|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Miki demoluje karuzelkę w łóżeczku
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Maciej niz pierwszy ran na starszej grupie
na basenie i plywa na makaronie
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3695 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam właśnie drugą @, tak myślę, że to to, ale wlecze się już nie wiem który dzień ![]() Cytat:
ale tamta dziewczynka sama jeszcze malutka, ciężko mieć do niej pretensje o to zachowanie, trzeba tłumaczyć i pilnować Cytat:
skrętne koła i mała waga nie są ważniejsze od przekładanej rączki? nie wystarczy np. że spacerówkę można w obie strony zamontować na stelażu? albo tak jak dziewczyny radzą dokupić parasolkę i słońce nie będzie przeszkadzaćCytat:
![]() Miłek w wózku, Dawid na rowerze trójkołowym; ujechaliśmy kawałek i Miłek w płacz, niosłam go w jednej ręce a drugą pchałam wózek, mąż pchał rower z Dawidem, w biedrze Dawid chciał pchać wózek, więc ja z Miłkiem i wózkiem, mąż z rowerem i Dawida z wózkiem sklepowym pilnował; nagle mu się siku zachciało, więc mąż został w środku z Miłkiem, rowerem, wózkiem i wózkiem z zakupami, my wybiegliśmy żeby znaleźć jakieś drzewko, krzaczek czy cokolwiek wróciliśmy a Miłek płacze, więc szybko reszta zakupów, Dawid uciekał z wózkiem, w ludzi wjeżdżał, nie słuchał więc ja go na ręce, wózek z zakupami i do kasy, za nami mąż z Miłkiem, wózkiem i rowerem, kolejka masakryczna, nikt nas nie przepuścił po wyjściu Miłek nie chciał też się w wózku położyć, więc ja go niosłam, a mąż jedna ręką pchał rower z Dawidem a drugą ciągnął wózek wyładowany zakupami podziękuję za takie wyprawy ![]() Cytat:
ja kupuję tylko z szynki z sokołowa, mniejsze zło ![]() no dobrze ja jeszcze jestem w nerwach, tylko Dawid zadowolony i każe strażaka sama wzywać
|
||||||
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak teraz się okaże że będzie drugi chłopak to zła nie będę choć fakt, marzy mi się córka ale bardziej mi się marzy aby moim dzieciom nie brakowało zdrowia ![]() Cytat:
|
|
#3698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas dopiero dwa razy był i za trzy tygodnie nurkowanie muszę wtedy Dawida komuś sprzedać i jechać z nimi, bo jeszcze nie widziałam jak moje dziecko młodsze pływa ![]() u Was też wszyscy przychodzą parami? bo u nas tak i wszyscy są w mega szoku, że mąż sam i daje sobie radę Tassia, Maharet dzięki za wskazówki odnośnie szparagów ![]() A odnośnie płci to ja zawsze chciałam mieć synów i nie wyobrażam sobie mieć dziewczynki, ale pewnie dlatego że jej nie mam Jakbym miała to pewnie nie wyobrażałabym sobie żeby było inaczej Chciałam synów i nie myślałam nawet, że będzie inaczej, to była praktycznie pewność że tak będzie i to w obu ciążach. Nigdy w życiu nie miałam styczności z niemowlęciem płci męskiej, ale zawsze wydawało mi się że chłopcy są łatwiejsi w obsłudze, fajniejsi i w ogóle W pierwszej ciąży lekarz po prostu potwierdził to czego byłam pewna, w drugiej jeszcze wcześniej powiedział, że chłopiec i byłam w niezłym szoku bo poczułam jednak przez chwilę maleńki zawód, nie wiem czemu. Szybko mi przeszło na szczęście. Ale myślę, że jakbym za pierwszym czy drugim razem miała jednak córkę, to nie przeżywałabym tego tylko zaakceptowała od razu, bo to nie było jakieś mega pragnienie synów, tylko takie przekonanie raczej.A i pierwsza rzecz jaką kupiłam w pierwszej ciąży to dzień przed usg połówkowym spodenki fioletowe do dziś ich nie lubię, założyłam parę razy z sentymentu, bo nie wiem co mi przyszło do głowy kupować fioletowe dla chłopaka.I jak mnie wkurzało, jak wszyscy pytali czy teraz córka będzie I jak mówiliśmy że drugi syn, to zawsze było "ojej, to następnym razem" albo "no to najważniejsze, że zdrowe". Jakoś ciężko im było zrozumieć, że my tak właśnie woleliśmy.
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-05 o 10:35 |
|
|
|
|
#3699 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() adi jak miał ok1,5 roczku to miał faze na parówy a potem matak cciała dobrze i kupowała najlepsze najdroższe a on nimi gardził i wolał te tańsze a z e nic nei chciał jeść to matka kupowała tak wiec życie weryfikuje plany kolejny razCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
chociaż ze mną i siostrą tato o tym rozmawiałCytat:
|
|||||
|
|
|
#3700 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powinnam brać z Ciebie przykład, a nie się nad sobą użalać![]() U nas dziś do 7 spanie z jedną pobudką o 3 . Za to od rana wariacje...:/Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my u teściów w sadzie 1,5 roku temu stawialiśmy taką z cegieł. Super jest, jednak swoje wyroby to co innego![]() A tak w ogóle to dzień dobry! U mnie za oknem słonecznie, ale tylko 4 stopnie. Od rana Szymek płakał i zasnąć nie mógł, w końcu znów wzięłam go na ręce i przy suszarce usnął po 15 minutach... ehhh a już od kilku dni sam zasypiał, a suszara była tylko gdy mocno płakał i nie mógł się uspokoić, a dziś znó d.upa:/ Poza tym TŻ w pracy, a ja znów sama z małym caaały dzień, do tego na dwór nie pójdę, bo tak mnie te uszy bolą, że się boję żeby ich nie przewiać jeszcze bardziej. Już wiem czym się skończy siedzenie w domu.... Szymuś nie będzie chciał spać, będzie jeden wielki ryk i marudzenie... SIŁY PRZYBYWAJCIE |
|||||||
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O znoszenie i wynoszenie nie muszę się martwić, bo zawsze mnie ktoś w tym wyręczy Budżet myślę do 1500. koła muszą być solidne, bo lubię jeździć po polach, za blokiem mam pola i las i tam taka cisza ![]() Przepraszam Was dziewczyny, że tak męczę z tym wózkiem
|
|
#3702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/warsztat-majsterko...085751764.html ten warsztat mamy, jakość adekwatna do ceny nie jest to jakiś badziew, ale mógłby być ciut stabilniejszy, same narzędzia fajne
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Wtajemniczenie
|
robiła któras kiedyś opłatek na babbeczki
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Malz wybyl do pracy, siedze sama z dwojka dzieci. Obiad planuje szybki to pozniej na swiezo zrobie. Zuzia spagetti a my chilli con carne. I moja Zuzka jakas inna bo nie lubi parowek, zreszta ja w ogole nie kupuje bo nikt u nas nie jada. Nie ma w nich nic fajnego i jeszcze ta zawartosc tluszczu MATAL o ile mleko kokosowe do owsianki czy jaglanki dobre to do kawy sie nie nadaje. Rozwarstwia sie. Moze cos zle zrobilam? Moze za malo blendowane? Sprobuje jeszcze raz i zobaczymy. Aaa i u mnie nie bylo az tak gestej smietanki po schlodzeniu wiec pewnie cos nie tak. |
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on się nadaje do takich rzeczy
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa chyba z tych zmarzluchów. Często na dworze ma kurtkę cieplejszą od innych. Po domu często w swetrze chodzi, a my najczęściej w krótkim rękawku. Czasem się kłócę, by Adaś po domu miał ubrany krótki rękawek. Po domu ubieram Adasia tak jak my jesteśmy ubrani (przecież prawie cały czas jest w ruchu), a na dwór jedną warstwę więcej (bo "siedzi" w wózku)
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy z Panem Janem za życzenia ![]() Isabela nie lękaj się Nadżerka ładnie się leczy boja o kurcze, a taką miałam nadzieję, że to nie to ![]() Duuuużo zdrówka życzę xViolet maharet, u Was już świeże szparagi czy mrożone? Monia ![]() Poziomkowa, oj, z przejściami... ale całe szczęście Leo zdrowy Dobra, trochę nadrobiłam, ale lecę w regały, bo na jutrzejszych chrzcinach w szlafroku wystąpię |
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja np Marysię przesadziłam do spacerówki jak miała 5,5 miesiąca, tylko tyłem do mnie mogła siedzieć nigdy mi nie brakowało tej opcji przodem do mamy na słońce była parasolka a z tym wiatrem to nie kumam trochę, bo jak był silny zimny wiatr to nie wychodziłyśmy a inny nam nie straszny ![]() miałam wtedy taka spacerówkę i super się sprawdzała ![]() http://allegro.pl/baby-design-sprint...114363826.html |
|
|
|
|
#3709 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w polowie sie zgubilam co, kto, gdzie i dlaczego ![]() Cytat:
I tz byl jedynym facetem Niech sie spelnia nie mam nic przeciwko, ale jeszcze nie teraz ![]() Cytat:
Teraz na allegro "japan style" omijam szerokim lukiemCytat:
Ja kupilam niedawno casualplay s4, mozna kupic wersje revers z przekladanym siedziskiem. Jestem baaardzo zadowolona - nosic co prawda go nie musze, ale zdarzalo mi sie w bloku po schodach wchodzic i wciagalam go po prostu i nie bylo ciezko No i kupilam parasolke, wiec jak sloneczko swieci to mozna zaslonic ![]() Cytat:
Amelka 19.10.2013 r. ![]() Edytowane przez kahunia Czas edycji: 2014-04-05 o 11:07 |
|||||
|
|
|
#3710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Wtajemniczenie
|
Za duzo mnie tu nie będzie w weekend. Mamy gości dzis i jutro - z dzieciakami. Mam nadzieję, ze Adas nie "pobije" nikogo haha. Teraz troche czytam na biezni
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3712 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i masakra z tym opiekaczem, dobrze że w pore zadziałałaś Cytat:
w pracy masakra, ja pracowałam z tymi osobami dwa lata wcześniej, teraz dwa lata mnie nie było, bo 1. delegacja, 2. ciąża i macierzyński... tam niestety pracuje dużo osób i lubia tyłki obrabiać i gadać ja kumpluję się z kolegą który przyszedł do pracy tak jak ja i wczoraj jedna laska (miała z nim romans i tak go zamotała że o mało się przez nią nie zabił) strasznie na niego zaczeła gadać, wiec jej powiedziałam, żeby się nie wypowiadała, a ona do mnie z tekstem: a co już Ci d... wylizał... ch.a.m.s.t.w.o porażające Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hubi był dzisiaj w nocy rewelacyjny, chyba wyczuł że mama chora i spał od 21.30 do 2:45, zjadł i 3:05 już spał do 7:10... i na dodatek w łóżeczku po 4 się wiercił jak tż wrócił z pracy to dostał smoka do buzi i dalej lulu ![]() aaaa i pełza do przodu, tak fajnie dupką zarzuca i nóżkami przebiera
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Asia ale tekst tej laski
|
#3715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.... i prostactwo! |
|
|
|
|
#3716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, my kąpiemy w brodziku. Mamy głęboki.
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z UK (lub inne, ktore moze sie orientuja)
Macie moze jakies namiary na sprawdzony transport osob(busy itp) z Anglii do Polski?
|
#3719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

ale proszę, nie dobijaj mnie
tyle już wózków widziałam, że śniły mi się po nocach
ten wydaje się być najlepszy. Na all jest jeszcze jakiś Maked ale kolory do du.py. Już nie wiem co mam robić 

Leoś ma podbite oko, mój biedaczek
skrętne koła i mała waga nie są ważniejsze od przekładanej rączki? nie wystarczy np. że spacerówkę można w obie strony zamontować na stelażu? albo tak jak dziewczyny radzą dokupić parasolkę i słońce nie będzie przeszkadzać
podziękuję za takie wyprawy
ale........ mąż ma robić wędzarnię na ogrodzie więc będziemy mieli swoje wyroby
no i teściowie dobrego kolegi P. mają gospodarkę i zdrowe zwierzątka także od nich mięsko można kupić 

Powinnam brać z Ciebie przykład, a nie się nad sobą użalać
musiałabym potem 3 dziewczynki rodzić