Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-08, 14:48   #4351
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

pisałam Wam, że byliśmy w czw u alergolog naszej. wyżaliłam się jej na panią gastrolog i dowiedziałam się przypadkiem, że ją wywalają z LM pani alergolog wspomniała, że ma być nowa, jakaś jej znajoma, i że właśnie zastanawiała się dlaczego, bo szukali gastrologa na cito
myśmy nikomu nie zgłaszali swoich żali w LM, ale najwidoczniej inni tak
Stary 2014-04-08, 14:50   #4352
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
wiesz co mam wielką prośbę wrzuć linka gdzie kupowałas i napisz jak tam po spacerze w nosidle.pozdrawiam
kasiuna i Agnieszka
spacer super, Młody spokojny rozgladał si ei bardzo mu sie podobalo, nosidło śliczne i solidne
tz szedl w nim i bardzo chwalil a nosil 2 godziny mlodego, ja mialam tylko zalozone na chwile
mialam isc dalej ale zanosi sie na deszcz
i ialam zrobic fotki ale skapnelam sie jak wyjelissmy mlodego do wozka bo padl...

nie wiem jak sie ma do tuli ale ja polecam bardzo dobre nosidło
moze przy nasteonym skusze sie na tule to napsze recenzje hah

bralam ze smyka
http://www.smyk.com/womar-nosidelko-...t-niemowlaka-p
zamowilam w pt wieczorem a dzisiaj rano przywiezli
mojego koloru juz nie widze wzielam czarno szaro turkusowy

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 14:51   #4353
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
na ulotce napisali, że uczulonym na składniki i noworodkom/noworodkom wcześniakom. choć potem napisali, że dzieciom pow. 1 mca i poniżej 1 roku z zalecenia lekarza. nam lekarz zalecił ale w sumie jakby nie powiedział lekarz to sama bym nie wiedziała,że coś takiego istnieje

na opakowaniu jest, że niby łagodzi objawy schorzeń alergicznych: skóry, układu oddechowego, alergii pokarmowych i polekowych.
ale byliśmy u lekarza z chrypą i na chrypę to kazała dawać. zawsze można też farmaceuty zapytać.

nie znam się na mm, ale czasem myślałam co mu dam jak zejdziemy z nutra i czytałam sobie opinie na bangla, i przy NAN tak jak Matal pisała ludzie wspominają o kłopotach z brzuszkiem
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ro-3-nan-pro-4
rzecz jasna nie wszyscy
Męża wysłałam do apteki i zakupił Fenistil. Farmaceutka podała taką samą dawkę, jaką Ty stosowałaś. I tak czytam ulotkę, i te kropelki są też na świąd, i że dziecko lepiej śpi po tym. Podam mu na noc.
Dzięki
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 14:53   #4354
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
no a o tym co myślicie? http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...104760881.html

A co do mleka to my pijemy nan i nic się nie dzieje,ale słyszałam o problemach brzuszkowych i o zaparciach bo ciężki skład i dużo żelaza jest.Lekarka nic nie mówiła,że złe mleko dajemy.
to jest ergonomiczne
womar.pl zobacz na ich stronie w zakladce kontakt gdzie mozna nabyc ich nosidla oryginalne
min smyk i jacys sprzedawcy na allegro

Aleksander
Stary 2014-04-08, 14:57   #4355
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
no fak
zamknac sie w domu i obkladac dziecko poduchami

mozesz podawac od urodzenia sie dziecka
glukoza jest ok
pytanie po co?
jaka ma wartosc odzywcza?
po o dziecko przyzwyczajac do metabolizmu cukru?
i jeszcze pare pytan bym znalazla

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

ahhh ktos pisal ze w dwa tygodnie dziecko nie przybralo nic
u nas bylo dokladnie to samo ale lekarka powiedziala ze to normalne jak sie dzieci duzo ruszaja
Dziewczyny, a czy Wy same nie jadacie cukru? Jecie tylko rzeczy bez cukru, soli i innego "zła" w składzie? miałam sie nie odzywac, ale nie moge juz...ile bylo pisania o wpierdzielaniu slodyczy i chipsow nie badzmy hipokrytkami - piszę ogólnie, nie akurat do Ciebie Tassiu. Nie zrobimy krzywdy dziecku niewielka iloscia cukru czy soli. Wiadomo, nie chodzi o to by dziecko zamiast obiadu jadlo czekoladę...!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-08, 14:57   #4356
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jeszcze mnie t. wkurza
- przez nas dziecko nie siada bo go za malo kladlismy na brzuchu.Dodam, ze do 3 miesiecy darl sie na brzuchu jak obdzierany ze skory i rzeczywiscie malo byl, ale potem nadrobil zaleglosci.I wielce zdziwiona, ze jak bylismy na bilansoe to nas nie wyslano na rehabilitacje z tego powodu, ze nie siada.Nie wiem co to za nagonka na to siadanie, przeciez on ma 2 miechy na to na luzaku jeszcze
-idziemy z dzieckiem na wesele.Nie pobawimy sie ani nic z tego powodu.Jak sie ma dziecko to sie na wesela nie chodzi
Do siedzienia ma czas. Na pewno nie jest opóźniony, by na rechabitację trzeba było chodzić.
My w maju wybieramy się na wesele. Adasia zabieramy ze sobą, ale nie na całe wesele. Planujemy go odwieźć do chrzestnego.
Nie zgadzam się, że jak ma się dziecko to nie można iść na wesele. Chrzestni, dziadkowie mogą zostać. Za często na wesele się nie chodzi. My wyznaczyliśy max 2 na rok. Raz dostaliśmy trzy zaproszenia, to na jedno nie poszliśmy. Dwa zaproszenia to były ponad 200 km. Sam dojazd z bramkami kosztuje nas ok 200 zł.
Stary 2014-04-08, 14:58   #4357
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy Wy same nie jadacie cukru? Jecie tylko rzeczy bez cukru, soli i innego "zła" w składzie? miałam sie nie odzywac, ale nie moge juz...ile bylo pisania o wpierdzielaniu slodyczy i chipsow nie badzmy hipokrytkami - piszę ogólnie, nie akurat do Ciebie Tassiu. Nie zrobimy krzywdy dziecku niewielka iloscia cukru czy soli. Wiadomo, nie chodzi o to by dziecko zamiast obiadu jadlo czekoladę...!

Aleksander
Stary 2014-04-08, 15:00   #4358
Agnieszka257
Raczkowanie

dzięki
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:06   #4359
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Motyl kupowałaś lub widziałaś gdzieś fajna kieckę na nasze biodra? na chrzciny i wesele wszystkie imprezy razy dwa,wiec 4 wyjścia mam

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:19   #4360
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
dlatego napisałam,że bardzo często, lecz nie zawsze Ale takie mam obserwacje z życia i z forum

ale Ci zazdroszczę siłki, co wtedy robisz z Julką?

.
Tz zostaje z dziewczynami
Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Szczerze to przymykam oko na cukier w kaszkach.
Ja też

Cytat:

Podpisują się obiema rękami o nogami...
Wole jednak nie pisać ,bo wiem jaka burza się rozpęta...

madziuchna
przepraszam Cię Kochana,jeśli nie zauważyłam Twojego posta....
A bierzesz coś na to? Bo ja kupiłam ostatnio witaminę D i calcium.
Wydaję mi się,że za mocno cwiczę,stąd to wszystko :/

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:20   #4361
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Hej!
Za godzinę idziemy do lekarza, bo Julek ma jakieś pomarańczowe suche plamy na rączkach Kurde, tak to jest, że z maluchami dosłownie co tydzień się biega...
kurczę ja oprócz szczepień byłam tylko raz, z uchem.
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
nie mam jak nadrobić póki co adi mi co chwile o coś beczy i sebek też bo nie mogę mu zniknąć z pola widzenia
a u adriana jednak to ospa ma póki co 2 krostki ale już na 100 procent ospowe czekam na wysyp nocny i marudzenie przez najbliższy tydzień że z domu nie wyjdzie o co już dzisiaj wył kilka razy z ena polu ciepło i żeby pójśc na spacer...oj chętnie ale czeka mnie najbliższa wiosenna pogoda w 4 ścianach
zdrowka dla Majeranka
Cytat:

ale w ergonomicznych nie mona przecie przodem?

ja często widuję biedne dzieci w wisiadełkach

dzisiaj w ogóle uznałam,że będę o wiele czzęściej chodzić z nosidłem, bo pod moje góry to mega wysiłek i brzuch mi się poci i spalam z niego tłuszcz. chyba:P
dzięki
no ja wiem, że nie można przodem, ale ona niosła.
Cytat:

ja zawsze sypię trochę soli jak coś robię dla Korna. a do kaszki dodaję mu trochę syropu z agawy.

Byliśmy na długim spacerze, teraz Korn znów śpi, a ja wpierdzielam cukierki.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-08, 15:22   #4362
87czarna
Zakorzenienie

ewaciaJa tez miałam Haucka(co prawda inny model) ale pozbyłam się go w miesiąc! Totalna tandeta. Wszystko się w nim ruszało i miałam wrażenie,że zaraz się rozleci...
Mam kiepskie wspomnienia,także jestem na nie

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Zjedliśmy obiad i lecimy na mały spacerek z dziewczynkami
Będę wieczorem, to może uda mi się trochę poudzielać

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:28   #4363
butterfly20
Zakorzenienie

Matal rzucisz mi linka do tego ciasta zz budyniem?bo gdzieś mi się zapodział,a chcę jutro zrobić. A przeszukałam posty i nie mogę znaleźć

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:32   #4364
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ja sie soli boje bo jednak obciaza niegotowe na to nerki.Nie podoba mi sie tez bezsensowne sypanie cukru np. do wody, albo do herbaty.Ale ta mala ilosc cukru w kaszce...I on ja chetnie je, a nie trzyma w buzi..

A co do niedawania dzieciom slodyczy przez iles tam lat to juz troche paranolia, potem jak juz bedzie starsze i bedzie milo jakies swoje kieszonkowe albo dostanie od kogos poare groszy to bedzie kupowalo te slodycze na potege i jadlo jak rodzice ie widza.Wiem bo sama tak robilam, to co w domu bylo zabronione "zdobyalam" ukradkiem.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

A kiedy dziecku mozna dac budyn?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:33   #4365
nena_milka
Wtajemniczenie

nie daję soli ani cukru be WG MNIE nie jest to niezbędne. Na upartego to mamy bana na cukier i sól od pediatry, tak jak wszystkie niemowlaki w Norwegii, ale pomijając to nie wiem po co mam słodzić skoro zjada bez cukru. A przy okazji twierdz, że tak zdrowiej. To samo sól. Każdy daje dziecku co chce prawda? nikt nikogo nie linczuje przecież za dawanie kaszki z cukrem.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:33   #4366
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

ja bardzo ograniczam cukier i sól,ale ja też ogólnie nie lubię zbyt słonych rzeczy. tylko co do soli, to dziecku dawac nie można ze względu na nerki. co do cukru to w przyszłości jak najbardziej,choć na pewno z pewnymi ograniczeniami, a po co dawać teraz?nie widzę żadnego sensu. myślę,że już teraz kształtujemy nawyki żywieniowe naszych dzieci w przyszłości,chciałabym,że by Natalka miała lepsze niż ja, tym bardziej,że otyłość,wysoki cholesterol, zawały serca itp. to choroby cywilizacyjne na ten moment.

Stary 2014-04-08, 15:35   #4367
inwersja
dryfuję słowami

burza i leje

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-04-08 o 15:39
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:37   #4368
misia332
Zakorzenienie

wiecie coś, aż z ciekawości wyjęłam cztery słoiczki z nestle, warzywno-mięsne. W kazym jest sól.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:38   #4369
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
burza
hehe przypominał mi się taniec o deszcz i kilka innych głupawek z poczekalni Foki

07-04-2015 Kamiś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-08, 15:39   #4370
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
burza
dlatego ja sie nie odzywam

dzieki jeszcze raz za zyczenia zdrowia przyda sie bylam u lekarza, rozklada rece, dala skierowanie na mocz jeszcze. ledwo wyszlam telefon z przedszkola ze Blanka na podlodze zasnela bawiac sie i tempka 38,4
w domu juz 39,3 wiec faaaajnie. jak ma jedna i druga to wirusisko sie przypaletalo. Blanka doslownie nie do zycia, wyla, co rusz zasypiala ale po lekach sie ogarnela i jak nowo narodzona Amelka wali okropne kupki, ale tempki juz zero i wrocila totalnie do siebie. tak wiec dzieki jeszcze raz za kciuki
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:40   #4371
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Motyl kupowałaś lub widziałaś gdzieś fajna kieckę na nasze biodra? na chrzciny i wesele wszystkie imprezy razy dwa,wiec 4 wyjścia mam

daaaawno nie chodziłam po sklepach,także nie wiem co jest. Ale ja na pewno lubię siebie w sukienkach opinających biodra i prostych do dołu, jakieś plisy i fałdy, bombki,zwężane odpadają, niestety no i na pewno nie satyna, w tejże biodra wyglądają źleeeee.a jak szukałam kiecy na chrzciny to jednak najbardziej mi zależało na ukryciu brzucha, a kiecka była z jerseyu.

Stary 2014-04-08, 15:45   #4372
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
zapomniałam wam wczoraj pochwalić tż ze zabrał mnie na zakupy i mieliśmy magiczne calutkie 50 min żeby to zrobić i kupiłam spodnie habrowe /tż niezbyt zachwycony bo wg niego nie pasują do mojej pupy takie spodnie ale ja sie uwziełam/ i trzy bluzki z krótkim rękawkiem a mierzyłam pińcet rzeczy serio i to tż wszystko mi wyszukiwał az jakaś babka mówi mu niech pan żone zostawi i niech sobie kupi to co chce a ten jej mówi że jak go nie bedzie to nic nie kupie i on mnie musi zmusić
jestem prawie zadowolona ...prawie bo.....w większości rzeczy wyglądałam niezbyt korzystnie niby waże tyle co przed ciąża a wyglądam okropnie ..wszędzie fałdki coś czuję że wrócę na wątek z ćwiczeniami
super że zakupy udane

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
właśnie dostalam meila z rabatem do H&M i nei trzeba go nawet drukować wystarczy pobrać na telefon haha może ukryje coś przed TŻ bo tak to on mi drukuje w pracy bo ja w domu to tak często drukuje że mi tusz zasycha bo zapominam trząsać drukarką raz na jakiś czas
ja chyba też na tel muszę pobrac, tylko jeszcze nie wiem jak?

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
wczoraj jak byłysmy z mamą na zakupach, to widziałam babkę, miała nosidło chyba Tulę, ale napewno ergonomiczne. Ale to nic miała ze sobą 2miesięczne niemowlę, które płakało wniebogłosy, wsadzone przodem do świata !!! Smoczkiem mu buzię zatykała.
o jejku, biedne maleństwo

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Antek kończy dziś 7 miesięcy

Snow, Endżi BRAWO DLA WASZYCH MALUCHÓW

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Wrzucaj, pomożemy
Bujaczek ten, który chcę, to starszy model i trudno go dostać w normalnej cenie, a ten który jest, nie ma nóżek z tyłu i się boję, że będzie mało stabilny
Z kojcem to w ogóle padaka, bo nie wiem czy chcę taki siatkowy, czy tylko płotek, a jeśli płotek to czy drewniany czy plastikowy... Każdy ma swoje zalety, każdy ma jakieś ale i tak od dwóch tygodnie dumam
numerki:
1. http://allegro.pl/numer-na-dom-20-cm...046464695.html

2. http://allegro.pl/numer-na-dom-domu-...069707790.html

3. http://allegro.pl/tabliczka-z-plexi-...074155298.html

4. http://allegro.pl/numer-na-dom-liter...128413371.html

5. http://allegro.pl/tabliczka-adresowa...116752137.html

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ukwitne w tej przychodni. za godzine musze karmic malego, a przede mna dalej sporo osob bo babka po 30minut jedna osobe przyjmuje
pytam takiej laski czy bylaby tak mila mnie przepuscic bo dziecko musze za godzine nakarmic a i tak hyba nie zdarze
a ta do mbie ze Nie bo ona potrzebuje zwolnienie na uczelnie
ale pinda malinda...
Stary 2014-04-08, 15:48   #4373
papuga_69
Zakorzenienie

karolson współczuję przeżycia, dobrze że wózek się nie przewrócił

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:50   #4374
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dlatego ja sie nie odzywam

dzieki jeszcze raz za zyczenia zdrowia przyda sie bylam u lekarza, rozklada rece, dala skierowanie na mocz jeszcze. ledwo wyszlam telefon z przedszkola ze Blanka na podlodze zasnela bawiac sie i tempka 38,4
w domu juz 39,3 wiec faaaajnie. jak ma jedna i druga to wirusisko sie przypaletalo. Blanka doslownie nie do zycia, wyla, co rusz zasypiala ale po lekach sie ogarnela i jak nowo narodzona Amelka wali okropne kupki, ale tempki juz zero i wrocila totalnie do siebie. tak wiec dzieki jeszcze raz za kciuki
sajgon! db że już lepiej

eeee tam burza

mamy drugiego zęba, ale zaczynam podejrzewać, że to nie koniec, bo jak jej na górze palcem pojechałam to jej się darcie wyłączyło
Stary 2014-04-08, 15:52   #4375
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
daaaawno nie chodziłam po sklepach,także nie wiem co jest. Ale ja na pewno lubię siebie w sukienkach opinających biodra i prostych do dołu, jakieś plisy i fałdy, bombki,zwężane odpadają, niestety no i na pewno nie satyna, w tejże biodra wyglądają źleeeee.a jak szukałam kiecy na chrzciny to jednak najbardziej mi zależało na ukryciu brzucha, a kiecka była z jerseyu.
tez takie lubie i szukam
do świąt muszę znaleźć bo mamy w rodzinie chrzciny (mąż będzie chrzestnym )

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-04-08, 15:56   #4376
nena_milka
Wtajemniczenie

http://sztukaodzywiania.pl/component...odyczy-w-zyciu

no znalazłam! szukałam tego od rana
Stary 2014-04-08, 15:56   #4377
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a budzi Ci się w nocy?

ja może jutro się eksmituję do pokoju obok a Młodego zostawię z P. chociaż ja nie lubię sama spać
na jedzenie:ehem :

po dzisiejszej nocy tez miałam plan iśc na kanapę budziła się z płączem, później się rozgadała ale zasnęła

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
hej laseczki

nie nadrabiam Was dzisiaj bo juz nie mam sily
chciałam tylko się pochwalić, że ALICJA skończyła dzisiaj 8 miesięcy!!!

nadrabiać będę Was w środę pozdrawiam Was kochane i wrzuciłam Wam fotki w K.
zdrówka!

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

Mały uspiony, ale po ciężkiej walce...
ja już nawet nie marzę o tym kiedy on zacznie normalnie spać, bo mam wrażenie że to juz niegdy nie nastapi...

Uwaga chwalę się
Młody, tak jak wspominałam, nadal sie nie przekręca, natomiast oprócz coraz sprawniejszego pełzania zaczął od wczoraj stawać w pozycji na raczki na chwilkę i gibać się w przód i tył cudny widok
współczuję u nas ostatnio cyrki z zasypianiem w dzien, mam ochotę Ją udusić

i gratulacje

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
oprocz tego jak pisalam noc tamta byla okropna i w dzien tez nie bylo lepiej ale mam chyba winowajcę.....uwaga uwaga Julce wyrzyna się pierwszy ząbek juz krechę widac i kawałek zębolka i ostry strasznie
za ząbka

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

tak jesteś patolem z Ukrytej prawdy
dizys
Stary 2014-04-08, 16:00   #4378
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
sajgon! db że już lepiej

eeee tam burza

mamy drugiego zęba, ale zaczynam podejrzewać, że to nie koniec, bo jak jej na górze palcem pojechałam to jej się darcie wyłączyło
natchnęłaś mnie, sprawdziłam i stuka na dole
sprawdzałam pare razy, po czym jak puściłam młodego to zwiał do kuchni, więc chyba miał dość
Stary 2014-04-08, 16:06   #4379
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Ale Wam dobrze ze spaniem Waszych dzieci.Moja nie dość,że pobudki co chwilę z niewiadomych powodów,z zarzucaniem i opuszczaniem z impetem nóg,to do tego co dwie godziny karmienie.:banghead: Jestem mega niewyspana.Jak ja mam żyć!!!Czy to się kiedyś unormuje???Mam już dość,naprawdę

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
szczerze współczuję

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

marzenie
szkoda, że mój nie wpadnie na taki pomysł, choć ja i tak wolę wstawać niż mu odciągać mleko na noc
u mnie to standart, jak ma wolne to On wstaje, czasem ja się zlituję, wstanę w nocy na butlę ale zazwyczaj wtedy zabiera szoguna do drugiego pokoju a ja śpię

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość

ja chodzilam na nfz przez cala ciaze i bral mnie od razu z miejsca bo kolejek prawie nie bylo
gdybym miała bezproblemową ciążę to też bym przechodziła na nfz

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
anutka na stronie Tuli sa zdjecia użytkowników nosidel i naprawdę mix wzorów, ciezko wybrać najbardziej popularny http://www.babytula.pl/pages/galeria
Ale sie nakręciłem na nosidlo
Chyba kupie w rowerki. Tak sobie myśle, ze podejde do wyboru koloru nosidła, jak do wyboru koloru wózka, ma pasować do mamy, a nie do dziecka
mi też się Kaśkowe rowerki podobają

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
A tu trzeba zdecydować jaki kojec i który wzór bujaczka
Ja się pytam od czego mam męża i ojca dziecka, na co usłyszałam "Bo Ty potem powiesz, że chciałaś inny, a poza tym ja jestem od płacenia, a Ty od wybierania"... aha
hehe
też muszę popatrzeć na kojce
Stary 2014-04-08, 16:06   #4380
nena_milka
Wtajemniczenie

inwersja no moja jeszcze nie umie uciekać nie zdziwie się jak powiesz, że na dwóch nogach wziął i poszedł

ale sobie dzisiaj z wami popisałam, dawno mnie tu nie było tyle ale moj stary już się zbliża, już puka do mych drzwi, pobiegnę go przywitać.... itd

pewnie jeszcze wpadnę potem z tel
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości