|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
mala, dla TZ!!!A ezzo kochana jest, ze chciala tam jechac tam! pstryczku, ezzo juz Ci napisala odnosnie gotowania jaglanki ![]() Mozesz ugotowac sama kasze, a potem np jakis sosik do niej (pomidorowy? szpinakowy?). Mozesz tez do gotujacych sie warzyn dodac nieugotowana jeszcze (dobrze wyplukana) kasze i wtedy ona dojdzie razem z warzywami (ja tak b. czesto robie). Mozesz tez zrobic na slodko np na sniadanie/kolacje - ugotowana kasze dodac do owocow. Ja zwykle daje do suszonych (daktyle, morele, figi, sliwki) i do swiezego jablka/gruszki/kiwi/banana. |
|
|
|
|
#1172 |
|
Wtajemniczenie
|
kupiliśmy lirę
Tż już był testować i zadowolony![]() silver współczuję nocki ![]() mała baty dla Tż się należą ale cieszę się, że wszystko okbokeh biedna Hania
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
misiael- co to lira ?
Dziewczyny ja kaszę jaglaną uwielbiam z grillowanymi warzywami, papryką, cukinią,bakłażanem, czerwoną cebulą, doprawioną tymiankiem miętą i posypana twardym kozim serem kurde normalnie mam zachciankę
|
|
|
|
#1174 |
|
Wtajemniczenie
|
marsi wózek
Mówiłam wcześniej, że jedziemy kupić
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
Laurko zrobiłam właśnie mleko ryżowe z przepisu, który ostatnio podlinkowałas i tak się zastanawiam...bo mi to bardziej pod napoj ryzowy podchodzi, jak robiłam mleko migdałowe, to te migdały się moczyło i potem blendowało (surowe) i podobnie przez gazę przelewałam i to wtedy była taka mleczna konsystencja, a tu jest to dość gęste, Tobie też takie wychodzi, czy ja za mało wody dodałam (dałam więcej niż w przepisie)?
oo ja z tych przepisów robiłam i mleko ryżowe tu też piszą że z niegotowanego: http://weganie.blogspot.com/2011/09/...-migdaowe.html chyba trzeba wypróbować jedno i drugie i wybrać, które lepsze, jutro z rana młodemu kaszki na nim nagotuje a sama kawki się napije
|
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1177 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1178 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cudnie, Sroczysko moje ucieka jak młody suię zbliża, ale coraz częściej daje się przytulać
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak nie zje, zjem ja ![]() Cytat:
Cytat:
Miś ma koleżankę 2,5letnią. Czasem się spotykają na placu zabaw. Dziś biegał za nią, kopał z nią w piłkę, a w pewnym momencie, podbiegł do niej, złapal za rączki i się przytulił policzek do policzka z błogim uśmiechem Mały podrywacz mi rośnie
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
dzoewczyny bo ja nie wierzę
http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/wr...szpitalu/m4y2l wytłumaczcie mi jak pracownik socjalny może mowić,że widział dziecko śpiące w kocyku i wszystko było ok kuzwa no roczniak ważył 5 kg i nikt tego nie zauwazył? oby dziecko przeżyło ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gęste
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z jaglanki jak zamierzasz robić? Z gotowanej czy surowej? |
|
|
|
|
#1183 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, nie wierzę normalnie
łzy w oczach, czyste skur... !!! uważam, że powinna w mediach być jakaś akcja nagłąśniająca to, że matka bez konsekwencji może dziecko w szpitalu po porodzie zostawić i zrzec się praw rodzicielskich - sensowniejsze by to było niż akcje pro-life i zakaz aborcji. Agatka się pochorowała. |
|
|
|
#1184 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a przejęła się tym jakoś?![]() Cytat:
mam
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45934480]Marsi, nie wierzę normalnie
łzy w oczach, czyste skur... !!! uważam, że powinna w mediach być jakaś akcja nagłąśniająca to, że matka bez konsekwencji może dziecko w szpitalu po porodzie zostawić i zrzec się praw rodzicielskich - sensowniejsze by to było niż akcje pro-life i zakaz aborcji. Agatka się pochorowała.[/QUOTE] jeju biedna Agatka ![]() dorwałam dziś książeczkę gdzie bohaterką jest blond Agatka i właśnie myślałam dziś o Agatce Szajkowej bo nawet podobna---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
gondola jest ok? troszkę kolorystyka kiepska tzn slaby wybor i raczej ciemne kolory ale wizualnie baaardzo mi pasuje |
|
|
|
|
#1186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu mam przepis, i jeszcze tam jest więcej fajnych http://smakoterapia.blogspot.com/201...-ulubione.html[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45934480]Marsi, nie wierzę normalnie łzy w oczach, czyste skur... !!! uważam, że powinna w mediach być jakaś akcja nagłąśniająca to, że matka bez konsekwencji może dziecko w szpitalu po porodzie zostawić i zrzec się praw rodzicielskich - sensowniejsze by to było niż akcje pro-life i zakaz aborcji. Agatka się pochorowała.[/QUOTE] Zdrówka! Cytat:
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opis dziecka, wypowiedziany przez tego lekarza rozłożył mnie na łopatki...
|
|
|
|
|
#1188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, ten przepis na jaglankę, koniecznie spróbuje jak skończę ryżowe zapasy. Zdrówka dla Agatki |
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrej nocy dziewczyny, idę do Misia i biorę książkę ze sobą
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45934480]
Agatka się pochorowała.[/QUOTE] biedna; zdrówka Cytat:
bo u nas taka właśnie na tapecie![]() a co do wózka, to jestem ogólnie zadowolona, ale parę rzeczy mnie denerwowało; w gondoli na przykład to, że jak jest osłonka na wózek, to ta "stójka" zaraz przy budce, która ma zasłaniać od wiatru jest bardzo niska i praktycznie nic nie daje; no i nie ma żadnej wentylacji w budce, ja używałam głównie w zimie, więc mi akurat potrzebna nie była, ale trochę jeszcze jej używaliśmy początkiem lata i bywało gorąco w środku; co do kolorystyki, to my mamy czarno - czerwony, zastanawiałam się jeszcze nad brązowym; aha, bardzo szybko wypłowiała na brzegach od słońca ta wkładka do gondoli, taka miękka (a kupiliśmy w stanie idealnym), ale cała reszta materiału bez zastrzeżeń; no i prowadzi się go genialnie, mimo że nie jest lekki ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- marsi, jeszcze do spacerówki mam zastrzeżenie jedno, ale dość znaczące: daszek jest zbyt płytki i słabo chroni przed słońcem, a jak młody spał i rozkładałam oparcie, to ten daszek "szedł" razem z oparciem do tyłu i już kompletnie nie osłaniał; dlatego musiałam dokupić taką osłonkę, jakby przedłużenie daszku i wtedy było ok; ale ja mam tą normalną murę, a teraz jest mura plus i ona ma właśnie chyba głębszy daszek, jest trochę szersza i inaczej rozwiązali problem daszku i odchylania oparcia o ile dobrze pamiętam
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
hej
a w dzien jako tako ale marud....Takze ja znowu lece spac bo przy dobrych obrotach to czekają mnie jakie 3-4 godz snu. Nie moga wyjsc małemu dolne czwórki, no i trójki górne są pod wierzchem, ehhhh. Rzucił mi sie w oczy brak FEWCI? Ktos cos wie? Zaczne sie udzielac jak berbec bedzie w dobrym humorze a ja troche wypoczne, to i ochota na wszystko przyjdzie. Tymczasem podczytuje, bo nie chce smecic i sciskam mocno, no i zdróweczka dla chorowitków |
|
|
|
#1192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o kurcze, nie wchodzilam bom sceptycznie nastawiona, tylko tak sobie zamarzyłam ale tak przeciez nie mozna, to oszustwo co do MMR tu jest MMRV juz pisałam odra swinka rozyczka i ospa razem i tak jak dzidzi nic po szczepieniach nie bylo nawet podwyzszonej temperatury tak po te od 1 dnia i przez kilka dni temperatura 38,39 wieczorem zaraz po szczepieniu czerwona plama na oczku ktora zeszla do srodka pozniej na dół a teraz jest na powiece pod oczkiem, pozniej pmaki, nadzerki na języku, pozniej spuchniete dzaselka, ze nie bylo widac gornych i dolnych dwojek, niby zeby ale opuchlizna zeszla minelo juz ile czasu 20 marca szczepilismy a zebów nie widac wiec to nie zeby pozniej uczulenie na brzuszku i plecjach i boczkach całe denerwuje sie strasznie lekarz mowil ze na pneumokoki za 5 tyg a na 5w 1 w polowie czerwca i ja pojde dopier w czercwcy a pneumoki pod koniec sierpnia b o od wrzesnia przedzkole nie wiem co robic, myslicie zeby jechac do PL do lekarza i powiedziec co bylo po tej szczepionce? |
|
|
|
|
#1193 | |
|
Zadomowienie
|
ja też już zmykam spać, bo się coś zasiedziałam tu dzisiaj
![]() Dobranoc wszystkim małym i dużym. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Laurko, doszedł w końcu ten kask? ja kupiłam w środę i w sobotę mieliśmy próbę i było szaleństwo
na początku nie pozwolił sobie założyć, ale potem posadziliśmy go na rower i dopiero wtedy kask i jakoś poszło; a po wszystkim nie chciał go zdjąć![]() no i mamy piaskownicę w ogrodzie, wujek zrobił taką super drewnianą z szerszymi boczkami, tak że można usiąść; TŻ kupił prawie 700kg piachu i teraz nic innego nie robimy, tylko grzebiemy i jemy piasek, a potem w domu wszystko chrzęścia ja mam nowy-stary telefon, sony xperia j, tzn. był brata, ale rozwalił cały wyświetlacz i po naprawie już go nie chciał i dostał się mi za stówkę, więc nie narzekam no i w piątek wyciągnęłam TŻ na zakupy, bo cieniutką kurtkę musi sobie kupić, ale jak zwykle nic mu się nie podobało, tylko dwa t-shirty kupił; za to ja mam miętowe spodnie, pudrową bluzkę, beżowe baleriny i pasek aha, no i jeszcze dzisiaj przemeblowałam pokój, bo już patrzeć nie mogłam na ciągle to samo i jak na razie ejst dziwnie, ale jeszcze jutro coś pokombinuję to chyba na tyle prywaty
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
Marsi ja nie dostarczyłam żadnego zaświadczenia od alergologa, tylko powiedziałam że z moich obserwacji wynika że młoda jest uczulona (a akurat była obsypana na rękach i nogach), lekarka sama powiedziała że skoro mamy jakiekolwiek wątpliwości to odraczamy. Z tego co kojarzę na białku jest mmr, grypa i kleszczowe zapalenie mózgu. Te inne nie
|
|
|
|
#1196 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45934480]Marsi, nie wierzę normalnie łzy w oczach, czyste skur... !!! uważam, że powinna w mediach być jakaś akcja nagłąśniająca to, że matka bez konsekwencji może dziecko w szpitalu po porodzie zostawić i zrzec się praw rodzicielskich - sensowniejsze by to było niż akcje pro-life i zakaz aborcji. Agatka się pochorowała.[/QUOTE] zdrówka dla Agatki Cytat:
![]() Obejrzeliśmy pierwszy odcinek Gry o tron. tyle czekania i w końcu, jaram się
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-04-07 o 22:31 |
|||
|
|
|
#1197 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pola tak samo ![]() Cytat:
Latałam do ośrodka co drugi dzień, ale na szczęście nieco po ponad tygodniu przeszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ale kocham i tak ![]() Cytat:
My się nie kontaktujemy odkąd tż wychodzi z domu, czyli ok. 5.30, aż do jego powrotu, czyli ok. 19. Dla mnie norma, skoro pracuje to normalne, że nie ma czasu się odezwać Silver, zdrowia Lady, super, że taki łikendzik sobie zrobiliście! Poucinało mi ![]() Pstryczku, Misiael - Pola przespała całą noc od 22 do 7 A gorączki już nie ma, więc to musiała być na wychodzenie zęba.---------------------------------- My dziś pół dnia na polu. Najpierw godzinę przed południem, potem drzemka. Młoda spała 40 minut, ale że zaczęłam, to jeszcze w godzinę dokończyłam mycie boazerii, ugotowałam obiad, zjadłyśmy i jak wyszłyśmy z domu ok. 14, tak wróciłyśmy przed 20. W tym czasie młoda, ok. 18, zaczęła mi zasypiać w hustawce. Wzięłam ją, o ona się przytuliła i zasnęła ot tak I w ogóle, to: - się pomyliłam, bo Poli nie wyszły wszystkie, ale 3 trójki, a do tego jedna czwórka, także kosmos - Pola od soboty wieczorem zjadła łącznie 120 ml mm W sobotę rano jeszcze całe 210 ml, potem do końca dnia nic, w niedzielę rano 60 ml, i znowu do końca dnia nic, dziś też rano 60 ml i znowu do wieczora nic Myslałam, że będzie nadrabiać "normalnym" jedzeniem, ale nie - wręcz trochę mniej je Najpierw sądziłam, że to przez zęby, ale przecież powinno być odwrotnie
Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-04-07 o 22:43 |
||||||||||
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, dziewczyny, podpisujemy jutro umowe przedwstepna
![]() Cykam sie troche, chociaz przejrzalam neta i wiem na co zwrocic uwage... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1199 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45934480]Marsi, nie wierzę normalnie łzy w oczach, czyste skur... !!! uważam, że powinna w mediach być jakaś akcja nagłąśniająca to, że matka bez konsekwencji może dziecko w szpitalu po porodzie zostawić i zrzec się praw rodzicielskich - sensowniejsze by to było niż akcje pro-life i zakaz aborcji. Agatka się pochorowała.[/QUOTE] zdrówka dla chorowitka
|
|||||
|
|
|
#1200 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Nadrabiam: Neti, u nas mało włosków ale mimo wszystko troszeczkę obsuszam takim tylko ledwo co ciepłym powietrzem. Kilka sekund i włoski suche ![]() Marsi, a propos jajek ubijanych w kapieli wodnej, nie ścinają Ci się? A jeśli nie to myślisz że faktycznie to coś daję, one zmieniają coś wtedy konsystencję? Lenova, współczuję sytuacji z mamą, wyobrażam sobie jak to musi być męczące Black, zgadzam się z Tobą w temacie szczepień, trzeba też patrzyć bardziej przyszłościowo Lady, Piotruś z kotem przecudowny i przesłodki Kunegunda, Twoja Mała przez tą ilość włosków wygląda dla mnie na sporo starszą I śliczna jest ![]() Ezzo, dzięki za linka do strony z przepisami, a trafiłaś akurat kiedy wkleić, właśnie dziś się pochwalili że uruchomili bloga Najświeższy wpis na fb jak weszłam Więc jak ktoś nie ma fb to tu może skorzystać: http://alaantkoweblw.blogspot.com/ Mała, dobrze że z mężem wszystko ok ale kopniak się należy, ja też się zawsze martwię jak mąż się długo nie odzywa a nie uprzedzi wcześniej że ma jakieś dłuższe spotkanie czy coś. Bokeh, buziaki dla Małej, mam nadzieję że czółko nie boli Nawijko, gratulacje za umowę przedwstępną, nie ma się czego bać, trzeba się cieszyć że własne mieszkanko coraz bliżej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.

no ale wiadomo smak nie ten sam
dla TZ!!!

Tż już był testować i zadowolony

u nas każda szczepionka przechodziła bardzo ciężko, kilka dni wyjętych z kalendarza, możliwe, że przyczyną naszych zaburzeń snu są właśnie szczepionki, dlatego ja szczepić na ten stan wiedzy, który obecnie posiadam nie zamierzam. Podpowiedziała mi tylko, że dobrze by było, żeby młody świnkę przechorował za malucha najlepiej, jeśli nie to trzeba doszczepić, ale nie wiem czy taka pojedyńcza szczepionka istnieje 

dziś w dzień też masakra i kaszel okropny 

Opis dziecka, wypowiedziany przez tego lekarza rozłożył mnie na łopatki...
bo u nas taka właśnie na tapecie
i teraz nic innego nie robimy, tylko grzebiemy i jemy piasek, a potem w domu wszystko chrzęści

, ale kocham i tak 
Pola przespała całą noc od 22 do 7