|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
i teraz w piątek, czy czwartek nie pamiętam, wyszłam z Kubą na spacer , ale do banku chyba i coś tam jeszcze, ze na dłuzej, a mąż mówi,ze chwile po tym jak wyszłam przyszła tesciowa , i jak bez zapowiedzi to tak jest sesesesesese nie no Bart i lovi 360 ma i pije , ale mamuśka nakupowała ![]() Cytat:
a jakie kupiliście ?w Twój Styl miałam te kupony i dzisiaj kupiłam Młodemu koszulę jeansową w reserved, taki ciemniejszy, powycierany jeans
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
Elefanten ![]() Zastanawialiśmy się jeszcze nad eko, ale jakoś stwierdziliśmy, że elefanten, póki co zabudowane kupiliśmy, sandałki kupimy bliżej lata
|
|
#3963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hahaha Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe...no sporą ma, ale mówią, że jak duża stopa to wysoki będzie Trzymam się tej myśli A powiem Ci, że to 23 to takie, że duży palec to w sumie prawie dotyka końca butka....tak więc...pewnie po lecie już będą za małe.
|
|
#3965 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja myślałam że Przemek ma duże stopki, a się okazuje że nie, bo ma 19
tyle że on od pół roku nosi te same kilka par skarpetek więc coś mu wolniej ta stopa rośnie, jak na pół roku temu to miał ogromną
|
|
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
Hehe Magiusa ja tez tak słyszłam taka teorię o stopach
ale nie sprawdzona, wiec nei wiem Ale jakie rozbieżności
|
#3967 |
|
siedzę i myślę
|
Antkowi dzisiaj chciałam kupić buty w pepco i 22 było za małe, a 24 za duże, 23 nie było. A znowu Zarowe buty ma w rozm. 22
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3968 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój Bart też nigdy z butli nie pił. A wyprobowalam kilka rodzajów :/ Nie wiem czemu z niekapkow mu tak szybko poszlo, Hmm może to nagroda za to ze butli nie chciał absolutnie żadnej, tylko cyc tak jak u Ciebie ![]() Cytat:
Ejjjj Ty się moich kubeczków czepiasz a jak ja zobaczyłam matę z zabawkami Kuby to o mało z butów nie wyskoczylam jak sklep z zabawkami, więc wiesz ![]() Jakby do mnie przyszła bez zapowiedzi to bym chyba wścieklizny dostała na szczescie zawsze uprzedza ![]() Cytat:
Oooo to piękny rozmiar duuuży chłop bedzie ![]() Bart ma adidasy 22,5 troszkę luzu jest. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A weź mi nic nie mów z teściową, z nimi ciężko się dogadać ![]() Już chyba Wam pisałam kiedyś, jak ja urodziłam, to leżałam na sali 2osobowej, ciepło jak nei wiem co,a u mnie cały czas odwiedziny faajnie , tylko zmęczenie też dało swoje, a poza tym 2 stołki i koniec i jak naszło się osób to męczące i tż do nich zadzwonił,ze jak będą jechali, to żeby dzwonili zawsze czy nikogo nie ma, na drugi dzięń siedzimy, przyszli moi rodzice, a tu zaraz teściowie, no aż mnie zatrzęsło
|
|
#3971 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maly kochany głodomorek ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
a może zbyt szybko robi się w Waszej sypialni jasno i dla niego to sygnal do pobudki? Nela dużo gorzej zasypia (nocnym snem :P), gdy za oknem jest jasno. dlatego kładziemy ja teraz kolo 20.---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() ja nie będę ukrywać, ze czasem mam chwile zwątpienia, jak dam rade. Nelcia sama będzie jeszcze dzidziusiem. ciaza - sa lepsze i gorsze dni. licze, ze jak przetrwam pierwszy trymestr (a skonczylam już 11 tyg.!) to będzie z gorki. przedszkolak i noworodek to tez nie jest taki idealny układ (a istnieje taki? ), bo "starszak" będzie przynosil wszystkie możliwe wirusy, katary, ospy...trzeba dziecko zaprowadzić i odebrać, wiec malucha zima nie zima ciągniesz za sobą i jak dziecku wyjasnic, ze mamusia z dzidziusiem zostają w domu i bycza się w lozku, a ty dziecko musisz wstać i isc do przedszkola? nie każdy maluch będzie zadowolony hehe.kazda sytuacja ma plusy i minusy. ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- Cytat:
licze, ze da mi poczucie niezaleznosci i nie będę uziemiona z dzieciakami w domu. latwiej będzie ogarnąć codzienne zakupy, kiedy Nela jednak będzie poskromiona w wozku hehe. myslalam o takim, bo babeczka smiga tu po osiedlu i wygląda fajnie (choć gondolka malutka), ale wielka mamy w naszym tako. http://allegro.pl/ultralekki-bliznia...113647506.html w opcji gondola i 2 spacerówki. bardzo podoba mi się zoom http://allegro.pl/podwojny-wozek-zoo...121342745.html cena w zaleznosci od tego co chcesz w zestawie. poszperam jeszcze na stronie graco i pomecze brata, bo za oceanem maja dużo fajnych rozwiazan ![]() Cytat:
szkoda, ze nie ma pietrowych heheCytat:
obawiam się ,ze sąsiedzi mogą nie przezyc całego korytarza zastawionego wozkami - później dojda jeszcze rowerki, hulajnogi ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
nie wiem jaki rozm, ma Nela, ale dzisiaj w końcu kupiłam jej bodziaki 80, bo rozstajemy się z...68 ![]() ejjj i chwalcie się umiejętnościami dzieci, bo zle odebralyscie mój wpis pisałam tylko i wyłącznie o przechwałkach moich osiedlowych mamusiek i naszej według mnie niepotrzebnie nakrecanej "rywalizcji". obiecałam sobie, ze już o nikim nic nie napisze, no ale bez historii o mojej teściowej to chyba nie przeżyjecie, co? ![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
a w temacie piasku - Szymek miał dokładnie tak samo brzydzil się piasku. pierwsza wizyta nad morzem zakonczyla się dramatem - noszeniem na raczkach, wiecznym trzepaniem koca na plazy kazde ziarenko doprowadzalo go do rozpaczy ma tylko kilka fotek "z piaskiem" i albo wyszukuje go miedzy paluchamialbo się krzywi ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
był naturalny i naturalny "lekki" w promocji wzielam na probe oba.
|
||||||||||
|
|
|
#3972 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezle gna do przodu! rozpedzil się i teraz już nikt go nie zatrzyma ![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
co u Adiego? jak sprawdza się obecna niania? ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- nadrobiłam, mogę isc spac. |
||||
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3974 |
|
siedzę i myślę
|
Olaboga o 23 się obudził i zaczął plakac... lulanie, bujanie nic nie pomagało, stwierdziliśmy, że chyba zęby, no więc daliśmy Nurofen, oczywiście musiał jeszcze popic mlekiem, wypił jakieś 60 ml. Za 15 piata znowu pobudka, zjadł mleko i pospal ostatecznie do 5.45 ... nie ma lekko, każdego dnia co innego
![]() I jeszcze pytanie: co ile godzin mniej więcej jedzą Wasze dzieci? Antek ostatnio ma problem z jedzeniem w ciągu dnia.. już nie wiem kiedy jest głodny...do niedawna jadł co 4 h a teraz zje troszkę i zaczyna się denerwować w krxeselku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2014-04-13 o 06:30 |
|
|
|
#3975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wydaje mi się, że samo mleczko zaczyna wystarczać P na krócej, a co do krzesełka to moja też wiercipięta, długo nie wysiedzi, po 2 minutach jest "sprzątanie z blatu" albo zaglądanie co jest pod spodem ...
|
|
#3977 |
|
Wtajemniczenie
|
Po porządnym posiłku typu duży obiadek nie jest głodny ok., 4 h, a jak podzióbie trochę kaszki z owockami to po 3 h przydałoby się coś zjeść.
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak sie denerwuje i wariuje w krzeselku to biore ja na kolano, jak to nie pomaga to won sie bawic albo wyc dalej kolejny posilek na 3 godziny nie ma lekko zla macocha ze mna
|
|
|
|
|
#3979 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Ten zoom jest super i lżejszy napewno Ja ostatnio w świat dziecka w wawie widziałam taki podwójny, i tu gdzie rączka miał taką konsolę coś tam się robiło i kierowało nią, nie wiem czy to nie był graco leciutki był i cena też nie jakaś zabójcza ![]() 3.nie no skąd ten pomysł przyszedł Ci do głowy, ja jak nie słyszę długo historii o Twojej teściowej to chora chodzę 4.na bieluch zmiksowany z bananem u nas jest szał Cytat:
uchronił mnie przed tą burzą Cytat:
Cytat:
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w krzesełku dziecku się szybko nudzi, musi siedzieć a chciałby się bawić, ruszać... nie dziwię się, ale trudno. Przy naszym krzesełku wiszą kolorowe kule i zmasakrowany już hipopotam co na brzuchu ma rozkładówkę ostatnio jak mi marudził ze zmęczenia a wiedziałam że musi zjeść przed spaniem to dałam mu do rączki młynek do pieprzu i nagle się ożywił i zjadł wszystko ![]() Diabli, Ty miałaś cesarkę. Konsultowałaś z lekarzem zajście w 2 ciążę czy tak wyszło? ![]() Widzę, że myślisz nad podwójnym wózkiem. Nela będzie miała 1,5 roku jak się urodzi maleństwo. A nie myslałaś nad nosidełkiem (na sobie) plus jeden wózek. Moim zdaniem na poczatku i tak będziesz robiła spacery blisko domu. Jednego dnia mozesz brac maleństwo w nosidło a Nelę do spacerówki, a drugiego dnia maleństwo do gondoli a Nela będzie maszerować moja koleżanka tak robiła. Do niektórych wózków mozna dokupić taki stopień na kółkach, na którym starsze dziecko sobie staje i jedzie razem z goldolą. Moim zdaniems super sprawa. Nie wyobrażam sobie pchać podwójnego wózka ![]() Danio zaczął 2 dni temu mamować i mamy 7 zęba
|
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurdę muszę tego bielucha spróbować... A dzisiaj Bart jadł na śniadanie kromkę z masłem i owoce z twarozkiem. Dałam mu popić wodą z bidonu. I tak namiętnie pił że się zakrztusił i wyrzygał wszystko co zjadł na matę z puzzli. Masakra. Z rana sprzątanko jak balsam podziałało na mą duszę ![]() A jeszcze obiad u teściowej ciekawe jaką surówkę przyrządzi - czyżby znowu z nieobranym pomidorem i z papryką czerwoną?? I'm lovin it :/ :/ :/ prawie powtórzyć czynność Barta z rana (ona wie że nie znoszę ww składników )Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vil brawa dla Przemka za umiejetnisci Karola i jak nocka? U nas pobudka o 24- ale szybkomzasnela, pozniej o 2 i tu sie chwile bujalysmy. Wstala po 6. U nas kaszka w butelce nie przejdzie. Diabli a ja myslalam zeby jechac na wakacje nad morze, jakos nie pomyslalam ze tam tyyyyyyyle piasku |
|
|
|
|
#3983 |
|
siedzę i myślę
|
Sharp pisałam o nocce kilka postow wyżej
![]() Gold ja właśnie tak kombinuje, Kostek w nosidle, a Antek w wózku, aalbo na 2 wózki bo na spacerach póki co będę z niania albo z mężem: ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe ale Ciebie u teściowej w taj sytuacji jak załatwiasz jej dywan chciałabym widzieć, no szczególnie jej minę jak dobrze,z eja do swojej nie muszę dzisiaj jechać
|
|
#3985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A daj spokój, nie uśmiecha mi się to wcale no ale tz chciał jechać a ja nie chciałabym żeby mu przykro było. I tak rzadko tam bywamy. Tyle że ona już się zapowiedziała że w tyg przyjedzie żeby Barta na spacer wziąść. I ostatnio jeszcze tekst do mnie: a on juz taki duży to przywieziecie go do mnie na cały dzień taaaaaaaa jaaaaaasne ![]() Karota napisałam do Ciebie na fb. Proszę mi odpisać ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odpisałam
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem nie warto kupować kolejnego wózka, podwójnego, bo chwila moment i starszaki nie będą chciały siedzieć w wózku mój już po max. godzinie zaczyna się wiercić strasznie, więc musimy odiwedzić plac zabaw albo go wyjmuję na chwilę i chodzi wokół wózka czy po trawie, nie usiedzi, a rok temu jak nas odwiedziła siostra tż i ich synek miał nie całe 1,5 roku to non stop chciał biegać, a wózek jechał obok ![]() Może mi coś poradzicie- jakie mleko wybrać? dlaczego wybrałyscie akurat daną firmę? Ja na razie myslę nad Bebilonem, bo porównujac skład widzę że ma najmniej sodu, no i Bebilon HA dostawał na poczatku w szpitalu. Teraz nie ma żadnych alergii czy problemów z trawieniem. Będe wdzięczna za poradę, bo na dniach muszę kupić |
|
|
|
|
#3989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj impreza byla. mlody spal na spacerze, zrobilismy wczesniej sesje nad rzeka i nawet paru zdjec nie zepsulam moim glupim wyrazem twarzy... ale mlody mi zdziczal. wiele godzin potrzebowal, zeby do gosci sie przyzwyczaic. no i musial mnie miec ciagle przy sobie. zaczynam miec wyrzuty sumienia z powodu pelnego etatu... czy nie za duzo chce na poczatek? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
mysle, ze on cie skutecznie wyleczy z ambicji na temat nocek Antka ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
http://www.baby-walz.de/HAUCK-WTP-Be...p=125163019110 http://www.baby-walz.de/ROBA-Room-Be...p=125163108410
|
|
#3990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

i teraz w piątek, czy czwartek nie pamiętam, wyszłam z Kubą na spacer , ale do banku chyba i coś tam jeszcze, ze na dłuzej, a mąż mówi,ze chwile po tym jak wyszłam przyszła tesciowa , i jak bez zapowiedzi to tak jest sesesesesese
a jakie kupiliście ?
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

czekam na chociaż jedno słówko ...
niezle gna do przodu! rozpedzil się i teraz już nikt go nie zatrzyma