|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
LAdy mój już wogóle nie je w nocy, od kilku dni nic, zero
dziewczyny, moj chłopczyk osttnio zasypia.... na dworze w hustawce
|
|
|
|
#1112 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za nockę ![]() a co do pogrubionego ja też sobie nie wyobrażam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() chociaż wczoraj, mówię gościom, że my będziemy karmić do samoodstawienia Kuby, oni oczy jak pięć złoty ale mówią, nooo są i tacy, co długo karmią, tak 1,5 roku ![]() ciekawe, co by powiedzieli, gdyby wiedzieli, że są ludzie, którzy i 3-letnie dzieci karmią piersią ![]() Cytat:
witajcie z rana, ja już po kawie i po ciachu :/ |
||||||
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nic nie robię z jedzeniem Oliwy w nocy - ona powoli sama się dostawia od nocnego jedzenia. Teraz budzi się już tylko raz, w okolicach 5:00 na mleko i to już od dawna, więc prędzej czy później zacznie przesypiać całą noc.
Dziewczyny, ja miałam średnie nastawienie do szczepionki MMR, dopóki nie poczytałam trochę i pamiętajcie o tym, że jak nie zaszczepicie, Wasze córki nie zachorują przez całe życie, a potem nagle załapią odrę w ciąży, to skończy się to tragedią dla ich dziecka... A z kolei świnka może się skończyć w ekstremalnych przypadkach głuchotą - czego przykładem jest moja teściowa... Dlatego ja postanowiłam zaszczepić, dla dobra mojego dziecka i jej dzieci w przyszłości.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-04-07 o 10:45 |
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Czesc!!
Rozmawiacie o szczepieniach... U nas nie ma szczepionki mmr, jest mr i osobno odra. Poniewaz szaleje epidemia rozyczki zalecane jest zaszczepic przeciwko rozuczce i swince mozliwie szybko a najlepiej w samdzien pierwszych urodzin. My mialysmy opoznienie 2-3 tyg i to juz podobno duzo. Przeciwko odrze, ospie i wzwb Yae bedzie szczepiona w piatek. U nas zwlekanie ze szczepieniami i niewyrobienie sie wg kalendarza skutkuje zaniechaniem wyplacania renty dla dziecka w przypadku inwalidztwa czy ciezkiej choroby. Odnosnie zostawiania, to podoba mi sie podejscie marsi, ale tak sie wlasnie domyslalam, ze to dopiero przy drugim tak jest. Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-04-07 o 10:47 |
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa i ciacho
![]() Marsi, a jak karmicie? Tzn Leos dostaje kolacje, idzie spac a potem jeszcze zanim wy sie polozycie to podajecie mu mleko? Zastanawiam sie nad taka opcja jeszcze jakis czas temu to kompletnie nie zdalo egzaminu ale moze warto sprobowac jeszcze raz?Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Black- ja na pewno zaszczepie Amelke, odraczałam, bo nie chciałam jej po prostu szczepić w okresie zimowym
a tu mój mały brzdąc, je sobie;p nomnomnom
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-04-07 o 10:58 |
|
|
|
#1117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie podaje mu już mleka bo wydaje mi się,że on zle spal jak mial taki ciezki brzuszek Meneq- w sumie zdrowe podejście z tymi szczepionkami, tylko pewnie w Japonii nie ma takich afer jak w PL że szczepionki państwowe to syf, ja bym chciała zaszczepić gdyby było osobna różyczka i świnka ![]() ale myślę,że jakbym miała córeczkę to bym nie miała wcale dylemantu, szczepiłabym |
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kupiłam ostatnio w Biedronce 2 patelnie grillowe po 9,99zł za sztukę i są zaaaa☠☠☠iste.
Nic się do nich nie przykleja! Dzisiaj robię kotleciki mielone bez tłuszczu, mniam mniam. A na śniadanko była beztłuszczowa jajeczniczka. Także jak będziecie miały okazję kupić u siebie, to polecam. Tylko nie wiem, czy to można dostać w każdej Biedronce, bo ta "moja" to wyprzedażówka, więc trafiają do niej wszystkie końcówki towarów.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-04-07 o 11:04 |
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1121 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja bardzo delikatnie obchodzę się z napletkiem Miśka, bo uważam że wcale nie musi już być odklejony, przecież nie rozpoczyna już życia seksualnego No ale nic mu się tam nie dzieje. A odciągaliście wcześniej? Chyba tak, bo coś kojarzę że mówiłaś że tak. Mam nadzieję że będzie bezboleśnie dla Młodego.Cytat:
![]() Ja też już po kawce i ciachu, zrobiłam w sobotę pavlovą czy jak to się tam pisze, i dziś dojadłam ostatni kawałek. Cytat:
|
|
#1122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widziałyście? Ona w płaszczu a dziecko krótkie spodenki i bez czapeczki![]() ![]() http://www.plotek.pl/plotek/56,79592...na_podroz.html
|
|
#1123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam nadrabiania od wczoraj ![]() Na razie nie mam dostepu do kompa. Co do szczepienia. Daria jeszcze nie była. Miałam z nią iść ale wróciłam do pracy i nie miałam czasu. Potem Daria zachorowała i teraz znów przeziębiona. Ale chcę zaszczepić jak wyzdrowieje. Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kwestii szczepien ochronnych niestety swiadomosc Japonczykow jest jeszcze na bardzo niskim poziomie. Pamietam jak jeszcze w ciazy bylismy z tz na zajeciach organizowanych przez miasto odnosnie rodzicielstwa. Rozpoczynalo sie wszystko wykladem uswiadamiajacym potrzebe szczepien!! Czulismy sie tam jak para idiotow. |
|
|
|
|
#1126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ezzo, pytalas wczoraj o rybke we Wladku. My zatrzymujemy sie tam u znajomych moich rodzicow/dziadkow. Gospodarz jest rybakiem, codziennie wlasciwie przywozi swieza rybe i sam przyrzadza takze nie jestem obeznana zbytnio w knajpach.
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-04-07 o 11:39 |
|||
|
|
|
#1127 |
|
Lurker ;)
|
Witam sie z rana
Dla uczczenia tego brzydkiego, pochmurnego dnia od rana wciagnelam cwierc blachy 3bita
|
#1128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie masz w ulotce podanego prawdopodobienstwa poszczegolnych skutkow ubocznych? Bo wiekszosc bardzo rzadko wystepuje przeciez. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Bo te czapeczki to chyba polska specjalnosc. Tutaj nie widuje sie dzieci w czapkach, chyba ze w zimie a i tak nie za czesto. Yae tez bezczapkowo chowana od noworodka. Kilka razy w tym roku w zimie zalozylam, ale to byloby tyle. A krotkie spodenki, bose stopki to widok tez najzupelniej normalny - nie robi juz na mnie wrazenia. |
||
|
|
|
#1129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do czapek nie wiem czy to od tego, ale moja kuzynka czapkę w lecie jak były upały swojemu małemu (3-4 miesięcznemu) zakładała, z uszami przykrytymi chodził. A po kąpieli obowiązkowo. Teraz jej ciągle na uszy choruje. Ja Michałowi zakładam tylko jak zimno. Nigdy po kąpieli czapki nie miał na głowie.
|
|
#1130 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania zasnęła o 11 20, więc ja już po obiedzie
, wczoraj robiłam obiad (wchodzi mi w nawyk robienie obiadu dzień wcześniej, wtedy drzemkę Ani poświęcam na mój rilaks a i małż zabiera do pracy, jedząc w ten sposób obiad w porze obiadowej, a nie na kolację), zrobiłam coś co sama wymyśliłam i powiem wam, że wyszło pycha :ślina:Ania wczoraj dostała w spadku po starszych kuzynach o taką ślizgawkę http://www.zabawlandia.nazwa.pl/zaba...-smoby-xs.html i jest szał nromalnie!!! tylko mnie ręze bolą, bo jeszcze nie umie sama na nią wejść ![]() a że po kuzynach mamy pełno rzeczy dla Anusi to chciałąbym teraz im coś kupić, najlepiej do ogrodu, i teraz nie mam pomysłu bo mają tą piłkę na sznurku do tenisa bramki do piłki nożnej, trampolinę. Macie jakiś pomysł może?? Szaja, Marsi ??? lat 11 i 4 ![]() misiael - co do zasypiania samemu, kiedyś chyba Debrah o tym pisała i nie chciało mi się wierzyć, a jednak... Ania czasami zasypia sama...sama mi to komunikując! zawsze ją nio chi zasypiała, a ostatnio chyba za duża jest wierci się wierci tak, że pokazuje na łóżko (wprawdzie nasze ) wkładam ją do łóżeczka i ona sobie mruczy, kręci się aż w końcu zasypia
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba zartujesz?? To za mna ostatnio biegla pielegniarka, bo ulotke zostawilam w gabinecie. Chyba chodzi o to, zeby jak nsjszybciej skonczyc a juz zwlaszcza przed pojsciem do przedszkola. |
|
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Moję dziecię jeszcze nie chce spac....uroki późnego wstania dzisiaj
![]() No ale na razie impreza łóżku...a ja cichutko kawusie popijam... Ja, właśnie na wizycie szczepiennej muszę zapytać jak to jest z tym napletkiem, bo słyszałam ze do roku nie powinno sie ruszac.sama boje sitme tam majstrowac więc muszę zapytać. A czy Wy po kąpieli (szczególnie bardzo wlosiaste dzieci ) suszycie główkę czy z mokra ...my trochę przesuszamy...ale to ciezka sprawa bo Antonio boi sie suszarki![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko recznikiem osuszam |
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak robiłam w ciąży a jak mi się nie chciało to mieszałam mascarpone z bitą śmietaną no ale wiadomo smak nie ten samja jajka także unieszkodliwiam w kąpieli do innych deserów np semifredo
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny ja kiedyś moją mamę..... nie powiem co bo dostanę bana. Ale powiem Wam, że coraz trudniej mi się z nią mieszka, szlag mnie trafia, psychika siada ;/ Sytuacja z dziś: mama mi mówi, że ma dużo zajęć i będzie okna myć. Spoko mówię, ja też mam podobne plany. A ona do mnie : no dzisiaj MASZ umyć u siebie okna ? Jedno słowo a na mnie jak płachta na byka. Powiedziałam jej, że to ja decyduje kiedy umyje okno u siebie i ona mi nie musi mówić co mam robić u siebie. I , że jak chciała żebyśmy tu mieszkali to niech nam da spokojnie oddychać a nie ciągle nam dyktować swoje warunki. To ona dalej z tymi oknami, ze brud świadczy o gospodyni, to ja jej mówi ok, ale to o mnie świadczy nie o tobie, a mi to nie przeszkadza .A ona że co ludzie powiedzą i takie tam. Ja jej mówię że mnie nie intersuje co ludzie powiedzą i że ja mam ciekawsze rzeczy na głowie niż mycie okien, że wole czas spędzać z dzieckiem . De facto ja wcale nie mówiłam, że tych okien nie umyje tylko, że umyje je wtedy kiedy to JA będę miała czas i ochotę. Na koniec skwitowała, że ja chce wszystkim pokazać " co to nie ja " i że jestem nie miła, uparta i nie da się ze mną w ogóle rozmawiać. Powiem tylko , że takie sytuacje są codziennie... Ostatnio powiedziała mojemu męzowi że ja nic nie robiłam cały dzień tylko siedziałam "w komputerze"( Blanka spała a ja w tym czasie siadłam ),mówi że już MUSZE zacząć sprzątać na święta choc jeszcze 2 tyg zostały. No i to co powinnam zrobić z Blanką jest najczęście " Blanka teraz powinna isc spac,Blanka teraz głodna, Blance zimno " itp, itd.... MAM DOŚĆPrzepraszam za żale w samo południe ale nie miałam komu się wygadać. Marsi-jeśli chodzi o mmr i alergie na jajko to musisz mieć zaświadczenie od alergologa i przedstawić je swojemu pediatrze. U nas właśnie było tak, że Blanka miała alergie na jajko i dlatego na poczatku odroczyłam szczepienie , i wybierałam się do alergologa właśnie po to. Ale potem zrobiliśmy test prpwpokacyjny z białkiem i okazało się , że już nie ma. Dlatego teraz tak się zastanawiam co robić. Co do tego , żeby szczepić czy nie szczepić to zgadzam się z tym, że jeśli mam dziewczynkę to wolę ją zaszczepić ale chce uniknąc jakichkolwiek skutków ubocznych. A teraz to ząbkowanie i do tego sezon grypowy i dlatego się boje. |
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak może i tak, tylko to bardzo duże obciążenie dla małego organizmu. U takich malców dopiero rozwija się uklad immunologiczny, nie działa tak jak u dorosłego, a szczepionki sprawdzają na dorosłych. Tak na prawdę to do końca nie wiadomo co się dzieje w układzie immunologicznym u malucha po podaniu szczepionki.
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Misiael, co do samodzielnego zasypiania, jak Leoś był karmiony uu to miał trudności żeby zasypiać, wtedy wiadomo usypiałam go cycusiem
co się okazało, moje dziecko jest chyba z tych co wolą usnąć same, w spokoju nie na rękach.Dlatego w poźniejszym okresie po karmieniu odkładałąm go do łóżeczka, głaskałąm śpiewałam mu i on o wieleszybciej zasypiał sam niż ze mną czy Tz wygląda na to,że potrzebował troszkę swobody, zresztą potem przeczytałam książkę, która mówiła,ze są maluchy które potrzebują same usypiać i faktycznie, Leosio usypia w 2 minuty, natomiast kiedy ja z nim usypiam lub TZ to trwa to wieki
|
|
|
|
#1138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() podobno ściągaliśmy za delikatnie i za mało ![]() Cytat:
)
|
|
#1140 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecko spało 2h
Lady, a takie pytanie z innej beczki jakie ty masz łóżeczko? Ja wiem, że jesteś dobre 10-15kg lżejsza ode mnie, ale kurde, my mamy na dnie łóżeczka tylko taką dyktę jakby, byłabym się, że się zarwie ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

a jeszcze jak na deser im doloze ze spimy we trojke to juz w ogole czary chca nade mna wyczyniac
za nockę 

Dlatego ja postanowiłam zaszczepić, dla dobra mojego dziecka i jej dzieci w przyszłości.

jakis czas temu to kompletnie nie zdalo egzaminu ale moze warto sprobowac jeszcze raz?

A na śniadanko była beztłuszczowa jajeczniczka. 

22.05.2008
14.08.2011
(przez ubicie w kapieli wodnej??)
wierci się wierci tak, że pokazuje na łóżko (wprawdzie nasze