|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
Co do ZUS-u nie pomogę, u nas na chorobowym pieniądze wypłaca pracodawca a tutejszy zus zwraca mu pieniądze więc ja mam tak jak wypłatę na samym początku miesiąca
|
|
#3962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście zapomniałam o przepisie
Przepis na miksturę do masażu krocza Możemy zaczynać masowanie od 34tc 50ml oliwy z oliwek( zwykła spożywcza) plus 5ml olejku migdałowego plus 5 ml witaminy E Masujemy codziennie ruchami okrężnymi około 5 minut, i kończymy ruchami takimi rozpychającymi, rozciągającymi potem najlepiej iść spać Chocolate oj tak! choćby na jeden dzień ![]() Mocno dokucza już ciężar? Sylwia Z Zus-em też nie pomogę, mam tak samo jak Anteria, no i zazdroszczę pohamowania z zakupami- ja się zrobiłam w ciąży bardzo impulsywna, i jak coś mi się spodoba, to kupuję tu i teraz! Aldrin obadam dziś to łóżeczko z szufladami Spać mi się chce |
|
|
|
#3964 | |
|
Raczkowanie
|
I takie myśli pewnie będą nam towarzyszyć przez kolejne 10 lat..
Cytat:
|
|
#3965 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaintrygowała mnie Twoja prędkość w kolejnych tygodniach, a z tego co widzę na pierwszej stronie Twoja OM wypadła 2 dni wcześniej niż mnie, czyli 6 kwietnia zaczynasz kolejny tydzień ![]() Więc zdradź sekret jakim cudem przyśpieszasz liczenie? ![]() Cytat:
szkoda tylko że taka waga. Ale wózek sam w sobie świetny!Jeśli macie małą łazienkę to odrazu mówię, że ze stelażem wcale prościej nie jest niż z komodą Przy pierwszym dziecku korzystaliśmy właśni z opcji wanienka na stelażu i przy posiadaniu jeszcze wanny to kąpiel musiała być przy otwartych drzwiach bo stelaż cały nie wchodził Nam do łazienki Cytat:
Cytat:
![]() A po ile sztuk czego mam - to już tak przy drugim nie liczę (przy pierwszym to miałam zeszyt założony i zapisywałam wręcz ile czego mam Dziś zaczęłam pranie! ![]() Narazie piorę tylko do r.68 tylko gdyby szybciej to schnęło ehh... mam jedną suszarkę tylko, a na balkonie aż boję się wieszać przez gołębie i mega silny wiatr (potrafiło mi zrzucić okrycie od gondoli przypięte kilkoma klamerkami!!!) I dlatego tyle co na szybko przeczytałam to zbiorowo przytulam i kciuki trzymam za lepsze wyniki badań (Berenika ) za wytrwanie Waszych szyjek i za lepsze nastroje
|
||||
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba na przedpokoju. Dobrze że moja kotka jest mało wysportowana to do niego nie wskoczy Przyszła do mnie paczka z Gemini. Trochę się rzeczy się nazbierało 9kg ważyła ![]() Zamówiłam termometr Microlife nc150. Bardzo fajny Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3967 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny...
nie odpisuje, przeczytałam ogolnie, by nadrobic co sie u Was dzieje, ale czytanie i pisanie to dla mnie meka... dopiero 5. dzien mojego porazenia a ja juz jestem wykonczona ;-( nie działa mi lewa strona. Wyobrazcie sobie, ze nie mozecie mrugac.. oko wysycha, piecze, pali.. męczy się. Jak razi slonce lub wieje wiatr to juz w ogole.. oczko nie ma się jak bronic. Na noc musze smarowac mascia i zaklejac. Jak mowie to seplenie, bo kącik ust nie odjezdza. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA... ......................... !!!!!!!!!!!!! Od wtorku chodze na rehabilitację. Masaz i lampa bioptron. Ale co z tego: jak najwazniejszych lekow nie moge przyjac! Wyjscie na zewnatrz to dla mnie trauma. Mega się krepuje. ludzie się dziwnie na mnie patrza. Nie dosc, ze z brzochem, to jeszcze jakas skrzywiona. (lewa chora brew jest troche nizej, oko mniejsze). Nikt nie jest w stanie powiedziec kiedy mi to minie. Czy za kilka tygodni czy miesiecy. Booosze.. nie wyobrazam sobie porodowej rzezni w takim stanie. Czuje sie bezsilna, normalnie depresja 100%. Taki pech... nawet nie dopuszczam do siebie mysli, ze zostanie mi to na stale... Bylam dzis na USG. Mam skonczony 30Tc, leci 31. Dziecko rozwija się prawidlowo Jakos wszystko się gmatwa ostatnio...
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja88
Dobrze że u dzdziusia wszystko dobrze się dzieje. Życzę Ci żeby to się wszystko szybko wróciło do normy.
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Prowansja No niestety takie porażenie trochę potrwa, ale jak będziesz się przykładała do ćwiczeń to po paru tygodniach śladu nie będzie
Trzymaj się, dbaj o oko, żeby cały czas gałka była nawilżona I pamiętaj z każdym dniem będzie lepiej! Super, że z dzieciątkiem wszystko w porządku ;-) dobrze się rozwija ![]() Kakusia to z aplikacji pregnancy watcher - wysyła mi komunikat z każdym rozpoczętym tygodniem, wagą dziecka, długością i innymi cekawostkami Tam się wpisywało termin OM i datę ewentualnego poczęcia A ja mam krótkie cykle 23-25 dni
Edytowane przez zophiee Czas edycji: 2014-04-04 o 16:26 |
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze że z dzidzia ok. Dobrze że chodzisz na rehabilitację Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jaką masz rehabilitację co Ci tam radzą fizjoterapeuci doradzają, ale możesz w domu sobie przed lustrem duuużo i często ćwiczyć robiąc bąbelki rurką do szklanki z wodą i ćwiczyć mimikę przed lustrem. A lekarz powiedział co to może oznaczać że masz dziecko większe niż tydzień ciąży? Cytat:
ale trochę dziwnie Ci to liczy bo tak jak mówię - różnica między naszymi OM to tylko 2 dni, a ja idę wg tego
|
||
|
|
|
#3972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym zadna czesc nie jest jakos szczegolnie wieksza, rosnie i rozwija sie zupelnie proporcjonalnie. Dzieci są rozne. Jedne rodzą się 2900g inne 4500 i oba są zdrowe. Ja przytylam 6kg z groszami, wiec jak na ten czas to chyba nie tak zle. Nie objadam się itd ;/ Nie no teraz nie mam siły się tym martwić..
|
|
#3973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje chlopaki tez sa wieksze o tydzien od 11tc i ja sie ciesze ze nie sa za malutkie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez choc0late Czas edycji: 2014-04-04 o 17:59 |
|
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wagi i tygodnia to moja córka miała dokładnie tak samo, w którymś momencie to była prawie 2 tygodnie starsze, ale rozwijała się równomiernie i to absolutnie nic nie oznacza. Po prostu była w 90 centylu i urodziła sie z wagą niecałe 4 kg. Ale jak się urodziła to potem szybko spadła do 50 centyla i jest w nim do tej pory. To o niczym nie przesądza. |
|
|
|
|
#3975 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
martwi mnie ten ból jak na @ od kilku dni...Łóżeczko to z kolejką co już pokazywałam http://www.tomiko.pl/produkt,445,klu...ne-120x60.html materaca właśnie nie wybrałam waham sie pomiędzy http://www.smyk.com/hevea-krzys-mate...t-niemowlaka-p a http://www.smyk.com/hevea-krzys-mate...t-niemowlaka-p chociaż kusi mnie najzwyklejszy http://www.smyk.com/fiki-miki-matera...t-niemowlaka-p Nie narzekaj na mamę i tak już dużo zrozumiała A maż mój kochany nie uznaje czegoś takiego jak żelazko Cytat:
![]() Wagę masz świetną ![]() Cytat:
oj tak albo chociaż przerzucić na plecy... Cytat:
Ja jestem na zwolnieniu od połowy stycznia i jeszcze nic nie dostałam chociaż nie ostatnio mi przyszło ze na lutowym zwolnieniu nie ma pieczątki Z zakupami mam dokładnie tak samo... Cytat:
Cytat:
Cytat:
ćwicz duzo przed lustrem i wierz że wszystko niedługo wróci do normy Jestem w tym samym tygodniu i synek też jest o 2 tyg starczy i wagowo 1844g Berenika i jak? |
||||||||
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam wiadomość od Bereniki. Jej koleżanka miała usg i wychodzi na to, że dzidziuś jest w 33 tygodniu, a powinien być w 37. Także będą obserwować i jeśli nie będzie rósł to cc.
No i Berenika była na pobraniu krwi, w poniedziałek prawdopodobnie wyniki. I dowiedziała się, że po pierwszym porodzie pediatra zlekcewaryl wyniki badan, bo miala anemie i powinna brac leki, także to cud że nic się nie stało. No i powinna kontrolować przeciwciała.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez bluesky89 Czas edycji: 2014-04-04 o 19:02 |
|
|
|
#3977 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja już wiem jak to jest z tymi pieniędzmi z l4. Jeżeli firma zatrudnia powyżej 20 pracowników to zasiłek chorobowy wypłaca pracodawca a później to on sobie z ZUSem rozlicza. Bo dziś dostałam przelew za marzec Zrobiłam sobie koszyk w Gemini i wyszło mi prawie 300 zł ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- [QUOTE=bluesky89;45894357]Dziewczyny, mam wiadomość od Bereniki. Jej koleżanka miała usg i wychodzi na to, że dzidziuś jest w 33 tygodniu, a powinien być w 37. Także będą obserwować i jeśli nie będzie rósł to cc. No i Berenika była na pobraniu krwi, w poniedziałek prawdopodobnie wyniki. I dowiedziała się, że po pierwszym porodzie pediatra zlekcewaryl wyniki badan, bo miala anemie i powinna brac leki, także to cud że nic się nie stało. No i powinna kontrolować przeciwciała.. /QUOTE] O matko aż mnie ciarki przeszły jak to przeczytałam. Oby jednak wszystko dobrze się skończyło i z koleżanką i z wynikami Bereniki.
|
|
#3978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie przesadziłam dzisiaj z łażeniem
Ale kupiliśmy rożek w owieczki i kocyk z myszką Minnie ![]() Cytat:
straszna sprawa. Mam nadzieję, że ćwiczenia coś pomogą.Pradip macałam zdecydowałam się na ten http://swiat-dziecka-24.pl/?mod=kata...&page=&idpr=16 Myślałam jeszcze nad gryka-pianka-kokos ale odradzili mi bo mają reklamację, że ta gryka pleśnieje
|
|
|
|
|
#3979 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Berenika trzymaj się Cytat:
mój też potrafi się tak całymi dniami nie odzywać a ja tego nienawidzę Może zapytaj się go czy nie szkoda mu tych straconych dni?Cytat:
a nic nie mówili że kokos uczula? jak oceniasz jego twardość? |
|||
|
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
On na pewno czeka aż to ja wyciągne jak zwykle ręke i go przeprosze, ale ja też mam swój honor i jeśli by była w tym moja wina to i owszem wyciągnełabym pierwsza ręke. Ale że nic strasznego nie zrobiłam to dalczego mam się skulać przed nim. To jest bardzo ale to trudny typ człowieka. Mogłabym tu opisywać o nim w nieskończoność.
|
#3981 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej zjeść raz dziennie coś słodkiego na deser niż katować się zakazami ;/ Ja od dzisiaj zaczęłam swoje "odchudzanie" - nie jem 2h przed pójściem spać (bo jak zjem chwilę przed to zaraz mi się cofa), nie przejadam się, ograniczam słodycze i biały chleb. Dzień pierwszy póki co zaliczony Cytat:
Jeśli chodzi o kaftaniki to ja też za nimi nie przepadam (wizualnie, bo praktycznie nie miałam jak sprawdzić), ale psiapsióła mi radziła w pierwszych tygodniach zakładać kaftaniki i do tego półpajace, czy jak to się tam zwie, takie śpiochy na szelkach, bo ponoć o wiele wygodniej się je zakłada niż body ![]() Cytat:
Wiosennej kurtki też nie mam, bo po co, jak mogę się nie dopinać ![]() Cytat:
Ja też wczoraj zrobiłam sobie listę i dobrze, że ją zrobiłam, bo myślałam, że ubranek mam już dużo, a okazuje się, że wiele mi jeszcze brakuje ;/ Prowansja Bardzo Ci współczuję i trzymam mocno żeby rehabilitacja szybko pomogła super, że z dzidzią wszystko w porządku!! A to, że jest większe to nic złego, moja też jest tydzień starsza niż wg om, ale tak jak piszesz, dzieci są różne A brzuszek piękny i malutki Cytat:
oby wszystko było ok!
|
|||||
|
|
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
Piękna pogodowo sobota nam się zapowiada.
Ja już od 6 nie śpie. Obudził mnie ból brzucha i tak leże wziełam no-spe i mam nadzieje że za chwile minie bo zwariuje innaczej.
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja88 bedzie dobrze,nie stresuj się tylko kochana,minie Ci to tylko potrzeba czasu,mam nadzieje ze nie bedziesz czekac długo
Berenika Witam się z rana ![]() mamy rozpoczety 28 tydzień ![]() Wczoraj się troche narobiłam,troche mi brzuch potem twardniał....ale dzis juz leniuchuje.. Córa w szkole,ma jakies zajęcia z programu unijnego,obowiązkowe... bedzie musiała siedzieć co sobote przez cały mieciąc od 9-12 no i w piatki z tej okazji dołozyli im po 2 godz,czyli piatek wraca 15,30 i w sobote znowu szkoła... zostaje niedziela gdzie trzeba wzystko ponadrabiac z lekcjami,nauczzyć sie na sprawdziany i gdzie wekend ?? Na watku majowo-czerwcowym rozpakowała nam się jedna mamusia
|
#3984 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Dopadła mnie wczoraj alergia, a dzisiaj to już chodzę zasmarkana i załzawiona i nic nie mogę na to wziąć
coś czuje, że to będzie ciężka wiosna. Cytat:
![]() O tym uczulaniu nic nie słyszałam Mam nadzieję, że do czerwca uda mi się coś kupić, bo mam większy problem niż z wózkiem ![]() Cytat:
teraz jest okej, jem 5 posiłków w tym jeden słodki po obiedzie i waga współprace, przybywa około 300-400g tygodniowo i moja lekarka stwierdziła, że na tym etapie to prawidłowo. W ostatnich 2 miesiącach waga nie powinna wzrastać więcej niż 2kg miesięcznie, a wręcz w 9 może stać w miejscu lub spadać; a jeśli będziemy się dobrze odżywiać to nie ma się czym martwić ![]() Gratulacje |
||
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie też widziałam że jest już pierwsza dziewczynka na majowym. Siostra znów pojechała napad na ciucholad robić i tylko mmsy mi podsyła z tym co dla synka mi wynajduje. Jak wróci to pokaże Wam co kupiła a ja się ciesze jak głupia i tylko żałuje że nie pojechałam z nią.
|
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Właśnie zerknęłam sobie na wątek majowo-czerwcowy i faktycznie, zaczęło się u nich rozpakowywanie ![]() A ja dzisiaj mam sporo pracy, a tak mi się nie chce...muszę upiec pasztet z bloga karolkya - a właśnie, albo mi się zdaje, albo dawno się nie odzywała?? Do tego ogarnąć trochę mieszkanie, zrobić zakupy, bo jutro od rana mamy gości..a tak bym sobie poleniuchowała w niedzielę, to muszę zachrzaniać
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się witam po okropnej nocy, trochę na własne życzenie a trochę przez Tż-ta w sumie nieprzespanej... Ale nawet nie chce mi się o tym gadać, może nic takiego się nie stało ale trochę się zawiodłam... Ja rozumiem i nie mam nic przeciwko wyjściu na miasto z bratem, ale na całą noc, bez dokumentów i nie odbierając telefonu, gdybym nie była w ciąży nic by się nie działo, ale co by było gdyby stało się coś nie tak, na szczęśćcie mam nadzieję nic się z Radusiem nie stało.
A ja się czuję okropnie, bałam się że nic dzisiaj nie zjem ale jednak przyjęłam samą bułkę, od wczoraj męczy mnie biegunka cały wczorajszy dzień i całą noc non stop latałam do kibelka, w nocy dodatkowo wymiotowałam i obecnie nadrabiam płyny, czuję się okropnie, do tego plecy mnie tak bolą że już sama nie wiem co mam z sobą zrobić, dziecko też odczuwało wczoraj mój nastrój i chyba był podenerwowany, bo strasznie szalał. Ja nie wiem że Ci faceci nie rozumieją że nie wolno nas denerwować. No i na pocieszenie z rana witam się w 30 tygodniu
|
#3989 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Brzuszki.
Po południu opowiem Wam co nie co z wczorajszej SR, a teraz zmykam na zdjęcia. Z tym rozpakowywaniem... kiedy to zleciało? Jak to możliwe? ciąża miała trwać wieki a to już finish... nie ogarniam.
|
#3990 |
|
Wtajemniczenie
|
to ktora pierwsza u nas ?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.

) za wytrwanie Waszych szyjek i za lepsze nastroje
Chyba na przedpokoju.

Kubuś to grzeczny chłopak i zobaczysz, że wyjdzie jak mama mu pozwoli
ćwicz duzo przed lustrem i wierz że wszystko niedługo wróci do normy

żeby rehabilitacja szybko pomogła
coś czuje, że to będzie ciężka wiosna.