![]() |
#271 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: toksyczny trójkąt
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo dużo daje mi ta praca. Pieniądze nie są duże, ale praca fajna i fajni ludzie. A za 3 miesiace moze dostanę podwyżkę ;-) Jak mój mąż zacznie płacić Małemu alimenty to utrzymamy się spokojnie. A jeżeli uda mi się zmieścić w kasie i nie zapożyczyć na samochód to może polecimy z Małym na wakacje we wrześniu czy październiku. Boże, tak dawno nigdzie nie byłam. Czasem łapię doła, ale myślę, że jest to zupełnie zrozumiałe. Ale jeszcze trochę i wyjdziemy na prostą. Tylko te sprawy w sądzie ciągną się i ciągną. Jednego tylko nie żałuję. Że mam Małego. On mi daje taką siłe, jest takim pępkiem świata. I zrobię wszystko żeby miał najpiękniejsze dzieciństwo . Pamiętam, jak wychodziliśmy ze szpitala (sami zreztą) obiecałam mu, że kiedyś bedziemy szczęśliwi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam wątek jednym tchem!
Muszę przyznać, że kilka razy miałam gęsią skórkę, bo to co pisałaś, po prostu nie mieściło mi się w głowie. Podziwiam Cię za wytrwałość i mimo tego, że nie było i w dalszym ciągu nie jest Wam łatwo, Ty jednak dajesz radę. Trzymam kciuki, będę zaglądała do wątku, żeby wiedzieć jak Wam się układa. Wierzę w coś takiego jak karma. Wierzę, że Twojemu mężulkowi, państwie mecenasów jak i "ukochanej" teściowej, jeszcze się to wszystko odbije.. Nie należę do ludzi mściwych, ale takie akcje, które oni Tobie i Bartkowi nawyczyniali, to jakaś abstrakcja. Dlatego niech ich spotka odpowiednia kara!
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Czasem mi się taki wielki żal włącza jak np. teraz. Kurcze, że ja nigdy nie kazałam mu wracać (jeszcze przed ślubem, po ślubie nie miałam już prawa głosu). Może dzisiaj byłoby inaczej. Nie wiem. Ale mogłoby być też tak, że matka i tak by mi żyć nie dała ,i tak by się wszystko zbierało aż w końcu byśmy się rozstali. Za rok czy dwa i nie wiem czy wtedy byłoby lepiej. Ja wiem, że takie myślenie jest zupełnie głupie i pozbawione sensu, ale cóż. Z drugiej strony śmiać mi się chce. Tak jak mój znajomy z pracy mówi (jedyna osoba, która wie o mojej sytuacji). "Oj, poradzisz sobie. Zobacz, pracę masz, mieszkanie masz, samochód masz - tzn. będziesz niedługo miała, dziecko takie nawet już trochę odchowane. W dodatku nic Ci nie brakuje. W zasadzie sam bym się zastanowił" ![]() Miłego dnia wszystkim ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
Nie daj się, nie mięknij, pozywaj teściów jak chłopiec zwany jeszcze Twoim mężem się będzie migał.
Powodzenia z alimentami, trzymam kciuki.
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Ale mam dzis dola, dawno takiego nie mialam. Wyplacze chyba wszystkie łzy. Powiedźcie, ze kiedys jeszcze będzie dobrze. Ze zly los sie odwróci. .. ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
![]() Zły los odwrócił się w dniu, w którym podjęłaś decyzję o odejściu od tego marnego człowieka i jego rodziny. Spójrz na to z boku, jest coraz lepiej, syn rozwija się szczęśliwy, masz pracę, wspaniałych przyjaciół i rodzinę, z każdym dniem jest lepiej. Niech Alimenty & TenCzłowiekIJegoRodzinka nie zasłaniają Ci radości życia, myśl pozytywnie, częściej się śmiej i spotykaj z przyjaciółmi. Tu na Wizażu też masz wspierające i dopingujące Cię osoby, pomyśl tyle życzliwych ludzi nie może sie mylić. Jesteś wspaniałą i dzielną kobietą, przed Tobą wiele radosnych i słonecznych dni ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
Aj jakos mi smutno. Bardzo.
Jeszcze trochę i wyjdziemy na prostą. I kiedys, mam nadzieje, podziękuję swojej teściowej i jej synulkowi ze jednak nie zmarnowali nam życia. A panu mecenasowi podziękuję za miesiąc na sali sadowej. Mam nadzieje, ze splonie ze wstydu. Ja nie wiem jak tak można. O ile rozumiem, ze to zawod o tyle mysle, ze trzeba byc jeszcze czlowiekiem. On chyba nin nie jest, skoro występuje przeciwko rodzinie a w dodatku przeciwko dziecku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Tak jak pisze Eva ID- zły los już zaczął się odwracać, trzeba dać mu czas, aby się odwrócił całkowicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mąż dzis dzwonil cały dzień. Mielismy ostatnio rocznice slubu, moze stad ten mój humor. Rok. Nie przeżyliśmy ze sobą nic przez ten czas, a napewno nic dobrego. Porazka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
Wpłynęło do sądu pismo od mecenasa mego męża. A tam co, wyciąg z mojego konta
![]() Ile ja jeszcze z tymi ludźmi przejdę.... Powoli zaczyna się układać a tu znów jakiś cios. Edytowane przez JakKazdaInna Czas edycji: 2014-04-09 o 06:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
No ok ale co im da Twoj wyciag z konta? Poza tym, ze beda wiedzieli ile masz poeniedzy, przeciez chocbys kokosy miala to ojciec i tak musi placic alimenty?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Zadomowienie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;45952345]Skontaktuj się koniecznie ze swoją prawniczką! A tak poza tym, mogę zapytać skąd miałaś pieniądze na koncie? Gdzieś pisałaś chyba, że Ci rodzice pomagają? (chodzi mi o to, czy to nie taki trochę dowód na opak - nie masz np. na koncie, że x złotych od rodziców, x za zlecenie, a 0 od męża)[/QUOTE]
To są pieniądze z wesela. Na życie daja nam rodzice, bo póki mogą to pomagają (ale nie wiadomo, czy za rok albo dwa będą mogli) a te pieniądze trzymam "na czarną godzinę". Np. teraz chcę kupić samochód. I co z tego, że mam, skoro ani grosza z tych pieniędzy nie są męża. Cytat:
Kontaktowałam się z adwokatem (zresztą do niej trafiają wszystkie pisma), byłam też w banku, ale nie chce dokładnie opisywać co z tym zrobię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
Masakra. Przecież to chyba nie jest legalne, jak osoby trzecie mogą wziąć wyciąg bez zgody właściciela rachunku?
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
No wlasnie. I byc moze tym wykopali sobie dolek. Czesto na sprawach rozwodowych\o alimenty wnioskuje sie do sadu o ujawnienie historii rachunku strony przeciwnej. Ale nie w ten sposób. To jest naruszenie prywatności. Dostali sie do mego konta (nie wiem jak) i rozpowszechniaja dane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Konto usunięte
|
Z tym kontem to może być tak że ktoś z ich rodziny albo znajomych pracuje w banku i bez problemu mógł zdobyć coś takiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rada adwokacka i sprawa dyscyplinarna. Może pan mecenas tez się czegoś nauczy. Dostałam awizo, pewnie o kontakty, odbiorę rano. Zmęczona jestem, mam już wszystkiego po dziurki w nosie, a przede mną jeszcze tyyylllllle. Aż strach myśleć. Rozprawy o alimenty przynajmniej dwie, pierwsza za miesiac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
.
|
wydaje mi się, że zdobycie wyciągu z twojego konta podpada pod prawo karne, więc możesz im założyć sprawę
![]()
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Źle dziś spałam. Nie mogłam długo zasnąć, nad ranem obudziłam się i też nie mogłam spać. Za dużo myślałam ![]() Zobaczcie ile czasu musiało minąć żeby spadły mi klapki z oczu. Nawet jak zaczęłam tu pisać to miałam jeszcze nadzieję. Jeszcze chciałam.Chciałam chyba też jeszcze później, w innym wypadku nie byłoby tych głupich dyskusji pt. "bądźmy razem"- mam na myśli pomysły mego męża o powrocie do nas czy zabraniu nas... Fajny chłopak był. Ale to już nie jest ten sam czlowiek i my już nie jesteśmy tacy sami. Ja już go nie kocham i dzis myślę, że on nas nie kochał już dawno. I że dziecka też nie kocha. Ciężko było się z nim ostatnio porozumieć, bo mówił w kółko tylko jedno, na smsy też potrafił odpisywać tak, że czego nie napisałam to dostawałam w odpowiedzi tego samego smsa np. przez dwa dni ![]() Ogarniam się do pracy, muszę po drodze odebrać awizo. Ta praca ratuje mi życie zdecydowanie. Czasem się śmieję, że przychodze tam odpocząć ![]() Miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
Mąż wypisuje, wydzwania, bo "mamy dziecko i musimy normalnie rozmawiać dla dobra dziecka". Chryste, zawsze myślałam, że rodzic z dzieckiem jest, wychowuje, daje miłość i opiekę. A nie 400zł od komornika i rozmawia przez telefon. Wirtualny tatuś. Szkoda, że mam abonament, zmieniłabym numer, bo się zdenerwowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.