|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Imperfecta moja marcheweczko pozazdrościłam Ci przyznaję i mimo że mam krótkie włoski ( przypominam w grudniu miałam irokeza i wygolone boki
)To rudy mam i ja (dzisiejsza wizyta w Rosmanie) dziś na głowie nie tak piękkny jak Twój ale i tak jestem Happy ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2014-04-11 o 15:19 |
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia co dajesz na włosy?
końce wydają się być posklejane. |
|
|
|
#4233 | ||
|
Zadomowienie
|
Który to jest dokładnie? Bo ja jak kupiłam BD do olejowania włosów to było mi niedobrze od tego zapachu
I to był chyba ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html . Cytat:
Uwielbiam wszystko co jest związane z kokosem, w tym Rafaello, którym właśnie się obżeram ... ale niestety z moimi włosami kokos nie współgra. Macadamia i migdałowy, o którym wspomniałaś, mam zamiar wypróbować. Stosowałam też olej sezamowy (jak dla mnie zbyt intensywny, wręcz duszący w nocy zapach, więc też po niego więcej nie sięgnę) oraz olej z orzechów włoskich - ten był ok, nie barwił, nie śmierdział jak dla mnie ![]() Winogronowy mam w tym momencie. Najlepiej wpływa na moje włosy ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
O, abisyński, nie słyszałam o takim. Pewnie jest drogi? Wiesz może na jakim rodzaju włosów się sprawdza? |
||
|
|
|
#4234 | ||||
|
Rozeznanie
|
Wiesz że mi się zawsze podobają i tak
![]() Cytat:
Ja aktualnie w Bielsku jestem, może Cię kiedyś spotkałam a jak nie to może spotkam ![]() Witaj w klubie naturalnie długich rzęs, moje jak wytuszuje i popatrzę do góry to czuje aż na brawiach ![]() Masz 24 lata ?? Jej nie widać ale po mnie też nie widać że mam 21 wszyscy zawsze myślą że mój 16 letni brat jest starszy ode mnie Cytat:
Wrzuć wrzuć Cytat:
ładnie masz pokręcone ale takie jakby nieodciśnięte pożelu ?? Cytat:
No coś ty? Ja używałam już tych wszystkich (poza sezamowym) i nic nie brudziły mi
|
|
#4235 |
|
Zadomowienie
|
Siri Nawet mój chłop mówi że chyba Jasiu Travolta szczęście w polsce zostawił ;P Haha [mamę podptaj ;P]
Ładne włoski, takie... układane wiatrem na tych fotkach. I te zakupy. GAiK kończy sie i bida będzie.Nigdy nie używałam odzywek b/s i nałozyłam trochę gaika tym razem i pewnie dla wiekszości moje włosy wyglądałby pewnie super i były lepiej zdefiniowane ale dla mnie są jakby tłuste i ja tam trochę puchu lubie ;P No ale cóż..
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Też kiedyś kładłam na brwi i rzęsy, ale znudziło mi się, nie widziałam efektów wartych tłustych okolic oczu.
Cytat:
Przy pielęgnacji bez silikonów i pianek pewnie i co 2 tygodnie albo i rzadziej można rypać. Ja, z tego co pamiętam, czasem się zapominałam i nawet tylko co 3-4 tygodnie oczyszczałam. |
|
|
|
|
#4237 |
|
Zadomowienie
|
No to ja własnie kłade na rzęsy od półtora tygodnia, tak zdrowo , na noc. wstaję rano i wszystko suche. No zobaczymy bo jk natura ładne włosy dała to rzęsy trochę załosne. ;< Może u mnie będa u mnie jakies efekty... ;]
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podobno rzęsy mam ładne i długie, ale nie wierzę w to, bo ja to bym chciała mieć takie do nieba.
|
|
|
|
|
#4239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sirii - kupiłaś same moje ulubione rzeczy ![]() Imperfecta- ten Twój kolor jest niesamowity, zakochałam się
Edytowane przez BlackCherryLBN Czas edycji: 2014-04-11 o 16:37 |
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Imperfekta, wojownicza
![]() No bo ja ciągle błędze dziewczyny Dziś użyłam NIVEA Flexible https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html oraz po raz pierwszy żelu ISANA Wet gel ![]() Może to błąd ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...yling-gel.html
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4242 |
|
Moderator
|
Ja używam kremu z olejami do twarzy i czasem olejuję twarz na noc łącznie z rzęsami i brwiami. I od kiedy tak robię rzęsy nie wypadają, są mocniejsze i dłuższe a miałam bardzo liche, że nawet po tuszu nie było widac i zaraz wypadały. Biorę jakiś olej lub krem i wcierma w twarz jak i rzęsy - lub przyo lejowaniu włosów też ten sam olej w rzęsy i jest super.
|
|
|
|
#4243 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A podkreślone - hihih, to spadłam z krzesła, bo ja umieram z zazdrości zawsze jak widzę Twoje włosy Cytat:
Cytat:
O tak, to trafne spostrzeżenie. Cytat:
Cytat:
Ja lniany uwielbiam |
||||||||
|
|
|
#4244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
weź sprawdź co masz napisane na tubce?
|
|
|
|
|
#4245 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Uwielbiam No, to właśnie miałam napisać ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też mam 24, a dają mi 16-18 ![]() Cytat:
Właśnie go testuję, więc niebawem co nieco o nim napiszę Cytat:
![]() Do mnie dziś mała paczuszka przyszła ![]() Biovaxy - do ciemnych to nowość, latte znam i chcę sprawdzić, jak spisuje się teraz, do suchych znam i uwielbiam. Marion odżywka do włosów brązowych, właśnie mam ją na włosach ![]() Marion zabieg laminowana, 2 rodzaje I wygrałam w konkursie balsam natura siberica professional zwiększający objętość z olejem rokitnikowym, o ten --> http://www.bioarp.pl/pl/p/Natura-Sib...ltajskiego/732 |
||||||
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4247 | |
|
Zadomowienie
|
Jakoś mi umknęło w tych cytowaniach, Wojownicza, cieszę się, że Ci się włoski poprawiają no i dzięki za komplementa (serio, nie spodziewałam się, bo mi się moje włosy wydają takie zwyklaki
).---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
Ja męczę Nivea long repair jako żel pod prysznic Może maska aloesowa tez by była ok
|
|
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4250 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym nie łączyła tego kremu z żelem bo może być za dużo. Lepiej albo sam krem albo żel. Tym bardziej że Nivea (chyba skład zmienili ale nie wiem tego na pewno) teraz jakoś tak obciążyć potrafi moje po niej ostatnio takie nieświeże jakieś, a kiedyś jak używałam tego kremu to było super skręt podkreślał i nie było mowy o obciążeniu. Więc stawiała bym na to ze za dużo na raz ![]() Właśnie właśnie Jak tu któraś pisała szkoda czasu a kompleksy ![]() Cytat:
Ja nigdy morelkowej nie miałam nie udało mi się już kupić za to właśnie tą miałam i wtedy było okej. Hmm zrobie eksperyment następnym razem czyli w niedzielę dam im jakąś inną odżywkę d/s Joanne lnianą i żel. A przy kolejnym myciu dam końcówkę Alterki która mi jeszcze została dosłowenie na jedno mycie poźniej lnianą Joaśke i żel i zobaczę jakie będą efekty Jak mi się uda kogoś do fotek nakłonić to wam wrzucę ![]() Cytat:
Gdzie Ci się udało te Biowaxy dorwać?? Gratuluję wygranego konkursu Masz prześlicznego, przesłodkiego, i przeuroczego dzieciaczka ![]() Szukałam tego mariona do brązowych ale nigdzie nie udało mi się dostać za to znalazłam do czerwonych i kupiłam liczę na refleksy rude albo czerwone ![]() Cytat:
Dziękuję No coś ty? Masz piękne włoski ale teraz już na nie nie narzekam i skręt mi odpowiada nie będę nic w nim zmieniać jedynie podkreślać
|
|
#4251 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawiam jedno zdjęcie,mam kiepski aparet w tel.a aparat fotograficzny mam zapsuty:/ a nowego jeszcze nie kupiłam.
Może doradzicie mi coś,żeby takiego puchu nie było...Lniany mi nie słuzy to co..? Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-04-11 o 18:26 |
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może spróbuj po żelu jeszcze dać odżywkę b/s? Jakąś treściwą w miarę, ale w niedużej ilości. |
|
|
|
|
#4254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Następna z pięknymi blond włoskami może jakiś inny żel ?? Imperfecta mówiłaś że masz takie jakby połamane włosy, to patrz na moje ( bez stylizacji) raz wyglądają jak rulonowo falowane cos z ogonkiem świnki pigi na końcu a raz jak rulonowo pokręcono-wyprostowane lokowate dredy co w sumie na zdjęciu wygląda jak lok ale w rzeczywistości wyglądał bardziej jak dred ![]() ( uwielbiam je za tą oryginalność )
. . . Zapraszam na zakręconego bloga ![]() "Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami "Imperfecta Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2014-04-11 o 18:49 |
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4256 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nie nakładałam żadnego żelu tylko b/s i same schną.Trochę pod koniec podsuszyłam dzisiaj suszarką bo musiałam wyjść ale trochę tylko. Chcę właśnie kupić w końcu ten żel z lidla.Bywam w lidlu często i za każdym razem zapominam go kupić .
|
|||
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię kolor Twoich włosów Kasia, ale w codzienniku oślepił mnie blask Twego włosia |
|
|
|
|
#4258 |
|
Wtajemniczenie
|
Wojownicza,też mi się robią od szyji właszcza takie ala dredy
Ależ Ty masz długie te włosy .
|
|
|
|
#4259 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może właśnie ten żel Ci pomoże na puch Joanku Madzia Kasia pięknie Cytat:
Dziękuję To naturalny Najbardziej mnie śmieszy jak tż robił mi zdjęcie w słońcu ostatnio to wyglądało tak jakbym miała taki ciemny blond ze złotymi refleksami
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

)
końce wydają się być posklejane. 
I to był chyba ten 
... ale niestety z moimi włosami kokos nie współgra. 

kończy sie i bida będzie.

weź sprawdź co masz napisane na tubce?