![]() |
#1471 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Witam z rana
![]() U nas już czwarta noc z rzędu przebuczana ;/ Nie wiem co się dzieje , w ciągu dnia jest wesoła radosna a w nocy buczy ![]() Do tego już ponad tydzień skóra mojego dziecka wygląda jak pumeks ![]() ![]() ![]() Lady- Gratuluje pięknej nocki !! ![]() Misiaeel- zdrówka dla Hanny ! ![]() Blogerko, Bokeh- U nas z nicnierobieniem przy Blance jest dokładnie tak samo jak u Was. Najlepiej jak mamusia siedzi obok i się patrzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Co do dawania slodyczy itp- moja mama 2 dni temu wyslala mi smsa czy mala moze juz kinderki bo nie wie co jej wziac.... ![]()
![]() |
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja te nestle też jakiś czas dawałam...niestety u nas jogurt naturalny mimo wielu prób nie przeszedł...jesteśmy teraz na bezmlecznej więc niczego nie próbujemy...ale ja też nie daję żadnych słodyczy itp. słodkie to Antonio wcina pomarańcze..winogrona-po co mu dawać czekolade?? I tak przyjdzie czas na wszystkie świństwa bo tego się nie uniknie prędzej czy później...no ale właśnie może dlatego warto czym później... ![]() a my jemy tylko chrupki...paluszki a i ostatnio kupiłam mu na spróbowanie taki batonik hippa musli...ale nie podpasowało mu... ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
a co do placzu, mnie tez teraz bardziej ruszaja wszelkie smutasy a jak jeszcze z dzieckiem w roli glownej to juz w ogole masakra!
wczoraj wlasnie mialam zjechany humor bo... mam u siebie w klasie takiego chlopca, z lekkim uu, bardzo fajny, mily, grzeczny, dobrze wychowany ale bida z nedza u nich ze hej! ma mame, tez z uu, taka to prosta kobitka ze wsi ale dziewczyny, jaka z niej matka!!!!!!!! no poprostu wzor!!! mialam juz doczynienia naprawde ze sporo lczba matek i zadna jej nie dorasta do piet!!! co ona sie troszczy o tych swoich chlopakow (ma jeszcze syna w 1 klasie, tez uu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no poprostu wczoraj peklam ![]() u nas co roku robi sie paczki dla tych najbiedniejszych dzieciaczkow, wczoraj juz kupilam takie suche rzeczy, typu platki, makarony, kostki rosolowe, konserwy, jakies ciastka itd... musze sie jeszcze dyskretnie podpytac czy maja zamrazalnik w domu to nakupuje im "miecha", jakis mrozonek typu pierogi, ryby itd i beda miec na jakis czas... tak sie jeszcze zastanaiwam bo pod koniec kwietnia mamy wycieczke, nic szczegolnego, bawialnia, zoo, mac no ale ten chlopiec nie jedzie, na pierwszej wycieczce tez nie byl... i pojde dzis do dyrki zapytam sie czy znalazloby sie dla niego te 50 zl z rady rodzicow a jak nie to mu chyba fundne... no poprostu to 1 skrzydelko na obiad rozwalilo mnie calkowicie ![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-04-10 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana,
Dziewczyny trzymajcie mocno kciuki za nas, dzis idziemy na 11.15 do trzeciego pediatry w nim nasza ostatnia nadzieja w postawieniu diagnozy u Tosi w zwiazku z dlugotrwalym kaszlem.... lece nadrabiac - przy kawce...
#1476 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
#1477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do jogurtów danonek itp zwykle jemy naturalne z owocami itp ale czasem się zdarza,że mały wetnie jogurcik baby dream albo właśnie danonka te ostatnie niechętnie podaje, mój S wychowany na danonkach stwierdził,że są tak obrzydliwe,że nie da się tego jeść ![]() za to czasem podaje serek waniliowy tutti z biedry, ma fajny skład i przede wszystkim prawdziwą wanilie a słodycze? hm czasem mały spróbuje kawałek czekolady, znajomi ostatnio kupili kinder czekoladę i mały dostał jeden i był przeszczęśliwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też proszę o kciuki bo o 15 idziemy do lekarza:/
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Rozmemłana jestem więc lepiej pisać nie będę.Miłego dnia kobietki ![]()
#1480 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Agatce też, miała 5 tygodni, prywatna alergolożka chciała badania robić ![]() Cytat:
powiem tak - u nas utrudnienie, bo jak Agatka coś je to młoda chce też 2 razy dałam zwykłe danio waniliowe, nie dziecięce, ale czaję sie na serek homo no name, niektóre mają rewelacyjne składy słodyczy jako takich - nie, czasem biszkopt, kawałek ciasta samodzielnie pieczonego - owszem, wiem, co tam jest, a nie jestem wstanie zrobić tak, by wszyscy zawsze z dala od niej jedli ![]() Cytat:
licz tylko na cud ![]() ![]() Cytat:
gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ifwka, z reguły szkoła nie ma kasy na pomoc, to nie mops :/ |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w Decathlonie sa zimowce dla dzieci przecenione, po 19 zl....myślicie ze to głupota teraz kupować? W sumie to skąd wiadomo jaki rozmiar?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() o rany zdrowia Kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Rozeznanie
|
![]() Ale jestem przybita ta pogoda. Juz zdążyłam zapomnieć jak to jest siedzieć cały dzień w domu :P w takich chwilach wiem ze musze szybko zrobić prawko, nie byłabym uziemiona, a czasem mnie dobija to proszenie się jak na przykład zapomnę czegoś kupić. W ogóle to t. znow mnie wkurzyli. Generalnie przez naiwność tż i kretyństwo jego rodziców nie mamy naszego auta a tż jeździ starym trupem do pracy bo musi. Ku.wa jak przez nich zostaniemy znów bez samochodu to ja nie wiem... kolejnego nie kupimy. Mój tż jest po prostu idiotą, potrafi wrzeszczeć i ustawiać owszem ale mnie, a swoim patologicznym rodzicom nie umie nawet uwagi zwrócić bo niby oni już się nie zmienią. To po co z nimi kontakt utrzymuje? Ehh. W ogóle tż łyka wszystko jak pelikan. Był ostatnio na piwie z kolega (facet 30 lat prawie, pracuje na kopalni) no i taki zachwycony, że jakie to ma super życie bo żadna baba mu nie buczy nad uchem i z rodzicami mieszka a cała kasa dla siebie. No świetnie ![]() ![]() Co by tu robić, nic mi się nie opłaca zaczynać bo zaraz Młode wstanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() masz wielkie serce ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pogoda z dupy ![]() Dawid na polko chce iść ![]() Dzisiaj 1/3 nocy nie spalam. Kolejna z tych ktore uświadamiaja mi że łóżeczko nadaje sie tylko na kojec. Jest mu za ciasno, jak sie przewraca, kotluje to bije o szczebelki i sie wybudza. Jeśli kupimy mieszkanie to ja mu zrobię w pokoju lożko jak kiedyś mówiłam w stylu tych samochodów itp. A. I moje dziecko już nie chce się kąpać. On bierze prysznic. I nagle nie przeszkadza mu woda w oczach i mycie głowy. Za to zakrecenie wody jak najbardziej - histeria. ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Sylwietta pokaż fryza ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
Hope -
![]() ![]() ![]() i potem rosnie takie pokolenie rozczeniowe bo przeciez od najmlodszego im sie pomagalo no ale z drugiej strony co ta dzieciaczyna winna ze ma takich rodzicow... ehh, moznaby tak gdybac i gdybac i gdybac... dziecko mi spi od 11.30 ![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-04-10 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że pojedzie na wycieczkę, ![]() ![]() A matka pracuje gdzieś, jak nie to moze jakąś pracę dla niej można zorganizować??
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
misiael jak Hania?
Yae znow slabo spi w nocy a dzis przeszla sama siebie; skora do zabawy wstala o 5.50, przespala sie w poludnie 20min, druga drzemka wypadla i dopiero teraz 21.50 usnela. Nie pytajcie jak sie czuje... Przez te kilka dni bardzo sie zmienila, zaczela po nas powtarzac wyrazy dzwiekonasladowcze; rozroznia papa (pl. zrobic papa) od papa (jap. tata), rano budzi mnie glaskaniem i calusami oraz zaczela biegac - co prawda o hamulcach nie pamieta i co rusz z impetem sie o cos rozbija. Slabiej z apetytem, ale odkrylam, ze lubi nalesniki. Cos jeszcze chcecie wiedziec? ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelka zachowuje się bardzo podobnie. Najczęściej ładnie bawi się wtedy kiedy ja przy niej siedzę na podłodze. Porządki domowe jeszcze jakoś zrobię razem z nią. Gotowanie jest trudniejsze, bo nie chcę by coś się stało. Komp? z doskoku przez 3 minuty, o innych aktywnościach nie piszę. Cytat:
![]() Cytat:
Temat rozstań i przyzwyczajania do obcych wałkowałam ostatnio więc znacie moje zdanie ![]() ---- Nie miałam sił wczoraj tego napisać, bo idą Amelce znowu chyba 4 zęby. Więc wisi jeszcze bardziej przy nodze, wybudza się, marudzi i nic nie je ( ![]() No a spać wczoraj poszła... 00:30! Zasnęła na 20 minut przed 19, bo taka się padnięta zdawała, no ale. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
Hope-dzięki że pytasz
![]() Poza tym jakoś ostatnio nic nie idzie. W tamten piątek mieliśmy jechać z małym do cyrku,ale mąż pracował dłużej. W tą sobotę jesteśmy zaproszeni na ur. kolegi z pracy tż ale nie pójdziemy bo nikt mi z dzieckiem nie zostanie. Z resztą tego mi nie szkoda bo i tak myślami byłabym w domu z Oskim ale tego cyrku mi szkoda... No i bunt jedzeniowy-idą nam te zębisze i mały buntuje się na wszystko. Przechodzi jedynie obiad i jakiś owoc czasem,poza tym mleko. Ehh ciężko jakoś.
![]() |
#1490 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lenova a smarujesz czyms? nawilzaj, natłuszczaj moze co do jedzenia, czasami dostaje danonki bo maz kupuje, jogurtu naturalnegoo niet ja tez nie lubie słodycze kinder mleczna kanapka albo kinder pingłini nie wiem jak sie pisze czasami dostanie bo maz kupuje Bokeh ![]() sama nie wiem co się stało |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Wtajemniczenie
|
byłyśmy u lekarza, na szczęście płuca i oskrzela czyste
![]() ![]() ale jest strasznie osłabiona, z nosa się leje, teraz mi zasnęła:/ meneq dziękuję, że pytasz ![]()
#1492 |
Wtajemniczenie
|
Jestem. Powiem Wam ze albo mi sie dziecko zmienilo albo zmiana lekarza tak na nia podzialala - tak jak wspominalam zmienilismy pediatre - teraz mezczyzna, bez bialego fartuch, duze pomieszczenie - Tosia dala sie zbadac troszke plakala najbardziej przy ogladania gardla, ale to naprawde sukces patrzac jak bylo w zeszlym roku badz w marcu. Osluchowo nic nie bylo slychac, wiec skierowal nas lekarz na rtg kp - i tam tez zupelnie inna bajka, pan/dziewczyna wykonujaca rtg podeszla do Tosi powiedziala jej co bedzie robic i wogole strasznie przemila, tym razem mielismy rtg na stojaca i to inna bajka jak ostatnim razem musiala lezec a my z Tz ja trzymalismy za rece i nogi
![]() Dzis pierwszy raz dziadkowie wyszli z Tosia na spacer a ja odkurzylam na szybko chalupe ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- a wlasnie zaczelismy gotowac kasze tak jak kiedys wspomialyscie - rozcinamy torebki i luzem gorujemy - tylko mam pytanie czy k, jjeczmienna, gryczana, w trakcie gotowania mieszacie czy nie? ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Dziekujemy bardzo za kciukasy ![]()
#1493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hej, ja tylko na minutke bo wiecej nie mam ![]() ![]() Sorki, ze wymieta ale wyjelam ja z woreczka, w ktorym do mnie przyszla ![]() Wieczorem Was nadrobie ![]()
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
Wpadam sie tylko pochwalic - mowimy ato (auto
![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#1496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dobrze ze wiadomo co jest. wdrozycie leczenie i bedzie ok ![]() Lady - brawa dla Pietraszka! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Wtajemniczenie
|
Lady super
![]() co tu tak pusto??????????????? a my pijemy juz niezle wode z bidonu pstryczka ![]()
#1498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też picie dobrze idzie, cały kubek schodzi przez dzień, czasem więcej. Ale tylko woda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zadomowienie
|
kunegudna, ojej
![]() ![]() Lady ![]() Oczywiscie zapomnialam dodac, ze sukienka na zywo wyglada lepiej. Ciezko jej bylo ladne zdjecie zrobic ![]()
#1500 |
Zakorzenienie
|
Ja sie tylko wpadam pochwalić ! Hania zrobiła pierwsze kroki! A potem coraz więcej! <3 tak sie cieszeeeeee
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.