|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Hej
![]() My mieliśmy ciężkie dwa dni, bo dopadła nas grypa zoladkowa ![]() Przepraszam, że nie nadrabiam, ale przez te dwa dni nawet nie miałam za bardzo siły, a dziś brak czasu.. wybaczcie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Ja mam dziś energie, że mogłabym góry przenosić! Wstałam, ogarnęłam śniadanko, siebie, potem szybkie odkurzanie, ostatnie pranie Boryskowych ubranek Potem zakupy, zmiana pościeli i mogę odpoczywać Ale nie ma tak dobrze- mam ambitny plan na obiad, więc zaraz biorę się za pierwsze prace w tym temacie, a na kolacje placki z cukinii ( to akurat łatwizna- bo całą robotę wykonuje robot kuchenny- zostaje tylko patelnia) Wczoraj wieczorem zostałam poproszona o bycie chrzestną Super, choć nie wiem jak sobie poradzę, bo uroczystość wypada na początku maja ![]() Chocolate Też się zastanawiałam, która z nas będzie pierwsza... Jeszcze chwila, i będziemy pisały o przepowiadaczach, odchodzących czopach itp i wtedy może się coś wyklaruje Czarno-biała czekam na Info Anteria A coś się działo tej nocy z Tobą? Dobrze wszystko? A faceci czasem potrzebują wyjść w męskim gronie- szkoda tylko, że nie było z nim kontaktu ![]() Bluesky Ja też niedawno miałam wieczór wrażeń- u mnie na szczęście tylko 2 wizyty w łazience i lekki ból brzucha- rano było już zupełnie dobrze... Nawadniaj się, to wszystko wróci do normy, plus może jakiś jogurt naturalny co by uzupełnić florę bakteryjną ![]() Poziomka Nie przesadź tylko- ciąża to nie czas na odchudzanie... Ja za to od 2 tygodnie nic prawie nie przytyłam a teraz powinno się jednak najwięcej przybierać... No nic, jem normalnie, choć może więcej się ruszam i to z tego powodu no nic- nie będę się tym zamartwiać!Aha zapomniałam, że zamówiłam podłogę do naszego domu Mam nadzieję, że starczy mi energii |
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak macie taki apetyt na slodycze i chcecie ograniczyc troche puste kalorie to sprobujcie suszonych owocow: daktyle, morele, rodzynki itp. Dla mnie w poprzedniej ciazy to byl strzal w dziesiatke.
|
|
|
|
#3994 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także kupiłam w aptece Starazolin HydroBalance i nawilżam sobie oczy, jest o wiele lepiej ![]() Dzięki za pocieszenie, mam nadzieję, że uda mi się zahamować tą nieszczęsną wagę Cytat:
dla tż-ta !! Miałam identyczną sytuację już 2 razy, ale to na początku ciąży, dostał taki ochrzan, że już mu się to na pewno nie powtórzy ![]() Jak mamy obstawiać to ja obstawiam Ciebie ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o przybieranie na wadze to ja różne teorie słyszalam, a fakt jest taki, że każdy organizm jest inny i inaczej przybiera w poszczególnych trymestrach ![]() To dzisiaj masz egzamin z bycia mamą Powodzenia ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3995 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
melduje się po popołudniowej gimnastyce i masazu twarzy jak się widzę w lustrze to pękam ze smiechu po prostu. To niesamowite, ze jak się odetnie jedna maleńką nitkę-nerw to wyglądamy jak klown:d A nasze ciało nas nie słucha. Hahah czoło jak po nieudanym botoksie.. Zmotywowałam TŻ i zaczelismy ostatni etap remontu tj. malowanie. Dzisiaj tylko przedpokój, by się wprawił w wałek, przywyczaił mięsnie do machania (biedny obolaly, bo wczoraj był u fizjoterapeuty na masażu pleców i ledwo co fukcjonuje, tak go rozmasował) ;p Necro, Poziomka współczuje alergii. Ja nie doświadczylam, ale mój młodszy brat boryka się z nią od lat i wiem jaki to koszmar.. Antaria dla TZa.Chocolate- jak widać "nie znamy dnia ani godziny", wszystko się może zdarzyć! Ja mam termin dokładnie za 2 miesiace i 6 dni aaj, przecież to tak blisko!!! Jak tylko wpłynie marcowa wypłata (pewnie w przyszłym tyg), to robie zamówienie w gemini. A teraz w weekend przywioze wszystkie ciuszki jakie posiadam, bo musze je jakos posegregowac i policzyc, by wiedziec czego jeszcze mi brakuje. Bo wydaje mi się, ze nazbierałam sporo, ale większosc mam u mamy, nie wiem jakie rozmiary itd. Oczyiscie większosc babsztylskie ![]() Nie mam gdzie tego trzymac jeszcze, ale trudno.. Policze, pospiuje i wrzuce do wora. Mam wiele ciuszków zagranicznych firm i na nich są oznaczenia 0-3 miesiace (mam nadzieje, ze noworodek się w nich nie utopi), 3-6 i co firma i ciuszek to te rozmiary są zupelnie inne. Nawet jak jest napisany wzrost, np. 56 to 56 innej firmy jest zupełnie inny.. szerszy, dluzszy.. Sola1- popieram! Suszone owoce są mega! Tylko pamiętajcie je sparzyć. Tzn wypłukać w zimnej wodzie a później pare sek we wrzątku, by nie zajadać tego syfu, którym są zabezpieczone przed pleśnią itd. Polecam morele i mieszanke z rossmana orzechy nerkowca z zurawiną- przepyszne!! No i do picia woda a nie soki.. Cieszscie sie takze sałatkami ze swiezych warzyw, surówkami bo pozniej nie bedziemy mogly jesc. Zophiee- zazdroszcze energii i pozytywnego nastawienia. Tak trzymaj i podziel się
|
#3996 |
|
Raczkowanie
|
A więc wracam do wczorajszej SR:
znów były kołysanki, a później wyprawka, info w skrócie:
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Zophie, ja caly dzień i pół nocy spędziłam w wc
dopiero dziś udało mi się odespac chorobę i dużo lepiej się czuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4000 |
|
Raczkowanie
|
Tak. I cieszę się, że nie wypowiedziałam się przedwcześnie o tej położnej, bo teraz mam lepsze wrażenia, chociaż w paru kwestiach chętnie bym z nią podyskutowała
|
#4001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mam senny dzień, znowu odchorowuje zmianę pogody
Zrobiłam porządki w szafie i znowu 3 torby poszły do PCK, nie wiem skąd mi się to bierze ![]() Cytat:
![]() A co do podkładów do przewijania to u mnie w szpitalu położne polecały takie wielokrotnego użytku (może kupić nawet w Pepco) i żeby nie kupować prześcieradeł na przewijak bo to bez sensu. |
|
|
|
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja Widzę, że i Tobie humor dopisuje, tak trzymać!!
![]() ![]() Czarno_Biala przydatne info |
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem ogólnie zadowolona, chociaż w paru kwestiach mam odmienne zdanie. Ale cieszę się że się zdecydowałam, bo wiele mi rzeczy dobrze poradziła. W poniedziałek mam o pozycjach porodowych... I z tego względu że ja nie mogę się zbytnio ruszać, to mąż ma wygibasy robić Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4004 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny
Naprawde mam duży dylemat...
|
#4005 |
|
Zadomowienie
|
kinia a jakie modele bierzesz pod uwagę? Jeśli chodzi o wózki, najlepiej, żeby to Kakusia Ci doradziła, wg mnie ciężar wózka nie jest przeszkodą jeśli nie mieszkasz w bloku. W sumie ja mam 15 schodków do pokonania i sama nie wiem co mam kupić
|
|
|
|
#4006 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wymyśliłam, że wanienki nie kupuję, mam na oku sporą miskę na pranie, też da radę a kosztuje grosze ![]() Cytat:
łooo matko... Młoda dziś tak daje popalić, że mnie prawie całe ciało boli. Najpierw nasłuchała się krzyków na urodzinach w Fikolandzie, a teraz Mężu wierci i ona szału dostaje... Jeszcze chwila, a połamie mi żebra
|
|
#4007 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
wróciłam, tzn. goście pojechali i mogę w końcu poodpoczywać lubię odwiedziny, ale coraz bardziej mnie męczą... A Wy tyle stron naprodukowałyście, że nie wiem kiedy Was nadrobię, bo niestety nie miałam czasu nawet na podczytywanie :/Udanego sobotniego wieczorku Wam życzę
|
|
|
|
#4008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
witam się po dwóch dniach nieobecności ![]() niestety padły mi w kompie wszystkie przeglądarki i nie miałam jak wejść na forum ![]() jakis wirus, nawet zablokował mi antywirusa ![]() lcę nadrobić co nieco ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- ![]() Cytat:
za glukozę i piekny wózek, podobaja mi sie właśnie takie proste modele, super się prezentuje Cytat:
![]() i sliczny brzuszek, zgrabnie wyglądasz |
||
|
|
|
#4009 |
|
Zadomowienie
|
Witam w 29 tygodniu
Ciężka noc za mną, obudziłam się po 1 i tak krążyłam po domu. Zaparzyłam sobie melisę, pooglądałam tv, włączyłam komputer, zebrałam pranie z balkonu itd. Położyłam się do łóżka przed 4 i dalej spać nie mogłam, jak zasnęłam tak po 6 już się obudziłam. A teraz się czuje jak by mnie czołg przejechał. Pogoda u nas okropa, choć i tak dla mnie większego znaczenie to nie ma.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-04-06 o 08:54 |
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw zasnąć nie mogłam. Bo się wieczorem zdenerwowałam pewna głupią sytuacją, potem jak przysnełam to tv sam się włączył.... Zaczęłam rozmyślać o porodzie i obleciał mnie strach.. No i tak leżałam do 4,potem obudziłam się o 7. Biodro mnie napierdziela szczególnie w nocy. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4012 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Jak patrzę za okno to nawet po zakupy nie chce mi się iść, gdzie jest ta piękna pogoda
Ogarnę dzisiaj znowu trochę porządków. Wczoraj sprzątnęłam tylko jedną szafę, komodę i padłam. Teraz sobie rozłożę na raty, mam nadzieję, że do świąt się wyrobię. W długi weekend chciałabym Tż-ta do malowania zagonić bo w pokoju gdzie będzie mała spać mam nadal krwistą czerwień którą sobie ubzdurałam mając 18 lat chce tam jakiś jasny kolorek więc trochę się namacha wałkiem żeby to zakryć ![]() Cytat:
Jak na razie nie jest źle, zapytam jeszcze na wizycie mojej lekarki jak to jest. Cytat:
|
||
|
|
|
#4013 |
|
Zadomowienie
|
hello niedzielnie
u nas nawet slonko za oknem,ale wydaje sie byc chlodnawo. Chocolate jak juz pytasz to ja tez obstawiam Ciebie pierwsza Sola mi tak ciezko sie zdecydowac czy kupic te dostawki czy nie.Sama nie wiem,tanie to nie jest,a ja tez nie jestem taka spacerowa,ale zas jak juz pojde to Maly mi juz teraz ucieka,a co dopiero pozniej.Mi sie tez w sumie podba ta dostawka siedzaco-stojaca.Znalazlam ja na jakiejs stronie,ale to byl ogolny opis,chce ja znalezc,zeby zobaczyc jak to sie cenowo przedstawia i wogole,ale narazi enie mialam czasu na neta. A ponizej tak sie prezentujemy z Ada w 30 tygodni(dzisiaj) dla wiekszosci to pewnie rozpoczety 31,ale dla mnie 30 ty ![]() i male porownanie 30 tydz z pierwszej ciazy i z obecnej.Wagowo jestem o 1.5 kg dalej niz w pierwszej ciazy.Obecnie mam juz 14.5 kg ![]() Mam nadzieje,ze nie przebije 20 kg.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-04-07 o 08:01 |
|
|
|
#4014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To też ważne, może nie najważniejsze ale mimo woli zwraca się na to uwagę. A poza tym zdecydowanie teraz jest na najniższym poziomie... bo to co wydaje się mega proste jest jak góra lodowa do obejścia
Ceń się wysoko,a uwierzy,że jesteś jego wygraną na loterii ![]() 22.09.2012r. - nasz wielki dzień http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png Edytowane przez kinia8906 Czas edycji: 2014-04-06 o 12:57 |
|
|
|
|
#4015 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam!
U nas dziś pięknie słonecznie Tż z Groszkiem na basenie, to pewnie gdzieś się przejdziemy później.Wczoraj dostaliśmy łóżeczko od koleżanki tż, fajne z Drewexu z szufladą Kupiliśmy białą farbę do mebli i w najbliższym czasie przemalujemy łóżeczko, komodę i przewijak żeby to wszystko jakoś do siebie pasowało ![]() Dzięki Zamówiłam wanienkę, komplet pieluch tetrowych, 2 proszki do prania BJ, podkłady, pieluchy "2", prześcieradło do wózka i na przewijak, hmm... dalej nie pamiętam ale 200 zł poszło... Jutro będzie kurierCytat:
Tż się ze mnie śmieje, że z takim podejściem to trzeba będzie nowy w końcu kupićCytat:
za kolejny tydzień! A tych 14 kg to ja tu w ogóle nie widzęProwansja to straszne co musisz przechodzić |
||
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U nas pogoda tragiczna, wiec niedziela spedzona przed tv Któraś z Was pisała (wybaczcie nie pamiętam która) żeby nie kupować prześcieradełka na przewijak, to co na to dawać? Bo nie wyobrażam sobie, położyć Maluszka na samym przewijaku.. I ile kupujecie przescieradel do łóżeczka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk, też tak sobie myślałam, że po 2 powinno wystarczyć
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4019 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się niedzielnie, po kawce i słodkości
Powiem Wam, że coraz ciężej mi się chodzi... Byliśmy dziś na takiej giełdzie/targu, nigdy tam nie byłam, a podobno niemieckie pampersy można tam kupić, więc stwierdziłam, że pojedziemy popatrzeć, w sumie tylko obeszliśmy wszystko z grubsza i myślałam, że już nie wrócę do samochodu... Ale Pampersy faktycznie znalazłam i wychodzi za te najmniejsze 55zł za 100szt. więc chyba nie najgorzej? Obiad gotowy, więc mogę odpoczywać ![]() Cytat:
piękny brzuszek
|
|
|
|
|
#4020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widziałam te podkłady w Pepco i chyba kupię jeden na próbę jak będzie się to sprawować. Do łóżeczka kupuje 3, myślę że 2 to takie ostateczne minimum jakie trzeba mieć. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

a teraz powinno się jednak najwięcej przybierać... No nic, jem normalnie, choć może więcej się ruszam i to z tego powodu
coś czuje, że to będzie ciężka wiosna.
teraz jest okej, jem 5 posiłków w tym jeden słodki po obiedzie i waga współprace, przybywa około 300-400g tygodniowo i moja lekarka stwierdziła, że na tym etapie to prawidłowo. W ostatnich 2 miesiącach waga nie powinna wzrastać więcej niż 2kg miesięcznie, a wręcz w 9 może stać w miejscu lub spadać; a jeśli będziemy się dobrze odżywiać to nie ma się czym martwić
dla tż-ta !! Miałam identyczną sytuację już 2 razy, ale to na początku ciąży, dostał taki ochrzan, że już mu się to na pewno nie powtórzy 

dopiero dziś udało mi się odespac chorobę i dużo lepiej się czuje
Zrobiłam porządki w szafie i znowu 3 torby poszły do PCK, nie wiem skąd mi się to bierze 

Naprawde mam duży dylemat...

najpierw zasnąć nie mogłam. Bo się wieczorem zdenerwowałam pewna głupią sytuacją, potem jak przysnełam to tv sam się włączył.... Zaczęłam rozmyślać o porodzie i obleciał mnie strach.. No i tak leżałam do 4,potem obudziłam się o 7. Biodro mnie napierdziela szczególnie w nocy.