|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
poza tym , moja ginka pracuje w Brzozowie, wiec będę się pewniej czuła z nią na oddziale ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę myślę, że lada chwila się przekręci zresztą jeszcze ma czas ![]() Cytat:
gorzej mają sierpniówki już nie długo i my będziemy chodzić z wózeczkami
|
||
|
|
|
#4173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mała już się przekręciła główką w dół chyba mnie pomyliłaś z pater86 a jakby coś się wcześnie działo to z pakowaniem też nie będzie problemu bo wszystko mam w jednym miejscu pochowane a jak coś zapomnę to mi może w każdej chwili ktoś podrzucić ![]() Cytat:
mój mąż też ma za zadanie umyć okna w tym tygodniu Ładna waga małej ciekawa jestem jaki mi tp wychodzi skoro mała ma wymiary jak na 31 tc wtedy byłam w 29 t 5 d
|
||
|
|
|
#4174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super, że pięknie rośnie, oby tak dalej, a Ty odpoczywaj jak masz przykazane
|
|
|
|
|
#4175 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Można dać trochę mleczka czy czegoś do picia, ale to nie zawsze pomaga. Także wtedy trzeba przeczekać. U mnie po porodzie młoda miała czkawkę sporadycznie, a w ciąży często. Cytat:
![]() Ale cieszę się że z maluszkiem wszystko w porządku Lalka cudna Cytat:
Cytat:
Jedni uznają cukrzycę powyżej 120, a inni od 140. Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Co do szpitala w krośnie to wiem tylko tyle że zależy na jakiego lekarza trafisz niestety. Moja siostra teraz w Krośnie rodziła i trafiła na super babkę ale z kolei moja bratowa rodziła 5 lat temu i ciężko wspomina poród...
Blue do której doktorki chodzisz? Ja do Krosna z rodzinnej miejscowości mam 19 km do Brzozowa 9 km. Znam wielu lekarzy właśnie z Brzozowa.
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Do dr. Golowskiej. Ona prywatnie przyjmuje w Rymanowie.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4178 |
|
Raczkowanie
|
cześć Dziewczyny!
Wybaczcie, że nie odniosę się do waszych wypowiedzi, ale ledwo dycham... Podczytywałam, że u Was sporo się dzieje Zakupy, dalsze remonty, wizyty i te piękne zdjęciaaaa A zdjęcia macie boskie Majkela i Ramona śliczne macie te dziewczyneczki w brzuszkach Sylwia masz mega zdolnego męża - śliczna ta huśtawka - zazdroszczę Berenika super, że sytuacja się wyjaśniła z badaniami... współczuję stresu... Pater trzymam kciuki za wizytę i za usg ![]() sylvunia powodzenia przy remoncie Kinia gratuluję decyzji i zakupu wózka ![]() ------ A ja po codziennych praktykach w szkole, załatwianiu potem swoich różnych spraw łącznie z zakupami, jedzeniem, lekkim ogarnianiem, domu, spotkań z rodziną padam jak długa... popołudniami muszę się przespać, a i szybciej padam choć w nocy przez biodro i pęcherz mało sypiam... U nas wszystko ok tylko to ciągłe latanie... zaczynam się martwić czy nie za dużo tego wszystkiego, ale nic nie da się skrócić... z tż ciągle się mijamy - on do pracy ja wracam, on w domu to mnie zaś nie ma więc wszędzie latam sama... W dodatku czuję lekkie pieczenie i boję się czy to nie czasem jakaś infekcja. Wizytę mam za tydzień więc może wytrzymam o ile nic więcej się nie będzie działo... Z plusów to powiem Wam, że rodzina stanęła na wysokości zadania. Z ciuszkami dla Adasia do roczku mam spokój Dzisiaj też zrobiłam w końcu ten WIELKI krok i zapisałam się do dentysty - nawet na dwa terminy z góry Za to siedzi mi w głowie, że mam ponad miesiąc na napisanie pracy dyplomowej, a ja nawet nie mam tematu ![]() Dobrej nocy Wam życzę |
|
|
|
#4179 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby płeć pozostała bez zmian ![]() Wrzuć link do tego zestawu canpola Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla rodzinki za ciuszki i dla Ciebie za dentystę
|
||||
|
|
|
#4180 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylismy na SR takze plan na dzis wykonany w 100%... Ale teraz padam, wiec nadrobie jutro...
Dobrej nocy Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez juz lecę sie wyspać, bo strasznie się wymęczyłam dzisiaj, 2 prania w tym firan, potem pojechałam za firanką nowa do pokoju dziennego, kupiłam farby na ściany....
dobranoc |
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wyprawiłam Męża do pracy i teraz nie mogę zasnąć ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sola1 ja d początku byłam za wielorazowymi. Z tym że mąż sądził że będzie tak jak dawniej się pieluszkowało czyli tetra+foliowa ceratka jako otulacz. Ja po ciężkiej nocy. Nijak nie mogę spać bo albo kręgosłup mnie boli albo na boku mam wrażenie że uciskam brzuch. I chyba mały znów się przekręcił. Wieczorem poczułam takie przepchnięcie że aż zabolało a dziś od rana czuje że znów ładuje kopniaki po dole brzucha i pęcherzu. A przez ostatni tydzeń pod żebrami kopał. I taka ściąga jak czytać kopniaki: http://infografika.wp.pl/title,Uloze...wiadomosc.html
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-04-09 o 07:09 |
|
|
|
|
#4184 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() TŻ pojechał o 5 rano...położyłam sie potem i wstałam kolo 6.40 bo córa do szkoły śmiga..i jakos juz zasnac nie moge. Zastanawiam sie czy nie wyskoczyć na ploteczki do teściowej... Czas zleci a tak czy siak do 12 siedze sama,do roboty nic nie mam bo wcziraj ogarnelam wszystko wieczorkiem to dzis laba ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4185 |
|
Zadomowienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1397021485.211219.jpgImageUploadedByWizaz Forum1397021507.399531.jpg
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, nie mam siły za dużo więc napiszę tylko że ciąg dalszy rozrywki pod tytułem kiblowanie. Mam już dość, miałam niecałe dwa dni przerwy i teraz znowu, od rana do nocy non stop siedzę na tronie i dzisiaj do tego obudziłam się z bardzo twardym brzuchem i bólem żołądka, boję się co to może być. Mam nadzieję że szybko przejdzie a jutro idziemy do gina więc mam nadzieję że powie mi o co w tym chodzi. Co polecacie na takie problemy w ciąży? poza lekami bo nie mam tutaj dostępu do polskich, jedynie co no-spę wezmę zaraz bo mnie ten brzuch przeraża
|
#4187 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdrowia dla Synka Cytat:
dla dużej Zosi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj na SR było o karmieniu piersią. Ogólnie jak się układać - tak żeby było nam wygodnie - nie wymuszać pozycji. Przystawiać dziecko do cyca a nie odwrotnie. Jeśli źle złapie brodawkę to zabierać ale nie wyciągając tylko przyciskając brodawkę w kąciku ust dziecka wtedy sama powinna wyskoczyć. Dobrze do szpitala wziąć sobie jaśka. Podział cyca : brązowa część dziecka, reszta nasza. Dobrze przyłożone dziecko ma z nami kontakt brzuch do brzucha. Masowanie rączki wewnątrz stymuluje ssanie. Kiedy dziecko na początku nie ssie, tylko wypycha języczek, dobrze jest opuszkiem palca podrażnić mu podniebienie tak jakbyśmy chciały coś mu odkleić, kiedy zaczynamy czuć ssanie na palcu podać cyca. Jeśli chodzi o pomoce to położna polecała nakładki Aventu i laktator Medela. Podczas karmienia jedną piersią dziecka druga dobrze jest hartować poprzez rozsmarowanie własnego mleka na niej. U nas w szpitalu są jednorazowe laktatory dla mam które nie mogą same karmić ( problemy z brodawkami) lub wielorazowy do ściągnięcia przy jakiś zastojach itp. Więcej nie pamiętam. Przepraszam że tak nieskładnie napisałam... Miłego dnia Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-04-09 o 08:09 |
||||
|
|
|
#4188 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Tylko kwestią ważną indywidualnie dla nas, a mianowicie sposobem ułożenia wózka w bagażniku naszego samochodu (przez taki niuans z ułożeniem przednich kół po złożeniu stelaża). Gdyby nie to, bralibyśmy bebetto
. Chociaż nie powiem dla mnie nico plus trochę łatwiej się składa i lepiej podbija pod krawężnik z 5kg obciążeniem (tylko takie wzięliśmy do testów), ale nie jest to aż tak znacząca różnica. Ech, to nasze małe autko .Cytat:
za szyjkę, oby brzuch się uspokoił Cytat:
Cytat:
, mogłabym siedzieć i się bujać non stop Cytat:
Cytat:
Tego zestawu nie znam Cytat:
.Cytat:
Cytat:
.Ja właśnie chyba też znów mam jakąś infekcję, bo swędzi i piecze i nie wiem, czy czekać do wizyty za tydzień czy iść jutro. Fajnie, że dostaliście takie paki od rodziny To bierz się za wybieranie tematu .Cytat:
Ja dziś drugą noc z rzędu nie spałam, wczoraj bolał mnie brzuch, a dziś po prostu nie mogłam spać .
