|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
teraz jakoś z godzinę i jestem w szoku, bo zasnął mi przy kp generalnie karmię go odciągniętym mlekiem, a dzisiaj już z bezsilności jak ciągle ryczał wsadziłam mu cycka do buzi i zaczął ssać z jednej a potem z drugiej piersi ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- thidien gratulacje!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3812 |
|
Wtajemniczenie
|
Olakola i Thidien - GRATULACJE!!!!
Więcej nie pisze, bo nie lubię z komórki :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3813 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie dziadkowie wpychają smoka ale Niusia nie lubi
|
|
#3814 |
|
Rozeznanie
|
pierwszą noc w domu, z czwartku na piątek, dziecię przespało nam super - od 2 do 8
w ogóle był grzeczniutki, albo jadł, albo spałdruga też była ok, spał od 20 do 3 :P potem pomarudził i znowu spał prawie do 9 nic dziwnego, że dziś tak łatwo ze snem nie było za to ciągle wisiał na cycu - ale mam wrażenie, że się nie najada, dajemy nieco mm, czasami glukozę już w szpitalu zaczęłam używać nakładek na piersi - mama mi przywiozła większe, męża wysłałam po mniejsze (canpol) i baaardzo mi szkoda, że synuś nie chce już samych cyców mamusi - miał problem złapać jednego cyca, a teraz bez nakładek nie chce żadnego w ogóle mam wrażenie, że mam o wiele mniej pokarmu, piersi nie są takie twarde jak wcześniej, jak bylismy w szpitalu wczoraj odpadł mu pępek czy nadal przemywać octeniseptem?mąż ma wolne do środy, poda, przyniesie, obróci, pomoże - bez niego będzie truuuuudniej, ale myślę jakoś radę damy... będzie tylko wszystko milion razy wolniej :P:P:P ładniejsze foto, choć niewyraźne:
|
|
#3815 |
|
Rozeznanie
|
co do smoczka - nasz też wypluwał i nie chciał, ale dzisiaj nadszedł taki dzień, że po wypróbowaniu trzech, jednego trzeba było użyć :P
(i nie, nie pasował mu żaden z pudełkowych szpitalnych :P) mam nadzieję używać tylko w sytuacjach kryzysowych
|
|
#3816 |
|
Moderator
|
Kacper tez wypluwa wtedy kiedy ja chce zeby go trzymal w buzi - kupilam ten dynamiczny lovi, oby mu lepiej "smakowal"
![]() Dziecko spi mi na klacie juz prawie godzine To nasz pierwszy raz ![]() Czy ktoras z Was sie orientuje czym sie rozni tradzik od skazy bialkowej? Bo malemu wyskoczylo cos na buzi i bylam przekonana ze to tradzik a dzisiaj szwagierka mnie nastraszyla ze to moze byc skaza... |
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak mało je w nocy to nic dziwnego ze masz mniej mleka, szczególnie w pierwszych dniach. Z drugiej strony laktacja sie normuje i piersi już nie bedą takie twarde. Foto śliczne. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3818 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piękności
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Thidien ja pierwszego też karmiłam z tymi nakladkami bo też robił histerie i nie chciał łapać. Trochę to męczące było nie powiem. Ale dzięki temu karmiłam KP. A Misiek po chyba 4-5 miesiącach nagle zalapal mojego cyca, bo często probowalam go przystawic.
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3821 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też myślę ze Ci się woda zatrzymała, oby się u CIebie szybko poród rozkręcił Cytat:
![]() Cytat:
ale pięknie Ci Majeczka pospała no i ja bym padła z przerażenia nie wyobrażam sobie co przeżyliście. Ja też w nocy jak usłysze że się zachłyśnie to od razu wybudzona jestem i zanim się obejrzę już przy łóżeczki jestem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
Asialll mogłabyś bardziej opisać ta sapke? Współczuję Ci problemów
Thidien ![]() Justi super że już ok z kp ![]() Frogutka ja daję smoczek sprawdza sie bo jak Staś już go nie chce to po prostu wypluwa ![]() Virginia to i ja może spróbuję ![]() U nas znowu od 4.30 do 11 terror :/ bąków nie umiał puścić a kupkę zrobił dopiero o 16 :/ teraz podaje mu delicol do picia daję wodę może sytuacja się ustabilizuje bo wyglądam jak zombie po 3dniach spania max 4h :/ Wysłane z telefonu... ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Virginia :-*:-*Myśmy skończyli wczoraj 3tyg Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3823 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#3825 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widzę, ze u większości kolorowo;(Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, wpadłam na szybko pochwalić się, że wyprawa za nami
Kinga spisała się cudownie i wyprawę do pradziadka (mojego dziadka) można uznać za udaną Kinga została wytarmoszona przez ciotkę, ale dzielnie to przespała i może nie będzie miała trzęsawki ani połamanych rączek po tych wszystkich wygibasach.Jutro nadrobie was na kompie to tez poodpisuje. |
|
|
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
Nie dam rady nadrobić... za nami kiepska noc i fatalny dzień. Idę spać, póki mały śpi na najmocniejszym śnie.
Poza delicolem zaczęłam podawać jeszcze dwa razy dziennie sab simplex, no i albo to przypadek albo faktycznie bąki przechodzą bezboleśnie i kupa także. Tylko że maruda taka, że po odłożeniu do łóżeczka uruchamia się lokalizator i mimo że śpi wybudza się i znowu jest płacz. Co dwie godz chciałby jeść, nie podoba mu się nawet noszenie na ramieniu co zawsze lubił. Suszarka pomaga chwilowo. Ale nie boli go brzuszek bo wtedy inaczej płacze i inaczej się zachowuje. Kurcze, może to ten skok ? Skoro mały się urodził trochę wcześniej niż terminowo to i później może ten skok przechodzić. W ogóle to nie zdawałam sobie sprawy, że on tak szybko rośnie... wyjmuję dzisiaj kolejny pajacyk z myślą że trochę pewnie przyduży będzie ale założę... a tu kolejny ciuszek na styk ![]() za wszystkie skończone tygodnie. Thidien - piękny bobas
|
#3830 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ma kilka takich krosteczek na policzkach ale one sie nie luszcza - takze mam nadzieje ze to tradzik. Poza tym skaza to chyba jakimis problemami brzuszkowymi by sie chyba tez objawiala... |
|
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
Wewill
Widzę że wszystkie dzieci przechodzą ostatnio jakiś kryzys :/ Wysłane z telefonu... ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Kochane a jak to jest z delicolem... Można w razie W podać inny lek np espumisan? Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3832 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myslalam u mojej, ze to skok, ale ona tak od urodzenia do ponad miesiaca sie zachowywala teraz juz mniej marudzi. Mi sie wydaje, ze dzieci sie nudza i marudza, a sa za male na zabawki jeszcze, bo odkad mala u mnie bardziej jest kumata, to i mniej marudna.Z ciuszkami sa jaja, wczesniej tez tak mialam, ze braklo mi mniejszych, to mysle, ze zaloze wieksze, najwyzej sie potopi jeden dzien dopoki nie wypiore tamtych, a wieksze okazuja sie ok ![]() Cytat:
dla KingiCytat:
widze, ze kazda ma kiepsko.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3833 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzis podobnie
![]() Marco nie spal i nie chcial nikogo tylko mame mielismy dzisiaj jedna drzemke w dzien ![]() Maz probowal go uspic po maratonie jedzeniowym, a ja sie mialam wykapac. kapalam sie szybko, bo Marco sie awanturowal zasnal przy cycu, nie tyle jadl, co pociumkal kilka razy i sobie go trzymal w buzi
|
#3835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie powiem, jest plus - brak zakrwawionych i pogryzionych, wytarmoszonych sutków ![]() kp to już oczywistość no, czasami dokarmiamy, innego wyjścia nie ma, jak dzieć głodny, a z mamy nic nie leci i się maluch bulwersuje, albo ciągnie i ciągnie i nic... dalej głodnyw ogóle oglądamy filmiki w necie i wszystkie te dzieci jakieś spokojne, czy to karmienie, czy kąpanie a mój rękami macha tak, że ja nie mogę ich odsunąć, a lubi je wkładać tak, że nie widzę czy łapie cyca, a nawet wkłada je pod nakładki :P to samo przy przebieraniu z nogami - on jakby czytał mi w myślach co ja chcę zrobić i skutecznie blokuje każdy mój ruch :P
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tez jakas narwana i macha wszystkim czym moze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3837 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio się jarzył do aparatu (bo duży, czarny i wydaje dziwne dźwięki) i dzięki temu zrobiłam mu cudniaste fotki. Na 10-20 sekund potrafi się zainteresować zabawką i niby się cieszy a za chwilę płacz. No miałam iść spać, także przespanych nocy życzę.
|
|
#3838 |
|
Zadomowienie
|
Ag dzięki :-* czyli najlepiej będzie jak Np 3xna dzień dam delicol i np 2x espumisan powinno działać....
Thidien mój nie zapomniał a nawet starałam się na zmianę karmić raz z nakładką raz bez jak karmiłam piersią Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry! Nie nadrobie dzisiaj juz. Niedawno pojechali goście. Poinformowalam kuzynke męża, ze chcemy ja na chrzestna prosić
Wystraszylyscie mnie ta skaza, bo,Mikolaj sie luszczy troche na brwiach. A co do ciuszkow-odłożyłam kolejne 3 pary spiochow dzisiaj. Poza tym znowu sie sam uspil nakarmilam, odlozylam do lozeczka, postekal, powiercil sie, pousmiechal i spi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3840 |
|
Zadomowienie
|
Thidien Gratuluje. synek sliczny! ideał!
mała dostaje moje mleko. odciagsm co 3h. 5ml, 5ml, 8ml i ostatnio tylko 5ml. myślałam, że bedzie wiecej. jakby ona mogła sie przyssać to by więcej wyciągneła. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

teraz jakoś z godzinę i jestem w szoku, bo zasnął mi przy kp
generalnie karmię go odciągniętym mlekiem, a dzisiaj już z bezsilności jak ciągle ryczał wsadziłam mu cycka do buzi i zaczął ssać z jednej a potem z drugiej piersi
w nocy spał w systemie co godzinę max dwie cycek.
mój ssak wyżłopie dwie piersi na wieczór i jeszcze dodatkowo 60ml mm. Tylko na noc dokarmiamy w takiej ilości bo widocznie mu brakuje i płacze a nie mam z czego odciągać bo w ciągu dnia wszystko opróżnia. 

czyli "nie odkładaj mnie bo będzie ryk"
czy nadal przemywać octeniseptem?
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

nad ranem załączył nam się monitor oddechu. W 3 sekundy byłam przy łóżeczku. Majka chyba zapadła w tak głeboki sen, że zapomniała oddech złapać. Potrząsnełam ją delikatnie, wyrzuciła ręce w górę i dalej poszła spać 

widzę, ze u większości kolorowo;(