Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-12, 16:23   #3811
wewillrockyou
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
pączuszek wita sie na świecie. 3760, 52cm, córa.
zachlyznela sie wodami i jeszcze jej nie widzialam, bo jestem uziemiona po CC. wyc mi sie chce z bólu i z tego, ze jej nie widzialam, nie tulilam. nic.
jak tylko wstane lece ja poglasiac.mleko sie pojawilo, ale na razie nie pobudzam.

wscieklam sie o ja zaszczepili na wzw mimo, że napisałam, że nie wyrażam zgody!!! kurde zaszczepili chore dziecko, któremu teraz daja 2 antybiotyki!!!!
gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Nie mam dziś siły do mojego dziecka:/ pobudka o 5:40 i od tamtej pory trzy małe godzinne drzemki poza tym nawet 5 minut sama nie poleży bo jest darcie... juz nie wiem czy to kolka czy zwykłe marudzenie...echhh
kurde, moje dziecko tez od wczoraj marudzi ciagle i spi po 10-15 minut teraz jakoś z godzinę i jestem w szoku, bo zasnął mi przy kp generalnie karmię go odciągniętym mlekiem, a dzisiaj już z bezsilności jak ciągle ryczał wsadziłam mu cycka do buzi i zaczął ssać z jednej a potem z drugiej piersi

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Matko my dziś mamy dzień marudy i cycka w nocy spał w systemie co godzinę max dwie cycek.
Piotruś dziś ciągle marudzi nie da się go nawet na minutę zostawić...chyba muszę go zabrać nsa, bardzo długi spacer
ooo, to może dlatego Olo marudzi, bo od dwóch dni nie byliśmy na spacerze, muszę go dziś porządnie dotlenić

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
serio mój ssak wyżłopie dwie piersi na wieczór i jeszcze dodatkowo 60ml mm. Tylko na noc dokarmiamy w takiej ilości bo widocznie mu brakuje i płacze a nie mam z czego odciągać bo w ciągu dnia wszystko opróżnia.

Generalne wróciłam do picia wody w wielkiej ilości i pokarmu jest znacznie więcej
no serio, serio, a potem i tak połowę z tego ulewa

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

thidien gratulacje!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
witam się po przerwie
podczytuję Was w miarę możliwości, ale na pisanie albo czasu brak albo weny

U nas ok, dziś Hania kończy miesiąc i oficjalnie staje się niemowlakiem
Stawiam soczek
Ogólnie Mała zdrowa i pogodna, tylko trądzik ma i czasem pręży się po jedzeniu. Lekarz przepisał Delicol i kazał kąpać i smarowac emolientami.
Poza tym Haneczka miewa dni terrorysty czyli "nie odkładaj mnie bo będzie ryk" i dni marudy "matka- każda pozycja beznadziejna" mimo to kochana jest, szczególnie jak się tak słodko uśmiecha W nocy daje pospać czasem nawet 3-4h

Dziewczyny dajecie Maluchom smoczek? Nasza razie bez, ale nie wiem czy w końcu się nie złamę
dajemy
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 16:33   #3812
lutien
Wtajemniczenie

Olakola i Thidien - GRATULACJE!!!!

Więcej nie pisze, bo nie lubię z komórki :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 17:42   #3813
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Virginia jest bebiko comfort ale jak dla mnie śmierdzi a ogólnie u mojego Stasia nie pomogło. Jaka herbatkę dajesz?
Wysłane z telefonu...
Hippa granulki

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Virginia a co z tata natalki? Macie kontakt? Interesuje sie? Alimenty dostaniesz?
Ostatni kontakt 10 marca. Alimentów jeszcze nie bo jeszcze nie uznał Niusi, zresztą póki co mi też z tym nieśpieszno.

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
My dziś ruszamy w pierwszą dłuższą (4-5h) wyprawę poza dom. Zobaczymy co młoda na to powie. Mam nadzieję, że opcja spania jej się nie wyłączy Jedziemy odwiedzić mojego dziadka.
wow, my dziś byliśmy godzinę.

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Co robicie jak dzieciak tak wyje i nic mu nie pasuje? Nosicie placzacego stwora mimo ze się drze i szarpie? Bo nie mam pomysłu co tu robić...
różnie, tulę masuję kanguruję głaszczę karmię zmieniam pieluszkę itd

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
dla wizażowych cioć, foto:

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
No to już nie masz noworodka, a niemowlaka
W ogóle podziwiam Cię za pogodę ducha, optymizm i pracowitość. Jesteś niesamowita.
Pępek jeszcze przez tydzień był paskudny i psikałam tylko octaniseptem i wycierałam patyczkiem. Już jest ładny.
ojej dziękuję za dobre słowa

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość

U nas ok, dziś Hania kończy miesiąc i oficjalnie staje się niemowlakiem
Stawiam soczek

Dziewczyny dajecie Maluchom smoczek? Nasza razie bez, ale nie wiem czy w końcu się nie złamę
sto lat dla Hani!
u mnie dziadkowie wpychają smoka ale Niusia nie lubi
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 18:22   #3814
thidien
Rozeznanie

pierwszą noc w domu, z czwartku na piątek, dziecię przespało nam super - od 2 do 8 w ogóle był grzeczniutki, albo jadł, albo spał

druga też była ok, spał od 20 do 3 :P potem pomarudził i znowu spał prawie do 9

nic dziwnego, że dziś tak łatwo ze snem nie było

za to ciągle wisiał na cycu - ale mam wrażenie, że się nie najada, dajemy nieco mm, czasami glukozę

już w szpitalu zaczęłam używać nakładek na piersi - mama mi przywiozła większe, męża wysłałam po mniejsze (canpol) i baaardzo mi szkoda, że synuś nie chce już samych cyców mamusi - miał problem złapać jednego cyca, a teraz bez nakładek nie chce żadnego

w ogóle mam wrażenie, że mam o wiele mniej pokarmu, piersi nie są takie twarde jak wcześniej, jak bylismy w szpitalu

wczoraj odpadł mu pępek czy nadal przemywać octeniseptem?

mąż ma wolne do środy, poda, przyniesie, obróci, pomoże - bez niego będzie truuuuudniej, ale myślę jakoś radę damy... będzie tylko wszystko milion razy wolniej :P:P:P

ładniejsze foto, choć niewyraźne:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140403056 adrian.jpg (49,4 KB, 40 załadowań)
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 18:24   #3815
thidien
Rozeznanie

co do smoczka - nasz też wypluwał i nie chciał, ale dzisiaj nadszedł taki dzień, że po wypróbowaniu trzech, jednego trzeba było użyć :P
(i nie, nie pasował mu żaden z pudełkowych szpitalnych :P)

mam nadzieję używać tylko w sytuacjach kryzysowych
II kreski 1.12.2015
Stary 2014-04-12, 18:57   #3816
teQiba
Moderator

Kacper tez wypluwa wtedy kiedy ja chce zeby go trzymal w buzi - kupilam ten dynamiczny lovi, oby mu lepiej "smakowal"

Dziecko spi mi na klacie juz prawie godzine To nasz pierwszy raz

Czy ktoras z Was sie orientuje czym sie rozni tradzik od skazy bialkowej? Bo malemu wyskoczylo cos na buzi i bylam przekonana ze to tradzik a dzisiaj szwagierka mnie nastraszyla ze to moze byc skaza...
Stary 2014-04-12, 19:08   #3817
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
pierwszą noc w domu, z czwartku na piątek, dziecię przespało nam super - od 2 do 8 w ogóle był grzeczniutki, albo jadł, albo spał

druga też była ok, spał od 20 do 3 :P potem pomarudził i znowu spał prawie do 9

nic dziwnego, że dziś tak łatwo ze snem nie było

za to ciągle wisiał na cycu - ale mam wrażenie, że się nie najada, dajemy nieco mm, czasami glukozę

już w szpitalu zaczęłam używać nakładek na piersi - mama mi przywiozła większe, męża wysłałam po mniejsze (canpol) i baaardzo mi szkoda, że synuś nie chce już samych cyców mamusi - miał problem złapać jednego cyca, a teraz bez nakładek nie chce żadnego

w ogóle mam wrażenie, że mam o wiele mniej pokarmu, piersi nie są takie twarde jak wcześniej, jak bylismy w szpitalu

mąż ma wolne do środy, poda, przyniesie, obróci, pomoże - bez niego będzie truuuuudniej, ale myślę jakoś radę damy... będzie tylko wszystko milion razy wolniej :P:P:P

Jak tak mało je w nocy to nic dziwnego ze masz mniej mleka, szczególnie w pierwszych dniach. Z drugiej strony laktacja sie normuje i piersi już nie bedą takie twarde. Foto śliczne.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-04-12, 19:18   #3818
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

Jeszcze przez jakiś czas przemywać.

Super zdjęcie
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 19:19   #3819
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
druga część ;p

Adrian miał 3400 i 53 cm, był grymaśny i płaczliwy, bym porównała jego płacz do uciekającego przed siekierą kogutka,

w sobotę, 5 kwietnia mieli nas wypisać, ale na obchodzie noworodków jedna z położnych mówi do lekarza "to jest ten, o którym panu mówiłam" i... Wzięto go na badania i po pierwsze stwierdzono podwyższoną bilirubinę i opalał się przez 2 dni pod przenośną lampą (tegoroczny zakup z wosp) i zrobiono mu wklócie na antybiotyk

jak się okazało Młody miał crp 20 i to z infekcji wewnątrzmacicznej, kiedy ja zdrowa cały czas, ostatnie przeziębienie we wrześniu

CO MNIE DZIWI TO FAKT, że jedna z pediatrów powiedziała, że mały miał robione badania w 1 i 2 dobie i wyniki są jakie są, ale antybiotyk dostał od soboty dopiero - myślę, że gdyby nie tamta położna, to by mu badań nie raczyli zrobić, bo jakby to wszystko wyszło po badaniach w 1 i 2 dobie, to by antybiotyk dostał wcześniej, od czwartku..

dla wizażowych cioć, foto:
(wrzuciłam na chybił trafił z kom, zaraz wrzucę jakieś fajniejsze )

piękności

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 19:42   #3820
Lewek
Zakorzenienie

Thidien ja pierwszego też karmiłam z tymi nakladkami bo też robił histerie i nie chciał łapać. Trochę to męczące było nie powiem. Ale dzięki temu karmiłam KP. A Misiek po chyba 4-5 miesiącach nagle zalapal mojego cyca, bo często probowalam go przystawic.

Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 19:53   #3821
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Witam sie porannie z lozka z dzieckiem na piersu- Mala sie chyba od wczoraj zle czuje, bo spi tylko tak- przytulona- prezy sie przy jedzeniu i w ogole jest niespokojna. Moze to poczatek kolejnego skoku, bo ostatnio to podobnie wygladalo.
u mnie sytuacja wygląda podobnie, Piotrek marudzi, jak się tylko go próbuje odłożyć nawet na nasze łóżko to w płacz po minucie przeokropny. Może też już jakieś małe skoki przechodzi

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Jestem opuchnięta i bardzo dużo piję (a nie sikam aż tak dużo). Pewnie stąd ta waga. Ale i tak na psychikę działa taki wzrost wagi - 30kg na plusie i przekroczona setka
Choć pewnie nie uwierzycie, ale przy takim wzroście wagi mam tylko 4 nowe rozstępy Więc liczę na to, że wystarczy rozsądna dieta + ruch i nie będzie widać, że aż tyle przytyłam
to tylko chwalić jakie dobre masz geny, że rozstępów prawie brak
też myślę ze Ci się woda zatrzymała, oby się u CIebie szybko poród rozkręcił

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Asiu jesteś wspaniała dziękuję wczoraj cały dzień bez kropelek i mieliśmy atak kolki, potwierdziło się w 100% że kropelki u nas działaj a cuda
oby teraz szybko paczka dotarła

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Nie już nie dawaj Espumisanu. Podobno niektóre dzieci źle znoszą espumisan odstaw go i spróbuj coś innego

Dzisiaj byłam w ciężkim szoku. Majka poszła standardowo spać o 21 w nocy wstaje mój mąż. Słyszę Mała marudzi mąż wstaje i pyta mnie wiesz która godzina? Była 5 rano Moje dziecko przespało ładnie 8godzin i potem też grzecznie spała do 8:30

No i przeżyłam dzisiaj mini zawał nad ranem załączył nam się monitor oddechu. W 3 sekundy byłam przy łóżeczku. Majka chyba zapadła w tak głeboki sen, że zapomniała oddech złapać. Potrząsnełam ją delikatnie, wyrzuciła ręce w górę i dalej poszła spać , ale normalnie masakra
a skąd to wiesz?

ale pięknie Ci Majeczka pospała

no i ja bym padła z przerażenia nie wyobrażam sobie co przeżyliście. Ja też w nocy jak usłysze że się zachłyśnie to od razu wybudzona jestem i zanim się obejrzę już przy łóżeczki jestem

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Mala ma dzis dzien "nie odkleje sie od Ciebie", wiec tylko zdazylam wyjsc z lozka na siku i wziac z kuchni jakies jedzenie jak odkladam ja, to jest pisk, jakby ja ze skory obdzierali.
a dzisiaj lepiej? Ja mam podobnie więc nie jesteś sama

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
A tak wgl moje Serduszko skończyło dziś 4 tyg.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
W ogóle dziewczyny, bardzo polecam spróbowanie chustowania - dobrze też działa na różne kolkowate problemy - zapewnia bliskość i masaż brzuszka
a jakie chusty polecasz? Bo ja się rozglądam
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 20:04   #3822
BeautifulLie
Zadomowienie

Asialll mogłabyś bardziej opisać ta sapke? Współczuję Ci problemów

Thidien słodki

Justi super że już ok z kp

Frogutka ja daję smoczek sprawdza sie bo jak Staś już go nie chce to po prostu wypluwa

Virginia to i ja może spróbuję

U nas znowu od 4.30 do 11 terror :/ bąków nie umiał puścić a kupkę zrobił dopiero o 16 :/ teraz podaje mu delicol do picia daję wodę może sytuacja się ustabilizuje bo wyglądam jak zombie po 3dniach spania max 4h :/

Wysłane z telefonu...

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Virginia :-*:-*

Myśmy skończyli wczoraj 3tyg

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 20:11   #3823
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Myśmy skończyli wczoraj 3tyg
myyyy też więc
Stary 2014-04-12, 20:11   #3824
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
u mnie sytuacja wygląda podobnie, Piotrek marudzi, jak się tylko go próbuje odłożyć nawet na nasze łóżko to w płacz po minucie przeokropny. Może też już jakieś małe skoki przechodzi

to tylko chwalić jakie dobre masz geny, że rozstępów prawie brak
też myślę ze Ci się woda zatrzymała, oby się u CIebie szybko poród rozkręcił

oby teraz szybko paczka dotarła

a skąd to wiesz?

ale pięknie Ci Majeczka pospała

no i ja bym padła z przerażenia nie wyobrażam sobie co przeżyliście. Ja też w nocy jak usłysze że się zachłyśnie to od razu wybudzona jestem i zanim się obejrzę już przy łóżeczki jestem

a dzisiaj lepiej? Ja mam podobnie więc nie jesteś sama

a jakie chusty polecasz? Bo ja się rozglądam
Któraś dziewczyna pisała albo któraś z moich koleżanek mi mówiła nie pamiętam

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 20:12   #3825
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
u nas to samo
Stary 2014-04-12, 20:19   #3826
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

U nas znowu od 4.30 do 11 terror :/ bąków nie umiał puścić a kupkę zrobił dopiero o 16 :/
Biedna widzę, ze u większości kolorowo;(

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 20:40   #3827
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Czy ktoras z Was sie orientuje czym sie rozni tradzik od skazy bialkowej? Bo malemu wyskoczylo cos na buzi i bylam przekonana ze to tradzik a dzisiaj szwagierka mnie nastraszyla ze to moze byc skaza...
Skaza łuszczy sie i najczesciej na czole i policzkach sie ujawnia.. Bo tez sie balam ze nasz tradzik to skaza ale polozna wlasnie tak wyjasnila
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 20:41   #3828
tygrysek83
Zadomowienie

Hej dziewczyny, wpadłam na szybko pochwalić się, że wyprawa za nami Kinga spisała się cudownie i wyprawę do pradziadka (mojego dziadka) można uznać za udaną Kinga została wytarmoszona przez ciotkę, ale dzielnie to przespała i może nie będzie miała trzęsawki ani połamanych rączek po tych wszystkich wygibasach.
Jutro nadrobie was na kompie to tez poodpisuje.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 21:05   #3829
ag9
Zadomowienie

Nie dam rady nadrobić... za nami kiepska noc i fatalny dzień. Idę spać, póki mały śpi na najmocniejszym śnie.

Poza delicolem zaczęłam podawać jeszcze dwa razy dziennie sab simplex, no i albo to przypadek albo faktycznie bąki przechodzą bezboleśnie i kupa także. Tylko że maruda taka, że po odłożeniu do łóżeczka uruchamia się lokalizator i mimo że śpi wybudza się i znowu jest płacz. Co dwie godz chciałby jeść, nie podoba mu się nawet noszenie na ramieniu co zawsze lubił. Suszarka pomaga chwilowo. Ale nie boli go brzuszek bo wtedy inaczej płacze i inaczej się zachowuje. Kurcze, może to ten skok ? Skoro mały się urodził trochę wcześniej niż terminowo to i później może ten skok przechodzić.

W ogóle to nie zdawałam sobie sprawy, że on tak szybko rośnie... wyjmuję dzisiaj kolejny pajacyk z myślą że trochę pewnie przyduży będzie ale założę... a tu kolejny ciuszek na styk

za wszystkie skończone tygodnie.

Thidien - piękny bobas
Stary 2014-04-12, 21:18   #3830
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Skaza łuszczy sie i najczesciej na czole i policzkach sie ujawnia.. Bo tez sie balam ze nasz tradzik to skaza ale polozna wlasnie tak wyjasnila
Dzieki za odp
Ma kilka takich krosteczek na policzkach ale one sie nie luszcza - takze mam nadzieje ze to tradzik. Poza tym skaza to chyba jakimis problemami brzuszkowymi by sie chyba tez objawiala...
Stary 2014-04-12, 21:22   #3831
BeautifulLie
Zadomowienie

Wewill :-*

Widzę że wszystkie dzieci przechodzą ostatnio jakiś kryzys :/

Wysłane z telefonu...

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Kochane a jak to jest z delicolem... Można w razie W podać inny lek np espumisan?

Wysłane z telefonu...
Stary 2014-04-12, 21:25   #3832
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Nie dam rady nadrobić... za nami kiepska noc i fatalny dzień. Idę spać, póki mały śpi na najmocniejszym śnie.

Poza delicolem zaczęłam podawać jeszcze dwa razy dziennie sab simplex, no i albo to przypadek albo faktycznie bąki przechodzą bezboleśnie i kupa także. Tylko że maruda taka, że po odłożeniu do łóżeczka uruchamia się lokalizator i mimo że śpi wybudza się i znowu jest płacz. Co dwie godz chciałby jeść, nie podoba mu się nawet noszenie na ramieniu co zawsze lubił. Suszarka pomaga chwilowo. Ale nie boli go brzuszek bo wtedy inaczej płacze i inaczej się zachowuje. Kurcze, może to ten skok ? Skoro mały się urodził trochę wcześniej niż terminowo to i później może ten skok przechodzić.

W ogóle to nie zdawałam sobie sprawy, że on tak szybko rośnie... wyjmuję dzisiaj kolejny pajacyk z myślą że trochę pewnie przyduży będzie ale założę... a tu kolejny ciuszek na styk

za wszystkie skończone tygodnie.

Thidien - piękny bobas

ja myslalam u mojej, ze to skok, ale ona tak od urodzenia do ponad miesiaca sie zachowywala teraz juz mniej marudzi. Mi sie wydaje, ze dzieci sie nudza i marudza, a sa za male na zabawki jeszcze, bo odkad mala u mnie bardziej jest kumata, to i mniej marudna.

Z ciuszkami sa jaja, wczesniej tez tak mialam, ze braklo mi mniejszych, to mysle, ze zaloze wieksze, najwyzej sie potopi jeden dzien dopoki nie wypiore tamtych, a wieksze okazuja sie ok

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wpadłam na szybko pochwalić się, że wyprawa za nami Kinga spisała się cudownie i wyprawę do pradziadka (mojego dziadka) można uznać za udaną Kinga została wytarmoszona przez ciotkę, ale dzielnie to przespała i może nie będzie miała trzęsawki ani połamanych rączek po tych wszystkich wygibasach.
Jutro nadrobie was na kompie to tez poodpisuje.

dla Kingi

Cytat:

U nas znowu od 4.30 do 11 terror :/ bąków nie umiał puścić a kupkę zrobił dopiero o 16 :/ teraz podaje mu delicol do picia daję wodę może sytuacja się ustabilizuje bo wyglądam jak zombie po 3dniach spania max 4h :/

u...
kciuki za poprawe, musimy chyba jednak ten czas niemowlecy jakos przezyc widze, ze kazda ma kiepsko.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Wewill :-*

Widzę że wszystkie dzieci przechodzą ostatnio jakiś kryzys :/

Wysłane z telefonu...

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Kochane a jak to jest z delicolem... Można w razie W podać inny lek np espumisan?

Wysłane z telefonu...
Espumisan ma inny sklad chyba, wiec moze w inna pore dnia mozna

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 21:29   #3833
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
ja myslalam u mojej, ze to skok, ale ona tak od urodzenia do ponad miesiaca sie zachowywala teraz juz mniej marudzi. Mi sie wydaje, ze dzieci sie nudza i marudza, a sa za male na zabawki jeszcze, bo odkad mala u mnie bardziej jest kumata, to i mniej marudna.
Mnie tez sie wydaje ze to z nudow
Stary 2014-04-12, 21:30   #3834
mariolasl
Zakorzenienie

u nas dzis podobnie
Marco nie spal i nie chcial nikogo tylko mame
mielismy dzisiaj jedna drzemke w dzien
Maz probowal go uspic po maratonie jedzeniowym, a ja sie mialam wykapac.
kapalam sie szybko, bo Marco sie awanturowal
zasnal przy cycu, nie tyle jadl, co pociumkal kilka razy i sobie go trzymal w buzi
Stary 2014-04-12, 21:36   #3835
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Thidien ja pierwszego też karmiłam z tymi nakladkami bo też robił histerie i nie chciał łapać. Trochę to męczące było nie powiem. Ale dzięki temu karmiłam KP. A Misiek po chyba 4-5 miesiącach nagle zalapal mojego cyca, bo często probowalam go przystawic.
mam nadzieję mój nie zapomni jak to jest ssać mojego cyca bez nakładki - niby to silikon, niby bezzapachowe i bezsmakowe, ale jakoś mam ciągle wrażenie, że się przyzwyczai i w ogóle mnie już nie tknie bez nakładek...
ale nie powiem, jest plus - brak zakrwawionych i pogryzionych, wytarmoszonych sutków
kp to już oczywistość no, czasami dokarmiamy, innego wyjścia nie ma, jak dzieć głodny, a z mamy nic nie leci i się maluch bulwersuje, albo ciągnie i ciągnie i nic... dalej głodny

w ogóle oglądamy filmiki w necie i wszystkie te dzieci jakieś spokojne, czy to karmienie, czy kąpanie

a mój rękami macha tak, że ja nie mogę ich odsunąć, a lubi je wkładać tak, że nie widzę czy łapie cyca, a nawet wkłada je pod nakładki :P
to samo przy przebieraniu z nogami - on jakby czytał mi w myślach co ja chcę zrobić i skutecznie blokuje każdy mój ruch :P
II kreski 1.12.2015
Stary 2014-04-12, 21:53   #3836
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję mój nie zapomni jak to jest ssać mojego cyca bez nakładki - niby to silikon, niby bezzapachowe i bezsmakowe, ale jakoś mam ciągle wrażenie, że się przyzwyczai i w ogóle mnie już nie tknie bez nakładek...
ale nie powiem, jest plus - brak zakrwawionych i pogryzionych, wytarmoszonych sutków
kp to już oczywistość no, czasami dokarmiamy, innego wyjścia nie ma, jak dzieć głodny, a z mamy nic nie leci i się maluch bulwersuje, albo ciągnie i ciągnie i nic... dalej głodny

w ogóle oglądamy filmiki w necie i wszystkie te dzieci jakieś spokojne, czy to karmienie, czy kąpanie

a mój rękami macha tak, że ja nie mogę ich odsunąć, a lubi je wkładać tak, że nie widzę czy łapie cyca, a nawet wkłada je pod nakładki :P
to samo przy przebieraniu z nogami - on jakby czytał mi w myślach co ja chcę zrobić i skutecznie blokuje każdy mój ruch :P
Slodki Twoj maluszek
Moja tez jakas narwana i macha wszystkim czym moze

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 21:54   #3837
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Wysłane z telefonu...
Delicol to całkiem co innego niż espumisan i jemu podobne. Delicol zawiera enzym laktazę poprawiający trawienie laktozy, a espumisam i jemu podobne zawiera simeticon - substancję lecznicą typowo na kolki (wzdęcia, gazy itp).

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No może tak. Tylko u nas to tak w kratkę przebiega, jednego dnia jak aniołek, pośpi, szybko usypia, cieszy się z kontaktu z nami, a innego dnia za nic nie można go uspokoić i wszystko jest na NIE.
Ostatnio się jarzył do aparatu (bo duży, czarny i wydaje dziwne dźwięki) i dzięki temu zrobiłam mu cudniaste fotki. Na 10-20 sekund potrafi się zainteresować zabawką i niby się cieszy a za chwilę płacz.

No miałam iść spać, także przespanych nocy życzę.
Stary 2014-04-12, 22:12   #3838
BeautifulLie
Zadomowienie

Ag dzięki :-* czyli najlepiej będzie jak Np 3xna dzień dam delicol i np 2x espumisan powinno działać....

Thidien mój nie zapomniał a nawet starałam się na zmianę karmić raz z nakładką raz bez jak karmiłam piersią

Wysłane z telefonu...
Stary 2014-04-12, 22:41   #3839
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dobry! Nie nadrobie dzisiaj juz. Niedawno pojechali goście. Poinformowalam kuzynke męża, ze chcemy ja na chrzestna prosić

Wystraszylyscie mnie ta skaza, bo,Mikolaj sie luszczy troche na brwiach.
A co do ciuszkow-odłożyłam kolejne 3 pary spiochow dzisiaj.

Poza tym znowu sie sam uspil nakarmilam, odlozylam do lozeczka, postekal, powiercil sie, pousmiechal i spi

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 23:00   #3840
olakola
Zadomowienie

Thidien Gratuluje. synek sliczny! ideał!

mała dostaje moje mleko. odciagsm co 3h. 5ml, 5ml, 8ml i ostatnio tylko 5ml. myślałam, że bedzie wiecej. jakby ona mogła sie przyssać to by więcej wyciągneła.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości