Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-08, 19:56   #4111
Klaudenc
Moderator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Dobry? Mam go, podobnie jak odżywkę malinową, ale kupiłam ten zestaw bardziej z przymusu niż z wyboru. Po prostu, kiedy tu przyleciałam, musiałam na szybko kupić jakiś szampon i odżywkę... Trochę się bałam, że krzywdzę nim moje włosy...
Zrobiłam tak samo przyjeżdżając tutaj, aleo dżywki wybrałam inne. Potem uźywałam też innych wersji bo te szampony są dosć proste i moim włosom pasują. Ten akurat jest dosć mocny, dlatego lepiej go rozcieńczać z wodą aczkolwiek nie jest taki mega rypacz. Najlepsza jest wersja miętowa - przyjemnie chłodzi skalp i jest chyba taki najmniej 'rypiący', aczkolwiek odżywkę po tym najlepiej treściwszą, żeby coś emolientowego miała.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:08   #4112
BlackCherryLBN
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Kocham Twoje hery, jak dla mnie ideał pod względem długości, skrętu, gęstości grubości i koloru *,* farbujesz czy naturalki?
Dziękuję Farbowane, naturalnie mam nietwarzowy blond

Teraz siedzę z 'ananasem', mam nadzieję, że jutro się ładnie zreanimują rano. Jeśli się nie uda to

Zmieniła mi się porowatość, może kupię kokosa do olejowania Któraś z Was używa do kręciołków?
BlackCherryLBN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 21:45   #4113
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez BlackCherryLBN Pokaż wiadomość

Teraz siedzę z 'ananasem', mam nadzieję, że jutro się ładnie zreanimują rano. Jeśli się nie uda to

Zmieniła mi się porowatość, może kupię kokosa do olejowania Któraś z Was używa do kręciołków?
To fajny ten kolor masz Ci powiem, naturalnie wygląda.
Kokos jest mega jeśli komuś pasuje - u mnie działał cuda na zdrowszych i mocniejszych włosach, bardzo lubiłam odżywki z kokosem jak i sam olej. Teraz mam wyzszą porowatość i nie sprawdza się już, a szkoda : ( I nie jest drogi, firmy ktc rafinowany z 15 zł kosztuje 500 gram.
Stary 2014-04-08, 21:57   #4114
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Zrobiłam tak samo przyjeżdżając tutaj, aleo dżywki wybrałam inne. Potem uźywałam też innych wersji bo te szampony są dosć proste i moim włosom pasują. Ten akurat jest dosć mocny, dlatego lepiej go rozcieńczać z wodą aczkolwiek nie jest taki mega rypacz. Najlepsza jest wersja miętowa - przyjemnie chłodzi skalp i jest chyba taki najmniej 'rypiący', aczkolwiek odżywkę po tym najlepiej treściwszą, żeby coś emolientowego miała.
- Odżywkę wzięłam, bo promocja była Już na wykończeniu.

A czy któraś z Was, dziewczyn z UK, używała może pianki z TRESemme? Jestem teraz na nią zdana do czasu przyjścia paczki z PL.

I może macie do polecenia jakieś odżywki, które nadadzą się do mycia?
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 23:18   #4115
wikaa24
Rozeznanie

dziś wpadłam do hebe, no bo w końcu -30% na włosowe produkty kupiłam proteinowego Gilss Kurra bez silikonów, i zastanawiałam się nad Kallosem Keratin, miałyście? jaki on jest? bardziej jak Potters, taki mało treściwy i bezpłciowy, czy bardziej jako normalne d/s?
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 06:59   #4116
takajedna4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość
dziś wpadłam do hebe, no bo w końcu -30% na włosowe produkty kupiłam proteinowego Gilss Kurra bez silikonów, i zastanawiałam się nad Kallosem Keratin, miałyście? jaki on jest? bardziej jak Potters, taki mało treściwy i bezpłciowy, czy bardziej jako normalne d/s?
A jaki jest to Gliss Kur bez slikonów?

przepraszam za wtrącenie, ale podczytuję Was zawzięcie, szukając ratunku dla moich fal

<3!

http://www.suwaczek.pl/cache/68248416b8.png
takajedna4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 08:34   #4117
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
Alleluja! Odnalazłam w Bonarce właśnie. Ale kiedyś jak patrzyłam to nie było :/ mam jeszcze troche Artiste (niestety niebieski bo fioletowego brak i gorzej bo już nie widziałam Artiste od jakiegoś czasu w ogóle) ale wzięłam zdobycz na zapas. No i Alterra mi się powoli kończy więc będę BD testować w ogóle to dziś stwierdziłam, że od co najmniej pół roku chodzę tylko non stop w rozpuszczonych więc przydałoby się trochę poszaleć dla odmiany z upięciami. Klamerki i gumki bez metalu kupione. Witaj wiosno na mej głowie!
Cieszę się, że go znalazłaś Ja mam jeszcze gumowy i elastyczny, tak samo fajne, jak mrożący, wiem, że Basia używa ich też wymiennie

Cytat:
Test zrobiony. Z przodu jestem zadowolona, niestety tył to tragedia więc nawet nie zrobiłam zdjęcia Wiem, że stać je na więcej . Następnym razem dam więcej żelu. Chociaż możliwe, że wina leży w cięciu
1- przód dzisiaj
2- przód dzisiaj
3- tył z tamtego roku
Wyglądają cudownie - przynajmniej z przodu

Cytat:

Używałam kiedyś kokoska, przy wysokiej porowatości był spory puch Teraz przy średniej nieci lepiej, ale nadal za lekko, za to niskoporowata siostra go kocha
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 08:54   #4118
Aziddee
Zadomowienie

Przyszłam się pochwalić, że w końcu nauczyłam się robić koronę tak jak chciałam Zebrałam zachwyty w poniedziałek, dzisiaj wyszło mi znowu Jeśli coś będzie widać na fotach z kalkulatora to potem wstawię
Stary 2014-04-09, 10:43   #4119
Klaudenc
Moderator

Cytat:
- Odżywkę wzięłam, bo promocja była Już na wykończeniu.

A czy któraś z Was, dziewczyn z UK, używała może pianki z TRESemme? Jestem teraz na nią zdana do czasu przyjścia paczki z PL.

Nie miałam tej pianki, ale chciałabym ją kiedyś kupić, chodzi mi o tą z serii naturals czy jakoś tak, albo volume to była...
Do mycia najlepsza jaką miałam to tresemme naturals z kokosem i jojobą, tlyko teraz się już nie sprawdza, a kochałam ją, bubu. Poza tym jeszcze henara dla brązowych i odżywki superdrugowe. Odżywek z cetrimonium chloride to tu pełno do mycia w śmiesznych cenach, ;D
Stary 2014-04-09, 10:44   #4120
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Jakie dokładniej? Mają w składzie alkohol?
Syoss heat-protect sytling-mousse. Na przedostatnim miejscu jakiś benzyl alkohol a wcześniej nic z alko w nazwie nie widzę

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Przyszłam się pochwalić, że w końcu nauczyłam się robić koronę tak jak chciałam Zebrałam zachwyty w poniedziałek, dzisiaj wyszło mi znowu Jeśli coś będzie widać na fotach z kalkulatora to potem wstawię
Czekam
Stary 2014-04-09, 11:03   #4121
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Gdzie to kupiłaś? Pokaż dokładnie które to? Może bym spróbowała...
W Naturze. Trzeba pytać, bo czasem ciężko znaleźć. Przynajmniej u mnie :-D.
To to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...minowania.html

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 12:48   #4122
Joanku
Zadomowienie

Mam lenia, zostawiam wlosiory na dzień 4 , chłop chory i nie ma czasu ;p

ALEEE... JADĄ DO MNIE ŻELE! Lidlowy i Joanna mrożąca
Czytałam wasze opinie w dziale kosmetyków, i mam pytanie, jak je nakładanicie?
Na suche? Mokre? Wilgotne? A może totalnie ociekajace? Co u was przynosi najlepsze efekty?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 12:52   #4123
Imperfecta
Zakorzenienie

Azideee, to ja czekam na zdjęcie
Joanku, ja nakładam na bardzo mokre, zaraz po odżywce b/s. Znaczy zmywam d/s i nie osuszam je niczym tylko delikatnie przejeżdżam palcami żeby je rozdzielić, nakładam na dłonie b/s i ugniatam włosy, tak samo robię za chwilę z żelem próbowałam też na osuszone, ale wtedy robią się paskudne strąki i nawet po odgnieceniu skręt nie jest ładny
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 13:02   #4124
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość

Na suche? Mokre? Wilgotne? A może totalnie ociekajace? Co u was przynosi najlepsze efekty?

U mnie z żelem zależy jaki i czy idę spać czy wychodzę.
Jak idę spać to spłukuję d/s, odciskam, daję b/s i żel i ugniatam. Robią się sztywne sucharki do spania, albo do suszarki, bo po dyfuzorze nie zostają mi sucharki.
Jak wychodzę po myciu to spłukuję d/s daję b/s - żel-b/s i dopiero odgniatam w ręcznik nadmiar wody i nie robią się sucharki do odgniatania.
A gluta to daję tak jak opcja do spania bo słaby jest i na mokre mam wrażenie za słabo działa.

Dzisiaj zrobiłam mix do psikacza reanimacyjnego i proszę o uwagi
- sok z aloesu
- odrobina odżywki
- odrobina olejku
- odrobina żelu

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 14:21   #4125
Joanku
Zadomowienie

Imperfecta no tak sama myślałam, bo moje włosy, żele przesuszają i sa sztywne takie, nieprzyjemnie...
Więc myślałam żeby śmignąć je na ociekające i ładnie odgnieść.

xal ja myślę, że jeśli coś człowiekowi służy to nie ma co się martwić. Powiedz jak się mikstura reanimacyjna sprawdziła i czy są jakieś mankamenty a wtedy możemy radzić. Ale jesli zrobiłas i jest super, to dawaj zdjęcia i gratulacje bo to kolejny szczebelek w drabinie świadomej pielęgnacji
Stary 2014-04-09, 14:26   #4126
Curly81
Wtajemniczenie

Witajcie,

Zrobiłam ,,gluta'' 2 dni temu.Nałozyłam najpierw w ramach reanimacji następnego dnia po myciu i dzisiaj na swiezo umyte.Nie jestem zadowolona..Albo za dużo go dodaję albo moje włosy go nie lubią.Robią się takie strąki,sztywne i nie kręcą się tak ładnie jak wcześniej a myślałam,że będzie lepiej.Ile go nakładacie na włosy?Być może ja nakładam go za dużo.Konsystenc ja wyszła mi raczej dobra.Przecedziłam przez sitko a jak ostygł wstawiłam do lodówki i jest gęstszy ale da się nakładać spokojnie.Co jest nie tak?Piszecie,że po nim włosy są miękkie i błyszczące.Moje po nim takie nie są.O co może chodzić.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 14:35   #4127
Joanku
Zadomowienie

Curly to chyba kwestia indywidualna b moje włosiory tolerują go w każdej ilości a nawet jak się delikatnie przysucharkują to delikatne ugniecienie w palcach sprawia, że sa miękkie i super...
Po myciu wręcz polewam łepetynę, do reaimacji mam roztarty w rękach.
Aaaaaaa! Zaraz coś mi się kojarzy, że na początku tez mogło coś takiego u mnie być, mi pomaga po nałożeniu gluta do reanimacji popsikanie wodą z atomizera o szerokim zasięgu, i lepiej podbija.
Stary 2014-04-09, 15:23   #4128
Nieszka__
Zadomowienie

A w czym należy trzymać gluta? Jak miałam w słoiku to była to jak dla mnie bardzo niewygodna aplikacja, tym bardziej, że cała wanna po wkładaniu paluchów do słoika i nałożeniu przeogromnej ilości gluta na włosy (co również jest dla mnie niewygodne, a muszę nakładać go naprawdę dużo) pokryta była lekko brązową, obrzydliwą mazią.
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 15:26   #4129
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:

1. Z dzisiaj, jeszcze troszkę mokre,
2. Sprzed kilku dni - tak wyglądają na sucho, są bardziej mięsiste, ale niestety nie tak jak kiedyś.
3. Chyba zaraz po farbowaniu drogeryjną farbą.

A, i kolorek lekko oszukańczy, bo w realu jest bardziej ryży

Ojej ojej ojej CO za piękne włosiska kolor i ten jednolity skręt oddaj

Cytat:
Kupiłam parę rzeczy dzsiaj - między innymi odżywke dr organics z arganem, bedę jej używać dziś. Wiem że ktoś był zainteresowany to powiem o odczuciach Póki co amla olejek na głowie. Nie wiem czemu ludzie się skarżą na zapach, mojemu tż i mamie się podoba, mi też nie przeszkadza

A masz zwykłą Amlę czy Amlę Gold ??

Cytat:
Beauty formulas henna treatment wax - gdzie można ten produkt dostać? A jak najpierw daję odżywkę, a potem żel to też to można kwalifikować jako zmiękczenie? Chyba wypróbuję ten żel z Lidla, ale kurde straszycie zapachem ;D

Troche dawno było yo pytanie o henne treatment wax ale odpowiem . Znajdziesz ją w aptece, różne pojemności

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze

O moje rudaski

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja miałam problem z prostującymi się końcówkami zanim zaczęłam ciąć włosy po skosie. Jak zaczęłam ciąć po skosie, to problem zniknął.

Kurcze nie wiedziałam że od cięcia na prosto mogą się źle skręcać dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Mam, mam. Nawet go tutaj kiedyś wstawiałam i się parę osób bezczelnie nabijało z gigantycznego „© Chatul”

O super już będę wiedziała jak to robić

Cytat:

Tak tak, ale właśnie następnego dnia mam już włosy przetłuszczone na długości... Zauważyłam to głównie po użyciu Nivea Flexible Curls, choć nie daję tego kremu dużo. Zresztą jak tylko go zużyje to już nie kupię nowego, bo nie kręci mi włosów.

U mnei ostatnio Nivea Flexible Curls robi takie nieświeże włosy na 2 dzień po myciu w szczególności.

Cytat:
Test zrobiony. Z przodu jestem zadowolona, niestety tył to tragedia więc nawet nie zrobiłam zdjęcia Wiem, że stać je na więcej . Następnym razem dam więcej żelu. Chociaż możliwe, że wina leży w cięciu
1- przód dzisiaj
2- przód dzisiaj
3- tył z tamtego roku

Ale ładnie i przód i tył

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość

U mnie dopiero dzisiaj otwierają Idę na otwarcie może coś upoluję chociaż u mnie pisało gdzieś że mają 10% na produkty do makijażu tylko.

Cytat:

O ktoś przywozi ??
Ja nakładam na mokre najpierw odzywka b/s odciskam później żel i znów odciskam
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 15:30   #4130
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
O moje rudaski
Musisz się z myszką podzielić
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 15:36   #4131
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:

Z Myszką się mogę dzielić
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 16:18   #4132
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Pamiętam, jak już wklejałaś kiedyś zdjęcia, już wtedy była piękna, czekan na nowe zdjęcia W ogóle mało CIę tu ostatnio, tęsknię

Cytat:

Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z żeli Ja nakładam na ociekające lekko wodą i nie za dużo, wtedy jest super i pod odgnieceniu jest mięciutko i nie ma wrażenia suchości i szorstkości. Pod spód obowiązkowo odżywka bs

Cytat:
Azideee, to ja czekam na zdjęcie
Joanku, ja nakładam na bardzo mokre, zaraz po odżywce b/s. Znaczy zmywam d/s i nie osuszam je niczym tylko delikatnie przejeżdżam palcami żeby je rozdzielić, nakładam na dłonie b/s i ugniatam włosy, tak samo robię za chwilę z żelem próbowałam też na osuszone, ale wtedy robią się paskudne strąki i nawet po odgnieceniu skręt nie jest ładny
Dokładnie ja tak samo

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dzisiaj zrobiłam mix do psikacza reanimacyjnego i proszę o uwagi
- sok z aloesu
- odrobina odżywki
- odrobina olejku
- odrobina żelu
Jak się dobrze spisze, to używaj Mi za dużo soku z aloesu lubi włosy spuszyć, wtedy daję więcej wody, mniej soku Lubię też odrobinkę spiruliny, żeń szenia i panthenolu do takiego psikacza - ładniejszy skręt, ale to pewnie indywidualni trzeba sobie półprodukty dobierać

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Witajcie,

Zrobiłam ,,gluta'' 2 dni temu.Nałozyłam najpierw w ramach reanimacji następnego dnia po myciu i dzisiaj na swiezo umyte.Nie jestem zadowolona..Albo za dużo go dodaję albo moje włosy go nie lubią.Robią się takie strąki,sztywne i nie kręcą się tak ładnie jak wcześniej a myślałam,że będzie lepiej.Ile go nakładacie na włosy?Być może ja nakładam go za dużo.Konsystenc ja wyszła mi raczej dobra.Przecedziłam przez sitko a jak ostygł wstawiłam do lodówki i jest gęstszy ale da się nakładać spokojnie.Co jest nie tak?Piszecie,że po nim włosy są miękkie i błyszczące.Moje po nim takie nie są.O co może chodzić.
A ile go tak mniej więcej dajesz? Bo ja kiedyś przesadziłam i też tak było trochę obciążono. mniej kręcono i strączkowo

Cytat:
A w czym należy trzymać gluta? Jak miałam w słoiku to była to jak dla mnie bardzo niewygodna aplikacja, tym bardziej, że cała wanna po wkładaniu paluchów do słoika i nałożeniu przeogromnej ilości gluta na włosy (co również jest dla mnie niewygodne, a muszę nakładać go naprawdę dużo) pokryta była lekko brązową, obrzydliwą mazią.
Ja mam w takim szerokim pojemniku próżniowym, wtedy mniej się poza wylewa

Cytat:
O moje rudaski
A nie, bo moje, byłam pierwsza

Cytat:
Właśnie właśnie

Cytat:
Z Myszką się mogę dzielić
No
Stary 2014-04-09, 16:35   #4133
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Nie miałam tej pianki, ale chciałabym ją kiedyś kupić, chodzi mi o tą z serii naturals czy jakoś tak, albo volume to była...
- Ja ma tę z serii naturals.

Cytat:
- Ja nakładam na mokre, po myciu odżywka b/s, potem glut i mrożący - ogólnie strasznie nie lubię konsystencji mrożącego, bo jest okropnie klejący... jak nie dam gluta, to niestety mam susz.

Cytat:
Witajcie,

- Bo mają się zrobić suche strąki, czyli sucharki i jak włoski wyschną, to trzeba je odgnieść...

Kiedyś pokazywałam o co kaman, pogrzebałam i znalazłam w starych postach:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...metrics=gemius.

Na pierwszym zdjęciu włoski są całkowicie sztywne, można podnieść takie "strączka" do góry i ani drgnie
Stary 2014-04-09, 16:37   #4134
Joanku
Zadomowienie

Obowiązkowo b/s pod spód?
Bo ja ogółem nie używam więc nawet nic w domu nie mam... a te żele to grzeczność koleżanki i nie chciałam jeszcze prosić o odżywki...;(

Stary 2014-04-09, 16:52   #4135
Doe
Rozeznanie

U mnie glut to konieczność Więc jak nie używasz b/s, to po prostu daj gluta . Ja Joaśki znalazłam w polskim sklepie, ale zdzierstwo, bo 3 funty jedna :/
Stary 2014-04-09, 17:00   #4136
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:

- Ja nakładam na mokre, po myciu odżywka b/s, potem glut i mrożący - ogólnie strasznie nie lubię konsystencji mrożącego, bo jest okropnie klejący... jak nie dam gluta, to niestety mam susz.

- Bo mają się zrobić suche strąki, czyli sucharki i jak włoski wyschną, to trzeba je odgnieść...

Kiedyś pokazywałam o co kaman, pogrzebałam i znalazłam w starych postach:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...metrics=gemius.

Na pierwszym zdjęciu włoski są całkowicie sztywne, można podnieść takie "strączka" do góry i ani drgnie
A to nie wiedziałam ja nie używam żadnych zelow i nigdy nie odgniatalam.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 17:29   #4137
xal
Zakorzenienie

Cytat:
xal ja myślę, że jeśli coś człowiekowi służy to nie ma co się martwić. Powiedz jak się mikstura reanimacyjna sprawdziła i czy są jakieś mankamenty a wtedy możemy radzić. Ale jesli zrobiłas i jest super, to dawaj zdjęcia i gratulacje bo to kolejny szczebelek w drabinie świadomej pielęgnacji
No właśnie coś mi nie gra, skręt się nie trzyma tak jak bym chciała i puszek.
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Jak się dobrze spisze, to używaj Mi za dużo soku z aloesu lubi włosy spuszyć, wtedy daję więcej wody, mniej soku Lubię też odrobinkę spiruliny, żeń szenia i panthenolu do takiego psikacza - ładniejszy skręt, ale to pewnie indywidualni trzeba sobie półprodukty dobierać
A więc to aloes a ile tego aloesu dajesz na ile wody, czego więcej?
Przyjdą "cosie" internetowe to będę kombinować, w odżywce jest pantenol chyba ...
Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej o spirulinie, bo zamówienie już mam złożone, ale mam morszczyn suszony, jak zaparzę, to będzie ok? Tylko to śmierdzi aczkolwiek z drugiej strony glut też, a jak wyschnie to nie czuć

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 17:43   #4138
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:

ja pianek nie używam - popatrz czy nie ma czasem alkoholu. W ogóle te produkty TRES do mnie nie przemawiają.

Odżywki do mycia tak jak mówi Klaudenc:

Cytat:
Do mycia najlepsza jaką miałam to tresemme naturals z kokosem i jojobą, tlyko teraz się już nie sprawdza, a kochałam ją, bubu. Poza tym jeszcze henara dla brązowych i odżywki superdrugowe. Odżywek z cetrimonium chloride to tu pełno do mycia w śmiesznych cenach, ;D
z superdrug mogę polecić jabłkową tejże firmy. Jak dla mnie jako jedyna nie miała oleju kokosowego który mnie puszy za 1Ł bądź mniej także opłaca się. W superdrug też jest olej kokosowy co prawda konserwowany ale

Cytat:
Bo ja ogółem nie używam więc nawet nic w domu nie mam...
Wiesz może wypróbuj jak Ci pasuję. Jako b/s ja osobiście stosuję te odżywki które stosuję d/s. Jak nakładałam sam żel to później były jakoś spuszone strasznie. Odżywka je mi jakoś uprzymila
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 18:10   #4139
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
No właśnie coś mi nie gra, skręt się nie trzyma tak jak bym chciała i puszek.
A więc to aloes a ile tego aloesu dajesz na ile wody, czego więcej?
Przyjdą "cosie" internetowe to będę kombinować, w odżywce jest pantenol chyba ...
Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej o spirulinie, bo zamówienie już mam złożone, ale mam morszczyn suszony, jak zaparzę, to będzie ok? Tylko to śmierdzi aczkolwiek z drugiej strony glut też, a jak wyschnie to nie czuć
Morszczyn to nie wiem, bo nie używałam, ale możesz spróbować
Najwięcej daję wody, aloesu na 50ml to może łyżkę Więcej robi mi krzywdę. No i te małe dodatki - panthenol, żeń szeń, olej, spirulinka

Cytat:
Bo ja ogółem nie używam więc nawet nic w domu nie mam... a te żele to grzeczność koleżanki i nie chciałam jeszcze prosić o odżywki...;(

Możesz jako bs użyć odrobinki odżywki ds, w małej ilości
Stary 2014-04-09, 19:54   #4140
Doe
Rozeznanie

Cytat:
A to nie wiedziałam ja nie używam żadnych zelow i nigdy nie odgniatalam.
- To następnym razem odgnieć Ale pamiętaj, że najlepszy efekt jest wtedy, gdy odgniatamy już całkiem suche włoski. Ja nakładam i potem już w ogóle ich nie dotykam aż do całkowitego wyschnięcia.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość

z superdrug mogę polecić jabłkową tejże firmy. Jak dla mnie jako jedyna nie miała oleju kokosowego który mnie puszy za 1Ł bądź mniej także opłaca się. W superdrug też jest olej kokosowy co prawda konserwowany ale
- Kupiłam malinową. Nie było za dużego wyboru - malinowa i kokosowa. Olej kokosowy mam, zamówiłam na ebayu, za śmieszne pieniądze, aczkolwiek nie używam go do włosów.

Kupiłam też w końcu krem z bootsa, będę testować w sobotę . Widziałam też piankę do kręciołów bootsa, któraś z Was używała?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości