|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
Cytat:
Cytat:
Cytat:
znam te nerwy...niestety Cytat:
Hehe niezły maniak z Ciebie,nawet większy ode,mnie ![]() Cytat:
wie, super, ale te nasze dzieci duże juz Cytat:
uwielbiam filmy kostiumowe, muszę obczaic, polecam revenge, teraz oglądam pamiętniki wampirów( niespodziewanie dobry) i pll Cytat:
sto lat!!! Czaszka-Malutko bardzo mała spałajak dla mnie, no ale co zrobisz...a na spacerze? Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|||||||
|
|
|
#962 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też jestem maniaczką seriali i właśnie też oglądam the following,haniballa i demony da vinci bardzo polecam te 2 ostatnie seriale ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
wszystkiego dobrego |
||
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia już taka duża
![]() Bajka, En też tak siada ale z brzucha też umie, tylko z brzucha później zaczęła
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Tusiaczka
|
|
|
|
#965 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego dobrego dla Tisi z okazji 7 miu miesięcy.Ponawiam pytanie,jaki to ten płyn do kąpieli nivea i krem nivea sos?
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#966 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to napewno go kupie!!![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
podziel sie ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
to tak na pocieszenie
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#968 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczornie
![]() Głowa mi pęka, wiatr dziś był dość duży i już mi nawalają zatoki. Do tego spędziłam popołudnie u t. i w ogóle znów mam kiepski dzień ![]() Miłek już bez kataru i oczy już też znacznie lepiej, ale leki mamy podawać do czwartku, a tyle przy zakraplaniu oczu i nosa jest szarpania i ryku, że już mam dość ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
krem http://www.mamabebe.pl/product-pol-3...FefMtAod_DQAlQ Cytat:
![]() ![]() Widzę, że dużo z Was to serialomaniaczki a ja jakoś nic nie oglądam, no teraz akurat Sherlocka i bardzo lubię, ale poza tym to nigdy w żaden nie mogłam się wciagnąć.No a teraz lece pod prysznic i na wspomnianego Sherlocka ![]() kurcze, kiedy ja k. nadrobie
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-13 o 20:46 |
|||||||
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Hip hip hurra dla Natalki!
Boże a ja znowu zalałam Julkowi buzię wodą z Oilatum w czasie kąpieli ![]() Dziewczyny KP: ile minut dzieci Wam jedzą cycka teraz? No mój jakiś rekordzista - 4 minuty z jednej i nie jest już zainteresowany. Po chwilce znów possie 10 sekund i puszcza A to było karmienie na noc, więc już się boję Słaby podwieczorek dziś był, bo zamiast słoiczka dostał kilka łyżeczek starkowanego jabłuszka [tak śmiesznie się krzywił i śmiał się z siebie ![]() Koleżanka mówiła ostatnio, że jej syn tak samo stracił zainteresowanie cycką, a ona straciła cierpliwość, więc wprowadziła mm. Już chyba szybciej zrobię mu butlę mm na noc niż wrócę do odciągania ![]() Idę ćwiczyć
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy!
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia najlepszego
Bajka nam też Miki siadać zaczął z pleców ale głównie z brzuszka więc spoko a dzisiaj pierwszy raz wstał trzymając się krzesełka do karmienia- miałam stan przedzawałowy a raczkuje już, że masakra w ciągu 3 dni zrobił taki postęp, że nie wiedziałam, że dzieci tak szybko ogarniają ![]() obżarłam się mąż zadowolony- fajne prezenty dostał ja też- sok z buraka, morele suszone i winogrona czerwone na anemie
|
#972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A woziol to baby design mini nowa wersja. Cytat:
|
||
|
|
|
#973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie nadal bezzebne, nie pelzajace, nieraczkujace, ale praktycznie siadajace. Nie ogarniam go czasem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#975 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak ten serial Ci się podoba to polecam true detective Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już papierosy było mi łatwiej rzucićRevenge kiedyś zaczełąm ale później o nim zapomniałam. Muszę wrócić do niego! Dzięki za prypomnienie ![]() Cytat:
Hanibala ogląda mój TZ, ja widziałam pierwszy odcinek ale trochę zbyt krwisty dla mnie ![]() Teraz patrze te demony mają 8.2 na imdb. Ściągam dziś wieczór! (czemu mi to zrobiłaś - kolejny serial do kolekcji, już wcale nie będę spać )Cytat:
Moja tak chlapie w kąpieli że całą twarz i oczy ciągle ma zalane wodą z oilatum. I nic jej nie dolega. Więc luz ![]() Moja od jakiś 2 miesięcy je po 5 min z cycka. Czasem jak ma dłuższą przerwę to z 10 maks, ale to rzadko. 5 to standard. Je co 2.5 - 3h. I tylko jeden cycek na jedno karmineie. Także może Twój maluch po protu efektywniej ssie. Nie zamartwiaj sie bez powodu - on sam wie ile potrzebuje ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
), nieraczkujące, niesiadające. Ale za to nurkuje już pięknie No i turla się na calego po całym pokoju Spokojnie - nasze maluchy znacznie młodsze od pozostałych.
|
|||||||
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej!
Dawno mnie nie było. W zeszłym tygodniu załapałam jakąś infekcję, 39,5 C - przez dwa dni ledwo żyłam, aż Mąż wziął dzień urlopu żeby zająć się Stasiem bo ja nie byłam w stanie. Oczywiście potem maluch też był chory ale to już w ogóle masakra była, ponad 40 C gorączki! I znowu obeszło się bez antybiotyku, dostał tylko przeciwgorączkowy lek i Biseptol. Po jednym dniu gorączka spadła. Ale strachu się najedliśmy... w nocy to aż chciałam na IP jechać był tak rozpalony. Być może to ząbki tylko, że on cały czas ssie paluchy, widać, że go dziąsła bolą a nic nie wyszło Tak mi żal Stasiczka tak długo się męczy.Co do raczkowania/pełzania to nasz leń też nie ma na to ochoty, być może minie ten etap i od razu zacznie siadać i chodzić. Zobaczymy. Obraca się wokół własnej osi, turla, przewraca i w ten sposób przemieszcza Gratki dla dzieciaczków, które obchodzą dziś rocznice
|
|
|
|
#977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Mikiego ![]() Encia mi dziś usiadła z pleców, podciągając się TYLKO na mięśniach brzucha Cytat:
Nie musisz myć zębów, nie musisz zabierać wszystkiego z zasięgu wzroku No i za siadanie
|
|
|
#978 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() holenderka fajna ale typowo miejska a my w wiekszosci po parkach i lasach jezdzic bedziemy no i rower musi pasowac do fotelika ![]() Cytat:
Cytat:
diagnoza zeby, a pozniej zaczela sie biegunka dobrze ze mu przeszlo no i ufff ulzylo mi ze Staś wiekowo jak Amelka i na tym samym poziomie rozwoju ruchowego bo serio juz sie martwilam o mojego leniuszka ![]() dziewczyny dzieki za sugestie odnosnie roweru ![]() Tusiu wszystkiego najlepszego! |
||||
|
|
|
#979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i gratki za umiejetnosci Stasia ![]() zdrowka dla Was ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() czy juz od tego 1 ząbka trzeba myc dziecku szczoteczka? czy jakims gazikiem czy jeszcze nie trzeba
|
|
#980 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dżizas, ale jestem zmęczona Przed południem skoczyliśmy na zakupy i moja garderoba wzbogaciła się o płaszczyk na wiosnę. Szymkowi kupiłam nową zawieszkę do wózka (wibrująca taka ) i buciki Dziś pierwsze wyjście w spacerówce za nami... mimo, że był mega zmęczony, to przez prawie 2 godziny spaceru nie zasnął, nie mam pojęcia czemu![]() Wczoraj miałam zrobić coś dietetycznego z przepisu matal, ale nie ogarnęłam tematu. Zrobiłam za to zapiekankę, tą z ciasta francuskiego przepisu motyla i była przepyszna zapisuję go do mojego magicznego zeszytu z przepisami
|
||||
|
|
|
#981 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie jestes sama,moja tez nic z tego nie robi
|
#982 | |||
|
Rozeznanie
|
No i weekend zlecial. szkoda, ze tak szybko...
Ale przynajmniej troche przystopowalyscie, wiec mialam szanse nadrobic i jestem na biezaco ![]() chcialam sie pozalic, ze po kilku dniach przerwy Jakub znowu nie moze zasnac w dzien, jest straszny krzyk, choc ledwo zywy ze zmeczenia ![]() aktualnie dziala tylko usypianie w wozku. niechetnie z tego korzystam, ale coz mam zrobic tylko boje sie, ze sie przyzwyczai ![]() w nocy znowu jest pobudka kolo 24, biore go do siebie i jakos spi do 4, jedzenie i do 7 pospi. ale spie czuwajac i ciagle jestem niewyspana. juz z tego wszystkiego brak mi cierpliwosci i czasem mnie nerwy ponosza a z dobrych rzeczy to Kubus zaczal sie rozkrecac. dzis to az bylam w szoku, bo z reguly lezal spokojnie na brzuszku i bawil sie zabawkami, a dzis dal pokaz - pelza, kreci sie wokol, przekreca sie z plecow na brzuch i odwrotnie, probuje podniesc sie na kolankach do czworakow... co mnie niezmiernie cieszy moje Sloneczko kochane, kiedy tak uroslo. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sily Kochana ![]() Cytat:
najlepszosci dla Tusi ![]() Lece do spania, bo pewnie wkrotce nygus zacznie mnie wolac. a od jutra pracowity tydzien, llacznie z jezdzeniem po lekarzach :/ i pogoda ma byc straszna masakraa i jeszcze mam pytanie odnosnie zakupow w h&m czy moge pojsc z kuponem za zamowienie newslettera na mojego tz ?? czy tylko moge na swoje nazwisko?
14.09.2013r. Edytowane przez anutka171 Czas edycji: 2014-04-13 o 22:07 |
|||
|
|
|
#983 | ||||||
|
Rozeznanie
|
dopiero teraz mam chwilę na nadrobienie ![]() Mieliśmy iść na spacer, ale była brzydka pogoda, padało co chwilę i rodzice w końcu do nas przyszli. Zuzka niedawno usnęła, a ja robię 2 pranie dzisiaj. Jeszcze jutro z 2-3 i mój kosz na brudne rzeczy będzie pusty Szkoda że mam małą pralkę, nie musiałabym tyle prać...Zuzka już siada Co prawda jak się podciągnie na czymś ale zawsze Bo moje dziecko sobie utrudnia i z brzucha siedzieć nie będzie![]() Tassia dzięki za zaproszenie Jak TZ czegoś nie wymyśli to się chętnie spotkam![]() Cytat:
http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Scallo...r=Nude%2fblack http://www.asos.com/A-Wear/A-Wear-La...t=-1&clr=Black http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Belted...t=-1&clr=White Ja daję takie małe wafelki ryżowe, od 7 mca są z hippa, z 1-2 dziennie, Zuzia je lubi no i nie są wszędzie jak kukurydziane bo te bez problemu można zebrać ![]() Cytat:
Mi mówiła babka na rehabilitacji że sobie ćwiczy buźkę i że fajnie że tak robi![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż ja jak piję to karmi/reds/radler bo inne piwa są po ciąży dla mnie za gorzkie.![]() Cytat:
Troszkę wody z tego co się gotowało dawałam, teraz na parze gotuję warzywa, to dodaję przegotowanej, blenduję, do słoiczków i zamrażamCytat:
ja od początku jabłko/banan surowe. Reszta ze słoiczków narazie. Ja piorę w naszym proszku i płynie do płukania i Zuzi nic nie jest.
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
w końcu znalazłam chwilę ![]() Marcin standard chory.. przechodzimy angine, antybiotyk, dziś już bez goraączki ale piątek sobota dał nam popalić dokladnie miesiąc trzymają się nas te nieszczęsne infekcjeAnia tfu tfu na razie zdrowa ![]() a co do niani.. haha, idealna nie jest mam zastrzeżenia, ale pomału uczymy się zwracać sobie grzecznie uwagę jest naprawdę ok, zaradna babeczka, tylko trochę rozpieszcza Marcina ![]() brawo Tusiu kiedy to minęło mój Marcin wczoraj pół roku skończył
|
|
|
|
#985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego mąż narzeka na tt? Sto lat dla Tusi ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#986 | |||
|
Rozeznanie
|
Matal gratulacje
Tusia 100 lat!! Cytat:
Cytat:
I z tej budki też jestem mega zadowolona.Cytat:
I jeszcze polecam Breaking Bad Oglądałam z TZ, ale on poleciał całe 2 serie beze mnie i nie mam kiedy nadrobić.Możesz tak zrobić, ich interesuje tylko to czy masz kupon, nie sprawdzają nazwiska.
|
|
#987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowka dla Marcinkai gratki za 6 miesiecy ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
|
|
#988 |
|
Wtajemniczenie
|
Brawa dla Tusi za kolejny miesiąc
![]() Matko kochana wy tak piszecie o jedzeniu przez 5 minut to dla mnie jakieś marzenie!coś nie do pomyślenia.. Moje dziecko chyba nie dojrzało do tego i woli sobie ciumkac cały boży dzień ale powoli się wscieka że tak szybko nie leci jak z butli coś życie :p
|
#989 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
fajnie ,ze pomogło ![]() Cytat:
![]() Kaska, ja wciąż mam mini zawały jak widze co młody wyczynia. Zamontowaliśmy bramke przy wejsciu do kuchni, bo tam dużo szafek, chemii, to się na niej wspiera i chce dotknąć góry, mimo, że ona wyższa od niego Ah i wstaje i puszcza się jedną ręką ![]() Także ten, przyzwyczaj się do wiecznego stanu przedzawałowego ![]() idę spac, ciężki dziś dzień, myslę, że przez zęby, bo gryzie nas niemiłosiernie i teraz tez budzi się co chwila z płaczem, wiec ide poki noc w miare młoda zeby się zregenrowac
|
|
|
#990 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podoba mi sięCytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

Blanka siadala z czowraka.

ale głównie z brzuszka więc spoko
nie wiedziałam, że dzieci tak szybko ogarniają

zapisuję go do mojego magicznego zeszytu z przepisami

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)