Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-11, 11:59   #3331
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jako, że trzeba by się zabrać za robotę () to mam dwa pytania:

1. jeśli producent twierdzi, że dziurkacz razi sobie z papierem do 220 g to taki 246 g poszarpie/efekt nie będzie zadowalający?
2. czy papier 220 g będzie wystarczający na winietki?
Może być brzydki efekt, może nie docinać, w połowie pracy może Ci paść dziurkacz.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:06   #3332
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:

1. jeśli producent twierdzi, że dziurkacz razi sobie z papierem do 220 g to taki 246 g poszarpie/efekt nie będzie zadowalający?
1. możesz mieć lekko postrzępione brzegi, w sensie że cięcie nie będzie super gładkie. Ja mam nożyczki ozdobne za 7 zł i one też nie zawsze tną super gładko.
2. taki karton w zupełności starczy.

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Dziewczyny które wybielały paskami używałyście tych? Bo już zapomniałam
http://allegro.pl/crest-supreme-14x-...141923002.html
Ja mam te. Przygotuj sie na dyskomfort związany z bólem zębów.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:08   #3333
cude
Zadomowienie

W temacie gramatury papieru, 100 g na koperty wystarczy?

I jeszcze pytanie urzędowe. Czy dokumenty trzeba wybierać osobiście?
Chcieliśmy spisać protokół na majówce, ale nie wiem czy się uda właśnie przez te dokumenty:/
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:10   #3334
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
U nas opłata za dzieci jest mniejsza. Do któregoś roku mamy za free a potem do któregoś roku za 50lub 60% , niestety nie pamiętam jakie to są przedziały wiekowe;P

EDIT: sprawdziłam sobie umowę i do 4 roku zycia mamy bezpłatnie powyżej 4 r.ż 60 % ceny - nie mam określonego do jakiego wieku kwalifikuje się dzieci:P
farciara
my też płacimy za dzieci mniej (70% ceny) ale tylko do 10 roku życia. Naprawde 12 latek zje tyle co dorosły? wątpie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
U nas dzieci malutkie tzn takie, które nie zajmują samodzielnie miejsca przy stole są bez opłat, a do 6-7 roku życia za 50% stawki. Dzieci powyżej 7 lat - stawka 100%. Trochę to dziwny przedział.... Ja bym dała połówkę do 10 roku życia jak nic!
no właśnie! a ja od 5 roku życia płace 70%
Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
miałam iść w welonie mojej siostry z zeszłego roku (aby mieć coś pożyczonego) ale mama usłyszała dziś w którymś ze śniadaniowych programów w telewizji, że to przynosi pecha ehh
a jak stłuczesz lusterko to też masz 7 lat nieszcześcia?

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość

Kolejny przykład niańczenia kiedy tż był już po zabiegu w domu, na dworze było ponad 20stopni zero wiatru i usiedliśmy przed domem, żeby korzystać ze słońca To mam tż wyszła i mówi do niego, że to chyba za wcześnie na wychodzenie na dwór, przewieje go itp... Ja do niej BEZ PRZESADY ON MA 29LAT NIC MU NIE BĘDZIE!! No to ona do mnie w sumie witamina D mu się przyda.
a co ja mam powiedzieć, gdy u mnie to idzie w druga stronę? Tż nie potrafi niczego załatwić bez porozumienia z rodzicami, traktuje ich jak guru i jedynych autorytetów nawet garnituru nie chciał kupić bez mamusi, ale jak widać cudem udaje mi się wmówić mu, że teraz to JA będę najważniejszą osobą w jego życiu
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Moje teściowa też jasno mówi co jej się nie podoba i mam w niej mega poparcie jeśli chodzi o z wiązek z Tż, uważa, że Tż nie mógł lepiej trafić Nie raz powtarzała, że jej się synowe udały Tylko irytuje mnie fakt, że ona chce za dużo czasu z nami spędzać

Do dnia ślubu też im będę jak to ładnie określiłaś "Pańciować" a po ślubie mamo, tato. Chce tylko do kochanej babci mojego Tż zacząć wcześniej mówić babciu Jak na razie jeszcze mówię na Pani a ona mnie traktuje jak wnuczkę
ja mam dziwną relacje z teściową, z jednej strony jestem najdłużej w tej rodzinie (6 lat), ale synową jeszcze nie jestem. Synowa 4 lata w rodzinie zawsze traktowana troche wyżej, bo synowa na papierze? sama nie wiem... czasem jej sie powie, jak czegoś szukam, że mam krzyczeć "mamo gdzie jest to i to" ale cały czas jade na Pani.
w ogóle szczytem już było, gdy przyjechała do nich rodzina z daleka która nigdy nie widziała ani mnie, ani tej drugiej synowej i wchodze do kuchni sie przywitać i ciotki się smieją do teściowej, ze to twoja synowa, a teściowa "a nie, nie... przyszła synowa to na górze jeszcze jest" (bratowa tż była wtedy w 5 miesiącu ciąży, 2 miesiące przed ślubem cywilnym). Wmurowało mnie, nie wiedziałam co mam powiedzieć... poczułam sie jakbym w twarz dostała.... nigdy jej tego nie zapomnę....
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

Nadrobiłam trochę wątek i chyba im bliżej ślubu tym u każdej z nas coraz bardziej nerwowa atmosfera
Czy Wam też jest żal, że w sumie ten czas tak szybko ucieka? i już się nie powtórzy? Czy tylko mi jest żal kończących się przygotowań? chociaż wiem, że potem też będzie fajny czas
ja żałuję, że nie organizujemy tego ślubu w 2015 roku. Teraz mam obrone magisterki i to mi spędza sen z powiek najbardziej, nie potrafie w pełni cieszyć się przygotowaniami....
Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie. Ostatnio trochę może przesadzam ale boję się że wybiorę sobie bukiet i jego kolorystykę a wizja kwiaciarki dobiegnie od mojej i powitam tż - a,który przyniesie mi jakiegoś wiechcia.

o matko, jak ja sie tego boje
Cytat:

Jak zobaczyłam jakie zdjęcia sukni przesyła mojemu bratu jego dziewczyna w których chce wystąpić na naszym weselu ( suknie z salonu Madonna ), tak zamieniłam się w bridezille i poprosiłam go aby delikatnie jej powiedział , że to jest nasz dzień i takie suknie są 100 razy bardziej bogatsze od mojej :P
Przykładowo :
http://www.madonna.pl/wp-content/gal...ri-hill_25.jpg

Wszytsko rozumiem , i nikomu nie będę narzucać jak ma wyglądać - ale wybór tak okazałej sukni jako gość weselny to ma chyba tylko na celu przycmić pannę młoda;P
Oficjalnie możecie mnie nazywać Bridezillą:P
no to mnie też
jak wiecie, ja mam sukienkę bardzo mocno ecru. Dziewczyna mlodszego brata Tż dobrze ze mną żyje i wie doskonale jaką ja mam sukienkę (kolor) i pokazuje mi sukienkę, którą chce kupić na moje wesele, no kopara mi opadła.... chyba ją zabije jak w tym przyjdzie....

Cytat:
hehe my mamy i na 6 maja jesteśmy umówieni na nagrywanie :P szkoda że pomysłu nie mamy jeszcze żadnego :P
ja bym bardzo chciała! ale to 1000 zł 500 za film i 500 za rzutnik....

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2014-04-11 o 12:19
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:10   #3335
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Suknia od dziewczyny brata rzeczywiście piękna, ale nie jako gość laska by się tylko wygupiła (a przy okazji wykosztowała sie jak za ślubna )

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o tort to chyba muszę przekonać TŻ do śmietanowego Nie wiem tylko jak najlepiej aby to wyglądało - wziąć piętrowy, wysoki, czy kilka mniejszych na stelażach (jak np. w załączniku)
Mnie się takie torty na stelarzach nie podobają

enzunio Twoja lista robi wrazenie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Miałam Was nadrobić i co? Przyszła znajoma i zrobiłyśmy winiacza (musiałam się odchamić po naukach). Jeszcze piatek i weekend

W poradni nie było tak źle - przytakiwałam na wszystko i jakoś przeszło. Dowiedziałam się, paru "mądrych" rzeczy a resztę na szczęście przespałam Po kursie u dominikanów miałam nadzieję, że nauki również będą na poziomie a tu niespodziewanka

Co do mieszkania z teściami/rodzicami to ja sobie tego nie wyobrażam. Moi rodzice lubią wszystko zbytnio kontrolować, a tż'a są średnio w moich klimatach. Zdecydowanie preferuje płacenie 1500zł miesięcznie za mieszkanie Mam spokój, bajzel gdzie chcę i kiedy chcę, nikt mi nie zagląda do garów i nie szantażuje. Oczywiście wolałabym tyle nie płacić, ale coś kosztem czegoś

serio, nie dziwię się Mam nadzieję, że się nawróciła

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Trafiliśmy na starą zdewociałą nauczycielkę, która gada farmazony. Tego nie idzie słuchać. Wśród hitów są: mąż ma prawo być zmęczony po pracy, a żona powinna to zrozumieć i robić za 3 bo taka jej natura, powinnam zabronić wyjazdów firmowych bo ma siedzieć ze mną w domu i dążyć do tego by mój kapuśniak był idealny. Ogółem wyobraźcie sobie Waszą starą nauczycielkę matematyki gadającą o śluzie :
Moja przyszła teściowa jest 60letnią nauczycielką matematyki

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Na razie nawet nie chcę o tym rozmawiać Ale mam nadzieje że jeszcze po ślubie będę mogła z wami posiedzieć, jak takie kukułcze jajo

Anesthesia u nas harfa będzie grała w czterech momentach: Nasze wejście do sali, złożenie oświadczenia woli, wymiana obrączek i na zakończenie Czyli w sumie cały czas

justynkie
szczerze mówiąc nie pytałam kto będzie polewał, ale uważam że za taką cenę korkowego powinien polewać prezydent miasta....
jeśli az tak to ile placicie za korkowe?

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Witam nowe PMki!

Właśnie sobie uświadomiłam, ze za 2 tyg. kolejne sluby : Alez Wam zazdroszczę - u nas wciąż grubo ponad 100 dni
Kamilka, enzunio padam po Waszych historiach z teściami..

Wczoraj zmówiliśmy noclegi dla gości w agro za miastem za spoko cenę Odebrałam tez suknię z salonu i kombinuję co z fryzurą, bo za 2 tyg. idę na próbną
Dziś zobaczyłam takie oto cudo :
Piękny ten fryz

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim za dobre słowa Cieszę się że moja wizja ślubu podoba się także Wam

Buty z akces Model Carla Y, obcas 6 cm flare, skóra naturalna w kolorze śmietanki - najwygodniejsze moje buty

Strasznie strojna ta suknia - dobra na bal a nie na wesele jako gość. Nic tylko nasłać kogoś z nożyczkami na dziewczynę która to ząłoży na wesele
W ogóle moim zdaniem strasznym nietaktem jest zakładanie strojnych sukien lub białych sukien na czyjś ślub. To jest dzień PM i nie wolno robić konkurencji Żona świadka powiedziała że jeśli ktoś przyjdzie tak na nasz ślub to będzie do takich kobiet podchodziła z czerwonym winem i "przypadkiem" się potykała
polać żonie świadka

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Ja sama będę odbierać swój bukiet (ewentualnie ze świadkową) ale nie martwie się o efekt, bo wiem jakie robią bukiety w tej kwiaciarni i jestem nimi zachwycona.

Mi tam nie będzie przeszkadzało jak któraś założy jasną sukienkę, nawet jak się odwali w strojną balową. Najwyżej ją obgadają nie mnie
Tez racja

Cytat:

Te winietki to zalezy w jakiej formie bedą chociaz wydaje mi sie, ze 220 powinno być ok

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-04-11 o 12:16
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:14   #3336
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
W temacie gramatury papieru, 100 g na koperty wystarczy?

I jeszcze pytanie urzędowe. Czy dokumenty trzeba wybierać osobiście?
Chcieliśmy spisać protokół na majówce, ale nie wiem czy się uda właśnie przez te dokumenty:/
Akty urodzenia może wziąć ktoś, ale zaświadczenie z USC do ślubu to juz raczej osobiście bo tam trzeba określić nazwiska, złożyć podpisy.

Świat_Katarzyny sukienka dziewczyny brata piękna, ale trochę nie dla gościa weselnego, raz że kolor a dwa to dekolt

Stary 2014-04-11, 12:16   #3337
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
[

no to mnie też
jak wiecie, ja mam sukienkę bardzo mocno ecru. Dziewczyna mlodszego brata Tż dobrze ze mną żyje i wie doskonale jaką ja mam sukienkę (kolor) i pokazuje mi sukienkę, którą chce kupić na moje wesele, no kapara mi opadła.... chybą ją zabije jak w tym przyjdzie....

ja bym bardzo chciała! ale to 1000 zł 500 za film i 500 za rzytnik....
O matko i na dodatek cycki na wierzchrzu

A Teściową to masz jedzowatą

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-04-11 o 12:17
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:26   #3338
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dziwną relacje z teściową, z jednej strony jestem najdłużej w tej rodzinie (6 lat), ale synową jeszcze nie jestem. Synowa 4 lata w rodzinie zawsze traktowana troche wyżej, bo synowa na papierze?

no to mnie też
jak wiecie, ja mam sukienkę bardzo mocno ecru. Dziewczyna mlodszego brata Tż dobrze ze mną żyje i wie doskonale jaką ja mam sukienkę (kolor) i pokazuje mi sukienkę, którą chce kupić na moje wesele, no kopara mi opadła.... chyba ją zabije jak w tym przyjdzie....

to chamsko się zachowuje teściowa!
ona chce w takiej sukience z gołymi cyckami iść na wesele?

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:26   #3339
Godzia_13
Raczkowanie

Dziewczyny trzymajcie kciuki, jutro kupujemy garniak dla Tż
w końcu
Stary 2014-04-11, 12:29   #3340
swiat_katarzyny
Zadomowienie

nie, u niej tak to nie wyglądało
mnie najbardziej boli kolor i ta taka podniosłość tej sukienki....
a z teściową to była jednorazowa akcja, ale i tak w pamięć zapadła... nawet nie wiem czy ona zdaje sobie sprawe co odwaliła...
Stary 2014-04-11, 12:30   #3341
cornflower_girl
Zakorzenienie

21klaudyna Ale pyszny tort
A co do bycia na odległość - moi rodzice wzięli ślub po kilku latach bycia na odgległość (a wtedy nie było komórek, fejsbuka i innych ), w przyszłym roku będą obchodzić złote gody. Dobrze będzie i z Wami, nie martw się na zapas

A dziewczyna brata - olaboga Ta sukienka, co wkleiłaś, byłaby całkiem ok, gdyby góra była mniej zdobiona. Najważniejsze, żeby nie była długa i biała/ kremowa - bo te wieczorowe wyglądają jak ślubne ...

moooniaaaa Ja już czasami mam dość przygotowań - zarwanych nocy, chciałabym zwyczajnie celebrować bycie z TŻ-tem bez nadmiaru obowiązków rzeczy do zrobienia. Wiem, że po ślubie też będzie cudownie

zły jeż Lepiej teraz z naukami - z tego co widzę teraz w kancelariach i poradniach jest straszny tłok Zerknij na stronę duszpasterstwa rodzin swojej diecezji, tam znajdziesz aktualne info.

grace Sporo Wam potwierdza

Lemon Przykro słyszeć takie rzeczy, mam nadzieję że szybko będziecie mieli więcej czasu dla siebie

fascinata Mamy tort z masą cukrową (ale nie bardzo grubą). Poza tym cukiernie mają swoje receptury, w jednych będzie nie do przejedzenia, a w innych smaczna.
Co do tortu śmietanowego - osobiście wolę stelaże najmniej rzucające się w oczy - np. takie -

Co do obrączek - zależy od jubilera. Są tacy, którzy je zmniejszają, inni - nie.

kiss Powodzenia z graniakiem Daj znać, jak poszło

enzunio Gratki

Kate Ale kwiatki te z poradni - ja bym chyba wybuchnęła śmiechem. Mój TŻ chyba też.

Ad rem Fryzura z inspiracji obłędna

Magheru Niedobrze, że wychodzą takie sprawy i z mamą i z TŻ-tem.
A z nazwiskami gości - to zawalił przyjaciel i wykonawca zaproszeń? Jak tak, to powinno się dać to odkręcić. Szkoda tylko, że masz więcej pracy przez to.

ane3kaa Zerknij na podziękowania tutaj lub .

aluciorJa bym wypróbowała ten 240g z dziurkaczem, 20g nie jest to tak duża różnica. Wg mnie 220g wystarczy na winietki.

swiat_katarzyny Przykro czytać o zachowaniu teściowej, masakra. A dziewczyną się nie przejmuj, przecież i tak będzie widać, że Ty jesteś Panną Młodą.

Godzia Powodzenia z garniakiem

I plan na ten weekend:
wysłanie zaproszeń do gości z daleka
wybrać i zamówić obrączki
próbna fryzura (miejmy nadzieję ostatnia)
rozdać zaproszenia - sztuk 6 (w tym jedno dla bliskiej kuzynki TŻ-ta, która ma ślub 2 miesiące przed nami i zostawiła rodzicom TŻ-ta zaproszenie dla niego .... z osobą towarzyszącą Jak chłop do niej dzwonił z potwierdzaniem obecności, to powiedział, że idzie z narzeczoną, która nazywa się tak i tak i żeby wpisała na winietkach. Odrzekła, że nie trzeba jej mojego imienia i nazwiska...Jak zobaczę na winietkach osoba towarzysząca, będzie mi cholernie przykro )

Co do sukienek weselnych gości - rozglądam się, potrzebuję dwóch (!). Nie chcę walnąć faux pas (choć mnie korci utrzeć nosa kuzynce). Jak jest z sukienkami w kolorach pastelowych (np. bardzo jasny róż, błękit) ? Jak z sukienkami białymi w duże, kolorowe i dominujące kwiatowe wzory?

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:31   #3342
fascinata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Ja mam laczone biale i zolte zloto, robione z naszego zlota, u zlotnika, powiedzial, ze bez problemu moze powiekszyc o 3 rozmiary nawet, gorzej ze zmniejszaniem
A jak to jest z tym białym złotem? Bo słyszałam że jest rodowane albo nie rodowane. Jaka jest różnica? Nie chcę aby biała część obrączki mi zczerniała
Stary 2014-04-11, 12:34   #3343
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
ja mam dziwną relacje z teściową, z jednej strony jestem najdłużej w tej rodzinie (6 lat), ale synową jeszcze nie jestem. Synowa 4 lata w rodzinie zawsze traktowana troche wyżej, bo synowa na papierze? sama nie wiem... czasem jej sie powie, jak czegoś szukam, że mam krzyczeć "mamo gdzie jest to i to" ale cały czas jade na Pani.
(...)

1. spoko, też zrobiłoby mi się przykro. Też jestem najdłużej ale teściowa nigdy takiego czegoś nie odstawiła.
2. no bez jaj! po pierwsze kolor nieodpowiedni, a po drugie dekolt na maksa duży

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:36   #3344
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
A jak to jest z tym białym złotem? Bo słyszałam że jest rodowane albo nie rodowane. Jaka jest różnica? Nie chcę aby biała część obrączki mi zczerniała
Jutro idziemy zamawiać obrączki, właśnie z białego złota. Obiecuję zapytać, bo mam do tego wykonawcy zaufanie. Dam Ci znać

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:36   #3345
21klaudyna
Zadomowienie

Ja nie wiem co te baby mają w głowach , ja idąc na wesele owszem chce dobrze wyglądać ale zawsze mam świadomość tego , że to dzień w którym młodzi mają się czuć najlepiej i wybierałam sukienki odpowiednie do tej okazji.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:39   #3346
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Mam orędzie do dziewczyn chętnych na rzęsy 1:1 - dzisiaj mija 14dni od zakładanie, więc zrobiłam zdjęcia porównawcze. Może nie jest już tak idealnie, parę rzęs wypadło, parę nowych wyrosło, ale efekt dalej bardzo mi się podoba i jestem zadowolona z efektu Foto w załączniku
są piękne!!!!!!!!!

alucior ja na winietki mam 240g

Cytat:
z tą kiecką to chyba żart? cycki na wierzchu? i kolor....

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:43   #3347
Ad rem
Zadomowienie

świat Katarzyny jeśli siostra TŻ w tym przyjdzie, to wg mnie się wygłupi...
Współczuję akcji z teściową, przykra sytuacja, tez bym tego nie zapomniała długoi...

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:44   #3348
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
jeśli az tak to ile placicie za korkowe?
Piętnaście mada faka złotych! Moje biedronkowe wino tyle kosztuje!

swiat_katarzyny - na litość boską, Ty masz Verę Wang, Ciebie się nie da przyćmić! Szwagierka musiałaby chyba przyjść z Verą Wang pod rękę żeby zrobić większe wrażenie! Nie przejmuj się!

Sama sukienka nie byłaby głupia gdyby np. miała dekolt pod szyję , w łódkę . Ale z takim cycem!

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:45   #3349
Szczeperka
Wtajemniczenie

świat Katarzyny - jak ktoś może chcieć ubrać się w taką sukienkę na czyjś ślub/wesele? Zupełnie nie pasuje do okazji - chociaż jest ładna. Założenie jej to jedno wielkie faux pas

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:45   #3350
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie. Ostatnio trochę może przesadzam ale boję się że wybiorę sobie bukiet i jego kolorystykę a wizja kwiaciarki dobiegnie od mojej i powitam tż - a,który przyniesie mi jakiegoś wiechcia.

ja sie bukietem w ogole nie martwie widzialam prace mojej florystki i wiem, ze bedzie taki jaki chce

Cytat:

Jak zobaczyłam jakie zdjęcia sukni przesyła mojemu bratu jego dziewczyna w których chce wystąpić na naszym weselu ( suknie z salonu Madonna ), tak zamieniłam się w bridezille i poprosiłam go aby delikatnie jej powiedział , że to jest nasz dzień i takie suknie są 100 razy bardziej bogatsze od mojej :P
Przykładowo :...
wcale sie nie dziwie :p mnie to smieszy jak laski maja taki syndrom by wygladac lepiej niz PMka zdecydowanie brat powinien jej powiedziec, ze to nie bal debiutantek jest i nie ona ma blyszczec :p

Atomoowka fajne te kokardki na klami

Namisek super, ze znakazlas nowa suknie no i ze 'stara' udalo sie sprzedac
Cytat:
Mi w ogóle nie jest przykro, co więcej mamie nawet znalazłam sukienkę i kazałam kupić Mi się podoba, a ja mam tak wystawną suknię i welon że raczej każdy rozpozna Pannę Młodą

Mam orędzie do dziewczyn chętnych na rzęsy 1:1 - dzisiaj mija 14dni od zakładanie, więc zrobiłam zdjęcia porównawcze. Może nie jest już tak idealnie, parę rzęs wypadło, parę nowych wyrosło, ale efekt dalej bardzo mi się podoba i jestem zadowolona z efektu Foto w załączniku
nadl prezentuja sie fajnie, oj Ysia kusisz, kusisz! a pomysl z harfa rewelacyjny!

co do tesciow ja zwracam sie do swoich przyszlych po imieniu i po slubie tez tak bedzie. ogolem mamy spoko kontakty ale to chyba dlatego, ze widzimy sie tylko kilka razy w roku

Swiat_Katarzyny to sobie kolor wybrala, powiedz dziewczynie brata, ze tak z cyckami na wierzchu nie wypada
przyszly moje literki na stol z instaxem

teaz tylko musze ja pomalowac, albo na kremowy albo zlotawy

i zamowilismy spinki dla druzbow i TZta z motywem superbohaterow

i figurki lego do kwiata w butonierce, bedzie cos w tym stylu

TZ cieszy sie jak dziecko

Sent from my iPad using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:50   #3351
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Ysia rozwaliłas mnie na łopatki masz racje

ja jej tą kieckę wyperswaduje z głowy a jak mi sie nie uda to na jej ślub przyjde w mojej verze
Stary 2014-04-11, 12:53   #3352
justynkie
Wtajemniczenie

Rabbitka u Was można powiedzieć bajkowo

Nasz plan na weekend:
- kupić koszulę na zmianę dla TŻ
- znaleźć szelki i zamówić
- kupić białą bejcę do literek na stół
- zrobić ozdobę do włosów.

Wczoraj dzwoniła mama TŻ że jedno zaproszenie nie doszło do rodziny spod Szczecina. Wysyłałam tam 6 zaproszeń i pozostałe doszły. W sumie się nie dziwię bo adresowałam bez nr domu ale podobno wszyscy ich tam znają i na pewno dojdzie. Nie doszło Oczywiście nie mam zamiaru wysyłac ponownie, tak nam kazali adresować, goście i tak byli już ustnie zapraszani kilka razy.

Stary 2014-04-11, 12:53   #3353
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:

Śliczne rzęsiska
Dwa lata temu też robiłam rzęsy 1:1 i byłam zadowolona z efektu długo mi się trzymały, ale najlepsza była moja siora jak poszła rodzić moją chrześnicę z takimi rzęsiskami i podczas porodu od wysiłku (rodziła naturalnie) kilka jej spadło (bo już je chyba z 3 tygodnie miała) więc jak już urodziła córeczkę- małą pod cyca, telefon w łapkę i dzwoni do koleżanki żeby umówić spotkanie na doklejanie tak potrafią uzależnić

swiat_katarzyny sukienka co najmniej wyuzdana na maxa

Dzisiaj śmigam do mojego TŻ i mam nadzieję że kupimy garniak i może uda się zamówić obrączki, tak więc do zobaczenia po weekendzie dziewczynki

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-04-11 o 13:14
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:58   #3354
ilussia
Wtajemniczenie

Z serii głupich pytań-jaką macie podeszwę w białych butach? Jasną?
Znalazłam tanie buty, ale ta podeszwa...
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-czolenka

Co myślicie?
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:59   #3355
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Ysia rozwaliłas mnie na łopatki masz racje

ja jej tą kieckę wyperswaduje z głowy a jak mi sie nie uda to na jej ślub przyjde w mojej verze
Do usług maj darling

A chcesz ją sprzedać po ślubie? Jak nie to ja bym ją obcięła przed kolano, zrobiła taką ala bombkę i śmigała na imprezy Ja ze swoją kościelną mam zamiar tak zrobić

iliy no do porodu czy przy małym dziecku takie rzęsy są mega! W ogóle nie musisz się malować i wyglądasz ok od rana do nocy, Ty lepiej się czujesz, mąż zadowolony, dziecko zadowolone bo masz dla niego więcej czasu. Jest ekstra

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 13:04   #3356
cude
Zadomowienie

fascinata, tort z masą śmietanową, w środku jeszcze nie wiemy.

justynkie, dzięki za odpowiedź

cornflower_girl, pastele mi nie przeszkadzają, bo sama bym takie ubrała Podobnie z białymi w kwiatki

I my także jutro idziemy zamawiać obrączki
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 13:07   #3357
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Z serii głupich pytań-jaką macie podeszwę w białych butach? Jasną?
Znalazłam tanie buty, ale ta podeszwa...
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-czolenka

Co myślicie?
Trochę dziwne te buty... Podeszwa mi w nich nie przeszkadza ale mają jakąś taką toporną formę jak na czółenka... Takie mało zgrabne się wydają. Ale na nodze mogą wyglądać lepiej niż na zdjęciu.
Najlepiej zobacz je na żywo i przymierz

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 13:07   #3358
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Do usług maj darling

A chcesz ją sprzedać po ślubie? Jak nie to ja bym ją obcięła przed kolano, zrobiła taką ala bombkę i śmigała na imprezy Ja ze swoją kościelną mam zamiar tak zrobić

iliy no do porodu czy przy małym dziecku takie rzęsy są mega! W ogóle nie musisz się malować i wyglądasz ok od rana do nocy, Ty lepiej się czujesz, mąż zadowolony, dziecko zadowolone bo masz dla niego więcej czasu. Jest ekstra
w ogole nie zamierzam jej sprzedawać to moja sukienka! będę z nią spać
Stary 2014-04-11, 13:07   #3359
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
przyszly moje literki na stol z instaxem

teaz tylko musze ja pomalowac, albo na kremowy albo zlotawy

i zamowilismy spinki dla druzbow i TZta z motywem superbohaterow

i figurki lego do kwiata w butonierce, bedzie cos w tym stylu
TZ cieszy sie jak dziecko
ale będzie super! butonierek jestem najbardziej ciekawa

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 13:09   #3360
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
I my także jutro idziemy zamawiać obrączki
Ja idę jutro odebrac , dzownili , ze moja powiekszyli o pół rozmairu mam nadzieję , że już będzie dobra - aczkolwiek boję się bo ostatnio ta ja 11 była za bardzo dopasowana , 12 jak przymierzyłam była za luźna bo chodziła po palcu bez oporu więc zdecydowałam że zwiększę o pół rozmiaru
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości