|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Ja szczepilam 5w1 i wszystkimi dodatkowymi. U mnie już nie szczepią tymi starymi szczepionkami.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie odzywałam się bo chorowałam od końca marca, do wczoraj byłam w szpitalu. Takie tam nieciekawe powikłania ciążowe. W każdym razie melduję, że jestem i wciąż nierozpakowana Nie czuję się najlepiej i pewnie nie będę tak aktywnie udzielać się jak wcześniej. Na Pisankę czekam do Wielkanocy (jak sama nazwa wskazuje ) I zapomniałaś o Asience też nierozpakowanaGratuluje wszystkim świeżo upieczonym Mamusiom! Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-04-11 o 15:30 |
|
|
|
|
#3693 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Bo teraz mam chyba tylko na biezace posilki ![]() Mi niby tez odradzala ale Kacper do zlobka od przyszlego roku idzie i stad sama nie wiem co robic... Cytat:
|
||
|
|
|
#3694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żelaza nie biorę bo mam potem problem w toalecie i już sama nie wiem co gorsze zamierzam a po co barierki jak Franio jeszcze nie chodzi ? ![]() ![]() My właśnie skończyliśmy się karmić. Prawie usnęłam niestety Piotrek nie. teraz leży w bujaku a ja skończyłam robić obiadek Dziecko z okazji pierwszego dnia sam na sam okazało się być łaskawe. Za dwie, trzy godzinki przyjdzie z pracy tatuś Piotrek tak kocha wodę i jej szum że jedno mam jak w banku: zawsze mogę się przy nim umyć. Kładę go na przewijaku w łazience (mamy dwa, w łazience wstawiliśmu stół do przewijania bo tam robimy mu kąpiel i wszystkie zabiegi pielęgnacyjne wieczorami) i nie ma dziecka przez pół godziny- zabawia się ze swoim koleżką wiszącym panem Pszczołą z Fisher Price. Gapia się na siebie i czasem Piotrek mu przywali ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
nie wiem kiedy miałabym odciągać jak mały wyżłopie wszystko co daje natura na bieżąco
|
||
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
teqiba, a próbowałaś odciągać rano od razu jak wstaniesz? Nie wiem jak jest u ciebie, ale Fran w nocy je rzadziej i rano mam zawsze dużo mleka i łatwo mi się odciąga.
Popołudniu zajmuje mi to już zawsze długo i ściągam mniej |
|
|
|
#3696 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do chusty- nosidełko działa podobnie- kolek u nas nie ma ![]() Cytat:
Uli przejdzie- pewnie jak Emi... mam nadzieję ![]() Cytat:
A co do spaceru- jak nie mam mrozu, to po prostu ubierz malucha troche grubiej. My mamy 20 stopni, więc nakładam tylko na krótkie body kurteczkę i biorę koc na wszelki wypadek. Cytat:
Nosidł ma w ogóle jedna wadę- nie da sie z nim połozyc na drzemke Cytat:
![]() Cytat:
A my damy radę ![]() A zakupy dzisiaj zamówiłam w necie Jak wysyłam TZ to wydaje za duzo kasy ![]() Cytat:
Szczepienie mamy 2.05 Po karmieniu dziś zdecydowałam narobić trochę zapasów- odciągnęłam pierwsze 50 ml. Nie wiem tylko po ile ml mrozic porcje. Ile wasze dzieciaki zjadają na jedno posiedzenie??
|
|
#3697 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3698 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z laktacyjną ![]() ja dziś miałąm wychodne ![]() ![]() moja sis mi z młodym została a ja z Malwinką byłam na szopingu ![]() u nas nocka kiepska. miałam wrazenie ze całą noc karmiłam Fifka.no i całą noc spedził u nas w łozku |
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
serio
mój ssak wyżłopie dwie piersi na wieczór i jeszcze dodatkowo 60ml mm. Tylko na noc dokarmiamy w takiej ilości bo widocznie mu brakuje i płacze a nie mam z czego odciągać bo w ciągu dnia wszystko opróżnia. Generalne wróciłam do picia wody w wielkiej ilości i pokarmu jest znacznie więcej |
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3701 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fajna herbatka -zrobialbym ale nie mam tej rutwicy co to i gdzie dostac o i anyzu tez nie mam![]() Cytat:
![]() niezły ten twój Piotr oo a mi tak slabo czesto ostatnio i nie pomyslalam ze moge miec anemie ![]() w takim razie i ja wybiore się na badania. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
duzo zdrówka! teQiba mnie tez wystarcza mleka tylko na biezace posiłki. jak wiem ze musze zostawic i odciągnac to muszę podkrecic laktację a to herbatkami, karmi, wodą wtedy rano odciagam i wychodze Filip tez sie krztusi co rusz i w ogóle jak płacze to tez mi się zanosi nic matki nerwow nie oszczędza ![]() Kate o matyldo, wspolczuje tego strachu ![]() Cytat:
![]() tak jakbym tylko mlecznym barem dla niego była ![]() ![]() wvzoraj tż przyniosl papiery o becikowe - o jezusie ile tej papierologii teraz mam chyba z 12 stron do uzupełnienia o marny 1 tys
|
||||
|
|
|
#3702 | |
|
Wtajemniczenie
|
juz mnie głowa boli od walenia w ten mur
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() moze by pomogło ![]() zostawiam pięciu wspaniałych dla kazdej ciężaróweczki i niech działają ![]() idę wstawić kolejne pranie!!!
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-04-11 o 17:04 |
|
|
|
|
#3703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3704 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa co do szczepionek to tak jak i młodą będę szczepic 5w1.
zastanawialam sie nad refundowanymi ale sama nie wiem. moze te 5w1 to mniejszy syf bo płatne???
|
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziewczyny jak zadają to głupie pytanie "Karmisz?" bo odpowiadajcie "Nie!Głodzę "Thiden gratulacje ![]() Kate chyba bym na zawał zeszła! ja nie mam takiej niani i aż nie chcę mysleć, że i u nas się takie coś może zdarzyć i nie będę nawet o tym wiedzieć Szczepienie my raczej refundowane, może potem rota i pneumokoki, ale na pewno nie teraz |
|
|
|
#3706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3707 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na Twoim miejscu pewnie zdecydowałabym się na rota i pneumo, ale wiem, że to trudna decyzja. Z tego co czytała, to specjaliści raczej zalecają, jeśli dziecko ma iść do złobka lub przedszkola. Nie wiem jak jest z rota, ale na pneumo możesz zaszczepić właśnie po roku, zaraz przed żłobkiem, nie musisz teraz. Cytat:
Cytat:
![]() A papiery... Matko załatwiamy to od 3 tygodni prawie, bo zapodziałam jakąś jedną umowę zlecenie męża a księgowa jest "nieuchwytna" |
|||
|
|
|
#3708 | |
|
Moderator
|
Mam to samo ![]() Jak spi to nawet i 3-4 godziny bez jedzenia wytrzyma, ale jak nie spi to 5 minutek raczki, 5 minutek lezaczek, 5 minutek przytulanie.i ryk na cycka i tak w kolko.dopoki nie zasnie znowu Cytat:
|
|
|
|
|
#3709 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja tez tak jem na dwa fronty jade ![]() a ile czrkolada ma rządkow? Bo ja wlasnie tyle ![]() Cytat:
ale ostatnio byliscie na ip i Kacper bylgrzeczny, to tym razem tez bedzie ![]() Dzisiaj za to powrot do normalnosci i padla po 6ciu godzinach, ciekawe jaka bedzie jak sie obudzi ![]() Cytat:
zza piekny usmiech ![]() Ja mroze po 100 ml, tyle tez srednio mala zjada. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Castia: ale masz nowy avatar fiu fiu już nie tajemnicza dama ale sexy mamuśka ![]() Co do becikowego poszłam do OPS i umarłam bo był dzień wypłaty świadczeń i było z 50 osób w poczekalni i nie chce nawet opisywać jakich ludzi nie dyskryminując nikogo ale niektórzy to trącili alkoholem i aż mi żal tych których życie przycisnęło i muszą w jednej kolejce stać z tymi "co im się należy". Pani ze mną prowadziła krótką rozmowę i pytania brzmiały:dostaje pani od kogoś alimenty? nie pani mąż płaci komuś alimenty? nie ile dzieci na utrzymaniu? jedno, teraz urodzone prace zmieniane od 2012? nie a mąż? nie jest pani nietypową petentką |
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
a tak wogóle weszłam napisać że Piotrek sie tak obesrał że zastanawiam się czy go trzymamy czy oddajemy do szpitala i wymieniamy na inny egzemplarz bo wszystko jest w kupie która wyszła bokami pieluchy. Używamy Pampków 2 i kupiłam 3 paczki po 94 sztuki teraz na promocji w Rossamannie a ten dziecior sadzi od dwóch dni takie kupale że chyba bedę zmuszona wywalać ubranka jak tak dalej pójdzie bo nawet mi się tego nie opłaca prać
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3715 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Dziekuje Cytat:
![]() Cytat:
Ja juz mam kilka ubranek z ktorych sie nie da sprac plamy po kupie
|
|||
|
|
|
#3716 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale na serio, to Uli jutro stuknie 4 tygodnie i ani razu nie zdarzyło jej się przesikać pieluchy i kupka też jej nigdy nie uciekła Damy takich rzeczy nie robią Sorry Ela |
||
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Teqiba: trzymam kciuki za wasze wielkie wyjście jutro
Kacperek na pewno się spisze jeśli będziesz wyluzowana i wmowisz sobie że wszystko będzie OK. Dzieciorki to czują bardzo mocno i jak się denerwujesz to on się denerwuje. Teśc nam to zawsze powtarza jak kąpie małego- jest tak spokojny jak nim porusza w wanience że jestem w szoku że tak można i mały też kocha przez to kąpiele i jest tak samo spokojny. To samo było z płaczem ok konkretnej godziny- jak się nakręcałam to czekałam punkt 18 na ryk i był, a jak si wyluzowałam to jakoś poszło i raz jest raz nie ma
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-04-11 o 17:59 |
|
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
A namaczasz? Bo ja te ciuszki, które uświnione są konkretnie namaczam nawet cały dzień
Bo u nas nie ucieka z pampka, ale zdarza się, że coś się ubrudzi podczas przebierania, bo wtedy Ula uwielbia wręcz się załatwiać "na świeżym powietrzu". Albo ręcznik po kąpieli oczywiście.
|
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poczekaj jeszcze- my kupala giganta mamy dopiero drugiego w 5 tygodniu a dopiero dziś się obesrał tak że najlepsze body zniszczył
|
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zadomowienie
|
Umarłam ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
To Emi nie jest dama??? ![]() Wietrze Mala wlasnie na spacerze przed wieczorem.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.

)
)
Nie czuję się najlepiej i pewnie nie będę tak aktywnie udzielać się jak wcześniej. Na Pisankę czekam do Wielkanocy (jak sama nazwa wskazuje
) 

Szkoda, że u mnie na balkonie nie ma barierek 

właśnie, czy z kikuta może czasem polecieć krew? Dzisiaj zauważyłam, wyczyściłam patyczkiem ale położna chyba mówiła że może sie tak zdarzyć
a trisdom też się męczyła przepowiadaczami i szybko jej poszło
Piotruś na mnie nigdy nie chce leżeć bo atakuje cycka w każdej pozycji bez względu na to ile mam na sobie ubrań, nawet jak go trzymam w kurtce to atakuje przez kurtkę. Ja nie wiem jak on to wyczuwa ale normalnie rzuca się jak jastrząb i trochę wstyd go na ręce brać bo wszędzie złapie mi cycka 

mój ssak wyżłopie dwie piersi na wieczór i jeszcze dodatkowo 60ml mm. Tylko na noc dokarmiamy w takiej ilości bo widocznie mu brakuje i płacze a nie mam z czego odciągać bo w ciągu dnia wszystko opróżnia. 
tak więc łączę się z resztą osłabionych ale ciągle wierzących że jutro będzie lepiej