![]() |
#1081 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
hej
![]() Hania już nie płakała ![]() ![]() ![]() ![]() ale jutro umówiłam nas to lekarza na 19, chcę Jej mocz sprawdzić i morfologię. i na dodatek znowu jakieś uczulenie wyszło:/ dzisiaj jedziemy chyba wózek kupić, chociaż nadal nie wiem który ![]() marsi ale fajnie z tymi dzieciaczkami ![]() a przez rekcję też by mi przykro było, szczególnie babci:/ nancy u Was też maluchy będą ![]() mała też zamierzam taczkę kupić ![]() ![]() hje jak Pola? ma goraczkę? nawijko moja znajoma też tak ma z zasypianiem. po mleku wkłada do łóżeczka i Mały sam zasypia sobie ![]() ![]() Yellow brawa dla Oliego ![]() pstryku cieszę się, że nocka lepsza ![]()
#1082 |
Zakorzenienie
|
Hej
Przelecialam was pedzikiem ![]() Dziewczyny spedzilismy z malzem cudowny weekend ![]() ![]() ![]() Co do zostawiania dzieci - juz pisalam, t.chca Pietraszka na noc wziac w sierpniu jak bedziemy razem na urlopie, zebysmy odespali te miesiace wszystkie ![]() ![]() Weekend byl super jak juz pisalam, ale jestem tak przeneczona ze wczoraj ze zmeczenia trzeslam sie jak osika z zimna widzialam podwojnie i krecilo mi sie w glowie, w ogole jestem tak mega totalnie bez mocy ze glowa mala, nie wiem czy to przesilenie wiosenne czy co. Tescie wzieli babla na dlugi spacer a my z M.sie polozylismy spac bo juz naprawde ciezko sie nam funkcjonuje. Buziaki kochane i milego dnia ![]() Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
#1083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i brawa dla tzta! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
![]() Ale pogoda ![]()
#1085 | ||
Zakorzenienie
|
WITAM SIĘ! dopiero WSTALIŚMY
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Na drzemkę w dzień jak już widzę ze śpiący, kładę i śpi po max minucie.(oczywiście zazwyczaj...ale nie zawsze ![]() ![]() PONAWIAM! JAK KTÓRAŚ CHCE ODDAM PIELUCHY Z LIDLA. nie mam gdzie tego trzymać, a szkoda mi wyrzucić! Proszę o CHĘTNĄ! ![]() ![]() PYTAM I JA: ile dzieci watkowych jeszcze samodzielnie nie drepcze? Jest taki ostrozny...puści się, kroka zrobi i stoi...albo na pupe bęc, choc równowagę pięknie trzyma! Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-04-07 o 07:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Witam się po weekendzie ![]() My całe dnie na dworze, kompa praktycznie nie włączałam wieczorem, sprawdzałam tylko pocztę, fb i tyle, a tak to albo z Młodą i tz, albo tylko z tz. Szybko nam ten weekend minął. Mała szalała z tatą, wczoraj jeszcze zabrał ją na zakupy dla niej i wrócili z dwiema parami rajstopek - w małpki i w rakiety ![]() A dziś już w pracy. Mam kolejne fajne zadanie do zrobienia, tylko kawy mi brak i śmigam. W międzyczasie postaram się trochę poczytać, co u Was, bo mam dwa dni zaległości. Nawet na tel. czytałam piąte przez dziesiąte, widziałam tylko, że Ezzo machała w drodze nad morze ![]() ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | ||
Zakorzenienie
|
Nadrabiam po weekendzie od końca więc na razie odniose się głónie do tego co Marsi pisała:
Przykro mi że znajomi tak zareagowali, teraz własnie tak jest że jedno dziecko spoko, dwoje to już średnio a troje to wogóle - średniowiecze. Przecież to wasza decyzja, macie warunki, chcecie, to co się dziwić. Marsi ja tez chyba jestem dziwna jeśli chodzi o zostawianie Olwiki. Pierwszy raz chyba w sieprni pojechcaliśmy bez niej na ółtora dnia. Była to moje pierwsza przespana noc od porodu ![]() Jak wróciłam do pracy to już wogóle bo nei ma mnie 10 h w domu, więc reszte czasu staram sie spędzać z Oli. Ale gdybym mogła wyskoczyć na rocznicę na Bali to bym się nie wachała. Wiem tez że z moją mamą krzywda jej się nie dzieje. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45919494]Z ostatnim zdaniem się nie zgodzę ![]() Jeśli mamę uszczęśliwi chlanie, to dziecko nie będzie szczęśliwe. Jeśli matka do szczęścia będzie potrzebowała 8h dziennie przy grze komputerowej, to dziecko nie będzie szczęśliwe. I tak dalej.[/QUOTE] To już są skrajne przypadki, nie sądzę że któraś z nas mając dziecko siedziałaby 8 godzin i ciupała w jakś grę zeby się uszczęśliwić. Zgadzam się z Marsi. Jak jestem z dzieckiem to staram sie być na 100 % ale czasem potrzebuję chwilę oddechu Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Moj tez nie szczepiony, nawet ostatnio u lekarza bylismy z tym pisiorkiem i nikt nic nie powiedzial.
Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
#1089 |
Wtajemniczenie
|
hej Dziewczyny,
my tez nie szczepione na mmr - Tosia od stycznia kaszle - poki sie nie ustali przyczyny pewnie nie bedzie szczepic narazie - a jeszcze wisza pneumokoki, 5w1, meningokoki, ospa- chcialabym to zrobic przed pojsciem Tosi do zlobka - bo wiadomo jak tam jest... my w weekend jezdzilismy za kanapa i co!? i dupa nic mi sie nie podobalo, za to Tosia czula sie jak ryba w wodzie, dreptala sobie miedzy kanapami,k tulila sie ![]() ![]()
#1090 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
u mnie odwrotnie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Wtajemniczenie
|
Marsi jesli mozna wiedziec - jaki zawod wykonujesz?!
Bardzo przykro bylo widziec reakcje babci na wiadomosc o Twojej ciazy ![]()
#1092 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Michaś spał do 7.40. Wyspałam się ![]()
![]() |
#1093 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja to jestem jednak wyrodna matka bo planuję wkacje w czerwcu, 7 dni bez Oliwki, ale widze że bardzo bardzo z Tż potrzebujemy tego czasu bo sypie się nam związek jak nic. W piątek mama moja mu powiedziała jak się Młoda zachowuje jak jego nei ma ale on oczywiście nie wierzy. My zaraz po pracy pojechałyśmy do mamy, dużo latania było, na cmentarzach była (wkurzyłam się masakrycznie bo miałam takie podłkałdy ze sztucznej jedliny i brat taty pozabierał to a ja miałam wszystko przygotowane żeby nowy stroil na tym zrobić), u brata bylisy to Oli się nawet nawet bawiła z dzieciakami. Wróciłam do domu w sobotę wieczorem i prawie nie rozmawialiśmy z Tż w końcu wczoraj po południe mu wygarnęłam że żałuję że przyjechałam jak on ma sie tak zachowywac no i w końcu na wieczór coś się zmieniło. Ale powoli zaczynam miec tego wszystkiego dość. Oliwka standardowo wstała o 7 ![]() Jeszcze co do spania z dzieckiem, ja naprawdę rozumiem kp, ale ja nie dałabym rady, jedna noc z Oliwką w łóżku i tak połamana była że hej, co z tego ze nie musiałam "wstawać" do niej jak cały czas spychała mnie z łóżka, machała rękami po moje twarzy, nie ma mowy o jakims przytuleniu, musiałam się kontrolowac całą noc...
![]() |
#1094 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I super, że domek rośnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ezzo, wiecie już, skąd te plamki? Zdrówka dużo! Cytat:
![]() ![]() Kciuki za dentystę! Wyobrażam to sobie ![]() Cytat:
![]() Miłego dnia, dziewczęta. Będę później ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
Hej.
U nas nocy tragicznych ciąg dalszy... Dziąsła napuchnięte= wzdęcia. Dziwny objaw ząbkowania co nie? Tzt pojechał.. tv popsuty;/ Amelka nie znośna.. każdy mówi"ale bedzie Wami rządziła" i w ogóle.. Amelka pokazuje mi np na szklanke z gorącą herbatą.. jak jej mowie że nie, daje cos innego w zamian, to jest tupanie i krzyk.
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze Neti co to za pieluchy??
#1097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzisiejsza noc była dla mnie masakryczna, jesteeeeeeeeeem strasznie połamana. Kurde, tzt mi juz każe myślec nad oswietleniem domku. Mówi, ze mam miesiąc na zastanowienie i podzielenie się moim pomysłem;p
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-04-07 o 08:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
20% na dziecięcy h&M !!! http://catalogs.hm.com/hmcom/4014KIDSSPRING/PL/
#1099 |
Zakorzenienie
|
Aaaa jeszcze, my jesteśmy na etapie tulenia miśków
![]() ![]() I do mnie cały czas: ma, z takim zdecydowaniem ![]()
![]() |
#1100 | |
Zakorzenienie
|
To sa te lidlowskie....touyours... .nie wiem jak to się Piszę, są nawet ok jakosciowo, ale niestety mamy odparzenia- probowalismy 3 razy przez tydzień i za każdym razem to samo.mam ich chyba 30szt.chętnie oddam.
![]() A widzialyscie? http://damn.com/p/a-3-year-old-boy-w...n=cutechinabap Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny Wy podajecie maluchom mleko w butli czy juz w kubeczkach? kiedys probowalam Tosi dac w kubeczku wody ale odrazu wyladowala na podlodze, ponoc butelkowanie powinno sie odstawic po 1 roku, ale u nas jakos tego nie widze - moze macie jakies sprawdzone sposoby? u nas Tosia kladzie sie na duzym pufie, bierze butle w raczki i lezy i pije...
#1102 |
Zadomowienie
|
widziałam, że rozmawiacie o zostawianiu dziecka, to jak tak troche a propo... dziś mam zostawić Ole na 5 h i to w porze spania i się boje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45923617]u mnie odwrotnie
![]() [/QUOTE] no co Ty heheh ja zawsze na wyjazdach za moimi dzieciakami tęsknie i jak np wychodzimy na kolacje z TZ to cały wieczor gadamy tylko o dzieciach ![]() dyplom mam z psychologii zarządzania a zajmuje się szefowaniem działem handlowym i marketingiem dziewczyny dziękuję za słowa pocieszenia, chyba macie racje,że ludzie myślą inaczej, najważniejsze jest to,że my jesteśmy szczęśliwi powiem Wam gdyby były inne czasy,że nie trzeba się tak o wszystko bić to mogłabym mieć nawet 5 dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
![]() witam się poweekendowo, przeleciałam was ale muszę powiedzieć szczerze niezbyt dokładnie ![]() Lady, super że weekend taki udany! ![]() u nas weekend średni na jeża ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do zostawiania dziecka to...ja Anusi nie zostawiłabym jadąc na wczasy, ale jeśli miałabym ją zostawić raz na jakiś czas (np. raz na pół roku) na weekend, żeby podbudować relacje z mężem to czemu nie? Ania uwielbia swoich dziadków, mieszkają na dole, więc nie straciłaby poczucia bezpieczeństwa (tak mi się wydaje), wiedziałabym że ma dobrą opiekę więc oczywiście teśkniłabym, ale bym się zdecydowała. Z resztą, ja chyba troszkę odstaję od was wszystkich, bo jednak Anię zostawiam z teściami dość często (tj. raz na dwa tygodnie, na trzy) kiedy wymaga tego sytuacja...lub kiedy właśnie idziemy na imprezę. Mamy jednak dość duże grono znajomych i nie chciałabym się z nim rozstawać, bo jednak dają mi oni taki "bufor bezpieczeństwa", odskocznię mimo wszystko od rutyny typu sprzątanie/gotowanie/pranie i prasowanie. Jednak wygląda to tak, że cały dzień spędzamy z Anią, kąpiemy, karmimy, usypiamy i wychodzimy, kiedy Ania już śpi, więc nie czuję, że w tym czasie ją zaniedbuję. Tym bardziej, że nie robię tego jakoś nagminnie. No i ja jednak nadal studiuję dziennie, a TŻ pracuje, więc Ania też zostaje z t. wtedy. Najdłużej zostawiłam ją w sylwestra - wyszliśmy o godz. 18, a wróciliśmy następnego dnia ok 13. No ale wakacji nie wyobrażam sobie bez Ani ![]() ![]() aaaa i my jesteśmy niezaszczepione ![]() ![]()
![]() |
#1106 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
A ja nie orientuje się...HM nie ma zakupów oline??
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a to moja Tosia na fotelu w salonie meblowym
![]() |
#1109 | |
Wtajemniczenie
|
miał być, ale nie ma niestety:/
Cytat:
![]() a co do mleka, ja cały czas daję w butelce
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
Kunegunda my podajemy w butli. Z tymze mlody tylko w nocy mleko juz pije chyba, ze jestesmy poza domem to awaryjnie mm i wode bierzemy. Juz kiedys pisalam - nie wyobrazam sobie podawac mm w srodku nocy z kubeczka
![]() A wlasnie - w weekend malz probowal odstawic babla od mm nocnego ![]() ![]() Co do pisiorka - no zrobily mu sie tam takie biale babelki jakby ropka? No i ze to podobno od tego, ze za slabo mu sciagalismy napletek i jutro idziemy na zabieg :'( Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.