|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
trzeba bylo go wczsniej nakarmic, a nie tak na glodnego do szyby ![]() Cytat:
![]() ![]() ja juz zdrowa dzieki ![]() juhuuuu
|
|
#1082 |
|
Rozeznanie
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze zycia RÓżyczko-
Wszystkiego Najlepszego!!!!!!!!!
|
|
#1084 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
zawsze powtarzam ,że za dużo jest obecnie tego wszsytkiego i daltego tak strasznie wybrzydzamy i marudzimy i nie potrafi się zdecydować jak wybieraliśmy wózek 2 w 1 to sprzedawca nam powiedział, że nie ma takiego wózka, który spełniałby wszystkie oczekiwania, zawsze w którymś będzie czegoś brakowało i faktycznie to się sprawdziło w praktyce ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
U nas podobnie, tv na ścianie i jak J. dopadnie pilota to od razu podnosi go i w kierunku tv kieruje coś po drodze naciskając....ale pochwalę ją, że bardzo ładnie przynosi pilociki mamusi lub tatusiowi jak ją ładnie poprosimy o to - już się zaczeliśmy dzieckiem wyręczać
|
|
#1085 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tygrysek tjaaa, moge sie zalozyc, że Torres pierwszy zacznie ![]() Cytat:
tylko music musi byc odpowiedni, a nie ze byle co tam gra )Cytat:
![]() Cytat:
koła faktycznie po jednym spacerze wyglądały jak po bitwie, ale mysle ze po prostu taka ich uroda. Ja wciąż nie mam sie do czego przyczepić w tym wózku. Co wiecej juz jestem pewna ze w koszu na zakupy zmiesci mi sie co najmniej jedna kobiałka truskawek ![]() juhuuuu ![]() Popłakałam się na Voice of Poland ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1086 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() a wózek polecam wpadaj do wrocka to ci zaprezentuje
|
|
#1087 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
SPÓŹNIONE ALE NAJSZCZERSZE ŻYCZENIA URODZINOWE DLA HANI I RÓŻYCZKI DUŻO SZCZĘŚCIA, ZDRÓWKA I MIŁOŚCI KOCHANE ! |
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia wszytskiego najlepszego na nowej drodze życia oby zawsze było tak pięknie jak w tym dniu
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Megi ale się narobiło za jutrzejszy pierwszy dzień pracy Dragusia ja ankietę sobie wydrukowałam bo cieżko mi tak coś przy kompie robić ale mojego tż trudno zmobilizować ![]() Bzinka Ty jutro też pierwszy dzień pracy także też ![]() Pani Tores jak zawsze boski a twój opis kobiteto ty weź się za pisanie chociaż bloga jak nie książki ![]() Moni_ka.g dla Jakuba za postępy widać on tak skokowo moje dziecię też tak maKasia śliczny wózek a życzenia od Milusia no aż się spłakałam Aaaa i widzisz jak się wszytsko ułożyło zawsze po deszczu przychodzi słońce ![]() Jak po imprezce? ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Moderna Marsellllkowy Tygrysek boski moje dziecko od 10 dni wstaje ale usiaść to już nie umie hyh lecę na ratunek |
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA RÓŻYCZKI, DUŻO ZDROWIA, SZCZĘŚCIA, I PREZENTÓW!!!
a ja mam pytanie czy jajko na miękko można dziecku? i kukurydzę i groszek z puszki?
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia moja Anielka je od czasu do czasu kukurydzę i groszek z puszki tak samo cieciorką i naswet fasolką czerowną sama się poczętsowała z sałatki na szczęście żadnych rewolucji brzuszkowych nie było
|
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_________ gdzie trzymacie wózki? u nas stoi w przedpokoju, ale J. ciągle do niego leci, dokładniej do kół i nie mam pomysłu co z nim zrobić, jak zabezpieczyć. składanie i rozkładanie go nie wchodzi w grę, zresztą i tak musiałby leżeć w przedpokoju.. wczoraj na deser J. zjadł duży słoiczek mojej pomidorówki, stał przy stole i otwierał buzię, tż wpadł na genialny pomysł, żeby go posadzić i dać mu jego łyżeczką ze słoiczka. jasssssne. szybciej był przy stole niż tż go posadził i jedliśmy razem (ja kończyłam zimne bo krzyczał jak sama jadłam, tylko jemu trzeba było dawać). wieczorem szalał po naszym łóżku i ulał tą pomidorówką, więcej żadnych sensacji. zaszkodziło, czy raczej wina szaleństw? |
|
|
|
|
#1094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, dzięki! Mam strasznie podły nastrój dzisiaj. Nie wiem co ze sobą zrobić. nawet mi się planować nie chce jutrzejszego dnia eeech, już samo to,że muszę Hanię obudzić rano, mnie wkurza i stresuje.
|
|
#1095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do jajka to nie wiem .ja nie podaje na miękko -boje się salmonelli ..... R zjadł waśnie na śniadanko jajko sadzone z chlebkiem. Cytat:
Oliwka za stanie!mój R tez jak się nauczył to siadac nie umiał , ale raz dwa bombnął na pupe i się nauczył siadac ,kleczec ... wczoraj miałam wychodne - szlejeje za trampkami ,znowu nie mogłam się oprzec ,i sneakersy ....a torebkach nie wspomnę -znów kupiłam .... szukam bodziaków na naramkach dla R - najlepiej szare albo czarne -gładkie . ktoś widział ? cos wie???? bo w hm resztki i tylko białe ......
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
FLorek chyba jednak jajka nie lubi, na twardo nie i jajecznica też nie ;/
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
OLIWKA po imprezie OK. Kac morderca nie ma serca
o 2.30 bylam w domku - wybawilam sie ze hooohooo. Ale chyba zdecydowanie jestem " za stara " hahaha. Rozlorzylo mnie 5mochito - eh gdzie te czasy kiedy moglo sie pic wiecej ...? Tak ze wstalam - zaraz ide cos zjesc to logne sie przez kompa. Cosik ta. Postafam ske nadrobic przy sniadanku. Milus dzis o 6.15 wojuje - ale szczerze nawet nie wiem co w domu sie dzialo odkad ok 7 mama wstala przebrala go i zaczeli jesc sniadanko - odlecialam w kraine snu hahaha. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1098 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
(mój ma takiego śpiocha-pizamke) ![]() ![]() Cytat:
![]() ALE tam było o warzywkach w puszce "Asortyment produktów z puszki jest szeroki. Na pewno śmiało możesz podawać dziecku warzywa z puszki takie jak groszek, kukurydzę, pomidory" Cytat:
![]() mój tz co weekend w sobote jak spędzamy romantico wieczor to spedza tez z drinkiem ...ale raz na jakiś czas w piątek wyjdzie do kumpla i tam więcej drinków ..tak było w ten piątek ..wrócił na czworakach prawie ![]() no ale za wspomnienie o mohito ....oj wypiło by się ,wypiło (całe 11 ![]() )tyle lat nie piłam alko ze pewnie mocniej spryskam włosy lakierem i już się upije ![]()
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-04-06 o 11:32 |
||||
|
|
|
#1099 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że zdrówko już ok I ja też jestem za pamiętniczkiem!! Chcemy więcej ![]() Cytat:
i za dokonania synusia ![]() Cytat:
ZA JE FAJ NE!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja właśnie oglądam bo nagrałam sobie i już się popłakałam jak nastąpiła kradzież, a wiem, że będę jeszcze ryczeć na tym samym co Ty ![]() Cytat:
![]() Ahaa i wszystkiego naj naj dla RÓŻYCZKI Jedziemy z Tż motorem wypić sobie kawkę na łonie natury
|
|
#1100 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie, że T. grzecznie Cię wspomagał na zakupach A na poczcie to na pewno w trosce o Ciebie - żebyś za długo nie stała ![]() Cytat:
Super ![]() Cytat:
Przepis na stałe wejdzie do mojej kuchni, zdecydowanie !Cytat:
![]() A Marcel boski I jak Ci aparat chciał zjeść :PCytat:
Wczoraj w końcu nie usiadłam przy kompie, więc spóźnione: NAJ NAJ NAJ DLA RÓŻYCZKI! ![]() ![]() :par ty:![]() moderna jakiś czas temu pisałaś, że Marcel nie chce się kąpać - przeszło? Pytam, bo L. od kilku dni jak chce ją włożyć do wanienki to jest ryk i wychodzi z wanny - próbowałam różne temp, ale tylko jak ja wkładam to już ucieka. Przyzwyczaił się Marcel do butów? L. nie chce chodzić w trampkach - ale jak zakładam te paputki to jest ok. Tylko one za cienkie na tą pore roku ![]() W ogóle L. jest bardzo kontaktowa ostatnio, na kota mówi po swojemu, pokazuje pieski i kotki na spacerze, jest przesłodka I jest jeszcze bardziej aktywna... Zmiana pieluszki to koszmar, ucieka z gołą pupą po całym pokoju.... Ubieranie ranne też nie należy do łatwych zadań. A karmienie... Ryczy w foteliku do karmienia. Je teraz na stojąco przy ławie. Ale ona nie lubi być karmiona - raczej BLW - więc dzisiaj przy kosteczkach chleba i jajecznicy był taki sajgon.. Okruszki chleba na całej podłodze, jajecznicę brała z miseczki, do buzi i wypluwała na podłogę, potem wywaliła całą miseczkę na podłogę i był ryk jak chciałam zabrać. Jak usnęła ogarnęłam pobojowisko... Dobrze, że mamy maleńki dywanik obok stołu, bo jakbym miała dywan to chyba bym : A, i chwalę się - pije sama z niekapka! Tylko jednego - tego przeciekającego aventu. Kupiłam canpola w końcu i nie pije - ma twardy ustnik - ja sama starałam się napić, żeby zobaczyć o co chodzi i nie dałam rady Więc zostajemy przy avencie, uwielbia kompot z żurawiny (gotuję kilka żurawin suszonych w wodzie), chodzi z tym kubkiem i pije, dzisiaj już dwa kubeczki opróżniła.
|
|
|
#1101 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
taki miał być ładny weekend a tu szaro buro i pada ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to ja napisze u nas Karol przybiega do mnie łapie sie za pieluche robi dziwną minę pytam"siku,kopy sie chce" a on biegnie w stronę kibelka ja oczywiście za nim siadamy niestety często przybiega już jak zrobi ale czasami uda nam się dobiec do kibelkapo za tym najlepsze życzonka dla kolejnych solenizantów ![]() a i jeszcze Pani mina Michałka super
|
|
#1102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() M. jak tylko zobaczy kamere w rece to ryczy, ze chce ale to za drogi sprzet, wiec szybko zamykam i chowam ![]() Z wanna przeszlo - bunt trwal okolo tygodnia ![]() M. nie placze przy butach, natomiast na dworze w piaskownicy nie chce w nich chodzic, w domu tez nie za bardzo, raczkuje wtedy - ale to kwestia przyzwyczajenia sie, wiec jak bedziemy chodzic na plac zabaw to bede zakladac butki i kiedys chyba ruszy ![]() No to pobojowisko jest najgorsze, ja mam dzien w dzien, albo w kuchni albo w salonie i za kazdym razem glosno wzdycham, ale nie narzekam, mogloby byc zawsze gorzej ![]() Kompot z zurawiny? brzmi kuszaco, jak sie to robi?Cytat:
choc moglby sie skladac na mniejszy pakiecik wtedy to bylby cud swiata ![]() zdrowko super, nawet peirs juz nie boli ![]() chyba mozna, choc uwazalabym na groszek, bo moze wzdywac - ja takich rzeczy sama nie jem, wiec dziecku tez nie daje, wedlug mnie bezwartosciowe sa warzywa puszkowe
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale nuuuudy! Filip dzisiaj już na drugiej drzemce, chyba przez tą pogodę bo ostatnio miał już jedną tylko. Ja też i wózek 3w1 wchodził mi do bagażnika albo stelaż albo siedzenie Cytat:
czasami się dziwię, ze jeszcze stoi i nikt nie zakosił. Choć od kilku dni leży w bagażniku także gdzie mi się zostawi tam jest. Nie jest zbyt potrzebny przy F. niestety...Za to rowerek chowam do pokoju na parterze i jak F, tam wejdzie to siedział by przy nim i bawił się kołami/pedałami. Też mi to nie pasuję bo nieraz ma brudne koła. Nie do mnie ale F. też miał taki okres przez kilka dni nie chciał się kąpać, musiałam np. puszczać bańki to wtedy na szybko można go było umyć. A potem z dnia na dzień znów zaczął piszczeć na widok przygotowywanej kąpieli. |
|
|
|
|
#1104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() już się stresuję ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
|
|
#1105 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko mnie nie linczujcie
: przekłułam dziś Oliwii uszy (tzn. nie ja a kosmetyczka )
|
#1106 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
u nas dalej nocnik parzy...........
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
eeh... od roku to powtarzamy i nie dociera |
|
|
|
#1108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
heh, najbardziej denerwuje mnie takie: wszystko wiem, nie wolno mi zwrócić uwagi. tyle, że to jest nasze dziecko i to my decydujemy o jego wychowaniu. jeszcze wchodzę potem do pokoju i co słyszę? paćś! ziebla, ziebla
![]() potrzebuję czegoś na obniżenie ciśnienia! |
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
nie lubię kolczyków u dzieci, ale trzeba przyznać że wygląda słodko
![]() o raju ![]() Dziś dzień odwiedzin. Spotkaliśmy się ze znajomymi i ich dziećmi... heh. szkoda, że musiałam po 20 minutach gnać na huśtawki... normalnie tylko Wy mi z życia spocjalnego pozostajecie ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wracające jutro do pracy i bardzo czekam na relację z pierwszego dnia
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

trzeba bylo go wczsniej nakarmic, a nie tak na glodnego do szyby 

to praktycznie tyle co 2w1, któremu do zarzucenia mam jedynie do, że nie mieści się do bagażnika.
)

za jutrzejszy pierwszy dzień pracy
kobiteto ty weź się za pisanie chociaż bloga jak nie książki 
za wspomnienie o mohito ....oj wypiło by się ,wypiło (całe 11 

05.07.2008
brzmi kuszaco, jak sie to robi?