|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Zaraz zacznę chodzić po ścianach....! tak mnie zgaga męczy
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4323 |
|
Zadomowienie
|
Jak chodzenie po ścianach przy zgadze pomaga to tez zaraz zacznę...
A co do tego bólu to jest okropny,nie wiem czy to żołądek czy co,powyżej pepka czuje..a dziec w dodatku kopie i kopie,akurat w tamtym miejscu
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
oj ze zgagą to i tu się łączę w bólu - od 3 dni mam permanentną po wszystkim - już mi się odechciewa ssania renie - chyba kupię syrop, żeby łyknąć i mieć spokój...
|
|
|
|
#4325 |
|
Raczkowanie
|
Mała_Biało_Czarna i Berenika super, że wszystko ok po wizycie
![]() Kamilla zazdroszczę basenu... marzy mi się takie odprężenie... ale cóż okoliczności nie sprzyjają Anteria trzymam kciuki żeby to był fałszywy alarm . Ważne żeby się szybko wyjaśniło Karolkya takie standardowe naleśniki to chyba najlepsze ![]() i super, że wyniki ok Ramona gratulacje za 33 tydzień Poziomka NecroKitty za 30 tydzieńBogini Bastet witaj ![]() Kakusia jestem pełna podziwu liczby Twoich ciuszków co do szpitala to faktycznie trochę macie tych kilometrów... a ja się martwiłam moimi 12 czyli podjęłaś już konkretną decyzję co porodu? Ja w końcu nie mogłam się zdecydować nad dwoma, a wyszło, że planuje na Raciborskiej w Katowicach rodzić. Jak to wyjdzie w praniu to nie wiem, ale taki jest plan. A co do karetki to chyba jest tak, że zawożą do najbliższego szpitala ![]() ------------ Dziewczyny co do zgagi usłyszałam dziś sprawdzoną przez inną mamusię radę, o której jeszcze nie słyszałam. Polecała wodę Zuber - tak, tak wiem, że jest niedobra, ale podobno faktycznie działa więc czasem dobrze spróbować i przemęczyć ten smak dla upragnionej ulgi Mnie osobiście aż tak często zgaga nie męczy, ale za to nocny ból biodra i ciągle pełny pęcherz skutecznie uniemożliwia mi wysypianie się i dzienne funkcjonowanie W ogóle jak tak oglądam i porównuję Wasze brzuszki to mam wrażenie, że urodzę jakiegoś giganta mam chyba największy z Was
|
|
|
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny współczuje tej zgagi. Ja chyba nawet nie wiem co to jest, jakie to uczucie.
Ale za to mój kręgosłup skutecznie nadrabia. Posiedziałam dziś chwile na stołku bez oparcia i konam z bólu. Położyłam się spać ale było jeszcze gorzej, wstałam i siedze teraz na pół leżąco to jest jako tako. Jedzenie mi w przełyku stoi, widocznie żołądek uciśnięty, Mały kopie po pęcherzu i tak dzień za dniem leci.
|
#4327 |
|
Zadomowienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1397164210.060892.jpg
Szukałam psa...a cwaniak zakopał sie pod kocem i tak sobie spał!! mykam do wyrka Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, dzisiaj już lepiej się czuję psychicznie, trochę mnie to wszystko zdołowało, ale nie może być źle. Powiem wam że ktokolwiek mi mówi że będzie dobrze, że nic się nie dzieje a mnie to tylko wkurza ale na wysokości zadania stanął mój mąż. Zaczął dotykać brzuszek pokazywać mi o popatrz przecież on nie jest taki mały, tu ma główkę, tu się wypina pupą a tu nóżki muszą być, i że on się nie zna ale jak dla niego to on wcale taki mały nie jest. Może takie nic ale po tych słowach tak jakby mały przybił mu piątkę i zaczęłam się śmiać... Myślę że to może być błąd albo w pomiarach albo w liczeniu tygodni, może moje maleństwo jest młodsze
W każdym razie ważne że jest zdrowy i rozwija się dobrze a za dwa tyg usg tylko to potwierdzi.Teraz mam tylko dylemat, niby już podjęłam decyzję ale jeszcze się troszkę waham więc tak: mogę rodzić u siebie w mieście, szpital mam bardzo blisko mieszkania i Tż-t mógłby w każdej chwili mnie odwiedzić i nie tylko on. Ale mój lekarz zaproponował mi żebym rodziła u niego w szpitalu. Jest to jakieś 37 km stąd, podobno standard jest dużo wyższy i ogólnie opieka lepsza ale jest to daleko i na pewno mąż nie da rady aż taki kawał drogi dojeżdżać codziennie i w sumie tylko to mnie martwi. Język znam na poziomie podstawowym, i niby się dogadam ale jakoś przeraża mnie fakt spędzenia tyg wśród samych Austriaków i bez Tż-ta. Nie znoszę szpitali i psychicznie mnie strasznie dobijają. No nic popatrzę jeszcze jak ten szpital ogólnie wygląda może mają stronę internetową, i chyba jednak się na niego zdecyduję. Jednak dziecko jest najważniejsze chce żeby przyszło zdrowe na świat a ja się jakoś przemęczę
|
#4329 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry...
Ja dzis jakas obolala sie obudzilam Mala sie rozpuycha az mnie boli w boku prawym i kuje... Tak jakos mi ciezko, a musze na raty jakos sie do porzadku doprowadzic bo jutro wizyta... Anteria dobrze ze masz takie wsparcie w TZ dla niego... Wiadomo ze wszyscy na okolo mowia ze bedzie dobrze , mnie tez to zawsze denerwuje... Trzymajcie sie i niech Maluch podrasta szybciorem ![]() Milego dnia Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#4330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla TŻ. Jeśli chodzi o szpital to ja bym na Twoim miejscu wybrała raczej ten drugi gdzie będzie Twój lekarz. Innaczej się też będziesz czuła wiedząc że masz swojego prowadzącego a to ma duże znaczenie. Ja będąc w szpitalu całkiem innaczej się czułam jak moja gin prowadząca była, wiedziałam że jej o wszystko mogę się zapytać a ona mnie nie zignoruje jak inni lekarze i wszystko wytłumaczy. A 37 km to nie aż tak dużo, pół godziny jazdy. Dziewczyny tu pisały o odległości 60 km do szpitala. Też myślę nie będziesz w tym szpitalu miesiącami leżeć, kwestia kilku dni. A może nawet przekonasz się że lepiej unikać odwiedzin rodziny czy znajomych. Ja np nie chciałam żeby mnie ktoś poza mężem odwiedzał.
|
|
#4331 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
żebra tak mnie bolą, że nie ma nawet mowy o spaniu na boku, na plecach też mi niewygodnie![]() posiałam w poniedziałek, ale coś mi nie rośnie...wyjeżdżam na weekend i boje się, że wyschnie mi na wiór jak wrócę. Cytat:
wyobrażam sobie Twoje zasoby też chciałabym mieć już swoją wyprawkę, ale jeszcze prawie 2 tyg muszę czekać Za to po weekendzie przywożę łóżeczko - zobaczymy w jakim jest stanie![]() Cytat:
Cytat:
przecież nie urósł aż tyle w ciągu jednej nocy klinika i sprzęt ten sam tylko lekarz wykonujący usg inny mojej siostrze tuż przed porodem usg wyliczyło wagę dziecka na 3800 a urodziła 4500 ![]() Cytat:
Krwinki czerone: 3,37 T/l (norma 3,5 - 5) Hemoglobina 10,8 g/dl (12-16) Hematokryt 32% (37-47) Lekarz kazał mi nie zwiększać dawek żeby nie obciążać organizmu. Cytat:
![]() po mału przestaje sięgać w "te" rejony, więc masaż bez pomocy tżeta w grę nie wchodzi, co w sumie brzmi obiecująco i przyjemnie ![]() Cytat:
i też mnie to krępuje...
Edytowane przez Bogini Bastet Czas edycji: 2014-04-11 o 08:17 |
||||||
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Anteria, będę trzymała mocno kciuki żeby jednak wszystko okazało się wporządku. Ja tam wierzę że to kwestia sprzętu i jak w szpitalu posprawdzają to tam będzie już tak jak być powinno
dla małża.Co do szpitala to ja bym mimo podstawowej znajomości języka wybrała ten w którym pracuje twój lekarz. Zawsze to inaczej jak się widzi chociaż jedną znajomą twarz, na pewno będziesz też się pewniej czuła. Piszecie o zgadze. Ja się muszę przyznać że nawet nie wiem co to jest zgaga. Ale współczuję bo małż często ma i widzę jak się męczy z tym. Pogoda się dziś poprawiła później to już tylko sterta prasowania mnie czekać będzie---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4333 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla Męża!Miałam już tyle problemów, leków i przepłakanych dni przez te 7 m-cy, ale jak na razie Mały wychodzi cało z każdej złej diagnozy i opresji i oby tak dalej.Cytat:
|
||
|
|
|
#4334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4335 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jeszcze nie wybrałam szpitala, cóż....mieszkam tu tydzień nie wiem na który się zdecydować, podobno najwyższy stopień referencyjności ma uniwersytecki, ale wizja studentów podczas porodu jakoś mnie blokuje no i połóg podobno mało komfortowy, bo sale są 6 osobowe.Zobaczymy, mam jeszcze 2 m-ce na ostateczną decyzję ![]() Cytat:
Słucham muzyki relaksacyjnej dla kobiet w ciąży , ale wcale mnie to nie relaksuje za to Mały kopie sobie w rytm Mozarta![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
![]() Sylwia a jakie masz wyniki z glukozy? |
|||
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam że udzielasz się na słodkich mamach. Może wiesz czy ten wynik jest w jakiś sposób groźny. Bo pytałam tu już na tym wątku i zdania były podzielone. Część dziewczyn mówiła ze wynik jest ok a część że mam cukrzycę.
|
|
#4338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja, niestety mam cukrzycę ciążową moje wyniki glukoza 75 g - oznaczenie 2 h: glukoza (jed. tradycyjna) 150,8 mg/dl (norma <140) glukoza (jedn. Sl) 8,37 mmol/l (norma <7,77) |
|
|
|
|
#4339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla TŻ za podejście do sprawy ![]() Dobrze ze lepiej sie już czujesz Wkraczam w 29 tydz
Lenka 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2014-04-11 o 08:58 |
|
|
|
|
#4340 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Dopadło mnie przeziębienie
wczoraj wieczorem już miałam katar i kichałam a dzisiaj jeszcze mnie paskudnie gardło boli. Na razie leczę się sokiem z malin i czosnkiem ale muszę się zebrać po syropek i coś na to gardło nieszczęsne Mam już dość, co chwila coś mi się przyplątuje
|
|
|
|
#4341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4343 |
|
Zadomowienie
|
Bogini Bastet Też dziewczyny tutaj to podobnie rozczytały i mi się wydaje tak samo jak piszesz. Do tego trochę późno miałam te badania robione bo 28t2d i boje się żeby to nie miało złych konsekwencji. Poczytałam troszkę nt cukrzycy ciężarnych i uważam na to co jem. Ale bez porozumienia lekarza trudno cokolwiek działać na własną rękę.
|
#4344 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żenuła...Cytat:
za 8 miesiąc![]() Brzuś super ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
No właśnie też bym posiała, a ile wcześniej posiać, tak żeby była na wielkanocne śniadanie??? Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bluza, komplecik dresik, cieplejszy pajac.... [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45978622]Hej, melduję się po wizycie Szyjka długa i zamknięta, z małym ok, wszystkie wymiary na usg wychodzą równo na 33 tc I waży już 2091g Za to ja dołączam do grona z anemią I znowu to nieszczęsne żelazo.... Koleżanka miała się dziś za to stawić do szpitala na ktg, lekarz kazał jej spakować torbę - tak jej mówił w poniedziałek i się ogólnie przygotować na piątek góra poniedziałek na cc. Tak też zrobiła, a on dziś do niej po ktg stwierdził, że ma wracać do domu i przyjść w poniedziałek, ale na samo ktg i tą cc to jej raczej zrobią po świętach [/QUOTE] pięknie Dawidek rośnie.Szkoda koleżanki, bo biedna się pewnie nastawiła na poród, a tu d... |
||||||
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dieta to rzecz bardzo indywidualna, w moim przypadku nawet najbardziej niewinne potrawy powodują straszne skoki cukru (bye bye nabiał i pełnoziarniste produkty), porcje jem mikrusie, ale często. Mimo wszystko mam ciała ketonowe i chcą włączyć mi insulinę a waga Małego jest ciut powyżej normy wg usg (w cukrzycy ciężarnych jest duże ryzyko makrosomii płodu). Koniecznie idź do lekarza, byle jakiego, niech zinterpretuje Twoje wyniki i na pewno Ci pomoże. Jeżeli to cukrzyca, absolutnie nie jest za późno, najważniejsze jest to, że zaczniesz działać! Na pewno dostaniesz skierowanie na hemoglobinę glikolowaną, która pokaże średnie stężenie cukru we krwi w ciągu ostatnich 2-3 m-cy. Masz przed sobą jeszcze kilka tygodni ciąży i teraz Maleństwo rośnie najintensywniej, więc musisz chronić je przed nadmiernym przyrostem i stężeniami cukru we krwi. Głowa do góry i atakuj służbę zdrowia!
|
|
|
|
|
#4347 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a tego że zaczęłyśmy 8 miesiąc w ogóle nie czuje bo po 30 tc czas mi się zatrzymał Jaki Ty masz nieduży brzuszek też taki chce Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A mnie czeka pesser eh.... |
||||||
|
|
|
#4348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to jakaś szalona jestem bo pościel do łóżeczka wyprana, cały rozmiar 56 też, prawie cały 68, i prawie cały 62. Zostało mi jeszcze 1 białe, 1 pranie w czerwieni ale to już zbieranina 2 rozmiarów i 1 to ciuszki jeansowe, więc ani to z białym ani z czerwonym. Tylko tego ostatniego mam mało i kminie jak to zrobić. Może coś jeszcze dołożę albo dorzuce np. swoje ciążowe ![]() Generalnie później mam zamiar to wszystko wyprasować. Plan jest taki żeby za jednym podejściem gratuluję Cytat:
|
||
|
|
|
#4349 | ||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Ale mam zakwasy po wczorajszym basenie ale i tak rewelacyjnie czułam się w wodzie, taka lekka przepłynęłam kilka razy dł. basenu, później już musiałam wspomagać się deską piankową , bo aż mi ręce drżały ![]() Wczoraj widziałam, że kolejna mamusia na wątku majowo-czerwcowym rozpakowana ANTERIA sama w szpitalu nie będziesz, bo już z Maleństwem A to tylko kilka dni, na pewno dasz radę Cytat:
Nie jest może jakoś super dokładnie, ale mam to gdzieś Jeśli chodzi o naruszanie intymności to ja wcale tego tak nie odczuwam. Masaż krocza np: przecież to całkiem podobne do gry wstępnej ![]() a depilacja? hmm, bardziej bałabym się o to, czy mąż mnie nie okaleczy ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4350 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do brzucha, to nie czaruj tylko pokaż a my ocenimy Cytat:
![]() Cytat:
i dla tż że tak ładnie Cię wspiera Tak jak pisałam wcześniej też mam nadzieję, że to tylko gufniany sprzęt.Co do szpitala, to jeśli przed samym porodem okaże się, że ciąża jest bez zarzutów, to bym wybrała szpital blisko domu. Wsparcie tż-ta rodziny bezcenne, a z lekarzem swoim możesz się nawet nie zobaczyć. Tylko, że ja to piszę z perspektywy warunków w Polsce. W poprzedniej ciąży właśnie taką decyzję podjęłam, teraz też tak zrobię, jak tylko będzie ok to wybieram szpital, który jest bliżej domu, ale jeśli tfu tfu miałaby być np. cesarka to uciekam do wawy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przy porodzie to ich wszystkich nie ma. Tylko są na obchodzie. Pamiętam jak leżałam na salce dwuosobowej, mały pokoik i wchodzi cała ta procesja, a chyba ze 30 osób, fru kołdra do góry i oglądanie krocza bosko:haha ha:Gratulacje ![]() Cytat:
![]() --------------------------------------- Wczoraj miałam fatalny wieczór. Namordowałam się w kuchni, tak że ledwo na nogach stałam. Chciałam coś zrobić innego niż pasztet z mies z rosołów. Wymyśliłam jakieś pierożki zapiekane, masakra. Została mi jeszcze micha farszu nie wiem co z tym zrobić. Wczoraj byłam istne beztalencie w kuchni Jeszcze dzisiaj mam ang no i trzeba chałupkę ogarnąć, a ja nie mam sił ![]() Ciekawe kiedy mi się włączy w końcu syndrom wicia gniazda![]() A może te żelazo mnie tak muli Chyba kupię sobie te soki z pokrzywy co o nich pisałyście.Miłego dnia kobitki ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- A jednak . Co powiedział lekarz?? Ile ma szyjka?? Jak mus to mus, ale dzięki temu dotrwacie do terminuCytat:
![]() ![]() Cytat:
Poszłabym na basen, ale nie mam kostiumu
|
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

. Ważne żeby się szybko wyjaśniło 
za 30 tydzień

mam chyba największy z Was 

żebra tak mnie bolą, że nie ma nawet mowy o spaniu na boku, na plecach też mi niewygodnie
także może i u Ciebie tak jest ? może pójdź do innego gina to jeszcze sprawdzić ?

Lekarz powiedział że jak za dwa tyg okaże się że dalej dziecko jest za małe to od razu mnie bierze do szpitala i będę musiała urodzić już wtedy. Płakać mi się chce. Mam nadzieję że może sprzęt się myli bo nie wyobrażam sobie rodzić tak wcześnie takie maleństwo.