![]() |
#1171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
mala, ![]() A ezzo kochana jest, ze chciala tam jechac tam! pstryczku, ezzo juz Ci napisala odnosnie gotowania jaglanki ![]() Mozesz ugotowac sama kasze, a potem np jakis sosik do niej (pomidorowy? szpinakowy?). Mozesz tez do gotujacych sie warzyn dodac nieugotowana jeszcze (dobrze wyplukana) kasze i wtedy ona dojdzie razem z warzywami (ja tak b. czesto robie). Mozesz tez zrobic na slodko np na sniadanie/kolacje - ugotowana kasze dodac do owocow. Ja zwykle daje do suszonych (daktyle, morele, figi, sliwki) i do swiezego jablka/gruszki/kiwi/banana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Wtajemniczenie
|
kupiliśmy lirę
![]() ![]() silver współczuję nocki ![]() ![]() mała baty dla Tż się należą ![]() ![]() bokeh biedna Hania ![]()
#1173 |
Zakorzenienie
|
misiael- co to lira ?
![]() Dziewczyny ja kaszę jaglaną uwielbiam z grillowanymi warzywami, papryką, cukinią,bakłażanem, czerwoną cebulą, doprawioną tymiankiem miętą i posypana twardym kozim serem ![]() kurde normalnie mam zachciankę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Wtajemniczenie
|
marsi wózek
![]() ![]()
#1175 |
Zadomowienie
|
Laurko zrobiłam właśnie mleko ryżowe z przepisu, który ostatnio podlinkowałas i tak się zastanawiam...bo mi to bardziej pod napoj ryzowy podchodzi, jak robiłam mleko migdałowe, to te migdały się moczyło i potem blendowało (surowe) i podobnie przez gazę przelewałam i to wtedy była taka mleczna konsystencja, a tu jest to dość gęste, Tobie też takie wychodzi, czy ja za mało wody dodałam (dałam więcej niż w przepisie)?
oo ja z tych przepisów robiłam i mleko ryżowe tu też piszą że z niegotowanego: http://weganie.blogspot.com/2011/09/...-migdaowe.html chyba trzeba wypróbować jedno i drugie i wybrać, które lepsze, jutro z rana młodemu kaszki na nim nagotuje a sama kawki się napije ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 | |||||
Zakorzenienie
|
Cudnie, Sroczysko moje ucieka jak młody suię zbliża, ale coraz częściej daje się przytulać
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Miś ma koleżankę 2,5letnią. Czasem się spotykają na placu zabaw. Dziś biegał za nią, kopał z nią w piłkę, a w pewnym momencie, podbiegł do niej, złapal za rączki i się przytulił policzek do policzka z błogim uśmiechem ![]() ![]()
![]() |
#1179 | |
Zakorzenienie
|
dzoewczyny bo ja nie wierzę
http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/wr...szpitalu/m4y2l wytłumaczcie mi jak pracownik socjalny może mowić,że widział dziecko śpiące w kocyku i wszystko było ok kuzwa no roczniak ważył 5 kg i nikt tego nie zauwazył? ![]() ![]() ![]() oby dziecko przeżyło ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gęste ![]()
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A z jaglanki jak zamierzasz robić? Z gotowanej czy surowej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Konto usunięte
|
Marsi, nie wierzę normalnie
![]() Agatka się pochorowała. |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1185 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45934480]Marsi, nie wierzę normalnie
![]() Agatka się pochorowała.[/QUOTE] jeju biedna Agatka ![]() dorwałam dziś książeczkę gdzie bohaterką jest blond Agatka i właśnie myślałam dziś o Agatce Szajkowej ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
gondola jest ok? troszkę kolorystyka kiepska tzn slaby wybor i raczej ciemne kolory ale wizualnie baaardzo mi pasuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu mam przepis, i jeszcze tam jest więcej fajnych ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45934480]Marsi, nie wierzę normalnie ![]() Agatka się pochorowała.[/QUOTE] Zdrówka! Cytat:
![]()
![]() |
#1187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, ten przepis na jaglankę, koniecznie spróbuje jak skończę ryżowe zapasy. Zdrówka dla Agatki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrej nocy dziewczyny, idę do Misia i biorę książkę ze sobą ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45934480]
Agatka się pochorowała.[/QUOTE] biedna; zdrówka ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do wózka, to jestem ogólnie zadowolona, ale parę rzeczy mnie denerwowało; w gondoli na przykład to, że jak jest osłonka na wózek, to ta "stójka" zaraz przy budce, która ma zasłaniać od wiatru jest bardzo niska i praktycznie nic nie daje; no i nie ma żadnej wentylacji w budce, ja używałam głównie w zimie, więc mi akurat potrzebna nie była, ale trochę jeszcze jej używaliśmy początkiem lata i bywało gorąco w środku; co do kolorystyki, to my mamy czarno - czerwony, zastanawiałam się jeszcze nad brązowym; aha, bardzo szybko wypłowiała na brzegach od słońca ta wkładka do gondoli, taka miękka (a kupiliśmy w stanie idealnym), ale cała reszta materiału bez zastrzeżeń; no i prowadzi się go genialnie, mimo że nie jest lekki ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- marsi, jeszcze do spacerówki mam zastrzeżenie jedno, ale dość znaczące: daszek jest zbyt płytki i słabo chroni przed słońcem, a jak młody spał i rozkładałam oparcie, to ten daszek "szedł" razem z oparciem do tyłu i już kompletnie nie osłaniał; dlatego musiałam dokupić taką osłonkę, jakby przedłużenie daszku i wtedy było ok; ale ja mam tą normalną murę, a teraz jest mura plus i ona ma właśnie chyba głębszy daszek, jest trochę szersza i inaczej rozwiązali problem daszku i odchylania oparcia o ile dobrze pamiętam
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() Takze ja znowu lece spac bo przy dobrych obrotach to czekają mnie jakie 3-4 godz snu. Nie moga wyjsc małemu dolne czwórki, no i trójki górne są pod wierzchem, ehhhh. Rzucił mi sie w oczy brak FEWCI? Ktos cos wie? Zaczne sie udzielac jak berbec bedzie w dobrym humorze a ja troche wypoczne, to i ochota na wszystko przyjdzie. Tymczasem podczytuje, bo nie chce smecic i sciskam mocno, no i zdróweczka dla chorowitków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o kurcze, nie wchodzilam bom sceptycznie nastawiona, tylko tak sobie zamarzyłam ale tak przeciez nie mozna, to oszustwo co do MMR tu jest MMRV juz pisałam odra swinka rozyczka i ospa razem i tak jak dzidzi nic po szczepieniach nie bylo nawet podwyzszonej temperatury tak po te od 1 dnia i przez kilka dni temperatura 38,39 wieczorem zaraz po szczepieniu czerwona plama na oczku ktora zeszla do srodka pozniej na dół a teraz jest na powiece pod oczkiem, pozniej pmaki, nadzerki na języku, pozniej spuchniete dzaselka, ze nie bylo widac gornych i dolnych dwojek, niby zeby ale opuchlizna zeszla minelo juz ile czasu 20 marca szczepilismy a zebów nie widac wiec to nie zeby pozniej uczulenie na brzuszku i plecjach i boczkach całe denerwuje sie strasznie lekarz mowil ze na pneumokoki za 5 tyg a na 5w 1 w polowie czerwca i ja pojde dopier w czercwcy a pneumoki pod koniec sierpnia b o od wrzesnia przedzkole nie wiem co robic, myslicie zeby jechac do PL do lekarza i powiedziec co bylo po tej szczepionce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | |
Zadomowienie
|
ja też już zmykam spać, bo się coś zasiedziałam tu dzisiaj
![]() Dobranoc wszystkim małym i dużym. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
Laurko, doszedł w końcu ten kask? ja kupiłam w środę i w sobotę mieliśmy próbę i było szaleństwo
![]() ![]() no i mamy piaskownicę w ogrodzie, wujek zrobił taką super drewnianą z szerszymi boczkami, tak że można usiąść; TŻ kupił prawie 700kg piachu ![]() a ja mam nowy-stary telefon, sony xperia j, tzn. był brata, ale rozwalił cały wyświetlacz i po naprawie już go nie chciał i dostał się mi za stówkę, więc nie narzekam ![]() no i w piątek wyciągnęłam TŻ na zakupy, bo cieniutką kurtkę musi sobie kupić, ale jak zwykle nic mu się nie podobało, tylko dwa t-shirty kupił; za to ja mam miętowe spodnie, pudrową bluzkę, beżowe baleriny i pasek ![]() aha, no i jeszcze dzisiaj przemeblowałam pokój, bo już patrzeć nie mogłam na ciągle to samo i jak na razie ejst dziwnie, ale jeszcze jutro coś pokombinuję to chyba na tyle prywaty ![]()
#1195 |
Zadomowienie
|
Marsi ja nie dostarczyłam żadnego zaświadczenia od alergologa, tylko powiedziałam że z moich obserwacji wynika że młoda jest uczulona (a akurat była obsypana na rękach i nogach), lekarka sama powiedziała że skoro mamy jakiekolwiek wątpliwości to odraczamy. Z tego co kojarzę na białku jest mmr, grypa i kleszczowe zapalenie mózgu. Te inne nie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45934480]Marsi, nie wierzę normalnie ![]() Agatka się pochorowała.[/QUOTE] zdrówka dla Agatki ![]() Cytat:
![]() Obejrzeliśmy pierwszy odcinek Gry o tron. tyle czekania i w końcu, jaram się ![]()
![]() ![]() 01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-04-07 o 21:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pola tak samo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Silver, zdrowia ![]() Lady, super, że taki łikendzik sobie zrobiliście! Poucinało mi ![]() Pstryczku, Misiael - ![]() ![]() ![]() ---------------------------------- My dziś pół dnia na polu. Najpierw godzinę przed południem, potem drzemka. Młoda spała 40 minut, ale że zaczęłam, to jeszcze w godzinę dokończyłam mycie boazerii, ugotowałam obiad, zjadłyśmy i jak wyszłyśmy z domu ok. 14, tak wróciłyśmy przed 20. W tym czasie młoda, ok. 18, zaczęła mi zasypiać w hustawce. Wzięłam ją, o ona się przytuliła i zasnęła ot tak ![]() I w ogóle, to: - się pomyliłam, bo Poli nie wyszły wszystkie, ale 3 trójki, a do tego jedna czwórka, także kosmos ![]() - Pola od soboty wieczorem zjadła łącznie 120 ml mm ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-04-07 o 21:43 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, dziewczyny, podpisujemy jutro umowe przedwstepna
![]() Cykam sie troche, chociaz przejrzalam neta i wiem na co zwrocic uwage... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45934480]Marsi, nie wierzę normalnie ![]() Agatka się pochorowała.[/QUOTE] zdrówka dla chorowitka ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Nadrabiam: Neti, u nas mało włosków ale mimo wszystko troszeczkę obsuszam takim tylko ledwo co ciepłym powietrzem. Kilka sekund i włoski suche ![]() Marsi, a propos jajek ubijanych w kapieli wodnej, nie ścinają Ci się? A jeśli nie to myślisz że faktycznie to coś daję, one zmieniają coś wtedy konsystencję? Lenova, współczuję sytuacji z mamą, wyobrażam sobie jak to musi być męczące ![]() Black, zgadzam się z Tobą w temacie szczepień, trzeba też patrzyć bardziej przyszłościowo ![]() Lady, Piotruś z kotem przecudowny i przesłodki ![]() Kunegunda, Twoja Mała przez tą ilość włosków wygląda dla mnie na sporo starszą ![]() ![]() Ezzo, dzięki za linka do strony z przepisami, a trafiłaś akurat kiedy wkleić, właśnie dziś się pochwalili że uruchomili bloga ![]() ![]() Więc jak ktoś nie ma fb to tu może skorzystać: http://alaantkoweblw.blogspot.com/ Mała, dobrze że z mężem wszystko ok ale kopniak się należy, ja też się zawsze martwię jak mąż się długo nie odzywa a nie uprzedzi wcześniej że ma jakieś dłuższe spotkanie czy coś. Bokeh, buziaki dla Małej, mam nadzieję że czółko nie boli ![]() Nawijko, gratulacje za umowę przedwstępną, nie ma się czego bać, trzeba się cieszyć że własne mieszkanko coraz bliżej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.