|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
![]() szukalas piaskownicy taaaa
|
|
#1442 | |||||
|
Zadomowienie
|
myśle o zakupie (chciałam na roczek, ale Janek obecnie jest antyzabawkowy, ale moze latem w ogrodzie go zainteresuje)
Mi sie podoba taki http://www.calydlamamy.pl/zabawki-gr...sowa-ludi.html ![]() ha! a jednak ![]() co do wege, to my z tztem raczej chudzi i raczej zdrowi (no ale wiadomo ze nie o samo jedzenie chodzi)Cytat:
Cytat:
brawo dla Tymka ![]() Cytat:
Dobra, nadrobiłam ![]() Dzis rozmawiałam z dziewczyną z którą lezałam na porodówce. Polubiłysmy się i dzwonimy do siebie raz na jakis czas pogadac o chłopakach i nie tylko. Ona mi dzis mówi, ze jej syn, który praktycznie nie raczkował, ani nie wstawał 3 tyg przed urodzinami zaczął chodzić a sie żaliła ze w ogóle na brzuchu nie chce lezec, ani nic. Hehe, czyli nie ma reguły. A jeszcze dodam ze jak sie urodził to dostał 2 punkty, musieli go reanimować, ja akurat dopiero co sie połozyłam na łozku, podłączyli mnie do kroplówki z oksy i najpierw słyszałam (bo to sie wszystko działo w sali obok, która była oddzielona od mojej taką cienką ścianką ) krzyk tej dziewczyny, i potem tylko taki nerwowy tupot nóg, a żadnego płaczu dziecka, od razu się poryczałam ze strachu. A potem jak J. sie urodził to ten mały w inkubatorze tez zaczął płakać, fajna to była scenka, ale widziałam ze położnym ulżyło bo bardzo sie martwiły o tego dzieciaczka.---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() lura tak, ja mówiłam zawsze siki panny weroniki (mój brat pił taką herbatę, jasną jak siki i ze 3 łyzeczki cukru do tego, fuj)
|
|||||
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Polecacie jakiś przepis na proste i nie za ciężkie ciasto?
|
|
|
|
#1444 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak a propos cukru, Amelie, Krzys zaraz konczy rok i jeszcze nie zjadl nic z cukrem (no, oprocz fruktozy w owocach
). Da sie ![]() Moderna - popieram, Labirynt swietny film! Co do kanapek - K. czasem zamiast kaszki zje jedna. Naczesciej z maslem i serem bialym, na chlebie razowym czy orkiszowym. Wedlin nie daje, caly czas sie boje bez pewnego zrodla, tak samo nie kupuje mies dla Niego. A chyba juz powinnam,bo pojdziemy z torbami przez te sloiczki... ![]() I nie pochwalilam sie - KRZYS PRAWIE CHODZI Trzyma sie za palec mnie czy kogos innego i drepcze przez pol pokoju
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawo dla Krzysia ![]()
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Przyczajenie
|
Rozmiary piaskownicy z daszkiem są następujące: ok. 113 x 113 cm, wysokość z daszkiem ok. 127 cm. – idealna do niewielkich ogródków. Co więcej, daszek można opuścić, chroniąc piasek przed zanieczyszczeniem np. w trakcie opadów. Pozdrawiamy.
|
|
|
|
#1447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i przy 2 pkt się poryczałam.... Cytat:
![]() ![]() klask i:noooo i bankructwo słoiczkowe też rozumiem... mam sprawdzone mięcho (królik z zamojszczyzny, cielęcinka z mazowsza ![]() ), ale T. gardzi moją kuchnią ![]() jak już gotuję, to nie gotuje źle... ![]() aaa! zrobiłam próbę. T. też przeszedł pół pokoju za rękę (jedną). ale już nie chce... aaaa ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Szybkość reakcji zabójcza...
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Filipowi w bawialni za bardzo się nie spodobał, spędził w nim zaledwie minutę. Pani wyszło 74cm, jak stał przy takiej pionowe miarce 72cm w szoku jestem, skąd oni tu się znaleźli w takim tempie
|
||
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1451 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
Cytat:
Cytat:
Superr Cytat:
i czekamy na fotki. I nie jesteś podła Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę tak pokojowo nastawionego psa. My mamy zarazę. Nie ufam mu Już parę razy warknął na Mikołaja, a raz do niego doskoczył. A potem się dziwić, że Mikołaj na pytanie: jak robi piesek? zamiast mówić coś w stylu hau hau to warczy ![]() Po zaświadczenie o składkach zdrowotnych czy czymś tam. Też musiałam to załatwiać. Tylko nie potrzebowałam upoważnienia. Chciałam obciąć Mikołajowi paznokcie w trakcie jego drzemki i efekt był taki, że po godzinie go obudziłam(zazwyczaj śpi 2 do 3 h), a paznokieć ani jeden nie obcięty Teraz Mikołaj jest śpiący i marudny i wszystko przeze mnie yhhh.
|
|
#1452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a takich mi trzeba
|
|
|
|
|
#1453 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Leze i kwicze Pisalyscie o rowerku biegowym - od 1. roku? Ale jesli nie chodzi, to jak sie na nim utrzyma ![]() Szukam inspiracji na prezent dla K., mam trzy rzeczy fajne wymyslic ![]() Czekamy na pizze Bo tz dzis w domu, z opatrunkiem na oku - opilek zelazny Mu sie wbil w pracy w oko i byl w szpitalu by Mu wyjeli
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
achna79 ale równie dobrze takie zaświadczenie może Ci wystawić kadrowa w 5 minut na telefon w pracy o wysokości odporwadzanch składek do zus i nie trzeba do nich lazić i z nimi się użerać
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia, czemu zus? Pisalam ci kiedys ze to w zakladzie pracy wystawia od reki, mozesz zadzwonic poprosic a potem pojechac odebrac, bez zadnych upowaznien.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia, ja z pitu spisalan przy babie, jak skladalam wniosek zadnego zadwiadczenia nie mialam.
Chwale sie...moje starsze dziecie z dziewczynkami klasy wczoraj startowalo na zawodach tanecznych ( talenty malopolskie) i przeszly do etapu wojewodzkiego...jupi...
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://sklepmati.pl/rowerki/4480-eur...kiem-t017.html biegowe to dla starszego dziecka (któraś wspominała, ze stoi na klatce i kusi )
|
|
|
|
|
#1458 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zobaczysz, spodoba sie i będzie jak z huśtawkami masakra Cytat:
Cytat:
Kurcze, niefajnie z tym okiem tzta. Bedzie chodził do pracy, czy zwolnienie? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Mikołaj długo spi obcinam pazury u nóg po kąpieli jak go chłop opatula ręcznikiem. a u rąk... na cycu ![]() ![]() Cytat:
Młody Żonkiś i taki pech ![]() jakie zalecenia? ![]() ![]() huehue... spróbuj z Jasiem T. już nie powtórzył, ale daje to jakąś nadzieję
|
|
|
#1460 |
|
Zadomowienie
|
Despa gratulacje dla Oliwki!
Kinia zrobiła dzis trzy kroki sama! Dwa razy! !! :-D ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Tasiu, biedny Tz... oby mu szybko przeszlo. Dziewczyny jaką pralke polecacie? Moja pada calkiem już :-/ |
|
|
|
#1461 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Cytuję ostatnie wpisy, reszta wieczorem ![]() Cytat:
Ale dopiero jak zaczęła chodzić chodzić a nie chodzić - udawać to ABS niepotrzebnyCytat:
Moja śpi całą noc I je 5 razy. Ona się nie budzi - na śpiocha z zamkniętymi oczami wstaje na kolana - ja ją wtedy do łóżka i cyc. A w nocy to już samoobsługa ![]() Co do ZUSu - despa, monika urzędnicy wiedzą lepiej. U mnie w urzędzie pani napisała mi wyraźnie na kartce - oświadczenie z ZUSu. Pytałam czy nie może być z PIT (tam przecież też są składki wyszczególnione) - nie, musi być z ZUSu bo ... coś tam. Nawet nie wiem, czy ma racje czy po prostu ma być bo tak - może to zależy od rodzaju pracy i umowy. Poza tym - co urząd to inne wymagania. ![]() Villga - brawa dla Kingi!!!
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy polecam, ale jestem zadowolona z mojego Samsunga.
a! Torres zrobił - w końcu - pierwsze nieśmiałe kroczki ![]() ciekawe czy chwilowy wybryk, ale
|
|
#1463 |
|
Zadomowienie
|
Pani, Michas sie widocznie z Kinia umowil, że ruszają dzisiaj hehe ;-)
Brawa! |
|
|
|
#1464 |
|
Rozeznanie
|
Pani
super!!!! ![]() Ale się Michał Z Kingą umówili :P
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() patrz, czekałyśmy, czekałyśmy. choć podejrzewam że mój syn już jutro nie będzie tego pamiętać ![]() ale ja wódkę, tfu! sok powinnam Tasi postawić. a w zasadzie Krzysiowi ).
|
|
|
#1466 | |
|
Zadomowienie
|
super!
![]() Cytat:
brawo brawo brawo!!!Janek nie zrobil kroczkow, ale za to pierwszy raz zjadl dzis mieso Zjadl i owszem, ale zaraz odepchnal lyzeczke i rekoma dal znac: Matka, dawaj te ziemniaki co masz na talerzu
|
|
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ee, żaden wybryk,zobaczysz
|
|
#1468 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ooo muszę tak spróbować Cytat:
![]() Jeśli się na żadną nie zdecydujesz to daj znać, Tż zrobi wykład i może trochę Ci rozjaśni się w głowie. Cytat:
|
|
#1469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jedzenie od mamy najlepsze, J. też ze mną je. jak tylko postawię rano płatki na mleku na stole już przy nim stoi i głośno przełyka ślinę patrząc nam w oczy, więc jemy razem. nie ważne, że zwykłe mleko, że nie przegotowane, musi coś zjeść i koniec. albo wcześniej pomidorówka na deser..________ ranyyyyy |
||
|
|
|
#1470 | |||
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam ....
Cytat:
2. wiem ze ja mam "inne dzieci" bo R to w ogole nawet na kp rzadko się budził ,a jak odstawiłam w 1 roku zycia to przesypiał ponad 12 godzin. i już nigdy do ponad rocznego nie wstawałam ,Nina odstawiona jak miała 2 lata tez przesypiala od tego momentu cale noce . Ale uwierz mi - jak się obracam w srodowisku dzieci od 8 lat masowo (przedszkola ,zajecia,szkoly )duza większość dzieci od 2 r.z przesypia noce . także ratuj się Tą myslą! 3. Cytat:
![]() eee tam podła zaraz ... zrób sobie sesyje bieliźnianą nowym aparatem da niego i masz już prezent ![]() biedactwo .straszne to Cytat:
![]() najczęściej nie mam siły siedzieć o tej pierwszej i karmic .dlatego się kłade z nim . ale jak próbuje odłozyc nawet to rzadko kiedy się udaje na dluzej .najczęściej od razu się przebudza i syrena ....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

zaczęłam oglądać te piaskownice a miałam wieczorem no i ? kupiłam dziecku takie cuś 

(no ale wiadomo ze nie o samo jedzenie chodzi)

aaaa! i tylko slychac marcel nie wolno, zostaw Merlina, Merlin zostaw Marcela! 

klask i:

Już parę razy warknął na Mikołaja, a raz do niego doskoczył. A potem się dziwić, że Mikołaj na pytanie: jak robi piesek? zamiast mówić coś w stylu hau hau to warczy 

a takich mi trzeba
Bo tz dzis w domu, z opatrunkiem na oku - opilek zelazny Mu sie wbil w pracy w oko i byl w szpitalu by Mu wyjeli 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)