Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 18:54   #1501
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja sie tylko wpadam pochwalić ! Hania zrobiła pierwsze kroki! A potem coraz więcej! <3 tak sie cieszeeeeee

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
super wiadomosc!!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 18:59   #1502
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Zdrowka!

Hej, ja tylko na minutke bo wiecej nie mam Zrobilam zdjecie tej sukienki, tylko sie rabnelam bo rozm. to 12 a nie 10 czyli bardziej 40 chyba

Sorki, ze wymieta ale wyjelam ja z woreczka, w ktorym do mnie przyszla

Wieczorem Was nadrobie
śliczna ta sukienka
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
mam wyniki zageszczenie zapalne u podstaw obu pluc
najważniejsze, że zdiagnozowane w końcu
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Wpadam sie tylko pochwalic - mowimy ato (auto )

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Cytat:
Ja sie tylko wpadam pochwalić ! Hania zrobiła pierwsze kroki! A potem coraz więcej! <3 tak sie cieszeeeeee

brawo dla Hani

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:03   #1503
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bokeh, super. to teraz bedziesz miala biegacza.

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:06   #1504
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Może jeszcze rozwiejecie moje wątpliwości, wyprowadzicie z błędu w temacie "oddawania dziecka dziadkom".
U nas sytuacja wygląda tak, że mam możliwość spędzania maksimum czasu z moim dzieckiem na codzień, nie muszę go nigdzie ani nikomu oddawać, ani do żłobka, ani rodzicom/teściom. Chociaż taką możliwość a mam, a wręcz czasem czuję się przymuszana i krytykowana za to, że jestem dziwna, bo nie chcę, żeby mi pomogli (gdzie ze strony teściów chodzi faktycznie o to, że po prostu chcą spędzać czas z wnukiem bez zrzędzącej matki).
Z mojej strony sytuacja wygląda tak, że owszem, jestem zmęczona czasami, ale uważam, ze czas który teraz spędzam z Borysem jest bezcenny, bo nie do odzyskania, te chwile nigdy już się nie powtórzą, "za chwilę" pójdzie do przedszkola i będę miałą czas dla siebie. A póki mam możliwość wydaje mi się, że to chyba dobrze że spędza czas z matką? .. No chyba, że się mylę? Może raz na jakiś czas powinnam go oddawać dziadkom (chociaż wg mnie naprawdę nie ma takiej potrzeby). Powiedzcie, że żadnej krzywdy mu tym nie wyrządzam, że sam dorośnie do tego, żeby powiedzieć "mamo, chce jechać do dziadków, na weeked, dzień, wakacje). Bo wg dziadków, nie dorośnie nigdy skoro ja mu na to nie pozwalam. Ale wg mnie widzi ich wystarczająco często, tyle że to są wizyty ze mną. Dodam, że nie latam wówczas za nim jak poparzona, raczej zajmuję si,e wówczas moimi sprawami, ale jestem cały czas do jego dyspozycji, tzn. jak chce do mnie przyjść na chwilę się ptrtzytulić czy poszarpać mnie to przychodzi, a później idzie dalej.
Sama już nie wiem. Intuicja mi podpowiada, że jest dobrze jak jest, ale może się mylę.

I jeszcze powiedzcie czy dajecie dzieciom "danonki" czy inne wynalazki. Konretniej chodzi mi o "jogurty" z nestle.
Ja sama nie jem innych niż naturalne miksowane z owocami. Dla mnie to po prostu za slodkie i naszpikowane chemią, dla tego tym bardziej nie chce dawać tego dziecku - ale teściowa zrobiła nam zapas. Moja mama zreszta nie lepsza - "a kiedy będę mogła dać mu danonki". A ja Borysa raczej bezcukrowo chowam. Nie chcę łapać jakiś wkrętów w eko-matkę, ale skoro sama tak się odżywiam to też nie widzę powodu podawania tego mojemu dziecku. Tylko znowu otoczenie. "jestem dziwna, bo dziecku danonka czy ciastka nie dam". No ale wg mnie po co? O ile będzie to domowe ciasto (i to wg mmnie też dopiero za jakiś czas a nie teraz kiedy ma ledwo 15 miesięcy) to czemu nie. Ale jakaś sklepowa "muffinka" naszpikowana tablicą mendelejewa?
Ja nie daję. Zwłaszcza siostra ma mnie za wariatkę ale mam to gdzieś. Mama czasem przebąkuje, że go nie uchronie, jak pójdzie do szłoły czy przedszkola będzie jadł. Ja jej mówię że póki mam wpływ to nie będę dawać. Jak piekę coś co ma Michaś jeść, nie daję cukru i robię na razowych mąkach. Słodzę bananem/daktylami/innymi owocami suszonymi.

Cytat:
Panie i panowie ( ) wszem i wobec chcialam oglosic, iz mamy pierwsza od 15miesiecy cala, calusia, calusienka i calutka przespana noc!!!!!! Jak dziecie zasnelo o 21 (przyszly byly niedoszly o 20 postanowil sie wprowadzac a mieszkamy na parterze ) tak spalo ciagiem bez ANI JEDNEJ pobudki do 6, zjadlo mleko i.....spi dalej

Dziekuje za uwage ide spac

Gratuluję i zazdroszczę!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a co do placzu, mnie tez teraz bardziej ruszaja wszelkie smutasy a jak jeszcze z dzieckiem w roli glownej to juz w ogole masakra!
wczoraj wlasnie mialam zjechany humor bo...
mam u siebie w klasie takiego chlopca, z lekkim uu, bardzo fajny, mily, grzeczny, dobrze wychowany ale bida z nedza u nich ze hej! ma mame, tez z uu, taka to prosta kobitka ze wsi ale dziewczyny, jaka z niej matka!!!!!!!! no poprostu wzor!!! mialam juz doczynienia naprawde ze sporo lczba matek i zadna jej nie dorasta do piet!!! co ona sie troszczy o tych swoich chlopakow (ma jeszcze syna w 1 klasie, tez uu ) to pojecie ludzkie przechodzi! nawet nie jestem w stanie opisac tego ale poprostu cos wspanialego! malo tego, ten moj uczen ma w piorniku zdjecie swojej mamy! pierwszy raz widzialam zdjecie matki w piorniku a juz niejeden piornik w zyciu widzialam kobicina sama wychowuje tych synow, jak jest cos winna (np za podreczniki) to jak powie ze odda tego i tego to slowa dotrzyma chocby nie wiem co... nawet kiedys jak ten mlodszy uzupelnial sobie tusz w piorze (maja taki klasowy, wspolny, kto potzrebuje to uzupelnia) to przyszla nastepnego dnia do wychowawczyni z zapytaniem ile musi za ten tusz oddac no i ostatnio kolezanka z pracy mowi mi ze widziala ta kobicine w sklepie jak kupowala mieso na obiad - 1 skrzydelko!!!!!
no poprostu wczoraj peklam
u nas co roku robi sie paczki dla tych najbiedniejszych dzieciaczkow, wczoraj juz kupilam takie suche rzeczy, typu platki, makarony, kostki rosolowe, konserwy, jakies ciastka itd... musze sie jeszcze dyskretnie podpytac czy maja zamrazalnik w domu to nakupuje im "miecha", jakis mrozonek typu pierogi, ryby itd i beda miec na jakis czas...
tak sie jeszcze zastanaiwam bo pod koniec kwietnia mamy wycieczke, nic szczegolnego, bawialnia, zoo, mac no ale ten chlopiec nie jedzie, na pierwszej wycieczce tez nie byl... i pojde dzis do dyrki zapytam sie czy znalazloby sie dla niego te 50 zl z rady rodzicow a jak nie to mu chyba fundne...

no poprostu to 1 skrzydelko na obiad rozwalilo mnie calkowicie
Dobry z Ciebie człowiek, i nie mów, że każdy by tak zrobił, o nie, nie każdy!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
misiael jak Hania?
Yae znow slabo spi w nocy a dzis przeszla sama siebie; skora do zabawy wstala o 5.50, przespala sie w poludnie 20min, druga drzemka wypadla i dopiero teraz 21.50 usnela. Nie pytajcie jak sie czuje...
Przez te kilka dni bardzo sie zmienila, zaczela po nas powtarzac wyrazy dzwiekonasladowcze; rozroznia papa (pl. zrobic papa) od papa (jap. tata), rano budzi mnie glaskaniem i calusami oraz zaczela biegac - co prawda o hamulcach nie pamieta i co rusz z impetem sie o cos rozbija. Slabiej z apetytem, ale odkrylam, ze lubi nalesniki. Cos jeszcze chcecie wiedziec? ;-)
Współczuję. Miś też lubi naleśniki

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
byłyśmy u lekarza, na szczęście płuca i oskrzela czyste ale gardło strasznie czerwone mam psikać tantum verde, plus syrop lipomal i neosine.
ale jest strasznie osłabiona, z nosa się leje, teraz mi zasnęła:/
meneq dziękuję, że pytasz
Zdrówka!

Cytat:
Oj, dobrze że już wiecie co jest! Zdrowia!

Cytat:

Super!

Przyszedł wrescie kask. Po niemal 2 tzgodniach. Zaraz wysmaruję komentarz odpowiedni.

Michał śpi już, wczoraj w nocy znów skoczyła temperatura. Dawałam nurofen. A dziś nic się już nie działo, oby tak zostało!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:10   #1505
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Dobry z Ciebie człowiek, i nie mów, że każdy by tak zrobił, o nie, nie każdy!

Stary 2014-04-10, 19:21   #1506
pstryczek84
Zakorzenienie

To i ja sie chwale
zaliczylismy dzis fryzjera
Kubencjusz siedzial grzecznie, nie plakal tylko ostatnie ciecie musialo byc juz na stojaka no bo ilez mozna tak siedziec i siedziec w jednym miejscu
potem w nagrode pojechalismy na plac zabaw i do pobliskiego lasu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0069.jpg (102,2 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0029.jpg (196,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0032.jpg (77,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0040.jpg (161,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0055.jpg (195,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0060.jpg (243,5 KB, 30 załadowań)

Stary 2014-04-10, 19:38   #1507
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
zdrowka!z
Cytat:

Gratulacje! Ciekawe kiedy u nas...dziś puścił auto i zrobił cztery kroki a potem znow za, rękę...i za rękę.ostrożny! Boi się puścić , ehhh

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
To i ja sie chwale
Kubencjusz siedzial grzecznie, nie plakal tylko ostatnie ciecie musialo byc juz na stojaka no bo ilez mozna tak siedziec i siedziec w jednym miejscu
Jutro lookne na kompie...ja się wybieram w niedzielę do mamy...Antonio już ma tak dlugie herki ze ho ho...na święta musi byc picuś glancus

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Aaaa...MISIA zdroweczka dla Hanusi! Najważniejsze ze osluchowo OK! spokojnej nocki!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:54   #1508
marsi11
Zakorzenienie

dziewczyny ratunku, juz wiem czemu tak się źle czuję
mam ciśnienie 105 / 55

czy to groźne dla dziecka? jeju normalnie odjeżdzam

Bokeh, brawa jeju ale się cieszę
kuneguna, kurde zdrówka

gdzie jest Nancy- wczoraj pisała,że się źle czuje
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:56   #1509
nafiyqa
Zakorzenienie

Uffff, nadrobione!
Co prawda niewiele piszecie, ale ogarnac 3 dni nie jest latwo

Wybaczcie, ze nie odniose sie do wszystkich, ale moja pamiec tego nie ogarnie.

PSTRYCZKU, strasznie smutne to, co piszesz
Ale wielka z Ciebie kobieta, swietny pomysl z ta paczka!!

HOPE, przykre jest zachowanie Twojej mamy... I dziwne, ze Ty bardziej dbasz o siostre niz ona.
Szacun!!

LITTLE, tak, ja tez pociazowy placzek jestem.
A jeszcze jak leci w tv cos o chorych dzieciach, ktorym ktos pomogl to juz w ogole ryyyk.
Dzis tak bylo tak mowili o chlopcu z neuroblastoma, ktoremu pomogl Blaszczykowski.

ANIA, zdrowka dla Lilci

BOKEH, gratulacje dla Hani!!

KUNDZIA, macie diagnoze, bedziecie leczyc

MARSI, ja tez taki swoj chlop, nie w glowie mi dekoracje i inne takie fiu bzdziu
Chociaz wystroj u NETI bardzo mi sie podobal

SYLWIA, a gdzie zdjecie fryza?

MENEQ, nie uciekaj juz

Yyy i to by bylo na tyle...?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:04   #1510
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
J

Przyszedł wrescie kask. Po niemal 2 tzgodniach. Zaraz wysmaruję komentarz odpowiedni.

Michał śpi już, wczoraj w nocy znów skoczyła temperatura. Dawałam nurofen. A dziś nic się już nie działo, oby tak zostało!
kciuki, żeby gorączka nie wróciła!
dałaś negatywa?
Cytat:
To i ja sie chwale

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
mam ciśnienie 105 / 55

kuneguna, kurde zdrówka

może od tej pogody?
spokojnie, zmierz sobie jeszcze raz za jakiś czas i do gina może zadzwoń?

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-04-10, 20:06   #1511
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

o kurczaku :/ zdrowiejcie!

Cytat:

pięknie!

Cytat:
Lady super
co tu tak pusto???????????????

a my pijemy juz niezle wode z bidonu pstryczka

dziecku wypijasz?

Cytat:

brawo

Cytat:
Ja nie daję. Zwłaszcza siostra ma mnie za wariatkę ale mam to gdzieś. Mama czasem przebąkuje, że go nie uchronie, jak pójdzie do szłoły czy przedszkola będzie jadł. Ja jej mówię że póki mam wpływ to nie będę dawać. Jak piekę coś co ma Michaś jeść, nie daję cukru i robię na razowych mąkach. Słodzę bananem/daktylami/innymi owocami suszonymi.

zdrówka!
a propos owoców suszonych, to moje uwielbiają rodzynki i Agatka wszelkien orzechy! od niedawna tak. Dorotka też by chciała, ale się boję zakrztuszenia jeszcze.

Cytat:
To i ja sie chwale
łoo jaki dorosły! ładnie!

Cytat:
mam ciśnienie 105 / 55

kuneguna, kurde zdrówka

Marsi, nie wiem, ale może zadzwoń na IP i spytaj po prostu? a kawa?

----------------
Masakra dziewczyny, wiecie, że w ciągu 3 minut może was dopaść mega zapalenie spojówek? dopadło mnie, NAGLE zaczęło oko boleć, poszłam do lustra a tam nagle ropa, spuchnięte :/ ledwo widzę na prawe oko
Nie zatarłam, nic się nie wbiło.

Z ostatnich umiejętności Dorotki: schodzi pięknie tyłem z łóżka, robi glową nie nie nie i paluszkiem do tego, łazi za rękę, chociaż zdecydowanie wciskam jej krzesło do pchania dłubie sobie w uchu i nosie :d wkład przedmioty do pudełek, przytula tak jak dorosły, czyli świadomie obiema rękami, chowa coś do szafki, zamyka, otwiera, wyciąga i tak w koło
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:20   #1512
sylwietta1988
Zakorzenienie

Heloł dziewczęta, jestem dzis totalnie wyprana, wymieta i jak przez wyżyamczke przepuszczona spałam w nocy około 3 godz, apogeum zębowe w dzien maskara- tylko ręce, ewentualnie noznowisizm, maruda jak stad do kosmosu, wysiadam psychicznie udało mi sie podejrzec- dziurki są na trójkach górnych i dolnych czwórkach, ale dziasła spuchniete, krwią podbiegniete.... dawałam nurofen 2 razy bo sobie mały nie mógł poradzic ze sobą....

Dzis dziec nauczył sie wchodzic na czterostopniową drabinke malarska, 10 sekund i zdobywca jest na szczycie gorzej ze schodzeniem

MISIAEEL, zdrowiejcie kobietki

MARSI, ja tez daje tutti waniliowy- pyszny jest mierz jeszcze cisnienie i dzwon do gina jakby co

KUNDZIA
, najwazniejsze, ze juz wiecie co jest grane, teraz leczenie i na pewno pomoze

MENEQ, jesli mój przytulas pocieszyciel dotrze do dalekiej Japan, to czuj sie wyprzytulana Bartulo tez biega jak szogun, on wlasciwie nie chodzi, tylko do wszystkiego biegnie....

LADY,
nie za wiele dobrego na raz? gratulacje

PSTRYNIU
, Kubulencjusz to taki miniPstryk przytojniacha, brawa za grzecznosc no i dla Ciebie bos wspaniała kobitka i nie mów, ze kazdy by tak zrobił, bo nie

LAURKO
, spokojnej nocy

SZAJUŚ, o rany, ale Cie dopadło oby szybko poszło precz a dla Dorki wielkie brawa jak sie rozkreciła ruchowo to teraz jak torpeda

NETI,
doczekasz sie i Ty

BOKEH, cudownie

NAWIJKO
, fote szczele, jak makijaza zrobie, bo dzis to nawet herbaty na sniadanie nie mogłam dopic a dziecius juz sie wieszał na mnie ale pierdzielnełam sie na blond

Edytowane przez sylwietta1988
Czas edycji: 2014-04-10 o 20:25
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:26   #1513
hope01
Zakorzenienie

Bokeh wielkie brawa dla Hani!

Pstryniu piękny kawaler!

Szaja dla Dorci i kurcze przemyj sobie zwykłą herbatą- ulży~!

Laurko ja tydzień temu zamawiałam piaskownice. Jedną z TŻta konta za pobraniem i ta przyszła już w poniedziałek. Z mojego konta płatna z góry - nie ma do tej pory, na maile nie odpowiadają, ja wszczęłam spór

Zapomniałam się pochwalić odebrałam dzis w Rossie nagrodę za wygraną w konkursie Bobovity dostaiśmy 8 kaszek i 16 słoiczków

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:28   #1514
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
mam ciśnienie 105 / 55

kuneguna, kurde zdrówka

Jeśli to Cię pocieszy to ja prawie przez całą ciążę z Oskarem miałam 90/50 , 90/40 ale ja jestem niskociśnieniowiec więc było to dość normalne. Pielęgniarki przy badaniach często pytały czy żyje a jeśli już żyje to jak funkcjonuje. Czułam się licho no ale przechodziło jakoś. Jakie Ty zwykle masz ciśnienie? Jeśli Cię to niepokoi to może zadzwoń na IP albo gina.

Mój mąż czasem bywa tak irytujący że mam ochotę sprawić mu pranie
Wkurzył mnie! Dziad jeden.

Pstryczku- Kubuś boooski
Cała mamusia
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:39   #1515
marta00537
Raczkowanie

Cytat:

brawa dla Haneczki

Cytat:

i tu też brawa za nowe słówko i oczywiście za przespaną noc

Cytat:
ojej, ale najważniejsz, że już wiecie od czego był ten kaszel. Swoją droga należą się baty dla tych poprzednich lekarzy, że nie rozpoznali

Cytat:
To i ja sie chwale
przecudowny Kubulencjusz
Cytat:
mam ciśnienie 105 / 55

kuneguna, kurde zdrówka

marsi to zależy jakie ciśnienie miewasz zazwyczaj, ja w ciąży mialam takie jak Ty teraz. Wydaje mi się, że gorsze jest takie bardzo wysokie. Pij dużo wody.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45980251]
Masakra dziewczyny, wiecie, że w ciągu 3 minut może was dopaść mega zapalenie spojówek? dopadło mnie, NAGLE zaczęło oko boleć, poszłam do lustra a tam nagle ropa, spuchnięte :/ ledwo widzę na prawe oko

Z ostatnich umiejętności Dorotki: schodzi pięknie tyłem z łóżka, robi glową nie nie nie i paluszkiem do tego, łazi za rękę, chociaż zdecydowanie wciskam jej krzesło do pchania dłubie sobie w uchu i nosie :d wkład przedmioty do pudełek, przytula tak jak dorosły, czyli świadomie obiema rękami, chowa coś do szafki, zamyka, otwiera, wyciąga i tak w koło [/QUOTE]
zdrówka, no i brawa dla Dorotki

Misiaeel (bo mi nie zacytowało) też zdrówka dla Haneczki

I mi się Filip znowu pochorował, od wczoraj gorączka, byliśmy u lekarza, mocno spuchnięte migdałki i gardło zawalone, dostaliśmy antybiotyk lekarka mówi, że przez zęby. a tydzień temu skończyliśmy brać lekarstwo. no ale co się dziwić jak w przeciągu kilku dni trzy zęby wyszły.

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:53   #1516
elllmi
Zakorzenienie

hej
znowu nadrobiłam wszystko bez cytowania, ale jestem padnięta zdecydowanie za mało snu i jeszcze choroba mnie bierze

brawa dla Hani za kroczki
i zdrowia dla wszystkich maluszków

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
byłabym zobowiązana chyba ze pogoda bedzie taka jak dziś, bo nie powiem Wam ile razy sie przymierzałam na dwór z młodym jak tylko słonce sie pokazało

no to biorę na jutro i daj znać smsem, jak się będziesz wybierała, to wyskoczę z biura na chwilę

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:02   #1517
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

no to biorę na jutro i daj znać smsem, jak się będziesz wybierała, to wyskoczę z biura na chwilę
dzięki

Stary 2014-04-10, 21:03   #1518
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy tez jestescie takie placzliwe po ciazy? Wlasnie rycze na Teen Mom Poland...
oj zdecydowanie płaczliwa jestem, zawsze byłam a teraz to w szczególności :/
Cytat:
Ja tez z tych placzliwych jestem a po ciazy to tez jakies apogeum przechodze, echhh...z Tz tez mamy nieciekawe momenty.................. ........
co się dzieje? Tulę mocno
Cytat:
o jejku
może tak jak pisze marsi, jakaś zbiórka? Ja jestem za
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej.
Rozmemłana jestem więc lepiej pisać nie będę.Miłego dnia kobietki

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Ale jestem przybita ta pogoda. Juz zdążyłam zapomnieć jak to jest siedzieć cały dzień w domu :P w takich chwilach wiem ze musze szybko zrobić prawko, nie byłabym uziemiona, a czasem mnie dobija to proszenie się jak na przykład zapomnę czegoś kupić.

W ogóle to t. znow mnie wkurzyli. Generalnie przez naiwność tż i kretyństwo jego rodziców nie mamy naszego auta a tż jeździ starym trupem do pracy bo musi. Ku.wa jak przez nich zostaniemy znów bez samochodu to ja nie wiem... kolejnego nie kupimy. Mój tż jest po prostu idiotą, potrafi wrzeszczeć i ustawiać owszem ale mnie, a swoim patologicznym rodzicom nie umie nawet uwagi zwrócić bo niby oni już się nie zmienią. To po co z nimi kontakt utrzymuje? Ehh.

W ogóle tż łyka wszystko jak pelikan. Był ostatnio na piwie z kolega (facet 30 lat prawie, pracuje na kopalni) no i taki zachwycony, że jakie to ma super życie bo żadna baba mu nie buczy nad uchem i z rodzicami mieszka a cała kasa dla siebie. No świetnie ja nie wiem, czy wszyscy samotni faceci muszą tym niesamotnym wciskać bajeczki o cudownym życiu? Mojemu by się spodobało, więc droga wolna. A wczoraj się dowiedziałam ze chłop ma deprechę i chce sobie zrobić operację plastyczna bo żadna go nie chce no kino po prostu. I gratulacje dla mojego tż za podejście i życiowe wartości, już nic mnie nie zdziwi.

Co by tu robić, nic mi się nie opłaca zaczynać bo zaraz Młode wstanie
ehhhh te chłpy to są takie głupie :/ przytulam mocno
Cytat:

A. I moje dziecko już nie chce się kąpać. On bierze prysznic. I nagle nie przeszkadza mu woda w oczach i mycie głowy. Za to zakrecenie wody jak najbardziej - histeria.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Sylwietta pokaż fryza

Cytat:
współczuję
Cytat:
Lady super
co tu tak pusto???????????????

a my pijemy juz niezle wode z bidonu pstryczka

Cytat:

nareszc ie
Cytat:
mam ciśnienie 105 / 55

kuneguna, kurde zdrówka

może słaba kawa...

jestem, jestem, dziękuję marsi, że pytasz o mnie wczoraj bardzo kiepsko się czułam, dzisiaj rano jakby lepiej a potem znowu było mi słabo :/
ale to nieważne, najważniejsze jest to, że nie będziemy mieć operacji : jupi: byliśmy dziś z Kubą u pani ordynator chirurgii dziecięcej,tej co miałaby nam wykonywać zabieg i powiedziała, że nie ma sensu operować, mamy obserwować i przyjść za ok. pół roku na kontrolę. Nawet nie wiecie, jak strasznie się cieszę
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:22   #1519
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde a ja wam laski zazdroszcze tego przyczepialstwa waszych dzieci, naprawde na palcach jednej reki moge policzyc kiedy Pietraszko chcial tylko do mnie i nie odstepowal mnie na krok.
Podłączam się. A reszta też to samo, z tą tylko różnicą, że u nas po prostu wszyscy w domu i Pola od samego początku do każdego przyzwyczajona, więc nigdy nie było problemu, żeby z kimś została. Choć ostatnio zaczęła się bardziej do mamusi przyklejać.

Cytat:
Panie i panowie ( ) wszem i wobec chcialam oglosic, iz mamy pierwsza od 15miesiecy cala, calusia, calusienka i calutka przespana noc!!!!!! Jak dziecie zasnelo o 21 (przyszly byly niedoszly o 20 postanowil sie wprowadzac a mieszkamy na parterze ) tak spalo ciagiem bez ANI JEDNEJ pobudki do 6, zjadlo mleko i.....spi dalej

Cytat:
wrrrr. nie wiem jak u Was ale u mnie leje jak z cebra, nie wiem jak to Leoś przeżyje bo maluch jak tylko oczy otwiera to leci po buciki i stoi pod drzwiami
U nas też cały dzień lało, ale po 18 udało nam się wyjść w przerwie między jedną chmurą a drugą, wracałyśmy, to nas lekka mżawka złapała, to szybko pod dom i na huśtawkę. I posiedziałyśmy do po 19, ale zrobiłam błąd, bo jej rękawiczek nie ubrałam, a jak przyszłyśmy do domu, to dobre pół godziny płakała, bo takie miała zmarznięte

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No to moje dziecko inne. Ogólnie mało się przytula, teraz zaczęła troszkę wreszcie się przytulac i dawac buziaka. Zabawi się sama a już najlepiej na nocniku, czyta wtedy ksiązki że hej
U nas też postępy w tym temacie - od kilku dni jest przyklejanie się do nogi, mruczenie i wyciąganie rączek. I nie do byle kogo, tylko mama

Cytat:
a co do placzu, mnie tez teraz bardziej ruszaja wszelkie smutasy a jak jeszcze z dzieckiem w roli glownej to juz w ogole masakra!
mam u siebie w klasie takiego chlopca, z lekkim uu, bardzo fajny, mily, grzeczny, dobrze wychowany ale bida z nedza u nich ze hej! ma mame, tez z uu, taka to prosta kobitka ze wsi ale dziewczyny, jaka z niej matka!!!!!!!! no poprostu wzor!!!
Często się tak zdarza, że te, które mają w życiu non stop pod górkę, dają dzieciom wszystko co najlepsze, żeby te dzieci miały potem w życiu lepiej, niż one same... Tak mi się przypomniało, że ostatnio czytałam w gazecie - młoda kobitka z upośledzeniem właśnie urodziła chyba w lutym córeczkę i co? Chcą jej zabrać dziecko tylko dlatego, że jest upośledzona... W dupie mają, że małą się zajmuje lepiej po stokroć niż inne "zdrowe" matki, no ale co tam, przecież "chory" dziecka nie może mieć

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45971680]p
gratuluję Dorka miała drzemkę godzinę tylko, ona w ogóle zaczęła o 6 wstawać a w dzień z 2,5-3h zrobiła się jedna![/QUOTE]
E, no ale to ładnie Ci śpi

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
j
Nie miałam sił wczoraj tego napisać, bo idą Amelce znowu chyba 4 zęby. Więc wisi jeszcze bardziej przy nodze, wybudza się, marudzi i nic nie je ( ) za bardzo... dziś od rana troszkę serka wiejskiego i kp. Nic nie chce..
No a spać wczoraj poszła... 00:30!
Zasnęła na 20 minut przed 19, bo taka się padnięta zdawała, no ale.
Kochana, ale przy zębach niejedzenie dość "normalne", więc teraz przynajmniej sobie nie wkręcaj

Cytat:

Cytat:
mam ciśnienie 105 / 55
A jesteś normalnie niskociśnieniowcem? Jeśli tak, to się nie martw! U mnie norma to 90/60, a tu nagle po 7. miesiącu ciąży mi wyskoczyło wysokie ciśnienie i musiałam leki brać...
Spróbuj sobie jakoś ciśnienie podwyższyć, może to po prostu pogoda, ogólnie zmęczenie? Ja bym poczekała do jutra i jakby nie przeszło, to zadzwoniła do lekarza.

Pola chyba sama zrezygnowała z mm przed snem, od niedzieli ani razu nie jadła, a i rano nie zawsze wypije.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 21:24   #1520
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy mi się wydaje, czy Charlizz dawno nie było? I E_vel też mało...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:24   #1521
marta00537
Raczkowanie

Cytat:

Zapomniałam się pochwalić odebrałam dzis w Rossie nagrodę za wygraną w konkursie Bobovity dostaiśmy 8 kaszek i 16 słoiczków

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

o jejku

współczuję

nareszc ie

może słaba kawa...

jestem, jestem, dziękuję marsi, że pytasz o mnie wczoraj bardzo kiepsko się czułam, dzisiaj rano jakby lepiej a potem znowu było mi słabo :/
ale to nieważne, najważniejsze jest to, że nie będziemy mieć operacji : jupi: byliśmy dziś z Kubą u pani ordynator chirurgii dziecięcej,tej co miałaby nam wykonywać zabieg i powiedziała, że nie ma sensu operować, mamy obserwować i przyjść za ok. pół roku na kontrolę. Nawet nie wiecie, jak strasznie się cieszę
super!

marsi i jak? lepiej?

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:26   #1522
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
mam ciśnienie 105 / 55

kuneguna, kurde zdrówka

marsi to nisko...a ja bylo przy Leo?

Cytat:

o jejku

współczuję

nareszc ie

może słaba kawa...

No to suuuuper...:thumbup:

Hope moglabys podlinkowac raz jeszcze ta piaskownice? A jak jakosciowo, i po co Wam dwie?

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Bokeh wielkie brawa dla Hani!

Pstryniu piękny kawaler!

Szaja dla Dorci i kurcze przemyj sobie zwykłą herbatą- ulży~!

Laurko ja tydzień temu zamawiałam piaskownice. Jedną z TŻta konta za pobraniem i ta przyszła już w poniedziałek. Z mojego konta płatna z góry - nie ma do tej pory, na maile nie odpowiadają, ja wszczęłam spór

Dlaczego ja nic nigdy nie wygrywam

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:39   #1523
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
mam ciśnienie 105 / 55
zadzwon na IP i sie zapytaj

Z ostatnich umiejętności Dorotki: schodzi pięknie tyłem z łóżka, robi glową nie nie nie i paluszkiem do tego, łazi za rękę, chociaż zdecydowanie wciskam jej krzesło do pchania dłubie sobie w uchu i nosie :d wkład przedmioty do pudełek, przytula tak jak dorosły, czyli świadomie obiema rękami, chowa coś do szafki, zamyka, otwiera, wyciąga i tak w koło [/QUOTE]
o kurcze, zdrowka!
brawa dla Dorotki!!!!

Cytat:

wow!!! Gratulacje!
a co to za konkurs?

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość

I mi się Filip znowu pochorował, od wczoraj gorączka, byliśmy u lekarza, mocno spuchnięte migdałki i gardło zawalone, dostaliśmy antybiotyk lekarka mówi, że przez zęby. a tydzień temu skończyliśmy brać lekarstwo. no ale co się dziwić jak w przeciągu kilku dni trzy zęby wyszły.
zdrowka!!!!

Cytat:
hej
znowu nadrobiłam wszystko bez cytowania, ale jestem padnięta zdecydowanie za mało snu i jeszcze choroba mnie bierze
zdrowka!!!

Cytat:
ale to nieważne, najważniejsze jest to, że nie będziemy mieć operacji : jupi:
super wiadomosc! wyobrazam sobie jak musicie sie cieszyc

co do zbiorki to wiecie, to jednak sa jakies koszty, bo trzebaby bylo to przeciez wyslac... ja sie zapytam przy najblizszej okazji czego potrzebuja i dam znac jestescie kochane!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 21:42   #1524
ewulkaaa
Wtajemniczenie

siemanko

cały dzień podczytuję, ale jakoś weny brak na pisanie

dziś dziecko cały dzień domagało się "papa" a tam przecież lało więc jak trochę deszcz zelżał, to wzięłam ją ubrałam i wyszłyśmy na 10minut. Łooo ludzie, jaki był szał biegania po kałużach! Kazałam jej głowę podnieść, żeby na tawrzy poczuła deszcz, to już w ogóle armagedon szczęścia. latała po tych kałużach z głową ku chmurom co rusz dotykając twarzy jakby to było najpiękniejsze co ją spotkało normalnie żałuję, że nie wzięłam aparatu. Aż się wzruszyłam tam
A potem dziecko przez godzinę w domu chodziło patrząc w sufit i nei rozumiejąc czemu nic nie kapie

dziewczynki, uciekam spać, jutro się poodnoszę, przepraszam ale padam

Marsi - ja też miałamn w ciąży niskie ciśnienie, ale ja zawsze miałam niskie. jeśli się niepokoisz to może zadzwoń na IP??

dobranoc!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2014-04-10 o 21:44
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:43   #1525
misiaeel
Wtajemniczenie

----------------

współczuję zapalenia:/
no i brawa dla Dorki
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Heloł dziewczęta, jestem dzis totalnie wyprana, wymieta i jak przez wyżyamczke przepuszczona spałam w nocy około 3 godz, apogeum zębowe w dzien maskara- tylko ręce, ewentualnie noznowisizm, maruda jak stad do kosmosu, wysiadam psychicznie udało mi sie podejrzec- dziurki są na trójkach górnych i dolnych czwórkach, ale dziasła spuchniete, krwią podbiegniete.... dawałam nurofen 2 razy bo sobie mały nie mógł poradzic ze sobą....
nieh te zębole już wychodzą
Cytat:

Ty farciaro Ty
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Mój mąż czasem bywa tak irytujący że mam ochotę sprawić mu pranie
Wkurzył mnie! Dziad jeden.

Pstryczku- Kubuś boooski
Cała mamusia
jeny mój też mnie wkurza dzisiaj
Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość

bidulek, zdrówka!
Cytat:
ale to nieważne, najważniejsze jest to, że nie będziemy mieć operacji byliśmy dziś z Kubą u pani ordynator chirurgii dziecięcej,tej co miałaby nam wykonywać zabieg i powiedziała, że nie ma sensu operować, mamy obserwować i przyjść za ok. pół roku na kontrolę. Nawet nie wiecie, jak strasznie się cieszę

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Pola chyba sama zrezygnowała z mm przed snem, od niedzieli ani razu nie jadła, a i rano nie zawsze wypije.
to o której ostatni posiłek je?

chyba ciężka nocka przed nami. budzi Ją ten kaszel. moja biedna

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-04-10, 21:46   #1526
hje
Zakorzenienie

Misiael, no właśnie nieraz 2, nawet 3 godziny przed snem. Wkręcam sobie, że głodna jest, no ale skoro się nie budzi w nocy (a jak się budzi, to herbata wystarcza), to chyba nie jest
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:48   #1527
hope01
Zakorzenienie

Neti jedna do moich rodziców, druga do t.

KOnkurs dziewczyny z Bobovity już nie pamiętam o co kaman, jakaś ankieta i coś od siebie. W rossmanie razem z paragonem dostałam info i kod na odblokowanie konkursu
Nie licząc wygranych w konkursach recytatorskich i pisania wierszy w LO oraz kilkunastu zdrapek po kilka zł, to chyba pierwszy raz zapomniałam o tym. Maila dostałam że nagroda czeka

Stary 2014-04-10, 21:49   #1528
elllmi
Zakorzenienie

hope, wygrzebałam z szafy pudło z tymi sukienkami i mam 8, może coś Ci podpasuje

Cytat:
świetna wiadomość

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
A potem dziecko przez godzinę w domu chodziło patrząc w sufit i nei rozumiejąc czemu nic nie kapie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:50   #1529
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Misiael, no właśnie nieraz 2, nawet 3 godziny przed snem. Wkręcam sobie, że głodna jest, no ale skoro się nie budzi w nocy (a jak się budzi, to herbata wystarcza), to chyba nie jest
no skoro się nie dopomina, to pewnie głodna nie jest. ale dziwne to
ale zasypia po prostu czy dajesz Jej mleko i pić nie chce?

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-04-10, 21:52   #1530
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
hope, wygrzebałam z szafy pudło z tymi sukienkami i mam 8, może coś Ci podpasuje

dzięki, tylko jeśli masz je autobusem tachać to nie trzeba już! to w czerwcu dopiero jest

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości