Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 16:39   #4171
april_20
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
No ja zem ruda Ale jak to nie pytaj bo to i henna i resztki venity i profesonalna odzywka pigmentująca i milion różnych chemicznych farb na kolejnych poziomach odrostu, które henna ujednolica ;]

[img][/img]

A wiesz, że mam podobnie, ostatnio się zagapiłam i przeschły same i myślę 'no to będą piękne ' Ale te n półsuche tylko psiknęłam aloesem na dyfuzor i tez jakby mocniej było ;]

No dokładnie tak jak ja ;] I ugniatanko
Jaka henna? Chciałam zamówić henne khadi ale kompletnie nie wiem jaki kolor, zawsze maluje na rudo u fryzjera.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-10, 16:52   #4172
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Też lubię Pottersa i już do mnie jedzie z PL . Ja używałam do gluta wiśniowego, zapach był mega - długo się nie utrzymywał, ale jak gdzieś wychodziłam i przedtem myłam lub reanimowałam włoski, to na te kilka godzin spokojnie starczało . Ale wiadomo, trzeba uważać, żeby nie przesadzić z ilością olejku.

- Ale odbył tę służbę? Ciekawa sprawa... Ale nie martw się, na pewno będzie ok. Trochę się przeturla po błotku i wróci jak ze spa
Ja zamówiłam lawendowy. Mam nadzieję, że się sprawdzi, jak nie to się zużyje do czegokolwiek Potters - strasznie fajny, ale idzie jak woda

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Olejek nada się, tylko pilnuj stężenia, bo te są niewielkie Czyli na porcję maseczki do włosów to dosłownie 2-3 kropelki
Dziękuję!

Byłam dzisiaj z Moim w galerii, weszliśmy w takie małe stoisko z azjatyckimi produktami, bo mu się zamarzyły sosy słodko kwaśne. :P Ja oczywiście przycupnęłam przy półce z olejami, widzę - Amla na promocji, 10 zł! (nie mam pojęcia, jak wygląda oryginalna buteleczka, nazwa mi się tylko w oczy rzuciła). Przednia etykietka - olejek do włosów, nadaje połysk, miękkość, terefere. Patrzę na tył, skład: Paraffinum liquidum, Parfum, C - coś tam. Także ten, pozdro

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 16:58   #4173
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez april_20 Pokaż wiadomość
Jaka henna? Chciałam zamówić henne khadi ale kompletnie nie wiem jaki kolor, zawsze maluje na rudo u fryzjera.

Nie powiem Ci dokładnie bo przez ostatni rok miałam na głowie rózne hennowe mieszaniny i kombinacje. ByłA i Khadi i ELD i tutaj jakaś henna w uk na gramy w indyjskim sklepie... jak farbujesz henną to ten kolor wiecznie inny jest u nie da się praktycznie uchwcic żeby zawsze wychodził tak samo
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 17:25   #4174
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam lawendowy. Mam nadzieję, że się sprawdzi, jak nie to się zużyje do czegokolwiek Potters - strasznie fajny, ale idzie jak woda
- Lawendowy jest strasznie intensywny i, jak dla mnie, to typowy zapach na zimę, na wiosnę i lato wole zapachy owocowe. No ale może będzie Ci odpowiadał. Zdaj relację .
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 17:36   #4175
bijum
Raczkowanie

Cytat:
- Lawendowy jest strasznie intensywny i, jak dla mnie, to typowy zapach na zimę, na wiosnę i lato wole zapachy owocowe. No ale może będzie Ci odpowiadał. Zdaj relację .
Generalnie bardzo lubię lawendę, świeczki lawendowe, kwiaty lawendy, kolor lawendy - cudo jak dla mnie Jeśli olejek się nie spisze do kosmetyków, to będę próbowała używać go jako perfum albo np do płukania ubrań Jakieś zastosowanie na pewno się znajdzie.

Rozdanie u Bijum!

Stary 2014-04-10, 18:26   #4176
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
wojownicza ksiezniczka - mam amlę Jasmine bo innej nie było. Poza zapachem to chyba różnicy nie ma
To dlatego nie śmierdzi Zwykła śmierdzi a te wszystkie inne typu Jaśminowa i Gold ładnie pachną

Cytat:
Dziewczyny, a w ogóle zwariowałam dzisiaj... bo kiedyś było tak że do woja chłopaki musieli chodzić no nie? A mój tż po 10 latach od służby dostał wezwanie i musi na miesiąc do pl do wojska jechać i dumna jestem, ale się martwię. Szczególnie ze 3 dni temu się dowiedzieliśmy, że za miesiąc możemy się już razem przeprowadzić, a we wrześniu tam musi jechać... smutno mi i boję się co by mu się tam żadna krzywda nie stała.. Mam nadzieję, że to tylko takie przeszkolenie i się w kraju żaden dym nie robi.

Nic się w kraju póki co nie dzieje, ale nie wiedziałam że w ogóle robią coś takiego. Mojego mogliby zabrac Nie żeby go dość miała, nie mam ale jemu by się podobało a mnie mały odpoczynek od niego by się przydał

Nie martw się na pewno nic mu nie będzie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
No właśnie już któryś raz słyszę o takich wezwaniach wśród znajomych, dymu nie ma ja ze wschodu PL prawie no ale tak się zabezpieczają chyba
Poważnie? Pierwszy raz o tym słyszę. Ciekawa jestem czy wszystkich tak wezmą czy określoną liczbę osób.

Cytat:
Napisane przez Sirii Pokaż wiadomość
Witam wszystkich, czy ja tu mogę? chyba założyłam niepotrzebnie temat ale tez nie byłam do końca pewna czy mogę się tu pod was tak na bezczelnego podpiąć... pomożecie?
Ostatnio stwierdziłam: dość prostownicy! Czas pokochać swoje kręciołki.
Zaczęłam "wstępnie" dbać o włosy 2,5 lata temu gdy ścięłam moje zniszczone farbowaniem włosy na krótko i pozwoliłam im odrosnąć nie ruszając ich żadnymi farbami. Czasem tylko przyciemniam płukanką z kawy <3
Moje włosy są suche, łamią się a końcówki się wielokrotnie rozdwajają.
Dodatkowo od 2-3 miesięcy przestały rosnąć
Do układania ich używam suszarki z dyfuzorem z chłodnym powietrzem lub po prostu żelu lnianego który kocham choć nieco denerwuje mnie jego trwałość (wytrzymuje w lodówce max tydzień).

Czytałam FAQ i porady dla kręconych ale szczerze, jeśli ktoś mi łopatologicznie nie wytłumaczy to nie kumam...
Olejenie włosów- mam w domu oliwę z oliwek, czy mogę nią naoliwić włosy?
Jakie cięcie? stopniowanie? cieniowanie?
Czym zabezpieczać końcówki, jakiego szamponu używać by je nawilżyć, jakiej odzywki (używam keratynowej maski z proteinami mleka z Kallosa), czy kupno szczotki TT jest dobrym pomysłem przy kręciołkach (wypada mi masa włosów)....
Pytań masa... pomożecie? Jak mam je pielęgnować? Jestem w tym temacie totalnie zielona, staram się unikać silikonów, ale tak po prawdzie to czuję się trochę jak dziecko we mgle

Wstawiam zdjęcia:
1) Włosy suszone naturalnie- miałam tu z 16 lat
2) włosy obecnie, wyschły naturalnie
3) Stylizowane żelem lnianym
4) jak wyżej, żel lniany

Jasne że możesz
Widać że włoski mają tendencję do kręcenia ładnego , ale wymagają dobrej pielęgnacji, długa droga przed Tobą ale fajnie że chcesz o nie zadbać a nie katować ciągle prostownicą. Jeżeli chodzi o olejowanie to na początek warto wypróbować kuchenne oleje. Właśnie oliwę z oliwek, rzepakowy, nawet rycynowy. Powoli nauczysz się co służy Twoim włoskom a co nie.

Cytat:
http://www.flemingmedical.ie/WebRoot...h-mark-oil.jpg

proszę, kocham ten krem ;D

widziałam te produkty w sklepie indyjskim, przyglądałam się paru ale poza paradiną, wzeliną i jakimis olejami to cudów w tych kosmetykach nie ma. może daj fotę jak wyglądają te konkretne co widziałaś to kolejnym razę obczaję składy ;D

Ma takie ładne opakowanie że sama bym go wypróbowała

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
dziewczyny ile dodajecie kropel oleju do odżywki d/s ? kupiłam sobie odżywkę i wszystko jest fajnie tylko brak mi tego dociążenia sa za lekkie takie pórkowate.

Też chyba muszę dociążyć czymś bo dzisiaj też mi fruwają

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Kobietki, ale jak wy możecie dawać odżywki bs i żele wręcz na ociekające włosy, skoro jak się wyprostujecie to całe plecy mokre i zimno jest?
Ja zawsze dawałam na odciśnięte z wody a dzisiaj po poradzie Myszki
dałam na takie jeszcze kapiące lekko odżywkę (nad wanną) później żel i odcisnełam w ściereczkę z mikrofibry dobrze i jest okej

Cytat:
Generalnie bardzo lubię lawendę, świeczki lawendowe, kwiaty lawendy, kolor lawendy - cudo jak dla mnie Jeśli olejek się nie spisze do kosmetyków, to będę próbowała używać go jako perfum albo np do płukania ubrań Jakieś zastosowanie na pewno się znajdzie.

A ja za to nie bardzo ale jak lubisz to pewnie zapach Ci podpasuje

A ja dzisiaj wróciłam do ostatka odżywki z Alterry z aloesem i granatem która kiedyś bardzo mi służyła, później nałożyłam na takie jeszcze ociekające jak poradziła mi Myszka nałożyłam ostatek Joanny z lnem i rumiankem na do żel ( ale nie nakładałam go na końcówki) odcisnęłam w ściereczkę z mikrofibry i skręt się ładniejszy zrobił ale dzisiaj takie lekkie niedociążone latające że szok ale skręt mi si epodoba przynajmniej z przodu i końcówki się lepiej pokręciły. Jak wyschły to w końce wgniotłam kropelkę olejku Joanny Argan Oil i lepiej się końce skręcają co mnie cieszy bo dzisiaj ich nie wyprostowało na szczęście. Jak mi ktoś zechce zdjęcie zrobić to wrzucę później
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:13   #4177
Joanku
Zadomowienie

Imperfecta Masz bana! Gdzie nie wejdę to Twoje włosy na mnie wyskakują.Haha, fora, fejsubuki, blogi. Boję się otworzyć lodówkę...

spróbowałam dziś z b/s. dziwnie obciązone wydają mi się włosiory, albo dociążone inaczej niżli wg moich standardow ;P
Stary 2014-04-10, 19:17   #4178
Imperfecta
Zakorzenienie

Joanku tam też będą moje włosy
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:25   #4179
Curly81
Wtajemniczenie

No to zdaje relacje z dzisiejszego mycia i żelowania lnianym..Nie służy mi zdecydowanie.Próbowałam 3 razy i już na tym będzie koniec.moje włosy go ewidentnie nie lubią.Jak widać nie każdemu słuzy to samo.Moje włosy po nim wyglądają dużo gorzej niż bez niego ,słabiej się kręcą,nieregularnie,są sianowate.Dziwn e są i resztę wylewam do zlewu.Przynajmni ej wiem już jak działa na moje włosy.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:47   #4180
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
O, o, moje też mają fobie na proteiny! Tolerują je mniej więcej raz na tydzień, tak, jak mówi Myszka - w towarzystwie oleju. Póki co najlepiej reagują na spirulinę w BingoSPA i odżywce firmowej Auchana. :p Ale nigdy nie zostawiam ich na dłużej, niż 10 minut, bo miotła murowana. jakich proteinowych specyfików próbowałaś?
Z proteinami używałam Farmony Żen-Szeń i Lniana. Tego gliss kura co wrzucono ostatnio i angielskie takie coś :Mark Hill MiracOILicious Nourishing Conditioner KLIK
- jest wersja z maską ale tam jest dimethicone więc ta pod względem składu lepsza - nawet analizowała ją Eloe

Cytat:
[COLOR="Silver"]
magda - też mam bunt na proteiny ostatnio (muszę mocno nawilżać bo suche na wiór), jakie masz te odżywki tak z ciekawości?

Dziś na mojej głowie pojawiły się ruloniki takie nieregularne mimo mocnego wysuszenia. Dorwałam też ciekawy kremik, ma sporo olei, 150 ml za funt. Takie tłustawe masełko w konsystencji, bedzie do buźki i jako bs do locza gdy je nawilże już bardziej
powiedz mi powiedz piękna gdzie
do Boots nie zachodzę.. omijam go pospiesznym kroczkiem żeby tylko uniknąć pokusy bo za dużo wydam i klops

Cytat:
Klaudencu, tradycyjnie poproszę o nazwy maziaji coś nakupowala...
A i jeszcze pytanie do UKjanek, jakąś treściwą maskę może by ktoś polecił? No ja masek (prócz tej alterry z granatem co przywiozłam z Pl) to nie używam a można by zacząć...

Jak będę w pl to mam chętke na biowaxy i pat :-&ruba ale do tego czasu.. może coś tu?
Jakie ja cuda w bootsie widzę.. Marchewkowe, z algami, rozmarynem, duo włosów afro.
Przyglądał sie im ktoś kiedyś z bliska?
co w Bootsie? konkretnie bo ja to ciemna jestem między tymi babami które patrzą na mnie jak na głupią kiedy ślęczę pół godziny i składy czytam
Maska - zauważyłam tę MarkHill jak już pisałam. Waxa też widziałam ale skład jakoś mnie odrzucił A patrzyłaś w Holland&Barret - ja wiem że cenią sobie za te słoiczki 200ml ale może tam coś akurat?
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:56   #4181
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Wrzucam włosiska tak jak pisałam troche rozmazane zdjęcie ale widac cos
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140410_193229.jpg (32,3 KB, 40 załadowań)

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
Stary 2014-04-10, 20:33   #4182
Sirii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez takajedna4 Pokaż wiadomość
Sirii ja jestem podobnie jak Ty początkująca, więc chętnie podczytam rady dla Cb

Olejowanie włosów: polecam na poczatek olej z Rossmana Baby fur Mama (fioletowy), ze spożywczych chyba lniany jest polecany. Przed myciem na min.1 godzinę do nawet całej nocy, potem myjesz włosy szamopnem, odżwyka, maska i włosy powinny wygladać jeżeli robisz to systematycznie coraz piękniej
Myślałam o tym co by dziś wieczorkiem olejować... ale tak na noc? w tłuścioszkach?

Cytat:
- Jasne, że możesz Witamy Ciebie i Twoje włoski

Na pocieszenie Ci powiem, że ja startowałam z włosów, których stan najlepiej opisuje słowo: masakra, a Tobie do tego stanu daleko .

Po pierwsze, musisz wiedzieć, że każde włoski są inne i by odnaleźć właściwą pielęgnację trzeba zastosować metodę prób i błędów. To, co się sprawdza u kogoś, niekoniecznie musi się sprawdzić u Ciebie.
Dzięki za przyjęcie no masakry nie mam ale gdybyś widziała mnie jakieś 3 lata temu... masakra...
Oby tych prób było więcej niż błędów. Już zrobiłam notatki i zacznę się stosować

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość

SiriiWitaj,jak już Ci napisała Doe,pielęgnacja włosów to metoda prób i błędów,sama musisz dojść co lubią i co im nie służy.Korzystaj z porad i dobieraj,testuj to o czym piszą dziewczyny.Inaczej się nie da.Zyczę wytrwałości.
Dziękuję i obiecuję być wzorową uczennicą

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Jasne że możesz
Widać że włoski mają tendencję do kręcenia ładnego , ale wymagają dobrej pielęgnacji, długa droga przed Tobą ale fajnie że chcesz o nie zadbać a nie katować ciągle prostownicą. Jeżeli chodzi o olejowanie to na początek warto wypróbować kuchenne oleje. Właśnie oliwę z oliwek, rzepakowy, nawet rycynowy. Powoli nauczysz się co służy Twoim włoskom a co nie.
Jak mogę to zostaję ^^ dziękuję, włoski kręcą się czasem przepięknie, czasem gorzej ale ogólnie chyba je polubię
Mogę olejować oliwą z oliwek z dodatkiem oleju rycynowego? Podgrzany strzykawką i wmasować w skalp a potem na resztę kłaków?

Bo gdzieś wyczytałam o dziewczynie, która kłaczki olejowała mocząc łepetynę w takim rosołku: mleko, ciepła woda, oliwa z oliwek...

Cytat:
Pięęęęęęękneeee
Sirii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:46   #4183
bijum
Raczkowanie

Cytat:
No przecudowne!

Cytat:
Myślałam o tym co by dziś wieczorkiem olejować... ale tak na noc? w tłuścioszkach?
Jeśli jeszcze nigdy nie spałaś w naolejowanych włosach, to nie ma się czego bać - jeśli nie przegniesz z ilością oleju, czyli nie będą one z niego obciekać, to na poduszce nie będzie po niczym śladu. Włosy częściowo chłoną olej, jedne trochę bardziej, drugie trochę mniej, ale np mnie nigdy nie zdarzyło się upaprać poduszki, a spałam nawet z miodem.

Cytat:
Jak mogę to zostaję ^^ dziękuję, włoski kręcą się czasem przepięknie, czasem gorzej ale ogólnie chyba je polubię
Mogę olejować oliwą z oliwek z dodatkiem oleju rycynowego? Podgrzany strzykawką i wmasować w skalp a potem na resztę kłaków?
Na początku radziłabym raczej jakiś lżejszy olej - oliwa z oliwek i rycynowy to akurat dwa z najbardziej ciężkich, ale jeśli chcesz, to oczywiście próbuj! Co do rycyny to uważaj - raczej nie zostawiaj go na noc i na skalpie na więcej niż godzinka, dwie, bo on akurat lubi przesuszać.

Cytat:
Bo gdzieś wyczytałam o dziewczynie, która kłaczki olejowała mocząc łepetynę w takim rosołku: mleko, ciepła woda, oliwa z oliwek...
Taka zupka zaszkodzić nie powinna, niektórzy robią płukanki z mleka, więc nie widzę przeciwskazań - możesz spróbować zamoczyć w tym włosy np. godzinkę przed myciem, związać, owinąć ręcznikiem, żeby nie kapało, a potem normalnie umyć włosy i nałożyć odżywkę.
Inną metodą olejowania jest np. nakładanie oleju na lekko zwilżone włosy lub nasmarowane odżywką - mnie osobiście miks Biovax + olej czynił cuda, tymczasem sam olej i sam Biovax już takiego szału nie robił.

Generalnie, jeśli dopiero zaczynasz z olejami, polecałabym te lżejsze, spożywcze - z pestek winogron np, czy taki zwykły, rzepakowy, słonecznikowy. Nie są drogie (pół litra mojego winogronowego kosztowało 12 zł), w razie czego zawsze możne je zużyć w kuchni, a z włosków zmywają się niemal tak łatwo, jak maski (ale to zależy też w dużej mierze od porowatości ) .

Spokojnie testuj, próbuj, obserwuj, dojdziesz do swoich ulubionych produktów i sposobów ich użytkowania Twoje włoski już teraz są bardzo ładne, aż strach pomyśleć, co będzie za jakiś czas

Rozdanie u Bijum!

Stary 2014-04-10, 20:50   #4184
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Sirii. Mam nadzieję że FAQ i pigułkę przeczytałaś trzy razy plus wszystkie odnośniki w nich zawarte. Blog Anwen albo Myszki dodatkowo.
Wszystkie wiemy, że informacji jest sporo - ba waży parę ton, ale idzie sie połapać. Jeśli masz wątpliwości dotyczące techniki, kosmetyków chcesz się pochwalić - pisz prosimy
Jednak wszelkie źródła - jak zacząc pielęgnację, co to jest OMO, jakie kosmetyki na początku kupić, jakie oleje stosować, czy stosować czy nie, jak nakładać, zmywać, spać, czesać, układać są juz napisane - wystarczy spędzić parę godzin przed komputerem i wszystko przeanalizować. Szanujmy pracę dziewczyn, które włożyły sporo czasu aby ułatwić początkującym - napisały wszystko co potrzebne wystarczy przeczytać i uwierzyć że działa.
Jedyne co można dodać to tyle, że na wszystko potrzeba czasu. Na początku się zachłyśniesz, ale w miarę czasu wszystko będzie proste, łatwe i nie zajmowało więcej niż 7 min dziennie.

I tak można z tłustą głową pójść spać, jeśli nie utopisz włosów w garnku z olejem a nałożysz na nie tylko łyżkę.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:08   #4185
Sirii
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli jeszcze nigdy nie spałaś w naolejowanych włosach, to nie ma się czego bać - jeśli nie przegniesz z ilością oleju, czyli nie będą one z niego obciekać, to na poduszce nie będzie po niczym śladu. Włosy częściowo chłoną olej, jedne trochę bardziej, drugie trochę mniej, ale np mnie nigdy nie zdarzyło się upaprać poduszki, a spałam nawet z miodem.
OK, jestem uspokojona ^^

Cytat:
Na początku radziłabym raczej jakiś lżejszy olej - oliwa z oliwek i rycynowy to akurat dwa z najbardziej ciężkich, ale jeśli chcesz, to oczywiście próbuj! Co do rycyny to uważaj - raczej nie zostawiaj go na noc i na skalpie na więcej niż godzinka, dwie, bo on akurat lubi przesuszać.
ok, rycynka póki co pójdzie w odstawkę

Cytat:

Generalnie, jeśli dopiero zaczynasz z olejami, polecałabym te lżejsze, spożywcze - z pestek winogron np, czy taki zwykły, rzepakowy, słonecznikowy. Nie są drogie (pół litra mojego winogronowego kosztowało 12 zł), w razie czego zawsze możne je zużyć w kuchni, a z włosków zmywają się niemal tak łatwo, jak maski (ale to zależy też w dużej mierze od porowatości ) .

Spokojnie testuj, próbuj, obserwuj, dojdziesz do swoich ulubionych produktów i sposobów ich użytkowania Twoje włoski już teraz są bardzo ładne, aż strach pomyśleć, co będzie za jakiś czas
Mam w domu rzepakowy (zdrowe odżywianie też praktykuję <3 ), rozumiem że na pierwszy raz będzie lepszy?
Oj dziękuję za komplement oby były z dnia na dzień ładniejsze i ja też :P bo to pielęgnacja kompleksowa z odchudzaniem, ćwiczeniami i ogólnymi zabiegami każdej części ciała (włosy i rzęsy na 1-szym miejscu )

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Sirii. Mam nadzieję że FAQ i pigułkę przeczytałaś trzy razy plus wszystkie odnośniki w nich zawarte. Blog Anwen albo Myszki dodatkowo.
Wszystkie wiemy, że informacji jest sporo - ba waży parę ton, ale idzie sie połapać. Jeśli masz wątpliwości dotyczące techniki, kosmetyków chcesz się pochwalić - pisz prosimy
Jednak wszelkie źródła - jak zacząc pielęgnację, co to jest OMO, jakie kosmetyki na początku kupić, jakie oleje stosować, czy stosować czy nie, jak nakładać, zmywać, spać, czesać, układać są juz napisane - wystarczy spędzić parę godzin przed komputerem i wszystko przeanalizować. Szanujmy pracę dziewczyn, które włożyły sporo czasu aby ułatwić początkującym - napisały wszystko co potrzebne wystarczy przeczytać i uwierzyć że działa.
Jedyne co można dodać to tyle, że na wszystko potrzeba czasu. Na początku się zachłyśniesz, ale w miarę czasu wszystko będzie proste, łatwe i nie zajmowało więcej niż 7 min dziennie.

I tak można z tłustą głową pójść spać, jeśli nie utopisz włosów w garnku z olejem a nałożysz na nie tylko łyżkę.
Dzięki, owszem czytam. 7 godzin nie mam ale systematycznie sprawdzam co i jak. Faq, pigułka - nawet notatki robię
Tu pytam o rzeczy o które nie jestem pewna. Wiadomo- to co się przeczyta a to co zostanie powiedziane personalnie to jednak dwa różne odbiory. Ale w tematach których nie zrozumiałam i miałam problem- zostałam już uświadomiona za co ogromnie dziękuję i obiecuję doczytać resztę informacji. Mam nadzieję, że włoski będą równie wdzięczne jak ja sama
Stary 2014-04-10, 21:18   #4186
Klaudenc
Moderator

odnośnie tego kremu dziewczyny to ja go kupiłam w sklepie poundstrecher kosztował funta, z tej serii fajny może być też olejek, aczkolwiek używam tych produktów do buzi czy do ciała, a nie na włosy. ale jako krem dociążający może być cacy, wkleję skład potem. zapach ma jak dla malutkcih dzieci.
wojownicza - generalnie to w różnych okresach wzywają, mój nie pojedzie jak nie dostanie pozwolenia z pracy bo jest w Anglii więc godzić się na to nie muszą. Zależy jak sie facet sprawował, mój dobrze strzelał i zero problemów ze zdrowiem no to takie przeszkolenie czasem robią, nawet kilka razy mogą Cię wezwać.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:30   #4187
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
No pewbie ja tak czasem robię, a czesm tak;

Cytat:

woownicza MNIAM!
Stary 2014-04-10, 21:43   #4188
Doe
Rozeznanie

Cytat:
- Ja też lubię, ale akurat trafił mi się bardzo intensywny i zużyłam go w kominku

wojownicza ksiezniczka, piękne włoski

Cytat:
- Spokojnie możesz, bo tego oleju to się daje nie pół butelki a troszkę
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:45   #4189
Imperfecta
Zakorzenienie

wojownicza, śliczne włoski
Stary 2014-04-10, 22:14   #4190
april_20
Zadomowienie

Mogłaby któraś wytłumaczyć mi co to jest ta porowatość? Po czym się ją poznaje? I czym różni się pielęgnacja włosów w zależności od porowatości?

Stary 2014-04-10, 22:17   #4191
Sirii
Raczkowanie

Uwielbiam was
Wchłonęłam dziś tyle wiedzy, że wow! Czas zrobić listę zakupów i może jutro przed pracą podskoczyć do Rossmana

I widzę, że wydawanie kasy na szczotkę TT sensu nie ma zbytnio przy kręciołkach
Idę pobawić się z olejem a rano mycie łepka i żel lniany. Swoją drogą ciekawe jak długo loki wytrzymają pod kaskiem (motorek <3 )
Stary 2014-04-10, 22:20   #4192
pysiamn
Zakorzenienie

Witam Serdecznie
Imperfecta Witam i tutaj

wojownicza fajny skręcik i "pierścionki"

Sirii a jaka to lista zakupów Rosmanowych zdradzisz bo jutro się wybieram

Moj skręt jest nieco inny mniej pierscieniowaty...
Jestem na etapie zapuszczania włosów na razie mam krótkie zapuszczam z irokeza miałam wygolone boki
Mąż i synek proszą mnie bym zapuszczała ...i miała włoski jak dawniej ...

Wpadłam poczytać ...co i jakie oleje polecacie na włosy kręcone i falowane ?
Do tej pory używał tylko ARGAN OIL (bioelixire) jestem zadowolona z niego dziś przeczytałam u Imperfekty o olejku sezamowym...

W Rosmanie kupiłam też serum STRICTLY CURS (Marc Anthony) ale mi to nie podeszło

Zerknełam na 1 sza strone OMG jaka ja zielona jestem/ byłam :P ...czas do lektury zasiąść

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2014-04-10 o 22:31
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 22:28   #4193
Floria
Zadomowienie

Hej
Nie mam ostatnio na nic czasu, ale obiecałam zdjęcia po casii. Zdjęcia oczywiście kiepskie, w sumie to jakiejś szczególnej różnicy nie ma. Włosy były fajne zaraz po spłukaniu casii, czyli 2 dni widać było większy blask, a potem ja jakoś nie widzę różnicy.
Dzisiaj rano zrobiłam zdjęcia. Włosy były tylko myte szamponem z olejem i na to był położony żel lniano-lipowy z ciutką odżywki henna treatment wax, jako b/s, i zaraz potem żel z Lidla zmieszany na ręce z tym żelem lniano-lipowym. Schły same
Końcówki niestety chyba jednak do ścięcia
Narobiłam tego żelu, przelałam do szklanej butelki o mleku, a potem część przelałam do plastikowej butelki po jakimś balsamie, i bardzo fajnie się z niej polewa włosy, są małe straty żelowe
Włosy jeszcze nie całkiem wyschnięte, ale potem kilka godzin się trzymały.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy 72.jpg (18,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy 73.jpg (58,3 KB, 24 załadowań)
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 22:30   #4194
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Uwielbiam was
Wchłonęłam dziś tyle wiedzy, że wow! Czas zrobić listę zakupów i może jutro przed pracą podskoczyć do Rossmana

I widzę, że wydawanie kasy na szczotkę TT sensu nie ma zbytnio przy kręciołkach
Idę pobawić się z olejem a rano mycie łepka i żel lniany. Swoją drogą ciekawe jak długo loki wytrzymają pod kaskiem (motorek <3 )
Pochwal się potem, co kupiłaś. Osobiście TT miałam się okazje czesać raz, a i mój skręt jest bardzo mizerny, ale i tak myślę, że nie warto. Dla prostych tafli to może i tak.

Odnośnie tej rycyny - oczywiście możesz próbować, ale ostrożnie. Teraz daję mu szansę na skalp (liczę na pojawienie się nowych włosków) i mieszam go z olejem z peset winogron i nakładam około godziny przed myciem. Jeśli akurat masz gdzieś olejek rycynowy to próbować możesz, ale całe włosy to tak na krótko. ( ja kiedyś, na samym początku, walnęłam rycynę na długość i domywałam rypaczem trzy razy. :p )

Cytat:
Napisane przez april_20 Pokaż wiadomość
Mogłaby któraś wytłumaczyć mi co to jest ta porowatość? Po czym się ją poznaje? I czym różni się pielęgnacja włosów w zależności od porowatości?

http://www.wiedzmabloguje.com/p/blog-page_3065.html Odsyłam do lektury Pani Czarownicującej

pysiamn - chodzi Ci o Argan Oil taką malutką buteleczkę 20 ml z serum? Toż to sam silikon, do olejowania się nie nadaje, tylko do zabezpieczania końcówek. Nie kojarzę, żeby mieli jakiś typowy olej w ofercie.

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-04-10 o 22:36
Stary 2014-04-10, 22:37   #4195
april_20
Zadomowienie

Dziękuję

Stary 2014-04-10, 22:47   #4196
Sirii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Sirii a jaka to lista zakupów Rosmanowych zdradzisz bo jutro się wybieram
cóż... wybrałam trochę rzeczy z tego linku https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...8&postcount=57
Przyda mi się parę rzeczy na już, żeby zacząć. Potem zagłębię się w inne kosmetyki i postaram się poszukac czegoś jeszcze

Cytat:
Pochwal się potem, co kupiłaś. Osobiście TT miałam się okazje czesać raz, a i mój skręt jest bardzo mizerny, ale i tak myślę, że nie warto. Dla prostych tafli to może i tak.

Odnośnie tej rycyny - oczywiście możesz próbować, ale ostrożnie. Teraz daję mu szansę na skalp (liczę na pojawienie się nowych włosków) i mieszam go z olejem z peset winogron i nakładam około godziny przed myciem. Jeśli akurat masz gdzieś olejek rycynowy to próbować możesz, ale całe włosy to tak na krótko. ( ja kiedyś, na samym początku, walnęłam rycynę na długość i domywałam rypaczem trzy razy. :p )
Pochwalę się ^^ robię olejowanie na noc więc olej rzepakowy pójdzie w ruch a zamiast TT kupię porządny grzebień z szerokimi zębami ok. dobrej nocy wszystkim a ja uciekam z psem i naoliwić kłaki (na sucho bo i tak jutro muszę umyć rano :P )
Stary 2014-04-10, 22:50   #4197
Imperfecta
Zakorzenienie

Cześć Pysia
Stary 2014-04-10, 23:06   #4198
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
pysiamn - chodzi Ci o Argan Oil taką malutką buteleczkę 20 ml z serum? Toż to sam silikon, do olejowania się nie nadaje, tylko do zabezpieczania końcówek. Nie kojarzę, żeby mieli jakiś typowy olej w ofercie.
no tak chodziło mi o to serum 50ml
Ja wiem że do olejowania on nie tylko napisałam że mi pasował ...

I niewiem od czego zaczać z tym olejowaniem

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Cześć Pysia
Hey Rudi

Sirii
Zapoznam się zaraz z Listą Zakręcone MUST TRY

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2014-04-10 o 23:10
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 23:21   #4199
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:

Tak tak w tłuścioszkach tylko nie nakładaj za dużo oleju żeby ociekające nie były. Lekki koczek na czubku głowy ręcznik na podusię i śipimy

Cytat:

Każda z nas ma czasem BHD to normalne
Myślę że możesz ja tak robiłam chociaż na samą skórę głowy dawałam tylko podgrzany rycynowy a na resztę wymieszany z oliwą
Wiem że można moczyć w takiej olejowej kąpieli ale że z mlekiem to nie wiedziałam, ale skoro są odzywki z mlekiem to i płukać pewnie w tym można

Cytat:
Pięęęęęęękneeee

Dziękuję

Cytat:
No przecudowne!
Dziękuję

Cytat:

Ja zaczynałam właśnie od tych 2 i nie znając się jeszcze wtedy na olejkach aż tak nakładałam rycynowy na całą noc i nigdy przesuszenia nie zauważyłam ale faktycznie lepiej uważać po skóra i włoski różnie reagują

Cytat:
wojownicza - generalnie to w różnych okresach wzywają, mój nie pojedzie jak nie dostanie pozwolenia z pracy bo jest w Anglii więc godzić się na to nie muszą. Zależy jak sie facet sprawował, mój dobrze strzelał i zero problemów ze zdrowiem no to takie przeszkolenie czasem robią, nawet kilka razy mogą Cię wezwać.

To ciekawe jest, nie miałam w ogóle o tym pojęcia ale gdzieś dzisiaj czytałam że ma to zostać wprowadzone dla wszystkich dla kobiet też przez to co się dzieje na Ukrainie i w Rosji. Zobaczymy co to będzie.

Cytat:
woownicza MNIAM!

Dziękuję

Cytat:
wojownicza ksiezniczka, piękne włoski

Dzienkujem poprawiło im się dzisiaj

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
wojownicza, śliczne włoski
Dzienkujem

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
wojownicza fajny skręcik i "pierścionki"

Dziękuję
O jak miło że napisałaś że są pierścionki bo już dawno nikt mi tego nie mówił a już myślałam że mi się nie robią "pierścionki" i smuciło mnie to.
Ale jak ktoś zauważył znaczy że są bo ostatnio strasznie mi się prostowały.

Floria piękny kolor i włoski

Imperfecta

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2014-04-10 o 23:23
Stary 2014-04-10, 23:50   #4200
Nieszka__
Zadomowienie

Jakie znacie oleje, które są niebrudzące i nieśmierdzące?
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości