|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
My niby już moglibyśmy sprzedać mój dom ale na dwa mieszkania raczej nie wystarczy, a nie uśmiecha mi się mieszkać razem z babcią tż.
Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2014-04-10 o 11:29 |
|
|
|
#3182 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() No i u mnie jest taki problem, że przeprowadzam się w nowe miejsce i nikogo tam nie znam....
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2014-04-10 o 11:50 |
|
|
|
|
#3183 |
|
Raczkowanie
|
kiss - ja spinek szukam w sprecyzowanej tematayce - motoryzacyjnej
Mój TŻ o niczym innym nie mówi - jak tylko o samochodach, zresztą to u nich rodzinne ![]() Szukam takich ze skrzynią biegów, ale na allegro jest totalne dno po 24 zł Wstawiam zdjęcie takich jak szukam, tylko przydałyby się ładne, srebrne i błyszczące ![]() activelifestyle - mnie też zabiła cena bolerka, ale wypożyczenie u nich 250 to jak miałam tyle zapłacić za czyjeś to wolę swoje własne - a nóż widelec, przefarbuję i gdzieś kiedyś założę do trumny najprędzej ![]() Dziewczyny ręce mi opadają jak czytam te Wasze historie z rodzicami i teściami , to się w głowach nie mieści A teraz zabieram się za robotę - później pakowania ciąg dalszy
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
My póki co będziemy mieszkać do maja/czerwca tu gdzie mieszkamy-czyli w oddzielnym mieszkaniu nad moimi rodzicami. Mieszkanie po dziadku wynajmujemy na rok albo do czerwca jak wezmą je studenci. Kasa z tego wynajmu idzie na konto, po wprowadzeniu się lokatorów z tej kasy lecimy z remontem łazienki i się przeprowadzamy do mieszkania po dziadkach. A póki co możemy zająć się już urządzaniem ogrodów i piwnicy-to będzie królestwo mojego K.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3185 |
|
Raczkowanie
|
Zkręcona kropka współczuje
bo jak będziesz/ będziecie dusić w sobie nawet "pierdoły" to z czasem będzie jeszcze gorzej Podobna sytuacja była u mojej koleżanki, nie mogła się dogadać (teraz już) ze swoją teściową i tak jest do tej pory, od ślubu minął już prawie rok a one nadal skaczą sobie do gardeł bo ani jedna ani druga nie popuści... Najgorzej ma jej mąż bo jest między młotem a kowadłem aż mi go szkoda Mieli mieszkać najpierw u niego, jego rodzice wyremontowali cały dół w ich domu, a moja koleżanka po ślubie stwierdziła że za to że teściowa robiła jej pod górkę (z pokrowcami na krzesła- totalna pierdoła) to obraza na maxa i mieszkają u niej z jej rodzicami dziadkami i prababcią... tak więc no commeeenntttt ![]() Powodzenia kochana na pewno będzie dobrze tylko czasem wystarczy i troszkę pokory i kompromisu ale z obu stron ![]() wenedka super że już protokół załatwiony ![]() Szczeperka witaj Kate Noir trzymaj się tam dzielnie w tej poradni namisek1990 ![]() Anesthesia nie ma za co dobrze że się przydała fotka Twojego grzebyczka na włosach i zamawiaj bo jest W załączniku przesyłam swój foto z aukcji i real foto coś mi nie bardzo wychodzi i mam nadzieję że go widać
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-04-10 o 11:58 |
|
|
|
#3186 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, co sądzicie o takiej formie księgi gości?
http://allegro.pl/ksiega-gosci-puzzl...119074314.html Mogę link tu wstawić? |
|
|
|
#3187 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kamilka pogadaj z managerem restauracji, może np. uda się zapłacić za te dzieci mniejszą stawkę, albo wytłumacz koledze że nie ma problemu żeby przyjechali z dziećmi, ale oficjalnie nie zapraszaliście nikogo z potomstwem więc jesli ich dzieci będą to zwyczajnie będzie Wam głupio przed resztą rodziny. Powinien zrozumieć i po kościele odstawić dzieci do opiekunki. Kropka porozmawiaj z TZ i niech on szczerze porozmawia z rodzicami, aby wyjasnili nagłą zmianę swojego zachowania. Może rzeczywiście jest jakiś powód? Trzeba to wyjasnić teraz i mieć jasną sytuację. Trzymam kciuki! Cytat:
ja jednak bym się na taka wersje nie zdecydowała, bo w trakcie wesela część puzzli może zaginąć i byłby to mały problem później...
|
|
#3188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Justynkie a nie mogłaś powiedzieć koledze że bez dzieci?? Nie kumam tej sytuacji Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez kasia1201 Czas edycji: 2014-04-10 o 12:14 |
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3190 |
|
Wtajemniczenie
|
justynkie,kasia1201
My dzieci nie mamy na weselu... Tzn.będzie tylko mój bratanek 10letni i kuzyn TŻta troszke starszy... I tak myslę nad nią... Ale w sumie nie mam pojęcia jak to w praktyce miałoby wyglądać ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Do dziewczyn, które używają odżywek do rzęs Wiem, że używałyście tych za ponad 70 zł. Chciałam powiedzieć, że Regenerum coś takiego wypuściło. Kupiłam za niecałe 22zł. |
|
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
U nas opłata za dzieci jest mniejsza. Do któregoś roku mamy za free a potem do któregoś roku za 50lub 60% , niestety nie pamiętam jakie to są przedziały wiekowe;P
EDIT: sprawdziłam sobie umowę i do 4 roku zycia mamy bezpłatnie powyżej 4 r.ż 60 % ceny - nie mam określonego do jakiego wieku kwalifikuje się dzieci:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-04-10 o 12:37 |
|
|
|
#3192 |
|
Raczkowanie
|
ilussia ciekawa ta księga ale bałabym się czy wszystkie puzzelki wrócą na miejsce
![]() U Nas jest do 3 lat za darmo a od 3-8 lat 50% ceny
|
#3193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sunrise28 - fryzura ta pierwsza (większe zdjęcie) ale z małymi modyfikacjami z reszty fryzur. Na próbnej już byłam i wyszło super - zdjęć na sobie nie mam
Cytat:
Bardzo orginalna i pomysł mi się podoba - ale na wesele bez dzieci Co do tematu dzieci na weselu - moim zdaniem wesele to impreza dla dorosłych, ale jeśli ktoś chciał przyjśc z dzieckiem to my zapraszaliśmy całą rodzinę. Uprzedzaliśmy jedynie że nie będzie opiekunki do dzieci i rodzice będą musieli się swoimi pociechami zajmować (różnie to bywa ). Ostatecznie nikogo z dziećmi nie będziemy mieć na ślubie ![]() Mały problem zrobiła tylko kuzynka Tż... Ma trójkę dzieci i zabiera dla nich opiekunkę - pytała gdzie oni wszyscy mają się zatrzymać (będzie jechać ponad 200 km z dzieciakami, które ostatecznie na ślubie i weselu nie będą). Czyli musieliśmy załatwić nocleg dla 3 doroslych osób i 3 dzieci - zamiast tylko dla 2 osób dorosłych. Uratował nas brat Tż, który udostępnia im po prostu swoje mieszkanie...
|
|
|
#3194 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
U nas dzieci malutkie tzn takie, które nie zajmują samodzielnie miejsca przy stole są bez opłat, a do 6-7 roku życia za 50% stawki. Dzieci powyżej 7 lat - stawka 100%. Trochę to dziwny przedział.... Ja bym dała połówkę do 10 roku życia jak nic!
|
#3196 | |||
|
Zadomowienie
|
Szczeperka Witaj
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiem im, że nie mogą na salę dzieciaków przyprowadzić, że na poprawiny owszem, ale na wesele nie i koniec, jak się obrażą to wyjdzie na to, że szkoda podtrzymywać taką znajomość
|
|
#3197 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam chyba do 12 roku 50 % ceny
![]() a do 4 lat za free
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
wybaczcie, że ostatnio za dużo się nie udzielam ale troche Was czytam nie nadrobie jednak.. Usprawiedliwiam się tym , że znów jestem chora, trafiłam ostatnio na pogotowie. Szkoda słow kim są lekarze, ktory powierzamy swoje życie i zdrowie. Ale teraz już z dnia na dzień lepiej - tzn. idzie sie wykonczyc ale jest lepiej :P U nas nic ciekawego dlatego nie ma o czym pisać. Sprawy ślubne stoją w miejscu, tylko remont i remont ale już dom przypomina dom a nie budowe. Do świąt chyba ogarniemy. Męczę się tak z chorobą , nie moge iść na L4 bo ostatnio byłam 2 dni a już krzywo patrzą, tym bardziej , że przedłużyli mi umowę. Trzymam za wszystkie z Was kciuki i myśle, że po niedzieli (mam w weekend zjazd i 2 egz.) będę na bieżaco. No i nie mogę doczekać się relacji Witam nowe PM no i gratuluje załatwionych spraw. Dziękuję też za odpowiedź w sprawie noclegów w Gdańsku. Już obczajałam i ma to sens
|
|
#3199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My za dzieci do 5 roku nie płacimy za 5-12 lat 50%. Na liście gości mamy 20 dzieci w wieku 5-12 lat i ok 15 w wieku pow 12 lat. Myślę że będzie połowa tych dzieciaków.
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
No i to jest rozsądne podejście! Mam nadzieję, że w mojej restauracji się ten przedział zmienił - podobno były zmiany na korzyść klienta, ale o tym się dowiemy w połowie maja.
|
#3201 |
|
Zadomowienie
|
Heej
wpadłam na chwilę, potrzebuję pomocy, któraś z dziewczyn wrzucała kiedyś taką fajną stronę do rozsadzania gości przy stołach, pamięta ktoś adres?
|
|
|
|
#3202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3203 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
Linaewen piękna suknia
A dekolt szaleństwo!U nas postęp : Zamówiłam szampana na toast do urzędu I zrobię Warszawiakowi niespodziankę : zamówiłam harfę która będzie nam przygrywać w urzędzie podczas ceremonii (on uwielbia harfę). Tylko muszę pilnować żeby nie wygadać !Dziewczyny, jak myślicie, na ile osób liczyć 1l butelkę wina? Na 2 -3? Przyjęcie ma tylko 4h, będą inne napoje jak soki, kawa czy herbata...
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Szczeperka Bardzo obszerna i szczegółowa lista - trzymam kciuki za załatwienie wszystkiego
![]() Inspiracje piękne, zwłaszcza sukienka. Uwielbiam ten styl ![]() iliy Piękny grzebyk ![]() niulka U nas jest 50% za dziecko do 12 roku zycia. Kamilka A, dopiero teraz doczytałam... Wg mnie i tak wystarczająco idziesz im na rękę. Dla mnie tutaj argument jest taki, że nie masz możliwości zapewnić miejsc dzieciakom na sali weselnej, powinni to uszanować. mimi O kurczę, niefajnie ze zdrowiem. Obyś trafiła na dobrych lekarzy i szybko wróciła do formy ![]() ysia Świetna niespodzianka
|
#3206 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
chociaż obawiałam się że będzie za duży to jak wsunełam go we włosy utwierdziłam się w tym że rozmiar jest super ![]() ysia niespodzianka super
|
#3207 |
|
Raczkowanie
|
Dziś równe 50 DDŚ
wkurzyłam się miałam mieć w poniedziałek przymiarkę sukni, przed chwilą dzwoniła babka z salonu w którym mi ją szyją i przełożyła przymiarkę na środę kurczę martwię się, do ślubu zostało nam 50 dni, a na ostatniej marcowej przymiarce mierzyłam tylko wykrój góry boję się, że panie w salonie są w bladej ![]() zamówiłam welon http://allegro.pl/nowy-welon-slubny-...tml#tabsAnchor miałam iść w welonie mojej siostry z zeszłego roku (aby mieć coś pożyczonego) ale mama usłyszała dziś w którymś ze śniadaniowych programów w telewizji, że to przynosi pecha ehh
Edytowane przez Godzia_13 Czas edycji: 2014-04-10 o 14:15 |
|
|
|
#3208 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
nie wierze w to co widzę! co za ludzie.. Cytat:
) nie znam. tylko jego siostrę która w tyg jest w warszawie.. Cytat:
Fajna ale ja bym się bała że te puzzle się zgubia Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-04-10 o 13:45 |
||||
|
|
|
#3209 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) traktują go jak dziecko a potem mają pretensje że muszą to robić twierdzą ze pleśń w 100 letnim domu który niema piwnicy jest naszą winą bo nie sprzątamy codziennie (jestem tam raz w tyg i myje podłogi i całą łazienkę) ja już nie wiem co robić bo jak tam jadę to jest wszystko super cud miód a jak mnie nie ma to patologia..Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę że trzeba z nimi porozmawiać ale nie wiem jak to ogarnąć najlepiej jak będziemy razem a TŻ będzie mówił ale On nie powie dokładnie tego co chce bo pewnie zaczną mu przerywać i czepiać się jakiegoś słowa.. Wracam do nadrabiania, dziękuję bardzo za wasze rady i wsparcie
|
|
|
#3210 |
|
Raczkowanie
|
Dzieczyny muszę się pochwalić dziś 100 DDŚ
Poznaliśmy się 28.07.2012 Zaręczyliśmy się 25.12.2013 Ślub wzieliśmy 19 Lipca 2014 Edytowane przez Czarnaaa Czas edycji: 2014-04-10 o 14:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

Wstawiam zdjęcie takich jak szukam, tylko przydałyby się ładne, srebrne i błyszczące 

bo jak będziesz/ będziecie dusić w sobie nawet "pierdoły" to z czasem będzie jeszcze gorzej

dobrze że się przydała fotka Twojego grzebyczka na włosach
i zamawiaj bo jest
mimo, ze obydwie babcie są obok (blok obok) i na co dzien normalnie z maleństwem zostawaly
ale uparli sie i juz 
chęc pochwalenia się maleństwem? Pokazania jakimi są dobrymi rodzicami? Bo gdyby przyjechali bez to stare ciotki by gadały, że wyrodni rodzice
ja jednak bym się na taka wersje nie zdecydowała, bo w trakcie wesela część puzzli może zaginąć i byłby to mały problem później...

boję się, że panie w salonie są w bladej
nie wierze w to co widzę! co za ludzie..