Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-05, 11:08   #3991
bluesky89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Hej
My mieliśmy ciężkie dwa dni, bo dopadła nas grypa zoladkowa dziś już jest o niebo lepiej, także bierzemy się z mężulkiem za porządki
Przepraszam, że nie nadrabiam, ale przez te dwa dni nawet nie miałam za bardzo siły, a dziś brak czasu.. wybaczcie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-05, 12:56   #3992
zophiee
Zakorzenienie

hej hej
Ja mam dziś energie, że mogłabym góry przenosić! Wstałam, ogarnęłam śniadanko, siebie, potem szybkie odkurzanie, ostatnie pranie Boryskowych ubranek ( już 5- a to tylko najmniejsze rozmiary)
Potem zakupy, zmiana pościeli i mogę odpoczywać

Ale nie ma tak dobrze- mam ambitny plan na obiad, więc zaraz biorę się za pierwsze prace w tym temacie, a na kolacje placki z cukinii ( to akurat łatwizna- bo całą robotę wykonuje robot kuchenny- zostaje tylko patelnia)

Wczoraj wieczorem zostałam poproszona o bycie chrzestną
Super, choć nie wiem jak sobie poradzę, bo uroczystość wypada na początku maja mam nadzieję, że nie popsuję planów uroczystości wcześniejszym porodem

Chocolate Też się zastanawiałam, która z nas będzie pierwsza...
Jeszcze chwila, i będziemy pisały o przepowiadaczach, odchodzących czopach itp i wtedy może się coś wyklaruje

Czarno-biała czekam na Info
Anteria A coś się działo tej nocy z Tobą? Dobrze wszystko?
A faceci czasem potrzebują wyjść w męskim gronie- szkoda tylko, że nie było z nim kontaktu

Bluesky Ja też niedawno miałam wieczór wrażeń- u mnie na szczęście tylko 2 wizyty w łazience i lekki ból brzucha- rano było już zupełnie dobrze... Nawadniaj się, to wszystko wróci do normy, plus może jakiś jogurt naturalny co by uzupełnić florę bakteryjną

Poziomka Nie przesadź tylko- ciąża to nie czas na odchudzanie...
Ja za to od 2 tygodnie nic prawie nie przytyłam a teraz powinno się jednak najwięcej przybierać... No nic, jem normalnie, choć może więcej się ruszam i to z tego powodu no nic- nie będę się tym zamartwiać!

Aha zapomniałam, że zamówiłam podłogę do naszego domu a do tego od 15 do 20 robię za nianię zajmuję się dwójką dzieciaków: niespełna 3-latkiem i roczniakiem
Mam nadzieję, że starczy mi energii
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 13:25   #3993
Sola1
Zakorzenienie

Dziewczyny jak macie taki apetyt na slodycze i chcecie ograniczyc troche puste kalorie to sprobujcie suszonych owocow: daktyle, morele, rodzynki itp. Dla mnie w poprzedniej ciazy to byl strzal w dziesiatke.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 13:46   #3994
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Dopadła mnie wczoraj alergia, a dzisiaj to już chodzę zasmarkana i załzawiona i nic nie mogę na to wziąć coś czuje, że to będzie ciężka wiosna.
Na początku też się torturowałam i chodziłam wiecznie wściekła bo organizm chciał cukru teraz jest okej, jem 5 posiłków w tym jeden słodki po obiedzie i waga współprace, przybywa około 300-400g tygodniowo i moja lekarka stwierdziła, że na tym etapie to prawidłowo. W ostatnich 2 miesiącach waga nie powinna wzrastać więcej niż 2kg miesięcznie, a wręcz w 9 może stać w miejscu lub spadać; a jeśli będziemy się dobrze odżywiać to nie ma się czym martwić
Pytałam ostatnio gina odnośnie leków na alergię, które mogłabym ewentualnie przyjmowac (ja mam problem z katarem i ze łzawiącymi oczami), powiedział, że Zyrtec nie ma przeciwskazań, ale najlepiej poradzić się alergologa Także kupiłam w aptece Starazolin HydroBalance i nawilżam sobie oczy, jest o wiele lepiej A katar jakoś przeżyję
Dzięki za pocieszenie, mam nadzieję, że uda mi się zahamować tą nieszczęsną wagę

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
A ja się witam po okropnej nocy, trochę na własne życzenie a trochę przez Tż-ta w sumie nieprzespanej... Ale nawet nie chce mi się o tym gadać, może nic takiego się nie stało ale trochę się zawiodłam... Ja rozumiem i nie mam nic przeciwko wyjściu na miasto z bratem, ale na całą noc, bez dokumentów i nie odbierając telefonu, gdybym nie była w ciąży nic by się nie działo, ale co by było gdyby stało się coś nie tak, na szczęśćcie mam nadzieję nic się z Radusiem nie stało.
dla tż-ta !! Miałam identyczną sytuację już 2 razy, ale to na początku ciąży, dostał taki ochrzan, że już mu się to na pewno nie powtórzy

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
to ktora pierwsza u nas ?
Jak mamy obstawiać to ja obstawiam Ciebie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Nie przesadź tylko- ciąża to nie czas na odchudzanie...
Ja za to od 2 tygodnie nic prawie nie przytyłam a teraz powinno się jednak najwięcej przybierać... No nic, jem normalnie, choć może więcej się ruszam i to z tego powodu no nic- nie będę się tym zamartwiać!
Kochana, za bardzo lubię jeść, żeby przesadzić i nie nazwałabym tego odchudzaniem, raczej racjonalnym odżywianiem
Jeśli chodzi o przybieranie na wadze to ja różne teorie słyszalam, a fakt jest taki, że każdy organizm jest inny i inaczej przybiera w poszczególnych trymestrach
To dzisiaj masz egzamin z bycia mamą Powodzenia

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak macie taki apetyt na slodycze i chcecie ograniczyc troche puste kalorie to sprobujcie suszonych owocow: daktyle, morele, rodzynki itp. Dla mnie w poprzedniej ciazy to byl strzal w dziesiatke.
Właśnie będę piekła ciasteczka owsiane z bakaliami
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 14:59   #3995
Prowansja88
Raczkowanie

Hej,
melduje się po popołudniowej gimnastyce i masazu twarzy jak się widzę w lustrze to pękam ze smiechu po prostu. To niesamowite, ze jak się odetnie jedna maleńką nitkę-nerw to wyglądamy jak klown:d A nasze ciało nas nie słucha. Hahah czoło jak po nieudanym botoksie..

Zmotywowałam TŻ i zaczelismy ostatni etap remontu tj. malowanie. Dzisiaj tylko przedpokój, by się wprawił w wałek, przywyczaił mięsnie do machania (biedny obolaly, bo wczoraj był u fizjoterapeuty na masażu pleców i ledwo co fukcjonuje, tak go rozmasował) ;p

Necro, Poziomka współczuje alergii. Ja nie doświadczylam, ale mój młodszy brat boryka się z nią od lat i wiem jaki to koszmar..
Antaria dla TZa.
Chocolate- jak widać "nie znamy dnia ani godziny", wszystko się może zdarzyć! Ja mam termin dokładnie za 2 miesiace i 6 dni aaj, przecież to tak blisko!!!

Jak tylko wpłynie marcowa wypłata (pewnie w przyszłym tyg), to robie zamówienie w gemini. A teraz w weekend przywioze wszystkie ciuszki jakie posiadam, bo musze je jakos posegregowac i policzyc, by wiedziec czego jeszcze mi brakuje. Bo wydaje mi się, ze nazbierałam sporo, ale większosc mam u mamy, nie wiem jakie rozmiary itd. Oczyiscie większosc babsztylskie
Nie mam gdzie tego trzymac jeszcze, ale trudno.. Policze, pospiuje i wrzuce do wora.
Mam wiele ciuszków zagranicznych firm i na nich są oznaczenia 0-3 miesiace (mam nadzieje, ze noworodek się w nich nie utopi), 3-6 i co firma i ciuszek to te rozmiary są zupelnie inne. Nawet jak jest napisany wzrost, np. 56 to 56 innej firmy jest zupełnie inny.. szerszy, dluzszy..

Sola1- popieram! Suszone owoce są mega! Tylko pamiętajcie je sparzyć. Tzn wypłukać w zimnej wodzie a później pare sek we wrzątku, by nie zajadać tego syfu, którym są zabezpieczone przed pleśnią itd.
Polecam morele i mieszanke z rossmana orzechy nerkowca z zurawiną- przepyszne!!
No i do picia woda a nie soki..
Cieszscie sie takze sałatkami ze swiezych warzyw, surówkami bo pozniej nie bedziemy mogly jesc.

Zophiee
- zazdroszcze energii i pozytywnego nastawienia. Tak trzymaj i podziel się
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 15:15   #3996
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

A więc wracam do wczorajszej SR:
znów były kołysanki, a później wyprawka, info w skrócie:
  • johnson's uczula, najlepsze szare mydło lub emolienty
  • nie wolno obcinać w szpitalu paznokci, w domu też najlepiej po tygodniu
  • kąpiel po powrocie ze szpitala co drugi dzień
  • nie kupować materacyków z pianki bo bardzo szybko się odkształcają i krzywią kręgosłup
  • niektóre szpitale nie dają wypisu dziecka jeśli nie ma się ze sobą fotelika (nie słyszałam o tym, ale ona mówi że spotkała się z tym), w sensie - nie wypuszczą dziecka "na ręku"
  • monitory oddechu mają sens gdy dziecko jest wcześniakiem lub stwierdzono zaburzenia oddychania, w innym wypadku to więcej stresu niż pożytku
  • nianie elektroniczne tylko w dużych domach lub mieszkaniach dwupoziomowych, w małym mieszkaniu nie ma sensu
  • nie poleca termometrów "pistoletów" do czoła bo one częściowo mierzą też temp powietrza które oddziela czoło od czujnika, najlepsze dotykowe do ucha lub skroni. Nie poleca w smoczku, w pasku itd
  • do kąpieli poleca wiaderko już od pierwszych dni życia, bo to pozycja bardziej fizjologiczna niż na leżąco i dzieci ponoć mniej płaczą przy takiej kąpieli, a co do pępuszka to ponoć też zwykle szybciej odpada jak strupek się odmoczy
  • jest zwolenniczką smoczków, bo odruch ssania jest tak duży u niektórych dzieci, że mogłyby mamie na cycu wisieć 24godzi/dobę, a żadna mama tego nie wytrzyma
  • podkłady do przewijania ponoć bardzo się przydają bo dzieci uwielbiają się wypróżniać podczas przewijania
  • śpiworek jest lepszy niż kołderka
  • nie używamy na początku poduszeczki
  • im mniej chusteczek do pupy tym lepiej, poleca wodę i szare mydło do pupy
To chyba wszystko co najważniejsze. Większość z tego już wiemy dzięki forum
Stary 2014-04-05, 15:35   #3997
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
  • nie kupować materacyków z pianki bo bardzo szybko się odkształcają i krzywią kręgosłup
  • niektóre szpitale nie dają wypisu dziecka jeśli nie ma się ze sobą fotelika (nie słyszałam o tym, ale ona mówi że spotkała się z tym), w sensie - nie wypuszczą dziecka "na ręku"
  • monitory oddechu mają sens gdy dziecko jest wcześniakiem lub stwierdzono zaburzenia oddychania, w innym wypadku to więcej stresu niż pożytku
  • nianie elektroniczne tylko w dużych domach lub mieszkaniach dwupoziomowych, w małym mieszkaniu nie ma sensu
  • nie poleca termometrów "pistoletów" do czoła bo one częściowo mierzą też temp powietrza które oddziela czoło od czujnika, najlepsze dotykowe do ucha lub skroni. Nie poleca w smoczku, w pasku itd
  • do kąpieli poleca wiaderko już od pierwszych dni życia, bo to pozycja bardziej fizjologiczna niż na leżąco i dzieci ponoć mniej płaczą przy takiej kąpieli, a co do pępuszka to ponoć też zwykle szybciej odpada jak strupek się odmoczy
  • jest zwolenniczką smoczków, bo odruch ssania jest tak duży u niektórych dzieci, że mogłyby mamie na cycu wisieć 24godzi/dobę, a żadna mama tego nie wytrzyma
  • podkłady do przewijania ponoć bardzo się przydają bo dzieci uwielbiają się wypróżniać podczas przewijania
Do której SR chodzisz? Na partynicka?

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 15:44   #3998
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Pytałam ostatnio gina odnośnie leków na alergię, które mogłabym ewentualnie przyjmowac (ja mam problem z katarem i ze łzawiącymi oczami), powiedział, że Zyrtec nie ma przeciwskazań, ale najlepiej poradzić się alergologa Także kupiłam w aptece Starazolin HydroBalance i nawilżam sobie oczy, jest o wiele lepiej A katar jakoś przeżyję
Dzięki za pocieszenie, mam nadzieję, że uda mi się zahamować tą nieszczęsną wagę

dla tż-ta !! Miałam identyczną sytuację już 2 razy, ale to na początku ciąży, dostał taki ochrzan, że już mu się to na pewno nie powtórzy

Jak mamy obstawiać to ja obstawiam Ciebie

nie kracz kobieto

Stary 2014-04-05, 16:11   #3999
bluesky89
Zakorzenienie

Zophie, ja caly dzień i pół nocy spędziłam w wc dopiero dziś udało mi się odespac chorobę i dużo lepiej się czuje

Stary 2014-04-05, 16:31   #4000
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Do której SR chodzisz? Na partynicka?
Tak. I cieszę się, że nie wypowiedziałam się przedwcześnie o tej położnej, bo teraz mam lepsze wrażenia, chociaż w paru kwestiach chętnie bym z nią podyskutowała
Stary 2014-04-05, 16:32   #4001
NecroKitty
Wtajemniczenie

Ale mam senny dzień, znowu odchorowuje zmianę pogody Zrobiłam porządki w szafie i znowu 3 torby poszły do PCK, nie wiem skąd mi się to bierze

Cytat:
U mnie w żadnym szpitalu nie dają dziecka do ręki po wypisie, koniecznie trzeba mieć fotelik bo nie wypuszczą. Nawet nie wiedziałam że gdzieś mogą mieć inne zasady

A co do podkładów do przewijania to u mnie w szpitalu położne polecały takie wielokrotnego użytku (może kupić nawet w Pepco) i żeby nie kupować prześcieradeł na przewijak bo to bez sensu.
Stary 2014-04-05, 16:51   #4002
poziomkka
Zadomowienie

Prowansja Widzę, że i Tobie humor dopisuje, tak trzymać!!

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
nie kracz kobieto
zapytałaś to odpowiadam

Czarno_Biala przydatne info Zastanawiam się mocno nad tym wiaderkiem, z racji tego, że zajmuje mało miejsca i wydaje się być wygodniejsze. Któraś z Was kąpała dziecko w takim wiaderku?
Stary 2014-04-05, 17:00   #4003
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. I cieszę się, że nie wypowiedziałam się przedwcześnie o tej położnej, bo teraz mam lepsze wrażenia, chociaż w paru kwestiach chętnie bym z nią podyskutowała
Ona do mnie do domu przychodzi, na spotkania edukacyjne
Jestem ogólnie zadowolona, chociaż w paru kwestiach mam odmienne zdanie. Ale cieszę się że się zdecydowałam, bo wiele mi rzeczy dobrze poradziła.
W poniedziałek mam o pozycjach porodowych... I z tego względu że ja nie mogę się zbytnio ruszać, to mąż ma wygibasy robić

Stary 2014-04-05, 17:04   #4004
kinia8906
Raczkowanie

Dziewczyny Dzisiaj znowu zrobiliśmy runde po hurtowniach za wózkiem... mam dość Teoretycznie wiem jaki bym chciała, ale jest za drogi troche i w dodatku dość ciężki <załamka> a ostatecznie awaryjnie drugi który jest lekki i dużo tańszy (całe 500zł) to nie koniecznie mi się podoba kolorystyka No i jak tu nie zgłupieć??? Naprawde mam duży dylemat...

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 17:27   #4005
poziomkka
Zadomowienie

kinia a jakie modele bierzesz pod uwagę? Jeśli chodzi o wózki, najlepiej, żeby to Kakusia Ci doradziła, wg mnie ciężar wózka nie jest przeszkodą jeśli nie mieszkasz w bloku. W sumie ja mam 15 schodków do pokonania i sama nie wiem co mam kupić
Stary 2014-04-05, 18:01   #4006
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Czarno_Biala przydatne info Zastanawiam się mocno nad tym wiaderkiem, z racji tego, że zajmuje mało miejsca i wydaje się być wygodniejsze. Któraś z Was kąpała dziecko w takim wiaderku?
Ja jakoś nie mogę się przekonać... Ale tak dyskutowaliśmy chwilę o tych wszystkich nowościach dla dzieci i śmialiśmy się, że to w sumie... zwykłe wiaderko, tak więc spokojnie można kupić jakieś duże w markecie i też będzie dobre Ja wymyśliłam, że wanienki nie kupuję, mam na oku sporą miskę na pranie, też da radę a kosztuje grosze Chyba że ktoś mi sprezentuje Flexi Bath, to bronić się nie będę

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Dzisiaj znowu zrobiliśmy runde po hurtowniach za wózkiem... mam dość Teoretycznie wiem jaki bym chciała, ale jest za drogi troche i w dodatku dość ciężki <załamka> a ostatecznie awaryjnie drugi który jest lekki i dużo tańszy (całe 500zł) to nie koniecznie mi się podoba kolorystyka No i jak tu nie zgłupieć??? Naprawde mam duży dylemat...
Ale czy na dobrą sprawę takie szczegóły jak kolor mają aż takie znaczenie? No pomyśl, jak kupiłaś auto to ile razy cieszyłaś sie w duchu, że ma taki a nie inny kolor? Daj spokój, nie ma się co spinać. Jak będzie Dzidzia to myślę, że takie szczegóły zejdą na dalszy plan, będzie się liczyć już tylko "zawartość" tego wózka. Prawda jest taka, że jakiego nie kupisz, to i tak będziesz go używać. Jasne, że warto to przemyśleć żeby później nie pomstować ale jeśli jeden i drugi to mniej więcej to czego chcesz i spełniają podobnie Twoje oczekiwania, to co za różnica?

łooo matko... Młoda dziś tak daje popalić, że mnie prawie całe ciało boli. Najpierw nasłuchała się krzyków na urodzinach w Fikolandzie, a teraz Mężu wierci i ona szału dostaje... Jeszcze chwila, a połamie mi żebra
Stary 2014-04-05, 19:20   #4007
pater86
Zadomowienie

Cześć dziewczyny wróciłam, tzn. goście pojechali i mogę w końcu poodpoczywać lubię odwiedziny, ale coraz bardziej mnie męczą... A Wy tyle stron naprodukowałyście, że nie wiem kiedy Was nadrobię, bo niestety nie miałam czasu nawet na podczytywanie :/
Udanego sobotniego wieczorku Wam życzę
Stary 2014-04-06, 08:05   #4008
Ramona_85
Zakorzenienie

Hej hej

witam się po dwóch dniach nieobecności
niestety padły mi w kompie wszystkie przeglądarki i nie miałam jak wejść na forum
jakis wirus, nawet zablokował mi antywirusa

lcę nadrobić co nieco

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
mamy rozpoczety 28 tydzień

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Tż okazał się jednak ojcem z powołania bo przy składaniu wózka nawet nie musiał patrzeć w instrukcje. W wózku jestem jeszcze bardziej zakochana niż w sklepie, zobaczymy czy w praktyce okaże się równie dobry, ale na razie niestety postoi i sobie tylko na niego popatrzę Dorzucam zdjęcia... tylko nie patrzcie na bałagan nie mam siły nawet łóżka złożyć.
za glukozę i piekny wózek, podobaja mi sie właśnie takie proste modele, super się prezentuje
Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Poza tym zadna czesc nie jest jakos szczegolnie wieksza, rosnie i rozwija sie zupelnie proporcjonalnie. Dzieci są rozne. Jedne rodzą się 2900g inne 4500 i oba są zdrowe. Ja przytylam 6kg z groszami, wiec jak na ten czas to chyba nie tak zle. Nie objadam się itd ;/
Nie no teraz nie mam siły się tym martwić..
Prowansja trzymam kciuki za rehabilitacje i powrót do zdrowia

i sliczny brzuszek, zgrabnie wyglądasz
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 08:51   #4009
__Sylwia__88
Zadomowienie

Witam w 29 tygodniu

Ciężka noc za mną, obudziłam się po 1 i tak krążyłam po domu. Zaparzyłam sobie melisę, pooglądałam tv, włączyłam komputer, zebrałam pranie z balkonu itd. Położyłam się do łóżka przed 4 i dalej spać nie mogłam, jak zasnęłam tak po 6 już się obudziłam. A teraz się czuje jak by mnie czołg przejechał.

Pogoda u nas okropa, choć i tak dla mnie większego znaczenie to nie ma.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-04-06 o 08:54
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 09:25   #4010
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Witam w 29 tygodniu

ja dziś wyjątkowo prawie cała noc przespana, tylko po 1 w nocy na małe siku wstałam
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 09:30   #4011
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w 29 tygodniu

Ciężka noc za mną, obudziłam się po 1 i tak krążyłam po domu. Zaparzyłam sobie melisę, pooglądałam tv, włączyłam komputer, zebrałam pranie z balkonu itd. Położyłam się do łóżka przed 4 i dalej spać nie mogłam, jak zasnęłam tak po 6 już się obudziłam. A teraz się czuje jak by mnie czołg przejechał.

Witaj w klubie najpierw zasnąć nie mogłam. Bo się wieczorem zdenerwowałam pewna głupią sytuacją, potem jak przysnełam to tv sam się włączył.... Zaczęłam rozmyślać o porodzie i obleciał mnie strach.. No i tak leżałam do 4,potem obudziłam się o 7. Biodro mnie napierdziela szczególnie w nocy.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-06, 10:32   #4012
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Jak patrzę za okno to nawet po zakupy nie chce mi się iść, gdzie jest ta piękna pogoda
Ogarnę dzisiaj znowu trochę porządków. Wczoraj sprzątnęłam tylko jedną szafę, komodę i padłam. Teraz sobie rozłożę na raty, mam nadzieję, że do świąt się wyrobię.
W długi weekend chciałabym Tż-ta do malowania zagonić bo w pokoju gdzie będzie mała spać mam nadal krwistą czerwień którą sobie ubzdurałam mając 18 lat chce tam jakiś jasny kolorek więc trochę się namacha wałkiem żeby to zakryć

Cytat:
Pytałam się lekarki na IP i mówiła, że w ciąży żadnych leków antyalergicznych nie można Jak na razie nie jest źle, zapytam jeszcze na wizycie mojej lekarki jak to jest.

Cytat:
Witam w 29 tygodniu

Współczuje. A ja od wczoraj mogłabym spać non stop. W nocy całe szczęście nie mam w ogóle problemów ze snem, jak przyłożę głowę do poduszki to budzę się rano
Stary 2014-04-06, 11:51   #4013
bazile
Zadomowienie

hello niedzielnie
u nas nawet slonko za oknem,ale wydaje sie byc chlodnawo.
Chocolate jak juz pytasz to ja tez obstawiam Ciebie pierwsza
Sola mi tak ciezko sie zdecydowac czy kupic te dostawki czy nie.Sama nie wiem,tanie to nie jest,a ja tez nie jestem taka spacerowa,ale zas jak juz pojde to Maly mi juz teraz ucieka,a co dopiero pozniej.Mi sie tez w sumie podba ta dostawka siedzaco-stojaca.Znalazlam ja na jakiejs stronie,ale to byl ogolny opis,chce ja znalezc,zeby zobaczyc jak to sie cenowo przedstawia i wogole,ale narazi enie mialam czasu na neta.

A ponizej tak sie prezentujemy z Ada w 30 tygodni(dzisiaj) dla wiekszosci to pewnie rozpoczety 31,ale dla mnie 30 ty
i male porownanie 30 tydz z pierwszej ciazy i z obecnej.Wagowo jestem o 1.5 kg dalej niz w pierwszej ciazy.Obecnie mam juz 14.5 kg
Mam nadzieje,ze nie przebije 20 kg.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30te tygodnie ciaz.jpg (89,0 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2014-04-07 o 08:01
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 12:55   #4014
kinia8906
Raczkowanie

Cytat:
Ale czy na dobrą sprawę takie szczegóły jak kolor mają aż takie znaczenie? No pomyśl, jak kupiłaś auto to ile razy cieszyłaś sie w duchu, że ma taki a nie inny kolor? Daj spokój, nie ma się co spinać. Jak będzie Dzidzia to myślę, że takie szczegóły zejdą na dalszy plan, będzie się liczyć już tylko "zawartość" tego wózka. Prawda jest taka, że jakiego nie kupisz, to i tak będziesz go używać. Jasne, że warto to przemyśleć żeby później nie pomstować ale jeśli jeden i drugi to mniej więcej to czego chcesz i spełniają podobnie Twoje oczekiwania, to co za różnica?
No widzisz i tutaj sie mylisz. Jeśli wezme pierwszy lepszy kolor i potem mam na niego patrzeć ok 3 lat i sie wkurzać to dla mnie ma znaczenie. A kolorystyka u tego drugiego jest naprawde lekko okrojona i to co jest to naprawde nic ciekawego bo nie kupie różowego bo chce aby byl potem dla drugiego dziecka, zielonego nie cierpie, czarny odpada to nie widze tego w samym środku lata. Nikt mi nie powie, że nie zwraca uwagi na kolor przy zakupie wózka czy auta To też ważne, może nie najważniejsze ale mimo woli zwraca się na to uwagę. A poza tym zdecydowanie teraz jest na najniższym poziomie... bo to co wydaje się mega proste jest jak góra lodowa do obejścia

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png

Edytowane przez kinia8906
Czas edycji: 2014-04-06 o 12:57
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 13:03   #4015
kamilla123
Rozeznanie

Witam!
U nas dziś pięknie słonecznie Chciałabym na rower Tż z Groszkiem na basenie, to pewnie gdzieś się przejdziemy później.

Wczoraj dostaliśmy łóżeczko od koleżanki tż, fajne z Drewexu z szufladą Ma jeszcze wózek do sprzedania, fajny, zadbany, ale spacerówka się nie rozkłada na płasko, więc dla mnie odpada

Kupiliśmy białą farbę do mebli i w najbliższym czasie przemalujemy łóżeczko, komodę i przewijak żeby to wszystko jakoś do siebie pasowało

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
gratulacje za 30 tc
co sobie zamówiłaś z allegro?
Dzięki
Zamówiłam wanienkę, komplet pieluch tetrowych, 2 proszki do prania BJ, podkłady, pieluchy "2", prześcieradło do wózka i na przewijak, hmm... dalej nie pamiętam ale 200 zł poszło... Jutro będzie kurier

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem Ja sobie ubzdurałam używany, ale jestem dość wybredna - nie może być niebieski, mocno różowy, zielony, musi mieć pompowane, a nie piankowe koła, rozkładaną spacerówkę, generalnie ma być ładny i zadbany, no i najlepiej jeszcze tani Tż się ze mnie śmieje, że z takim podejściem to trzeba będzie nowy w końcu kupić

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
A ponizej tak sie prezentujemy z Ada w 30 tygodni(dzisiaj) dla wiekszosci to pewnie rozpoczety 31,ale dla mnie 30 ty
.
za kolejny tydzień! A tych 14 kg to ja tu w ogóle nie widzę Ładny, zgrabny brzuszek

Prowansja to straszne co musisz przechodzić ale widzę, że humor już lepszy i trzymam kciuki żeby z każdym dniem było coraz lepiej
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 13:19   #4016
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć
U nas pogoda tragiczna, wiec niedziela spedzona przed tv

Któraś z Was pisała (wybaczcie nie pamiętam która) żeby nie kupować prześcieradełka na przewijak, to co na to dawać? Bo nie wyobrażam sobie, położyć Maluszka na samym przewijaku..

I ile kupujecie przescieradel do łóżeczka?

Stary 2014-04-06, 13:32   #4017
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć
U nas pogoda tragiczna, wiec niedziela spedzona przed tv

Któraś z Was pisała (wybaczcie nie pamiętam która) żeby nie kupować prześcieradełka na przewijak, to co na to dawać? Bo nie wyobrażam sobie, położyć Maluszka na samym przewijaku..

Ja kupiłam dwa prześcieradła do łóżeczka i dwa na przewijak.

Stary 2014-04-06, 13:35   #4018
bluesky89
Zakorzenienie

Kucyk, też tak sobie myślałam, że po 2 powinno wystarczyć

Stary 2014-04-06, 13:59   #4019
pater86
Zadomowienie

Witam się niedzielnie, po kawce i słodkości
Powiem Wam, że coraz ciężej mi się chodzi... Byliśmy dziś na takiej giełdzie/targu, nigdy tam nie byłam, a podobno niemieckie pampersy można tam kupić, więc stwierdziłam, że pojedziemy popatrzeć, w sumie tylko obeszliśmy wszystko z grubsza i myślałam, że już nie wrócę do samochodu... Ale Pampersy faktycznie znalazłam i wychodzi za te najmniejsze 55zł za 100szt. więc chyba nie najgorzej? Obiad gotowy, więc mogę odpoczywać
Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
i male porownanie 30 tydz z pierwszej ciazy i z obecnej.Wagowo jestem o 1.5 kg dalej niz w pierwszej ciazy.Obecnie mam juz 14.5 kg
Mam nadzieje,ze nie przebije 20 kg.
Tobie chyba te kilogramy tylko w brzuszek poszły bo taka zgrabna jesteś, że szok piękny brzuszek
Stary 2014-04-06, 14:14   #4020
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć

Ja pisałam. Położne w szpitalu mówiły, że lepiej kupić podkład wielokrotnego użytku na przewijak, bo zazwyczaj na to prześcieradło i tak kładzie się podkłady takie papierowe bo dzieciaczki lubią się opróżnić podczas przewijania a tak jest praktyczniej i szybciej się czyści.
Widziałam te podkłady w Pepco i chyba kupię jeden na próbę jak będzie się to sprawować.

Do łóżeczka kupuje 3, myślę że 2 to takie ostateczne minimum jakie trzeba mieć.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości