|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Dzień dobry
Dzięki za opinie odnośnie kokardek ![]() 21klaudyna suknia śliczna ale faktycznie bedzie wyglądała jak na balu debiutantek :p Kasia mniam tort brzmi pysznie. Ad rem fryzura bardzo fajna. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3302 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Dziewczyny zaczynam się streoswać razem z wami im macie bliżej i tym ja z moim S. mam
|
#3303 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, trochę nadrobiłam, ale chyba nie wszystko.
Gratuluję zakupów, spraw i przekazania kochanej sukni w dobre ręce ![]() U mnie bez zmian, wciąż mi ktoś ciśnienie podnosi mając pretensje o pierdoły. Np. Moja matka już ma do mnie żal, że najpierw jedziemy z TŻ do jego rodziny rozdać zaproszenia. Doskonale wie, że tylko i wyłącznie mogę pojechać tam na Wielkanoc (nie mam możliwości zwolnienia się z pracy na kilka dni, żeby tam w innym terminie pojechać). TŻ też mnie wkurzył, bo w GRUDNIU(!) ustaliliśmy, że weekend przed Wielkanocą będziemy zapraszać gości, a on umówił się na fuchę w innym województwie. Jednak i tak by nic z tego nie było, bo dostałam zaproszenia.... ... a w zasadzie część zaproszenia. Bez wkładek. Są ładne i mi się podobają, ale... otwieram i patrzę i nie wiem czy śmiać się czy płakać... imiona i nazwiska wszystkich gości w MIANOWNIKACH! Sprawę załatwiał mój przyjaciel, więc szybki telefon i pytam się czy to tak ustalił (za liście gości jest kilka osób o niespotykanych imionach np. Salina), więc uczulałam, ze to nie są błędnie wpisane, tylko właśnie takie specyficzne. W poniedziałek lub wtorek mam dostać brakujące wkładki i środki, więc pewnie wtorek poświęcę na rozklejanie zaproszeń i składanie ich od nowa. Pudło na koperty postanowiłam zrobić sama. Zamówiłam pudło w połowie marca, a jeszcze go nie ma i nie widać. Sprowadzają z Malezji i babka ze sklepu mówi, że na razie mają informację o dostawie 24 kwietnia. Nie pytałam już którego roku Mam nadzieję, że dostanę je przed Bożym Ciałem, bo ten okres przewiduję na zajmowanie się szczegółami dekoracji.Dziś czekam na kuriera z obrączkami. Babka podała mi kwotę do zapłaty, ale coś mi się nie zgadza.Dzwonię do TŻ (on zamawiał) i się pytam za ile je kupił. Nadal mi się o 50 zł nie zgadza... zobaczymy. Zapalenie oskrzeli powoli mi przechodzi, słonko w pracy grzeje w plecki i powoli dobijam do weekendu. Odnośnie przyszłych teściów, to ja z moimi w ogóle nie jestem zżyta. Jak o nich mówię, to nie "Pani Ania" itd. tylko "mama Artura". Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby do nich po ślubie mówić "mamo/tato". W zasadzie więcej rozmawiałam z babką z poczty odbierając ostatni pakiet przesyłek, niż z nimi. Ale to chyba tak już jest, bo np. w pracy mam ludzi starszych lub w wieku moich rodziców i p. Ewa lepiej się orientuje w moich przygotowaniach ślubnych niż moja matka, bo chyba jej to jakoś w ogóle nie obchodzi. W zasadzie, to ostatnio dzwoni tylko po to, by albo narzekać, albo krytykować, albo gdy coś ode mnie chce. Także zazdroszczę Wam dziewczyny, które mają wsparcie matek, sióstr, kuzynek i babć, bo to bardzo miłe i radosne.
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś z was będzie miała podziękowania dla rodziców w formie klipu? macie jakieś swoje typy? ja szukam i nic mi się nie podoba, nie mam żadnego pomysłu
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ostatnio byliśmy i wszystko rozplanowaliśmy już na miejscu, a nie na kartce... Tylko prrzez to, że ściana która jest nam kompletnie niepotrzeba, ba, wręcz przeszkadza, okazała się być ścianą nośną podtrzymującą dach koszta remontu z miejsca nam wzrosły o 5-7 tysięcy...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
hehe my mamy i na 6 maja jesteśmy umówieni na nagrywanie :P szkoda że pomysłu nie mamy jeszcze żadnego :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3308 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję wszystkim za dobre słowa
![]() Cytat:
Cytat:
W ogóle moim zdaniem strasznym nietaktem jest zakładanie strojnych sukien lub białych sukien na czyjś ślub. To jest dzień PM i nie wolno robić konkurencji Żona świadka powiedziała że jeśli ktoś przyjdzie tak na nasz ślub to będzie do takich kobiet podchodziła z czerwonym winem i "przypadkiem" się potykała
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny , bo juz myślałam , że to ja jestem nienormalna ale w obliczu tej sukni poczułam sie zagrożona. Ona występuję w kolorze kremowy i w tym kolorze wygląda juz jak ślubna:P.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3310 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3311 |
|
Wtajemniczenie
|
Klaudyna a ona chce w kremowej przyjsc? To już przegięcie.
Hihi byłam u dentysty, na ślub wszystkie ząbki zdrowe i piękne teraz kupuje paski i wybiele je jeszcze. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie białe sukienki mają moja mama, siostra i teściowa. I potem ludzie się dziwią że ja mam księżniczkę z welonem do ślubu cywilnego. Z nimi się nie da inaczej!
blog http://whitepointeshoes.blogspot .com Boyfriend Jeans Profil FB https://www.facebook.com/whitepointeshoes Edytowane przez ysia Czas edycji: 2014-04-11 o 10:10 |
|
|
|
|
#3313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3314 |
|
Raczkowanie
|
Jest! Jest! Mam obrączki! K 22 Łazura, więc takie zupełnie zwykłe próba 585- rozmiar 20 (TŻ) i 25 (ja) :x.
Policzyłam i wyszło mi, że zapłaciliśmy 1.496,00 zł, a nie 1571,00 zł jak mi napisał TŻ. Tak nawiasem teraz w tym samym sklepie są po 1.602,oo zł :x, a u jubilera na miejscu krzyknęli 1.849,00 zł. Czuję się jak mistrzyni oszczędzania. Niech mi tylko TŻ powie, że za drogi bukiet zachciałam!
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
ysia - moim zdaniem nie ma nic dziwnego w tym, że masz taką sukienkę na cywilny
Najlepiej gdy od razu wiadomo kto jest PM skoro część kobiet-gości chce się wyróżnić. Moja mama też ma jasną sukienkę i nie mam nic przeciwko. Ale gdyby strojnie i na biało ubrała się jakaś moja dalsza kuzynka czy koleżanka to nie byłabym zadowolona. Też uważam że takie osoby mają kompleksy - a że ja zgrabna jestem (i skromna Tego samego Wam wszystkim życzę
|
|
#3316 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witam Was po baaaaaaardzo dlugiej przerwie
![]() najpierw sie udprawiedliwie: za 2 tygodnie moj slub cywilny, zatem na prawde nie mam na nic czasu do tego praca i studia... no nie jest latwo ze wszystkim. ![]() Moze sie lekko przypomne, bo jest duzo nowych PM Zatem za 2 tygodnie mamy slub cywilny mieszkam za granica i z wielu wzgledow organizujemy ta uroczystosci wczeniej. W sierpniu natomiast jest nasz slub koscielny i wesele Tutaj tez organizujemy male przyjecie, dla "tutejszych" i moich przyjzdnych gosci, ale najwieksze obchody czekaja nas w sierpniu. Mam juz zalatwione wiele spraw, ale musze troche zaktualizowac w krotce moja liste.... Cytat:
ja mam tort w cenie sali i chociaz nie spodziewam sie fajerwerkow, to w sumie ciesze sie, ze mam to z glowy. Zawsze tez jakis wydatek mniej.... Ale natchnelas mnie, zebym tez obdzwonila swoich uslugodawcow Cytat:
Cytat:
Cytat:
daj znac jak postepy z nowa suknia! rabbitka sukienka piekna! ale z branzoletek to podoba mi sie tylko ta pierwsza Cytat:
Mam na imie Dorota (tutaj zareklamuję siebie: Manikiurzystka i Stylistka Rzęs-musiałam Jestesmy razem 2 lata i 2 miesiące Jestesmy na etapie 'nauki przedmałżeńskie' właściwie to wsyztsko juz mamy co trzeba: sale, kościół, kamerzyste, fotografa, zespół, zaproszenia rozdane w połowie, kiecka się szyje typowa princessamam problem z przystrojeniem sali. Hotel jest w stylu greckim: króluje turkus. A no i moj narzeczony nie ma garnituru jeszcze, wiem ze faceci to moga pozniej kupowac, ale ale ale chcialabym zeby mial uszytą marynarke booo kazda mu dziwnie odstaje w klacie [/QUOTE]a skad jestes? bo mi to chyba ucieklo w jakim hotelu bedzie wesele? albo wrzuci chociaz zdjecie to cos doradzimy Cytat:
dziala!ale jesli nie to sprobuj DIOR addict, ale ta najnowsa wersja, wyglada troche jak YSL lakier do ust Mialam probki i dobrze sie trzymaly, chociaz ze kolory tez intenyswne, ale maja wiecej rozow wiec zobacz Cytat:
ale mysle, ze zdanie TZ wez pod uwage ![]() ale u mnie piekne slone |
|||||||
|
|
|
#3317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja muszę szóstkę wyleczyć i tak to też wszystkie zdrowe będę też wybielać paskami jakoś czerwiec/lipiec
|
|
|
#3318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co bede musiala niestety uczynic... ale pani kazala czekac do lipca, bo jak schudne to i palce tez troche straca My chyba kupimy Dorato, bo nam smakuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
no i nie wytrzymałam, musze tu zaglądać, chyba się uzależniłam
lece trochę chociaż nadrobić
|
#3320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też słyszałam, że się pląta, ale myślę, że dam radę 21klaudyna - ja bym takiej nie założyła jako gość dobrze napisała hihihi, że ta suknia na rozdanie Oskarów się nadaje, a i pewnie kosztuje majątekfascinata - co do tortu ja chcę piętrowy całościowy nie podoba mi się osobiście jak jest kilka na osobnych paterach (jak w Twoim załączniku)Gratulacje Przygotowania pędzą jak szalone ![]() Ad rem - piękna ta fryzura Magheru - ja też nie mam kontaktu z "teściami". Tyle co od wielkiego święta. I jeśli o nich mówię to też jako "mama M. i tata M." a do nich na Pan i Pani. Też nie wiem czy się przemogę, ale to wszystko się okaże jak z tym kontaktem będzie później.... ane3kaa - TUTAJ jest podziękowanie mojej kuzynki Może Cię zainspiruje Szczeperka - dziękuję za info o butach Mam zamiar się wybrać do Warszawy za nimi i dlatego dopytuje a ile zapłaciłaś? ![]() ysia - na prawdę u Ciebie aż tyle kobiet ma takie suknie? Mnie by było chyba przykro, bo to najbliższa rodzina... Jestem jeszcze w stanie zaakceptować jasne, ale nie białe i ecru Ja dzisiaj idę na farbowanie włosów Myślę, że tylko trochę rozjaśnię i podetnę, bo już mi prawie do
|
|
|
|
|
#3321 |
|
Wtajemniczenie
|
Buty kosztowały 260 zł razem z kurierem i wkładką pro comfort. Warte swojej ceny
|
|
#3322 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja sie ciesze, ze u nas nie ma dzieciaków mimo, ze generalnie dzieci bardzo lubie ![]() Na szczescie na naszym weselu bedzie tylko mój 8letni wówczas chrześniak 12 letnia córka kuzynki i 16 letnia córka kuzyna reszta dzieci to już powyżej 20tki mają ![]() Cytat:
![]() A wino bym liczyła butelka na 2osoby ja bym lekko obaliła jedną butelke, jak nie lepiej ![]() Cytat:
po ślubie bede mówic Mamo, Tato, ale własnie w ten sposób: "napije sie mama kawy?" Inny nie przejdzie mi przez gardlo ![]() Cytat:
![]() No rzadko są całe broszkowe najczęściej są na podkladzie ze sztucznych kwiatków to tylki taki przykładowy, jaki mi sie spodoba tego nie wie nikt ![]() Cytat:
moja Siostra w zeszłym roku brała slub i po bukiet też nie szedł jej mąż tylko ja z Mamą ![]() Cytat:
ja jak sie ludzie pytają czemu w czwartek to mowie, ze terminy były porezerwowame juz własciwie troche prawdy w tym tez jest, ale generalnie jednak kasa kasa kasa A ta kolezanka akurat nie karmiła po cesarce w ógole jej się mleko nie "produkowało" a owa koleżanka własnie jest w drugiej ciązy na naszym weselu ich malnstwo bedzie miało ok 10miesięcy, wiec mam nadzieje, ze przybeda bez dzieci
|
|||||||
|
|
|
#3323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
21klaudyna ane3kaa szwagierka ze szwagrem nagrali film dla rodzicow z podziękowaniami na akrtkach, dupy nie urywało ale sie wzruszylam. film trwał 3 minuty, chodzili po miesice, parkach, fontannach i trzymali w rekach akrtki na ktorych różne rzeczy były napisane począwszy od: jedna akrtka: kochani , druga kartka: rodzice itd trzeba bylo sie troche naczytać, polecam na białym tle wyraźne kolory jak czerwony, granatowy, mocna zieleń czy ciemny fiolet. zółtego flamastra i różowego nie bylo widac i ludzie sie glowili co tam napsiane Szczeperka dla żony świadka!!! też bym czyniła gdyby ktoś pojawił sie w nietaktownej sukince na moim weselu!ParisParisienne Warszawa, wesele koło Grodziska Maz. Hotel CYPRUS
|
|
#3324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się podoba, a ja mam tak wystawną suknię i welon że raczej każdy rozpozna Pannę Młodą![]() Mam orędzie do dziewczyn chętnych na rzęsy 1:1 - dzisiaj mija 14dni od zakładanie, więc zrobiłam zdjęcia porównawcze. Może nie jest już tak idealnie, parę rzęs wypadło, parę nowych wyrosło, ale efekt dalej bardzo mi się podoba i jestem zadowolona z efektu Foto w załączniku
|
|
#3325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3326 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jako, że trzeba by się zabrać za robotę (
) to mam dwa pytania:1. jeśli producent twierdzi, że dziurkacz razi sobie z papierem do 220 g to taki 246 g poszarpie/efekt nie będzie zadowalający? 2. czy papier 220 g będzie wystarczający na winietki? |
|
|
|
#3327 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przejadę się tam po świętach ![]() Cytat:
![]() Rzęsy obłędne |
||
|
|
|
#3328 |
|
Rozeznanie
|
Pysia ja nie boje się że tż coś namiesza bo bukiet będę sama zamawiała, boję się że kwiaciarka dostanie jakiejś dziwnej wizji. Jakbym nawet odbierała sama to by mi nic nie dało bo byłoby za późno żeby robić nowy ( chyba bym ją zatłukła). Ale serio trochę się boje efektu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny które wybielały paskami używałyście tych? Bo już zapomniałam
http://allegro.pl/crest-supreme-14x-...141923002.html
|
|
#3330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

Mam nadzieję, że dostanę je przed Bożym Ciałem, bo ten okres przewiduję na zajmowanie się szczegółami dekoracji.

Tylko prrzez to, że ściana która jest nam kompletnie niepotrzeba, ba, wręcz przeszkadza, okazała się być ścianą nośną podtrzymującą dach koszta remontu z miejsca nam wzrosły o 5-7 tysięcy...

buciki z akces? co to za model? Podobają mi się 
Żona świadka powiedziała że jeśli ktoś przyjdzie tak na nasz ślub to będzie do takich kobiet podchodziła z czerwonym winem 

ja mam tort w cenie sali i chociaz nie spodziewam sie fajerwerkow, to w sumie ciesze sie, ze mam to z glowy. Zawsze tez jakis wydatek mniej.... Ale natchnelas mnie, zebym tez obdzwonila swoich uslugodawcow
[/QUOTE]

na prawdę u Ciebie aż tyle kobiet ma takie suknie? Mnie by było chyba przykro, bo to najbliższa rodzina... Jestem jeszcze w stanie zaakceptować jasne, ale nie białe i ecru