|
|
#961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
![]() ![]() Kurde, chyba przegapilam machanie ![]() Cytat:
Ja czesto tam bywam
|
||
|
|
|
#962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba nie myslalas, ze pije do Ciebie Negatywna interpretacja... moze zbyt mocno napisane Raczej troszke inny "punkt siedzenia"
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-04-05 o 16:09 |
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
ania, jak tam zdrówko Lilci?? Twój tz dziś w pracy czy wolne ma?
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
12 godzin w pracy
![]() Lilcia juz duzo lepiej, dziekuje, ze pytasz kochana Mam nadzieje, ze u Was tez juz ok skoro na spacerku bylyscie? Robilysmy z Gabi tarte jablkowa. Omeczyla sie bidusia krojac mi plastikowym nozem z ikei 5 jablek na male kawaleczki Az mi jej szkoda bylo, ale pomoc sobie nie dala
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomocnica ... pochwal ja ode mnie
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już mam wysprzątane
![]() Mąż mi odkurzył dywan,zrobił ogólny ład w pokoju a ja umyłam okno,podłogę,zrobiłam pranie i obiad. Jestem z siebie dumna![]() Pogoda nie ciekawa u nas więc na dwór nie wychodziłam-mały coś pokasłuje więc nie ryzykuje. Black-Oskar nie ma ulubionej rzeczy/zabawki ale np do spania musi mieć pieluszkę i smoczek-bez tego nie uśnie. Bierze rożek pieluszki i jeździ pod noskiem Ania-co do laleczek,nie używałam tego zbyt często, jednak zdarzyło mi się tak z Wami przywitać. Używałam tego nie chcąc żadnej z Was obrazić. Wg mnie nie jest to obraźliwe z ust kobiety do kobiety(tym bardziej jeżeli ktoś nie miał nic złego na myśli),jeżeli powiedziałby tak mężczyzna mogłoby to zabrzmieć ironicznie? W każdym razie przepraszam i za laleczki i za mamuśki (bo tego też używałam) -postaram się bardziej bezosobowo. Nie pomyślałam że kogoś powitaniem mogę urazić. Btw. U nas na forum nie spotkałam określenia "wizażystka". Na innych forach,owszem zdarzało się.
|
#967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziś cały dzień Hania uczepiona mojej nogi
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez kocham bez |
|
|
|
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
OK
![]() Mala absolutnie mnie tym zwrotem nie obrazilas mimo, ze znam ladniejsze Ajjj przyszlam sobie dzisiaj wrogow narobic Idem sobie, wroce jak mi sie @ skonczy... a jeszcze sie nawet nie zaczal ![]() A, brawa dla meza ![]() Ps. serio sie na wizazu nie spotkalas z tym okresleniem? Ja wiele razy
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-04-05 o 17:56 |
|
|
|
#970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dalej podaję jej syropek. dla Gabi już sobie wyobrażam jak Daria będzie mi tak kiedys pomagać w kuchni ps.mój tz też 12 h w pracy Cytat:
![]()
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- raczej myślałam, że miałaś przygodę z jakąś pseudo wizażytką u siebie w UK. Tzn mi chodziło o to, że ja absolutnie nie mówię tutaj o jednorazowym "oddechu" od dziecka, tylko o nagminnym wychodzeniu z domu na jakieś imprezy i inne eventy... W kwestii wakacji miałam z kolei na myśli dzieci w wieku naszych, które nie mają okazji powiedzieć, gdzie chciałyby przebywać. A, no i napisałaś o dziadkach - ja np nie zostawiam małej z dziadkami, bo oni zawsze każą mi szybko wracać i dochodzę do wniosku, że "łaski bez", więc spędzam z małą praktycznie cały swój czas - chyba że TŻ jest w domu, a ja muszę coś pilnie załatwić na mieście, to wtedy zostawiam ją z tatą, no ale tata to tata... Natomiast wychodzenie na uczelnię to dla mnie np żadna przyjemność - chodzę, bo muszę zdobyć wykształcenie, nie widzę w tym przyjemności ani oddechu, wolałabym ten czas spędzić z małą. ![]() Ja np uwielbiam z nią spędzać czas i chcę się nim cieszyć, bo ona z każdym dniem jest coraz większa i większa, w pewnym momencie przyjdzie etap "Mamo, nie idź ze mną na zakupy, bo jestem już duża!" , a podejrzewam, że czas zleci bardzo szybko i jakoś tak... nie chcę tracić ani chwili, którą mogłabym jej poświęcić w tym momencie... Bo przyjdzie moment, że pójdę do pracy, a ona do przedszkola i już wtedy będziemy tego czasu spędzały mniej ze sobą - a potem coraz mniej i mniej... Mnie ten "nasz" czas strasznie cieszy.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-04-05 o 18:33 |
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Ania-wrogów?Przestań jo?
![]() I zostań tu Ale faktycznie takie zwroty mogą kogoś obrażać a ty mi to tylko uświadomiłaś,ot tyle ![]() Z wizażystką
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
Black wyobrazam sobie, ze to zadna przyjemnosc
ale jednak masz szanse zatesknic za Mala, wiesz co mam na mysli? No i masz 100% - czas leci okropnie szybko Gabi nam wczoraj z pomoca swojego malego, plastikowego nozyka kanapki na kolacje robila Patrzylam na nia i chcialo mi sie plakac, ze jest juz taka duza i samodzielna ![]() Mala Silver, to dokladnie tak samo jak u nas Zdrowka ![]() Aa i zgadzam sie tez co do nagminnego zostawiania dziecka z dziadkami, ze jest to chore. Chyba nawet byl juz ten temat poruszany
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-04-05 o 19:03 |
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pogrubionego, to - |
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Co by tu porobić?
W domu posprzątane,kolacja zjedzona,synek bawi się w najlepsze(sam). Hmm,wiecie że ja już nie umiem od tak sobie odpoczywać? Przeważnie jak mam wolną chwilę to wykorzystuje to na maxa i w ciągu dnia w ogóle nie siedzę tylko robię co się tylko da. I jak przychodzi taki dzień jak dziś,kiedy wszystko jest zrobione (dzięki mężowi uporałam się szybciej) to nie umiem siedzieć i nic nie robić
|
#977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawa dla małej zdolniachy ![]() Black serio studiowanie to nie jest dla Ciebie przyjemność? Ja bardzo lubiłam studiować i fakt, że czasem mnie wykładowcy wkurzali czy trzeba było się uczyć głupot tego nie zmienił. No i bardzo lubiłam swoich znajomych, zawsze była to okazja do spotkania i pogadania, a podczas jakiegoś okienka można było skoczyć na kawę czy coś podobnego generalnie fajnie było
|
|
|
|
|
#978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(zarcik )Nie, ja tak nie mam jakies filmy, ucze sie ciagle obslugi ps, itp. Inaczej bym zbzikowala
|
|
#979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A właśnie bo zapomniałam spytać. Debrah czy ta Twoja miseczka z all też ma taką ciężko chodzącą zakrętkę? Strasznie trudno mi ją przymocować poprawnie. Ale oprócz tego uwielbiam Wcześniej się krztusiła bo wszystko pakowała do buzi, a teraz zanim wyciągnie następny kawałek to zdąży już zjeść to co ma w buzi.
|
|
|
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
To ja kuwa jakaś dziwna jestem
![]() Wydaje mi się że jak siedzę to tylko marnuje ten czas ![]() Ania-wizażing to część moich obowiązków
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam jakiejs spinki na sprzatanie (i przez to moje okna wygladaja jak wyglada :P) i jak Kuba ma drzemke to wole polezec z ksiazka niz latac za kurzami ![]() Wczesniej sie spinalam, zeby ze wszystkim zdazyc, bo przeciez perfekcyjnie musi byc, a teraz wyczilowałam :P Cytat:
![]() Raz ze znajomi, a dwa, ze lubilam sie dowiadywac czegos nowego ![]() Tiramisu zrobione. Co prawda nie w pucharkach jak w przepisie, a w szklankach, bo nawijki nic lepszego nie maja :P I nie w 15min jak w przepisie, bo Kubie nie spodobal sie nowy mikser, rozbuczal sie strasznie i musialam robic z nim na rekach ![]() Na pewno nie wytrzymam czasu na "przegryzienie sie", bede podchodzic i podjadac :P A teraz czas na "TVoP" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A znajomych ze studiów bardzo lubię.
|
|
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko nie pomyślcie sobie że ja mam często ten czas wolny
![]() Nawijko-uwierz że do perfekcji to w naszym kwadraciku daleko Niby zawsze jakieś zajęcie jest i ciągle przybywa obowiązków ,człowiek sprząta,pucuje a jakoś tego nie widać ![]() Mąż właśnie uspał Oskara-chciałam ja,ale ten wziął swój sprzęt (pielucha,smoczek) i poszedł do taty. 5 minut i moje dziecko śpi Świat się kończy.
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#988 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mnie drażni jak szlag, gdy ktoś nowy na forum wchodzi i wali "wizażystki", noż kurde, ojczyzna polszczyzna się kłania ![]() Cytat:
U teściów też uwielbia być, no ale to inaczej, 4latka jest w stanie powiedzieć przecież. Ale prawda też taka, że ja czasem nie mam wyboru i jedną lub obie muszę babciom podrzucić by coś załatwić (np. Agatka zachoruje to nie ciągnę do lekarza Dorotki, bez sensu) a mąż w pracy... Ale zakupy najczęściej w 4 robimy, a jak chcę na spokojnie to planuję wtedy, gdy tata ma wolne. U nas "problem" o tyle, że Drotka już nie bardzo długo w wózku chce, a samodzielnie chodzić nie :/ do raczkowania jej przecież nie puszczę w CH czy w urzędzie jakimś, więc załatwianie na tym etapie czegokolwiek to istna operacja wojskowa no ale to przejściowe, nauczy się sama chodzić to łatwiej, bo zawsze można z wózka wyjąć i niech kawałek sama leci.Na imprezy... P. idzie na te z pracy, ja czasem (raz w miesiącu z reguły) idę z przyjaciółką na kawę, niezła impreza Dorotki nigdy jeszcze nie zostawialiśmy u babci na noc, natomiast gdy Agatka już 5mcy miała to się zdarzyło, bo szliśmy na ślub szwagierki, potem 7mcy i Sylwester i też byliśmy, no ale to okazjonalnie tak. Cytat:
|
|||
|
|
|
#989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uwielbiam mieć czas dla siebie. To cudowne jak mogę robić NIC Cytat:
Cytat:
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45908412]
Dorotka ostatnio tylko sama chce, ale rękami, nie łyżeczką, więc muszę wymyślać [/QUOTE]Moja tak samo, ale to jest przepadzitek mały i jak ma w miseczce zwykłej banana to od razu całe ładuje do buzi i za chwilę się krztusi i po jedzeniu jest, trzeba rozgniatać. A z tą miseczką sobie radzi
Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2014-04-05 o 21:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

dziadki nas namowily, skusilismy jeszcze znajomych i w droge, tylko wlasnie stoimy w jakims mega korku jak w szczycie sezonu bo jakis wypadek chyba byl 

Chyba nie myslalas, ze pije do Ciebie

Az mi jej szkoda bylo, ale pomoc sobie nie dala 

Patrzylam na nia i chcialo mi sie plakac, ze jest juz taka duza i samodzielna
W domu posprzątane,kolacja zjedzona,synek bawi się w najlepsze(sam). Hmm,wiecie że ja już nie umiem od tak sobie odpoczywać? Przeważnie jak mam wolną chwilę to wykorzystuje to na maxa i w ciągu dnia w ogóle nie siedzę tylko robię co się tylko da. I jak przychodzi taki dzień jak dziś,kiedy wszystko jest zrobione (dzięki mężowi uporałam się szybciej) to nie umiem siedzieć i nic nie robić