![]() |
#1051 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
hello
dopiero siadłam w piątek po południu wróciłam z delegacji a przez weekend zloty znajomych wczoraj robilismy impreze na 16 osob bo chcielismy podzielic sie nowina z przyjaciolmi, okazalo się,że przyjaciele z paczki tez spodziewaja sie dzidziusia, dosłownie jeden dzień różnicy ![]() no a dzis moje kuzynostwo bylo na sniadaniu wiec naprawdę padam dzieciaki moje przez weekend cudne i kochane Cytat:
![]() urabiam się po łokcie by moim dzieciom niczego nie brakowało, kocham je ponad życie ale nie wyobrażam sobie nie mieć choć odrobinki przestrzeni dla siebie zawsze uważałam,że dzieci wychowuje dla świata a nie tylko dla siebie przy pierwszym siedziałam kupę czasu w domu, przy drugim, po paru tygodniach wróciłam do pracy bo tego potrzebowałam, potrzebowałam się realizować,musiałam się starać by nie wypaść z branży kocham macierzyństwo i to najpiękniejsze co mi się mogło przytrafić natomiast gdybym miała okazję np na rocznicę śłubu wyskoczyć z TZ na Bali we dwoje to bym to zrobiła bo wiem,że dziecko i tak nie doceni tego jak bardzo im się poświęcam jestem wierna teorii że liczy się jakość macierzyństwa a nie ilość spędzonych godzin, mam wysoką samoocenę i uważam się za świetną matkę i nie sądze by moje dzieci byłyby poszkodowane tylko dlatego,że mama pojechała z tatą na weekend by zregenerować akumulatory i pocieszyć się romanycznym sam na sam szczęśliwa mama to szczesliwe dziecko Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-04-06 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
a może to nie ty, tylko np. ma jakieś zmartwienie swoje? ![]() Cytat:
fajnie tak mieć dzieciatych ludzi wkoło ![]() Marsi, ale jest chyba różnica między imprezowaniem co weekend bez dziecka? Albo jechaniem na wakacje i zostawieniem 3miesięcznego malucha na tydzień? Z ostatnim zdaniem się nie zgodzę ![]() Jeśli mamę uszczęśliwi chlanie, to dziecko nie będzie szczęśliwe. Jeśli matka do szczęścia będzie potrzebowała 8h dziennie przy grze komputerowej, to dziecko nie będzie szczęśliwe. I tak dalej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45919494]a może to nie ty, tylko np. ma jakieś zmartwienie swoje?
![]() fajnie tak mieć dzieciatych ludzi wkoło ![]() Marsi, ale jest chyba różnica między imprezowaniem co weekend bez dziecka? Albo jechaniem na wakacje i zostawieniem 3miesięcznego malucha na tydzień? Z ostatnim zdaniem się nie zgodzę ![]() Jeśli mamę uszczęśliwi chlanie, to dziecko nie będzie szczęśliwe. Jeśli matka do szczęścia będzie potrzebowała 8h dziennie przy grze komputerowej, to dziecko nie będzie szczęśliwe. I tak dalej.[/QUOTE] z tym ostatnim to nie pomysłałam,że może być taki system wartosci i szczęścia ![]() no ale faktycznie niektóre mają takie priorytety ![]() 3 miesięcznego malucba bym nie zostawiła ale myślałam,ze gtadałyśmy o obecnym wieku naszych dzieciaków Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-04-06 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sliczna, madra, super mama, cudnie gotuje, gosci non stop przyjmuje ![]() az mi sie zrymowalo! Poratuj nas - glowimy sie ostatnio z Debrah. jak unieszkodliwic jajka w tiramisu? ![]() Tiramisu bez jajek to nie to samo, ale cykam sie troche jesc surowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() nie szalejcie jutro zanadto |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dziękuję ![]() wiecie co troszkę mi smutno, powiem Wam,że reakcje znajomych były nieciekawe, przez chwile panowała cisza, aż mi głupio było ![]() nie bylo spontatnicznego wooow, raczej w szoku cieżkim byli ![]() kurde no nawet babcia skomentowała,że jak TZ mógl mnie tak urządzić i wogóle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1057 | |
Zakorzenienie
|
witajcie poweekendowo
![]() my mieliśmy dzisiaj gości, tż kumpel z żoną, która jest w ciąży ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zrobiłam pizzę, kostkę alpejską i drożdżówkę ![]() pisałyście o zostawianiu dzieci... ja jestem na etapie, że sama myśl, że miałabym go z kimś zostawić sprawia mi ból, nie mogę przestać myśleć, jak np płacze a nikt nie umie mu pomóc albo co gorsze zostawia go, żeby się wypłakał aż zaśnie :/ ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 pogrubienie-zgadzam się w stu procentach(ale ![]() Misiaeel-przywracasz mi wiarę w człowieczeństwo ![]() U nas też zęby idą,wyszły nam górne kły,dolna trójka (jeszcze jedna idzie) i górne czwórki idą,aż sine ma biednak te dziąsła ![]() Ale noce mamy w miarę,więcej je tylko,ale zaraz potem zasypia bez płaczów żadnych więc współczuję szczerze. Dziś byliśmy w mieście i spotkałam dziewczynę z którą rodziłam i byłam potem na sali-szła gdzieś z synkiem. Wspomnienia ożyły ![]() ![]() A poza tym kupiłam Oskarowi taczkę i wiaderko z pełnym wyposażeniem do piasku ![]() ![]() Taczka póki co robi furore ![]()
![]() |
#1059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marsi daj na priv adres, gdzie wysłać imbir ![]()
![]() |
#1060 |
Zakorzenienie
|
Laurko naprawdę kupiłaś
![]() napiszę Ci jutro bo na tym kompie nie działają m pw, coś mam z przeglądarką nie tak poproszę o podanie nr konta i napisz ile $$ masz Ci oddać ale się cieszę ![]() Mala co do rozłąki, pierwszt raz był okropny, przewyyłąm całe wesele i smsowałam do Calej jak mi zle i jaka jestem nieszczesliwa potem wyjazdy w delegacje doszły, teraz w czwartek bylam poza domem, maly zostal z Tz i wiem ze jemy bylo rownie dobrze i bezpiecznie z tatusiem Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-04-06 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też inna jestem ![]() Tzn. na Bali bym się nie wybrała, bo to za daleko i za długo by jednak było, ale weekend - czemu nie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo Ty nie wiedziałaś, co robisz ![]() ![]() Cytat:
![]() Szaja, co do t., to kurde, no nie wydaje mi się. Normalna jest jak zawsze, do innych się odnosi jak do tej pory, a tu się tak zmieniło dziwnie ![]() Pola zasnęła przed chwilą, lekką gorączkę ma ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | ||
Zakorzenienie
|
Misia, współczuję nocek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurczę, ja jak na razie młodego zostawiłam najwięcej na 3-4h. A i tak się denerwowałam. U mnie jest jeszcze jeden problem, Michał nie umie zasnąć bez uu. Chyba że w wózku, ale na noc nigdy nie usypiał w wózku. Jak się budzi muszę być, nawet tata nie uspokoi ![]() ![]()
![]() |
#1063 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() weekend zabiegany. W piątek byłam na tej konferencji dot. autyzmu. Bardzo ciekawa, podzielona na dwa bloki, pierwszy taki blok o teorii a drugi jak to jest w praktyce, wypowiadali się rodzice dzieci autystycznych. W sobotę sprzątanie, dzisiaj dzień u T. U nas poprawa z jedzeniem ![]() ![]() Jak wam pisałam o tej kłótni o ubranka rano to teraz się to powtarza codziennie ![]() ![]() Dziewczyny pytanie mam odnośnie szczepień: Czy ktoś będzie się upominał z przychodni bądź z sanepidu że trzeba dziecko zaszczepić ??? Bo Blanka do tej pory nie szczepiona na odre/swinke/rozyczkę, chciałabym to jak najdłużej odroczyć ale nie wiem jakie tego konsekwencje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podczas każdej pobudki w nocy (w dzień zresztą też) muszę być. Inaczej nie uśnie. A co masz zrobić, jesli inaczej nie chce usypiać? Przecież go nie zostawisz, żeby może usnął jak się zmęczy płaczem :/ a btw długo zamierzasz karmić? a dzisiaj ze znajomymi pojawił się temat pobudek nocnych i mówię, że Kuba śpi ze mną z tż śpi osobno i że od dawna w ogóle nie śpi w swoim łóżeczku. Nastąpił chwilowy bulwers, że jak to. Na co ja spokojnym głosem mówię, że jak się dziecko budzi 15 raz w nocy i za każdym razem miałabym go przekładać do łóżeczka to chyba bym zwariowała a tż zaraz po mnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
Nam się zeszło 3 miesiące od tego "formalnego" terminu, nie przesuwałam ani nic, i nikt się nie dopominał. Raz jak mama była jakoś w lutym w ośrodku, to jej pielęgniarki mówiły, że mamy przyjść, ale one tak po znajomości po prostu przypomniały; zresztą, wiedziały, że Pola chora była.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiscie, przykra ta reakcja znajomych... Cytat:
Na noc sie zdarzylo kilka razy zasnac przewalajac sie po lozku, ale to wyjatki. uu jest regula. Cytat:
Swoja droga, duzo zostalo jeszcze dzieci niezaszczepionych? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Zakorzenienie
|
Lenova, a czemu chcesz odraczać? Ja np chciałam nieco odroczyć, bo Oliwka była na etapie nauki chodzenia i nie chciałam jej tym szczepieniem zbić z tropu, bo wiadomo, jak to bywa z reakcjami na szczepienie... Koniec końców, to szczepienie przeszła najlepiej ze wszystkich, więc w sumie nie wiem, po kiego odraczałam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od pierwszych dni karmi uu, odklada do lozeczka niespiacego, a ten aniolek zasypia saaaaam. Na wlasne oczy widzialam i nie moglam w to uwierzyc! Gdzie u nas takie cuuuda... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() I znow po weekendzie... My spędziliśmy go całkiem aktywnie, w sobotę byliśmy u znajomych, koleżanka jest już w 39 tygodniu ciąży więc raczej nasze ostatnie spotkanie przed porodem, fajnie tak pogadać o ciąży, porodzie (ja wspominam bardzo miło pomimo bólu) ![]() A dziś z rana basen a później zoo ale w sumie krótko byliśmy bo było dość chłodno a nastawialiśmy się na cieplejszy dzień. A pod wieczór wpadli jeszcze tata z siostrą i trochę pogadaliśmy. Więc miło ![]() Nadrobiłam cały weekend ale nie będę cytować, wybaczcie. Z tego co pamiętam: Temat tiramisu: ja też robię z jajkami, mam dostęp do wiejskich od znajomej mamy więc sprawdzone źródło i świeżutkie, pomimo małych obaw o surowiznę jednak robię z nimi. Tylko widziałam że Debrah pisała chyba aż o 6 żółtkach na 500g mascarpone, ja daję tylko 2. Korzystam z przepisu Nigelli. No i widziałam z przepisów że robicie wersję bezalkoholową, ja zawsze robiłam z amaretto ale właśnie muszę spróbować z aromatem bo nie jadłam już od czasów przedciązowych bo właśnie zawsze robię z amaretto. A jeśli chodzi o takie z cukierni to dla mnie też zazwyczaj nie mają za wiele wspólnego z prawdziwym tiramisu tylko są to jak Debrah określiła ciastka kawowe. Ale w jednej restauracji, do której często chodziliśmy jest takie które w smaku jest pyszne i właśnie jak byłam w ciąży to pytałam czy w składzie są surowe jajka to powiedzieli że nie i aż się zastanawiałam jak osiągają taką konsystencję kremu bo na pewno nie było to samo mascarpone ani mascarpone ze śmietanką. I przypuszczam że większość restauracji/kawiarni jednak robi wersje bezjajeczne. Zachowanie w piaskownicy/na placu zabaw - moja Julka bardzo lgnie do innych dzieci, podchodzi, uśmiecha się, podaje zabawki, czasem próbuje zabrać ![]() ![]() Spędzanie czasu bez dziecka - uważam że to zależy bardzo od charakteru danej osoby. Ja np. absolutnie nie mam takiej potrzeby, nie wyobrażam sobie jechać gdzieś bez Małej. Cały czas bym o nie myślała, tęskniła i załowała że nie ma jej ze mną. Nawet jak czasem po ciężkim dniu mąż wróci z pracy i pójdzie z nią sam na dwór żebym odpoczęła, to mi wystarczy 15 minut samej, wypicie spokojne kawki i jak dla mnie to mogliby już wracać ![]() Ale rozumiem też argumentację jakie podały Little i Marsi i uważam że, tak jak Marsi pisze, że jeśli później ta mama wraca spełniona i wypoczęta do dziecka to obie osoby na tym zyskują. Ważna jest tylko równowaga, której dla mnie nie ma w podawanych przypadkach coweekendowego wychodzenia na imprezy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Rozeznanie
|
Hej.
Witam się ![]() ![]() Z milszych rzeczy to Oli zawodowo śmiga z pchaczem ![]() ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() nadrobiłam sumiennie kilka dni nieobecności i teraz lecę się kąpać, a jak mi starczy sił, to naskrobię, co u nas
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój Kuba nadal pchacza się boi :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Zakorzenienie
|
Też miałam pytać ile z was jeszcze nie szczepiło na mmr. A która z Was w ogóle nie zamierza na to szczepić?
#1078 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I my nie szczepione na mmr jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
my też nie szczepilismy na mmr, chyba pojde w arguemntacje Kiji i powiem,że mam alergie na jajko
![]() ostatnio bylam u pediatry z pokrzywką wiec moge powiedziec,ze znalazlam przyczyne pokrzywki, hm kija a we wczesniejszych szczepionkach nie wystepowalo bialko kurze???orientujesz się? Dziewczyny ja jeszcze wrócę do Waszej dyskusjo o zostawianiu dzieci, przy pierwszym mojego S zostawiłam na 2 godziny pierwszy raz z dziadkiem jak miał ponad 2 lata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | |||
Zakorzenienie
|
Hejka!
![]() Cytat:
![]() ![]() ale niestety w dzisiejszych czasach to jest raczej niespotykana sytuacja ![]() mysle ze dla niektorych juz Leo to byl "wyczyn" no bo jak to? odchowane dziecko, swiety spokoj a tu nagle pieluchy, ulewanie, nocne wstawanie ![]() ![]() jak nocka? ![]() Cytat:
![]() u nas na samo wspomnienie kp w nocy patrza na mnie jak na ufo ![]() ![]() mam to w doopce, robie tak bo jest mi wygodniej i nie widez w tym nic zlego. przy drugim dziecku jesli bede tylko kp w nocy (bo moze bedzie mi nocki przesypial ![]() nie wyobrazam sobie wstawania do dziecka ![]() Cytat:
![]() dzis nocka MEGA!!!! wczoraj bylam tak padnieta ze szkoda gadac... nawet jak maz spojrzak na mnie to mu sie odwidzialo bngowanie bo powiedzial ze wygladam jak zwloki ![]() ale wracajac do meritum - K. "budzil" sie tylko 2 razy o 1 i o 4 ![]() i ogolnie pieknie spal do 7.45 ![]() ostatnie 2,3 nocki byly okrutne, co chwile sie budzil, krecil, piszczal jakos dziwnie a dzis bajka ![]() no to tyle ode mnie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.