|
|||||||||
|
|
|
#4189 |
|
Zadomowienie
|
Ktos mi powie ile czego dokupić na 56 i czego mi brakuje? Zielona jestem w tym...ImageUploadedByWizaz Forum1397023316.734481.jpg
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4190 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4191 |
|
Wtajemniczenie
|
bez niczego, bierzesz 4 marchewki zalewasz wodą i gotujesz. Potem pijesz samą wodę. Masło nie pomaga przy biegunkach. Ja w grudniu miałam jelitówkę, trzymała mnie ponad tydzień i jeździłam na IP i tam mi powiedziały ten sposób.
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te marchewki to w łupkach czy bez?
|
|
#4193 |
|
Wtajemniczenie
|
a nie mam pojęcia, ale jak w skórce to umyj dokładnie
|
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, ze będzie ciepło i w samym bodziaku te pierwsze tygodnie maluch pośmiga jakby co mam od szwagierki i siostry kilka sztuk półspiochów i pajacy, śpiochów nie bede używać, bo to ciezko się zakłada, niewygodnie strasznie...najwięcej to własnie bodziaków, bo jak dziecko uleje czy okupsia, to trzeba zmienić, body sa narazone wiec na ubrudzenie podwójnie
|
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za pomysł, spróbuje to raczej nie zaszkodzi a jak może pomóc
|
#4196 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
już po śniadaniu, zaraz muszę się zebrać do stania w kolejce w Urzędzie Skarbowym. Oczywiście oni pracują w takich godzinach, że żaden normalnie pracujący człowiek nie jest w stanie zanieść pitu sam i muszę to załatwić za Tż-ta i mamę ![]() Cytat:
mi się 4 zęby popsuły w ciąży i nawet tego nie czułam.Ja dzisiaj mojemu robiłam kanapki z zamkniętymi oczami. Padłam jak tylko wyszedł, nawet o herbacie zapomniałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
Nie wiem czy nadrobię bo wciąż czuję się kiepsko, nie mogę oddychać sprawnie przez ten katar, ale dobrze, że już gorączki nie mam. Z dobrych wieści: - umówiłam się na 26 kwietnia z położną, którą "wynajmę" do swojego porodu - wczoraj byłam w pracy z L4 i kolejna ciąża w biurze! ![]() Zazdroszczę Wam kupowania wózków! Tej czystej sytuacji: nie mam - kupuję. Ja mogę kupić nowy, ale dopiero wtedy jak sprzedam stary. Czyli niewiadomo kiedy to nastąpi. Może dopiero jak Dzidzia się urodzi? ehh, chciałabym mieć już taką jasną sytuację, że udało się sprzedać stary wózek i w każdej chwili możemy jechać po nowy. Nie mogę na laptopie cytować, na tablecie ciężko mi to idzie więc: Pater mój przepis na wagę to Mniej żreć i Więcej się ruszać sprawdziło się! I silna wola (u mnie akurat żeby nie pić słodkich napojów do których strasznie mnie w ciąży ciągnie).Sylwia fajnie masz mając fotografa w rodzinie Rybka gratuluję sporych zakupów wyprawkowych! O już doczytałam! Mówisz, że wózek traktujecie bardzo przejściowo, a ja Ci z praktyki powiem, że w zimie w śniegu aż z przyjemnością wraca się do tych dużych spacerówek tak samo jak na wiosnę/lato z przyjemnością potem wyciąga się lekką parasolkę ![]() Majkela no jesteś w końcu! to widzę, że Ciebie też choróbsko dopadło. A sytuacje nieprzyjemne uspokoiły się? Już jest dobrze? Imię wybrane? Waga córci szykuje się spora Poziomka to nie ja - ja bez jelitówki przechodziłam lepiej?Berenika ale musiałaś się strachu najeść Co do ilości ubranek - te prawie 120szt bodów muszą się zmieścić w 1 (!) szufladzie komody ![]() Zrobiłam już 6 prań, jeszcze kilka kupek czeka w kolejce ale mam tylko jedną suszarkę i muszę czekać ![]() Skurcze łydek - też mnie dopadły nie mogę przez to spać w nocy! chyba czas zażywać magnez systematycznie...Czkawka - moja też ma, czasem mnie to denerwuje takie rytmiczne skakanie ale wiadomo - trzeba przeczekaćAle jeśli ja mam czkawkę albo córa to zawsze popijam dużą ilością wody - zawsze pomaga |
|
|
|
#4198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4199 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla tż, ale masz zdolnego małżonkaCytat:
A jak tam się dzisiaj czujesz?? Ja gdzieś 2 miechy temu przechodziłam, masakra, współczuję [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45942917] za wizytę[/QUOTE]Sprawdź czy doszło??może coś się przyda ![]() Cytat:
Ja jak ją zobaczyłam, z resztą moje chłopaki też, to nie mogliśmy się na patrzeć, bo tu już ładna dziewunia, a nie jak wcześniej kosmita Wycałowałabym ją jużCytat:
Koniecznie, bo to super pamiątka Cytat:
![]() Cytat:
, bo u nas w grudniu właśnie zaczęło się od dwóch krostek, potem doszła wysoka gorączka. Jeśli dostanie gorączki to podaj mu apap, a nie nurofen, bo przy ospie nie można. Ja do tej pory z pościeli nie mogę doprać plamek po fiolecie![]() Cytat:
za udaną wizytę i wagę Zosieńki![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4200 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby pomogło Cytat:
.Cytat:
Fajnie z położną .Co do wózka, możliwe że masz rację , przekonam się o tym za jakiś czas .Co do ilości body, to padłam ![]() . Ja chyba żyję w mocnej nieświadomości ubrankowo-ilościowej ._Sylwia_88 wkleiłaś link do ruchów dziecka, to moja chyba ciągle zmienia pozycję póki co . Wczoraj wychodziła mi dwoma bokami, dziś rano gmerała wysoko nad pępkiem, a teraz właśnie próbuje wyjść dołem .Powiem Wam, że codziennie sprawdzam stronę Smyka w oczekiwaniu na promocję na ten leżaczek Tiny Love. I w niedzielę leżaczek był przeceniony z 349,00 na 284,99 a od poniedziałku jest przeceniony z 379,00 na 309,99 zł .
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

ja do Krosna mam 2 km
, to wszystko było by ok. Teraz podobno jest lepiej
chociaż zależy pod jakim wzdgledem nie polecają... 
za wizytę
Na ulicach same mamusie z wózkami a ja z tym brzuchem jak sapiący nosorożec
teraz się cieszę, że będę wczesnym latem rodzić i też sobie takie spacerki z wózkiem będę robić 

Takie informacje dodają skrzydeł! 
Przeżyć to do czerwca i potem to mogę już nic nie jeść
a jak sobie radzić z czkawka u takiego malucha?

popołudniami muszę się przespać, a i szybciej padam choć w nocy przez biodro i pęcherz mało sypiam... 

, bo u nas w grudniu właśnie zaczęło się od dwóch krostek, potem doszła wysoka gorączka. Jeśli dostanie gorączki to podaj mu apap, a nie nurofen, bo przy ospie nie można. Ja do tej pory z pościeli nie mogę doprać plamek po fiolecie