Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-08, 09:19   #4231
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
[B]

nooo i jednak bardzo często dziewuszki są wpadkowe, soł... trzeba działać, nieświadomie

ściskam
Ja mam dziewczynkę niewpadkową

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Wizaz ma chyba faktycznie magiczna moc
Po wszystkich Waszych dobrych slowach i kciukach dzis mielismy wreszcie dobry dzien
Maly jakby wrocil byl grzeczny, smial sie, gadal, plul na potege i zasypial sam, bez bujania, wozka, spiewania i placzu
az dziwnie sie czuje po tym hardkorowym tygodniu.
moze juz tak zostanie
zapewne nocka sie nie zmieni, ale wazne, ze chociaz dzien byl spokojny.
jest szansa, ze nie wykituje
takze jeszcze raz dziekuje
i oczywiscie nie chwale, by nie zapeszyc
dzieki temu udalo mi sie dzis pogotowac mu obiadki, ogarnac chalupe i pomyc okna
wybralam sie tez do biedry, a tam body disneyowskie byly przecenione za 13 zl. oczywiscie zakupilam Jakubowi z krolem lwem

:
No to super, że wreszcie jest lepiej Odpoczywaj a nie się za mycie okien zabrałaś. trzeba było się położyć na kanapie i napawać spokojem
Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
hej laseczki

nie nadrabiam Was dzisiaj bo juz nie mam sily
chciałam tylko się pochwalić, że ALICJA skończyła dzisiaj 8 miesięcy!!!

nadrabiać będę Was w środę pozdrawiam Was kochane i wrzuciłam Wam fotki w K.
Brawa dla Alicji
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Mi też się to nie podoba,nie wiadomo kto komu odpowiada.Brawa dla Alicji za 8 miesięcy.Gratuluję ząbków i nowych umiejętności.U nas chyba Azs,dostała trzy recepty na specyfiki.Bogu dzięki,że tutaj leki dla dzieci są za darmo,bo bym z torbami poszła

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
A jak z karmieniem? Masz coś zmieniać?
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się!

Ej, a jak ja zamierzam podawać Julkowi Nan to jestem złą mamą?

.
Takie mleko jest dobre, które dziecko dobrze toleruje. Jeśli Julek nie będzie miał żadnych negatywnych objawów po nanie to możesz dawać
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
zie przemieszczajace sie stworzenie jest spacer bo w domu chyba bym zwiedla
teraz siedzi w.kojcu i spiewa auuuu auuu
dalej nie umie sylab ladnie wymawiac
nie wiem.jak to.jest ale chyba juz powinien
Tassia nie wkręcaj sobie
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Hej, u nas bez zmian, noc kiepska i z płaczem, a teraz młody odsypia. Strasznie mi go szkoda, biedny jest z tym katarem do tego uszkodziłam mu śluzówkę, bo odciągam katar z krwią, ale nic dziwnego, bo i odciąganie i psikanie czymkolwiek jest na siłę. Jedną ręką trzymam głowę, a drugą działam, a on się wyrywa i wyje
U mnie też tak było, jak Ola miała 2 razy katar taki duży, to od odciągania była krew w końcu, zwłaszcza że też trzeba było z nią walczyć, bo wyła na widok fridy. Katar z reguły u nas trwał ok 8 dni a potem mijał sam
Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
O rany, ale sobie Ola porę pobudki wybrała A o której wieczorem zasypia ?
ok. 20:30
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
niestety goraczka wrocila :/ o 7:30 bylo 39,2 i kolejna kupka inna jak zwykle. nie wiem moze ode mnie tego rzygajacedgo wirusa zlapala? na 3 do lekarza wiec zobaczymy. teraz tempka spadla po lekach i zachowuje sie normalnie.
dobrze ze tz w domu.
Zdrówka dla Amelki. Dobrze, że idziecie do lekarza

Ewacia - oby to nie byłą ospa

Inwersja - WOW ale Miłosz wymiata

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-04-08 o 09:22
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 09:22   #4232
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
express zakupy trzeba kupować to co tuszuje niedoskonałości czy przy fałdkach nic z cienkiego obciskującego materiały spodnie pełne zeby się nic nie wylewało itd TŻ mi mówi że moje bluzy to worki na śmieci ale co zrobie jak ja sie w takich lepiej czuje?
dobrze powiedziane a jednak ciągnie do tych innych rzeczy
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 09:22   #4233
karolson
Zakorzenienie

właśnie dostalam meila z rabatem do H&M i nei trzeba go nawet drukować wystarczy pobrać na telefon haha może ukryje coś przed TŻ bo tak to on mi drukuje w pracy bo ja w domu to tak często drukuje że mi tusz zasycha bo zapominam trząsać drukarką raz na jakiś czas
Stary 2014-04-08, 09:24   #4234
ewacia85
Wtajemniczenie

szukam spacerówki do 200-250zł max ...co myślicie o takiej
http://allegro.pl/w81-hauck-wozek-sp...128495683.html

http://allegro.pl/ultralekkie-5-5-kg...107810746.html

czy może kupić coś używanego....wymagań zbytnio nie mam ...jedynie co chciałam tacke przy rączce no ale już przeżyje beż niej
Stary 2014-04-08, 09:24   #4235
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Hello wstalam dac mlodej leki a tu nagle brzydkie male sluzowate kupsko. Takie jak po południu tylko wtedy wieksze i tak sie zastanawiam czy moze byz AZ taka goraczka na niestrawnosc? Dalam jej przed wczoraj jogurt grecki i najwidoczniej jeszvze za wczesnie na takie bialko. A tempka 36,3 az zmierzylam drugim i 36,62 wiec wyglada na to ze miala ponad 40 st wczoraj :/ lekow nie dalam juz. Zjadla i dalej kima. Mam nadzieje ze rano bedzie ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super!
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Zdrowia dla wszystkich naszych dzieciaczków !!

Poszłam spać o 21.30, Korn mnie obudził o 5.30, spał całą noc bez pobudki. Widocznie był tak zmęczony całym dniem wczorajszym
Ślicznie pospał
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Moje wyrodne dziecko dzisiaj znowu wstało o 4 Próbowałam ją uśpić przez prawie godzinę, aż w końcu sobie dałam spokój, bo ona ewidentnie była gotowa do zabawy Od 7 pospała jeszcze godzinkę. Ja nie wiem... mi już było ciężko o 6 wstawać, ale ta 4 to jakaś abstrakcja

Jem śniadanko i nadrabiam co tam wczoraj naskrobałyście
Nie wyobrażam sobie wstac o tej godzinie A jeszcze całkiem niedawno Jula budziła się o tej godzinie i trzeba było szykować butlę
Człowiek szybko sie przyzwyczaja
Cytat:
niestety goraczka wrocila :/ o 7:30 bylo 39,2 i kolejna kupka inna jak zwykle. nie wiem moze ode mnie tego rzygajacedgo wirusa zlapala? na 3 do lekarza wiec zobaczymy. teraz tempka spadla po lekach i zachowuje sie normalnie.
dobrze ze tz w domu.
Uuuu ;/ Ciekawa jestem co jej dolega Zdrowiej Amelciu

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
zapomniałam wam wczoraj pochwalić tż ze zabrał mnie na zakupy i mieliśmy magiczne calutkie 50 min żeby to zrobić i kupiłam spodnie habrowe /tż niezbyt zachwycony bo wg niego nie pasują do mojej pupy takie spodnie ale ja sie uwziełam/ i trzy bluzki z krótkim rękawkiem a mierzyłam pińcet rzeczy serio i to tż wszystko mi wyszukiwał az jakaś babka mówi mu niech pan żone zostawi i niech sobie kupi to co chce a ten jej mówi że jak go nie bedzie to nic nie kupie i on mnie musi zmusić
jestem prawie zadowolona ...prawie bo.....w większości rzeczy wyglądałam niezbyt korzystnie niby waże tyle co przed ciąża a wyglądam okropnie ..wszędzie fałdki coś czuję że wrócę na wątek z ćwiczeniami
A to ci dobry małżonek
My wczoraj też byliśmy w CH, bo Maję zostawiliśmy na godzinę w przedszkolu. Miałam w planie kupić Julce sukienkę na Chrzciny,ale d.u.p.a blada-nic nie ma Sobie szukałam spódniczki skórkowej(a raczej imitacji,haha ),ale też jakoś znaleźć nie umiałam. Godzina to stanowczo za mało. Musze się dzisiaj przejść,może coś wynajdę

Witam się z rana. Kawa wypita,sniadanie zjedzone i ruszam zaraz na siłkę
Jakoś już mi to w krew weszło i dzień bez siłowni powoduje,że czuję się jak słonica

matalku co pomoże na bolące kolana?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 09:26   #4236
papalinka83
Zakorzenienie

Jeszcze wam powiem, że Ola przestała też w ogóle spać na spacerach, prawie nigdy nie zasypia ostatnio. To tak a propos, że dzieci dużo śpią

A mąż mi wczoraj zarzucił komplementem - ale ty jesteś chuda jak szczypiorek już od kilku dni mi daje do zrozumienia, że za dużo schudłąm, chociaż jak zapytam wprost, to mówi, ze jest ok i mu się podobam taka, ale żeby już więcej nie

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-04-08, 09:27   #4237
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio były chyba dwa, a ceny 350-380 zł
Porąbało ludzi, już bym wolała nowe za 430 zł kupić, jakbym tyle za używkę miała dać

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-08, 09:27   #4238
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Hello wstalam dac mlodej leki a tu nagle brzydkie male sluzowate kupsko. Takie jak po południu tylko wtedy wieksze i tak sie zastanawiam czy moze byz AZ taka goraczka na niestrawnosc? Dalam jej przed wczoraj jogurt grecki i najwidoczniej jeszvze za wczesnie na takie bialko. A tempka 36,3 az zmierzylam drugim i 36,62 wiec wyglada na to ze miala ponad 40 st wczoraj :/ lekow nie dalam juz. Zjadla i dalej kima. Mam nadzieje ze rano bedzie ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
dobrze ze tz w domu.
Ech oby to nie było nic poważnego i szybko przeszło. Daj znać co lekarz powiedział

Dzień dobry
Moje dziecko jest szalone. Oczywiście dalej sam nie zaśnie ale on ewidentnie robi sobie ze mnie jaja. Wstał w nocy po 2 cały zasikany, przebrałam go a on oczywiście piski i śmiechy. Oho to mam lipę. Mimo to odłożyłam go do jego łożeczka a on zasnął w 5minut bez płaczu, marudzenia i bez smoczka. Ja go chyba nigdy nie zrozumiem

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 09:28   #4239
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Super!

Nie wyobrażam sobie wstac o tej godzinie A jeszcze całkiem niedawno Jula budziła się o tej godzinie i trzeba było szykować butlę

:
Czarna, ale ja w nocy i tak karmię, więc wstaję o różnych porach, tylko chodzi o to, żeby po karmieniu dziecko z powrotem szło spać

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-04-08, 09:33   #4240
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze wam powiem, że Ola przestała też w ogóle spać na spacerach, prawie nigdy nie zasypia ostatnio. To tak a propos, że dzieci dużo śpią

A mąż mi wczoraj zarzucił komplementem - ale ty jesteś chuda jak szczypiorek już od kilku dni mi daje do zrozumienia, że za dużo schudłąm, chociaż jak zapytam wprost, to mówi, ze jest ok i mu się podobam taka, ale żeby już więcej nie
Ty wiesz,że Julia tez ostatnio nie zasypia... zaczęło się od momentu kupna nowego wózka. W Quinnym zaraz zasypiała, a jak ją wkładam do Soli,to zainteresowana całym światem jest

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 09:34   #4241
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Encia też nie śpi mi na spacerach. Za to próbuje wysiąść ze spacerówki

Mój mi non stop takie "komplementy" rzuca Ale i tak nie pobił t., która mi powiedziała, że jestem "zasuszona"

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-08, 09:35   #4242
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Mój mi non stop takie "komplementy" rzuca Ale i tak nie pobił t., która mi powiedziała, że jestem "zasuszona"
No to t. wygrywa pewnie zazdrości

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-04-08, 09:36   #4243
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

czy może kupić coś używanego....wymagań zbytnio nie mam ...jedynie co chciałam tacke przy rączce no ale już przeżyje beż niej
wizualnie ten pierwszy drugi mi się wogóle nie podoba
Stary 2014-04-08, 09:37   #4244
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A zapomnialam sie pozalic. Umowilam sie do mojego gina na nfz (prywatnie koszt 140zl). I uwaga... Termin wizyty mam na 10 listopada Ciekawe co bedzie jak akurat wypadnie wtedy @. Bede czekac kolejne 7 mscy? Swoja droga to jest tak zalosne ze az smieszne
Jakaś paranoja

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

u nas na nfz się idzie danego dnia- rano- i w ten dzień przyjmuje ale trzeba czatować od 7:00
ja chodzę prywatnie bo dla stałych pacjentek nie drogo (recepty za free) a wizyta 70zł
Tez kurde bez sensu... dlatego mam pakiet w LM - szału może nie ma jelsi chodzi o lekarzy, ale przynajmniej normalnie mogę się dostać

Cytat:
Wooow... duża Panna już jest
Najlepszego

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Uwaga chwalę się
Młody, tak jak wspominałam, nadal sie nie przekręca, natomiast oprócz coraz sprawniejszego pełzania zaczął od wczoraj stawać w pozycji na raczki na chwilkę i gibać się w przód i tył cudny widok
Jeee Gratuluję nowych umiejętności
Słodko tak wyglądają

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
1. nie martwić się
2. jeszcze nie myję, ale będę, bo już idą zębole pastę chyba kupię tą z Zajki
Poczytała Sroczkę i net i u mnie stanęło na Chicco.... zobaczymy co na to Jan

Cytat:
Hej Moje wyrodne dziecko dzisiaj znowu wstało o 4 Próbowałam ją uśpić przez prawie godzinę, aż w końcu sobie dałam spokój, bo ona ewidentnie była gotowa do zabawy Od 7 pospała jeszcze godzinkę. Ja nie wiem... mi już było ciężko o 6 wstawać, ale ta 4 to jakaś abstrakcja
Oj
A o której ją kładziesz?

Coś jeszcze komuś miałam, ale mi cytaty poucinało

Wij mi się wije po narożniku i wyje, a ja mam ochotę wyć z nim
Dalej boli mnie głowa, gardło i nos (od kataru), a do tego kręci mi się w głowie... temperatury brak... co za cholerstwo???
Nie myślę...

A tu trzeba zdecydować jaki kojec i który wzór bujaczka
Ja się pytam od czego mam męża i ojca dziecka, na co usłyszałam "Bo Ty potem powiesz, że chciałaś inny, a poza tym ja jestem od płacenia, a Ty od wybierania"... aha

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 09:41   #4245
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
J
Oj
A o której ją kładziesz?

:
Tak ok. 20:30 i później raczej bym nie chciała, bo mi potrzebne chociaż te trochę wieczoru dla siebie

Zdrowka Vea!

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-04-08, 09:42   #4246
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

Też bym tak chciała
mnie zdecydowanie lepiej opisuje.. rzepa na przykład

Cytat:

A już wiem, co chciałam, bajko, dużo zdrowia dla Malutkiej
I dla innych chorych dzieciaczków też

WYMIENIĘ

Stary 2014-04-08, 09:42   #4247
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
właśnie dostalam meila z rabatem do H&M i nei trzeba go nawet drukować wystarczy pobrać na telefon haha może ukryje coś przed TŻ bo tak to on mi drukuje w pracy bo ja w domu to tak często drukuje że mi tusz zasycha bo zapominam trząsać drukarką raz na jakiś czas
ja idę jutro, nie mam kasy ale co tam

Cytat:
Porąbało ludzi, już bym wolała nowe za 430 zł kupić, jakbym tyle za używkę miała dać
no jasna sprawa

Cytat:

Miłek też już czasem nie śpi i się zastanawiam czy to już czas na spacerówkę

a ile schudłaś?

Cytat:

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 09:43   #4248
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ok. 20:30 i później raczej bym nie chciała, bo mi potrzebne chociaż te trochę wieczoru dla siebie

Zdrowka Vea!

A jasne, że później nie (jak się udaje), myślałam, że w ogóle jakoś wcześnie kładziesz, ale nie, normalnie. Może ząbki idą?

WYMIENIĘ

Stary 2014-04-08, 09:43   #4249
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
jakaś paranoja

Tez kurde bez sensu... Dlatego mam pakiet w lm - szału może nie ma jelsi chodzi o lekarzy, ale przynajmniej normalnie mogę się dostać

Wooow... Duża panna już jest
Najlepszego

Jeee Gratuluję nowych umiejętności
Słodko tak wyglądają

Poczytała sroczkę i net i u mnie stanęło na chicco.... Zobaczymy co na to jan

Oj
A o której ją kładziesz?

Coś jeszcze komuś miałam, ale mi cytaty poucinało

Wij mi się wije po narożniku i wyje, a ja mam ochotę wyć z nim
Dalej boli mnie głowa, gardło i nos (od kataru), a do tego kręci mi się w głowie... Temperatury brak... Co za cholerstwo???
Nie myślę...

Ja się pytam od czego mam męża i ojca dziecka, na co usłyszałam "bo ty potem powiesz, że chciałaś inny, a poza tym ja jestem od płacenia, a ty od wybierania"... Aha

:d
Stary 2014-04-08, 09:45   #4250
kama1987
Rozeznanie

Dzień dobry

Już po śniadanku, zaraz się zbieram i na spacer idziemy bo ma być u nas jeszcze cieplej niż wczoraj

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
No wlasnie, pielęgniarka u nas tez tak mówiła, bo sama była szczepiona engerixem, jako dorosła osoba. Czyli myślisz, ze taki plaster nie bardzo pomoże ?
Moja Mama szczepi dzieci i mi mówiła że to działa tylko na wkłucie, a na wlew już nie, także raczej nie bardzo pomoże.
Nas też czeka engerix jeszcze, muszę się wybrać kiedyś...

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czesc
niezle pedzicie
pierwszy raz.mam az tydzien zaleglosci na naszym watku i chyba tej sytuacji juz nie idratuje o ile w ogole nie przejdzie to do standardu
wczoraj wybulam z domu o 11, lazilam po miescie
o 16bylam w pracy przetestowac jak Maciej w nosidle bedzie pracowal, wrocilam 17 20 do domu i tz wyciagnal mnie na spacer nad wisla
wrocilismy chwile przed 20
nodi wchodza mi do . . .
jeszce dzis wszystko czuje
jedynym ratunkiem na to wszedzie przemieszczajace sie stworzenie jest spacer bo w domu chyba bym zwiedla
teraz siedzi w.kojcu i spiewa auuuu auuu
dalej nie umie sylab ladnie wymawiac
nie wiem.jak to.jest ale chyba juz powinien
Nie wmawiaj sobie nic
Zuzka też nie mówi sylab jeszcze ładnie, uznałam że w końcu zacznie, nie nakręcam się na nic.

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
JAK CZYTAM TO o wizycie u gin to myślę że to chyba żart jakiś jest, normalnie porażka, dopiero w listopadzie?????????? szok, masakra, poraziło ich czy co, swoja drogą u mnie czeka się też nie krótko ale nie az tak, u mnie też wizyta 100 ja całą ciążę chodziłam do mojego gin pryw. bo na nfz to nawet usg nie mieli

kama ja tam nie wieżę w żadne przesądy i mojemu starszakowi obciełam włoski przed pierwszymi urodzinami i naprawde gadał jak nakręcony miał rówieśników w rodzinie i wyprzedzała ich o lata świetlne w mówieniu
Ja w ciąży do mojego gina chodziłam na NFZ jedynie na USG chodziłam do niego prywatnie bo w przychodni nie było. Sam mi kiedyś powiedział że na wizyty mam przychodzić do przychodni bo po L4 i badania nie ma sensu prywatnie.
W ciąży pracował na NFZ na zadupiu i nie było dużo ludzi bo się nie chciało jeździć nikomu, od nowego roku go przenieśli i ludzi w ...... Na szczęście po receptę się wcisłam i się zapisałam po następne rp na koniec maja

Ja też nie wierzę w przesądy, napisałam to co od kogoś słyszałam

Cytat:
Ja też niewpadkową

Cytat:

Jak dla mnie kółka są niezbyt fajne, miałam takie przy wózku 3w1 i o ile w gondoli i foteliku było ok, to przy spacerówce mi to przeszkadza że ją telepało nawet przy żwirku. Wymieniłam wózek na Espiro, tylko cena chyba Ci nie będzie odpowiadała
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 09:48   #4251
Agnieszka257
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!chciałam się zapytać o nosidła wiem o tuli a niepamiętam tej drugiej marki nosidła.możecie mi przypomnieć?pozdrawiamy z Mateuszkiem
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 09:50   #4252
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
hej laseczki

nadrabiać będę Was w środę pozdrawiam Was kochane i wrzuciłam Wam fotki w K.
brawa za 8 m-cy Alicji

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Kiedyś słyszałam że jest taki przesąd, chyba chodziło o to że dziecko nie będzie długo mówiło Zresztą nie wiem na 100%. Zuzi dopiero zaczynają rosnąć włoski i napewno fryzjer nam nie będzie teraz potrzebny
przepraszam, ale nie mogłam sie powstrzymać...

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
witam się nocną porą
troche ponadrabiam i lece spac bo niewiadomo jaka noc jeszcze mnie czeka

kurcze wczoraj juz bylo lepiej a dzis znowu po poludniu sie spierdzieliuoo znowu kupek pelno, jutro znow pojdziemy do lekarza z małą

oprocz tego jak pisalam noc tamta byla okropna i w dzien tez nie bylo lepiej ale mam chyba winowajcę.....uwaga uwaga Julce wyrzyna się pierwszy ząbek juz krechę widac i kawałek zębolka i ostry strasznie
a może to przez zęby

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

tak jesteś patolem z Ukrytej prawdy

dzisiaj pełnia była czy wtf?! musiałam podnieść 2x moją grubą dupę z łóżka i wstać do dziecia mego ostatnio to miało miejsce jak miał z 2 miesiące () normalnie zasnął o 19:30 a o 22:30 mi się zachciało mu dać buziaka i się przebudził i tak się rzucał, dopiero go wzięłam do nas, to po 3 minutach spał odłożyłam do łóżeczka o 23:30 i o 4:30 znowu się przebudził zamotał w śpiworku tak, że nie mógł się odwrócić z brzucha na plecki () i musiałam go ratować
hehe przyzwyczaił Cię syn do dobrego

Cytat:
wiem ze dwa tyg ale myśle ze jeśli sebek złąpie to szybciej bo całą czwórka bawi sie codziennie razem
szczepienie sobie darowałam ...pewnie dopiero po świetach zawitamy do przychodni
adi został w domu uradowany a ja nadal nie wiem czy to ospa ma jedną kroste taką jakby ospa i tyle....czekam czy będzie jakiś rzut czy nie...jeśli do jutra ,mu nic nie wyjdzie to idzie do przedszkola
to nie jest reguła że złapie, moja sis do dzisiaj nie chorowała, a mieliśmy w domu dwa rzuty ospy w dużym odstępie czasu, na pierwszy ogień poszłam ja sama, a po kilku latach moi dwaj bracia i najmłodsza sis...
Stary 2014-04-08, 09:51   #4253
butterfly20
Zakorzenienie

Matal wrzucisz jeszcze raz przepis na to ciasto z budyniem?mam juz wszystko kupione i chciałam jutro robić,ale chyba mąz mi zamknął to okienko:/

i wrzucę do k. ok?żeby się nie gubił

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-08, 09:55   #4254
xViolet
Raczkowanie

Cytat:

Mój raczej nie komentuje, bo ja ciagle jęczę ze za chuda jestem. Tylko sie śmieje, ze przed ciążą słyszał, ze za gruba, a teraz za chuda
Za to moja mama po tym, jak 2 miesiące mnie nie widziała, na wstępie powiedziała, ale jestes chuda, tylko nos widać, mogłabys nim herbatę mieszać jakkolwiek to brzmi, mi nie było do śmiechu

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Moja Mama szczepi dzieci i mi mówiła że to działa tylko na wkłucie, a na wlew już nie, także raczej nie bardzo pomoże.
Nas też czeka engerix jeszcze, muszę się wybrać kiedyś...

Dzięki za info
Stary 2014-04-08, 09:55   #4255
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

czyżby T miała jakies kompleksy...

Cytat:
J

Ja się pytam od czego mam męża i ojca dziecka, na co usłyszałam "Bo Ty potem powiesz, że chciałaś inny, a poza tym ja jestem od płacenia, a Ty od wybierania"... aha
święte słowa hehe ja pomijam fakt że czasami jestem bardzo niezdecydowana...

np. teraz muszę wybrać numer na chałupę i dumam i szukam
Stary 2014-04-08, 09:55   #4256
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:

tez sie zastanawiam nad tym drugim, ale nie wiem czy ta tacka w ogole mi sie przyda. zreszta zakup jeszcze z miesiac musi poczekac...

dziewczyny jak to z tym glutenem, przez dwa miesiace 2-3g i przez kolejne dwa 6g, tak ?

edit. bomiko model s ma tacke przy raczce
www.sklep-tosia.pl/bomiko-model-s_p2556 i w miare tani

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-04-08 o 10:02
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 09:55   #4257
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym tak chciała
mnie zdecydowanie lepiej opisuje.. rzepa na przykład

:
wiem, że nieładnie się tak śmiać, ale fajnie to ujęłaś na pewno nie jest tak źle
Cytat:
a ile schudłaś?
9kg
Cytat:

A jasne, że później nie (jak się udaje), myślałam, że w ogóle jakoś wcześnie kładziesz, ale nie, normalnie. Może ząbki idą?
Chyba idą, ale kiedy przyjdą to ja nie wiem. Ma rozpulchnione na dole jakby dwójki i na górze tak samo, a z jednej strony na dole zaczyna jakby do góry wystawać i strasznie się ślini i pcha palce w to miejsce i popłakuje

Edit - ale to opisałam pięknie jak na polonistkę przystało na dole zaczyna do góry wystawać

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-04-08 o 09:57

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-08, 09:56   #4258
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!chciałam się zapytać o nosidła wiem o tuli a niepamiętam tej drugiej marki nosidła.możecie mi przypomnieć?pozdrawiamy z Mateuszkiem
Dziewczyny pisały o Womar i Bondolino.
Stary 2014-04-08, 09:58   #4259
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

No to super, że wreszcie jest lepiej Odpoczywaj a nie się za mycie okien zabrałaś. trzeba było się położyć na kanapie i napawać spokojem

Brawa dla Alicji

A jak z karmieniem? Masz coś zmieniać?

Takie mleko jest dobre, które dziecko dobrze toleruje. Jeśli Julek nie będzie miał żadnych negatywnych objawów po nanie to możesz dawać

Tassia nie wkręcaj sobie

U mnie też tak było, jak Ola miała 2 razy katar taki duży, to od odciągania była krew w końcu, zwłaszcza że też trzeba było z nią walczyć, bo wyła na widok fridy. Katar z reguły u nas trwał ok 8 dni a potem mijał sam

ok. 20:30

Zdrówka dla Amelki. Dobrze, że idziecie do lekarza

Ewacia - oby to nie byłą ospa

Inwersja - WOW ale Miłosz wymiata
dlatego napisałam,że bardzo często, lecz nie zawsze Ale takie mam obserwacje z życia i z forum

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Super!

Ślicznie pospał

A to ci dobry małżonek
My wczoraj też byliśmy w CH, bo Maję zostawiliśmy na godzinę w przedszkolu. Miałam w planie kupić Julce sukienkę na Chrzciny,ale d.u.p.a blada-nic nie ma Sobie szukałam spódniczki skórkowej(a raczej imitacji,haha ),ale też jakoś znaleźć nie umiałam. Godzina to stanowczo za mało. Musze się dzisiaj przejść,może coś wynajdę

Witam się z rana. Kawa wypita,sniadanie zjedzone i ruszam zaraz na siłkę
Jakoś już mi to w krew weszło i dzień bez siłowni powoduje,że czuję się jak słonica

matalku co pomoże na bolące kolana?
ale Ci zazdroszczę siłki, co wtedy robisz z Julką?

Cytat:

moja też duzo mniej śpi, wszystko ją ciekawi.

zazdroszczę zrzucenia wagi. mój mnie ciągle komplementuje,ale ja chciałabym jeszcze zzrzucić, czuję się jak słoń.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 10:02   #4260
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Tassia, Ty się znowu nie doszukuj nic nie powinien, wszystko w swoim czasie
no fakt

piszecie o tuli
ja obserwuje wszystkie aukcje od 3miesiwcy uzywanych tuli
schodza max w 3 dni a ceny od 330-390 wiec naprawde mozna smialo kupowac nowa bo uzywana napewno za 3stowki sie sprzeda

jestem w kolejce u lekarza
masakra
kaszle mnie od 5tygodni a dzis rano odplulam flegme z krwia
zesralam sie ze strachu i czekam u lekarza a maciej z moja mama sciagnieta z pracy

zlavjestem.na tesciowa na maxxa ale to w k.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości