|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
ag9 co do wózka, ja mam tako jumper, normalnie wózek terenowy ![]() co do kwękania przez sen ton normalne, Olek czasami podczas snu się rozedrze, jakby go podpalali co najmniej, podchodzę do niego a ten sobie słodko śpi dzieci to dziwne stworzenia ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- my się zastanawiamy nad matą edukacyjną albo bujaczkiem, bo ja na razie, to Olo w czasie aktywności wpatruje się w poduszki w czarno-białą zebrę bardziej polecacie matę czy leżaczek?
|
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno nie brakuje Ci pokarmu. Ja karmię z butli a moja nie raz przy niej wydziwia butla jest pełna, smoczek nie zatkany, mleko z niego cieknie a pierdoła marudzi przy tym ![]() Jakbym na śpiącego wzięła to by już nie spała
|
|
#3453 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szybko poszło Cytat:
o mamo moja to co 2 godz zreszta z pierwsza tak samo miałam ![]() tak moja mruczy miauczy steka kaszle psika ogolnie to jak jest cicho to sie niepokoje ![]() Cytat:
a z koprem bym uwazała on tez moze powodować pierdki i prezenie sie maluszka Cytat:
moja na bujaczku b duzo czasu spedziła na macie tez ale mniej z bujaczkiem po pokojach wedrowałam i zabierałam do tesciowej ...teraz tez tak bede poczyniać
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-04-09 o 16:20 |
||||
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lezaczek też ma zabawki, a mata będzie fajna później też wiec później można później kupić, albo ktoś sprezentuje, jak masz bogatą rodzinę ![]() -------------- Dostałam własnie wypłatę za cały miesiąc na macierzyńskim 80 procent i nie jest źle. Dostałam więcej niż jak pracowałam, bo na l4 ciążowym to 500 zł więcej dostawałam
|
|
#3455 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam
dzisiaj Filip cos łaskawy dla mamusi , sporo spi ![]() ja wzielam trochę się za ogarnianie chaty bo coś się przybrudziło tu i owdzie i wielu rzeczy nie moge znalezc ![]() Lewek gratulacje!!! niezla akcja:d wykrakalas sobie! ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
ja dostawałam na L4 tak do 200 zł wiecej wiec nie licze na wiele macierzynskiego, wlasnie czekam na moją jałmużne ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]() powiem ci ze tez mialam taki dylemat -mata czy lezaczek ale z Malwinką. no i kupiłam i to i to ale uzywane na allegro matę z Tiny Love za jakies 30 zł i lezaczek z FP za 65zł ![]() ale jakbym miala wybierac to bez lezaczka zycia sobie nie wyobrazam ![]() dzieci bardziej chcą ogldac swiat z pozycji siedzacej i wtedy małą wszedzie ze sobą zabierałam i jak np. gotowalam to mowilam do niej ona mnie widziała i nie marudziła. ale na macie tez lubiła lezec ale jednak lezaczek dla mnie niezastapiony! ag9 co do wozków ja mam Navingtona Cadeta - mieszkam na wsi i sobie chwalę z Malwinką miałam Tako Jumpera - tez fajny wozek - w lesie na jagodach dawał radę ![]() ja się śmieje że na Filipa to kazdy dotyk działa jak narkotyk -odrazu jest pobudzony do zycia ![]() czasem mu smoczka chce wyjać jak spi a ten juz oczy jak 5 złoty
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-04-09 o 16:32 |
||
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowic przy niej mozna, ale nie dotykac jak spi, dlatego wiekszosc czasu spi z nami w lozku, bo przeniesienie do lozczka konczy sie wielkimi oczyma ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Dzid przyszła połozna nie musi chodzic ale chciałam zeby przyszła dzis z waga i zwarzyła JULIETTĘ
, młoda ma 4 kg , prosze a lekarka kazała mi dokarmiać mm ... oczko nam dalej ropieje i chyba bez okulisty nie damy rady ... masujemy przemywamy ale to tylko chwilowo poprawia stan ... na nic nie mam czasu jak mloda spi to starsza mi daje w kosc i tak krąg sie zamyka ... dobrze ze istnieje puder bo nie wiem jak bym do sklepu chodziła przesyłam ela moja tez nie lubi jak sie jej przeszkadza
|
#3458 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mleko i tak z piersi leci Cytat:
![]() Cytat:
![]() tyle ze moj nie toleruje papryki dodam cos innegopadłam z nocnej akcji! pic trzeba sporo przy KP. ja staram się flaszkę 2l wody oproznic przez caly dzien choc tez się zmuszam ![]() fajne masz podejscie do KP zdrowy rozsądek najwazniejszy!co do tego odchudzania o ktory pytałam to widze ze jednak nie jestem odosobnionym pryzpadkiem. zdaje sobie sprawe tak jak mariola napisała ze po drugim dzieco bedzie ciezej zrzucic no ale samo sie nie zrobi ![]() mam zamair biegac i cwiczyc - w lipcu mam wesele brata i msuze jako tako wygladac i doope zmiescic w jakąs kieckę a nie namiot
|
|||
|
|
|
#3459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam powolutku, bo w ciągu dnia milion smsow a poza tym lezakowalam i próbowałam spać, ale mi to nie wyszło.
Minęło już 12h i czuję się dobrze, brzuch prawie nie boli. Ale jeszcze nie wstawalam, siedzę sobie tylko. Jeszcze mam cewnik. Jest mi tylko bardzo duszno, brakuje mi świeżego powietrza i orzezwiajacej kąpieli. Bartosz śpi albo płacze, cyca ładnie possal 3 razy, ale nie mam pojęcia ile tam jest mleka. Cytat:
Ja bym nie budziła. Korzystaj! Bartuś to jeszcze nie wiem, ale Misiek to śmieszne dźwięki wydawał podczas snu, aż go nagrywalismy. Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#3460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
olakola no ba niech ta NOC nalezy tylko do was![]() ja sie juz boję tego pierwszego razu 'po' . tż juz czeka z utesknieniem a ja probuje to odwlec w czasie ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- martyna wpisz sobie w google 'jadłospis mamy karmiącej" ja czasem korzystam jak nie mam pomyslu na obiad bo tez nie jem wszystkiego ze wzgledu na te kolki malego. wole nie dokladac mu wrazen |
|
|
|
|
#3461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W sumie to cieszę się że zaczęło się naturalnie, może z pokarmem nie będzie problemu a i macica ładniej się podobno obkurcza. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stoi w miejscu od ponad miesiaca, wiec czekam na wizyt u gina i zaczynam cwiczyc i bardziej dbac o jedzenie.Dzisiaj nawet wytrzymalam do poludnia bez slodyczy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3463 |
|
Wtajemniczenie
|
elunka kobieto co za kibicowanie!
![]() ![]() 4.23 a ta brokuły sle
|
|
|
|
#3464 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do szalenstw z mezem to nie widze przeszkod, korzystaj poki mozesz bo pozniej dluzszy celibat ![]() Cytat:
za wizyte i za wage EmiCytat:
Cytat:
okaze sie co sie lepiej sprawdza
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-04-09 o 17:26 |
|||||
|
|
|
#3465 | ||||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() No i wibracje fajnie kupy wykurzaja ![]() Cytat:
Szkoda ze piers nie jest przezroczysta ![]() Jak Kacper ma ta glebsza faze snu to jest nie do obudzenia ![]() No i smacznego zycze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dostawalam o 4 stowy mniej na zwolnieniu, a na macierzynskim to bedzie kolejne 4 stowy mniej Takze u mnie finansowa tragedia, no ale jakos damy rade ![]() Cytat:
![]() Ja tez sie musze zmuszac do picia ale skoro dziala to dam rade ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
pola_m i Lewek: MOJE GRATULACJE! Niech maluchy rosną zdrowe
![]() Aga9: co do Mutsy- też się rozczarowaliśmy trochę bo jednak 3 kaflektóre daliśmy za IGO- za zero amortyzacji to lekka przesada Mieszkam w centrum miasta i to przy starówce więc mam wkoło kostkę brukową. Mój Piotruś kocha spać jak nim trzęsie więc mimo braku amortyzacji ja się cieszę, ale jeśli Gucio tego nie lubi to faktycznie współczuję :/ Generalnie Igo jest jeszcze twardszy niż Evo. Mnie się i tak ciągle szalenie podoba jego design i super lekkość i to jak się składa więc u nas sę sprawdził ale potrafię sobie wyobrazić że ludzie mogą na niego klnąć. My też pomału dokarmiamy mm. Pokarmu mam bardzo dużo ale chyba słabej jakości bo też jem w kółko kilka rzeczy bo mały ma po wielu rzeczach kolki i od razu widzę po czym
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozniej moze Cie glowa bolec Ja nie ukrywam, ze bym chciala, ale z Ola miedzy nami w lozku nieda rady, a w swoim nie chce spac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
liczyc, ja nie ide na zadne cc przynajmniej moj gin czeka az mi sie coś rozkreci ![]() se ku..na poczeka.nei zdziwie się jak ostatnia urodze:p ja mailam i mate i lezaczek i leżaczek baaaardzo sie przydawal, nawet na wyjazdach do rodziny, oczywiscie bez przesadyzmu, lezal na tym bardzo malo w ciągu dnia ale jednak zawsze to bylo dla mnie wybawienie ja tez radze brać się za bunga bunga , bo pożniej nie bedzie mozliwosci ))ale wiem , latwo pwoiedziec, mi sie np nie chce. |
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie co do maty czy lezaczka, to ja mam jakas mate, ale w sumie uzylam ja moze dwa razy, bo mi sie nie chce jej rozkladac za kazdym razem
moze jakbym miala wiecej miejsca, ale musze ja skladax i chowac zawsze, a lezaczek sobie lezy, myk wkladam mala i jest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- dziękuję dziewuszki za rady zdecydowanie w tej bitwie wygrywa leżaczek, więc takowego będziemy szukać |
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie największą zaletą jest to, że jest lekki i zwrotny, prowadzę go jedną ręką, no ale chcąc jechać na spacer do lasu to jakoś tego nie widzę
|
|
#3472 |
|
Rozeznanie
|
no i jeszcze co do chudnięcia
![]()
|
|
|
|
#3473 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To też ciekawa jestem ile Emi waży ![]() Cytat:
Sudocrem też nie lepszy, ale ja używam jak Ty. Teraz Ula kupka trochę mniej (chwalcie pana!), więc tak się nie odparza, ale wcześniej, to 3 razy miała odparzoną pupę i sudocrem pomógł w zasadzie w jeden dzień. Ag9 Mój Cadet też z lichą amortyzacją, ale Ula nie narzeka Może szkoda wymieniać wózek, a lepiej w jakąś poduszkę pod główkę zainwestować, która amortyzowałaby ewentualne podskoki. Nie wiem czy te słynne Angelwings nie spełniają też takiej roli czy tylko boki tak są wypełnione?
|
||
|
|
|
#3474 |
|
Wtajemniczenie
|
łoo matyldo
|
|
|
|
#3475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to trzeba filtrowac wszystko mówią "specjaliści"... Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#3476 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane
Nadrobiłam, ale tylko tyle. Ja nie mam życia dziewczyny. Mam nadzieję, że to minie. Alicja wisi na cycu, a ma już 7 tygodni. W nocy męczą ją wzdęcia, że stęka i pełna kakofonia Byliśmy u pediatry prywatnie, bardzo miła wizyta. Rozszerzam od jutra dietę. Idziemy też na szczepienie o 9, więc trzymajcie kciuki. Kurde wasze dzieciaczki tak ładnie przybierają , a moja Ala od porodu dopiero 1,6 kg Jutro się dowiem co robić. Jesteśmy głównie na KP , dokarmiam 2x dziennie. Niestety dopadła mnie infekcja i leje się z nosa , z oczu, gardło płonie. Noce są ciężkie przez to. Mała jako tako sypia, oprócz tego stękania. Ale dziś zaliczyła takiego kupsztala, że mąż oberwał, bo u niego na kolanach była. ![]() Cytat:
![]() BeautifulLie powiem Ci, że jak masz się tak męczyć, to próbuj więcej dokarmiać i choć czasem swoje dawać może. Albo przejdź na mm, zobaczysz będziesz szczęśliwsza i dziecko też. Zobacz dziewczyny przeszły i nie mają z tego powodu żalu. Ale jaką decyzję podejmiesz, będziemy Cię wspierać Byłam wczoraj na kontroli podwozia i to co tam zastałam to tragedia. Okazało się, że przy porodzie pękła mi szyjka macicy i jej nie poskładali w szpitalu Gumki już kupiliśmy, ale po badaniu plamię i jeszcze seksu nie próbowaliśmy. Bardzo się tego bólu boję. Rana po nacięciu jeszcze mnie boli. Co do chudnięcia, to ja schudłam jakieś 10 kg w dniu porodu i 1 kg w domu. Do wagi sprzed ciąży zostało mi 6 kg . Jestem na diecie, nie jem słodyczy i du*a. Ćwiczenia ze względu na szyjkę zakazane jeszcze na miesiąc . A tak w ogóle to DADY 2 z promocji są beznadziejne. Bokiem z nich wycieka. PO 2godzinach robi się wałek z przodu i pupcia jest cały czas wilgotna. Na szczęście mamy "tylko' 2 paczki. Zakładamy na dzień i co 3h zmieniamy, na noc pampersy zielone, które są rewelacyjne. Pozdrawiam wszystkie, dopinguję was. Mam nadzieję, że na odchowalni założycie jeszcze grupę na Facebooku. Mamy styczniowo-lutowe mają i chwała im za to. Nocą poczytuję na telefonie, odpisuję , bo inaczej to zero kontaktu ze światem. A teraz brokułki dla przeterminowanych i tych , które czekają jeszcze
|
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
Lewek
GRATULACJE!!!! :-*Dziękuje wam moje kochane :-* będę odstawiać małego, nawet gin mi powiedział że tak będzie lepiej. Justi zasmuciłaś mnie dadami :/ też je mam ale jeszcze nie używałam. Obyś szybko wyzdrowiała!!!! Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3478 | |
|
Moderator
|
Cytat:
A wycieki sie zdarzaja, ale tylko dlatego ze 2 sa jeszcze troche za duze na Kacpra, ale ze to chlopak to mu siusiaka ukladam odpowiednio i udaje mi sie ograniczyc ilosc wyciekow
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-04-09 o 20:29 |
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam z porodowki
Ok 16.40 odeszlo mi troche wod, dopakowalam torbe i pojechalismy na ip. Lekarz stwierdzil, ze to faktycznie wody, rozwarcie niestety tylko na 1cm, skurcze slabe i rzadkie. Podali anybiol na robala, monitoruja mlodego i czekamy. Jak przez noc sie nie rozkreci, to rano podlacza mi oksy. Trafily mi sie fajne polozne i taki sobie lekarz. A rano bedzie ta polozna, ktora Ewcie odbierala. Na razie spokoj i luz
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

Skurcze pod koniec miałam straszne jak dla mnie, co 2 min. A rozwarcie tylko na 2 cm. Młody trochę rozwrzeszczany, ale cycusia ładnie possal. Teraz sobie podsypia. Ja się na razie czuję dobrze. Jestem szczęśliwa 

Może powinnam go wybudzać jeszcze na częstsze jedzenie??
...

jak mi ta pielęgniarka nagadała wyszło że nie moge jeść nic oprócz jabłek, kefiru i zup krupnikowych. Plus pije codziennie koper włoski.

za wizyte i