|
|
#1021 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pola nawet, jak wracamy od nich, to pierwsze co, to lata po całej chałupie, do każdego pokoju/kuchni/łazienki, wte i we wte, żeby sobie polatać My mamy 160 m dom, a to tylko parterowy jest.ALE.... ... i tyle w temacie Jak u t. w soboty w południe już chatę mają wysprzątaną, to u nas się dopiero tak naprawdę zaczyna. Ale i tak, mniejszy dom jak przynajmniej te 90-100 m kw. nie dla mnie jest. Sobota jak zawsze zarobiona i zalatana, pogoda średnia była, ale młoda i tak godzinkę na polu posiedziała. Wieczorem pojechaliśmy na imieniny szwagra do t., ale byliśmy tylko półtorej godziny, bo przez senność i zęby Pola marudna była, do tego jeszcze hałas. Ale też po prostu nie lubię strasznie tamtego towarzystwa, fałszywi ludzie jak nie wiem ![]() Wróciliśmy, młodą od razu do kąpania, a potem przez dobre pół godziny latała po domu na golasa, oznaczając teren: dwa razy w salonie (na środku i za fotelem), raz w łazience i raz w pokoju ![]() I zasnęła jakoś po 22. |
||||
|
|
|
#1022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wole inaczej spedzac soboty, dlatego wystarczy mi mieszkanko ![]() Co ja tu jeszcze robie ![]() Podczas nocnych pobudek bede nieprzytomna :/ |
||
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie że nie moglybyscie mieszkać w małym domu/mieszkaniu.
Ale to kwestia przyzwyczajenia. Ja mieszkałam w domu jednorodzinym, parter i piętro, podwórko i zawsze mówiłam że w bloku nie chce, nie dam rady bo małe i co ??? Mieszkam w bloku, bo nie ma innego wyjścia. I tak mi dobrze. Tak naprawdę brakuje mi tylko podwórka, ale tych więcej metrów do mieszkania już nie. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1024 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dzięki ale do tego nie trzeba zdolności żadnych no i można spokojnie na kompie zrobić, fajna strona z darmowymi clipartami:http://sweetclipart.com Cytat:
![]() a różnie o adhd akurat pamiętam, ale sporo czytam tak dla przyjemności
|
||
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że w moim regionie kupno mieszkania o wystarczającym dla mnie metrażu wyniosłoby mnie tyle samo, co budowa domu (bo działkę już mam, więc kosztów jej zakupów nie liczę), dlatego ja bym się nie zdecydowała na mieszkanie - choć lubię miasto i fakt, że ciągle się coś tam dzieje, a na wsi jest odwrotnie, bezwzględny spokój... Wolę jednak mieć w 100% swoje terytorium, bez sąsiadów za ścianą, którym mogłoby przeszkadzać moje głośno się bawiące dziecko. Mieszkając w domu jednorodzinnym, mogę zrobić imprezę, grilla, urodziny na powietrzu i nikogo nie muszę pytać o zdanie, czy mu się to podoba, czy nie. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-04-06 o 08:47 |
|
|
|
|
#1026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny co to moze byc ![]() To rano zastalismy, poza tymi krostami nie ma ani goraczki, ani zadnych innych obajwow, nie jadl nic nowego, kosmetyki, proszki tez te same. |
|
|
|
|
#1027 |
|
Zadomowienie
|
Nie chcialo mi wiecej zdjec zalaczyc.
|
|
|
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
Musze pojedynczo.
|
|
|
|
#1029 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurcze Ezzo to wyglada jak pokrzywka albo jakies uczulenie - nie zmienialas proszku do prania?
|
|
#1030 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro nie masz podejrzenia co do reakcji pokarmowej, kosmetyków czy proszku to może tamtejsza woda? Kąpaliście go wieczorem? Ja tak miałam kiedyś w dzieciństwie ze zawsze jak jeździłam do babci na wakacje to na początku dostawałam czerwonych plam dopiero po kilku kąpielach skóra się przyzwyczajała.
|
#1031 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do pogrubionego, to jak mieszkałam z mamą, to ona miała takie podejście, jak to można siedzieć i nic nie robić? no ale to dotyczyło mniem nie jej Teraz sobie bez wyrzutów sumienia siedzę, odbijam sobie za te wszystkie lata...Cytat:
![]() Cytat:
że potrzebę ssania ma większą. Taką mam nadzieję.Zdrowiejcie Cytat:
![]() Michał ma drzemkę, jeszcze nawet godziny nie trwa, a już zdążył się 2 razy obudzić, musiałam lecieć z uu. Mam taki burdel w domu, że mi się płakać chce, nie wiem w co ręce włożyć, więc w konsekwencji siadam i piję kawę Mąż chrapie obok, ale on jak tylko się położy to chrapie. Dlaczego Miś nie ma tego po nim? Wydawało mi się że mlody katar dostał, ale jakoś tak niewiele jak na katar tego, i widzę że chyba się przebiła, albo prawie przebiła dolna dwójka, czwórki się bielą pod dziąsłami, może to od tego? Bo jak ta piguła na szczepieniu go zaraziła to pójdę i skargę złożę.Ezzo a nie szczepiliście ostatnio MMR?
|
|
#1032 |
|
Zadomowienie
|
Illusion nie kapalismy go wczoraj, bo padl nam na spacerze.
I jaksobie teraz kojarze to on juz wczoraj mial kilka krostek. laurko jeszcze nie szczepilsmy, ja podejrzewam rozyczke po diagnozie u doktora google... |
|
|
|
#1033 |
|
Konto usunięte
|
Jakaś wirusówka? idźcie na IP jednak, skoro nagle wyszło. Też różyczkę obstawiam, od razu mi się skojarzyło
|
|
|
|
#1034 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45912705]Jakaś wirusówka? idźcie na IP jednak, skoro nagle wyszło. Też różyczkę obstawiam, od razu mi się skojarzyło
Dzwoniłam na ip i tu w Pucku i w Toruniu i w obu miejscach powiedzieli,ze jest duzo ludzi z infekcjami i o ile dziecko nie goraczkuje, to poczekać do jutra do lekarza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak , brak podwórka odczułam bardzo jak się Zuzia pojawiła ![]() Ale wiadomo są plusy i minusy. Ale na dom mnie nie stać i chyba bym już nie chciała nawet. Dobrze, że do babci zawsze można pojechać i na działkę ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Kiedyś Ewulka pisała jak powinno się gotować rosół . Czy któraś z Was ma tą wypowiedź zapisaną i mogłaby mi wysłać na pw ![]() ![]() : prosi:
|
|
|
|
|
#1036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
o kurde, nie mam pojecia co to moze byc oby to nie bylo nic groźnego, zdrowka Kochani!!!! Cytat:
Cytat:
i gratki za nowe slowa! Mi sie dzis snilo ze Mlody mowil MAMA |
||
|
|
|
#1037 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja dziś u rodziców jestem. Daria uwielbia do nich przyjeżdżać A jutro idę do dentysty ![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz w kwietniu muszę zapisac Darie na prywatne usg. A w maju mamy wizytę u nefrologa. W lipcu znów mamy powtórzyć scyntygrafie nerek ![]() Mam nadzieję że będzie lepiej bo ostatnio nie było poprawy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
tez myślę że może różyczka
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Heja....przerobilam Was
![]() ROZUMIEM ŻE ŻADNA NIE CHCE PIELUCH Z LIDLA?? :confuse d:A W REALU PROMO na pampersy duza paka 5 (132 szt) za 90zl!! I kupilam fajne tenisowki za 25 zl.wstawie potem foto... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo, mnie też się wydaje, że pokrzywka
Silver, i co Ci dentysta będzie robił? Aga, ja może i bym się przyzwyczaiła, ale dłuuuugo by mi to zajęło. Ale podwórka też by mi na pewno najbardziej brakowało. Choć i u nas by można było babcie wykorzystać zapewne ![]() A co do rosołu: nie mam zapisanego, ale pamiętam ![]() Jak z mięso wołowe to do zimnej wody, jak drobiowe, to od razu na wrzątek Jak się ugotuje mięso, to dajesz warzywka: pietruszkę, marchewkę (marchewki mało, bo rosół się robi słodki), seler, zielenina, czosnek, itp. I cebulka opieczona na gazie Doprawiasz sola, pieprzem, lubczykiem. I to gotujesz na wolnym ogniu, żeby sobie pyrkało, dobre 2-3 godziny. Tyle pamiętam ![]() Neti, ja teraz nie potrzebuję pampersów, bo mamy taki zapas, że nawet nie miałabym gdzie ich dać. Zbieram się, bo młoda się obudziła i jedziemy znowu do t., z Julką się musi zobaczyć ![]() Pa |
|
|
|
#1041 |
|
Raczkowanie
|
Hej !!!
Już 35 stron a ja się dopiero witam PIĘKNIE :/ No nie mam systematyczności w pisaniu jakoś ale sercem zawsze wśród Was. Sama nawet nie wiem co pisać bo taka podłamana jestem ... Praca kasa i obowiązki a na dodatek nic a nic nie rozumie mój tz on myśli że tylko jego praca daje kase a moja to jest przy okazji oh ah eh długo by pisać du*a No i zaczynam intensywnie szukać żłobka lub domowego przedszkola bo grozi mi powrót do teściowej :/ O JEZU TO JUŻ WOLĘ TORTURY Tym oto miłym akcentem kończę swoje użalanie i pokomentuję troszkę Kija ja też oglądając zmierzch w myślach miałam Twoje komentarze hehehe Neti fajny ten rowerek Miśka współczuję reakcji na mango Gdzie Marsi i Cała??????? Szaja dobrze że skombinowaliście kotka oho mały się budzi spadam więc .... buziaki Kochane |
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Jade na przegląd ale czuję że mam pare dziur :/ ja sie boję strasznie dentysty nawet jak jade z jedna dziurka to musze miec znieczulenie
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
ezzo wiadomo juz co z Tomkiem? Tz nauczyl Yae pstrykac palcami; dobrze sobie radzi dziewczyna |
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Właśnie o to mięso mi chodziło |
|
|
|
|
#1045 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w Pl mamy mieszkanie 72m2 plus piwnica rozbilismy sciane zeby miec duzy salon i dla mnie to za duzo sprzatania tutaj mamy dwa pokoje |
||
|
|
|
#1046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wapno nie pomaga, humor dopisuje, to sa takie plaskie czerwone male lub duze plamy, jutro idziemy do lekarza. Acha to go raczej nie swedzi, poza tym na skorze nic mu nie dolega, nie wiem co to moze byc
|
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo-mieliśmy kiedyś coś podobnego,tylko w mniejszym stopniu. Oskar miał takie placki ale nie tak duże,po prostu małe plamki rozlane na plecach i brzuchu. Utrzymywało się to u nas ok tygodnia. Wtedy podejrzewałam trzydniówke choć gorączki nie miał ale dziś już nie jest to dla mnie takie oczywiste. Mieliśmy iść do lekarza ale zanim bym się dostała to plamki zniknęły. Nie wiem co to było i od czego.
Oby u was szybko przeszło
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Jezu, jak mi się spać chce ![]() U t. posiedzieliśmy chyba 3 h i zwinęliśmy się do domu. Naprawdę wydaje mi się, że może teściu też, ale teściowa to już na pewno - nie lubi mnie Nie wiem, muszę tż podkablować, żeby jakoś podstępem podpytał, ona ze mną mało co gada, jakaś taka oschła jest. A nigdy tak nie było
|
|
|
|
#1049 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Kochane
Na weekend byliśmy u Rodziców. Hani idą na raz 4 zęby. przez te dwie noce budziła się o 12 i płakała do 3. nie można było Jej uspokoić nic nie działało. do tego jeszcze dostała kataru i nie mogła zrobić qpy od piątku tragedia:/ wszystko na raz się zebrało:/ dzisiaj troszkę lepiej, chociaż boję się tej nocki. moja babcia jeszcze stwierdziła, że ktoś Ją pewnie zauroczył i trzeba jajko przelać ![]() ale powiem Wam, że Hania uwielbia moich Rodziców ![]() Black Hania nie ma jeszcze ukochanej maskotki. chociaż niektóre lubi troszkę bardziej ![]() szklanka straszny sen mi się nigdy Hania nie śniła chybaania zgadzam się z Tobą w 100% co do zostawiania dziecka z dziadkami. punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia mała też nie umiem siedzieć i nic nie robić ![]() insolito zdrówka i brawa za mama!! ezzo pojęcia nie mam co to może być ale mam nadzieję, że zaraz znikniehje czemu myślisz, że t. Cię nie lubi??
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

Pola nawet, jak wracamy od nich, to pierwsze co, to lata po całej chałupie, do każdego pokoju/kuchni/łazienki, wte i we wte, żeby sobie polatać
My mamy 160 m dom, a to tylko parterowy jest.

ale do tego nie trzeba zdolności żadnych

Wydawało mi się że mlody katar dostał, ale jakoś tak niewiele jak na katar tego, i widzę że chyba się przebiła, albo prawie przebiła dolna dwójka, czwórki się bielą pod dziąsłami, może to od tego? Bo jak ta piguła na szczepieniu go zaraziła to pójdę i skargę złożę.

Jak się ugotuje mięso, to dajesz warzywka: pietruszkę, marchewkę (marchewki mało, bo rosół się robi słodki), seler, zielenina, czosnek, itp. I cebulka opieczona na gazie

Nie wiem, muszę tż podkablować, żeby jakoś podstępem podpytał, ona ze mną mało co gada, jakaś taka oschła jest. A nigdy tak nie było