|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
![]() z waga u mnie podobnie, też dycha na plusie, gin nic nie mówiła, ze za dużo, także nie przejmuję się już tym ![]() teraz siedzę w domu, mnij aktywna jestem niż na początku, bo nawet nie mam siły iśc do sklepu, już mnie wszystko rwie do dołu ![]() schudniemy po porodzie
|
|
|
|
|
#4412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Odkryłam też takie ciasteczka pełnoziarniste owsiane po których tez mam ładny cukier. Mówili mi, że mogę sobie spróbować ciasta jak mam ochotę, ale najlepiej domowego, bo w tych kupnych to jest nie wiadomo co i sprawdzić. Czytałam że dziewczyny na wątku słodkich mam mogły jeść gorzką czekoladę. Przy czym ja testuję takie produkty popołudniami i wieczorem, kiedy mam najlepsze cukry. Rano mam nie testować, bo mam wtedy największe predyspozycje do skoków także standardowo kanapki z wędliną i jakimś warzywem ![]() Jeśłi dobrze pamiętam pisałaś o ketonach. Pijesz wodę z cytryną? Podobno ona pomaga. |
||
|
|
|
#4413 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
koleżanka porównała poród do spalenia żywcem w sumie nie miałoby dla mnie większego znaczenia czy przy spłonięciu obserwowałoby mnie 5 czy 500 osób![]() Cytat:
ale jakoś wybitnie poza biustem i brzuchem to się nie zmieniłam damy radę i szybko wrócimy do swojej wagi
|
||
|
|
|
#4414 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Od wczoraj mała strasznie mi na pęcherz naciska i w ogóle jakoś mi się kształt brzucha zmienił i strasznie ciągnie; może się przekręciła
![]() Mieliśmy iść dzisiaj na grilla a tu pogoda do dupy, ja jeszcze przeziębiona trochę więc kolejna sobota przymusowo w domu Cytat:
Cytat:
![]() choc0late świetnie to wygląda ![]() Cytat:
Jak patrzyłam na allegro na używane wózki to miałam wrażenie, że ludzie lubują się w jakiś jaskrawych zieleniach, pomarańczach, fioletach; 80% wózków była w takich oczo☠☠☠nych kolorach ![]() Cytat:
dostajesz jeszcze zdjęcia USG? ja mam ostatnie z 19tyg i to ... stópek bo późnej mała nie dawała sobie zrobić. Ja mam jeden kocyk cienki i jeden gruby, zobaczymy czy starczy. |
||||
|
|
|
#4415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
testuje różne produkty, ale testy zwykle kończą się średnio plus jest taki ( i tylko taki), że stoję z wagą o 1,5 m-ca a Maluch rośnie
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Noc miałam nie za ciekawą, co godzinę się budziłam do toalety, bolały mnie biodra i już sama nie wiedziałam co ze sobą zrobić w sumie od 7 nie spałam, ale wstałam o 9, zjadłam śniadanie i robię coś na słodko teraz musiałam się chwile położyć, bo robiło mi się słabo Mąż dzisiaj na 2 zmianę idzie dobrze, że jutro ma wolne..Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że to przy kazdym intensywnym kolorze może być. Ale stalowy kolor też fajny |
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli przytyłam tam, gdzie najłatwiej mi się odkłada
|
|
|
|
|
#4419 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dzisiaj za to strasznie czuje plecy, ale w dziwnym miejscu bo na wysokości zapięcia od stanika |
||
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Necro, może jakoś krzywo spałaś? Mnie wczoraj taki skurcz w mięśniu złapał, na plecach po lewej stronie zaraz nad biodrem, że mi łzy z bólu leciały. Dobrze, że Tż był w domu, to mi wymasował i puściło, ale naeet się wyprostować nie mogłam
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4421 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u Ciebie widać już koniec Co do prania to ja planuje odwrotnie czyi jak najszybciej przerzucić synka na delikatny proszek dla dorosłych Cytat:
i waga jest całkiem ok Cytat:
Cytat:
Ale mnie ucieszyła Twoja wypowiedz o Inflanckiej
|
||||
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Już pomijając same kolory to ogólnie gondole bardzo się nagrzewają przy upalnych dniach. Jak postawimy daszek, a nie mamy jakiejś takiej opcji siateczki itp. to powietrze w niej stoi. Piszę o tym, bo dobrze jest o tym pamiętać ubierając maluszka.
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2014-04-12 o 11:22 |
|
|
|
#4423 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A w końcu kupiliśmy stalowy bo czarnych z tego modelu nie ma, z tym że babeczka w sklepie mówiła że ten wózek jako jeden z nielicznych ma materiał z filtrami UV i tak szybko się nie nagrzewa i nie blaknie. Zobaczymy ile w tym prawdy latem. A ja mam dziś stasznie rozchwiany nastrój. Usłyszałam dziś w domu coś co mnie bardzo zabolało i aż się popłakałam z tego wszystkiego. Tż-a też to zabolało. A poza tym to mój dziadek jest w szpitalu i są małe nadzieje że z niego wyjdzie. Ja myślałam że takie rzeczy w tv tylko pokazują a co się okazało że dziadek był zagłodzony i odwodniony. Mieszka z moim kuzynem, dostał dom od dziadków. Od piątku do środy dziadek nic nie jadł. Dopiero jak pielęgniarka środowiskowa przyszła na wizyte okazało się ze jest odwodniony i wtedy zabrali go do szpitala. Lekarz powiedział że jeszcze 2 dni i dziadek by nie przeżył
|
|
#4424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki wózek kupiliście? Cytat:
|
||
|
|
|
#4425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No brak słów na to wszystko. Zwłaszcza że kuzyn zawsze był dziadka ulubionym wnukiem, większość życia dziadek go sponsorował. Jak byłam tam w styczniu to łzy mi w oczach stanęły jak zobaczyłam jak mu na starość przyszło żyć. Straszne to jest. I najgorsze że nic nie można było na ten temat powiedzieć bo albo tłumaczyli się tym że dziadek tego czy tamtego nie chce/nie potrzebuje i zamiatali temat pod dywan.
|
|
#4426 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będziemy tyle spacerować przez lato, że raz dwa zrzucimy ![]() Cytat:
Cytat:
oby była łebkiem w dół...Zresztą jak mój coś wypina to czasami sobie próbuję wyobrazić jak to dziecko w brzuchu jest ułożone i brakuje mi wyobraźni musi być takie wygięte, że nie wiem jak ono to potrafi ![]() Mi lekarz zawsze na wizycie daje zdjęcie po USG, a teraz nie dostałam, mimo, że widziałam że drukował, pewnie zapomniał, trudno ![]() Ja właśnie wróciła z hurtowni z rzeczami dziecięcymi, a później jeszcze jeden sklep odwiedziłam i oczywiście doszłam do wniosku, że trzeba prawie wszystko zamówić na internecie bo wychodzi o wiele taniej... Kupiłam jedynie dwa bodziaczki zapinane na boku, bo wszystkie mam ubierane przez głowę i trochę się przestraszyłam, że nie będę umiała tego ubrać, ale przecież nie muszę tego robić w parę sekund i pomału na pewno mi się uda do tego jeden kaftanik, smoczek, zestaw do pazurków Canpola i dwa cienkie kocyki po 22zł, jeden polarkowy, z drugi bawełna i akryl.A teraz zabieram się za zamawianie reszty na allegro ![]() Aaaaaaa i jeszcze odwiedziłam cukiernie i kupiłam po kawałku ciasta do kawy prawda, że w weekend można?Dobrego dnia dziewczyny
|
|||
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj???
dobrze że w porę to napisałaś - zostało mi jeszcze z pół tabliczki, więc zrobię pudding czekoladowy z kaszy
|
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pożrę chyba z tej okazji całą ![]() Noo byłam u wulkanizatora zmienic opony z letnich na letnie ![]() potem wysprzatałam męzowi samochód w środku, odkurzyłam i opłukałam wodą, jestem załamana, bo myłam w środku tymi chusteczkami nawilżającymi (ktoś mu tak polecił) i jest cały pomazany nie poprawiam, nie chce mi się go drugi raz myć, ide robic obiad
|
|
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj, dzisiaj
także można jeść czekoladę bez ograniczeń dzisiaj ![]() Ramona, z letnich na letnie? :p Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4431 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Witam się w 34 tc
![]() Wczoraj zrobiliśmy w końcu pierwsze zakupy remontowe Ale jeszcze dużo rzeczy zostało do kupienia: płyty pod panele, płyty gipsowe, stelaże itp. pierdoły, gładź, farby, drzwi do pokojów... I na końcu najlepsze - łóżko z materacem i komoda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla tżta.. Co do szpitala, to rzeczywiście ciężki dylemat, ale ja na Twoim miejscu wybrałabym chyba ten, w którym pracuje Twój lekarz ![]() gratulacje ![]() będzie dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a waga wcale nie taka straszna ![]() a dni święte trzeba święcić ![]() ![]() W ogóle to wydaje mi się, że w tej ciąży mniej przytyję niż w tamtej... Wtedy brzuch miałam mniejszy, do końca 4go miesiąca ciąży strasznie wymiotowałam i to całymi dniami, Adaś na tym etapie z tego co pamiętam był mniejszy niż Dawid, a ja przytyłam 16kg licząc od wagi z przed ciąży, a 19kg licząc od tego co mi na początku spadło.... Teraz Dawid większy, brzuch większy, wymiotowałam trochę tylko, a póki co mam na plusie 10kg. Nie wydaje mi się, żebym w ciągu tych 6-7 tygodni przytyła aż 6 kg, no chyba że
|
||||||
|
|
|
#4432 | ||
|
Wtajemniczenie
|
2 dni siedzę w domu i już jakiejś depresji dostaję, jeszcze mnie brzuch od rana ni to boli ni to ciągnie
za długo w miarę dobrze się czułam i brzuch musiał o sobie przypomnieć Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4433 | |
|
Zadomowienie
|
Właśnie gdzieś mi się obiło. I do tego w Biedronce jest -25% na wszystkie czekolady
Szkoda tylko że ja chyba nie mogę czekolady jeść. Cytat:
Za zakupy Ja wczoraj też podeszłam do sklepu dziecięcego z ciekawości na przewijaki zobaczyć i cena mnie zbiła z nóg. 62 zł za usztywniany ![]() A na allegro 41 zł, tylko bez przesyłki. Ale i tak będę więcej rzeczy zamawiać.Zazdroszczę ciasta. Taką mi ochotę robisz a przez mój cukier ostatnio nic słodkiego nie jem.
|
|
#4434 |
|
Wtajemniczenie
|
Ramonka pewnie że schudniemy, ja już mam 13 kg na plusie, ale gin dziś zareagował słowami że wody nabrałam...
Moja znajoma przytyła 30 kg w ciąży a teraz to taka chudzina, moim zdaniem aż za chuda...Bogini Bastat damy radę musimy się uzbroić w dobre staniki które dobrze podtrzymują piersi, dbać o nie, ćwiczyć mięśnie obręczy barkowej ( proste bardzo przyciskanie dłoni do siebie z rozłożonymi łokciami), i nie będzie tragedii... Sylwia mam nadzieję, że dziadek z tego wyjdzie. A ten kuzyn to co jakiś kretyn?? Niestety z rodziną to ładnie na zdjęciach.... Ramona ja jakbym miała w samochodzie posprzątać to bym padła dziś się gramoliłam na tył... Blue wiem że dzień czekolady dziś i z tej okazji kupiłam sobie i Małej śledzie w sosie koperkowym jakoś mam odrzut od słodkości...Berenika za tydzień i oczywiście za zakupy ![]() Ja już po wizycie. Wyniki ok, szyjka długa i zamknięta, tylko rozmiękczona ( ale to chyba przez elektrokonizację) nawet nie trzeba jej mierzyć na USG No i wracając jeszcze do szyjki to jest oczywiście jak to u mnie niestandardowo zakrzywiona... ehhh nie ma to jak być niestandardowym przypadkiem...Mam skierowanie na posiew moczu, bo bakterie dalej się mnie trzymają. Luteina, magnez i no-spa ciąg dalszy. Kolejna wizyta 2 maja, a potem już co 2 tygodnie. USG mam 18 kwietnia. Z ciekawostek od gina kobiety w ciąży po elektrokonizacji często mają krótką szyjkę a jak przychodzi do porodu to wredna nie chce się otworzyć i jest często wskazanie do cc. Byliśmy oglądac wózki chyba zdecydujemy się na camarelo sevillę, bardzo fajnie się prowadzi, ma dużą gondolę, wybór kolorów też. Porównywaliśmy ją z Jedo to pan powiedziął że to to samo praktycznie. Ale jak patrzyliśmy na podbijanie wózka to camarelo fajniejsze bo jedo tak dziwnie podskakiwał i uciekał z ręki. No i Sevilla lżejsza. Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-04-12 o 15:26 |
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Karolkya, to mówisz, że najbardziej ze słodyczy lubisz śledzie?
|
|
|
#4436 | |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46002935]Witam się w 34 tc
Wczoraj zrobiliśmy w końcu pierwsze zakupy remontowe Ale jeszcze dużo rzeczy zostało do kupienia: płyty pod panele, płyty gipsowe, stelaże itp. pierdoły, gładź, farby, drzwi do pokojów... I na końcu najlepsze - łóżko z materacem i komoda ![]() W ogóle to wydaje mi się, że w tej ciąży mniej przytyję niż w tamtej... Wtedy brzuch miałam mniejszy, do końca 4go miesiąca ciąży strasznie wymiotowałam i to całymi dniami, Adaś na tym etapie z tego co pamiętam był mniejszy niż Dawid, a ja przytyłam 16kg licząc od wagi z przed ciąży, a 19kg licząc od tego co mi na początku spadło.... Teraz Dawid większy, brzuch większy, wymiotowałam trochę tylko, a póki co mam na plusie 10kg. Nie wydaje mi się, żebym w ciągu tych 6-7 tygodni przytyła aż 6 kg, no chyba że [/QUOTE]Wow piękny tydzień już i gratuluję zakupów remontowych, kolejny krok do przodu, teraz tylko żeby robota szybko poszła, trzymam kciuki ![]() Co do wagi to ja nie wiem od czego to zależy, starałam się nie objadać i w miarę się ruszać, a w pewnych tygodniach waga leciała do przodu z dnia na dzień, później się uspokoiło i mam nadzieję, że te ostatnie tygodnie też będą spokojniejsze ale załamałam się ostatnio bo do koleżanki przyszła dziewczyna w 40 tyg. ciąży fakt lekko przy kości, ale nie gruba, taka pełniejsza po prostu, ogólnie bardzo ładnie wyglądała i w ciąży przytyła 3,5 kg jak ja się pytam? ![]() A dzień czekolady ja już przy kawce poświętowałam ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4437 |
|
Zadomowienie
|
karolkya super że wizyta zaliczona do pozytywnych
pater86 Nie przejmuj się wagą. Pomyśl ile wody i dziecko ważą. A ta dziewczyna toż to swojej masy ciała musiała zrzucić skoro tylko 3,5 kg- tyle to pewnie dziecko ważyło. Albo tylko tak mówiła że tylko tyle na plusie.
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy Was też tak bolą łydki i stopy? Koszmar jakiś
|
|
|
#4439 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj odczułam ból stóp jak na zakupy ubrałam balerinki z tamtego roku (więc powinny być wygodne), ale po pewnym czasie myślałam, że mi stopy odpadną... Dziś już ubrałam wygodniejsze sportowe buty i było o niebo lepiej, ale to też inna pora dnia, jednak pod wieczór stopy nam już puchną i przez to pewnie ten ból...
Dziewczyny ja nie wiem jak wybrać to co muszę kupić
|
|
|
|
#4440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46002935]Witam się w 34 tc ![]() Wczoraj zrobiliśmy w końcu pierwsze zakupy remontowe Ale jeszcze dużo rzeczy zostało do kupienia: płyty pod panele, płyty gipsowe, stelaże itp. pierdoły, gładź, farby, drzwi do pokojów... I na końcu najlepsze - łóżko z materacem i komoda [/QUOTE] za tydzień i zakupy remontowe a jakie to są płyty pod panele?Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

mały odwrócony łebkiem w dół 

w sumie od 7 nie spałam, ale wstałam o 9, zjadłam śniadanie i robię coś na słodko
dobrze, że jutro ma wolne..

13.07.2013