BIEGANIE - STARTUJEMY! Kto się przyłącza? - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-03, 23:22   #301
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: BIEGANIE - STARTUJEMY! Kto się przyłącza?

Andziasi współczuję przeżyć z psiakiem. Dobrze, że wyniki jednak są dobre.

Ja nue biegalam, bo mnie choróbsko dopadło. Synek miał paskudna angine i chyba się zaraziłam.
Bieganie z tak bolącym gardłem nie wchodzi w grę.

A w poniedziałek lecę do Polski, bo mój tata jest bardzo ciężko chory i mu się pogorszyło i od piątku leży w szpitalu, więc chcę koniecznie się z nim zobaczyć, bo już 2 lata się nie widzieliśmy. Zostanę tam 6 dni, więc biegać też nie będę.
Ale jak wrócę, to będę znowu biegać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 00:55   #302
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Może u ciebie nie będzie padać Mieszkamy pewnie bardzo daleko od siebie

Macie. Pośmiejcie się ze mną. Niech to wam posłuży za motywację
pępek
Zapewne tak Ale ja i tak do wszystkich nawet w PL mam daleko heh
A ten obrazek - fuuuuu, a jeszcze bardziej fuuuu jest ten baniak, wygląda jak mocz

andziasi o jaaa, też bym takie coś przeżywała, doskonale Cię rozumiem. Dobrze, że z psiskiem wszystko ok.
A wiecie co? Mojej ciotki przez kilka dni nie było w domu i jak wróciła, to jej pies tak skakał z radości, cieszył się jak szalony, że nagle padł... Okazało się, że miał zawał No i dostał tabletki i już do końca życia będą mu je tak upychać do karmy.
Dobrze, że w jakiś sposób to się ujawniło. Gorzej jakby gdzieś się chował i nikt by nie zauważył, że coś się dzieje.
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 12:10   #303
Naur
Raczkowanie

O rany, biedne psiska! Ja wciąż wspominam swoją suczkę, 4 lata temu trzeba bylo ją uśpić, bo miala guza mózgu, który powodował ataki padaczki, kiedy się rozrósł. Kochałam ją straszliwie, miała 13 lat.

Andziasi nic dziwnego, że musiałaś odreagować! Dobrze, że pies ma się zdrowo

Weronisia tylko wracaj tu do nas i do biegania!

Ja jutro próbuję nowy odcinek trasy, tzn. dodaję 1km pętlę Zobaczymy czy nie zdechnę całkiem, bo ciagle nie mogę się uporać z kondycją

A wieczorem na 4 dni lecę do Polski, więc pobiegam znów dopiero w środę

odchudzanie:

wzrost: 168cm
73,3 -> 72,4 -> 71 -> 70,0-> 68,8
(tyle było i znów wrociło) ......... 60kg ..............53kg
Naur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 12:16   #304
Konto usunięte

Jest ruch wagi. Ostatnio ciągle wahała się o 300-400gr, a dziś po raz pierwszy pokazuje mniej. Oby to się utrzymało, a nie znowu stanęło na wieki. Tzn najlepiej jakby malało

Dziś bieganie po płaskim
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 12:36   #305
Naur
Raczkowanie

Moja waga w zeszlym tygodniu spadła do 70,9 i tak jej chyba dobrze, bo została i ani drgnie
Zazdroszczę biegania po płaskim, bo u mnie w mieście chyba nie ma ani jednego równego kilometra, ciągle biegam w dól i w górę, no ale znawcy piszą, że to dobrze, bo się mięśnie nie rozleniwiają i organizm lepiej pracuje.. Tylko moj biedny organizm i tak ledwie daje radę

odchudzanie:

Stary 2014-04-04, 14:56   #306
Weronisia
Zakorzenienie

Naur dopiero doczytałam, że też lecisz do Polski. Może też do Gdańska?

Ja jestem okropnie chora. Gardło mi nie działa Ledwo żyję. Ból okropny.
Dziś zaczęłam brać antybiotyk, więc mam nadzieję, że do poniedziałku wyzdrowieje i zdążę odzyskać siły, żeby zaraz po powrocie pobiegać.

Stary 2014-04-04, 15:30   #307
Naur
Raczkowanie

Oczywiście, że do Gdańska szkoda tylko, że na całe 3 dni

odchudzanie:

Stary 2014-04-04, 16:04   #308
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naur Pokaż wiadomość
Oczywiście, że do Gdańska szkoda tylko, że na całe 3 dni
A to heca Ja też jadę na krótko. W czwartek albo sobotę wracam. Pewnie i tak nie wytrzymam tyle z rodzicami, a właściwie mój tata ze mną
Lecę tylko z najmłodszym synkiem. Dwoje starszych zostaje w domu z tatą, więc i tak mam stresa jak oni sobie poradzą beze mnie.

Stary 2014-04-04, 17:48   #309
Konto usunięte

Cytat:
Moja waga w zeszlym tygodniu spadła do 70,9 i tak jej chyba dobrze, bo została i ani drgnie
Zazdroszczę biegania po płaskim, bo u mnie w mieście chyba nie ma ani jednego równego kilometra, ciągle biegam w dól i w górę, no ale znawcy piszą, że to dobrze, bo się mięśnie nie rozleniwiają i organizm lepiej pracuje.. Tylko moj biedny organizm i tak ledwie daje radę
No u mnie tak samo, krzywo jak cholera i ostatnio o mało płuc nie wyplułam przy podbiegu Nawet mój brat, z milion razy lepszą kondycją, spompował się heh
Dlatego tak mnie cieszy, że dziś na płaskim, bo rzadko to się zdarza. Pierwszy raz od ponad dwóch tygodni.

Waga wagą ale cullulitu już prawie nie mam To akurat już wcześniej w większej mierze zeszło dzięki bańce chińskiej. Teraz znów zaczynam cykl i razem z bieganiem myślę, że całkowicie zejdzie
5kg do zrzucenia jeszcze, bleee

Edytowane przez 9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Czas edycji: 2014-04-04 o 17:50
Stary 2014-04-04, 20:45   #310
creatives
Zadomowienie

GG do creatives

U mnie dzisiaj taki symboliczny krótki bieg, ale przynajmniej się dotleniłam

01.05.2013 - włosomaniaczę

lubię czytać 88/52

creatives jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 22:01   #311
andziasi
Rozeznanie

melduję że pobiegane
Cosik mi się dzisiaj ciężko biegło ale trasę swoją pokonałam z jakimś takim ciężkim oddechem ale pokonałam sój dystans
jutro pasuje z bieganiem (chyba że jeszcze coś mi odbije ) prędzej skłaniam się ku rowerowi znowu ze 40km i w niedzielę 40km lub więcej (zależy od koleżanki jaką moc będzie miała) Ona może więcej i szybciej ode mnie przebiec a ja za to na rowerze mogę więcej i szybciej od niej przejechać

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;45893456]No u mnie tak samo, krzywo jak cholera i ostatnio o mało płuc nie wyplułam przy podbiegu Nawet mój brat, z milion razy lepszą kondycją, spompował się heh
Dlatego tak mnie cieszy, że dziś na płaskim, bo rzadko to się zdarza. Pierwszy raz od ponad dwóch tygodni.

Waga wagą ale cullulitu już prawie nie mam To akurat już wcześniej w większej mierze zeszło dzięki bańce chińskiej. Teraz znów zaczynam cykl i razem z bieganiem myślę, że całkowicie zejdzie
5kg do zrzucenia jeszcze, bleee[/QUOTE]

ja też się masuję tą bańką teraz właśnie przerwałam przez dwa tygodnie i jutro znów zaczynam na razie jakiegoś spektakularnego efektu nie widziałam prócz tego że faktycznie skóra robi się jędrniejszza
Stary 2014-04-04, 22:20   #312
bytheway
Rozeznanie

Na czym polega masowanie bańską chińska? Słyszałam tylko że to niemal tortury!

A ja dalej nie mogę biegać Dwa dni nic nie robiłam, żeby wyleczyć tą stopę, ale dziś już zrobiłam trening domowy to teraz boli jeszcze bardziej.
Złamanie to to nie jest (podczas chodzenia po płaskiej nawierzchni chyba nie można złamać nogi? ) bo nie spuchło, przy dotykaniu też nie boli, ale przy chodzeniu mam wrażenie jakbym tam jakąś igłę miała

No i gratuluję dziewczyny spadku wagi

~~ fit and health victim

Jeśli chcesz zmienić świat, najpierw spójrz w lustro.

Edytowane przez bytheway
Czas edycji: 2014-04-04 o 22:22
bytheway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 23:14   #313
Naur
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
A to heca Ja też jadę na krótko. W czwartek albo sobotę wracam. Pewnie i tak nie wytrzymam tyle z rodzicami, a właściwie mój tata ze mną
Lecę tylko z najmłodszym synkiem. Dwoje starszych zostaje w domu z tatą, więc i tak mam stresa jak oni sobie poradzą beze mnie. .
Poradzą, poradzą Ja tylko żaluję, że lecę z malym bagażem, bo nie wcisnę tam butów do biegania

Cytat:
Napisane przez bytheway Pokaż wiadomość

A ja dalej nie mogę biegać Dwa dni nic nie robiłam, żeby wyleczyć tą stopę, ale dziś już zrobiłam trening domowy to teraz boli jeszcze bardziej.
Złamanie to to nie jest (podczas chodzenia po płaskiej nawierzchni chyba nie można złamać nogi? ) bo nie spuchło, przy dotykaniu też nie boli, ale przy chodzeniu mam wrażenie jakbym tam jakąś igłę miała

Własnie, co to ta bańka??
A co sie Tobie właściwie stało w tę stopę? Ja miałam ostatnio dziwne klucie z boku, przy kostce, ale jakoś się rozchodziło..

reeva to skąd wzięłaś proste? Na bieżni? Podbiegi to jedno, ale ja mam całe, długie odcinki łagodnego nachylenia ale pod górę I jak bym nie kombinowała trasy, to zawsze z kilometr pod górę muszę zrobić.

Karate zaliczone, jakoś malo męczące dzisiaj Trzymajcie jutro kciuki za moją nową trasę 4km

odchudzanie:

Stary 2014-04-04, 23:57   #314
bytheway
Rozeznanie

po prostu po całym dniu chodzenia w szmacianych butach bez profilu, rozbolała mnie zewnętrzna kość w stopie. No i boli do dziś

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

a czemu wybrałaś karate? nie wolałaś czegoś dynamiczniejszego? Krav magi, jujitsu etc?

~~ fit and health victim

Stary 2014-04-05, 00:12   #315
Naur
Raczkowanie

Czyli stopa boli a nie wiadomo dlaczego moja tez tak miewa z tą kostką, w dodatku przestaje sama a za jakiś czas znów boli
Jak Ci nie przejdzie do poniedizałku to może przejdź się do lekarza jednak

Czemu karate? Hmm.. wczesniej trenowałam już kali i kung-fu, bo miałam pod reką, teraz mam blisko kilka dojo karate do wyboru, więc też blisko i wygodnie, ale też bardzo podoba mi się tradycja i etykieta karate, nie chciałabym krav-magi, zbyt brutalne, nastawione na atak, poza tym nowomodne A jujitsu nigdy nie próbowałam, kto wie, może kiedyś

odchudzanie:

Stary 2014-04-05, 10:27   #316
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Poradzą, poradzą Ja tylko żaluję, że lecę z malym bagażem, bo nie wcisnę tam butów do biegania
Ja nie biorę żadnego bagażu, tylko podręczny czyli plecak. Potrzebne mi są tylko majtki i skarpetki na zmianę, może jeszcze koszulka i starczy

Dziewczyny ja jestem taka chora, że brak słów. .. dosłownie Nie mam nadal głosu. A gardło boli tak potwornie, że od 4 rano nie śpię
A muszę być zdrowa do poniedziałku.
Próbowałam płukać gardlo solą, ale nie jestem w stanie. Od razu mnie cofa.
Psikam Tantum Verde , ale też nic nie daje.
Wyczytałam, kleik z siemienia lnianego przynosi ulgę, więc już się parzy.
Syrop z cebuli odpada, czosnek też.
Zaraz wyślę syna po szałwie do płukania gardła.
Macie jakieś inne sugestie?

Stary 2014-04-05, 13:34   #317
Naur
Raczkowanie

Może spróbuj ciepłą wodę z miodem? I jakieś dobre tabletki do ssania, mi zawsze pomaga strepsils.

A ja zawaliłam dzisiaj bieganie, bo zaspałam a że dzisiaj wylatuję, to juz mi się czasowo nie zmieści nijak. Ech...

odchudzanie:

Stary 2014-04-05, 14:30   #318
andziasi
Rozeznanie

masaż bańką chińską... hmm tak tak tortury

na oliwce wykonuje się masaż taką bańką gumową (ja akurat taką mam) i masaż polega na tym że zasysa się bańkę na udzie i jeździ nią w górę i w dół, na boki i zatacza koła. Nie wolno odciągać skóry! a na docisku masując - to jest bardzo ważne. Na początku po pierwszych masażach jest gwarancja pięknych ogromnych siniaków i ból jest, przynajmniej mnie okropnie boli raz bardziej raz mniej Masuje się ok 30 min dwa - trzy razy w tyg. Ale fakt jest taki że skórę ładnie napina ten masaż. Ja cellulitu chyba w całości się nie pozbędę bo mam troszkę duży ale ktoś kto nie ma dużego i nie ma problemu z hormonami to pewnie go zminimalizuje.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez bytheway Pokaż wiadomość

a może po prostu ją przetrenowałaś?? Ja jak na bieżni biegałam właściwie jak zaczynałam to właśnie przetrenowałam nogi znaczy stopy właśnie ból okropny tylko mnie tak bardziej pod kostką i na tej samej wysokości prawie do palców bolało. Na płaskim chodzić nie mogłam za to obcasy przynosiły mi ukojenie dziwne co tydzień - półtora tygodnia bolało
Stary 2014-04-05, 15:49   #319
Lusja
Zakorzenienie

Heeej!

Mogę jeszcze czy już nie?

Lusja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 16:12   #320
Konto usunięte

Na płaskim mogę biegać w mieście Tż I tym razem celem bylo 30min, bez względu na dystans, który wyszedł 4,6km.

Co do bańki chińskiej, to faktycznie sprawia troszkę bólu i bywają siniaki, z czasem jest ich mniej, bo nabiera się wprawy i nie zasysa tak mocno, nie należy przesadzać. Po ostatnim bańkowaniu nie miałam żadnego siniaka. Poza tym efekty są tego warte. Pytałam dziś Tż czy widzi u mnie cellulit i powiedział, że nie Mam trochę na pośladkach, jak ściskam, to trochę potrwa zanim się go pozbędę.

Stary 2014-04-05, 17:19   #321
Weronisia
Zakorzenienie

Naur mi Strespsils nie pomógł, a miałam ten intense.
Pije szałwie.
Na razie zero poprawy.

Naur miłej podroży

Stary 2014-04-05, 18:15   #322
Mn1s1ek
BAN stały

Ja odpadam z biegania na chwilę - ból stóp i kolan jest nie do wytrzymania, przeniosłam się na orbitreka na kilka dni.
Mn1s1ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 22:35   #323
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;45904956]Na płaskim mogę biegać w mieście Tż I tym razem celem bylo 30min, bez względu na dystans, który wyszedł 4,6km.

Co do bańki chińskiej, to faktycznie sprawia troszkę bólu i bywają siniaki, z czasem jest ich mniej, bo nabiera się wprawy i nie zasysa tak mocno, nie należy przesadzać. Po ostatnim bańkowaniu nie miałam żadnego siniaka. Poza tym efekty są tego warte. Pytałam dziś Tż czy widzi u mnie cellulit i powiedział, że nie Mam trochę na pośladkach, jak ściskam, to trochę potrwa zanim się go pozbędę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
witam podczytuję wątek już jakiś czas, ale dziś musiałam się odezwać co do masażu bańką - niech uważają osoby ze skłonnością do pękających naczynek. po tygodniu masowania dostałam na nogach mnóstwo małych pajączków, więc musiałam odstawić. jak widać, nie dla wszystkich jest to dobre juz uciekam
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-06, 12:10   #324
goodbyaccident
Raczkowanie

Biedny pies, sobie nie wyobrażam gdybym miała taką sytuacje.

oj jesteście babeczki profesjonalistki. zazdroszczę.

Dzisiaj robię sobie relaxing. Może krótki 30 min spacer. Chyba to nie jest odpowiedni wątek, ale tak sobie myślałam, że gdybym miała jakieś ładne butki od razu bardziej bym była zmotywowana. No np. te tutaj... ach, piękne nie?

Stary 2014-04-06, 13:49   #325
Lusja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goodbyaccident Pokaż wiadomość

Dzisiaj robię sobie relaxing. Może krótki 30 min spacer. Chyba to nie jest odpowiedni wątek, ale tak sobie myślałam, że gdybym miała jakieś ładne butki od razu bardziej bym była zmotywowana. No np. te tutaj... ach, piękne nie?

To Nike Free Run 3 Ja sobie kupiłam teraz 5-tki Są megaaaaaaa! Na razie jestem jeszcze chora, więc muszę się do końca wykurować i zaczynam bieganie

Stary 2014-04-06, 14:09   #326
antunka
Zakorzenienie

Lusja nie pytaj tylko się przyłączaj. Ja co prawda na razie tylko podczytuje ale też się muszę włączyć do dyskusji bo w końcu biegam zawzięcie od 1 marca i nie mam zamiaru przestać
Ja mam to szczęście, że mieszkam blisko lasu ale takiego bezpiecznego z wyznaczonymi ścieżkami gdzie można spotkać mnóstwo ludzi aktywnie spędzających czas. Jedyną wadą (ale tylko w chwilach słabości) jest jego ukształtowanie... same góry i doliny, ale przynajmniej nie jest nudno. Właśnie wróciłam z godzinnego treningu i jak zwykle jestem zmęczona ale szczęśliwa
antunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-06, 14:19   #327
bytheway
Rozeznanie

Andziasi - to tortury rzeczywiście ale by być piękną trzeba cierpieć. A próbowałyście bodywrappingu?
O przetrenowanie chyba nie chodzi, bo nie uszkodziłam się w czasie treningu, tylko o niewygodne buty :/

Goodbyaccident - mam je, też różowe, polecam

A ja dziś mam dzień łóżkowy, bo wczoraj poimprezowałam... wstyd

~~ fit and health victim

Stary 2014-04-06, 15:33   #328
andziasi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goodbyaccident Pokaż wiadomość

o jaaa piękne
ja mam zwykłe białe ale zaplanowałam że kupię sobie cały piękny strój do biegania Na razie zaczynam od biustonosza, spodenek za kolano i koszulkę jakąś fajną potem będą buty jakieś w piękniastym kolorku
Stary 2014-04-06, 15:41   #329
Lusja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antunka Pokaż wiadomość
Lusja nie pytaj tylko się przyłączaj. Ja co prawda na razie tylko podczytuje ale też się muszę włączyć do dyskusji bo w końcu biegam zawzięcie od 1 marca i nie mam zamiaru przestać
Ja mam to szczęście, że mieszkam blisko lasu ale takiego bezpiecznego z wyznaczonymi ścieżkami gdzie można spotkać mnóstwo ludzi aktywnie spędzających czas. Jedyną wadą (ale tylko w chwilach słabości) jest jego ukształtowanie... same góry i doliny, ale przynajmniej nie jest nudno. Właśnie wróciłam z godzinnego treningu i jak zwykle jestem zmęczona ale szczęśliwa
Dzięki Ja co prawda wcześniej nigdy nie biegałam, także przygotowuję się psychicznie Też mieszkam w lesie Spooooro ludzi już biega, a ja się nie mogę za to zabrać

Cytat:
Napisane przez andziasi Pokaż wiadomość
o jaaa piękne
ja mam zwykłe białe ale zaplanowałam że kupię sobie cały piękny strój do biegania Na razie zaczynam od biustonosza, spodenek za kolano i koszulkę jakąś fajną potem będą buty jakieś w piękniastym kolorku
Kupiłam sobie ostatnio stanik sportowy i koszulkę do biegania z H&Mu Jeszcze brakuje mi spodni dresowych Chciałabym jakieś ze ściągaczem w kostce

Stary 2014-04-06, 16:05   #330
andziasi
Rozeznanie

witajcie NOWE nie pytać tylko dołączać do nas

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Lusja Pokaż wiadomość
Dzięki Ja co prawda wcześniej nigdy nie biegałam, także przygotowuję się psychicznie Też mieszkam w lesie Spooooro ludzi już biega, a ja się nie mogę za to zabrać

Kupiłam sobie ostatnio stanik sportowy i koszulkę do biegania z H&Mu Jeszcze brakuje mi spodni dresowych Chciałabym jakieś ze ściągaczem w kostce
muszę zajżeć w takim razie do H&Mu hmmm chyba jutro wybiorę się na zakupki

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

ja weekend mam leniwy wczoraj nie jeździłam na rowerze bo u nas bardzo zimno i dziś to samo ale wieczorkiem poćwiczę sobie.
No i mam problem bo dziewczyny od kijków nie chcą mnie puścić a ja wolę biegać no i muszę zrobić podział dni na biegowe i na marszowe i wybrałam na biegowe pon,śr,piąt, a marszowe wt,czw,

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości