|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
no nic siedzę cicho i czekam na cud, narazie sprawnie chodzimy przy meblach.a nie dałoby się oszukać Roszka zamiast cyca mm?? Czy tylko cyc wchodzi w gre? ![]() Hmm.. U nas jest całkiem odwrotnie, mleko tylko przez sen, inaczej jest tragediau nas jadłospis dla porównania: *1 śniadanie MM od biedy.. *2 śniadanie kanapki z wedlina/ twarozkiem *obiad zupka/ rosolek/ pulpeciki tu różnie *podwieczorek najczesciej banan, czasem jablko/ niedawno odstawilam Danio itd ![]() *pozniej kaszka na gęsto *na noc tylko przez sen MM w między czasie chrupki kukurydziane, czasem biszkopty no i picie. tyle. Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-11 o 22:10 |
|
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle- faktycznie sporo, myślalam, ze może tu być "pies pogrzebany", ale nie. Może ma tak dużą potrzebę bliskości, ze tak do cyca ciagnie...(zresztą jak to "chopy")
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
ale po co? bo jakoś sensu nie widzę, dziecko cycowe od poczatku tak jak wszystkie Nestaki, dodatkowo ładnie je- wiec po jakiego grzyba ma dawać mm? Poza tm, nie każde dziecko na mm ładnie spi,nie ma gwarancji,ze jak się da mm- to nocka przespana....a z drugiej strony dawanie cycowemu dziecku mm, dla własnej wygody, to dla mnie jakies nieporozumienie
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2014-04-11 o 22:09 |
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
![]() kl aski:a jak wagowo? nie zna poczucia głodu - jak T.... ale T. pączek, a R. zawsze był charcik
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Do nie karmiących: dziewczyny czy macie coś takiego, że po uciśnięciu brodawki "coś" jeszcze wypływa? Skończyłam karmienie w lipcu a do teraz wypływa mi taka " woda z mlekiem" wiem, że zmiany hormonalne itd, ale ile to moze trwac
![]() Ostatnio zauważyłam, że osoby z mojego otoczenia (rodzina, znajomi) karmią max 1, 2 msc, a moje 3,5 miesieczne karminie jest stwierdzone jako "długie" :O Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-11 o 22:26 |
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
AMELIE - mi tam nie wyplywa nic, ale ost czasu zauwazylam ze same sutki robia sie biale :-/ doslwonie jakbym zaraz miala rodzic
![]() A w ciazy nie jestem baaa nie ma takiej opcji ( no chyba ze niepokalane poczecie ). Ogolnie musze sie w maju wybrac do gina prywatnie - znowu jakies 2tys nok trza wydac - bo dalej @ mnie oszukuje No nic ide spac. O 5.45 trzeba wstac do pracy :-( Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co u ojczulka Milusiowego? rzucił jakąś kasiurką?
|
|
#1540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja tez nie widze sensu podawac mm ,do tego -R nie zna butli ,smoczka . a kp mu pasuje ,mi tez . no może bez tych nocek Na razie daje rade -plan jest taki ze będę karmic na 100 % do końca wakacji .potem się zobaczy .... Cytat:
![]() ![]() ).2. 3.zgadzam się miał niedawno 9100,a wzrost już nie pamiętam dokładnie 80? ... Cytat:
u każdej róznie. jak ja kończyłam kp N to od reki zanikło . ale wiem ze niektóre dziewczyny bujaja się jeszcze przez miesiące z tym...
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ją bolał brzuszek... i takzakonczylo sie nasze karmienie, przez miesiac nie moglam patrzec na siebie jaka jestem złą matka, mialam straszne wyrzuty sumienia.... |
|
|
|
|
#1542 |
|
Wtajemniczenie
|
Krzys, jak kroczy trzymajac mame lub tate za palec jest caly rozpromieniony
Momentami az piszczy z radosci ![]() Jeszcze przesmiesznie stawia te kroczki, ale nauczy sie Torres tez ![]() I zapomnialam napisac - Monicca - 72 czy 74 cm to malo wg kogo? Lekarz tak powiedzial? Krzys ma tyle samo. A ile wazy przy tym wzroscie? Hally - czy mozesz wstawic linka do tego rowerka puchatkowego plizzz?
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
hmm, myślicie, że 78cm i 9 kg jest ok jak na roczniaka?
wychodzi waga 25 centyl a wzrost między 75 a 90 centylem... Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-11 o 23:07 |
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
prawde mówiąc od kilku postów myślę ze szukasz na siłę problemu tam gdzie go nie ma
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co porównywac wagę i wzrost? widzisz w tym jakis sens? przecież kazdy dzieciaczek inny- urodziły się większe, mniejsze- a tym samym rosną szybciej, tyją szybciej, mniej....wiec po co się nakręcac pytaniem, na ktore wlaściwie trudno odpowiedzieć? bo jak? dzieci teraz nie tyją tak jak na początku, nie rosną tak jak na początku, wiec musiałby Ci odpowiedziec lekarz mając przed sobą karte dziecka czy jest ok, czy nie. Sa u nas dzieciaczki i większe i mniejsze i cięższe i lżejsze, uspokojona?
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja z tych przewrażliwionych
|
|
|
|
|
#1548 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiedz że on się stresuje rzeczami mniej ważnymi a Ty najważniejszą (osóbką) ![]() Cytat:
Cytat:
wychodzi na to, że K. wcale nie zaczął późno tylko normalnie. muszę to pokazać t.Cytat:
za lekarza a z internetem to prawda. internet to zło ![]() biszkoptu bez cukru nie robiłam ale robiłam dla małego te muffinki: http://www.mojewypieki.com/przepis/m...lowa-kruszonka odłożyłam w drugą miseczkę trochę suchych składników (na oko na 2-3małe muffinki) bez cukru i soli. Tylko ja robiłam z mrożonymi malinami zamiast truskawek i dla Karola bez kruszonki. dobre wyszły, niesłodkie ale dobre bo maliny dawały smak. pożarł jedną w całości ale przecież Twoja córcia miesiąc młodsza od mojego K. więc spokojnie. daj jej czas, przecież w końcu ruszy. prędzej czy później ale ruszy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nestelle ładnie Roszek je u nas znowu załamka jedzeniowa- kaszy i zupy nie jadł od 3 dni - kochane czwóreczki wychodzą ![]() ---------- Dopisano o 05:21 ---------- Poprzedni post napisano o 05:14 ---------- Cytat:
tak samo jak ok jest mój 82-cm i ponad 11kg klocek ![]() Pani mówisz, że Torres bez emocji? luzak z niego, K. mało co jajka nie zniesie z radościnadrobiłam wczoraj, dalej się chyba nie cofnę bo mały się obudził i pewnie zaraz do mnie przyleci
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Wstalam ...!! O dziwo bez wiekszych problemow - baaa czy ja mowilam ze mamm wspaniala mame - nie, no to mowie - nie wiem kiedy ( bo spalam ) ale czekaly dla mnie juz 2kanapusie na stole w kuchni ....
zyc nie umierac. Dzis bez kawalu ale za to cos innego ImageUploadedByWizaz Forum1397278427.123149.jpg Milej soboty Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa i DESPA - co do tatusia nie mam pytan - chyba zmienil numer :-/ nie wiem gdzie jest - niby dzwonil 2tug temu ze skypa do mnie na komorke i mowil ze bedzie na poczatku kwietnia w Norwegii ale od tej pory cisza w eterze. Hehe. Wiec se "nadzieji" nie robie ze bedzie lepiej. Jak jest tez jest dobrze ;-)
Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() dziś nocka lepsza .... tzn. mały od 20 do 23.30 chciał 3 razy pic ,potem miałczał ze chce do mnie . tz go uczył spania beze mnie "Roszku ,kochanie jestemtu spij ..." ,"R do spania" ,"R mamusia tu jest połóz się ". Chcalo mi się tak smiac ....już widziałam oczyma wyobraźni Rocha odpowiadającego "dobrze tatusiu skoro tak ładnie prosisz pójde spac bez mamy ,bez cyca ..". Oczywiście syrena była. ale tz nie pozwolił mi go wziąć .I odziwo po 15 min. R zasnął -spał u siebie az do 3.40 może tatuś ma metode ...nie wiem .w każdym razie miałczał potem o tej godzince to go wzielam do nas-napił się i połozył się na szyji tzta . tak spali .... wstaliśmy po 8
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz pediatra zwrócił na to uwagę już na poprzedniej wizycie ale powiedział, ze będziemy to obserwować. Teraz jest znów niżej w centylach ale dalej powiedział, ze zobaczymy na następnej wizycie co będzie dalej, ewentualnej wtedy zaczniemy szukać przyczyny. Pisałam z Tajgusią miała podobny problem z córką więc się zaczynam bać. Zaaczęłam czytać więcej na internecie i jeżeli dziecko spada do 3 centyla jest wysyłane do endokrynogola. A waży 9700g. |
|
|
|
|
#1554 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami lepiej aby mama dala sobie spokoj z karmieniem niż takie na sile ,z odraza albo cierpieniem i przekazywaniem takich emocji dziecku. Ja akurat karmie tak długo bo mogę ,bo chce bo dziecku pasuje i mnie tez. bo nie wymaga ode mnie to zadnego wysiłku (nieliczac teraz nocek). nie mam problemu aby odmowic sobie niektórych potraw, napojów ,lekow przeciwbólowych .... a wręcz jest mi kp na reke bo mój tryb zycia jest taki ze bardzo sobie cenie ze mam "posiłek" przy sobie gotowy do podania . Jesli jednak karmic bym nie mogła na pewno nie miałabym i z tym problemu . pisałam wcześniej ze mój ma 9100 i 80 cm . jest ok. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kasia tys dobra dusza ,ZAdobra! nic więcej nie dodam bo sama wiesz..... Pani - bo tak wczoraj o tym jedzeniu ,o wadze .a zapomniałam dodac ....przecież T nie jest pączkiem! NIE jest !!!! i nie był ! jest szczupły ,normalny .
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-04-12 o 10:56 |
|||||||
|
|
|
#1555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co wyczytałaś w internecie? Wy jakiego wzrostu jesteście? Tak sobie myślę, że kuzyn J. który urodził się praktycznie taki jak J. później mocno zwolnił, teraz mimo różnicy 8 m-cy są tego samego wzrostu, więc musiał porządnie spaść w centylach, ale i rodziców ma bardzo niskich. |
||
|
|
|
#1556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze maluteńkiego okruszka ,wszyscy to w nim widza ,tz i starszaki ,rozpływamy się .... zamiałczy to lece ... A on tylko mama-cycek ,mama cycek .... Nawet tz wczoraj mi odpowiedział na to ze mówie przecież on taki malusi ,dlatego tak chce się tulic ,spac z nami ....ze co ja mówie przecież on już duzy ! powinien już się uczyc bez cyca spac , sam w swoim łóżeczku .... oj nie spodobało mi się to . jaki on duzy jest ?...toz to kruszynka .... (Tz ma racje ... ) ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
nawet na początku w przedszkolu w grupie była nizutka . a my wysocy jesteśmy . dopiero w wieku 4 lat nadgoniła grupe .
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
DESPA - taaaa chcial go "uzyc" do tych celow - ale ludzie w urzedach "nie dali sie nabrac" na dobrego ojca i nie dostal ponownego pozwolenia na pobyt. Mi to tam wisi i powiewa - jest wspisany w papier jak ojciec - ale to ja ma papier z sadu ze mam 100% opieki nad dzieckiem. Wiec za duzo tu zrobic nie moze, nawet jakby chcial za male pole manewru
![]() No nic przerwa prawie skonczona ja najedzona - kanapusia - oby do 16 hehehe. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
A. jak zaczął dreptać to wstał i poszedł, jakby to robił od zawsze, nic nowego dla niego Za to ja radochę mam do dziś![]() Cytat:
U nas co prawda A. sam odrzucił cycowanie co 10minut, ale zauważyłam, że jak się w nocy obudzi to już nie szuka cyca tylko przytula się do Tżta i zasypia.Od czerwca idę na kurs, a później na półroczny staż. Cieszę się strasznie, a jednocześnie nie wyobrażam sobie, że ktoś inny będzie opiekował się A.
|
|
|
|
|
#1560 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze masz przyznana opieke .ze tak swietnie sobie radzisz . Cytat:
może tez R rozpieszczam bo ostatni ,bo najmłodszy ...bo ja dojrzalsza i inaczej już podchodzę .... może już zawsze pozostanie malutkim Roszkiem . no ale masz racje -łatwe to nie jest .chyba bardziej dla mnie niż dla R . Cytat:
zdrówka tz zabrał starszaki na turniej piłki . o 9 .a ja do teraz w sumie nic nie zrobiłam,R łazi za mna ,trzyma mnie na noge, pije ,pilnuje .... qrcze nie mam jak nawet posprzatac ....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

- to co ja . 

kl aski: