|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
w ogóle polecam Wam stronę http://promocjedladzieci.pl/ można sprawdzić co, gdzie, kiedy i za ile ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
(chyba nie przekręciłam) i normuje się do 3 msc życia.
|
|||||
|
|
|
#3662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie martw sie, ja przytylam 20kg i dobilam prawie do 100:/ 2dni po porodzie nie było już 11 a dziś jestem na zerze szybko zleci! na pewno masz dużo wody...
|
|
#3663 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
karmimy enfamilem żółtym Cytat:
co do bebe to ma mała przerwę w pisaniu ale sie pojawi Ciekawe kiedy Agusia znajdzie chwilkę i zrobi porządek na I stronie? Cytat:
Majkę kładę ja boku a ona za chwile i tak leży na plecach Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
||||
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Smarrita
za wagędobrze zrobiłaś ze dałaś dziecko mężowi, niech się w końcu poczuje do obowiązku Cytat:
Trisdom i jak dzisiaj, udało się coś przespać? U mnie była kiepska noc dzisiaj ![]() side85 biedny Piotruś musiał sobie głowę obić żebyś mu znowu założyła ochraniacz na łóżeczko, przecież on ewidentnie chciał mieć trochę prywatności a Ty mu ją zabrałaś paulina_radom za wagę i dużo zdrówka dla dzieci jak Ty dajesz radę jeszcze ze szkołą ![]() lutien urodzisz a trisdom też się męczyła przepowiadaczami i szybko jej poszło margo80 za jutro!Nie dam rady więcej nadrobić, jakoś kiepski dzień dzisiaj mamy może później jeszcze wpadnę, na razie wysyłam tylko |
|
|
|
|
#3665 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zeby tylko jeszcze szybko doszlo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
edit: w sumie udzielajacych sie nierozpakowanych mamus jest 5, bebe sie mniej udziela ale jest jeszcze w dwupaku Cytat:
co wy wszystkie macie problemy ze wzrokiem
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-04-11 o 13:00 |
||||||
|
|
|
#3666 |
|
Wtajemniczenie
|
też właśnie zamówiłam to mleko bo tak czy siak dokarmiamy Agatkę przynajmniej raz na dobę więc już chciałam lepsze mleko, a to ma dobre opinie
|
#3667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czyli jesteśmy we 4
|
|
|
|
|
#3669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Ja juz chyba 3 dzien jem sniadanie wczesniej po odlozeniu Oli byl ryk, a 3 dzienjuz pozwala mi cos zjesc fakt, ze marudzi, ale nie ryczy jak wczesniej.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3670 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak wracając do kp też czuję pewnego rodzaju przymuszanie otoczenia... każdy się pyta czy karmię piersią, mówi jakie to ważne (jakbym nie wiedziała, że nie ma mleka matki w proszku)...a jak dokarmiam Małą to wręcz zauważyłam, że się z tego tłumaczę dlaczego, widzę też u siebie jakieś dziwne wyrzuty sumienia z tym związane.
Muszę wyluzować i unikać znajomych
|
#3671 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie. Synek śpi w wózku na tarasie. ..uff... bo ostatnio coś lubi wisieć mi na cycu :p chyba przyjął go za smoczka. Ale jak chce podać smoczka to z reguły nie chce. ..wiec tak sobie wisi na moim cycoszku
![]() Martyna ja jem czekoladę od początku karmienia piersią ale tylko rządek dziennie, więcej się boję. Wczoraj szukalam w internecie czy mogę zjeść pieczarki i okazało się że też można ![]() Ja kładę małego do spania zawsze na boczku, czasami się sam okreci na plecy. To zostały nam ostatnie kilka porodów. ..ale z leciało. Jak nam się dzieci zaczęły sypać. ..prawdziwe baby boom ![]() Olakola ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-04-11 o 13:06 |
|
|
|
#3672 |
|
Rozeznanie
|
gratulacje!!!!!!!!!!!
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- generalnie to ja sie wysypiam tylko teraz uczymy Olka spac w swoim lozeczku i czesciej sie budzi niz jak spal z nami
|
|
|
|
#3673 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki mamuśki! Może na siłę doszukuję się czegoś
![]() A czy któraś z Was podaje biogaie? Jedna z mamuś styczniowych to poleca i u niej na wątku większość to stosowała
|
|
|
|
#3674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[ B]Ela87 [/B] a jak wieczór. Ola już grzeczna? Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#3675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z bebe jest nas 5. Edytowalam tamtego posta, zamiast napisac w kolejnym
|
|
|
#3676 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
o matko, nie wybrażam sobie co czułaś
|
||
|
|
|
#3677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pislam, ze ona spi tylko 3 godziny w dzien, tak wczoraj tylko 3 godziny nie spala od 24 do 24 spala 21 godzin z przerwami na jedzenie. Od 17 do 18 sie bawilysmy, potem od 21 do 23 nie spala z czego godzine przemarudzila, ale bez ryku dzisiaj juz widze, ze dlugo nie spi, ale mam nadzieje, ze chociaz nie bedzie ryku wieczorem ![]() Cytat:
|
|
#3678 | ||
|
Rozeznanie
|
alee co się goi? u nas po odpadnięciu został ładny, czysty pępek
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
chyba, że marudzenie przeradza się w mega płacz to wtedy jest śniadanie na 5 razy ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() może kolejny 'skok'? |
||
|
|
|
#3679 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki
Ja to was podziwiam ze macie czas na czynne uczestnicztwo w forum ![]() U mnie dwie dziewczynki wiec jak młoda śpi,staram się zajmować starszą aby nie czuła że dla niej brakuje mi czasu Poza tym ogarnięcie domu i wszystkie obowiązki domowe.....same wiecie jak to jest My juz karmimy sie tylko MM-Nan1 i wszystko po nim ok, a Ola przybiera jak oszalała ![]() Widze ze nie tylko my miałysmy problem z kp ![]() ![]() Jej córeczki po rok czasu a ja wyrodna matka miesiąc jeszcze z odciąganiem ale w d..... to mam ,wazne ze córa zdrowa i juz!! jestesmy po pierwszym szczepieniu , 5w1, rota i pneumokoki czyli to samo co starsza córka , po szczepieniu spała jak susełek, zero powiklań,gorączki,marudze nia ...... w ogóle moje dziecko to aniołek,po kąpaniu o 20 jak zje to budzi sie dopiero około 3,4 w nocy ![]() Trzymam kciuki za te które jeszcze mają malenstwa w brzuszkach ,oby poszło szybko i bezboleśnie
|
#3680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby była teraz aniolkiem Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#3681 | ||
|
Zakorzenienie
|
to samo pomyslalam ![]() Cytat:
dobrze jej powiedzialas ![]() Cytat:
|
|
#3682 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piotruś na mnie nigdy nie chce leżeć bo atakuje cycka w każdej pozycji bez względu na to ile mam na sobie ubrań, nawet jak go trzymam w kurtce to atakuje przez kurtkę. Ja nie wiem jak on to wyczuwa ale normalnie rzuca się jak jastrząb i trochę wstyd go na ręce brać bo wszędzie złapie mi cycka Cytat:
chętnie poznam odpowiedź bo tez mnie to pytanie nurtuje Jeden jest w miejscu dawnego Piasta koło rynku, drugi Hebe jest na Placu Piastów obok dawnego London Pubu (też dawny Piast) Cytat:
Cytat:
Cytat:
e tam, nie kracz Będzie teraz przez miesiąc aniołkiem ![]() My właśnie wróciliśmy ze spaceru, a że mały wyczuwa od razu dom a nie powietrze z dworu to wypięłam gondolę i postawiłam przy otwartym balkonie i myśli chyba że dalej jeździ po dworze tylko po głdkiej powierzchni i na wizaż
|
|||||
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie podobnie, sama jestem cały dzień i też większość robię sama. TZ pracuje na 3 zmiany, więc albo go nie ma, albo odsypia. Ktoś jeszcze musi zakupy zrobić i chatę ogarnąć. Nie ma letko. Kate - u nas dzisiaj też wspaniała nocka. Gucio po kąpaniu poszedł spać o 20.30 i obudził się o 3.30 Niestety poranek był gorszy, bo od 6 do 12 walczyliśmy o kupę Side - a robili Ci jeszcze w szpitalu morfologię? Bo osłabienie pewnie ze zmęczenia (ja zasypiam w 2 sekundy wieczorem) ale i anemia może być. Pola - mój wybawco, przypomniałaś mi o chuście Co prawda nie wiem czy w ogóle dobrze ją wiąże i umiem narazie tylko jedno wiązanie ale może dojdziemy do wprawy. Teraz kurcze tak mu dobrze, a powinniśmy już jeść i iść na spacer. No nic, czekam. Dziewczyny, współczuję wam tych kolek. Dzisiaj po części posmakowałam tej wątpliwej atrakcji, Gucio nie mógł zrobić kupy i tak się prężył, tak płakał Więcej nadrobię potem, bo tyle żeście naskrobały że ledwo przejrzałam w telefonie. A na tel nie cierpię pisać. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Smarrita - my karmimy Hipp Bio Combiotic. Jestem zadowolona, małemu smakuje. Ulewał trochę ale dodaję do tego zagęszczacz Nutrition i jest ok. Puszka 800 g kosztuje w Kauflandzie ok 38 zł.
|
|
#3685 |
|
Zadomowienie
|
super pomysł
|
#3686 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mleko teoretycznie 4 tygodnie w otwartej puszce, ale nie wiem dlaczego. Może to kolejny wymysł producentów żeby więcej sprzedać? Jak ktoś tylko dokarmia mm to chyba lepiej kupować mniejsze puszki, np. te 350 g. Co do śniadania to mam patent. Gucio istatnio jak chce jeść to już zaraz i natychmiast. A i tak musi zaczekać aż się woda zagotuje więc w tym czasie chwyciłam coś z lodówki jedną ręką, drugą ręką przygotowując butlę. No skoro już i tak wrzeszczy to pół minuty dłużej mu nie zaszkodzi. I jemy razem. Jedną ręką daję butlę, drugą jem kanapkę ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
Mówiła że inne mamy sobie chwalą.
|
|
#3687 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To samo pomyślałam ![]() Zaczynamy nowy wątkowy etap Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Szkoda, że u mnie na balkonie nie ma barierek Załatwiłam becikowe
|
||||||||
|
|
|
#3688 | ||||||
|
Moderator
|
Nie daj sie!
![]() Cytat:
Takze karmy piersiami, ale zamkniete w domach zeby nikogo nie urazic ![]() Ja sie ciesze ze kp ale boje sie gdziekolwiek wyjsc ze maly zglodnieje - dzisiaj stwierdzilam ze dosyc tego i jutro jedziemy z TZ na zakupy, do szwagierki i potem do tescia. Mam nadzieje ze nie bede zalowala ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale dziwnie tak, co? ![]() Mi tez raz Kacper duzo spal jak nigdy i chociaz zawsze marzylam o takim dniu to wtedy czulam sie tak dziwnie - czegos mi brakowalo Cytat:
Normalnie widze Was oczami wyobrazni Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- A co do szczepien jeszcze - na cos dodatkowego szczepicie? |
||||||
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie szczepię dodatkowo - położna mi odradzała |
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja szczepilam tymka 5w1 i pneumo, bo tak nam doradzili pediatrzy..ja to chcialam refundowane, ale maz sie uparl. tymka karmilam bebilonem, a teraz zobaczymy..chcialabym sprobowac kp ale nie nastawiam sie na nic, zobacze po porodzie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

mam plan wybrać się dziś na spacer ale nie wiem czy nie jest za zimno? Z drugiej strony trzeba dziecia przyzwyczajać do różnych warunków pogodowych
(chyba nie przekręciłam) i normuje się do 3 msc życia.

Szyjka ani się nie skróciła ani rozwarcie się nie powiększyło. Tak więc chyba obecnie męczę się tymi skurczami na darmo 
z czego 10kg w ostatni miesiąc 

?
za wagę
za wagę i dużo zdrówka dla dzieci
a trisdom też się męczyła przepowiadaczami i szybko jej poszło 
, potwierdziło się w 100% że kropelki u nas działaj a cuda

o matko, nie wybrażam sobie co czułaś 

właśnie, czy z kikuta może czasem polecieć krew? Dzisiaj zauważyłam, wyczyściłam patyczkiem ale położna chyba mówiła że może sie tak zdarzyć