok siebie z TŻ dopiero jak mieliśmy wychodzić z kościoła, ja wyrwałam księdzu mikrofon i powiedziałam do niego, żeby goście wyszyli i poczekali na nas na zewnątrz I później prawie wybiegliśmy z kościoła - okazało się że goście wszędzie rozsypali te głupie cukierki i musiałam skakać przed kościołem żeby je zbierać
Dobrze, że się obudziłam!
Stary 2014-04-04, 08:30   #2448
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Mnie sie podobają
Tylko nie wiem jak z tym obcasem slim , dziewczyny pisały/narzekały, że jest chyba dość niestabilny?
Czy Ty zamawiasz internetowo, czy mierzysz na miejscu i oni Ci robią wszelkie pomiary?
Właśnie nie widziałam ich na żywo i musiałabym zamawiać w ciemno do najbliższego sklepu mam 150 km, a otwarty jest tylko w tygodniu i nie bardzo mam jak jechać

kiss
ja jestem za suknią nr 1

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Jest niestabilny. A flare wcale nie wygląda jakoś topornie Mierzyłam taki i taki, różne wysokości, na miejscu i stąd porównanie
ooo to może faktycznie lepiej będzie zamówić flare? Bałam się właśnie, że będzie toporny...

Cytat:
Dziewczyny...
Ja nie będę się kierować kolorem przewodnim, wczoraj np widziałam przepiękną sukienkę w beżach i czerni Nie miałam czasu, żeby ją mierzyć, ale muszę się tam wrócić
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 08:40   #2449
S1lc1a
Raczkowanie

Straszne te Wasze koszmary...

My wczoraj byliśmy złożyć dokumenty w kancelarii i wypełnić protokół przedmałżeński - tak bardzo się bałam, a było bardzo fajnie. Mój proboszcz to naprawdę "równy gość" już na początku tak rozluźnił atmosferę że cały stres ze mnie zszedł. Miałam do niego też kilka pytań, odnośnie dekoracji, ofiary itd - na wszystko odpowiadał spokojnie i rzeczowo. Kwota ofiary nie jest w mojej parafii ustalona, ksiądz powiedział że damy tyle na ile nas stać i ile uważamy za słuszne - bardzo mi się to spodobało, co do kwiatów to w niedzielę tydzień przed naszym ślubem jest w Kościele komunia, więc prawdopodobnie te kwiaty nam zostaną, bo ksiądz mówił że zwykle stoją kwiaty w Kościele po 2 tygodnie i są ładne. Dostaliśmy karteczki na spowiedź i zapowiedzi w parafii narzeczonego - u mnie w Kościele juz w dwie najbliższe niedziele będą zapowiedzi - super
Poprosiliśmy tez proboszcza, żeby to On udzielił nam ślubu, powiedział że bardzo mu miło i dziękuje i oczywiście że tak będzie
Teraz już jestem jeszcze bardziej spokojna, wiem że to będzie piękny dzień!!!!
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 08:42   #2450
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny...

Miłego dnia
Ja będę mieć poniekąd w temacie przewodnim-albo całą białą koronkową albo z haftem. Ale nie kupuję jej specjalnie tylko mam w szafie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 08:54   #2451
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
Straszne te Wasze koszmary...

My wczoraj byliśmy złożyć dokumenty w kancelarii i wypełnić protokół przedmałżeński - tak bardzo się bałam, a było bardzo fajnie. Mój proboszcz to naprawdę "równy gość" już na początku tak rozluźnił atmosferę że cały stres ze mnie zszedł.
Zazdroszczę ! Ja bardzo nie chciałam ślubu w swojej parafii ale się okazało że rok temu w Kościele do którego chodzę , który uważam za swój nie było już terminu na 2 sierpnia. No i niestety muszę mieć u siebie.
Co gorsze wczoraj rozmawiałam z moją koleżanką i jej siostra ma w czerwcu wesele , niestety w zeszłym tygodniu zmarła im babcia.
I ksiądz zamiast ją pocieszyć i powiedzieć , że żałobę ma się w sercu i niestety śmierci człowiek nie przewidzi to jej powiedział
UWAGA! ! cytuję "No trudno , już tyle wydaliście na wesele to nie ma co odwoływać , najwyżej zatańczysz Pierwszy Taniec a potem będziesz siedzieć a Pan młody będzie tańczył z gośćmi EWENTUALNIE możesz złożyć ofiarę na potrzeby kościoła to załatwimy CI dyspense" .

Szczyt chamstwa , bo inaczej tego nazwać nie można
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 09:01   #2452
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Klaudyna, normalnie witki do gleby...
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 09:04   #2453
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

UWAGA! ! cytuję "No trudno , już tyle wydaliście na wesele to nie ma co odwoływać , najwyżej zatańczysz Pierwszy Taniec a potem będziesz siedzieć a Pan młody będzie tańczył z gośćmi EWENTUALNIE możesz złożyć ofiarę na potrzeby kościoła to załatwimy CI dyspense" .

no co za chamstwo!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 09:08   #2454
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
hej dziewuszki kochane, nie ma mnie i nie będzie przez kilka dni na pewno, nie wiem jak długo, weny ślubnej nie mam wcale, w ogóle zastanawiam się czy dojdzie do tego ślubu,
rany, strasznie mi przykro! trzymaj się tam

Cytat:
nie mam już siły , chodzi o suknie ślubną , jakiś czas temu wstawiałam Wam tą jedyną , napisałyście o niej wiele miłych słów za co bardzo dziękuję ale cały czas męczyło mnie to że ma ona być uszyta przez krawcową , ślub to ważne wydarzenie i chciałabym wyglądać wtedy idealnie , a nie być w sukni która nie bedzie mi sie podobac...dlatego wróciłam do sukni którą znalazłam pierwszego dnia poszukiwań w salonie , cena jest przyzwoita więc mogłabym ją kupic , wiem ze wstawiałam link do niej i niektórym z Was się ona nie podobała , ale dla odmiany mam jej zdjęcia na sobie (świadkowej udalo się zrobić gdy babeczka wyszła po kwiat do włosów ) i teraz powiedzcie mi w której wyglądam lepiej ? ( druga suknia ma sam gorset , koronka którą mam założoną to bolerko z cudownymi guziczkami z tyłu )
okej, podobasz mi się w obu, każda ma coś takiego w sobie, ale ceny wiadomo jak to ceny. Co do krawcowej - widziałaś już jakąś jej suknię? Może to by Ci pomogło podjąć decyzję.

Swoją suknię też mam uszytą na wzór. Wcześniej widziałam jaką suknię uszyła moja krawcowa i widziałam też zdjęcie na jakim się wzorowała także powiem Ci, że zniknęły moje obawy.

Cytat:
śliczne kolczyki! kwiatek też niczego sobie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Zamieszania z obraczkami ciąg dalszy u nas
kochana ciocia! ważne że już wiecie co i jak

Cytat:
Dziewczyny a ja mam problem z TŻ... W Wielki Piątek idzie na wieczór kawalerki do kolegi
jak dla mnie to duża przesada! kawalerski może sobie zrobić jak już koniecznie chce tydzień przed, ale Wielki Piątek jak dla mnie to jest ostatni dzień na imprezę ...

Cytat:
Poradnia i zapowiedzi zaliczone, teraz tylko odliczać dni do ślubu
Dziś miałam fryzurę próbną będzie idealna
śliczne kolczyki, a jak wyszła fryzurka?

Cytat:
A poza tym chwalę się - mam stanik Kupno stanika zajęło mi ponad 3 miesiące Co za ulga!
gratuluję! tyle się naszukałaś i w końcu jest

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość

A ja się chwalę butkami na ślub koleżanki (i w myślach już kombinuję, żeby na ślubie lub sesji też z nich skorzystać
śliczne! cudowny kolor! pięknie wyglądają na nodze

Lin, exist ale miałyście sny!

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
no proszę Cię! co to w ogóle ma być... ciekawe jaką wysoką kwotę sobie życzy za dyspensę.

Edytowane przez nasturcja1308
Czas edycji: 2014-04-04 o 12:04
nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 09:12   #2455
cornflower_girl
Zakorzenienie

emdzik Jeszcze nie myślałam nad kreacją na drugi dzień - u nas nie będzie oficjalnych poprawin, tylko coś w rodzaju poczestunku dla gości, przyjęcia w ogrodzie. Jak coś, to coś białego/ ecru i do wykorzystania na później - np. po głowie mi chodzi infinity dress do kolan.

Lin Ale koszmar, oby już więcej nie było snów o podobnej tematyce...

S1lc1a Miło czytać o takich kapłanach, zwłaszcza jak wiesz, że ktoś życzliwy odprawi dla Was mszę ślubną

21klaudyna Nóż się w kieszeni otwiera... Dyspensa? Chyba jakiś chory żart, bo żałoba jest kwestią dobrego wychowania, tradycji czy uczuć ale nie wykroczenia czy grzechu.

Wiesz może, jak z tej trudnej sytuacji wybrnie koleżanka?

I na piątkowe rozluźnienie - nietypowe zaproszenia dla fanów pewnej marki.

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-04-04 o 09:13
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 09:13   #2456
asia1206
Raczkowanie

Dziewczyny które mają problem z pryszczami na plecach,dekolcie-polecam mydło aleppo

https://wizaz.pl/Pielegnacja/Trendy-...i/Mydlo-Aleppo

w zeszłym roku miałam wysypkę na brzuchu i nic mi nie pomagało,przypomniałam sobie o tym mydle i po 2 dniach wszystko zaczęło blednąć tak,że po 5 dniach niczego nie było

Przepraszam za temat nie koniecznie ślubny,ale wczoraj mi się to przypomniało i musiałam Wam to napisać

Pomału uciekam do pracy-wczoraj poruszyłam temat etatu i niby w maju ma coś być-fakt delikatnie zasugerowałam że myślę nad zmianą pracy i usłyszałam żebym nawet nie brała tego pod uwagę bo nie chcą mnie stracić
Miłego dnia kobietki

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 09:21   #2457
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
A poza tym chwalę się - mam stanik Kupno stanika zajęło mi ponad 3 miesiące Ale jest, nie spłaszcza mocno, mógłby być rozmiar większy, ale nie produkują model to masquerade tiffany, może komuś się przyda. Teraz szukam gatek, może gdzieś jeszcze będą, ale może być ciężko, bo to stary model. Co za ulga!
ten biustonosz prezentuje się bardzo ładnie.
Idziesz do przodu, nie ma już obaw, że pójdziesz naga do ślubu

Cytat:
Dziewczyny a ja mam problem z TŻ... W Wielki Piątek idzie na wieczór kawalerki do kolegi Święta nie jestem, ale uważam, że to jest lekkie przegięcie. Nie wiem co mam zrobić. Próbowałam mu powiedzieć, żeby nie szedł, a on mówi, że musi Czy uważacie, że przesadzam i nie powinnam się nic odzywać w tym temacie i niech idzie?
Nie przesadzasz. Impreza w Wielki Piatek, to przegięcie całkowite. Ja pamiętam jak u mnie w domu, za dziecka w ten dzień nie puszczało sie nawet tv, ani radia - przykrywało się białym płótnem, nie pracowało niepotrzebnie, przede wszystkim nie robiło się prac głośnych. A nie wspomnę, że wtedy jest post ścisły.
Jeśli para młoda taka pobożna, że wstydza się brzucha do ślubu to chyba powinni wiedzieć co to za dzień

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Hah, to te buty, które miały być złote Super wyszły
Jeśli będą wygodne, pasują do sukni, to brać na swoje wesele

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
okropne są takie sny !

Cytat:
Zazdroszczę ! Ja bardzo nie chciałam ślubu w swojej parafii ale się okazało że rok temu w Kościele do którego chodzę , który uważam za swój nie było już terminu na 2 sierpnia. No i niestety muszę mieć u siebie.
Co gorsze wczoraj rozmawiałam z moją koleżanką i jej siostra ma w czerwcu wesele , niestety w zeszłym tygodniu zmarła im babcia.
I ksiądz zamiast ją pocieszyć i powiedzieć , że żałobę ma się w sercu i niestety śmierci człowiek nie przewidzi to jej powiedział

! A ta ewentualna ofiara musi być odpowiedniej wysokości, co nie?
Ja wczoraj byłam na pogrzebie - zmarł tata mojego brata przyjaciela. Ksiądz mówił tak pięknie, właśnie o żałobie w sercu i o tym by pamiętać to co dobre, radować się z tych chwil. Całkowite przeciwieństwo.

mojakaren ja się muszę kopsnąć do tego intimisi ! I tak myślę, że jak się opalę, to ta jasna bielizna będzie lepiej wyglądać Bo teraz to jak kamuflaż, wszystko się zlewa

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 09:24   #2458
Robusta
Wtajemniczenie

Asia1206
Mam nadzieję, że sytuacja z praca rozwiąże się pozytywnie

My bylismy wczoraj w poradni: mój S. mówił o moich zaletach, ja o jego, to było takie inne niz na naukach bo bylismy tylko my i babka z poradni ale generalnie jak mówiliśmy o Nas to byłam wzruszona ogólnie mówilismy o Naszym związku
A wizyta sympatyczna i szybka pozostały jeszcze tylko 2 !

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2014-04-04 o 09:25
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 09:42   #2459
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:

ktora to parafia ?!
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 09:45   #2460
kiss12550
Zadomowienie

Hej wszystkim

antonina_bielska – to właściwie obrączki macie już załatwione gratki

Lemon_Drop – dziękuje za opinie i trzymam żeby Wam z poradnią tak samo bezproblemowo poszło

Bachara – Mojakaren dobrze mówi , dla Tżta to Ty jesteś najpiękniejsza , w końcu z Tobą bierze ślub a gdy Tż widzi że Ty jesteś szczęśliwa to i On jest, dlatego nosek do góry i pamiętaj że każda kobieta jest piękna – zwłaszcza w oczach przyszłego męża

Activelifestyle- właśnie takie jest założenie , jak zdecyduję się na suknie 2 to powiększam troszkę dekolt A co do tego w której czułam się lepiej , to właśnie obie mi odpowiadały ,dlatego teraz mam problem.. A co do Tżta to pierwsze pytanie jakie mi się nasuwa to „Kto organizuje wieczór kawalerski w Wielki Piątek” wydaje mi się że to najgorszy dzień z możliwych na zorganizowanie jakiejkolwiek imprezy , podejrzewam że jak Tż będzie chciał to i tak na niego pójdzie ale ja bym jednak chyba starała się odwieść Tżta od tegpo pomysłu, a może on sam pogadałby z Panem Młodym żeby impreze przełożył ?

Przezduzeem - za zapowiedzi i poradnię, bardzo ładne kolczyki-takie delikatne

Enzunio- dziękuje za opinie na pewno tort będzie przepyszny ja też jestem wrażliwa na takie rzeczy ,szkoda że zwierzaki muszą ginąc przez nieodpowiedzialnych kierowców..Mnie nauka tańca z halką dopiero czeka i mam przeczucie że też będzie mi w niej dziwnie

Velika- dziekuje za link , chyba też się na te pudełeczka skuszę za stanik wygląda na wygodny

Ijaa- opowiedz chociaż trochę co tam na panieńskim się działo i pochwal się bielizną !

Ad rem- dziękuję a buty szałowe

Linaewen- dobrze że to był tylko sen ale jak to mówią sen to przeciwieństwo , wiec na pewno będziesz miała zaje.bista imprezę !

Klaudyna – w głowie mi się nie mieści że ksiądz mógł tak powiedzieć

Nasturcja – kurcze faktycznie Twojej krawcowej pięknie ta suknia wyszła będziesz śliczną PM a co do „mojej” krawcowej ja nie widziałam sukni które ona uszyła ale widziała je moja babcia i ciocia i obie były zachwycone, myślę że skoro wiele PM szyło u niej suknie to raczej źle szyć nie może. Póki co to właśnie problem jest ze mną bo nie mogę się cały czas zdecydować

Robusta – super że jesteś zadowolona z poradni

tak więc wynik Waszego "głosowania" to 12:8 dla sukni księżniczkowej postanowiłam że w ten weekend ostatecznie podejmę decyzję , w końcu czy wybiorę jedną czy drugą to chyba i tak nie będzie źle

A i właśnie miałam jeszcze pytać nie boicie się że ta halka z kołem będzie przeszkadzać podczas wesela? Jakoś mnie to zaczęło teraz zastanawiać
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości