|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
![]() za dermatologa
|
|
#992 |
|
Lurker ;)
|
Sprzedalam nosidlo
|
#993 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#994 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak to teściowa mówi: popie oczy, wilcze gardło, co zobaczy, to by żarło banana daję od dawna do ręki i je brawo! |
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu sprzedawałaś bo ja nie w temacie?
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#997 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki Wizażystki
![]() :brzyda l:My nadal chorzy tzn. zakatarzeni na szczęście oprócz fluków nic Piotrkowi nie dolega, alei tak mi go strasznie szkoda jak biedulek oddyczać nie może i łapie zadyszkę przy jedzeniu Byliśmy dziś u rodziców i na działce, bo to po sąsiedzku prawie i kawał chałupy juz stoi Wydaje mi się, że Pietrek poszerzył zasób słów o "ide: i "gdzie" Ale jeszcze muszę się upewnić , a i dzis kilka razy było "MAMAMAMAMAMA" Co do ulubionych przedmiotów to Piotrek ma Jak dostał tego kataru to się zastanawiałam czy się nie odstawi, bo córka koleżanki tak miała , a ssak juz coraz mniej cyckała, ale gdzie tam , przez ostatni tydzień karmiliśmy się z 15 razy dziennie Cytat:
O kurcze Mam nadzieję, że szybko się zagoi A sen okropny :glasiu" Cytat:
I też się zastanawiam czy czegoś z tym nie zrobić Ja chyba też nie
|
|
#998 |
|
Lurker ;)
|
Dziekowac, Ajem allegro master
![]() nie jest mi juz potrzebne Kluska nie chciala juz w nim siedziec odkad nauczyla sie chodzic, plus mi i Tzowi bylo juz za ciezko.
|
#999 |
|
Konto usunięte
|
A ja liczę na to, że znów ponoszę
Dorka lubiła, no i przy starszej jednak nieraz to mega wygodne.
|
|
|
|
#1000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrowiejcie szybko! No to brawa za budowę i nowe słówka ![]() My też się karmimy co chwilę i w ogóle ostatnio Ewa zaś robi tak jak za maluszka, kładzie się i po prostu leży z cyckiem w buzi co jakiś czas mnie głaszcze po głowie, pouśmiecha się i dalej leży. Oczywiście przy innym karmieniu nadrabia i np. się non stop wygina i kopie, ale widać, że mocno jej potrzeba tego wyciszenia. Aaaaa i jeszcze miałam się pochwalić. Ewa ma takie malusie książeczki i tam jest jedna "Przed snem". I w środku na każdej stronie jeden obrazek - m.in. mleko, szlafrok i buziak na dobranoc. I Ewa przychodzi do mnie, od razu pokazuje na ostatnią stronę, na tego buziaka i nadstawia policzek. Ja muszę ją wtedy pocałować, jest radość i zamiana. Biorę książeczkę, znajduję buziaka i się nadstawiam do całusków |
|
|
|
|
#1001 |
|
Lurker ;)
|
Szaja ja sie teraz czaje na jakiegos dobrego poucha. Mialam samorobke i bylo mi i malej bardzo wygodnie
|
#1002 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
piz.dzia.wi.ca taka, jak za dobrych styczniowych dni a mały miejsca sobie nie mógł znalezc, bez przerwy do drzwi biegł i płakałCytat:
![]() Cytat:
Nie potępiam absolutnie mam wracajacych do pracy, bo to przewaznie nie dla przyjemnoscji, tylko koniecznosc..... Cytat:
dzis u nas podobnie do poludnia: 1,5 godz zmywałam naczynia w zlewie, bo zapragnął wisiec na mojej nodze i gryzc mnie gdzie dosiegnał, potem zmienił zdanie i koniecznie musiał wisiec na moich rekach obserwujac czynnosc mycia nie mogłam przerwac mycia naczyn bo był ryk protestu Cytat:
tzn, jak wiem, ze sa rzeczy które muszą byc zrobione na juz to robie, ale jak jest cos co moze poczekac- np poprasowanie to znajduję jednak chwile dla siebie, na kawe lub spokojne obejrzenie czegos w tv
|
||||
|
|
|
#1003 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45908729]moja też studnia bez dna
jak to teściowa mówi: popie oczy, wilcze gardło, co zobaczy, to by żarło banana daję od dawna do ręki i je [/QUOTE] Leżę Cytat:
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Ja to i 27m nie moge ogarnac - ale to z lenistwa albo inaczej - wole robic ciekawsze rzeczy
|
||
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
SZKLANKO ucałuj Ewunie
LITTLE, farciaro jak tak bujaczek opchnełam ![]() SILVER, zdróweczka dla Daruni INSOLITO, i dla Was zdróweczka ![]() DEBRAH, pytałas o : - zachowanie w stosunku do innych dzieci- Bartulo po prostu sie do nich rzuca, chce sie przytulac, bawic, glaskac ale widze, ze dla Bartula zaczyna stawac sie swoistym "guru" - zakładanie czapki- u nas do tej pory była praktycznmie codziennie, ale cienizna, bo u nas z reguły wieje, w jakims takim "przeciągowym" miejscu mieszkamy ![]() U nas dzis mały regularnie powtarzał "koń. koń. koń" z naciskiem na ń I nauczył sie pokazywania jakie dobre było jedzenie- glaszcze sie po brzuchu i mówi mniam dam Co do Zmierzchu, nie ogladałam i nie zamierzam, ale po komentarzach widze, ze niwiele straciłam nie cierpię folmów tego typu, aczkolwiek szanuje gust innychaha, powaliły mnie wizazystki
|
|
|
|
#1005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do studiowania : no ja akurat uwielbiam moje studia - może nie wszystkie przedmioty są arcyciekawe i killery się też zdarzają - ale to da się przeżyć, całokształt jest na plus Ale ja właśnie od lat już wiedziałam, że ten kierunek albo żaden Aczkolwiek za czasów noworodkowych okropnie ciężko było jechać na uczelnię, urywałam się dużo. Nadal to robię, ze względu na kp i inne logistyczne sytuacje - czasem mnie nie ma na wykładach, jak dziś np. Na ćwiczeniach jestem zawsze wszystkich A właśnie! SYLWIA! jako, że dziś miałam ćwiczenia z psychologii klinicznej i jedna grupa przentowała tam referat na temat zaburzeń zachowania u dzieci ( w tym adhd itp itd) , padło zdanie, że zaburzenia takie jak np adhd to się diagnozuje, jeśli trudności wystąpią wcześniej niż dziecko wkroczy w jakąś grupę rówieśniczą (przedszkole, szkoła), zwykle trudności i objawy są przed 3.rż. No i tutaj właśnie było miejsce, żeby podnieść łapę do góry - co też uczyniłam i zapytałam ją właśnie o to - kiedy się w takim razie niepokoić zacząć jakimiś zachowaniami dziecka w ogóle, kiedy zaświtać powinna myśl, że to może nie być norma rozwojowa dla wieku, w którym dziecko jest? Na co prowadząca, że by musiała mieć szeroki obraz sytuacji, to jej wspomniałam o tym jak to u Was wygląda itp - z ciekawości jak ona skomentuje. Ona na to, że zachowania agresywne w tym wieku i etapie nie są ukierunkowane na coś konkretnego - ot, próba poradzenia sobie z emocjami, zamiary przerastają możliwości, pojawiają się trudne emocje i tutaj taka agresja to.. likwidowanie przeszkód, (np mama jest przeszkodą do czegoś) a nie wymierzona w mamę. I, że to zależy od temperamentu dziecka, trudne do oceny jak ma się mało danych, ale warto popatrzeć np jacy są rodzice dziecka, jaki mają temperament. Opisałam jej zachowania - i ona uspokoiła, że na ten moment raczej nie ma powodu do niepokoju i to absolutna norma. Natężenie od temperamentu dziecka zależy. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas kuchnia+jadalnia mają 30.... Kurcze, Nawijko, podziwiam Ciebie, jak i inne dziewczyny mieszkajace z rodzinami w kawalerkach.... Ja bym sie na takim metrazu wykonczyła psychicznie..... W czasie studiów we 3 mieszkałysmy na 57m i dostawałam pier.dolca jak wracałam z uczelni Aha, NANCY, bo mi sie przypomniało jak wczoraj Lady o Pietraszkowym pisała- jak u was z tym zabiegiem co był planowany? ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- DEBRAH, kochanie, DZIEKUJE swoja drogą, niezle mnie natchneło zeby o tym napisac ostatnio ![]() NAWIJKO, moze sie zainteresujesz: http://tablica.pl/oferta/chlopiec-ro...tml#e0a9887f37 a tu dla pan cwiczących, partnerka w trudzie ![]() http://demotywatory.pl/4316966/Czerwona-panda-pakuje |
||
|
|
|
#1007 | |
|
Zadomowienie
|
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45908729]moja też studnia bez dna jak to teściowa mówi: popie oczy, wilcze gardło, co zobaczy, to by żarło banana daję od dawna do ręki i je [/QUOTE] Brawa za nowe slowka, postepy w budowie no i zdrowka!!! Cytat:
![]() bokeh ![]() szklanko jakie slodkie Uwielbiam to
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda nam funduszy na wynajem czegos wiekszego, od dluzszego czasu szukamy czegos do kupienia. bez sensu zmieniac teraz mieszkanie na kolejne wynajmowane... Jak dla mnie - kwestia przyzwyczajenia ![]() Ja wychowalam sie w 3 pokojach, 50kilka metrow, takze żadne pałace Sami szukamy czegos w granicach do 65m.I ja z kolei nie wyobrazam sobie miec domu 100m, a co dopiero 180m Za duzo sprzatania na me leniwe barki by spadlo :PZreszta nigdy nie mialam parcia na takie przestrzenie. Debrah, bez jajek, wzorowalam sie na tym: http://relaxtime.blog.pl/2013/12/27/tiramisu-bez-jajek/ tylko ze zrobilam podwojna porcje, czyli 4 sztuki. Nie wyszlo zbyt slodkie, bo dalam mocna kawe parzona. Biszkopty okragle i smietana 30%. Oczywiscie juz zjadlam, nie wytrzymalam ![]() Dobre, ale inne niz zdarzalo mi sie jesc w kawiarniach Takze tam pewnie z jajkami podawali... |
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) - tylko że zwykle już przed 3 r.z. widać objawy już. I potem jak się diagnozuje dziecko i cofa się wstecz w wywiadzie to to wychodzi.Ale agresja - taka jak ty nam pisałas tu ( jak chce gdzieś iśc a nie może, jak chciałby coś wziąć a nie może itp itd ) to nic innego jak wyrażenie emocji i usuwanie przeszkody do celu (mamy ) bez intencji skrzywdzenia.Coś ciebie jeszcze martwiło poza tą ruchliwością i agresywnymi zachowaniami? chyba nie? Także spoko spoko
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Wie dziewczyna, jak sie zabrac za faceta
http://demotywatory.pl/4316958/Oto-drogie-dzieci i na dokładke cos w naszym klimacie: http://demotywatory.pl/4316888/Jedze...wego-znaczenia Dobranoc
|
|
|
|
#1011 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45897972]Najwcześniej po 2rż, ale np. Agatka miała rok temu - czyli po 3rż, a i tak nam alergolog od razu powiedział, że chociaż nic nie wyszło, to jeśli objawy nadal się utrzymają (od stycznia do czerwca prawie ciągły katar, kaszel - bez przyczyn, więc obstawiano alergię) powtórzymy testy po 4rż. Przepisał psikadło do nosa do używania przez miesiąc, na alergię, pomogło - a testy były na pyłki, sierść, pokarmówkę, roztocza, grzyby i coś tam jeszcze.
.[/QUOTE] Szaja ja mam podobnie z Tosia od stycznia mi kaszle dzis nam Tosia znow poszla o 17.30 spac juz na noc, wiec mozemy oczekiwac pobudki w nocy (to juz sie zdarza b odajze 4 razy w przeciagu miesiaca) ciekawe czym to moze byc spowodowane!? ale za to umylam wkoncu lodowke.... aaaa piszecie tu o krppeczkach na polikach - u nas to samo jest, jeszcze na jednej nozce - nie wiem od czego to..czy do jakies uczulenie, czy od suchego powietrza... plac zabaw - Tosia tez nie podchodzi do dzieci, patrzy sie na nie stojac blisko moich noc, wczoraj wchodzila wychodzila z placu zabaw zamykajac otwierajac furtke, a potem schodzila wchodzila po schodach, oczywiscie przy mojej asekuracji -i tak ze 20 razy przynajmniej....
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wywołaj Marsi, niech nam napisze jak sparzyć żółtka (chyba się ten krem podgrzewało jakoś?) - bo tez bym to zastosowała następnym razem. A co do biszkoptów : okrągłe są takie słodkie bardziej - takie miałaś? one też trochę zmieniają. |
|
|
|
|
#1013 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no dokładnie adhd nie diagnozuje się przed 6rż, bo po 6rż dziecko dopiero jest w stanie na innym levelu kontrolować emocje - toteż wszystko wcześniej można na rozwój emocjonalny zrzucić. Mało tego, by o adhd można było mówić, takie same zachowania, nazwijmy je "niepożądane" muszą występować w każdym środowisku życia dziecka: szkoła/przedszkole/dom/otoczenie i przynajmniej prze 6mcy. Czyli jeśli dziecko zachowuje się jakoś tam niepokojąco tylko w domu, a gdzie indziej nie - przyczyn szukamy w domu. Jeśli dziecko owszem, zachowuje się inaczej wszędzie, ale zaczęło się to nagle i trwa kilka mcy po czym wycisza się, albo jest to zachowanie falowe - też szukamy innych przyczyn.BTW, cofać się można tylko wstecz
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo uwielbiammmm. Tak, okragle. Do biszkoptow nic nie mam, niewatpliwie chodzi o krem. To czekamy na marsi
|
|
|
|
|
#1015 | ||
|
Zadomowienie
|
\
![]() Cytat:
Słodka Ewa Cytat:
dla Bartusia za umiejętnościDziękuję
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tu zaczynam widziec zmiany, teraz coraz czesciej sam znajduje sobie zajecie (juz nie jest totalnie nanozny jak bywało). Takze dziekuje za wszelkie rady Szajopedio, Tobie tez ![]() teraz to juz mykam |
|
|
|
|
#1017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szaja swietny wpis na blogu
|
|
#1018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pewna nie jestem i nigdy tak nie robiłam
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45909905]no dokładnie
adhd nie diagnozuje się przed 6rż, bo po 6rż dziecko dopiero jest w stanie na innym levelu kontrolować emocje - toteż wszystko wcześniej można na rozwój emocjonalny zrzucić. Mało tego, by o adhd można było mówić, takie same zachowania, nazwijmy je "niepożądane" muszą występować w każdym środowisku życia dziecka: szkoła/przedszkole/dom/otoczenie i przynajmniej prze 6mcy. Czyli jeśli dziecko zachowuje się jakoś tam niepokojąco tylko w domu, a gdzie indziej nie - przyczyn szukamy w domu. Jeśli dziecko owszem, zachowuje się inaczej wszędzie, ale zaczęło się to nagle i trwa kilka mcy po czym wycisza się, albo jest to zachowanie falowe - też szukamy innych przyczyn.BTW, cofać się można tylko wstecz [/QUOTE]No no dokładnie. Szaja pięknie wszystko podsumowalas Właśnie o tym mowa dziś była na zajęciach A swoją droga Szajo - ty sie na bieżąco doksztalcasz czy masz taka świetną pamięć? ![]() Cytat:
Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-04-05 o 23:48 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

i zrobiło się nowe na pleckach 
za dermatologa

super!

na szczęście oprócz fluków nic Piotrkowi nie dolega, alei tak mi go strasznie szkoda jak biedulek oddyczać nie może i łapie zadyszkę przy jedzeniu
Jak dostał tego kataru to się zastanawiałam czy się nie odstawi, bo córka koleżanki tak miała , a ssak juz coraz mniej cyckała, ale gdzie tam , przez ostatni tydzień karmiliśmy się z 15 razy dziennie

Dziwna chyba jestem, jednak wolę, jak sobie przy mnie zasypia i wtula, i tak sobie przy niej leżę 
W domu posprzątane,kolacja zjedzona,synek bawi się w najlepsze(sam). Hmm,wiecie że ja już nie umiem od tak sobie odpoczywać? Przeważnie jak mam wolną chwilę to wykorzystuje to na maxa i w ciągu dnia w ogóle nie siedzę tylko robię co się tylko da. I jak przychodzi taki dzień jak dziś,kiedy wszystko jest zrobione (dzięki mężowi uporałam się szybciej) to nie umiem siedzieć i nic nie robić

) - tylko że zwykle już przed 3 r.z. widać objawy już. I potem jak się diagnozuje dziecko i cofa się wstecz w wywiadzie to to wychodzi.