Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-11, 09:25   #3301
Atomoowka
Wtajemniczenie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Dzień dobry

Dzięki za opinie odnośnie kokardek

21klaudyna suknia śliczna ale faktycznie bedzie wyglądała jak na balu debiutantek :p

Kasia mniam tort brzmi pysznie.

Ad rem fryzura bardzo fajna.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:29   #3302
Robusta
Wtajemniczenie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Dziewczyny zaczynam się streoswać razem z wami im macie bliżej i tym ja z moim S. mam

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:31   #3303
Magheru
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, trochę nadrobiłam, ale chyba nie wszystko.

Gratuluję zakupów, spraw i przekazania kochanej sukni w dobre ręce

U mnie bez zmian, wciąż mi ktoś ciśnienie podnosi mając pretensje o pierdoły.

Np. Moja matka już ma do mnie żal, że najpierw jedziemy z TŻ do jego rodziny rozdać zaproszenia. Doskonale wie, że tylko i wyłącznie mogę pojechać tam na Wielkanoc (nie mam możliwości zwolnienia się z pracy na kilka dni, żeby tam w innym terminie pojechać).

TŻ też mnie wkurzył, bo w GRUDNIU(!) ustaliliśmy, że weekend przed Wielkanocą będziemy zapraszać gości, a on umówił się na fuchę w innym województwie. Jednak i tak by nic z tego nie było, bo dostałam zaproszenia....

... a w zasadzie część zaproszenia. Bez wkładek. Są ładne i mi się podobają, ale... otwieram i patrzę i nie wiem czy śmiać się czy płakać...

imiona i nazwiska wszystkich gości w MIANOWNIKACH!

Sprawę załatwiał mój przyjaciel, więc szybki telefon i pytam się czy to tak ustalił (za liście gości jest kilka osób o niespotykanych imionach np. Salina), więc uczulałam, ze to nie są błędnie wpisane, tylko właśnie takie specyficzne.

W poniedziałek lub wtorek mam dostać brakujące wkładki i środki, więc pewnie wtorek poświęcę na rozklejanie zaproszeń i składanie ich od nowa.

Pudło na koperty postanowiłam zrobić sama. Zamówiłam pudło w połowie marca, a jeszcze go nie ma i nie widać. Sprowadzają z Malezji i babka ze sklepu mówi, że na razie mają informację o dostawie 24 kwietnia. Nie pytałam już którego roku Mam nadzieję, że dostanę je przed Bożym Ciałem, bo ten okres przewiduję na zajmowanie się szczegółami dekoracji.

Dziś czekam na kuriera z obrączkami. Babka podała mi kwotę do zapłaty, ale coś mi się nie zgadza.Dzwonię do TŻ (on zamawiał) i się pytam za ile je kupił. Nadal mi się o 50 zł nie zgadza... zobaczymy.

Zapalenie oskrzeli powoli mi przechodzi, słonko w pracy grzeje w plecki i powoli dobijam do weekendu.

Odnośnie przyszłych teściów, to ja z moimi w ogóle nie jestem zżyta. Jak o nich mówię, to nie "Pani Ania" itd. tylko "mama Artura". Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby do nich po ślubie mówić "mamo/tato". W zasadzie więcej rozmawiałam z babką z poczty odbierając ostatni pakiet przesyłek, niż z nimi.
Ale to chyba tak już jest, bo np. w pracy mam ludzi starszych lub w wieku moich rodziców i p. Ewa lepiej się orientuje w moich przygotowaniach ślubnych niż moja matka, bo chyba jej to jakoś w ogóle nie obchodzi.

W zasadzie, to ostatnio dzwoni tylko po to, by albo narzekać, albo krytykować, albo gdy coś ode mnie chce.

Także zazdroszczę Wam dziewczyny, które mają wsparcie matek, sióstr, kuzynek i babć, bo to bardzo miłe i radosne.
Stary 2014-04-11, 09:41   #3304
ane3kaa
Zakorzenienie

czy któraś z was będzie miała podziękowania dla rodziców w formie klipu? macie jakieś swoje typy? ja szukam i nic mi się nie podoba, nie mam żadnego pomysłu
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:44   #3305
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

Linaewen
piękne plany, przedsiębiorcze i praktyczne
Tylko szkoda, że musimy tyle poczekać Jak ostatnio byliśmy i wszystko rozplanowaliśmy już na miejscu, a nie na kartce... Aż żal było wychodzić Tylko prrzez to, że ściana która jest nam kompletnie niepotrzeba, ba, wręcz przeszkadza, okazała się być ścianą nośną podtrzymującą dach koszta remontu z miejsca nam wzrosły o 5-7 tysięcy...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:50   #3306
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
czy któraś z was będzie miała podziękowania dla rodziców w formie klipu? macie jakieś swoje typy? ja szukam i nic mi się nie podoba, nie mam żadnego pomysłu
hehe my mamy i na 6 maja jesteśmy umówieni na nagrywanie :P szkoda że pomysłu nie mamy jeszcze żadnego :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:51   #3307
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
My kupiliśmy przed sylwestrem Gran Cazzano - biały półsłodki.

Ysia no ja nie wiem czy chciałabyś aby Pani Hania Ci polewała
Mi to akurat Pan Rafał D, bo ja najbliższy ślub biorę we Wrocławiu. On jest spoko ziom, jak dla mnie może wpadać

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:56   #3308
Szczeperka
Wtajemniczenie

Dziękuję wszystkim za dobre słowa Cieszę się że moja wizja ślubu podoba się także Wam

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość

Szczeperka - pięknie buciki z akces? co to za model? Podobają mi się
Buty z akces Model Carla Y, obcas 6 cm flare, skóra naturalna w kolorze śmietanki - najwygodniejsze moje buty

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość

Jak zobaczyłam jakie zdjęcia sukni przesyła mojemu bratu jego dziewczyna w których chce wystąpić na naszym weselu ( suknie z salonu Madonna ), tak zamieniłam się w bridezille i poprosiłam go aby delikatnie jej powiedział , że to jest nasz dzień i takie suknie są 100 razy bardziej bogatsze od mojej :P
Przykładowo :
http://www.madonna.pl/wp-content/gal...ri-hill_25.jpg

Wszytsko rozumiem , i nikomu nie będę narzucać jak ma wyglądać - ale wybór tak okazałej sukni jako gość weselny to ma chyba tylko na celu przycmić pannę młoda;P
Oficjalnie możecie mnie nazywać Bridezillą:P
Strasznie strojna ta suknia - dobra na bal a nie na wesele jako gość. Nic tylko nasłać kogoś z nożyczkami na dziewczynę która to ząłoży na wesele
W ogóle moim zdaniem strasznym nietaktem jest zakładanie strojnych sukien lub białych sukien na czyjś ślub. To jest dzień PM i nie wolno robić konkurencji Żona świadka powiedziała że jeśli ktoś przyjdzie tak na nasz ślub to będzie do takich kobiet podchodziła z czerwonym winem i "przypadkiem" się potykała

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:57   #3309
21klaudyna
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny , bo juz myślałam , że to ja jestem nienormalna ale w obliczu tej sukni poczułam sie zagrożona. Ona występuję w kolorze kremowy i w tym kolorze wygląda juz jak ślubna:P.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 10:05   #3310
fascinata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
kombinuję co z fryzurą, bo za 2 tyg. idę na próbną
Dziś zobaczyłam takie oto cudo
Fryzura boska Właśnie coś w tym stylu mi się marzy, ale chyba włosy nie zdążą mi do tego czasu urosnąć

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
My planujemy Nasz kamerzysta ma doświadczenie w takich filmikach (http://www.twojfilm.net/filmowanie.html) i wierzę że coś nam podpowie bo wizji u mnie również brak..... Planowaliśmy umówić się na kręcenie klipu na czerwiec.
Stary 2014-04-11, 10:06   #3311
Atomoowka
Wtajemniczenie

Klaudyna a ona chce w kremowej przyjsc? To już przegięcie.

Hihi byłam u dentysty, na ślub wszystkie ząbki zdrowe i piękne teraz kupuje paski i wybiele je jeszcze.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2014-04-11, 10:09   #3312
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Strasznie strojna ta suknia - dobra na bal a nie na wesele jako gość. Nic tylko nasłać kogoś z nożyczkami na dziewczynę która to ząłoży na wesele
W ogóle moim zdaniem strasznym nietaktem jest zakładanie strojnych sukien lub białych sukien na czyjś ślub. To jest dzień PM i nie wolno robić konkurencji Żona świadka powiedziała że jeśli ktoś przyjdzie tak na nasz ślub to będzie do takich kobiet podchodziła z czerwonym winem i "przypadkiem" się potykała
Uuuu, ktoś tu poszalał z sukienką. Ja rozumiem że dziewczyna chce ładnie wyglądać, ale widzę że ma spory kompleks na punkcie Panny Młodej skoro stawa na takie szlanstwo

U mnie białe sukienki mają moja mama, siostra i teściowa. I potem ludzie się dziwią że ja mam księżniczkę z welonem do ślubu cywilnego. Z nimi się nie da inaczej!

Profil FB

Edytowane przez ysia
Czas edycji: 2014-04-11 o 10:10
Stary 2014-04-11, 10:10   #3313
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Mi to akurat Pan Rafał D, bo ja najbliższy ślub biorę we Wrocławiu. On jest spoko ziom, jak dla mnie może wpadać
No tak, rzeczywiście, nie wiem czemu pomyślałam że masz te śluby odwrotnie

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 10:16   #3314
Magheru
Raczkowanie

Jest! Jest! Mam obrączki! K 22 Łazura, więc takie zupełnie zwykłe próba 585- rozmiar 20 (TŻ) i 25 (ja) :x.

Policzyłam i wyszło mi, że zapłaciliśmy 1.496,00 zł, a nie 1571,00 zł jak mi napisał TŻ.

Tak nawiasem teraz w tym samym sklepie są po 1.602,oo zł :x, a u jubilera na miejscu krzyknęli 1.849,00 zł.

Czuję się jak mistrzyni oszczędzania. Niech mi tylko TŻ powie, że za drogi bukiet zachciałam!
Stary 2014-04-11, 10:21   #3315
Szczeperka
Wtajemniczenie

ysia - moim zdaniem nie ma nic dziwnego w tym, że masz taką sukienkę na cywilny

Najlepiej gdy od razu wiadomo kto jest PM skoro część kobiet-gości chce się wyróżnić. Moja mama też ma jasną sukienkę i nie mam nic przeciwko. Ale gdyby strojnie i na biało ubrała się jakaś moja dalsza kuzynka czy koleżanka to nie byłabym zadowolona. Też uważam że takie osoby mają kompleksy - a że ja zgrabna jestem (i skromna ) to nawet jak się bardzo będą starać, nie będą wyglądać lepiej niż ja tego dnia. Kompleksy im się tylko zwiększą

Tego samego Wam wszystkim życzę

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-04-11, 10:23   #3316
ParisParisienne
Rozeznanie

Witam Was po baaaaaaardzo dlugiej przerwie
najpierw sie udprawiedliwie: za 2 tygodnie moj slub cywilny, zatem na prawde nie mam na nic czasu do tego praca i studia... no nie jest latwo ze wszystkim. ale zmoblilzowalam, nadabialam ze 2 godziny, chociaz powinnam jeszcze dluzej, bo tak dawno mnie nie bylo...

Moze sie lekko przypomne, bo jest duzo nowych PM i mimo ze jestem tutaj juz rok, to zapewne troszke z Was mnie nie kojarzy, bo ostatnie tygodnie prawie w ogole mnie nie byly

Zatem za 2 tygodnie mamy slub cywilny mieszkam za granica i z wielu wzgledow organizujemy ta uroczystosci wczeniej. W sierpniu natomiast jest nasz slub koscielny i wesele
Tutaj tez organizujemy male przyjecie, dla "tutejszych" i moich przyjzdnych gosci, ale najwieksze obchody czekaja nas w sierpniu. Mam juz zalatwione wiele spraw, ale musze troche zaktualizowac w krotce moja liste....

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Ale sie zestresowałam
Zadzwoniłam do cukierni, którą od dawna z TŻ mamy upatrzoną. Wcześniej byłam tam osobiście pytać ile wcześniej trzeba składać zamówienie na wesele - babeczka powiedziała, że miesiąc / trzy tygodnie wcześniej wystarczy.

Ale dzis coś mnie natchnęło i zadzwoniłam tam - gość powiedział, że na termin, który chcę już jest jedna para wpisana!!! i tylko rzutem na taśmę udało nam sie zapisać. Masakra, miesiąc wczesniej jakbym zadzwoniła to chyba, żeby okruchy pozbierać
tak to jest jak się człowiek chce dogadać z nieogarniętymi sprzedawcami

W każdym razie jesteśmy wpisani, po świętach jedziemy już z projektami tortów, na godzinne spotkanie z kolesiem i będziemy ustalać szczegóły.
Aha zaliczki około 300 - 400zł - ile Wy płaciłyście?

Czas na obdzwonkę reszty usługodawców - żeby nie bylo niefajnych niespodzianek...
biedna ja mam tort w cenie sali i chociaz nie spodziewam sie fajerwerkow, to w sumie ciesze sie, ze mam to z glowy. Zawsze tez jakis wydatek mniej.... Ale natchnelas mnie, zebym tez obdzwonila swoich uslugodawcow

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prośbę o pomoc. Jako, że chcemy aby kamerzysta nagrywał dopiero od kościoła, nie wiem za bardzo jak to rozwiązać.
Zawsze te filmy ślubne zaczynają się od błogosławieństwa, potem wyjście itd, a u Nas będzie tak jakby się film od środka zaczynał, no i chce uniknąć tego efektu.
Jak to zrobić??
Co wrzucić przed ten kościół? Czy jaki ogólny 2minutowy skrót wesela i potem już jak podjeżdżamy do kościoła? Czy nie wiem Nasze fotki?
Kurde nie mam pomysłu. __________________
moze wlasnie jakies zdjecia? albo byscie sie umowili wczesniej na taki maly flimik narzeczenski? Jakis spacer po miescie, albo takie krotkie ujecia, jak juz jestescie gotowi do wyjscia, potem krotka zapowiedz kosciola, najazd na gosci i juz wlasciwe nagranie, czyli od kosciola

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Wreszcie do was trafiłam-aktualnie, przeszperałam sporo poprzednich wątków zanim tu dotarłam.
jeszcze sie nie odnalazłam na tym forum a jestem nowa.
Otóż dołączam, jestem Panną Młodą 2014
data ślubu to 30.08.2014
teraz już mi nie umkniecie, będę was śledzić i mam nadzieje się udzielać
pozdrawiam
Witam kolejna PM sierpniowa

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Kochane kupiłam dopasowaną idealnie w lipcu, ale ja mam ciągle problemy z przewodem pokarmowym. Zmierzyłam 3 miesiące temu i już za bardzo była obcisła bo przytyłam. A teraz? teraz tragedia normalnie... do krawcowej w końcu zaniosłam i... i ona do mnie, że nie da się, że tak szyta, że trudno to powiększyć... No już trudno. Idę z mamą po nową jutro. Tamta była używana. Czasami jednak lepiej kupić nową z gwarancją w salonie, że mi poprawią w razie co jakby chudnąć i przytyć ... Dziekuję za pocieszenie Dziewczyna się już odezwała, że chce kupić suknię... tyle dobrego. Chociaż mi się za nią zwróci... Już nie chudnę, ważę więcej niż te 55 kg co w podpisie wywalam to bo już i tak z wagą nic nie zrobie w miesiąc ;(
dobrze, ze udalo sie ja odsprzedac, ale jestes pewna, ze nie inna krawcowa by tego nie naprawila? Ja wlasnie ze wzgledu na swoje wahanie wagi zdecydowala sie na salonowa, ktora oczywiscie potem sprzedaje
daj znac jak postepy z nowa suknia!

rabbitka sukienka piekna! ale z branzoletek to podoba mi sie tylko ta pierwsza

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Witam! Opowiedz o was coś więcej - co macie załatwione, skąd jesteście itp
nie potrafie zacytować wiecej niz jeden post... :/ ciamada ze mnie
Mam na imie Dorota (tutaj zareklamuję siebie: Manikiurzystka i Stylistka Rzęs-musiałam )
Jestesmy razem 2 lata i 2 miesiące mamy 5-miesiecznego synka zaręczeni od ponad roku.
Jestesmy na etapie 'nauki przedmałżeńskie' właściwie to wsyztsko juz mamy co trzeba: sale, kościół, kamerzyste, fotografa, zespół, zaproszenia rozdane w połowie, kiecka się szyje typowa princessa
mam problem z przystrojeniem sali. Hotel jest w stylu greckim: króluje turkus.
A no i moj narzeczony nie ma garnituru jeszcze, wiem ze faceci to moga pozniej kupowac, ale ale ale chcialabym zeby mial uszytą marynarke booo kazda mu dziwnie odstaje w klacie [/QUOTE]

a skad jestes? bo mi to chyba ucieklo w jakim hotelu bedzie wesele? albo wrzuci chociaz zdjecie to cos doradzimy

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Sluchajcie a ja mam problem ze szminka/blyszczykiem. Chce kupic taki trwaly, ale ani ten z YSL ani Sephora ani Make up For ever nie maja duzego wyboru:/

Mozecie polecic cos innego?
Jesli YSL Ci nie pasuje - fakt, ze maja specyficzne kolory, chociaz ja mam 10, ktora jest boska! kolor sobie tonuje, raz mocniej, a raz delkitaniej, wtedy nakladam odrobinke i rozcieram dziala!

ale jesli nie to sprobuj DIOR addict, ale ta najnowsa wersja, wyglada troche jak YSL lakier do ust Mialam probki i dobrze sie trzymaly, chociaz ze kolory tez intenyswne, ale maja wiecej rozow wiec zobacz

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Kochane, chciałabym podpytać Was o Wasze torty Macie już wybrane? Planujecie tort z masą cukrową czy śmietanowe? Nie przepadam za masą cukrową, a TŻ się uparł że latem to innej opcji to on nie widzi
Ja mam w cenie sali. Bede miala raczej smietanowy, ale nie wiem jaki smak. Ogolnie wydaje mi sie, ze nia ma co kierowac sie temperatura, bo i tak tort jest ciagle w chlodni, potem chwila wjazd na sale, krojony i zjedzony ale mysle, ze zdanie TZ wez pod uwage

ale u mnie piekne slone
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 10:36   #3317
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Hihi byłam u dentysty, na ślub wszystkie ząbki zdrowe i piękne teraz kupuje paski i wybiele je jeszcze.

no to super!!! będzie cudnie
ja muszę szóstkę wyleczyć i tak to też wszystkie zdrowe będę też wybielać paskami jakoś czerwiec/lipiec

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 10:56   #3318
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
gratuluję kupna biżuterii

Jeśli chodzi o tort to chyba muszę przekonać TŻ do śmietanowego Nie wiem tylko jak najlepiej aby to wyglądało - wziąć piętrowy, wysoki, czy kilka mniejszych na stelażach (jak np. w załączniku)

Zastanawiam się też nad obrączkami. Pierścionek zaręczynowy mam z białego złota i taką też chciałam obrączkę. Ale słyszałam że "opieka" nad obrączką z białego złota jest trudna, bo lubi ciemnieć itp. No to myślałam nad złotem mieszanym, czyli biało-żółtym. Ale tu z kolei powiedziano nam że takich obrączek praktycznie nie da się np zmniejszyć Pomóżcie
Ja mam laczone biale i zolte zloto, robione z naszego zlota, u zlotnika, powiedzial, ze bez problemu moze powiekszyc o 3 rozmiary nawet, gorzej ze zmniejszaniem co bede musiala niestety uczynic... ale pani kazala czekac do lipca, bo jak schudne to i palce tez troche straca ale skad zalozenie, ze chce sie odchudzac?

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie dot. szampana właśnie.. jakiego kupujecie? ;>
My chyba kupimy Dorato, bo nam smakuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-11, 11:03   #3319
swiat_katarzyny
Zadomowienie

no i nie wytrzymałam, musze tu zaglądać, chyba się uzależniłam
lece trochę chociaż nadrobić
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 11:17   #3320
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja bym też mogła mieć samą halkę, ale dużo osób twierdzi że halka się pląta między nogami jak nie ma koła, więc w sumie dla wygody zdecydowałam że je wezmę
Wszystko ma swoje +/- Też słyszałam, że się pląta, ale myślę, że dam radę

21klaudyna - ja bym takiej nie założyła jako gość przecież to jasne, że będzie się wyróżniała... niech jej delikatnie zasugeruje, że taką to może kupić na własny ślub, a nie na Twój dobrze napisała hihihi, że ta suknia na rozdanie Oskarów się nadaje, a i pewnie kosztuje majątek

fascinata - co do tortu ja chcę piętrowy całościowy nie podoba mi się osobiście jak jest kilka na osobnych paterach (jak w Twoim załączniku)

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

Dziewczyny 50 DDŚ!!
Gratulacje Przygotowania pędzą jak szalone

Ad rem - piękna ta fryzura jestem za

Magheru - ja też nie mam kontaktu z "teściami". Tyle co od wielkiego święta. I jeśli o nich mówię to też jako "mama M. i tata M." a do nich na Pan i Pani. Też nie wiem czy się przemogę, ale to wszystko się okaże jak z tym kontaktem będzie później....

ane3kaa - TUTAJ jest podziękowanie mojej kuzynki Może Cię zainspiruje

Szczeperka - dziękuję za info o butach Mam zamiar się wybrać do Warszawy za nimi i dlatego dopytuje a ile zapłaciłaś?

ysia - na prawdę u Ciebie aż tyle kobiet ma takie suknie? Mnie by było chyba przykro, bo to najbliższa rodzina... Jestem jeszcze w stanie zaakceptować jasne, ale nie białe i ecru

Ja dzisiaj idę na farbowanie włosów muszę jakiś kolor już pod wesele zrobić Myślę, że tylko trochę rozjaśnię i podetnę, bo już mi prawie do wchodzą
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 11:22   #3321
Szczeperka
Wtajemniczenie

Buty kosztowały 260 zł razem z kurierem i wkładką pro comfort. Warte swojej ceny Ja zamawialam je w ciemno, bez przymierzania tylko zmierzyłam stopę i wysłałam im całą "specyfikację".

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-04-11, 11:24   #3322
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
wybaczcie, że ostatnio za dużo się nie udzielam ale troche Was czytam nie nadrobie jednak.. Usprawiedliwiam się tym , że znów jestem chora, trafiłam ostatnio na pogotowie. Szkoda słow kim są lekarze, ktory powierzamy swoje życie i zdrowie. Ale teraz już z dnia na dzień lepiej - tzn. idzie sie wykonczyc ale jest lepiej :P U nas nic ciekawego dlatego nie ma o czym pisać. Sprawy ślubne stoją w miejscu, tylko remont i remont ale już dom przypomina dom a nie budowe. Do świąt chyba ogarniemy. Męczę się tak z chorobą , nie moge iść na L4 bo ostatnio byłam 2 dni a już krzywo patrzą, tym bardziej , że przedłużyli mi umowę.

Trzymam za wszystkie z Was kciuki i myśle, że po niedzieli (mam w weekend zjazd i 2 egz.) będę na bieżaco.

No i nie mogę doczekać się relacji

Witam nowe PM no i gratuluje załatwionych spraw. Dziękuję też za odpowiedź w sprawie noclegów w Gdańsku. Już obczajałam i ma to sens
Duzo zdrówka

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Bardzo dobre rozwiązanie! Bo rzeczywiście część rodziny może się poczuć urażona.
My za dzieci do 5 roku nie płacimy za 5-12 lat 50%. Na liście gości mamy 20 dzieci w wieku 5-12 lat i ok 15 w wieku pow 12 lat. Myślę że będzie połowa tych dzieciaków.
Wow, strasznie wielodzietna Wasza rodzina jest ja sie ciesze, ze u nas nie ma dzieciaków mimo, ze generalnie dzieci bardzo lubie
Na szczescie na naszym weselu bedzie tylko mój 8letni wówczas chrześniak 12 letnia córka kuzynki i 16 letnia córka kuzyna reszta dzieci to już powyżej 20tki mają

Cytat:
Linaewen piękna suknia bardzo do Ciebie pasuje A dekolt szaleństwo!

U nas postęp : Zamówiłam szampana na toast do urzędu I zrobię Warszawiakowi niespodziankę : zamówiłam harfę która będzie nam przygrywać w urzędzie podczas ceremonii (on uwielbia harfę). Tylko muszę pilnować żeby nie wygadać !

Dziewczyny, jak myślicie, na ile osób liczyć 1l butelkę wina? Na 2 -3? Przyjęcie ma tylko 4h, będą inne napoje jak soki, kawa czy herbata...
Harfa, piękna niespodzianka

A wino bym liczyła butelka na 2osoby ja bym lekko obaliła jedną butelke, jak nie lepiej

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny współczuje tych przejsć z teściami . Dopóki nie dotarłam na forum to myślałam że Ci "źli" teściowie są tylko w filmach.
Ja na szczęście mam kochaną teściową , która jak coś jej nie pasuje to jasno powie a nie owija w bawełnę . Tatę Tż też bardzo lubie , aczkolwiek on jest specyficzny i ciężko go rozgryźć ale dla mnie jest mega miły.
Moi rodzice i najbliższa mi rodzina tez traktują już Tż jak członka rodziny.

A w temacie teściów ! Ja cały czas zwracam sie przez zwrot Pan , Pani i jak jesteśmy z rodziną Tż to wszyscy się ze mnie śmieją , że pańciuje i że czekają na 2 sierpnia co wtedy powiem .... :P
Ja tez do nich tak mówie, mimo, ze juz prawie 5lat jestesmy razem i kontakt mamy raczej częsty po ślubie bede mówic Mamo, Tato, ale własnie w ten sposób: "napije sie mama kawy?" Inny nie przejdzie mi przez gardlo

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Enzunio, ja to bym w pierwszej kolejności rozprawiła się z tż bo to w końcu JEGO rodzice i to on ich powinien ustawiać do pionu, a nie Ty.

No kurde wyśmiałabym ich. Z jakiej paki Ty masz tam w ogóle sprzatac skoro tam nie mieszkasz?
Polecam olać i pójść własną drogą. Nie daj boże się tam wprowadzać. Moim zdaniem spokój jest bezcenny, nawet jeśli kosztuje 1500zł. za wynajem chaty.

Nadrobiłam trochę wątek i chyba im bliżej ślubu tym u każdej z nas coraz bardziej nerwowa atmosfera
Czy Wam też jest żal, że w sumie ten czas tak szybko ucieka? i już się nie powtórzy? Czy tylko mi jest żal kończących się przygotowań?chociaż wiem, że potem też będzie fajny czas
Skończy się Wasz czas przygotowań, a zacznie się mój

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Śliczny ale to nie cały broszkowy tylko lekkie dodatki
śliczny!!!!!
No rzadko są całe broszkowe najczęściej są na podkladzie ze sztucznych kwiatków to tylki taki przykładowy, jaki mi sie spodoba tego nie wie nikt

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie. Ostatnio trochę może przesadzam ale boję się że wybiorę sobie bukiet i jego kolorystykę a wizja kwiaciarki dobiegnie od mojej i powitam tż - a,który przyniesie mi jakiegoś wiechcia.

Dlatego mi Tż nie przyniesie bukietu moja Siostra w zeszłym roku brała slub i po bukiet też nie szedł jej mąż tylko ja z Mamą

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
My poprosiliśmy m.in. o planszówki w zastępstwie kwiatów - mam nadzieję, że dostaniemy coś nowego

Może ja też się wypowiem, bo ja też "czwartkowa" (btw to mój ulubiony dzień tygodnia od zawsze , tyle, że w czwartek jest Święto, no ale piątek generalnie normalnie dzień pracujący.
Pytań o czwartek nie było przy zapraszaniu gości (wiedzieli już od roku o dacie) i generalnie mieliśmy obawy o to jak zareagują goście, ale były same pozytywy (oprócz jednej mojej cioci, którą notabene lubię, co już kiedyś mruczała, że ona wyjeżdżać nie lubi, a teraz, że jej kolega z pracy będzie niepocieszony, bo oni nie biorą wolnego na tzw długie weekendy, bo dużo klientów jest w banku ale przecież ja nie ustawiam daty ślubu pod klientów banku tylko pod siebie )
Część osób z mojej rodziny już zapowiedziało, że zostanie sobie nad morzem na weekend (ale my zapewniamy nocleg tylko z czwartku na piątek, reszta we własnym zakresie), a rodzina TŻ się cieszy, że będziemy balować do niedzieli

Ja zamierzam, z racji ceny, wypróbować nowość z Lovely:
https://www.youtube.com/watch?v=FxbIGNR6qG8
W tym filmiku mówi o tym Digital

Ja generalnie też jestem przeciwna dzieciakom na weselu, no ale jeżeli chodzi o półroczniaka to może kobieta karmiła? W tej sytuacji nie da się zostawić dziecka dziadkom.

Ja, mimo, że wesele przed nami, już wiem, że nie będę żałować ani jednej złotówki wydanej na wesele - marzyłam o tym całe życi
A podróże dla mnie można odbyć w każdym czasie i nie zastąpią tych emocji

Jeszcze jakiś czas temu tak myślałam, ale im bliżej tym bardziej chcę już być po... Dużo załatwiana, latania, szukania, PŁACENIA...
Pewnie będę miała żal, że te chwile ślubno/weselne już się nigdy nie powtórzą...

W Selgrosie jest promocja na soki Tymbark 1l pomarańczowy i jabłkowy za 2,72zł, przy większej ilości wychodzi ok 2,6zł. To dobra cena jak na soki i to Tymbarka. W weekend pojedziemy kupić.
Tylko się jeszcze zastanawiam czy tylko inwestować w pomarańczę i jabłko? Czy jeszcze jakieś soki? Co wy kupujecie i w jakich ilościach? U nas wesele ok 100osób (z dziećmi i obsługą)
Fajnie, za nas-czwartkowych jest więcej ja jak sie ludzie pytają czemu w czwartek to mowie, ze terminy były porezerwowame juz własciwie troche prawdy w tym tez jest, ale generalnie jednak kasa kasa kasa

A ta kolezanka akurat nie karmiła po cesarce w ógole jej się mleko nie "produkowało" a owa koleżanka własnie jest w drugiej ciązy na naszym weselu ich malnstwo bedzie miało ok 10miesięcy, wiec mam nadzieje, ze przybeda bez dzieci

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 11:37   #3323
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Sala
Noclegi
Kościół
Skrzypaczka
Akty chrztu i bierzmowania
Licencja
Protokół
Nauki przedmałżeńskie
Poradnia przedmałżeńska
Dj
Dj na poprawiny – Tż naszej Blondi
Fotografowie
Kamerzyści
Dekoratorki (od sali + od kościoła)
Zaproszenia - rozdane
Pudło na koperty
Koszyczki awaryjne (+ część wyposażenia jest)
Zawieszki na wódkę
Wódka
Barman
Alkohole dla barmana + syropy
Soki niegazowane
Szampan
Wino
Parasol na wypadek deszczu
Autko – na 99% BMW E90
Tort + stelaż
Ciasteczka z wróżbą

Suknia, halka
Buty do kościoła i na plener
Buty taneczne
Kolczyki
Welony
Perfumy
Podwiązka
Sukienka na poprawiny

Obrączki
Poduszka na obrączki
Fryzjer
Makijażystka

Piosenka na pierwszy taniec
Taniec - walc

Buty TŻ
Spinki do mankietów
Skarpetki z napisem JUST MARRIED

Opaski dla druhen
Krawaty dla drużbów
Bańki mydlane dla dzieci
Tablice rejestracyjne dla nas, rodziców i świadków
Dekoracja samochodu – czekam na przesyłkę
Tuby strzelające
Koszyk do sypania kwiatków
Podziękowania dla rodziców

Dekoracje na poltra– stojące lampiony, wiszące lampiony, pływające lampiony, płonące pochodnie
Ciasto na poltra – zamówione
Jedzenie na Poltra – to co można było kupić, kupione

Co jeszcze trzeba kupić?

Panna Młoda:

majtki
kosmetyki na poprawiny
sukienkę na panieński
buty na poprawiny
lakier do pedi
paski wybielające?? - lub wybielić zęby
plastry Compeed przeciw otarciom
sztyft przeciw otarciom
talk

Pan Młody:
smoking – jedziemy w sobotę
bielizna
koszule
muszki, pas smokingowy
ubiór na poprawiny – całość!!!

Wesele:

napoje gaz.
napoje dla barmana
wody
piwo
cukierki na bramy
dokończyć kieliszki do tłuczenia

Polter:
naczynia
napoje
cytrynówka – robi się!!
kamień do tłuczenia i skrzynka

Ustalić:

manicure
podróż poślubną

Spotkać się z:
managerką sali – ustalić menu, zamówić dzika
fotografami (ustalić plener, może zrobić sesję narzeczeńską)
kamerzystami (dogadać szczegóły, ustalić plener)
djem (ustalić repertuar, podać piosenkę na pierwszy taniec, podziękowania dla rodziców, zabawy oczepinowe itd)
skrzypaczką – ustalić listę utworów

Załatwić:
zapowiedzi
USC
spowiedź przedślubną (mamy tylko 1)

Zrobić:
winietki
plan stołów
menu

28 maja:
10.00 – ostatnia przymiarka

29 maja:
11.00 rzęsy
paznokcie
kupić owoce dla barmana
spakować się do hotelu
zacząć robić jedzenie na Poltra

30 maja:
dekoracja na Poltra
dokończyć jedzenie

POLTER!!!

31 maja:

-wstać
-przeżyć.
I dobrze się bawić z mężem

[/FONT]
właśnie uświadomilas mnie jak wiele mam jeszcze do zrobienia ehh, skąd masz dekoratorki do sali? w jakich kolorach bedzie przystrojenie? co na stolach?

21klaudyna ane3kaa szwagierka ze szwagrem nagrali film dla rodzicow z podziękowaniami na akrtkach, dupy nie urywało ale sie wzruszylam. film trwał 3 minuty, chodzili po miesice, parkach, fontannach i trzymali w rekach akrtki na ktorych różne rzeczy były napisane począwszy od: jedna akrtka: kochani , druga kartka: rodzice itd
trzeba bylo sie troche naczytać, polecam na białym tle wyraźne kolory jak czerwony, granatowy, mocna zieleń czy ciemny fiolet. zółtego flamastra i różowego nie bylo widac i ludzie sie glowili co tam napsiane

Szczeperka dla żony świadka!!! też bym czyniła gdyby ktoś pojawił sie w nietaktownej sukince na moim weselu!

ParisParisienne Warszawa, wesele koło Grodziska Maz. Hotel CYPRUS
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dscf0408.jpg (56,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg thumbImage.jpg (78,1 KB, 18 załadowań)

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 11:38   #3324
ysia
Zadomowienie

Cytat:
ysia - na prawdę u Ciebie aż tyle kobiet ma takie suknie? Mnie by było chyba przykro, bo to najbliższa rodzina... Jestem jeszcze w stanie zaakceptować jasne, ale nie białe i ecru
Mi w ogóle nie jest przykro, co więcej mamie nawet znalazłam sukienkę i kazałam kupić Mi się podoba, a ja mam tak wystawną suknię i welon że raczej każdy rozpozna Pannę Młodą

Mam orędzie do dziewczyn chętnych na rzęsy 1:1 - dzisiaj mija 14dni od zakładanie, więc zrobiłam zdjęcia porównawcze. Może nie jest już tak idealnie, parę rzęs wypadło, parę nowych wyrosło, ale efekt dalej bardzo mi się podoba i jestem zadowolona z efektu Foto w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie(11).jpg (41,1 KB, 88 załadowań)

Profil FB
Stary 2014-04-11, 11:50   #3325
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dlatego mi Tż nie przyniesie bukietu moja Siostra w zeszłym roku brała slub i po bukiet też nie szedł jej mąż tylko ja z Mamą
Ja sama będę odbierać swój bukiet (ewentualnie ze świadkową) ale nie martwie się o efekt, bo wiem jakie robią bukiety w tej kwiaciarni i jestem nimi zachwycona.

Cytat:
Mi tam nie będzie przeszkadzało jak któraś założy jasną sukienkę, nawet jak się odwali w strojną balową. Najwyżej ją obgadają nie mnie
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 11:54   #3326
201605100
Konto usunięte

Dziewczyny, jako, że trzeba by się zabrać za robotę () to mam dwa pytania:

1. jeśli producent twierdzi, że dziurkacz razi sobie z papierem do 220 g to taki 246 g poszarpie/efekt nie będzie zadowalający?
2. czy papier 220 g będzie wystarczający na winietki?
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 11:55   #3327
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Buty kosztowały 260 zł razem z kurierem i wkładką pro comfort. Warte swojej ceny Ja zamawialam je w ciemno, bez przymierzania tylko zmierzyłam stopę i wysłałam im całą "specyfikację".
Dobra cena Przejadę się tam po świętach wolę jednak, żeby oni mnie wymierzyli, bo sama pewnie zrobię to niedokładnie

Cytat:
Mi w ogóle nie jest przykro, co więcej mamie nawet znalazłam sukienkę i kazałam kupić Mi się podoba, a ja mam tak wystawną suknię i welon że raczej każdy rozpozna Pannę Młodą

Mam orędzie do dziewczyn chętnych na rzęsy 1:1 - dzisiaj mija 14dni od zakładanie, więc zrobiłam zdjęcia porównawcze. Może nie jest już tak idealnie, parę rzęs wypadło, parę nowych wyrosło, ale efekt dalej bardzo mi się podoba i jestem zadowolona z efektu Foto w załączniku
No to najważniejsze, że Ty będziesz się wyróżniała
Rzęsy obłędne
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 11:55   #3328
kasia1201
Rozeznanie

Pysia ja nie boje się że tż coś namiesza bo bukiet będę sama zamawiała, boję się że kwiaciarka dostanie jakiejś dziwnej wizji. Jakbym nawet odbierała sama to by mi nic nie dało bo byłoby za późno żeby robić nowy ( chyba bym ją zatłukła). Ale serio trochę się boje efektu.

kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 11:57   #3329
Atomoowka
Wtajemniczenie

Dziewczyny które wybielały paskami używałyście tych? Bo już zapomniałam
http://allegro.pl/crest-supreme-14x-...141923002.html

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2014-04-11, 11:57   #3330
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
kurcze, nie jest źle!ale już 2 tygodnie minęły?!?! o matko! ja idę za 1,5 tygodnia założyć swoje

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości