Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-08, 17:29   #1201
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Dziewczyny brać w ślepo ?? wiem że powinno się przymierzyć no ale ?

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Ależ tu się cicho zrobiło

U nas po porannym słoneczku zrobiło się chłodno po burzy i już niby ma tak zostać tak więc siedzimy w domu z małym borówkożercą

Despa, Pani oby maluszkom szybko przeszło histeryzowanie
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 18:09   #1202
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
chodzilo mi, o jakie sytuacje chodzi - takie marudzenie piszzenie, wymuszanie, czy po prostu piszczenie kto glosniej?

klasyczne wymuszanie. wie, że działa

Cytat:
to u nas jest odwrotnie "jeszcze nie ma roku i juz chodzi?"
heeeehhhhh. chyba tak przyjemniej...
dziś na huśtawkach byliśmy z rówieśnikiem T. chodzi od Bożego Narodzenia... to inne dziecko. jego mama się nabiega, ale inny poziom abstrakccji...

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
J. dziś próbował jak smakuje ławka i ciuchcia na placu zabaw
hehe. T. zrobił avanti bo mu petów żreć nie pozwoliłam. jestem wyjątkowo wredną mamą...

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

jejq okres mi się zbliża pożeram wszystko w zasięgu i ciągle mi mało
i bez okresu tak mam

Cytat:
nie widać

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:25   #1203
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
trolla podziwiam Cię że chciało Ci się nawet dla małego zupkę gotować ja to jednak leniwa jestem bo słoiczek bym dała ale dla Ciebie wielkie i pokłony
A taką kanapkę sama bym zjadła mi też możesz uszykować

Ja się obrobiłam ze wszystkim między czasie mama zadzowniła no i mi się dziecko śpiące zrobiło i zamiast na spacerze drzemka to kiszę się w domu bo mała poszła spać w łóżeczku
mój nie za bardzo obiadków ze słoiczka.....
ja w niedziele to na basen poszłam potem ich na wyprawe spakowałam a potem jeszcze miałam zajecia, gdyby nie byli tacy zmęczeni to by jeszcze coś wieczorem mieli zorganizowane
ja cie podziwiam za sprzątanie, no nie chce mi się i już robię tyle co muszę zebysmy się nie przykleili do podłogi i mały nie zjadł całego śniadania z okruszków

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Mały zezuje czasami (widac to szczegolnie na zdjeciach) do tego tak zamyka oczy czasami jakby go szczypały.
ja byłąm z młoda w pon u lekarki ze wzgledu na malutki zezik, powiedziała ze ma lekką wadę na + ale ze to fizjologiczne, jak bedzie wiecej to dostanie okularki, mam przyjsc za pól roku. ale piszę w celu takim ze gdyby cie ktos wysyłal na konsultację do Krakowa do dr Wójcik to mi napisz to ci powiem co i jak. byłam w szoku bo ludzie przyjechali specjalnie z Olsztyna!!!inni z Rzeszowa, nie wiedziałam ze taka to specjalistka

oliwka ja tez nie widzę
Stary 2014-04-08, 19:45   #1204
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

ale co brać no dokładnie w ślepo bo nic ni ma

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, podczytywalam już was, gdy byłam w ciąży, ale nigdy nie mialam odwagi napisać... Mam na imię Kinga.
Witam nową wizazową ciotkę Kingę

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

a co tu taka posucha, cisza jak makiem zasiał
baby się za robote wzięły i zamilkły
drugi dzień w pracy i jest OK! łącznie z szaloną Oliwką która nawet nie spieszyła się do swojej rodzicielki jak po nią przyjechała

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2014-04-08 o 19:47
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:10   #1205
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
ładnie
a wzrost po porodzie mial na wyzszym centylu?
Na początku był na 25 centylu i tak się utrzymywało do ok pół roku, w 7 miesiącu spadł na 10 centyl i teraz po roczku poniżej 10. Już na poprzedniej wizycie jak lekarz zauważył mały pzyrost mówił, ze będziemy się martwić jeżeli dalej będzie spadać. Dzisiaj powiedział, ze jeszcze jest dobrze (rozrysował na wykresie jego wzrost) ale jak będzie gorzej to będziemy szukać przyczyny za jakiś czas.
I tak się martwię tym teraz Z drugiej storny powtarzam sobie, ze przecież nie może być wysoki bo ja mam 160 a Tż 175.

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
ja też jeszcze do piaskownicy nie miałam odwagi mojej zapodać. Chociaż ostatnio podaje mi rzeczy z podłogi zanim chce zjeść. I nie tylko z podłogi - ostatnio cokolwiek je, to najpierw wymemła, potem ręka do buzi i wyjmuje takie obślinione resztki i mi daje do zjedzenia A jak ja nie chcę, to idzie do TŻ i jemu wciska
Nam została po remoncie obok domu spora kupa piachu i wczoraj postawiłam obok F. Wielkie zdziwienie, brał do rączek i przesypywał jak przez sitko. Nie wkładał rączek do buzi, cały czas brał piasek i przesypywał przez dłonie
W ogóle on jednak mało "niedozwolonych" rzeczy bierze do buzi. Np na polu to on podnosi wszystkie kamyki i chodzi z jednym małym a ja wzrok utkwiony w ręce, żeby czasem nie wziął do buzi ale jak do tąd nigdy się to nie zdarzyło.
Ostatnio podniósł zamiast kamyka u babci kurzą kupę, na szczeście zaschniętą

Cytat:
o masz u ludzi panuje przekonanie, że dziecko musi chodzić w dzień swoich pierwszych urodzin, czyli jak ma mniej to go zatrzymaj, a jak więcej to na siłę zmuszaj.. ech.. co za ludzie.
Też tego nie rozumię. Moja babcia przeżywała czy Filip przejdzie roczek Ja byłam pewna, ze nie i było mi to obojętne, nie miałam parcia, ze ma zacząć chodzić. A tu proszę jak na zawołanie postawił pierwsze kroczki na 4 dni przed roczkiem

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Dziewczyny co można dać w prezencie na wieczór panieński?
Swojego nie robiłam, chodzić też jakoś nie specjalnie chodziłam. I nie mam pojęcia co kupić...?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:13   #1206
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
klasyczne wymuszanie. wie, że działa
widze, ze sama uzylam slowa wymuszanie - ale ono ma jakos taki negatywny wydzwiek - a mi sie wydaje, ze nasze dzeici jeszzce nie potrafia wymuszac. Caly czas mam w pamieci cytat z Klubu (topik wychowanie), ze to sposob wyrazania emocji, ze dziecko tak bardzo czegos chce, a nie ze krzykiem cos wymusi.

U nas jak M. zaczyna marudzic to zalezy co to jest, czy rzecz calkiem zakazana, tylko do pokazania, czy do wziecia do reki - w najgorszym wypadku kieruje dziecko w inne miejsce, nawet jak placze, ale zawsze jestem przy nim - i probuje roznych sztuczek z przekierowaniem

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
robię tyle co muszę zebysmy się nie przykleili do podłogi i mały nie zjadł całego śniadania z okruszków

dobre podejscie
Stary 2014-04-08, 20:14   #1207
oliwka__
Zakorzenienie

buciki primigi na l i m a n g o są 40% taniej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (55,0 KB, 11 załadowań)
Stary 2014-04-08, 20:16   #1208
Moderna
Zakorzenienie

Nie pamietam, ktora z was pytala, co kupilam na pierwsze urodziny (czytalam na telefonie i zapomnialam ) - zamowilam czarny Bobby Car Fulda marki Big
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 41FMRnScM+L.jpg (30,1 KB, 11 załadowań)
Stary 2014-04-08, 20:21   #1209
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
buciki primigi na l i m a n g o są 40% taniej
bardzo ladne

co do wyboru nie pomoge, sama musisz zdecydowac - trafic z rozmiarem nie jest latwo, no chyba, ze zamowisz wiekszy rozmiar - i te buciki maja otwarte paluszki, nie wiem, jak to w przypadku dzieci dopiero zaczynajacych chodzic, czy nie uszkodzi sobie palsuzkow na asfalcie, jak sie potknie.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzisiaj powiedział, ze jeszcze jest dobrze (rozrysował na wykresie jego wzrost) ale jak będzie gorzej to będziemy szukać przyczyny za jakiś czas.
I tak się martwię tym teraz Z drugiej storny powtarzam sobie, ze przecież nie może być wysoki bo ja mam 160 a Tż 175.

Nam została po remoncie obok domu spora kupa piachu i wczoraj postawiłam obok F. Wielkie zdziwienie, brał do rączek i przesypywał jak przez sitko. Nie wkładał rączek do buzi, cały czas brał piasek i przesypywał przez dłonie
W ogóle on jednak mało "niedozwolonych" rzeczy bierze do buzi. Np na polu to on podnosi wszystkie kamyki i chodzi z jednym małym a ja wzrok utkwiony w ręce, żeby czasem nie wziął do buzi ale jak do tąd nigdy się to nie zdarzyło.
Ostatnio podniósł zamiast kamyka u babci kurzą kupę, na szczeście zaschniętą
nie martw sie na zapas

widze, ze M. podobnie sie zachowuje tez zbiera, ale nie wklada do buzi i z piaskiem podobnie
Stary 2014-04-08, 20:27   #1210
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Wiem, wiem, że nie musi, nie zmuszam jej, po prostu chce jej pomóc, martwił mnie troche jej strach, boję się, że się wcale nie odważy..
jak nie zmuszasz
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:28   #1211
oliwka__
Zakorzenienie

albo te
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 (1).jpg (59,4 KB, 15 załadowań)
Stary 2014-04-08, 20:35   #1212
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Ja mam jakieś przerażenie puścić małego do piasku. A dziadkowie już obiecują place zabaw ... na samą myśl . . Kojarzy mi się ze tam się może załatwić wszystko !!! Mam blokadę.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Wiem, wiem, że nie musi, nie zmuszam jej, po prostu chce jej pomóc, martwił mnie troche jej strach, boję się, że się wcale nie odważy..
Jesteśmy na tym samym etapie. Chodzi podparty, stoi sam, ale nie kroczy i ja uważam że to nie tyle strach co ostrożność. U nas napewno. Ruchy ma takie delikatne jak traci równowagę to powoli na pupę lub szuka czegoś do złapania. Jest bardzo ostrożny. Nie ma siły sam to nie idzie.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:39   #1213
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jak nie zmuszasz
Dopóki trzyma zabawkę w ręku i tak stoi, uważam, że jest ok. Jak już zaczyna się niepokoić to oczywiście przerywam to.
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:39   #1214
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

Swojego nie robiłam, chodzić też jakoś nie specjalnie chodziłam. I nie mam pojęcia co kupić...?
jak panna młoda konserwatywna to kup jakas koszulke seksowną, a jak myslisz ze w takich normalnie spi to kup np bieliznę do zjedzenia, albo idź do sexshopu tam mają tyle róznych rzeczy ze coś wybierzesz

Cytat:

dobre podejscie
dumna z siebie nie jestem

ale właśnie pada i dobrze ze jeszcze okien nie umyłam bo zacina wiec mi kurz zmyje hahahaha zostaną tylko zacieki, to sobie machnę szybko
ja z rodziny w której się samochód myje jak deszcz pada zeby się nie nanosić wiaderek
Stary 2014-04-08, 20:44   #1215
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

Też tego nie rozumię. Moja babcia przeżywała czy Filip przejdzie roczek Ja byłam pewna, ze nie i było mi to obojętne, nie miałam parcia, ze ma zacząć chodzić. A tu proszę jak na zawołanie postawił pierwsze kroczki na 4 dni przed roczkiem[COLOR="Silver"]
Też się spotkałam z takimi słowami, oczywiście jak każda matka nie mogę doczekać się, kiedy w końcu pójdzie na nogi, ale cóż chyba warto poczekać

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ja mam jakieś przerażenie puścić małego do piasku. A dziadkowie już obiecują place zabaw ... na samą myśl . . Kojarzy mi się ze tam się może załatwić wszystko !!! Mam blokadę.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Jesteśmy na tym samym etapie. Chodzi podparty, stoi sam, ale nie kroczy i ja uważam że to nie tyle strach co ostrożność. U nas napewno. Ruchy ma takie delikatne jak traci równowagę to powoli na pupę lub szuka czegoś do złapania. Jest bardzo ostrożny. Nie ma siły sam to nie idzie.
a ile ma?
Stary 2014-04-08, 20:47   #1216
achna79
Rozeznanie

Dobry wieczór

Faktycznie zwolniłyście tempo. Mało nadrabiania.

Cytat:
CHWALE SIĘ. TOMEK MÓWI TA TA i KA KA . W końcu coś sensownego . . . Od razu mi lżej . . .
W ogóle bardzo dużo potrafi, chętnie bym się pochwalila ale się boje. Zawsze jak mowie np. Ze Tomek spał całą noc od 20 do 5/6 rano to następna noc budzi się co pół godziny. Zawsze.
Brawo, brawo brawo

Cytat:
Wysprzątałam balkon, wyłożyłam chodnikiem, kocami i chciałam fun zrobić dziecku. Pierwsze co zrobił to zeżarł ziemię z fuksji (nie sądziłam że ma takie długie ręce a ja tak kiepski refleks...).
Jak piszecie o Waszych dzieciach w piaskownicy to mnie skręca... T. chyba w 2016 pozna ustrojstwo.... On wszystko zeżre. Każdy paproch, listek, patyczek, każdego peta z piachu. dzieciak-sanepid.
Mój Mikołaj to samo Też dziś poczęstował się piachem

Cytat:
Chętnie do was dołączę, tylko glupie pytanie mam coś podać, bo nie orientuje się zupełnie

Cześć Amelie witamy na wątku

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
drugi dzień w pracy i jest OK! łącznie z szaloną Oliwką która nawet nie spieszyła się do swojej rodzicielki jak po nią przyjechała

No i oby tak dalej

Cytat:
1. Ostatnio podniósł zamiast kamyka u babci kurzą kupę, na szczeście zaschniętą

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

2. Dziewczyny co można dać w prezencie na wieczór panieński?
1.
2. Przeważnie kupuje się jakąś bieliznę, jakieś kostki gdzie zamiast oczek są pozycje seksualne i inne tego typu gry. Podwiązkę albo np
http://allegro.pl/prezent-na-wieczor...046643805.html
lub http://allegro.pl/koszulka-wieczor-k...036534173.html np nr 1.
Wszystko zależy od charakteru przyszłej panny młodej bo nie wszystkie prezenty się nadają.

Cytat:
widze, ze sama uzylam slowa wymuszanie - ale ono ma jakos taki negatywny wydzwiek - a mi sie wydaje, ze nasze dzeici jeszzce nie potrafia wymuszac. Caly czas mam w pamieci cytat z Klubu (topik wychowanie), ze to sposob wyrazania emocji, ze dziecko tak bardzo czegos chce, a nie ze krzykiem cos wymusi.
A mi się wydaje, że nasze dzieciaczki już doskonale wiedzą, że jak zaczną płakać/krzyczeć/piszczeć to dostaną to co chcą i dla mnie to jest wymuszanie. Ale generalnie rzecz biorąc to się nie znam

Cytat:
Nie pamietam, ktora z was pytala, co kupilam na pierwsze urodziny (czytalam na telefonie i zapomnialam ) - zamowilam czarny Bobby Car Fulda marki Big
To ja pytałam, dzięki , fajny wóz
Ja się zastanawiam nad tym rowerkiem Eurobaby co niedawno któraś z mamuś wstawiała (przepraszam, nie pamiętam która)

Ahaa i co dajecie dzieciom na śniadanie?
Stary 2014-04-08, 20:48   #1217
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

.
młoda troche zjadła piasku w zyciu bo robiła to perfidnie szybko, nie byłam w stanie złapać, ale doiła palucha i niejednokrotnie wsadzała go do buzi brudnego z ziemi, z piasku i cholera wie czego (jak nie zdążyłam wytrzeć) i jakimś cudem nie złapała nawet owsików, także nie bój się tak strasznie, piaskownica nie jest radioaktywna
Stary 2014-04-08, 20:50   #1218
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Przyszedł mi wózek - pierwsze wrażenia super.
Ale nie wiedziałam, że parasolkę też trzeba troche poskładać Myślałam, że łatwiej i szybciej pojdzie.

Tylko mam pytanie - czy u Was też dzieciakom wystają troche nózki ? Bo K jest długi i wystają. Nie wiem czy zostawić wózek czy też szukac czegoś wiekszego
zawsze będą troche wystawać

Cytat:
hehe. T. zrobił avanti bo mu petów żreć nie pozwoliłam. jestem wyjątkowo wredną mamą...
ale ty wyrodna

Cytat:

Liwka ma doświadczenie

Cytat:

U nas jak M. zaczyna marudzic to zalezy co to jest, czy rzecz calkiem zakazana, tylko do pokazania, czy do wziecia do reki - w najgorszym wypadku kieruje dziecko w inne miejsce, nawet jak placze, ale zawsze jestem przy nim - i probuje roznych sztuczek z przekierowaniem
oj wymuszają wymuszaja. Florek potrafi nie tylko zacząć się drzeć tylko jeszcze skakać i prężyć się że cieżko go utrzymać

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:52   #1219
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

Kanapeczka z drobiową wędlinką lub Danio
Stary 2014-04-08, 21:07   #1220
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Kanapki / kasza jaglana / omlety / płatki owsiane / jogurt naturalny z owocami i musli lub amarantusem
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 21:08   #1221
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Też się spotkałam z takimi słowami, oczywiście jak każda matka nie mogę doczekać się, kiedy w końcu pójdzie na nogi, ale cóż chyba warto poczekać

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

a ile ma?
W sobotę skończy 13 miesięcy.
Stary 2014-04-08, 21:09   #1222
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

a co tu taka posucha, cisza jak makiem zasiał
baby się za robote wzięły i zamilkły
hehe, chyba też pogoda
Oliwka zadowolona znaczy

Cytat:

w seksownym shopie wybór wielki kupowałam gry erotyczne, i śmiszne prezerwatywy (w kształcie zastawy kuchennej ), i jakieś totalne pierdoołki. Nie koniecznie jakieś hardcorowe rzeczy.

Cytat:
widze, ze sama uzylam slowa wymuszanie - ale ono ma jakos taki negatywny wydzwiek - a mi sie wydaje, ze nasze dzeici jeszzce nie potrafia wymuszac.
hehe, teoretycznie wszystko wiem. wszystko się ładnie czyta. nawet z rozwojówki miałam bdb. ale mój syn stoi pod radiem i piszczy. i nie słyszy, ani nie widzi jak próbuję go przekierować w końcu mi się udaje, ale spłacze i spiszczy się mocno.
ten moment pisku...

Cytat:
A mi się wydaje, że nasze dzieciaczki już doskonale wiedzą, że jak zaczną płakać/krzyczeć/piszczeć to dostaną to co chcą i dla mnie to jest wymuszanie.
dla mnie też. bo on dokładnie wie czego chce i po co/o co piszczy.

Na śniadanko mamy ciemne pieczywo z masłem i wędliną lub musli.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 21:10   #1223
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
W sobotę skończy 13 miesięcy.
Dobrze, że jest ktoś w podobnej sytuacji, a więc czekamy obie
Stary 2014-04-08, 21:15   #1224
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
młoda troche zjadła piasku w zyciu bo robiła to perfidnie szybko, nie byłam w stanie złapać, ale doiła palucha i niejednokrotnie wsadzała go do buzi brudnego z ziemi, z piasku i cholera wie czego (jak nie zdążyłam wytrzeć) i jakimś cudem nie złapała nawet owsików, także nie bój się tak strasznie, piaskownica nie jest radioaktywna
Nadal mnie to nie uspokaja. Może trafiłaś na w miarę nie skażone piaskownice? ;-) ja mieszkam w małym miasteczku tu jest pełno psów i kotów bez właścicieli. Place zabaw nie sprzątane, nie ogrodzone. No piach mi się kojarzy tylko z jednym. KOTEM.
Stary 2014-04-08, 21:18   #1225
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Kanapki / kasza jaglana / omlety / płatki owsiane / jogurt naturalny z owocami i musli lub amarantusem

A kanapki z czym? Owsianka na mleku? Kurcze, zielona jestem w tym temacie Przeważnie na śniadanko M. wcina mleko. czasami kanapeczkę z masełkiem lub jajecznice. Dlatego pytam co tu by mu jeszcze wymyślić. Dostępu do sprawdzonych wędlin nie mam.
Stary 2014-04-08, 21:22   #1226
Dragusia88
Zakorzenienie

my jemy kaszke na sniadanie a kanapki na kolacje, z maselkiem. czaasem próbuje przemycic jajko i twarog

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 21:27   #1227
achna79
Rozeznanie

O właśnie, może kaszkę zrobię jutro? Dzięki za pomysły
Stary 2014-04-08, 21:41   #1228
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

hehe, teoretycznie wszystko wiem. wszystko się ładnie czyta. nawet z rozwojówki miałam bdb. ale mój syn stoi pod radiem i piszczy. i nie słyszy, ani nie widzi jak próbuję go przekierować w końcu mi się udaje, ale spłacze i spiszczy się mocno.
ten moment pisku...

dla mnie też. bo on dokładnie wie czego chce i po co/o co piszczy.
Napisze ogolnie cytujac panike
dla mnie wymuszanie to, gdy dziecko celowo wrzeszczy/tupie/kladzie sie na podlodze, by osiagnac cel - a wedlug mnie nasze dzieci chca czegos (nie napisalam wczesniej, ze nie chca,bo chca, ale nie wymuszaja), nie osiagajac celu krzycza, bo tak wyrazaja emocje.

Ja wierze w ta teorie - i dzieki temu zachowuje pozytywny obraz mojego dziecka, jako dziecka czegos mocno chcacego, a nie wymuszacza-terroryste

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Na sniadanie jemy np. kasze jaglana z suszonymi owocami i maslem, owsianke gotowana na mleku z jablkiem i bananem i swiezo wycisnietym sokiem pomaranczowym ( ), omlet z jakims musem owocowym, grysik na mleku z musem owocowym, chleb z dodatkami np. ogorek, pomidor, ser zolty, serek bialy, jajko na twardo, jajecznica, pasta jajeczna.
Stary 2014-04-08, 21:43   #1229
Villga
Zadomowienie

A kiedy można podać kakao? Kinga nie może nabialu i mam wrażenie że już by chętnie czegoś nowego sprobowala i kakao mi przyszlo do glowy... zagotowalabym na wodzie a potem dodała pepti. Myślicie, że mogloby być? ...

A tak w ogóle to cześć całe dnie spedzamy na podwórku stąd mało piszę, ale widzę, że nie jestem jedyna

Amelie, nie popędzaj jej. Przyjdzie pora to zacznie chodzic. W ogóle nie rozumiem tego ciśnienia, żeby jak najszybciej dzieć chodzil. Cale zycie będzie mieć na to ;-) Moja Kinga też jest ostrożna i sama nie chodzi ale w ogóle mnie to nie rusza. Widocznie nie jest gotowa i ja to rozumiem.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 21:50   #1230
Tasia34
Wtajemniczenie

Laskiiii, na 90% będziemy mieli córeczkę!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości