|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
ale może się myle
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() Jak kolyska sie nie sprawdzi to zawsze bieguny mozna sciągnac ![]() a co do tego sposobu usypiania co probujesz to sie nie dziwie ze nie wytrzymalas bo az serce peka sluchajac placzu ![]() ale malutki pewnie placze bo nie wie co od niego chcesz bo jak przyzwczajony do bujania w foteliku a tu odlozony poprostu to wrzeszczy.
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Takie bieguny w łóżeczku to napewno fajna sprawa. My nie mamy miejsca.
|
#3814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() moja sie chyba nigdy nie oduczy
|
|
#3815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie zaczynałabym nauki samodzielnego zasypiania tak "drastycznie" tzn. że od razu ma zasypiać sam. Jeśli nie chcesz leżaczka to właśnie zamień go na coś innego - bujanie na rękach, leżenie razem na łóżku, klepanie po dupce np. w połączeniu z szumem suszarki/odkurzacza (cokolwiek co może go uspokoić). Cytat:
dziś zrobiłam z wiórek, żeby porównać i póki co konsystencja inna i fajniejsze jest. Zobaczymy jutro.O i ketchupu moja nie tknie Ja odkąd wyeliminowałam Zuzi słodycze (może w weekend w któryś dzień no i nie mam wpływu na to co zjada w przedszkolu) to częściej prosi o owoce, orzechy, je gorzką czekoladę pija koktajle, wcina owsianki, naleśniki z mąki gryczanej i wszystko jej smakuje walczę ciągle żeby warzywa jadła więc zupy są miksowane na krem (każda ). Pieczywa białego prawie nie je. Wiem, że to wszystko kropla w morzu i zanim będzie jadła wszystkie surowe warzywa, różne kasze to minie dużo czasu ale będę próbować.Serków słodkich (danio czy innych) w ogóle nie jada, za to chętnie sięga po jogurty naturalne, serki wiejskie. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() Ostatnio się wgłębiałam i dziecko świadomie zaczyna mówić ok roku
|
|||
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
lece spac
dobranoc wszystkim
|
#3817 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja zasypia tylko przy cycu i na spacerze w nosidle albo w wózku. Dziś była kolejna próba nauki butelki i taki był płacz że się poddałam. Tak jakby jej nie smakowało,a przecież to moje ściągnięte mleko:-( mm też nie,kaszka nawet słodka jest be,woda też...załamie mnie ta moja panna
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3818 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Muszę przyznać że karmienie sprawia mi mega kłopot
z nakładek nie chce pić, a to byłoby najlepsze rozwiązanie...Jak sobie pomyślę, że rano znowu mnie to czeka to już się boję, no mega ból po prostu ![]() Brodawki są w opłakanym stanie w tej dolnej części(na razie ma dolne jedynki), czuję się bezsilna... Cytat:
fakt że bardzo realistyczne![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
BAJKA!!!!jak mogłas obciąć tak długie włoski????
ja sobie obiecuje że mojej bede zapuszczac jak długo tylko się da żałuję że moja mama lubila nam obcinac włosy i nigdy nie pozwoliła zapuścic eh a mi się zawsze długie podobały ![]() Ja również miałam/mam nadzerke choć nie wiem jak teraz?gin nigdy nie wspominał że trzeba coś z tym robić widocznie jest ona mała ![]() Jestem w tyle ale staram się nadrobić dziękuję wszystkim za wsparcie moja Lenka już jest radosnym bobasem z powrotem biedna kilka dni ewidentnie się męczyła ale dalej nie wiem za bardzo po czym ale dobrze że jest już po jednak biedna moja tak się męczyła że aż przypomniała sobie że potrafi piszczec ekhm niedługo ogluchniemy wszyscy do tego chce wymuszać noszenie jej piskiem no ale nie ma tak łatwo z nami powiem wam że kurcze mam mega pomoc od mojej mamy i siostry i nawet ciuszki słuchajcie moja sióstra chce kupować Lenie i nigdy nie chce kasy ale chociaż połowę zawsze jej oddam do tego w piątek przyniosły mi chusteczki do pupy po dwie sztuki i mama moja kupiła lenie mleko nie powiem że miło mi się zrobiło i oczywiście pomoc ich jest nie oceniona!Mój małżonek kochany mnie dzisiaj również zdenerwował bo umówiliśmy się że co druga sobotę najpierw ja sprzątan w domu a on pilnuje lene a później idzie robić to co chce a w kolejna najpierw on myje samochód itd a ja siedzę z lena i dopiero później sprzątam ale chyba coś mu się już zapomniało o tym bo już chyba 3 sobotę zwial z rana wiec mówię że ma przyjść bo chce posprzątać i nawet smsy mu pisałam i pół godziny mu zajęło zanim przyszedł i już myślałam że z fochem wiec wiązanke sobie ułożyłam odpowiednią ale! Miał szczęście bo akurat po 15 minutach moja sióstra ja od niego wzięła i już się szykowałam do kłótni ale miał humor i przyszedł że moja sióstra ja wzięła to tylko powiedziałam że ma szczęście że ta moja sióstra jest chociaż i tak powiedziałam czy go opieka nad własnym dzieckiem boli bo nie raz miał kwaśna minę jak mu mówiłam żeby z mała posiedzial a on miał inne plany ale życie ok wybaczcie że tak się rozpisałam idę nadrabiać jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
BOJA biedny Fifi oby ta ospa była łagodna!! ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Super ![]()
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Ahoj hoj hoj!
Tęskno mi do Was, ale nie miałam jak zajrzeć Trochę nadrobiłam, jednak wybaczcie, że się nie odniosę Zwróćcie uwagę na godzinę! Chciałam Wam przekazać, co następuje: 1. Julkowi idą dwie dolne jedynki ![]() 2. mały gada na całego - mama (ostatnio najrzadziej ), baba, dada, a dziś cały dzień tylko tata i tata ![]() 3. jeździmy na rehabilitację i liczę, że mały ruszy jak burza ![]() 4. pisałam Wam o problemie z napletkiem i maści, którą mieliśmy smarować - otóż byliśmy na kontroli i pięknie skórka schodzi na tyle, że widać ujście cewki i tyle wystarczy 5. rozszerzanie diety idzie super, dziś sama ugotowałam Julkowi jedzonko po raz pierwszy i smakowało nie umiem tylko przyrządzić kaszki Holle jaglanki lipa, bo 13 zł nie w kij dmuchał ![]() 6. TŻ od czwartku na wolnym, więc pojechaliśmy na zakupy i kupiliśmy m.in. dywan do salonu ![]() Co do usypiania, bo temat na tapecie, to Julian się zepsuł ostatnimi czasy Na pewno ma to związek z tym, że później kładę go spać i musi być już umęczony. Kwęka w łóżeczku, a ja mając w perspektywie ćwiczenia, prysznic, wyparzanie butli, ściąganie mleka, jakieś obowiązku domowe, biorę go i lulam, bo szkoda mi czasu Bywało tak, że zasypiał "sam" w łóżeczku, a ja siedziałam obok. Teraz kwęka praktycznie co wieczór i kończy się na rączkach. Dziś płakałam razem z nim z tej bezsilności ![]() Lecę spać
|
#3821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ze słodyczy jada tylko misie lubisie (dostaje od babci) i domowe ciasta bez cukru i z mąki gryczanej pije w zasadzie tylko wodę. Walczę o to jego odżywianie i próbuje mu przemycać warzywa...---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ---------- Proszę o propozycje na tytuł wątku!!
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Same dobre wieści przyniosłaś (poza usypianiem), więc ![]() A godzina piękana: 00:00
|
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nadrobiłam, całą stronę ![]() Trochę Was podczytuje z tel w ciągu dnia, ale jakoś czas gna jak szalony i nie mam kiedy odpisywać. dla wszystkich maluchów za nowe osiągnięcia i pierwsze ząbki! Zdolniachy nasze wątkowe.Sto lat dla wszystkich jubilatów ostatnich dni! My dziś byliśmy nad oceanem. Faaajnie było A wcześniej zaliczyłam wizytę u fryzjera, więc dzień mega relaksujący Jutro jedziemy na lekce pływania na nowy basen, bo ten dotychczasowy był trochę mało nastawiony na małe dzieci i średnio nam się podobało. Nowe miejsce powinno być znacznie lepsze, jutro sprawdzimy. Miłej niedzieli mamuśki! Nie siedźcie na necie tylko korzystajcie z TZtów póki są przy weekendzie w domu a nie w pracy ![]()
|
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie wiem co mam robic
po nocy mała miala wielka kupke z duza iloscia sluzu jak zawsze ostatnio, ale w czasie przebierania znowu zrobila kupkę jeden wielki brązowy śluz i sama nie wiem czy to sluz czy to krew taka?![]() to moze swiadczyc o pogorszeniu czy polepszeniu biegunki?? a moze jakas nietolerancja na lek ktory wczoraj zmienilam? jeszcze mnie mnie to stresuje ze daje malej pic zeby sie nie odwodnila ale ona nie chce pić
|
#3825 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na wszystko przyjdzie czas Cytat:
pory karmienia w dzień są różne/czasowo zbliżone/ nigdy na to się nie wypowiadałam bo każda z was miała ścisły plamn dnia a ja nigdy nie wiedziałam ile i kiedy karmie bo zawsze to było nażadanie i nie zwracałam uwagi kiedy i ile jedynie rytuałyu nocne od pierwszego dnia stałe![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3827 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a naprawdę uczyłaś tata? ja ucze tylko mama Cytat:
a je normalnie? ja to jestem panikara i nie wypowiadam sie co bym zrobiła :/ Lulla a co do usypiania próbowałas położyc sie z nim w łóżku i go kiziac? jako wstep do samodzielnego usypiania? moze tez byc zbyt zmeczony i dlatego potrzebuje kołysania ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() Madzia nie oceniaj smaku kaszki przez własne kupki smakowe
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
tak, tata też uczyłam.
Mąż uwielbia Adasia. Kto by pomyślał, że kiedyś się bał go. Z chęcią nim się zajmuje w domu, tylko na spacery nie za bardzo chce się chodzić.
|
#3829 |
|
dryfuję słowami
|
-
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
hej
pospaliśmy do 8:30 zaraz się zbieram z młodym i jedziemy do rodziców na obiad przepraszam nie mogłam się powstrzymać ja mojego uczę mama, ale czasem też tata, baba ![]() Inwersja wczoraj o Tobie myślałam, co tam?
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
CZEŚĆ DZIEWCZYNY
wczoraj nie miała czasu zajrześ do was, ale dzisiaj nadrabiam U nas pogoda wczoraj do bani wiało okropnie, dzisiaj nie lepiej się zapowiada. Dałam małemu marchewkę(wczoraj) uuuuuuu jakoś nie specjalnie chyba mu smakowało ale zjadł może ze 3 łyżeczki, co do parówek ja nie lubię, a mój starszak je od przypadku do przypadku, ale jakoś specjalnie nie przepada poziomka jaki straszny wypadek, biedny Leoś Bojazdrówka Filipkowi, biedniutki papugaprzykro mi z powodu twojego tż dodinhamój też słabo w nocy śpi, nie jesteś sama kasiuniazdrówka dla Miłka i , ale miałaś przygodę z tym opiekaczem, dobrze że nic się nie stało Wam, chapeau bas za zakupy z dziećmi ![]() asiek- zdrówka papalinakajaki pech z tą rurą [B] czaszkazdrówka dla Julci bajkaależ to musi być uczucie usłyszeć mama Mslulaby mój to w ogóle dobrze że śpi ![]() , a tak serio od jakiegoś tygodnia zasypia sam znaczy ze mna z boku idziemy do pokoju kładziemy się na kanapę cycuś, później się jeszcze pokręci 5-10 mni i jakoś zasypia (tak ok.21.30-40) ale w dzień to albo na rękach albo delikatnie bujam go w wózku,Kasiunia i mnie też denerwowały takie uwagi, jak mówiliśmy że drugi będzie chłopiec, jak dowiedziałam się ze jestem w ciązy to chciałam ![]() , żeby była córka, ale pamiętam jak mój syn przyszedł ze szkoły i mówi mamo wszyscy w klasie mają kogoś, rodzeństwo dlaczego ja nie tak bardzo chciał bym mieć braciszka i płakał, i wtedy mi się odmieniło ja też chciałam tego braciszka. O płci dziecka dowiedzieliśmy się dość późno ok 7 m-ca, mój tż był trochę zawiedziony że to jednak będzie syn bo bardzo bardzo chciał córkę. Był ze mną przy porodzie (obojga zresztą) i jak mały się urodził wył jak bóbr wyściskał położne, był chyba jedynym ojcem który w szpitalu, przewijał, nosił kołysała bobasa, i póżniej mówił ze dziecko to cud, bez względu na płeć, i naprawdę jest wspaniałym ojcem dla naszych dzieci. ale wracając do tematu, jak słyszeliśmy w momencie kiedy inni się dowiadywali od nas co się urodzi, eeeeee następnym razem będzie córka, albo co mnie normalnie powaliło że trudno, no nie przewidzisz, ale dziewczynki są fajniejsze i bardziej pocieszne to normalnie zrobiło mi się przykro nawet,tym bardziej że usłyszałam to od osoby mi dość bliskiej.Najważniejsze jest że nasze dzieci są zdrowe, mały jest!!!!! pocieszny śmieje się ciągle i w ogóle jest kochany tyle na niego czekaliśmy( wiecie co jak to piszę to jeszcze gdzieś kuję mnie ta uwaga, serio, ) Muszę się jeszcze wyżalić, wczoraj przyszła moja T i pyta kiedy wracam do pracy, i kto będzie z małym więc mówię ze albo niania a jak już naprawdę nikogo nie znajdę to do żłobka będę go zabierała ze sobą, a ta jak zaczeła mi mówić co ta niańka mogła by zrobić z moim dzieckiem to normalnie zbladłam, a na koniec dodała że gdyby mały urodził się wcześniej to moze by i siedziała z nim, nie było to wcześniej. Wiecie co szanuję ją bo to jednak matka mojego Tż ale dobija mnie ta baba i była by ostatnią osobą z którą chciała bym zostawiać moje dziecko, dobrze ze tż poparł mnie, jakoś mi lepej |
|
|
|
#3832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cześć!wiesz co to za dlugo trwa ta biegunka.ja już bym dawno pojechała na ip.dużo zdrówka życzę |
|
|
|
|
#3833 |
|
dryfuję słowami
|
Sorki, to nie ja. Mąż dał do zabawy mój tel młodemu i wymazał posta
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3834 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bedzie taki zajaczek z zabkami, akurat moze na swieta ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-04-06 o 09:08 |
||
|
|
|
#3835 |
|
Raczkowanie
|
u nas też był inna k.pa ale ilościowo nie tak dużo jak u czaszki Julci
|
|
|
|
#3836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ostatnio dałam ze 3 raz soczku jabłkowego i smakowało, a tak to nie idze jakos nam to rozszerzanie diety ale moze cierpliwości---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- [QUOTE=Poziomkowa89;459097 29]Muszę przyznać że karmienie sprawia mi mega kłopot z nakładek nie chce pić, a to byłoby najlepsze rozwiązanie...Jak sobie pomyślę, że rano znowu mnie to czeka to już się boję, no mega ból po prostu ![]() Brodawki są w opłakanym stanie w tej dolnej części(na razie ma dolne jedynki), czuję się bezsilna... NORMALNIE jak bym o sobie czytała ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- [QUOTE=angelikada;45909847]BAJKA!!!!jak mogłas obciąć tak długie włoski???? ja sobie obiecuje że mojej bede zapuszczac jak długo tylko się da żałuję że moja mama lubila nam obcinac włosy i nigdy nie pozwoliła zapuścic eh a mi się zawsze długie podobały ![]() Ja również miałam/mam nadzerke choć nie wiem jak teraz?gin nigdy nie wspominał że trzeba coś z tym robić widocznie jest ona mała ![]() Jestem w tyle ale staram się nadrobić dziękuję wszystkim za wsparcie moja Lenka już jest radosnym bobasem z powrotem biedna kilka dni ewidentnie się męczyła ale dalej nie wiem za bardzo po czym ale dobrze że jest już po jednak biedna moja tak się męczyła że aż przypomniała sobie że potrafi piszczec ekhm niedługo ogluchniemy wszyscy do tego chce wymuszać noszenie jej piskiem no ale nie ma tak łatwo z nami powiem wam że kurcze mam mega pomoc od mojej mamy i siostry i nawet ciuszki słuchajcie moja sióstra chce kupować Lenie i nigdy nie chce kasy ale chociaż połowę zawsze jej oddam do tego w piątek przyniosły mi chusteczki do pupy po dwie sztuki i mama moja kupiła lenie mleko nie powiem że miło mi się zrobiło i oczywiście pomoc ich jest nie oceniona!Mój małżonek kochany mnie dzisiaj również zdenerwował bo umówiliśmy się że co druga sobotę najpierw ja sprzątan w domu a on pilnuje lene a później idzie robić to co chce a w kolejna najpierw on myje samochód itd a ja siedzę z lena i dopiero później sprzątam ale chyba coś mu się już zapomniało o tym bo już chyba 3 sobotę zwial z rana wiec mówię że ma przyjść bo chce posprzątać i nawet smsy mu pisałam i pół godziny mu zajęło zanim przyszedł i już myślałam że z fochem wiec wiązanke sobie ułożyłam odpowiednią ale! Miał szczęście bo akurat po 15 minutach moja sióstra ja od niego wzięła i już się szykowałam do kłótni ale miał humor i przyszedł że moja sióstra ja wzięła to tylko powiedziałam że ma szczęście że ta moja sióstra jest chociaż i tak powiedziałam czy go opieka nad własnym dzieckiem boli bo nie raz miał kwaśna minę jak mu mówiłam żeby z mała posiedzial a on miał inne plany ale życie ok wybaczcie że tak się rozpisałam idę nadrabiać jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- KURCZĘ zeby to się tak samo sprzątało, jak samo się brudzi i kurzy!!!!!! tez kurz to koszmar jakiś, ILE TO BY BYŁO MNIEJ małżeńskich spinek w tym temacie u mnie czasami też maz marudzi jak ja sprzątam , twierdzi że za dużo poświęam na to czasu, ale ja lubię mieć czysto, chociaż ostatnio jak zabrałam dzieci do mamy wracam a tu kuchnia błysk, więc wybaczam mu to marudzenia jak będzie robił takie niespodzianki Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-04-06 o 09:33 |
|
|
|
|
#3837 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
o aptece nie pomyślałam, ale pewnie cena będzie porażająca jak w ogóle znajdę
Cytat:
byłam w Piotrze i Pawle, ale właśnie jaglanki nie ma ![]() u nas po 12,59 pszenna, bo taką tylko kupiłam dalej do ekspozycjiCytat:
a co do pierwszej części to się w zupełności zgadzam to się na prawdę kiedyś zmieniCytat:
![]() warka, ale OHYDA ![]() Cytat:
gratulacje, ile postępówco do jaglanki, to że tobie nie smakuje to nie znaczy, że Julek też pogardzi jak dodasz owoce to już smak się trochę zmienizresztą ja bardzo lubię te kaszki na wodzie i dojadam zawsze z chęcią jak Miłek nie da rady ![]() Madziuchna a tak bardzo przeszkadza Ci to lulanie na rękach? Cytat:
![]() W ogóle to dzień dobry ![]() Noc była ciut lepsza, ale nie, nie wyspałam się Katar chyba mniejszy, temperatura w normie. Dzień taki pochmurny, a my nie mamy planów, pewnie będziemy się kisić w domu ![]() Asiek84 u nas też jakby lepiej po nivea. A najbardziej widać poprawę na buźce posmarowanej tym kremem Byłam wczoraj w tesco, kupiłam smartfonik, poza nim były tylko żółwie fp w tych niższych cenach. |
|||||
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
hej. Nie mam czasu jakoś
![]() Cytat:
dużo siły i zdrówka
|
|
#3839 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Dobrze że jest weekend i nie piszecie tak dużo, to łatwiej nadrobić ![]() Ładna pogoda się u nas robi, popołudniu chyba na grilla pojedziemy. Ciekawe o której TZ przyjedzie, bo na rajd pojechał... I wogule to zgubiłam wczoraj gdzieś dowód rejestracyjny z samochodu Jak nie znajdę dziś to muszę jechać po potwierdzenie ubezpieczenia jutro i do UM po zaświadczenie że mam ten dowód. Tylko niewiem czy mi dadzą takie zaświadczenie bez złożenia wniosku o nowy, narazie nie chcę składać bo może ktoś do skrzynki wrzuci Bo go chyba zgubiłam na swoim osiedlu.Kaśka za skończony miesiąc i za ząbkaBoja zdrówka dla Filipka Cytat:
Zuzka teraz w nim chodzi i mam do niego sentyment![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle ze ja nie sadzam.....Czaszka tez bym pomyslala o ip.... Ewacia, u nas tez nie ma sztywnego planu dnia tzn oprocz wieczoru![]() A takie mam pytanie, wg Was zasypianie ze smoczkiem to samodzielne zasypianie ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

ale może się myle

Tż go nauczył z keczupem i teraz co chwila słyszę "chcę parówki z kepaczem!". A że on niewiele je, to często się zgadzam 

fakt że bardzo realistyczne

ja sobie obiecuje że mojej bede zapuszczac jak długo tylko się da żałuję że moja mama lubila nam obcinac włosy i nigdy nie pozwoliła zapuścic eh a mi się zawsze długie podobały
ale życie 
ale to stały tekst u nas w domu ciągle słyszę "Leoś mama je a tobie nic nie da, tylko te zupki musisz jeść"
nie umiem tylko przyrządzić kaszki Holle jaglanki