Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-12, 17:21   #4441
zophiee
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

hej hej
U mnie sobota pracowicie- wstałam przed 8- biodra
więc wzięłam się za śniadanko, potem ogarnęłam przestrzeń wokół nas, i ogarnęłam siebie.
Posegregowałam ciuszki i akcesoria Borysa i włączyłam kolejne pranie
Od poniedziałku- akcja prasowanie!

Pater, Ramona- u mnie też podobnie- biust niewiele, brzuch ogromny, trochę w uda, i w tyłek- ale na szczęście w granicach normy

Sylwia- przykro mi, że masz taki słaby dzień, z powodu osobistych przykrości i dziadka

NeroKitty, Prowansja- to widzę, że mój wózek kolorystycznie prawie żadnej nie przypadłby do gustu, hihi

Bogini Bastet- ja już o amorach zapomniałam, bo mamy szlaban na przytulanki od 6tc, liczę na wykurzanie małego, bo potem znów kilka tygodni kwarantanny, ech..

My wieczorem idziemy z TZ na randkę, hehe
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 17:44   #4442
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Karolkya, to mówisz, że najbardziej ze słodyczy lubisz śledzie?
Normalnie przed ciążą byłam mega czekoladowa, ogólnie kocham słodkości. Ale jak widać córa jest mięsożercą i lubi kwaśne

Cytat:
Dziewczyny, czy Was też tak bolą łydki i stopy? Koszmar jakiś
Ja nie wiem czemu ale bolą mnie pośladki - jakbym miała zakwasy

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

dla czekoladoholików polecam http://6smak.blogspot.com/2013/09/mu...-wisniami.html
Stary 2014-04-12, 18:19   #4443
Rybka12321
Raczkowanie

Pocytowałam, ale mnie wylogowało i już nie wiem, co chciałam pisać . Wybaczcie, jeśli kogoś pominę, ale niewiele zapamiętałam z tych cytatów . Na pewno chciałam gratulować kolejnych tygodni tygodni .

_Sylwia_88
zdrowia dla dziadka .

Pradip dlaczego wybrałaś inflancką? Pytam, bo widzę że co osoba to opinia. Moja koleżanka akurat odradzała, ale widziałam, że któraś z nas pisała, że ktoś polecał. I bądź tu człowieku mądry . To pewnie, jak ze wszystkim- jednym podpasuje, innym nie.
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 18:48   #4444
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
wrzucaj nam między czym a czym się wahasz i będziemy wspólnie wybierać
To już nawet nie to że się waham między czymś, a czymś, ja po prostu nie wiem co kupić ile podkładów, jakiej wielkości, które pieluszki, czy te 80x80 czy mniejsze, które wkładki laktacyjne, myślałam że wszystko z Canpola kupię, ale teraz już nie wiem, jaki proszek do prania, w czym myć małego który materac do łóżeczka, no oszaleć można
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
hej hej
U mnie sobota pracowicie- wstałam przed 8- biodra
więc wzięłam się za śniadanko, potem ogarnęłam przestrzeń wokół nas, i ogarnęłam siebie.
Posegregowałam ciuszki i akcesoria Borysa i włączyłam kolejne pranie
Od poniedziałku- akcja prasowanie!
My wieczorem idziemy z TZ na randkę, hehe
Pracowity dzień i miły wieczór Was czeka, oby więcej takich dni
Stary 2014-04-12, 18:52   #4445
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Bebetto Pascal

No brak słów na to wszystko. Zwłaszcza że kuzyn zawsze był dziadka ulubionym wnukiem, większość życia dziadek go sponsorował. Jak byłam tam w styczniu to łzy mi w oczach stanęły jak zobaczyłam jak mu na starość przyszło żyć. Straszne to jest. I najgorsze że nic nie można było na ten temat powiedzieć bo albo tłumaczyli się tym że dziadek tego czy tamtego nie chce/nie potrzebuje i zamiatali temat pod dywan.
Ładny wózek

przykre są takie sytuacje Może rzeczywiście tak mówił, bo nie chciał się prosić, ale oni powinni zadbać o to, żeby dobrze się odżywiał.

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

Noo byłam u wulkanizatora zmienic opony z letnich na letnie
A jaki jest powód tej zmiany z letnich na letnie?

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
2 dni siedzę w domu i już jakiejś depresji dostaję, jeszcze mnie brzuch od rana ni to boli ni to ciągnie za długo w miarę dobrze się czułam i brzuch musiał o sobie przypomnieć

Przez to ciągnięcie miałam problem żeby spać na lewej stronie i w sumie tak się kręciłam całą noc bo w każdej pozycji niewygodnie

Tż wczoraj po obmacaniu mi brzucha stwierdził, że ona według niego jest łebkiem w górę a teraz to już w sumie nie wiem.
Jak chodziłam na szkołę rodzenia to położna mówiła, że na pewnym etapie ciąży jak już jest mało miejsca to dziecko usadawia się zwykle tak bokiem, i plecy dziecka są często po naszej prawej stronie brzucha.

Cytat:
Dziewczyny, czy Was też tak bolą łydki i stopy? Koszmar jakiś

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Mnie na szczęście nie bolą.

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość

Pradip dlaczego wybrałaś inflancką? Pytam, bo widzę że co osoba to opinia. Moja koleżanka akurat odradzała, ale widziałam, że któraś z nas pisała, że ktoś polecał. I bądź tu człowieku mądry . To pewnie, jak ze wszystkim- jednym podpasuje, innym nie.
To chyba dotyczy każdego szpitala Zalezy na kogo się trafi jeśli chodzi o personel, ale też pewnie każdy ma jakieś inne oczekiwania. A są też tacy co nic się nie odezwą jak czegos potrzebują, a potem narzekają. Dlatego ja za bardzo się tym nie sugeruję ( chyba, że naprawdę kogoś dobrze znam), dla mnie najwazniejszy jest sprzęt do ratowania jakby, odpukać coś się działo oraz to żeby nie było to gdzieś w drugim końcu miasta.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 18:55   #4446
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Ramona, z letnich na letnie? :p
wiem, ze głupio to brzmi, ale tak, mąż po założeniu zauwazył, ze ma pęknięta oponę i musiał zakupić nowe, a że kurier przywiózł mu za pierwszym razem tylko 3, to dopiero dziś mogłam jechac zmienić znowu, i znowu 5 dyszek w plecy
czekałam tam na stojąco ponad godzinę, nie widziałam ile dokłądnie czekałam, bo nie miałam zegarka, dopiero się okazało, jak przyjechałam do domu... no żesz się dziwiłam, co tak mnie nogi bolą
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46002935]Witam się w 34 tc
[/QUOTE]

dzis poszalałam, nie dośc że umyłam tż'owi auto, to jeszcze prawie wszystkie okna, zostanie mi tylko później, to w którym trwa remont.... jestem wykończona
jak mnie dziś nie złapią żadne skurcze, to będe hardcorem

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

A jaki jest powód tej zmiany z letnich na letnie?
.
peknięta była któras z opon, tz nie wiedział, a wulkanizator i tak założył, bo skoro już 3 założył, to nie jeździłby na jednej zimowej, dopiero musiał zamówić nowe i drugi raz płaciliśmy za zmianę opon, no trochę diupkowato
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 20:01   #4447
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

dzis poszalałam, nie dośc że umyłam tż'owi auto, to jeszcze prawie wszystkie okna, zostanie mi tylko później, to w którym trwa remont.... jestem wykończona
jak mnie dziś nie złapią żadne skurcze, to będe hardcorem

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------

Jestes szalona!!!

Hej mamuski

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 20:26   #4448
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Wygląda wyśmienicie na święta standardowo miał być mazurek ale teraz murzynek mnie kusi tylko jakoś mało składników w tym przepisie
Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Od początku chciałam tam rodzić bo większość znajomych zachwalało (choć były też opinie że ok ale w kolejnej ciąży inny szpital). Mam tam lekarza prowadzącego, jestem zachwycona położna od laktacji i przede wszystkim mają dobry sprzęt i dobre warunki. Nigdzie nie przewidzisz jak będzie dopóki nie sprawdzisz
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
To już nawet nie to że się waham między czymś, a czymś, ja po prostu nie wiem co kupić ile podkładów, jakiej wielkości, które pieluszki, czy te 80x80 czy mniejsze, które wkładki laktacyjne, myślałam że wszystko z Canpola kupię, ale teraz już nie wiem, jaki proszek do prania, w czym myć małego który materac do łóżeczka, no oszaleć można
Wstawiałyśmy tu nasze wyprawki ja od siebie mogę powtórzyć ze kupiłam paczkę podkładów campol, 5x największy podkład na łóżko, pieluszek zamówię różne rozmiary żeby zobaczyć które najlepiej u nas się sprawdzą, wkładki chyba też mam campol, proszek na razie kupiłam dzidziuś, myć będę w BD, materacyk lateksowy. Generalnie jak dla mnie wybór wszystkiego jest duzo za duzy i tak jak mówisz wybrać coś konkretnego to migrena murowana
Cytat:
To chyba dotyczy każdego szpitala Zalezy na kogo się trafi jeśli chodzi o personel, ale też pewnie każdy ma jakieś inne oczekiwania. A są też tacy co nic się nie odezwą jak czegos potrzebują, a potem narzekają. Dlatego ja za bardzo się tym nie sugeruję ( chyba, że naprawdę kogoś dobrze znam), dla mnie najwazniejszy jest sprzęt do ratowania jakby, odpukać coś się działo oraz to żeby nie było to gdzieś w drugim końcu miasta.
zgadzam sie w 100%
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 20:32   #4449
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Wygląda wyśmienicie na święta standardowo miał być mazurek ale teraz murzynek mnie kusi tylko jakoś mało składników w tym przepisie
I o to chodzi - prosto, szybko, bez komplikacji a wysmienicie przepysznie i uzalezniajaco

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-04-12, 20:53   #4450
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Wstawiałyśmy tu nasze wyprawki ja od siebie mogę powtórzyć ze kupiłam paczkę podkładów campol, 5x największy podkład na łóżko, pieluszek zamówię różne rozmiary żeby zobaczyć które najlepiej u nas się sprawdzą, wkładki chyba też mam campol, proszek na razie kupiłam dzidziuś, myć będę w BD, materacyk lateksowy. Generalnie jak dla mnie wybór wszystkiego jest duzo za duzy i tak jak mówisz wybrać coś konkretnego to migrena murowana
Dzięki właśnie Waszymi wyprawkami się podpierałam, bo bez tego to na pewno bym osiwiała ale przebrnęłam...
Zamówiłam na allegro u sprzedającego co polecałyście r_p77 masę rzeczy, od butelek, przez pieluszki, dwa rożki [jeden za 16 zł, drugi za 30 (z usztywnieniem)], dla siebie do szpitala różne rzeczy, do prania Jelenia, ale litrowy płyn, żeby sprawdzić, dla dzidzi jakieś pierdołki i wyszło ponad 250zł. ale to i tak w porównaniu ze sklepami, w których dziś byłam grosze...
Jeśli teściowie nas odwiedzą to przywiozą wanienkę i łóżeczko, wtedy dokupię jeszcze materac (tylko nie wiem jaki), pościel i chyba będzie z grubsza wszystko no oprócz kosmetyków dla małego, ale to też nie wiem na jakie postawić, nie chcę przesadzić z ilością chemii... Też myślałam o BD, ale teraz zastanawiam się czy na początek nie kupić jednak jakiegoś emolientu lub w ogóle postawić na naturalne mydło i jakiś olejek do wanienki kropić np. kokosowy... Jakby był mniejszy wybór to by było po problemie
Stary 2014-04-12, 22:06   #4451
karolkya
Wtajemniczenie

Dobrej nocy Kochane
Ja padam a Mała szaleje nie wiem skąd ona ma w tym brzuchu tyle energii...
Stary 2014-04-13, 08:07   #4452
karolkya
Wtajemniczenie

A co to nikogo nie ma...

Dzien dobry
Nie wyspalam sie dzieki wiercipiecie w brzuchu... A teraz tak sie wepchala w bok ze caly czas mnie kuje...
Milej niedzieli

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-04-13, 08:31   #4453
alingles
Zadomowienie

Dzień Dobry Wam wszystkim.
Miałam się odezwać wczoraj, ale po tak produktywnym dniu zabrakło sił.
Wyszorowalam wczoraj łożeczko dla malego, ugotowalam wielki gar zupy na dziś, z pomocą mamy robilam tort. Do tego obskoczylam cmentarz, wyprasowalam stos ubrań, ogarnęłam domek - można zacząć świętować
Cud, ze przespalam całą noc bez problemu.

Gratuluję wszystkim nowych tygodni, lada moment i każda z nas będzie miała magiczną 3 z przodu
A do spotkania z maluchami co raz bliżej.

I teraz sobie uświadomiłam, ze my jeszcze imienia nie mamy:/ ale cóż. Dojdziemy do kompromisu.

A teraz uciekam, skorzystam z tego, ze Tż śpi i się wrzuce do wanny<3

Miłego dnia mamusie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 08:34   #4454
Ramona_85
Zakorzenienie

Dzień dobry

ja dzis późno wstałam, po 8, jak nigdy, ale też nie mogłam w nocy spać, co chwila się budziłam, bo duszno strasznie było

lecę zaraz na
Stary 2014-04-13, 09:28   #4455
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
Moje dzieci sa dwukosmówkowe-dwoowodniowe

wiec sa w dwoch worach owodniowych i maja dwa lozyska tak wiec Borys jest zawsze prawym synkiem a Oli lewym
mam nadzieje ze beda tego pilnowac ktory pierszwy wyjdzie hih no ale Borys jest zawsze troszke ciezszy wieec pewnie poznam

ah te Boryski ) maja cos wspolnego Oli juz takiego nawyku nie ma

ah juz sie paniczow doczekac nie moge

smaruje 3 razy dziennie i 3 innymi kremami ale po prostu chyba za szybko brzus rosnie

rosnie szybko bo musi pomieścić dwójkę łobuziaków
ale nie przestawaj sie smarować,zobaczysz ze potem zrobia sie mało widoczne,ale to trzeba troszke czasu Dzieci ci to wynagrodzą...

A co do noszenia brzucholka to na prawdę Cię podziwiam

A i jak Ty rozpoznajesz który jest który w brzuszku? heh po ich ułożeniu czy kopniakach ?
nie wyobrażalne to jest dla mnie

Nie nadrobie dzziewczyny watku bo od piatku walczyliśmy z remontem córy pokoju... wczoraj kolo 21 skonczylismy ale bajzel jeszcze został... więc powoli od jutra sie wezme za porzadki...
Dzis odpoczywam.
jak cos warznego sie działo to poprosze o streszczenie
Stary 2014-04-13, 09:39   #4456
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
A co to nikogo nie ma...

Dzien dobry
Nie wyspalam sie dzieki wiercipiecie w brzuchu... A teraz tak sie wepchala w bok ze caly czas mnie kuje...
Milej niedzieli
Ja jestem

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość

Gratuluję wszystkim nowych tygodni, lada moment i każda z nas będzie miała magiczną 3 z przodu
A do spotkania z maluchami co raz bliżej.

I teraz sobie uświadomiłam, ze my jeszcze imienia nie mamy:/ ale cóż. Dojdziemy do kompromisu.
My dziś 30 tc zaczynamy Chyba jeszcze Sylwia druga została i już same 3 z przodu będą.

Nie przejmuj się, my imienia też nie mamy.

Ładna pogoda u nas, mam ochotę spędzić cały dzień poza domem ale nie wiem czy dałabym radę. Wybieramy się za chwile do kościoła (w końcu) a później może na jakiś spacer się pokusimy. Tż niechętny i mówi mi że jak on nie pójdzie to i tak sama nie będę

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 09:53   #4457
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam się odezwać wczoraj, ale po tak produktywnym dniu zabrakło sił.
Wyszorowalam wczoraj łożeczko dla malego, ugotowalam wielki gar zupy na dziś, z pomocą mamy robilam tort. Do tego obskoczylam cmentarz, wyprasowalam stos ubrań, ogarnęłam domek - można zacząć świętować

.
no to się napracowałaś
Cytat:
My dziś 30 tc zaczynamy
gratulacje
Stary 2014-04-13, 10:04   #4458
Prowansja88
Raczkowanie

Czesc normalnie bym jeszcze spala, ale obudził mnie mms od przyjaciolki ze zdjęciem testu. Zaszła w ciążę bardzo się ciesze! Nasza córka bedzie miała kogoś do zabawy. Pomóżciei prosze.. Co możemy im kupic z tej okazji w formie gratulacji? My dostaliśmy od nich książkę " w oczekiwaniu na dziecko", wiec też wypada coś dać macie jakieś pomysły?
Kilka dni temu pisałam o innej kol, ktora zaszła, ale u niej od pierszych dni było to nie pewne,a wiele problemów i skończyło się tak, ze okazało się ze pozamaciczna przy jajniku. Wylądowała w szpitalu, zaczęła sie zluszczac, czekali z zabiegiem, niestety zarodek rósł i rozwalił jej jajowód. Miała zabieg na cito. Straciła jajowód obie sie starały, mam nadzieje, ze chociaż tej jednej sie uda, ale ona zdrowa, wiec wierze, ze bedzie dobrze, tylko śmiać mi sie chce, bo ledwo zrobiła test a juz "naciaga ja na wymioty", wiec bede miała z nią ciężko hah. Taki typ, ze zaraz bedzie miała wszystkie możliwe dolegliwosci- urojone. I maz bedzie musiał przy niej biegać haha
Poziomka- nie kupujemy w rampersie, przypadkowo wrzuciłam link z tego sklepu, tak byście widziały o czym pisze
Bogini- porównanie porodu do spalenia żywcem jest bardzo krzepiące.. Tym bardziej przy moim panicznym strach z tym związanym...
Peter- doskonale Cię rozumiem, też przechodziłam takie zakupowe kryzysy. Później dostałam olśnienia i zrobilam spore zakupy na raz i niczego nie zaluje. Materacyk mam kokos-pianka-gryka firmy danpol. W dotyku jest bardzo fajnym zapłaciłam 72zl i nie zaluje, ze nie skusilam się na lateks.
Chocolate- ślicznyasz ten brzuszek, to istny cud nosić pod serduszkiem taka dwojeczke I śliczne imiona wybraliście
Ramona- ja wczoraj też sprzatalam autko z TZ, odkurzanie i pielęgnacja a dzis mycie
Bluesky89- mnie na szczęście jeszcze stopy nie puchna. Najbardziej mi przeszkadza bol bezpośrednio pod biustem. Mam bardzo wysoko brzuszek i jak siedzę to skora pod biustem się zagiba od razu. Noszenie stanika dłużej niż godzina to istny, bólowy koszmar. Moge nosić, ale wtedy nie moge siadać. I to naprawdę bez znaczenia czy z fiszbina czy bez. Bo dyskomfort czuje nawet jak siedzę a stanika nie mam. Ogólnie bym olala i nie nosiła, poświęcając jędrność itd, ale mam takie sutki, ze od razu widać... :[
Karolkya- murzynek boski, robiłam podobny z konfitura z czarnej porzeczki

Idę na śniadanko, pozniej jakis niedzielny spacerek z TZ
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 10:24   #4459
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Czesc normalnie bym jeszcze spala, ale obudził mnie mms od przyjaciolki ze zdjęciem testu. Zaszła w ciążę bardzo się ciesze! Nasza córka bedzie miała kogoś do zabawy. Pomóżciei prosze.. Co możemy im kupic z tej okazji w formie gratulacji? My dostaliśmy od nich książkę " w oczekiwaniu na dziecko", wiec też wypada coś dać macie jakieś pomysły?
może kolejną część "Pierwszy rok zycia dziecka"?

ja tak umówiłam się ze szwagierką i się wymieniłyśmy potem książkami
Stary 2014-04-13, 10:27   #4460
Sola1
Zakorzenienie

Ja myślę, że spalenie żywcem jest dużo gorsze Zresztą to bardzo indywidualne. Ja już kiedyś pisałam jak ja to odczuwałam.
Stary 2014-04-13, 10:43   #4461
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry, dzisiaj chyba w końcu wyjdę z domu, wczoraj jeszcze nafaszerowałam się czosnkiem a słoneczko ładne, więc wypada się przewietrzyć Dzisiaj idziemy kupić termometr już dla małej ale dzięki chorobie okazało się, że mamy 3 i żaden nie działa, trochę mnie to zmotywowało bo wczoraj panikowałam czy nie mam gorączki a tu nawet nie ma czym sprawdzić

Cytat:
Jak chodziłam na szkołę rodzenia to położna mówiła, że na pewnym etapie ciąży jak już jest mało miejsca to dziecko usadawia się zwykle tak bokiem, i plecy dziecka są często po naszej prawej stronie brzucha.

Z tym ułożeniem to też w sumie może się zgadzać, bo by wychodziło że stópki ma gdzieś na moim pęcherzu a tak nisko właśnie czuje teraz kopniaczki

A co do szpitala, to u mnie są dwa. Jeden miejski super odremontowany i wszystkie chcą tam rodzić, do tego stopnia, że kobiety po porodzie często leżą na korytarzu bo w salach nie mam miejsca; a też opieka pozostawia wiele do życzenia bo przez ten tłok położne są przemęczone i nie są w stanie dobrze zająć się pacjentkami. Jak mają naprawdę wielki tłok to potrafią dzień po terminie wywoływać poród żeby się kobiet pozbywać
Drugi w sumie lepszy bo nie do końca państwowy z tym, że wyglądem trochę zaciąga prlem i dlatego babki nie chcą tam rodzić co z tego, że pracują tam dużo lepsi lekarze i jest nie 10 porodów dziennie tylko 2-3 i super opieka po porodzie.
Ja już się zdecydowałam na ten drugi, leżałam tam na patologii i naprawdę byłam zadowolona, przeżyje bez różowych ścian i słoników na porodówce

Cytat:
Kilka dni temu pisałam o innej kol, ktora zaszła, ale u niej od pierszych dni było to nie pewne,a wiele problemów i skończyło się tak, ze okazało się ze pozamaciczna przy jajniku. Wylądowała w szpitalu, zaczęła sie zluszczac, czekali z zabiegiem, niestety zarodek rósł i rozwalił jej jajowód. Miała zabieg na cito. Straciła jajowód obie sie starały, mam nadzieje, ze chociaż tej jednej sie uda, ale ona zdrowa, wiec wierze, ze bedzie dobrze, tylko śmiać mi sie chce, bo ledwo zrobiła test a juz "naciaga ja na wymioty", wiec bede miała z nią ciężko hah. Taki typ, ze zaraz bedzie miała wszystkie możliwe dolegliwosci- urojone. I maz bedzie musiał przy niej biegać haha
Współczuje koleżance, takich tragedii nie powinno być
A co do dolegliwości ciążowych to ostatnio poczytałam wątek mamuś listopadowych i śmiałam się z tych mdłości, za ciasnych spodni w 5tyg, a potem sobie pomyślałam, że my też pewnie podobne głupoty wymyślałyśmy, tylko na końcówce człowiek już o tym nie pamięta
Stary 2014-04-13, 10:55   #4462
TroppoSensibile
Raczkowanie

Witam się w końcu i ja

za nowe tygodnie i 3 z przodu. Ja dziś zaczynam 31 tydzień
Dziś u nas imprezowo w rodzinie także dzień będzie zajęty

Wybaczcie, że nie odniosę się do Waszych wpisów, ale czytam Was ostatnio z doskoku i zawsze jak przygotuje sobie cytowanie to zasypiam i wyłączam komputer...

Mój organizm ostatnio potrzebuje dużo więcej snu więc jak tylko mam okazję (ten weekend to pierwsze dni od 2 tyg. wolne) to korzystam jak mogę i jeszcze robię dodatkowe drzemki popołudniami.

Dzidzior mój kochany rozpycha się w brzuszku, kopie, ale ponad pępkiem i wymachuje niziutko rączkami. Rzadko wiertoli się pod żebrami i żołądkiem. Wczoraj czułam coś ciekawego - nie wiem czy to czkawka, bo ruszał mi się rytmicznie brzuch z prawej strony i czułam bardzo szybkie i regularne uderzenia. Jeeeej... Już naprawdę nie mogę się doczekać aż go przytulę... Jeszcze 2 miesiące oby szybko zleciało....

Miłej niedzieli
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 10:57   #4463
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Z tym ułożeniem to też w sumie może się zgadzać, bo by wychodziło że stópki ma gdzieś na moim pęcherzu a tak nisko właśnie czuje teraz kopniaczki
Ja z kolei rączki najczęściej czuję gdzieś tam w dole przy pęcherzu, a stópki gdzie po lewej stronie żeber
Stary 2014-04-13, 11:08   #4464
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Mój mały leży poprzecznie. Główka po prawej a nóżki po lewej. I możliwe, że tak zostanie przez to, że mam macice dwurożną i może nie mieć miejsca na obrót..

Prowansja straszne to co przeżyła koleżanka... No i jej płodność spada niestety z jednym jajowodem

Bebetto wprowadził nowy wózek Flavio Bardzo fajny się wydaje No i te kolory

Choc0late trzymaj się. Jeszcze kilka tygodni i Twoje dwa cudeńka będą z Tobą.
A rozstępami się nie przejmuj. To tylko kreseczki

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:17   #4465
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie w niedziele

Cytat:
Melduję się po wizycie mały odwrócony łebkiem w dół cała reszta wygląda dobrze, serduszko ładnie bije, szyjka ok, lekarz zapomniał chyba dać mi zdjęć z USG więc nie wiem ile mały waży... Za to wiem ile ja ważę prawie + 10 kg...
Jutro jedziemy obczajać po sklepach ceny jakichś kocyków, rożków itp. rzeczy bo nic z tego nie mamy... I teraz nie wiem czy kupić jeden cienki bawełniany i jeden taki porządnie gruby? Czy potrzeba dwóch cienkich, żeby były na zmianę? Zaraz posprawdzam co ile kosztuje na internecie i jak będą porównywalne ceny w sklepach to kupię na miejscu, bo jednak lubię podotykać
Po wizycie kupiliśmy sobie na wieczór po piwku i właśnie popijam z pistacjami i słonecznikiem Moje nowe odkrycie piwo Tesco 0%, smakuje prawie jak normalne
za wizytę. Waga wręcz idealna nic się nie martw

Ja jak już pije to karmi bo nigdzie nie mogę znaleźć 0%

Cytat:

A zapomniałam napisać gin dała mi zielone światło na szkołę rodzenia Tylko mam zgłosić że miałam zagrożenie przedwczesnym porodem i położne będą wiedzieć jakich ćwiczeń mi zabronić. W środę wybieram się na pierwsze zajęcia.

super, ze możecie chodzić na SR

Cytat:
Dzień dobry. Od wczoraj mała strasznie mi na pęcherz naciska i w ogóle jakoś mi się kształt brzucha zmienił i strasznie ciągnie; może się przekręciła
Mieliśmy iść dzisiaj na grilla a tu pogoda do dupy, ja jeszcze przeziębiona trochę więc kolejna sobota przymusowo w domu
Ro zdrówka oby cie nie rozłożyło całkowicie

Cytat:
Rozumiem Cie z tym pyłem robotnicy robią nam na zewnątrz a maż w środku domu i syf jest straszliwy a ja nie mogę wstać z łóżka żeby choć raz szmatą przejechać
Ale u Ciebie widać już koniec
Co do prania to ja planuje odwrotnie czyi jak najszybciej przerzucić synka na delikatny proszek dla dorosłych

U Was też już nie długo koniec i remontu i problemów, zostanie tylko czekanie na dziecko

Cytat:
Ja właśnie wczoraj po wizycie sobie uświadomiłam że też już 10 kg przybyło. Ale co tam, będzie lato, spacery i te sprawy i szybko zrzucimy.

A poza tym to mój dziadek jest w szpitalu i są małe nadzieje że z niego wyjdzie. Ja myślałam że takie rzeczy w tv tylko pokazują a co się okazało że dziadek był zagłodzony i odwodniony. Mieszka z moim kuzynem, dostał dom od dziadków. Od piątku do środy dziadek nic nie jadł. Dopiero jak pielęgniarka środowiskowa przyszła na wizyte okazało się ze jest odwodniony i wtedy zabrali go do szpitala. Lekarz powiedział że jeszcze 2 dni i dziadek by nie przeżył
też sobie tak tłumacze te kg

co do dziadka to brak słów, bardzo mi przykro a kuzyn to chyba powinien

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46002935]Witam się w 34 tc

Wczoraj zrobiliśmy w końcu pierwsze zakupy remontowe Mamy panele, listwy, narożniki i podkłady Ale jeszcze dużo rzeczy zostało do kupienia: płyty pod panele, płyty gipsowe, stelaże itp. pierdoły, gładź, farby, drzwi do pokojów... I na końcu najlepsze - łóżko z materacem i komoda

[/QUOTE]

brawa za tydzień i za zakupy

Cytat:

Ja już po wizycie.
Wyniki ok, szyjka długa i zamknięta, tylko rozmiękczona ( ale to chyba przez elektrokonizację) nawet nie trzeba jej mierzyć na USG Tętno Małej dobrze 150, moje ciśnienie w gabinecie 133/84 także w granicach normy No i wracając jeszcze do szyjki to jest oczywiście jak to u mnie niestandardowo zakrzywiona... ehhh nie ma to jak być niestandardowym przypadkiem...
Mam skierowanie na posiew moczu, bo bakterie dalej się mnie trzymają. Luteina, magnez i no-spa ciąg dalszy.
Kolejna wizyta 2 maja, a potem już co 2 tygodnie.
USG mam 18 kwietnia.
za wizytę

przepis na murzynka aż mi już slinka cieknie mniam

Cytat:
Dzięki właśnie Waszymi wyprawkami się podpierałam, bo bez tego to na pewno bym osiwiała ale przebrnęłam...
Zamówiłam na allegro u sprzedającego co polecałyście r_p77 masę rzeczy, od butelek, przez pieluszki, dwa rożki [jeden za 16 zł, drugi za 30 (z usztywnieniem)], dla siebie do szpitala różne rzeczy, do prania Jelenia, ale litrowy płyn, żeby sprawdzić, dla dzidzi jakieś pierdołki i wyszło ponad 250zł. ale to i tak w porównaniu ze sklepami, w których dziś byłam grosze...
Jeśli teściowie nas odwiedzą to przywiozą wanienkę i łóżeczko, wtedy dokupię jeszcze materac (tylko nie wiem jaki), pościel i chyba będzie z grubsza wszystko no oprócz kosmetyków dla małego, ale to też nie wiem na jakie postawić, nie chcę przesadzić z ilością chemii... Też myślałam o BD, ale teraz zastanawiam się czy na początek nie kupić jednak jakiegoś emolientu lub w ogóle postawić na naturalne mydło i jakiś olejek do wanienki kropić np. kokosowy... Jakby był mniejszy wybór to by było po problemie
no widzisz i zamówienie poszło super
Stary 2014-04-13, 11:24   #4466
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
I o to chodzi - prosto, szybko, bez komplikacji a wysmienicie przepysznie i uzalezniajaco
Więc postanowione i za tydzień robię Twojego murzynka A jak Ci wyszło to ostatnie truskawkowe?
Cytat:
za zakupy
Też się wahałam pomiędzy BD Hipp a emolientami bo sama jestem alergikiem ale postanowiłam że najpierw zobaczę w normalnym płynie żeby w razie czego nie przyzwyczajać od początku skóry do emolientów. Z naturalnych olejów to zastanawiałam się czy do wody nie dolewać z pestek winogron.
Cytat:
Cud, ze przespalam całą noc bez problemu.
Napracowałaś się wczoraj więc dziś odpoczywaj i powodzenia w wyborze imienia
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Nie nadrobie dzziewczyny watku bo od piatku walczyliśmy z remontem córy pokoju... wczoraj kolo 21 skonczylismy ale bajzel jeszcze został... więc powoli od jutra sie wezme za porzadki...
Dzis odpoczywam.
jak cos warznego sie działo to poprosze o streszczenie
Brawa za skończenie pokoiku córy
Cytat:
My dziś 30 tc zaczynamy Chyba jeszcze Sylwia druga została i już same 3 z przodu będą.

Cytat:

Bluesky89- mnie na szczęście jeszcze stopy nie puchna. Najbardziej mi przeszkadza bol bezpośrednio pod biustem. Mam bardzo wysoko brzuszek i jak siedzę to skora pod biustem się zagiba od razu. Noszenie stanika dłużej niż godzina to istny, bólowy koszmar. Moge nosić, ale wtedy nie moge siadać. I to naprawdę bez znaczenia czy z fiszbina czy bez. Bo dyskomfort czuje nawet jak siedzę a stanika nie mam. Ogólnie bym olala i nie nosiła, poświęcając jędrność itd, ale mam takie sutki, ze od razu widać... :[
Gratulacje dla koleżanki. Może dziennik ciężarówki żeby zapisywała sobie ważne momenty z ciąży?
Szkoda drugiej koleżanki
Myślałam że tylko ja czuję taki dyskomfort pod piersiami :/ tylko u mnie bez stanika jest jeszcze gorzej bo wtedy skóra dotyka do skóry i piecze
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Mój mały leży poprzecznie. Główka po prawej a nóżki po lewej. I możliwe, że tak zostanie przez to, że mam macice dwurożną i może nie mieć miejsca na obrót..
A na usg widać tą dwurożność? Ja mam ale raczej przegrodę i w ciąży według lekarzy jej wcale nie widać
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:53   #4467
bluesky89
Zakorzenienie

Hej
Prowansja, mi właśnie nie puchna stopy, tylko bolą, tak jak po całym dniu chodzenia i łydki tak samo. I tak przez cały dzień
Współczuję przeżyć koleżance jak się tak czyta o takich tragediach to nasze problemy to pikuś..
Ja też mam wysoko brzuszek i jak siedzę prosto to katastrofa.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-13, 12:59   #4468
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj badał mnie inny lekarz i tylko ręcznie ale według niego szyjka nie ma nawet 2cm i wypisał mi skierowanie do szpitala na zaobrączkowanie Nie boje się samego zakładania ale przenoszenia bo już sie nastawiłam że wcześniej przytulę synka...
Będzie gitara, zobaczysz nie przenosisz Kiedy idziesz na zakładanie???

Cytat:
Macie jakieś sprawdzone sposoby na zmiękczenie ubranek dziecięcych w praniu? Jakiś płyn do płukania? Planuje prać w Białym Jeleniu.

I do jakiego rozmiaru pierzecie już w dziecięcym proszku ciuszki? Bo tak myślę że chyba nie ma co się porywać i prać na dłuższy czas. Bo gdyby nawet się okazało że dziecko ma uczulenie na proszek to cała robota na nic.
Ja młodego ciuszki prałam w dzidziusiu bez płynu i było ok. Teraz coś mnie natchnęło i kupiłam także płyn do płukania. Ciuszki starszemu prałam do ok pół roku. Może mniej, nie pamiętam

Cytat:
Majkela rzeżucha to chyba już urośnie po 5 dniach ale nie wiem, bo miałam przerwę w sianiu. Może Ramona się wypowie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
A ja zapomniałam się pochwalić, że od wczoraj mamy 30 tydzień Wczoraj wieczorem panika mnie złapała, że na dobrą sprawę zostały 2 miesiące, a i za 1,5 miesiąca może już być po wszystkim, bo w IX miesiącu to już trzeba być przygotowanym w każdej chwili....
O rety rety...
Spóźnione gratki

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Troppo, Majkela ja na basenie nie pływałam czekam na widowni i nadrabiam wizaż na kom w sumie bym chciała się zanurzyć, ale w jednoczęściowy nie wejdę, a w dwuczęściowym z tym brzuchem na wierzchu to jakoś się krępuję Kubuś jeszcze jutro odrabia zajęcia i jak kluczyk się nie znajdzie to będę miała do zapłacenia 30zł

Majkela - jeśli chodzi o wózek to coś muszę kupić, bo ten po Kubusiu ma moja siostra. Może być duży i ciężki i gdyby miał być nowy to coś takiego - szary
http://allegro.pl/riko-primo-rico-2w...115244059.html

No ale chciałabym jeszcze kupić i używać chustę. Znalazłabym te 1500 na nowy, ale wolę to wydać na coś innego, np. na szczepionki czy na wakacje z dziećmi. Latem wózek więcej będzie stał na ogrodzie, a od września będziemy chodzić po Groszka do przedszkola. Ten róż o dziwo mi też nawet pasuje na lato - jak moja koleżanka powiedziała mi, że siostra ma różowy, to myślę sobie - o Boże tylko nie róż ale jest delikatny i nie bije po oczach Codziennie wchodzę na tablicę, ale ponad 75% odpada, bo albo nie mają skrętnych kół czy sztywnej gondoli (np.roan marita), albo kolor nie taki (niebieski, różowy, czarny, zielony limonka odpada), albo 3-kołowe, albo po prostu brzydkie, albo nie piszą jaka firma, a mi się nie chce dzwonić i dopytywać. Kilka jest fajnych - x-lander, mutsy czy bebe confort, ale wszystko powyżej 1000 Szukam tylko w swojej okolicy, bo chciałabym zobaczyć wózek w realu i odebrać osobiście. Tak więc prześpię się z tym od siostry koleżanki i pojadę go zobaczyć w przyszłym tygodniu. Sorry, jeśli Cię zanudziłam, ale musiałam się wygadać, bo mojego tż jakoś mało to interesuje

Dominika nawet mi pasuje, ale jakoś przekonana nie jestem... Tż chce Julię, mi się podoba np. Weronika czy Helenka, ale wszyscy będą wołać Hela albo Wera, a to już mi się nie widzi Magdalena jeszcze jakoś ostatnio mi się podoba

A kiedy i gdzie jedziecie w góry? Ja myślę wybrać się nad morze na początku maja
No ja też mam opory przed dwuczęściowym
Wcale nie nudzisz ale podpytaj się Kakusi
Właśnie o to chodzi, że mnie żadne imię tak na 100% nie przekonuje. Na razie teraz na próbę mówimy do brzucha Zosia, spróbujcie tak z Dominisią
Wybieramy się na tydzień do Krynicy na długi weekend majowy

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
A ja dostałam pierwszy telefon w sprawie wózka, babeczka niby zdecydowana, ale musi się z mężem skontaktować i wieczorem zadzwoni raz jeszcze. Trzymajcie kciuki, żeby kupiła
I jak tam sprzedaż?? Za ile swój cenicie??? bo jakby nie było nasze wózki to zabytki

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
omatko jak wy pedzicie !
musze was nadrobic jakos za chwile
jeny kobietki ja juz mam dosc dajcie mi juz te moje dzieci bo nie wytrzymam
zgaga mnie tez zabija powolnymi torturami, kregoslup to juz nie wspomne, bol bioder po kazdej nocy, Oliwier kopie matke nonstop po zoladku za to Borys wciska sie pod zebra albo wypycha mi bok oszaleje do tego oni chyba wogole nie spia nonstop sie wierca.. a o rozstepach nie wspomne
3trymestr to katastrofa
a moja szyjka to wszystko trzyma caly czas rownie mocno szok jak czytam ze wasze sie juz skaracaja
jak ja juz bym chciala moc isc na dlugi spacer a na pozadny trening to juz marzenie
marudna sie robie juz
zalaczam moj wielki brzuchol i zdjecie z sesji
buziaki milego dnia

Fajowy brzuchol nie dziwię się, że krępel wysiada
Stary 2014-04-13, 13:43   #4469
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
A co to nikogo nie ma...

Dzien dobry
Milej niedzieli
ja dzisiaj miałam przerwę w spaniu od 02:00 do 3:30 dopiero gorące kakao pomogło mnie uśpić, a młody tak się wiercił i prostował nogi, że usiąść na łóżku nie mogłam pełnia jakaś czy co?

Cytat:

uff nie jesteśmy sami z brakiem imienia u nas to chyba po porodzie coś wybierzemy, bo zgody żadnej nie ma, więc trzeba będzie dopasowac do małego człowieka po drugiej stronie, no chyba, że coś nas natchnie i będzie porozumienie w tej sprawie
Cytat:
za zakupy
Też się wahałam pomiędzy BD Hipp a emolientami bo sama jestem alergikiem ale postanowiłam że najpierw zobaczę w normalnym płynie żeby w razie czego nie przyzwyczajać od początku skóry do emolientów. Z naturalnych olejów to zastanawiałam się czy do wody nie dolewać z pestek winogron.
pewnie, że można. Tak samo jak z parafiną najzwyklejszą - zresztą b. popularnym składnikiem tych żeli i innych do kąpania. Kilka kropel wystarczy.
Ja jak zakupię olejek migdałowy do masażu to potem będę go wykorzystywała własnie do kąpieli w razie wysuszenia
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 13:43   #4470
zophiee
Zakorzenienie

hej hej
Ja też mam już 34 tydzień
Wzięłam się dziś za prasowanie- no nie powiem, po 40 minutach poczułam plecy
A czeka mnie co najmniej 6-7 takich sesji z żelazkiem
Mam zamiar uprać jeszcze rozmiar 68, bo po porodzie może być ciężko, a tak poukładam sobie to wszystko w szafie i będzie gotowe czekało- w sumie z tymi rozmiarami to zwariować można, przestanę się tym chyba sugerować
Pradip no nie ma wyboru, jak się skraca, to trzeba interweniować
Mala_Czarno_Biala Gratulacje, ja też właśnie zagęściłam ruchy z przygotowaniami, bo po majówce już wszystko może się zdarzyć

bluesky89 mnie też pod koniec dnia bolą stopy- głównie pięty, a łydki to jak się nachodzę no niestety każda z nas ma dodatkowe kg do noszenia!
pater86 za zakupy, krok za krokiem i będziesz miała wszystko ja do tej pory nie żałuję zakupów, nawet tych pod wpływem impulsu- jakość i funkcjonalność produktów ocenimy dopiero w użytkowaniu, a teraz to głównie cieszą oko
alingles Spokojnie, jeszcze macie trochę czasu, na pewno dobrze wybierzecie a jestem pewna, że swoje typy macie
Ramona_85 Ty szaleńcu! No mam nadzieję, że nie przypłaciłaś tego żadnymi dolegliwościami

My wczoraj zrobiliśmy długi spacer, z odpoczynkiem na pizzę
Także miły wieczór był, choć jak wracaliśmy to zmarzły mi uszy- na szczęście dziś bez kataru się obyło
Dobrej niedzieli
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości