|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze nie wiem jaką sukienkę założę ale pewnie kupię to co mi się podoba ale w jakiś jasnych kolorach, może pudrowy róż czy coś ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
z wioski podtarnowskiej -aż mi gorzej jak sobie pomyśle , że on nam będzie ślubu udzielał. Jego kazania są o niczym - jakieś opowieści z mchu i paproci " gdzieś ktoś coś i oczywiście kończą się nawróceniem i trwogą do Boga"
Ale ja juz sobie ustaliłam strategię , że powiem wprost , że to Pierwszy dzień naszego wspólnego życia i że chcemy aby kazanie było skierowane do nas i zaczęło uroczyście ten dzień - najwyżej mu wsadzę w kopertę więcej nie chce się dodatkowo księdzem stresować w tym dniu.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio bierz tą do której Cię bardziej ciągnie! A jeśli chodzi o halkę z kołem i wesele - cóż, w mojej sukni musi być taka, bo mam księżniczkę, tiul, kilka warstw i nie wyobrażam sobie ogarnąć temat bez koła
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo, że mam dużo warstw sukni, to mam samą halkę, która jest sztywna, mam nadzieję, że wszystko będzie spoko z resztą ja choćby nie wiem co nie chciałam koła, bo ono żyje swoim życiem
|
|
|
#2466 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też się ostatnio troche pokłóciliśmy, w akcie złości padło wiele przykrych słów zarówno ode mnie jak i ze strony TŻ. Ale obiecałam sobie że nie zaśniemy skłóceni bo wtedy będzie gorzej, schowałam honor głęboko i poszłam do TŻ do łóżka i pogadaliśmy i było ok ![]() Cytat:
suknia jest bardzo łądna, skromna, bolerko pasuje idealnie. Jeśli masz okazję kupić ja to bierz!Cytat:
przezduzeem bardzo ładne kolczyki, super że tyle spraw załatwionych ![]() velika za stanik!Cytat:
![]() 21klaudyna brak słow na księdza... U nas powoli do przodu. W tym tygodniu załatwiliśmy ostatnią wizytę w poradni NPR, zaświadczenie z USC, dzisiaj idziemy na protokół, jutro ostatnia przymiarka garnituru, przyszły litery na stół i muszę dokupić bejcę, zaczęłam wybielanie zębów. Do rozdania zostały 3 zaproszenia, a w zasadzie to 2 bo koleżanka z Niemiec powiedziała że moge jej wysłać zdjęcie bo ona i tak ma urlop zarezerwowany od dawna, a zaproszenie na pamiątkę może dostać nawet w dniu ślubu
|
|
#2467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
velika gratuluję zakupu
![]() ![]() Cytat:
aż się popłakałamCytat:
kiss12550 tylko i wyłącznie nr 1, wyglądasz w niej BAJECZNIE super, gratuluję ![]() W załączeniu bukiety ślubne, które mnie urzekły Chyba zdecyduję się na któryś. Miały być peonie, ale kwiaciarka zasugerowała, że za drobna jestem do nich i podobno lepiej prezentują się przy sukniach ecru, śmietankowa biel niż śnieżnobiałych. Umówiłam się z jeszcze jedną Panią i w przyszłym tygodniu podejmę już decyzję![]() Świętujemy Mamy dzisiaj z Tż 12urodziny
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-04-04 o 10:09 |
||
|
|
|
#2468 | |||
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam
Cytat:
ja bym się na zdjęcie nasze nie potrafiła zdecydować![]() Cytat:
![]() mojakaren bielizna świetna ![]() Ja bym raczej stwierdziła "gdybym tylko znalazła coś w moim rozmiarze" myślę że będę miała duży problem ze znalezieniem czegoś fajnego w moim ;( a bardzo mi się gorseciki podobają ;( KaMilka Trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło nigdy nie miałam z TŻ cichych dni więc nie wiem jak to jest ale mam nadzieję że wasze szybko miną i i szybko do nas wrócisz kiss12550 obie piękne ale jednak jak dla mnie 2 lepsza bardzo ładna jest Cytat:
activelifestyle - Ja bym powiedziała TŻ co o tym myślę ale decyzje pozostawiłabym jemu każdy ma swoje sumienie. A może to będzie po prostu męskie spotkanie przy piwku a nie jakaś impreza? Ja po pierwszej przymiarce zastanawiam się nad małymi rękawkami do mojej sukni ale to będziemy ustalać na kolejnej przymiarce pod koniec czerwca muszę mieć do tego czasu buty które nie wiem gdzie kupię chciałabym z akces2 ale boję się że kupię i nie będą pasować ;(
|
|
|
#2469 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale bardzo polecam mierzenie, bo już na przykład na mojej siostrze nie leżą wcale, wszystko zależy od biustu.Na swoim ślubie wystąpię w takim komplecie z gaciami z falbanką ![]() ![]() Ja mam halkę co prawda bez koła, ale wszytą już od razu w suknię i nawet nie mam jak w niej potrenować Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To kolczyki które kilka lat temu dostałam od chrzesnej na 18stkę. Do tego mam jeszcze bransoletkę którą założę i naszyjnik, ale on zostanie w domu ![]() Fryzury nie fotografowałam jakoś szczególnie, bo mam mieć takie roztrzepane(wg. upodobań tż ) loki z warkoczem dobieranym (moją inspiracją jest styl boho)I po wielu wersjach warkocza, loki wyglądały jakby we włosy piorun trzasnął Także nie sugerujcie się tym, że ta fryzura wygląda jakby była źle wykonana. Za 28dni pokażę wam lepszą wersję, bo już tą ślubną A dziś proszę, trzymajcie z mnie kciuki, bo idę na rozmowę o pracę, a na rozmowie nie będę tylko mówić o sobie ale i prezentować umiejętności, obym się nie zestresowała
Edytowane przez przezduzeem Czas edycji: 2014-04-04 o 10:25 |
||
|
|
|
#2471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I tak powinno być My chyba też idziemy - po Wielkanocy. Nie wiem w końcu kiedy wygłaszane są zapowiedzi? Trzy miesiaće czy miesiąc przed? W ogóle ktos ostatnio mi powiedział, że nie powinno się słyszeć własnych zapowiedzi bo pech i coś tam coś tam Ale chyba i tak jesteśmy skazani na niepowodzenie bo TŻ jest organistą I ja właśnie chce zobaczyć reakcje ludzi Jestesmy dosyć znani i kojarzeni w naszej okolicy i jestem straaaasznie ciekawa co zrobią największe plotkary Cytat:
![]() kiss12550 księżniczkowa! zdecydowanie
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-04-04 o 10:36 |
|||
|
|
|
#2472 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi się podoba! Cytat:
|
|
|
#2473 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć! Dawno mnie nie było
![]() Ad rem Buty przecudne! Zawsze mi się takie podobały! Mega mega! S1lc1a Super, że taki proboszcz i że nie ma "cennika" anka1897 Bukiety bardzo ładne, delikatne, lekkie Powiem szczerze, że aż się zdziwiłam tym co Pani Ci powiedziała. To kwiaciarka czy florystka? Bo ma to jednak znaczenie . Jeżeli ktoś robi bukiet z intensywnie pachnących kwiatów ( np. piwonie, konwalie) to trzeba zawsze klienta zapytać czy zapach nie będzie zbyt intensywny itd. A co do doboru kwiatów i kształtu to zależy od kroju sukni. Biedermeierowskie prezentują się pięknie do księżniczek, a odwrócona kropla do empire (tak nam mistrzyni województwa na zajęciach mówiła). Np. gipsówka pięknie wygląda do koronkowej sukni. Jeżeli bukiet z piwonii nie byłby strasznie wielki to nawet do niższej osoby będzie pasował.21klaudyna No chyba bym rozszarpała takiego!!! Co za burak :/ jak tak można było powiedzieć.... misia co do bukietu kojarzy mi się w tym momencie tylko "arctic queen" i tego jedna odmiana, ale chyba to nie to. Ewentualnie odmiana dalii. Le_lena ![]() Dziewczyny pytanko: Ja należę do jednej gimny, tż do drugiej. Gdzie mam wnieść opłatę i w ogóle te wszytskie dokumenty? Mam wziąć od siebie z urzędu akt urodzenia i załatwiać wszystko tam skoro ślub będzie miał miejsce w tamtej gminie? Adresu zamieszkania/zameldowania na razie nie chcę zmieniać w papierach więc o nowy dowód będę składać w swoim urzędzie. Będę wdzięczna za pomoc.
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2014-04-04 o 11:12 |
|
|
|
#2474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2475 |
|
Wtajemniczenie
|
nasturcja1308
Bardzo bardzo dziękuję
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
21klaudyna
no wielką łaskę robi, że za kasę udzieli dyspenzy. a co ma do tego dyspenza i jego kasa jak każdy postępuje zgodnie z własnym sumieniem i uczuciami. co za *^&&^*% ![]() Cytat:
![]() ja jeszcze tego kompletu nie mierzyłam, ale zamierzam wcześniej pouczęszczać na solarium i myślę, że może byc ciekawie w tym kompleciku w niedzielę jadę jeszcze do factory zobaczę tam w intimissimi czy nie mają czegoś równie ładne, ale może choć ciut tańszego ![]() anka1897 ten pierwszy bukiet jest prześliczny ![]() nawet nie wiedziałam, że bukiet / kwiaty dopiera się również do postury PM
|
|
#2477 |
|
Wtajemniczenie
|
NAMISEK
Tylko akt koniecznie oplacony, nie oplacony jest niewazny w tym wypadku, u mnie to bylo 22zl
|
#2478 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję za rady ![]() velika co za cudo ![]() Cytat:
U mnie babcia zmarła 1,5 miesiąca przed ślubem mojej siostry i 2 tyg. przed ślubem siostry TŻ'a, gdzie świadkowałam. Zmarła nagle, nikt się nie spodziewał. Poszliśmy do naszego księdza z pytaniem, co zrobić w tej sytuacji. Spytał się otwarcie, czego pragnęłaby babcia i co da spokój jej duszy - odbycie się ślubu wnuczki, czy jego odwołanie. Mówił, że inaczej sprawa miała by się, gdyby zmarł rodzic, bo był w młodym wieku. Babcia miała prawie 90 lat i w tym wieku, jak to pięknie ujął, Pan może wezwać w każdym momencie. Doradził, że aby dać spokój babci duszy nie odwoływać ślubu, bo to mogłoby sprowadzić na jej duszę cierpienie, przywiązanie. Podkreślił, że w żałobie nie liczy się to, co na zewnątrz, a to, co w sercu i tutaj należy skupić się na modlitwie za babcie. radzę, aby koleżanka poszła do jakiegoś innego księdza, najlepiej etyka/moralisty, który wyjaśni, jak to się ma zgodnie z nauką Kościoła i odniesieniem do takiej sytuacji. U nas ślub i wesele się odbyło, była szczególna modlitwa za babcię i wierzę w głębi serca, że ona cieszyła się z nami, radowała w niebie. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam
|
|
#2479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo lubię taki styl. Widać, że do Ciebie pasuje Mam nawet zapisaną fryzurę w podobnym stylu, któraś PM tu wrzucała. Przypomina mi dlaczego podobają mi sie krótkie włosy i dlaczego po ślubie ścinam swoje ![]()
|
|
|
#2480 |
|
Wtajemniczenie
|
przezduzeem
dziękuję Lg_ago fryzura, którą wstawiłaś odzwierciedla mój wygląd z czasów liceum
|
|
#2481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2482 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Można dołączyć? Nie wiem jak się to stało,że umknął mi ten temat! Ślubujemy (cywilny) 11 maj o 15 ![]() Mamy jeszcze sporo rzeczy do załatwienia ale jestem dobrej myśli ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
Stworzyłam wieszak
https://wizaz.pl/szafa/wieszak,45095,suknia-slubnaZobaczymy co myślą inne wizażanki Monia- witaj ![]() Kishlaczkowa- cudowny ksiądz! Inni księża powinni brać z niego przykład
|
|
|
|
#2484 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Witamy
![]() To już niedługo całkiem ten Twój ślub, co Ci zostało do załatwienia? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mojego TZ proboszcz też jest taki...(os.Koszyckie)... jak to dobrze że bierzemy ślub w Mościcach :P
|
|
#2486 |
|
Zadomowienie
|
cornflower_girl,
emdzik, biorę to co się podoba, tylko żeby jakaś jasna była. Póki co mam miętową, ale może znajdę jakąś brzoskwiniową Kolory mamy ciepłe: żółty i czerwony, może zielony.kiss12550, pewnie, że się boję. Ale skoro tyle kobiet daje sobie radę, to i ja będę anka1897
|
|
|
|
#2487 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Velika, gratuluję stanika! Ja zaczynam się bać tego procesu poszukiwań
A kupować chcę w ostatniej chwili, bo ciągle ćwiczę i dietuję, a mnie biust najbardziej się zmienia podczas odchudzania, niestety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aż mi brak słów... normalnie jako osoba nie biorąca ślubu kościelnego wolę się nie wypowiadać, ale tutaj mi już witki totalnie opadły...Cytat:
A jednak ja jestem z tych, co chcą się podobać nie tylko sobie, ale i TŻtowi
|
|||
|
|
|
#2488 | |
|
Zadomowienie
|
Haha, no widzisz
![]() Cytat:
Napisz coś więcej !
|
|
|
#2489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też ostatnio słyszałam, że swoich nie powinno się słyszeć, najwyżej pójdę do parafii narzeczonego posłuchać. |
|
|
|
|
#2490 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja powiem szczerze, że kolor miętowy jest dla mnie jak afrodyzjak
![]() ALE na ślub bym nie brała ![]() kiedyś kiedyś kiedyś ktoś wrzucał u nas na wątku stylizację PM, gdzie na weselu motywem przewodnim była mieta. Pamiętam, że ogólnie było okej, ale ona w stylizacji przedobrzyła z tą miętą (m.in. właśnie miała marynarkę w takim kolorze) i wyglądało to mocno średnio ![]() [/QUOTE] ja nie będę mieć samej mięty, tylko mięta+brzoskwinia, więc nie przesadzę ;-) Cytat:
Chciałabym właśnie coś, co potem użyję, a nie wszystko na raz ;-) Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

jeszcze nie wiem jaką sukienkę założę 

15:00
postanowiłam że w ten weekend ostatecznie podejmę decyzję , w końcu czy wybiorę jedną czy drugą to chyba i tak nie będzie źle 

Czy uważacie, że przesadzam i nie powinnam się nic odzywać w tym temacie i niech idzie?
aż się popłakałam
i podobno lepiej prezentują się przy sukniach ecru, śmietankowa biel niż śnieżnobiałych. Umówiłam się z jeszcze jedną Panią i w przyszłym tygodniu podejmę już decyzję
Mamy dzisiaj z Tż 12urodziny