|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
za ząbka. A co do wyglądu to nie pomogę...
|
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Teraz działa
za www. I novamed. Spację są ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
P.s. odnosnie mmnto ja tez nie mam podgrzewacza. Korzystam z termosu. Tez jest ekspresowo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie powiem z cycem dobrze ale mm tez ok nakarmic moze kazdy a ja moge pojechac na miasto, nie cieknie mi z cyckow jak za dlugo mnie nie ma, lece do pracy no i spi cala noc u siebie w lozeczku jedyny feler to ze trzeba kupic mleko a cyc zawsze jest
|
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama widziala Florka tylko raz, 5 dni byla u nas. i owszem, spedzala z nim duzo czasu i nie balam sie ich zostawic samych - ale w sensie, ze byli w pokoju obok i moja mama go lulala cyc musial byc w pogotowiu, jakby juz mlody sie wydzieral, no a poza tym moja mama jest chora i tez nie poszaleje z noszeniem, przewijaniem itp.
|
|
#3756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
biedny zdrowka dla was niech te choroska mina wszystkie
|
|
|
|
|
#3757 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh, cudow pewnie nie zdziala, zbyt piekne by to bylo dziewczyny, ktore niedawno odstawialy, pisza, ze schemat pobudek w nocy taki sam... ale czesto slysze mamy starszych dzieci, ktore mowia, ze pierwsza noc przespaly dopiero po odstawieniu dziecka
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i widzisz, dlaczego niektóre z teściową nie zostawią i się stresują
|
|
#3760 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dziwne, bo przed ciążą prowadziliśmy z mężem dosyć imprezowy tryb, co weekend znajomi itp. i naprawdę nei mamy takiej potrzeby, przychodza znajomi, my wychodzimy, ale to zawsze z KUbą.Cytat:
![]() nie powiem chciałabym wrócić do pracy, ale z drugiej strony zal mi by było tych chwil, tych postępów i zabaw, nie wiem dlaczego, jakoś tak mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie powiem ciekawi mnie jak zareaguje na mm Cytat:
![]() pampki w lidlu przyszalałam, to jeszcze mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3761 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i mialam racje ze dokladnie wtedy sie obudzila ale to bylo straszne dlamnie, myslalam ze jej nie wypuszcze z rak jak wrocilam, pozniej juz bylo coraz lepiej z ta mysla ze przeciez nikt jej krzywdy nie zrobi pozniej z kazdym wyjsciem bylo coraz lepiej a teraz to juz na miekko jak sie bedzie darla to przeciez nie mi niech sie martwia ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
a co do mm, to to nie jest jak z cycem ze na rzadanie, poprostu macie juz ustalony plan dnia i tak mala je, jezeli zaczyna stekac blisko godziny jedzenia to wiesz, ja bytelke robie mniej niz minute, wode mam przegotowana w dzbanku wlewam do butelki 180 daje na 30 s do mikro, wsypuje proszek mieszam i jest a jak steka to ma problem, musi wytrzymac zazwyczaj jest to po przebudzeniu i na sen wiec nie panikuj wystarczy sprobowac a jeszcze dodam ze moja w ogole nie chcial pic z butli i nie wiem czy dlatego ze nutramigen miala czy poprostu wolala tak cyca ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- a to nawet nie wiedzialam
|
|||
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no ok, ale ja zakładam, że jak już zostawiacie to z kimś komu ufacie to po co się stresować
|
|
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A widzisz ja to Ciebie rozumiem bo z zostawieniem mam tak samo. 1h Barta nie widzę i mi się tęskni i dzwonię co robi ![]() Aczkolwiek wyskoczyliśmy se kiedys na imprezę i matka zua straciła rachubę czasu a tu już prawie pierwsza w nocy a dziecko nie spi a mieliśmy o 22 wrócić tooo była zabawa fajnie było ![]() My to tak jak Wy, wcześniej każdy weekend albo ktoś u nas albo my gdzieś. A teraz takie zakapiory domowe No i jak jedziemy gdzieś to w trójkę w 99% Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Aaa co do pampkow to Bart mi robi ostatnio 4 kupy dziennie to pampki lecą jak szalone ![]() Ale to jakaś dziwna ich ilośc. Kupiłam 4+ i jest ich 120szt. Coś mało. Rozmiaru 5 ostatnio tz kupił za 85zl i jest 150 :/ Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- VIL 100 lat dla Przemusiaczka ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3764 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
myślę, że przy chorobie to dość normalne, ważne, że pije cyca Cytat:
widzisz Bart też nie chciał z M. zasypiać, musiałam być ja a jak pojechałam do Warszawy to super sobie dali radę!Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie każdy ma godnych zaufania dziadków niestety ![]() ja już przezywam co to będzie jak pójdziemy w czerwcu na wesele a moja mama zostanie z Bartkiem... dlatego planujemy go jednak zabrać na kilka godzin bo nie pozwolę na to aby moja mama była z nim cały dzień w ogóle jej nie ufam, ona kompletnie nie słucha tego, co do niej mówię, nie liczy się z moim zdaniem oraz tym jak wychowujemy Bartka... A jeszcze do co karmienia to ja na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie tego, że mogłabym zabrać małemu kp. Widzę jak tego potrzebuje i myślę, że bardzo by cierpiał. No i dodatkowo kompletnie nie widzę siebie karmiącej mm no ale to każda wie
|
||||||
|
|
|
#3765 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z tymi pampkami, to zrobili w bambuko, cenę dali dobrą, ale tyle sztuk mniej ;/ ja to zawsze przeliczam na pojedynczą cene pampka ![]() Cytat:
|
|
#3766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja już wiem co dolega Heli przebił się czubeczek górnej prawej czwórki chyba nurofen za słaby na taki ból![]() przed spaniem dałam camilię...zobaczymy czy pomoże ![]() no i moje dziecko dzisiaj znowu nic nie chciało jeść..na śniadanie banan, na obiad nic i na kolację banan...nie umiem jej nic innego wcisnąć poza cyckiem. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() No tak...przy mm są ustalone mniej więcej godziny więc może jakoś to przejdzie...no zobaczymy, jutro pierwsza próba ![]() Co do temperatury to miałam na myśli że wodę chyba trzeba podgrzać, w temperaturze pokojowej chyba nie rozpuszcza się mm?
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
ma problemy z zasypianiem i strasznie długo ssie, aż mnie czasem sutki szczypią a zmieniam mu piersi, wije się, wędruje po łóżku, jęczy, kwęka
ale po całym dniu marzę o tym aby zasnął szybko
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że nigdy nie będę musiała z nią Heli zostawić. Moja mama może czasami nie zgadza się z moimi metodami ale je szanuje i 'stosuje się'. A teściowa robi wszystko na przekór
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pare dni mlody byl na flaszce z mm, ja wtedy odciagalam i mrozilam. wtedy mlody ciagnal flache bez problemu. mial jakies 3 miesiace. nie zauwazylam, zeby wtedy lepiej spal czy cos czworka???? kurde, to z marchewkowym Wojtkiem Hela sobie moze przybic pione ale to mega szybko
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja leżę i bujam się w hamaku pod palemką i jest cudniea no o drinku z parasolką bym zapomniała ![]() też mi się szybko wydawało dlatego już odpuściłam zwalanie na zęby wszystkich jej występków a tu proszę! ona nie ma wstrętnego charakteru tylko ją ból męczy ![]()
|
|
#3771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak nie chcesz kupować całej paczki mm to są w kartoniku gotowe na jedną porcję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3772 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jest tak ruchliwy,ze wieczorami wymiękam normalnie ![]() Cytat:
|
|
#3773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i niestety nie umiałam znaleźć w pobliżu małych opakowań i kupiłam 350 g ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
tak choć na chwilę cycem mogłam zatkać
|
|
#3774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3775 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy bardzo, bardzo za życzenia
cioci Deb i Helence specjalne podziękowania za śliczny prezent ale dzień był... mama przyjechała rano więc skorzystałam i poszłam do gina, z Przemkiem mi ciężko więc korzystając z tego że bez niego to zrobiła mi cytologię i całe badanie, wszystko ok, mogę zachodzić w ciążę potem poszłam do MOPSu, dowiedzieć się jakie dokumenty są potrzebne do zasiłku rodzinnego. wracając jeszcze zajrzałam do żłobka, zapytać jak tam z szansami Przemka na wrzesień. okazało się, że praktycznie zerowe ![]() wróciłam do domu, przyszła moja babcia na chwilę, uśpiłyśmy Młodego, ja zrobiłam szybki obiad, zarejestrowałam się w UP, mam spotkanie z doradcą w pt. potem jeszcze poszłyśmy do przychodni z Przemkiem bo miałam trochę pytań. ma 77 cm i waży 9,300. w ogóle prawie nie przybiera na wadze, przez 3 miesiące niecałe 100g. idziemy w maju do gastrologa, teraz dostałam skierowanie na morfologię, crp i parę innych badań. powiedziała że nie podejrzewa niczego bo P. jest bardzo ruchliwy ale na wszelki wypadek dla spokoju żebym zrobiła. no i zrobiła się 17.30, wrócił mąż, przyszli mój tata z żoną .... byliśmy tak zmęczeni wszyscy że posiedzieliśmy, zjedliśmy torcik i tyle potem pojechaliśmy do Gliwic więc ledwie na oczka już patrzę.uprzedzając pytania o prezenty , złoty łańcuszek, taki pociąg:http://merlin.pl/Pociag-zestaw-ciuch...06,818668.html od mojej mamy dostał wcześniej a od nas nic, poskąpiliśmy, za dużo dostał w zeszłym miesiącu ![]() Deb, czwórka? omg, mała szaleje
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2014-04-09 o 22:25 |
|
|
|
#3776 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo tu tak jak mówisz cyc działa uspokajająco, a tu mu przece butli sie nie wkłada Cytat:
|
|
#3777 | |||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
może butelkowe dzieci są inne, bo Antek od małego w nocy jadł i szedł spać budził się co 3h jadł i spał dalej, więc nie stresowałam się nocką. A my prowadziliśmy spokojny tryb życia i dalej prowadzimy, jestem domatorką, ale raz na kilka miesięcy chciałabym wyrwać się z domu, chociaż na głupie zakupy do galerii, na które nie chce ciągnąć Antka.Na wyjścia typu do znajomych, na kawę zabieramy go ze sobą ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
nie wyobrażam sobie żeby moje cyce za niego robiły
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, gdzie jest Diabli? Cos sie dawno nigdzie nie oddzywala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-04-10 o 02:04 |
|
|
|
|
#3779 |
|
siedzę i myślę
|
Jak dobrze wstać skoro świt, znowu pobudka po 5.Nie mam już pomysłów...a kaszy w butelce nie chciał pić, wypił 180 ml mleka i po 3 obudził się znów na mleko
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2014-04-10 o 07:01 |
|
|
|
#3780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem dorabiłam flache na mieście z wody kupionej w sklepie mojemu tylko w nocy przeszkadza zimne, w dzień wsio, chociaż w sumie w dzien juz nie pije prawie, rano dostaje krowie do śniadanka i pieknie wciąga![]() Cytat:
jak coś go boli to tulenie, bujanie, szum albo rozśmieszanie właśnieCytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

za ząbka. A co do wyglądu to nie pomogę...

za www. I novamed. Spację są 
07.07.2012
co jest wieeeelkim plusem, a no i my myjemy butelki rano
moja jest super i na szczęście nie boję się z nią zostawiać Antka
biedny
niech te choroska mina wszystkie 

roznych dziadkow dzieci maja, roznie intensywnie sie ludzie dziecmi zajmuja, a i tez rozne potrzeby maja maluchy. no i kazda z nas ma troszke inna psychike i jedna nie wysiedzi w domu, inna nie potrafi z niego wyjsc
m

Ma dobry humor, bryka.. ale nie chce nic jeść