|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
moje dziecko leży pluje do góry i patrzy na spadające krople śliny (widać pod słońce) i chce je złapać
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
pisalyscie cos o klockach
Maciej dostal jlocki gumowe dzis tesciowa przywiezie podobno.hicior ale okaze sie w praniu napisze wam recenzje ![]() Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3423 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
My dziś o 6 zaczęliśmy dzień, w nocy 3 pobudki za każdym razem z mega płaczem, rano też płacz i marudzenie. Zasnął niedawno ale już też przez sen popłakiwał. Zęby podejrzewam, ale poza tym buzię ma zsypaną i ciałko trochę też więc może go to swędzi. Tylko nie zauważyłam żeby próbował się jakoś drapać. Obawiam się, że to może nie wina jedzenia a basenu sama nie wiem.No i jak wstał rano to miałam wrażenie, że mu w nosie furczy i kichał bez przerwy, ale z noska się nie leje i nic nie odciągnęłam, więc oby nie katar ![]() Nadrabiam najpierw trochę z wczoraj, bo poszłam spać po 21 i tylko sobie poczytałam i pozaznaczałam ![]() Cytat:
biedny z tym uczuleniem, zdrówka dla niego Cytat:
![]() Cytat:
na dwór chyba przez 2 tygodnie nie wolno chodzić, przynajmniej kiedyś tak było jak moja siostra chorowała ![]() Cytat:
wkładam go tylko do karmienia i to w ostatniej chwili żeby już miskę z jedzeniem widział, to wtedy zapomina, że mu niewygodnie ![]() Cytat:
to lamaze?Cytat:
zaliczone ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratulacjeteż chcę martini ze spritem
|
|||||||||
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
20 stron do nadrobienia chyba nie podołam nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem, dawno nie było takiej masakry. tej nocy od 20 do 6 rano budził się 8 razy. Nie mogę od niego odejść bo gdy tylko zobaczy że się oddalam to zaczyna przeraźliwie płakać, zanosić się, wszystko go irytuje. Mówią mi, że powinnam olać jego wymuszanie i go przetrzymać ale nie potrafię Nie je, wczoraj nie tknął nic, w cyckach mam bardzo mało mleka, nie wiem dlaczego skoro nie odstawiam... zbieramy się na spacer bo zaraz oszaleje w tym domu, nie mam cierpliwości do własnego dziecka, chciałabym mieć chociaż godzinę dla siebie. Mam dość.. ;( Przepraszam, że tylko o sobie...
|
|
#3425 |
|
Zadomowienie
|
Witam się znad duuużego kubka mooocnej kawy! W dalszym ciągu nie ogarniam i ciągle mi brakuje czasu, jestem tak zmęczona, że zasypiam na siedząco
Zaczęłam podziwiać kobiety, które przez kilka miesięcy potrafiły odciągać pokarm dla dzieciaczków, bo ja już po 4 dniach mam dość wiszenia na laktatorze. I tak jak na początku strasznie mi zależało żeby utrzymać laktację, to teraz już coraz mniej.... bo średnio fajnie jest odciągać mleko przy płaczącym dziecku, wolałabym ten czas poświęcić na zabawę z nim i on byłby szczęśliwszy i ja pewnie spokojniejsza. TŻ pracuje od rana do późnego wieczora i choćby chciał, to nie ma jak mi pomóc. Stara się tylko mnie pocieszyć mówiąc, że 5,5 miesiąca kp to i tak ładny wynik. A ja mam mieszane uczucia, raz mi się ryczeć chce, że tak nagle te kp musiałam póki co przerwać, a za chwilę sobie myślę, że i tak dobrze mi szło przez tych kilka miesięcy, a teraz Szymek dostaje już inne jedzonko, a i mm mu smakuje. No ... to się wyżaliłam ![]() Wczoraj wieczorem zaczęłam nadrabiać leżąc w łóżku, ale zasnęłam z telefonem w ręku i niebardzo pamiętam co chciałam komu odpisać ![]() Na pewno Nena gratulacje za ząbka ![]() tassia brawo dla TŻ za obronę no i dla Ciebie za pomoc co do aplikacji, to mam to samo (niewiadomo czyj jest post, który się cytuje)Była mowa o kawie... ja piję właściwie od samego początku kp jedną albo dwie kawy (rozpuszczalne albo z ekspresu). Byłam w tesco i d.upa!! Nic ciekawego, żadnych promocji i puste półki, więc pewnie już po akcji. Tak czytam o pogodzie u Was i Wam zazdroszczę ciepełka i takiego lekkiego ubierania i siebie i dzieci. U mnie 9 np. wczoraj 9 stopni, mało słońca i chłodny wiaterek, więc Szymek miał na sobie bodziaka z długim rękawem, spodenki dresowe, ciepłe skarpetki, czapeczkę sztruksową z bawełnianą podszewką i kurteczkę. Na nóżki zarzuciłam mu jeszcze cienki kocyk. Zawsze mam dylematy, czy nie za cienko albo za grubo go ubieram, ale tak chyba było ok, bo był cieplutki, ale niezgrzany. Allleee widziałam też dzieciaczka w kominezonie, grubej ciepłej czapie, rękawiczkach nakrytego grubym kocem i do tego jeszcze na osłonka od wózka. Mimo tych 9stopni to i tak chyba za ciepło mu było
|
|
|
|
#3426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść.
Mój mąż pojechał w nocy, jakoś przeżyłyśmy te kilka godzin w nocy same ![]() co do ubioru to ja jestem ciągle przewrażliwiona cy ubieram dobrze:/ a dzisiaj się zastanawiałam jak ją ubrać po domu-w domu 21 stopni, na zewnątrz ciepło i słonecznie. to krótkie body+legginsy+skarpetki są ok? Albo body na szeleczkach + t-shirt z krótkim? w ogóle widziała gdzieś któraś z was bodziaki bez rękawów? wiesz co,zależy od krzesełka,wpisz sobie ja go kupiłam,ale fajny jest. koleżanka ma ten z nivei i narzekała,że ciężko rozsmarować, a ten jednak całkiem nieźle się wchłania. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Nena gratuluję Ninie pierwszego ząbka
![]() Tassia u mnie też na tel nie widać Cytat:
mi się dziś śniło, że kąpałam się w dużej wannie nago z moją przyjaciółką, pluskałyśmy się jak małe dzieci ![]() Wczoraj wieczór byłam u mamy i postawiłam Karmi na pół roczku
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie jeszcze mam
Jakoś 2 tygodnie temu zaczęłam ekspozycję na gluten. Szymek ma teraz 5 i pół miesiąca i 4 dzień jest karmiony mm (nie wiem jak długo będzie) no i tak przez myśl mi przeszło, czy dobrze robię kontynuując tę ekspozycję?! Bo nie wiem jak to jest przy mm
|
|
|
|
#3429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Też się poryczałam przez tego linka od Kaśki.
Gdybym wiedziała,że jestem śmiertelnie chora to nie wiem,czy zdecydowałabym się na dziecko.to zależy,czy miałby się nim kto dobrze zająć.naatomiast gdyby w trakcie ciąży okazało się coś takiego jak u tej kobiety to postąpiłabym jak ona.i myślę,że wiele z was tutaj również.nawet te kilka ostatnich tygodni z moim dzieckiem byłoby czymś pięknym,choć pewnie nadal łudziłabym się,że wyzdrowieję. jakoś tak wolałabym dać nowe życie i zaznać choć chwili szczęścia i poznać ten prawdziwy sens życia (a tym dla mnie jest moje dziecko) niż żyć w pustce,walcząc z chorobą,nie mając nawet pewności,że tę walkę wygram. to podobna historia jak Agaty Mróz.
|
#3431 |
|
Zadomowienie
|
Next
i widziałam w Niemczech w smyku, takie fajne w duze grochy, ale rozmiar tylko 62 byl. Na stronie smyka nie ma, a sklepu stacjonarnego u mnie w miescie brak
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl chyba w H&M sa bodziaki bez rekawow widzialam na stronie.
U nas tez 21 w domu Filip ma na sobiw body dl rekaw, dresy, skarpetki i ta samo bym go ubrala ba dwor z dwoch powodow: 1 niezawsze bedzie na dloncu, 2 zeby sie nie opalal. Tez pomysl co zalozysz jak bedzie 30? Ja niemam tych dylematow bo u bas mimo ze slonecznie w cieniu 5 st.
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, że jeśli ona by nie wyzdrowiała a przerwałaby ciążę, to 2 osoby by stracił życie, a tak to dzidziuś żyje no to skoro ten nivea gorszy to bez sensu wydawać 30zł, skoro za babydream dałam 13zł ![]() Agusiowata mam dla niego kilka par paputków, ale najczęściej ubieram mu takie miękkie tenisówki bo lubię jak wygląda jak "stary" taki kozak
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-04 o 09:30 |
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niech sie sama tak ubierze i paraduje ![]() U mnie dzisiaj brzydko, mialo byc slonecznie, a w nocy troche popadalo i teraz pochmurno
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasem tez sie zdarzy, ze dziadek cos pomarudzi ale ja i tak robie po swojemu. I ty tez olej to.
|
|
|
|
|
#3438 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nie stresuj sie to miniedaj mu to czego potrzebuje Cytat:
tez tak o tym mysle szczegolnie ze chodzilo o przerwanie ciazy dla zrobienia badania a nie dla ratowania zycia Cytat:
i tak za 2tygodbie mialby miec normalnie podawany a jak dlugo musisz zazywac te leki?
|
|
|
#3439 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i jak już się zdecydujesz to lepiej z uchwytami Cytat:
na początku były pytanie i komentarze, ale teraz to już norma,kiedyś w ubiegłym tygodniu mąż odebrał Dawida ze żłobka i przed samymi oknami mamy plac zabaw więc chwilę zostali, wyjrzałam a moje dziecko w czapce, więc złapałam za telefon i mówię mężowi "weź mi nie rób siary na osiedlu, ściągaj mu tę czapę" ![]() Cytat:
Cytat:
te klocki wafle może wezmę, bo u kuzynów się bardzo spodobały, choć te co wstawiła Monia też super ![]() Cytat:
i dla Ciebie tassiu też
|
||||||
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
motyl jak w sklepie nie bylo to online tez ci nie przywioza
a co do ubierania to ja bym nie wyszla.jeszcze z mackiem w rk rekawku i legginsach mimo wszystko ciagnie od ziemi, to nie sa takie same 22stopnie jak w czerwcu, tylko jednak inaczej jest ta temperatura odczuwana tzn ja tez nie wychodze w krotkim rekawku na zewnatrz
|
|
#3441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3442 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() niby przez miesiąc, ale jeden antybiotyk mam do środy przyszłej i wtedy zobaczę czy będzie poprawa. Jeśli będzie lepiej, to chyba się wybiorę do rodzinnego lekarza, pogadam i może nie będzie trzeba już drugiego i tej maści ze sterydami:/ |
||
|
|
|
#3443 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiem jeszcze co założę przy 30 stopniach masakra jakaś.Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3444 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas nocka z tych gorszych. Jasiek budził się 3 razy, ale 3 razy z meega płaczem ![]() tyle że dzień zaczeliśmy o 7.30 więc troszkę późnien niz zwykle ![]() brawo dla Niny za ząbka! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja bym pewnie ubrała body z długim i legginsy. Moljemu i tak zawsze rękawy się podwijają. Po do oczywiście, na zewnątrz dodałabym jakiś swetrek-cienka bluzę i apasszkę.
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Wybryki Tusi mode on:
Moje dziecko traktuje mnie jak ścianę wspinaczkową, zawsze jak leżę obok niej to na mnie włazi. Tudzież po mnie łazi, bo chce po mnie przejść i zobaczyć co jest za mną ![]() Już świetnie umie klękać, w sensie podnosi się do góry na kolankach, oczywiście podtrzymując się szczebelków, poduszek, mnie ![]() Rano jak jest w swoim łóżeczku to napiera na te boki łóżeczka bez szczebli i tłucze o to głową ![]() a jak obkładałam to poduszkami to się po nich wspinała, co jest niebezpieczne bo jeszcze mi będzie chciała zwiać z łóżeczka i co?Ma super nową zabawę-mlaszcze i wyciąga przy tym jęzor, ale tak śmiesznie,że ten czubeczek ma w trójkąt a nie okrągły, rozumiecie?Jak jakiś jaszczur Wczoraj wieszałam pranie na balkonie, mąż stał z nią przy oknie bo ciągle pokazywała w stronę okna i jęczała,więc chyba chciała do mnie ![]() i ciągle stukała w szybę łapkami jak się od niej odwracałam, a jak na nią patrzyłam, to się cieszyła i lizała szybę Również wczoraj siedziałam z nią przed lustrem i pokazywałam jaak wygląda w okularach, w opaskach, w spinkch i w różnych czapkach. Czasami miała zdziwioną minę, czasami olewkę, a przy ten czapce z daszkiem z hm miała zaciesz z siebie Wybryki Tusi mode off (alem się rozpisała)
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Olek-fasolek próbuje zerwać firankę
masakra. jakieś nie po kolei to moje bobo. nadal się nie chce na brzuch obracać, a lata mi po pokoju, wyrywa przewody z gniazdek itp
|
#3448 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Ta promocja w tesco jest. Wczoraj jeszcze panie metkowaly rozne rzeczy. Kupilam ten smartfonik, kubeczki i kaczke do kapania. I cos tam dla starszych chlopcow na prezenty. Aaaa i dla Milka lego duplo za 37 zl (na all takie zestawy za 110zl). Dzis jeszcze pojde zobaczyc czy cos dolozyli. |
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tuśka jest cudna
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

[/RIGHT]
sama nie wiem.

zaliczone
co do aplikacji, to mam to samo (niewiadomo czyj jest post, który się cytuje)
i tam kupiłam pianinko bo w M. nie było 

my mijaliśmy kobietę z synkiem ok 5lat i miał kurtkę jesienną (!) i czapkę taką średniej grubości
a mamusia z krótkim rękawem z przewieszoną kurtką na ręce

poryczałam się