|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cześć
agunia gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny podziwiam za ogarnianie wątku, ja nie daje rady, ciągle mam coś do robienia, a czasem jak Jaś śpi też ucinam sobie drzemkę. Jasio rośnie jak na drożdzach-aż za dużo Dziś skonczył 5 tyg, a od soboty czaruje nas swoimi usmiechami |
||
|
|
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
opis porodu
Jak wiecie martwiłam się czy Tż zdąż na poród i teraz uwaga ... Tż przyjechał w sobotę 29.03 a mnie skurcze wzięły o 2 rano 30.03. Najpierw były co 15 min potem co 10 potem kolejno co 7. Tż nie budziłam czekałam aż się wyśpi do 8 rano jaj się przebudziła starsza córcia i przyszła do nas budząż Tż więc mu powiedziałam aby się szykował (psychicznie) bo jedziemy zaraz na porodówkę. Jego mina bezcenna w szpitalu byliśmy o 9. Badnie ginekologiczne na trakcie wykazało 3 cm rozwarcia. Zostałam podłączona pod KTG i tutaj uwaga skurcze pisały się bardzoooo słabo bo tylko 20, 30 .... ja chodziłam i kazał mi się położyć bo tym chdzeniem nic nie wskóram, myślałam że go tam rozszarpie. No ale następne KTG małe skurcze pokazały a mnie jeszcze bardziej bolało niż poprzednio i mówiłam do Tż że ten sprzęt mają do dupy bo gówno pokazuje. Położna na wszelki wypadek zrobiła mi lewatywę przed tym drugim KTG. Przyszedł PAN doktor, spojrzał na wyniki i uznał że mają mi szykować miejsce na oddział. Położna przyszła, ja siedziałam na piłce i powiedziała abym się położyła na łóżku i trochę odpoczęła. No to ja w nerwach się położyłam, nie zeszło 5 min i jak mnie wziął pierwszy skurcz party to myślałam że zejdę na tym łóżku, położna biegiem do mnie ze swojej kanciapy, zadzwoniła po całą ekipę i zaczęło się. Przy 4 partym urodziłam Patrysię ![]() Za dwie godzinki przyjechała starsza córcia i pierwsze jej słówka jak zobaczyła siostrzyczkę to: JEST IDEALNA A teraz uciekam bo mi mała się obudziła na karmienie
07.10.2009 M. 30.03.2014 P. Szczęścia moje dwa plus Mąż Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2014-04-08 o 17:08 |
|
|
|
#3363 |
|
Zadomowienie
|
Pola, Agunia-
Co do Sab Simplexu- to sa tylko takie krople tu w DE. Elunka ma dokładnie te o których mówiła Mona. Ja używałam Lefaxu- działał dobrze, ale juz nie jest potrzebny. Co do pieluszek- używam pampers new baby- 1 i 2 oraz pieluszek z DM Babylove- sa troche mniejsze, więc wskakujemy powoli na 3, a jakosc mają całkiem dobrą. Na próbę miałam tez lidlowe Toujours- beznadziejne. Maść- dostałam Purelan- bardzo dobry. A sutki do tej pory smaruje swoim mlekiem, chociaz karmienie juz zupełnie mnie nie boli. Ale tez miałam kryzys 3. tygodnia. Lewek- kciuki na jutro, czarnamadonna- Elunka- szwy chyba mi juz powypadały, ale blizne czuje niestety i zobaczymy jak to będzie... @ nie mam i mam nadzieje jeszcze długo nie dostane. A antykoncepcje chce hormonalną od gina- wizyta za 2 tygodnie. Ela- ja tez staram sie nie przegrzewać Małej, ale i tak jej wychodza potówki. W nosidle jest dosc ciepło i musiałabym ja na golasa nosic przy temperaturach, które były u nas ostatnio. Ale teśc jak był, to sie cały czas o czapke i kurtke upominał- a były 24 stopnie, czyli więcej, niz mam w domu ![]() Co z dzieckiem w domu: W domu praktycznie nie włączam teraz tv. Leci radio, płyty i komputer mam włączony. Czytam ksiązki, a jak jest TŻ to dużo gramy w planszówki.
|
#3364 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
:brokuł: dla Was Cytat:
![]() Cytat:
wysłane z smartfona
|
|||||
|
|
|
#3365 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj o Tobie myslalam i wywolalam Cie myslami.oj zdarza sie ![]() Cytat:
trztmam kciuki i czekamy na wiesci Cytat:
ale masz tesciowa jakie grzeczne dziecko ![]() Cytat:
A tak serio to w dzien tylko jedna drzemka, wiec ja tez a w reszte dnia na raty nadrabiam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Ela mam być na 10 a o 11 cięcie. Wyjazd ok 7, jeszcze Miśka do babci odstawiamy. Będę tęsknić. Dam Wam znać po wszystkim
Jeszcze tylko nocke przetrwać, bo przecież cały czas drżę czy wcześniej się nie zacznie. Ale dziś baby na rynku powiedzialy mi ze w najbliższych dniach nie urodzę ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3367 | ||
|
Rozeznanie
|
gratulacje!!!!!!!!!
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3368 | ||
|
Moderator
|
Czasem tak
![]() Cytat:
![]() Ale szybko zlecialo ![]() Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystkiego najjjjjjj ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- gratulacje!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#3370 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj nie. Cytat:
Cytat:
absolutnie bym nie płaciła. O! To muszę szybko moja wyspę marzen wyciagac z czelusci szafy ![]() Cytat:
U nad burza idzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3372 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Gratuluje świeżo upieczonym mamuśkom! ![]() Lewek-będę trzymać jutro za Ciebie kciuki! A u mnie dziś "wesoło". Przypomnę, że w 24 tygodniu ciąży założono mi cewnik JJ (Córcia uciskała mi na moczowód, nerkę mi zatkało-stąd decyzja o cewniku-w poprzedniej ciąży też go miałam). I wyobraźcie sobie, że ON mi dziś wypadł!!!!! |
|
|
|
#3373 |
|
Wtajemniczenie
|
Lewek
![]() powodzonka! ![]() Niutka oj to kiepsko ;/ ciekawe co gin zadecyduje, elunka u nas wlasnie przeszla burza i niezly deszcz i juz straz pozarna w ruchu, ![]() nam minelo 5 tygodni, nie krwawię juz w ogóle od kilku dni a najgorsze jest to ze od około 2 tygodni nie schudłam nawet grama nie wiem co jest zgrane. waga staneła i stoi w miejscu ![]() a gdzies 10 kg chciałabym zrzucic ![]() chyba zaczne juz cwiczyc ![]() wy chudniecie? nadal samoistnie??
|
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Castia, 5 tygodni to bardzo malo czasu, czesto chudnie sie przez kilka miesiecy po porodzie
tak w ogole, to wszystkim tutaj spada waga zastanawiajaco szybko, bardzo rzadko sie z tym spotykam w pracy tak wiec uwazam, ze spokojnie ![]() czesto po drugim dziekcu chidnie sie dluzej, o ile sie schudnie
|
#3375 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze 6 kg na plusie mam, no i brzuszka kawalek
|
|
|
|
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łoboziu żeby położna takie bzdury wygadywala... Cytat:
Dzięki Dziewczynki za kciuki tylko przetrwać nocke zostało. Mam nadzieje ze będę spala. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#3377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no wlasnie jak czytam dziewczyny, ze one juz mają wagę sprzed ciązy to mnie cos trafia . bo nie dosc ze mi zleciało tylko kilka kg to waga stanela i nic sie nie dzieje. a niby przy KP sie tak pieknie chudniemit!
|
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zadomowienie
|
Pola GRATULACJE
Koziemleko Maja też się ślini i robi bąbelki Cytat:
Do wagi z przed ciąży brakuje mi 9kg
|
|
|
|
|
#3379 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
u mnie prawie identycznie jest powoli bede sie zaprzyjazniac z chodakowską
|
||
|
|
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
Lewek - kciuki za jutro
Pola - wreszcie się doczekałaś, gratuluję! Mamuśki, sprzedaję wózek i kupuję inny. Pochwalcie się czym jeździcie i jak się wam sprawuje na dziurawych chodnikach/polnych czy leśnych dróżkach? Mutsy evo, który mam jest fajny ale do jazdy po równych chodnikach i galeriach handlowych. Chcę coś na pompowanych kołach, waga nie gra roli bo okazuje się że i tak najlżejszego z lekkich wózków nie daję rady wnieść czy znieść na 1 piętro.
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tako ballila. Koła duże pompowane. Super się go prowadzi po każdej powierzchni. Jest ciężki. Ale ja go nie wnosze tylko wciągam po schodach z dzieckiem w środku. Zazwyczaj na pół piętro gdzie najczęściej zostawialam. Ale kilka razy wciagnelam go na 3 piętro
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam tez bartatine z zawieszeniem na skórzanych paskach, ten się nadaje na przełaje i wielkie nierówności wydaje mi się, że obydwa są godne polecenia
|
|
|
|
|
#3383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja.chudlam pięknie pierwsze dni po powrocie do domu - w dniu wyjścia ze szpitala miałam na plusie 9 kg. Teraz Zostalo 5-6 kg - zależy kiedy sie waze, i.nie bardzo chce zejsc.nizej. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3384 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek trzymam mocno kciuki
ja niestety nc nowego. byłam na ktg, skurcze sa nawet wysokie do 99 ale co z tego, jak nieregularne i wg gina nieefektywne bo rozwarcia brak. kazal mi przyjsc za tydz i wtedy da skierowanie do szpitala. tylko bez sensu mam tyle czekac i sie meczyc jak znowu sie pewne skonczy cc.....grrrrrr i pewnie znowu 14 dni po tp urodze.słonica. po tej wizycie to juz mnie te skurcze wk..iaja bo wczesniej to je znosilam bo mialam nadzieje , a teraz juz nie mam![]() wózek- ja przy tymku mialam Baby active breaker, piekne toto nie jest, ale idealne na lasy, trudne drogi itd. tylko,że ciezki dosc.koła pompowane teraz kupilismy chicco urban, leciutki ale zobaczymy jak sie sprawdzi. |
|
|
|
#3386 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za pierwsze usmiechyCytat:
mimo, ze trafilas na jakis cepow, to chyba nie bylo tak zle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
za wizyteja to jeszcze samoistnie tyje nie dobijaj mnie ![]() Cytat:
ale nie dziwie sie, ze jestes poirytowana, historia sie powtarza
|
|
|
#3387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mieszkam pod miastem wiec chodników gdzieniegdzie brak a wózek daje rade wszędzie![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Co do wagi, ja przytyłam w ciąży 20kg i został mi tylko kilogram do wagi sprzed ciąży...ale brzuch okropny...obwisly i w rozstępach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Ela87 nie wiało mu bardzo to dzisiaj bez czapki był, a ciepły cały czas..
czarnamadonna1982 lutien Tequillla smaruje purelanem ![]() Byłam na drugim spacerze i mnie deszcz złapał że biegłam do domu na szczęście mały suchutki pola_m gratuluję martorka brawa dla tygodniowego Pawełka Lewek uparta8210 a Cie nie badali czy masz później rozwarcie, dobrze że im na nosie zagrałaś ![]() ja nie chudnę, ale zaraz zaczne tyć ja mam więcej niż kawałek
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-04-08 o 22:22 |
|
|
|
#3390 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() piękny przyrost!!!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2014-04-08 o 22:45 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

Dziś skonczył 5 tyg, a od soboty czaruje nas swoimi usmiechami
do 8 rano jaj się przebudziła starsza córcia i przyszła do nas budząż Tż więc mu powiedziałam aby się szykował (psychicznie) bo jedziemy zaraz na porodówkę. Jego mina bezcenna
w szpitalu byliśmy o 9. Badnie ginekologiczne na trakcie wykazało 3 cm rozwarcia. Zostałam podłączona pod KTG i tutaj uwaga skurcze pisały się bardzoooo słabo bo tylko 20, 30 ....
ja chodziłam i kazał mi się położyć bo tym chdzeniem nic nie wskóram, myślałam że go tam rozszarpie. No ale następne KTG małe skurcze pokazały a mnie jeszcze bardziej bolało niż poprzednio i mówiłam do Tż że ten sprzęt mają do dupy bo gówno pokazuje. Położna na wszelki wypadek zrobiła mi lewatywę przed tym drugim KTG. Przyszedł PAN doktor, spojrzał na wyniki i uznał że mają mi szykować miejsce na oddział. Położna przyszła, ja siedziałam na piłce i powiedziała abym się położyła na łóżku i trochę odpoczęła. No to ja w nerwach się położyłam, nie zeszło 5 min i jak mnie wziął pierwszy skurcz party to myślałam że zejdę na tym łóżku, położna biegiem do mnie ze swojej kanciapy, zadzwoniła po całą ekipę i zaczęło się. Przy 4 partym urodziłam Patrysię 
Zadrówka dla Was

jakie grzeczne dziecko 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)