|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
dobre dobre!amelie chodzi pewnie o ton despy, ale ona zawsze taka bezposrednia jest (despa ), nie ma co sie obrazac na nas - raz poglaszczemy po glowce, a raz damy klapsa
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-14 o 07:49 |
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że cisza w eterze więc idę obiad gotować
|
|
|
|
#1623 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() wydaje Ci się . już pisałyśmy o tym wiele razy - bo niektóre dziewczyny -nowe albo rzadko udzielając się tez wpadały na takie pomysły -ze ignorujemy ,ze nie pasują tu . prawda jest to (jak Ci już Klementyna odpisała) ,ze czytamy ale nie ma sensu do wszystkiego się odnosić bo to by właśnie wyglądało tak :cytat-"aha",cytat-"nie",cytat -"nie wiem",cytat- może". bez sensu. do tego My tu często bez słow sie rozumiemy bo od 2 lat piszemy .... O ignora to kazda czasem może się czepiac ,ile razy cos pisałam i zero odzewu ... w razie czego fajnie czasem porozmawiać samej ze sobą ![]() Cytat:
Cytat:
wariatka ![]() (tez ide gotowac Powiem Wam ze rozmawiałam z lekarzem przypadkowo spotkanym o tatu . on jest zdania ze jeśli dziecko skonczylo rok i ma się sprawdzony salon to można robic bez obaw . Zaczełam czytac w necie o tym - i faktycznie ,jeśli dziecko ma rok ,sprawdzony salon i nie jest to pierwszy tataz -droga wolna ..... I tak mnie korci .... nawet o tym snie . masakra .... już nawet wiem ze tz by się zgodził za mnie na basen wchodzić z R ( bo z tatu swiezym nie można ,a nie odpuszczę basenu dziecku skoro uwielbia) ....Na głowe mi padło.... nie mogę przestać myslec.
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-04-14 o 08:32 |
||
|
|
|
#1624 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc.
My dziś po pobraniu krwi u małego, miałam jeszcze mocz dostarczyć ale mi się wylał w torbie Cytat:
Cytat:
Masz jakis pomysł?? |
||
|
|
|
#1625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że ma tam tylko wode a nie sok bo wszystko by się kleiło ![]() Cytat:
jestem chora co mogę na gardło brać? co do wypisywania się z forum, nawet jak ktoś kogos skrytykował to niestety trzeba się z tym liczyć, pisząc coś publicznie. a co do ignoracji ja czasem nie opisuje bo to byłaby krytyka ![]() miałam robić ten biszkop bez cukru a mam tylko 2 jajka a na dworze pada
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Czekam na kuriera, jak mi małego obudzi to uduszę (kuriera oczywiście ).Będą się nim opiekować wymiennie obie babcie ![]() Cytat:
nestelle - zrób sobie ten tatuaż ![]() dragusia - płucz sobie gardło szałwią i mi pomagają hallsy te takie cukierki
|
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no sorki ale chce mi się smiac pomysły na tatu mam opracowane w glowie od lat .... bo ja chciałam dawno już ale się staraliśmy ,albo ciaza ,albo karmienie ..... no i zawsze bylam przekonana ze nie można karmiąc przez caly czas .a tu się dowiaduje ze po roku to spoko. haha zabilas mnie tym stwierdzeniem ![]() ![]() na gardło taki standard - isla,tantum verde spray .
|
|
#1628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
ja też. na gardło UNIBEN (sklad taki jak tantum verde to po prostu tańszy zamiennik) u mnie A. zrobiła dwa kroki, chodzi trzymajac sie palca, ale wcale mnie to nie cieszy, bo w dalszym ciagu sie boi. nie zmuszam jej, nie stawiam ale ona sama sie rwie do chodzenia i widac ze chce sama i placze bo sie boi.. nie wiem juz co robic. Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-14 o 10:46 |
|||
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej Dziewczyny .....a czy w sobote jest normalnie wszystko otwarte???czy to już jest swieto...?
|
|
#1630 |
|
Rozeznanie
|
hejka
nie łapię zakrętów od paru dni, biorę się za nadrabianie prześladuje mnie Chodakowska
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie wszystko otwarte. |
|
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to się mówi ...ZAMKNIJ LODÓWKE!![]() Dzieki !
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te kaszki z holle gdzie mozna dostac? |
|
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
..spoko ,jeszcze trochę i się to zmieni
![]() ale perspektywa się zmienia z czasem.... teraz nawet jak siku to ide kiedy mogę a nie kiedy chce kaszki holle - w necie ,na all,w aptekach netowych ,w PiP, w sklepach eco .
|
#1636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tasia, wyściskaj Krzysia za samodzielne kroczki! oświecenie nie nastąpi (z mojej strony). Każdy ma chyba indywidualny kalendarz szczepień. My teraz dopiero mieliśmy utrwalające-kończące pneumo (a też 6w1, pneumo, rota, meningo)... hehe, pędzle akurat nie narzekają ![]() choć też muszę coś pokombinować z półkami w łazience. o ile w erze przedTorresowej mogłam oliwczyć co tydzień, to teraz te otwarte szklane półeczki mnie dobijają (a bardziej widmo ciągłego przecierania np. 4 pojemników z sypkimi - niezbędnymi - pudrami może drzwiczki lub roletę antywłamaniowo-kurzową na nie zamowię ![]() ![]() odłożyłam sporą część zabawek T., zlikwidowałam nie używany kojec i się okazało, że znów mam "salon" ![]() Cytat:
), pojął soczkami (Panika), uważają że dzieci jednak wymuszają hehe o gołym marynarzu na przedramieniu ![]() ![]() hue hue, dlatego ja zawsze jak popyrtana "zebezpieczam" słoiczek. tysiąc folijek ![]() a tylko gardło? cukierko-pastylki tantum verde. wakatowy system ![]() Jestem już po dwóch hucznych avanti - o długość mycia ząbków (on by pół godziny mył... nic to że pół tego czasu również podłogi...) - nie możność znalezienia elementu od legusiowej huśtawki (świniak nie miał jak się bujać...)
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja holle kupuje w sklepie dla dzieci
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1641 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() świetnie sobie sama radzisz Kasia , niech się tatuś w d...pocałuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
mnie ostatnio rozwalił tż tekstem ze o niego nie dbam, to było jego odpowiedz na zarzut ze zjadł sam 2 paczki orzeszków w czekoladzie, nawet dziecku nie dał, specjalnie takie kupuje zeby młoda zjadła słodycze ale w jakiejs" zdrowszej" wersji no to usłyszałam eh
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.wow! ja tez mam salon...salon zabawek 3.no ..prawie ![]() 4. ja tak dzięki Wam tez.. ![]() a poza tym brodze w błocku ...mega błocku ...toz jestem na budowie ,przechodzę przez niby ogród -ale zalało ....R się wyrywa z rąk .wiem -ale by się potaplał ..chrum,chrum
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, mam ochotę walnąć sobie rude włosy, ale się boję
|
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze katar ale to juz sobie radze pneumo tak. rota wcale, po kilku opiniach stwierdzilismy ze słabą daje ochrone. meningo po 2rż zaszczepimy.
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
o matko ...w łeb bym dała
![]() nie no u nas ogarnięte już dawno .ale tez było tak podobnie kieeedys. teraz w sumie tz bardziej dba i myśli o mnie niż ja o nim . ale nie lubie takich zarzutów w wydaniu facetów . my tylko 2 rece a przydalo by się więcej macek ...myslimy ,robimy wszystko dla wszystkich...a oni rece w kieszeni i czekaja ....az się o nich pomyśli .... ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- .... no o matko! ![]() ja wszystko zrobie ale eksperymentów na włosach się normalnie bojem
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po bilansie - ojejj ile bylo placzu
![]() najpierw przy wazeniu, a pozniej pan doktor przylozyl stetoskop do piersi ![]() Marcel ma 77cm i wazy 9100g - troche malo - myslalam, ze wazy wiecej (chyba spadlismy z 50 na ok. 20 centyl). O zelazo mam sie nie martwic jeszcze, poki maly je produkty bogate w zelazo (M. nie chce jesc za bardzo miesa), mieso mam probowac mielic i starac sie przynajmniej by raz w tygodniu jadl. Siusiak ok, nadal fizjologicznie troche zwezony, skorka sie powoli odkleja - nadal nic nie robic, poki co w tym wieku to norma (o szczegoly nie pytalam, bo nas nie dotycza na razie/albo w ogole). Problem szczepienia ![]() Jak nie azzszcepie dzeicka na MMR do konca drugiego roku zycia to nie bede mogla korzystac juz z uslug tego lekarza wrr.... no nic, na razie poszedl nam na reke i MMR odroczone , a na pierwsze szczepienia typu tezec, krztusiec itd. zaplanowalam na 05. maja - i mam problem, bo nadal nie wiem co szczepic , aluminum te, ktore maja tezec i blonice (mam nadzieje, ze nie pomieszalam) - a lubi on mieszac w systemie immunulogicznym w kierunku alergii - w ogole lekarz ma inne zdanie niz ja, i zawsze jak jestesmy to go chyba irytyje swoimi pytaniami ![]() Poza tym maly dobrze sie rozwija - nawet pomiedzy placzem dzeicka uslyszalam, ze troche ponad wiek, wiec jestem tym bardzie dumna ![]() ale przeciez napisalam, ze ton bezposredni ![]() nie owija w bawelne, tylko pisze co mysli - nic nie demonizuje przeciez
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-14 o 12:02 |
|
|
|
#1649 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak macie te dzieci tu pomierzone, poważone, zaksięgowane... muszę zmierzyć dzieciaki bo nawet nie wiem jaki mają wzrost...bosz co za matka ze mnie lol
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-04-14 o 11:58 |
||
|
|
|
#1650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie pisze co myśli.... ![]() za bilans !moim zdaniem dobra waga-szczuplak i tyle . mój R tez ma tyle -identycznie tylko wyższy jest. a ze szczepieniem nie pomoge .ja podielam decyzje i szczepie 6w1,pneuma.rota. i więcej nie czytam bo oszaleje. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

, puzzli piankowych i jeszcze kilka innych hitów
), nie ma co sie obrazac na nas - raz poglaszczemy po glowce, a raz damy klapsa

.
co mogę na gardło brać? 

, niech się tatuś w d...pocałuje