|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
hejj
Młody śpi, raczej to niezbyt dobrze, bo on robi sobie tylko 1 drzemkę w ciągu dnia, albo zaśnie między 11-12 w domu, albo między 13-14 na spacerze, śpi ok 1-1,5h i to koniec, ale on od zawsze mało spał... a potem od popołudnia jest marudą Cytat:
może mu to minie?jak Wojtek budzi się o 7 to mnie już szlag trafia ja też mam fatalny humor, ciągle leżę,w domu brud, nie mam siły wstać z łóżka, nie chce mi się nic robić,wychodzić z domu, gotować, nawet bawić z Wojtkiem, ciągle chce mi się rzygać;/ wszystko mi śmierdzi- gotowane warzywa, odżywka do włosów, dosłownie wszystko |
|
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() jestem baaaaardzo zadowolona, Karola też. No i co najważniejsze w czasie spania nie leci jej główka. Tylko jak będziesz zamawiać na all to patrz żeby było na foteliku napisane RECARO, bo sprzedają też podróby i aukcja niby reacaro a na foteliku inny napis (mimo że wygląda identycznie). cloche dużo zdrówka Karolina u nas przed zmianą czasu było tak: - 6-7 pobudka - 10:40 - 12:30 (czasami 13) spanie - 19 kąpiel i koło 19:30 spanie Po zmianie czasu mimo że kąpiemy ja o 19:30-40 to wstaje po 5;/ A w dzień często śpi tylko godz U nas smoczek jest tylko do spania. I mam nadzieje że tak pozostanie. salviae fajnie że wracacie eskapada zazdroszczę nocki I jeszcze tak na marginesie. Była mowa o nocnikowaniu. Moja bratowa koło roku zaczęła sadzać swoją córeczkę na nocniku. Przez parę miesięcy było ok. Później mała przestała robić kupę. Wstrzymywała się. Majtki non stop pobrudzone, wielki płacz. Przez rok -półtora latanie po lekarzach, leki, lewatywy, wizyty u psychologa. No i Pani psycholog powiedziała że to głownie przez to że na nocnikowanie było za wcześnie. No i teraz mam dylemat, sadzać czy nie. |
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.s. czy waszym dzieciom przeszkadza oba w pieluchcach? Bo jak Daro byl maly to ja sie tyle naczytalam ze jak dziecko placze to albo glodne albo zmeczone albo ma cos w pieluszce. I tak jam 2 pierwzze rzeczy i owszem, tak nigdy nie zauwazylam by mu przeszkadzalo ze w pieluszce siku czy kupa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-04-11 o 12:33 |
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
W. wczoraj zaszalał i zasnął dopiero o 23 , ale za to spał u siebie w łóżeczku do 7 Pogoda średnia, ale byliśmy już na spacerze. Tylko wkurzają mnie starsze babki, bo gapią się na nas jak na jakieś ufo - spacerujemy w nosidle
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Daro spi sobje w najlepsze od 11:00. Wlasnie nieco obiad przesypia, no ale od rana byl najedzony wiec co tam. Oczywiscie spi tak dlugo i ladnie bo dzis nie poszlam z nim na drzemke. Akurat dzis i co? I juz ponad 2h i sie nie zapowiada na wstawanie. A jak ide z nim spac i blagam o jak najdluzej to max 1,5h. No nic...drugiej drzemki to raczej dzis nie bedzie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3878 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ona twierdzi ze sadzala mnie na nocnik jak mialam pol roku i nic mi sie nie dzialo wiec tu chyba tez nie ma regoly ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3879 | |||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Oj współczuję, dobrze, że ja początek ciąży znosiłam super, ale teraz już jest gorzej... ale jeszcze tylko 3 miesiące ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
to ja dziękuję za takie podziwianie
![]() W. spał 1.5h Aaa zapomniałam Wam napisać. Kilka dni temu W. nauczył się pokazywać język ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3881 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Eska ale nic sie nie musi dziac poprostu to ze mam Cie wysadzala t Od pol roku to ooprostu czapki z glow ze miala czas i jej sie chcialo ale to wcale nie znaczy ze wiedzialas corobisz siedzac na tum urzadzeniu do sikania hehe Cytat:
ooo do 10 lal marzenie hehe Moj mial dzisiaj jednadrzemke po 11 uwaga 5 min. Ehhe bo pies sasiadki sie rozszczekal i Misia obudzil i teraz spi wiec mysle ze do 17 conajmniej pospi a ja mam wloski zrobikne jutro pazurki i gotowa do wyjazdu hehe Cytat:
![]() Mojemu nic nie nie przeszkadza hehe ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3882 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
nie mam ładnej foty, na żadnej nie da się rozpoznać dziecka![]() znalazłam jakieś z 13 tyg.
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2014-04-11 o 15:33 |
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3884 |
|
siedzę i myślę
|
Dodałam foto Banka, ale chyba w telefonie nie widzisz
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Haha no nie jakos mi umknelo hehe ale juz na przegladarke wchodze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Malutki Kostek ♡Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3886 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3887 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() caly dzien latam..piore..mysle co zabrac..ech.......pakuje sie i juz nie mam miejsca w walizach ![]() Cytat:
Karolina rozczulają mnie takie fotki |
|||
|
|
|
#3888 |
|
Zadomowienie
|
tylko moj brat ma 11 lat wiec chyba wtedy juz bylo mm ? czy nie ?
|
|
|
|
#3889 |
|
Wtajemniczenie
|
bylo i jest..tylko juz nie we wszystkich sklepach..Twoja mama wie o czym mówi..to bylo mleko w proszku..często bylo wykorzystywane w wyrobach cukierniczych..
![]() mm tez juz bylo..oczywiście.. Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2014-04-11 o 18:21 |
|
|
|
#3890 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mój proboszcz jak Małego maiłąm w nosidle to powiedział,ze babcie to pewnie nei wiedzą oc o chodzi,ze kiedyś bety na 3 się wiązało razem z rączkami i koniec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ach jak ja bym się spakowała w okolice Mikołajek ![]() Dzisiaj sporo czasu na spacerze byliśmy po powrocie zrobiłam tego bielucha z bananem, szał był
|
|
#3891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3892 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dlatego ja wolałabym drugą ciążę jak P. będzie w przedszkolu/żłobku. no ale zobaczymy jak wyjdzie ... P. wstaje o 6 :/ Magiusa Przemkowi raczej nie przeszkadza jak ma coś w pampku. bardziej mi zapach ![]() Cytat:
piękny maluszek, cudowności zmęczona jestem .... byłam w UP - nie mogę się zarejestrować bo potrzebuje umowę-zlecenie z gabinetu stomatologicznego, w którym pracowałam ... a wiem że ten lekarz mi będzie robił same problemy. napisałam do niego oficjalne pismo o wydanie umowy, wyślę jutro poleconym z potwierdzeniem odbioru, może to coś da ![]() w ZUSie załatwiłam tylko część rzeczy, do Urzędu Skarbowego nie miałam już siły iść ... mam w cholerę załatwiania teraz, badania Przemka, ZUS, Urząd Skarbowy, Urząd Pracy, dokumenty do MOPSu, żłobek ..... ahhhhh odechciewa mi się. myślałam że ta kasa z zasiłku z UP będzie za jaiś miesiąc a najwcześniej za 2 w takim tempie |
||
|
|
|
#3893 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczynki,
wczoraj bylam u gina Pomimo tego ze czuje ruchy w brzuchu i brzuch mi sie powiekszyl dzidzi tam nie ma, co najwyzej pierdki i tluszczyk...Ale spoko posprawdzala mi jajniki, cytologie pobrala, powiedziala ze mam piekna mala macice ale dodala no taka pologowa... POwiedziala tez ze jak karmie to ze moge nie miec okresu, i ze w ogole są kobiety ktore nie mają a są takie ktore mają okres i ze nie ma reguly... co pewnie nikogo tu nie zdziwi... Pytalam sie tez jak to jakbym chciala drugiego dzieciaka to czy mam czekac na okres i jak z owulacja.. POwiedziala, ze owulacja moze byc nie pelna i jezeli ja dobrze zrozumialam to mogę miec normalnie owulacje a okresu moge w ogole nie miec...ja myslalam ze tylko pierwsza owulka jest bez okresu a po niej nastepuje okres i wszystko idzie normalnie... A i pytalam się o nietrzymanie moczu.Niestety troche sie z tym borykam . No i powiedziala, że jestem mloda i opcje mam 3. Moge z tym nic nie robic, mogę cwiczyc albo mogę się poddać operacji.. Opcja 3 jest bez sensu bo robi sięja po zakonczeniu juz rozmnazania bo po kazdym porodzie to sie bedzie odnawiać.. Jeżeli chodzi o cwiczenia to ze to trzeba 3 razy dziennie po 30 powtorzen cwiczyc Kegla i kazdo zacisniecie powinno trwać ok. 6 s. No i sprawdzala jak zaciskam i powiedziala ze za slabo zaciskam.. takze znowu wracam do tego i moze bedzie lepiej... ehh
|
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i Kostek w pełnej okazałości. Swoją drogą jakoś ominęło mnie to info o wyborze imienia. Daro dziś miał 1 drzemkę. Spał od 11 do 13:30 i później już nie i ku mojemu zaskoczeniu o 20:00 wcale nie był totalnie padnięty...no ale cóż, nie ma zlituj, pora spać
|
|
#3896 | ||
|
Zakorzenienie
|
zdjecia się nie da zrobic, ledwo udaje mi się tam zajrzeć... No ale zaczela sie przebijac druga strona tej czworki wiec moze ona tak pod kątem wychodzila... trudno powiedziec bo nie daje sobie tam zajrzec, musze go mocno rozsmieszyc a i to malo skutkuje zeby tak gleboko zerknąc...
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super wieści Cytat:
ale to zlecialo, że już tylko 3 miesiące zostały
|
||
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karola, wow ale zleciało! Przed Tobą chyba te najdłuższe 3 miesiące ![]() U nas na wylocie lewa jedynka, wysiadam
|
|
|
|
|
#3899 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Megusia co u Was? jak Bart? lepiej?
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
--- Po basenie super, W. zadowolony w drodze powrotnej zasnął na 1,5h i po przebudzeniu zjadł 200g kaszki Do usłyszenia, idziemy się usypiać
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2014-04-11 o 21:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

może mu to minie?

07.07.2012
, ale za to spał u siebie w łóżeczku do 7
Pogoda średnia, ale byliśmy już na spacerze. Tylko wkurzają mnie starsze babki, bo gapią się na nas jak na jakieś ufo - spacerujemy w nosidle

nie wiem czy ona sie nie zna czy co ale ja pamietam (tak mi sie wydaje) ze kupowala mm
i teraz zglupialam, jest mleko w proszku? nie liczac smietanki?
i powiedziala ze za slabo zaciskam.. takze znowu wracam do tego i moze bedzie lepiej... ehh