|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
My wszystkie święta od początku spędzamy oddzielnie, te też. Powodem jest odległość 140 km od naszych rodzinnych domów i brak własnego auta żeby sie przemieszczać a PKS często nie jedzie w święta. Po ślubie oczywiście trzeba będzie wybrać.
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
exist Oby Twój ksiądz dał radę się pojawić. Jeśli tylko nie ma nic zaplanowanego (a raczej nie powinien, skoro wie o Waszej dacie), to da radę
![]() O faktycznie, temat ciężki. Ale chyba młodzież potrafi bardziej się otworzyć przed kimś nieznajomym. cashmere A jak wyglądają takie dni skupienia? U nas się nie praktykuje czegoś takiego, jestem bardzo ciekawa ![]() Elrosa Super, że protokół macie już za sobą I tort zapowiada się fajnie Wg mnie cena za taką koszulę jest jak najbardziej ok.misia Dobrze, że wracasz ![]() say O masakra, może jakieś maści zaradzą na to? ysia Zestaw afterowy jes genialny. Mogę się wprosić na muffinki ?Anesthesia Gratuluję butów dla mamy ![]() Kasiulenkowo Wybierz piosenkę z wyraźnym rozliczeniem na 2, sporo filmików na youtube z opisem discofox-slow lub hustle-slow może Was zainspirować - ten jest bardzo piękny. monisia A jaki odcień bardziej pasuje do Twojej karnacji? Albo w jakim kolorze masz salę? Waniliova
moooniaaaa dodaja ewaden justynkie Gratulacje z okazji 2 miesięcy do Waszego najpiękniejszego dnia
|
#3783 |
|
Wtajemniczenie
|
ysia
Trzymam kciuki mocno mocno! ![]() Panna Izabela Kupiłam z Inglota: podkład, puder i cienie. Jestem bardzo zadowolona! W ogóle to poszłam do stoiska i poprosiłam o dobranie podkładu a dziewczyna poprosiła mnie na fotel i całą mnie pomalowała... .Kupiłam ten podkład za 35zł (stała cena). Zobaczcie na cenę jaka jest np. W Holandii za ten sam podkład, taką samą pojemność ![]() http://www.inglot.nl/face/foundation...oundation.html Monisia05900 Piękne
|
|
#3784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W zeszłym roku kupiłam kwadratowy otwierany żółty i też jest vjak najbardziej OK. Wg mnie ma lepszą pigmentację niż Sleek (którego 3 paletki ostatnio zakupiłam w ramach szału ślubnego i doła ogólnego). Najbardziej jednak zakochałam się w cieniach z systemu freedom. Miałam potrójną paletkę beż, chłodny złoty i czerń z drobinkami złota. Cudnie się rozsmarowywały, także przydymione oko było przyjemnością. Niestety, po upadku niewiele już udało mi się tego czarnego odzyskać. Słowem polecam, ale jak masz możliwość sprawdzenia konsystencji cienia, to nie wahaj się, bo np. te czerwone są takie bardziej "kamieniaste", złote są kremowe a freedom bardziej pylą. Wydaje mi się, że to zależy od koloru cienia i jego wykończenia. A. młodszej sprezentowałam sypki cień niebieski, ale niestety, nie widziałam, żeby się nim malowała (trudno powiedzieć czy z cieniem coś nie tak, czy po prostu przechodzi fazę emo-laski i pacia oczy na czarno). Ha, no to spóżniłam się Radości z zakupów.Ja się jeszcze zastanawiam nad bibułkami matującymi z Inglota, bo czytałam, że fenomenalne, a mam w domu innej firmy. Święta Moją rodzinę od rodziny TŻta dzieli ok. 500 km, więc znam ten ból. My z TŻ staramy się je jakoś rozdzielać, ale nie jest łatwo. Boże Narodzenie albo u moich rodziców albo oddzielnie. (Jestem na śmieciówce i koniec roku jest po prostu masakryczny, a do tego do końca nie wiadomo czy przedłużą współpracę ze mną, więc wolę dopilnować "spraw") Wielkanoc staram się co drugą spędzać u jego rodziców, ale w zeszłym roku była moja kolej, a TŻ był u mnie, bo moja mama była w szpitalu i raczej było jasne, że nie pojadę do nich, więc w zasadzie Wielkanoc spędziliśmy w szpitalu. Tegoroczne Boże Narodzenie też spędziłam w szpitalu, tym razem ojciec, a TŻ ze swoją rodziną (ma 17 lat młodszego brata i zależy mu, żeby Młody miał radosne święta). W czwartek wyjeżdżam na Wielkanoc do TŻta, bo przy okazji musimy zaprosić gości na ślub, bo pewnie też bym spędzała święta w szpitalu. Po ślubie marzyłoby mi się, żeby Święta rodzice spędzali u nas, ale nie ma ku temu warunków, bo póki co wynajmuję mały pokoik, a przez te przedślubne różne zdarzenia prawdę mówiąc odechciewa mi się kontaktu z nimi. (Ot, wczoraj ojciec mi wrzucił, że " trzeba było wcześniej załatwiać zaproszenia", a listę gości już ze 4 razy mi zmieniał, ale oczywiście to moja wina, że dziś mam odebrać brakujące wklejki i wkładki do zaproszeń. Dodam tylko, że listę ustalałam z nimi 15 stycznia, a dopiero 25 marca wreszcie się na coś zdecydowali, bo ciągle kogoś chcieli wykreślać lub dopisywać- w zależności od nastroju). Dostałam welon, ukradkiem w pracy przymierzyłam i pierwsze wrażenia to: ciężki, sztywny, za długi. Koronka pięknie się mieni. Chyba zabiorę go na przymiarkę po świętach, żeby zobaczyć czy wszystko gra. Na poczcie czekają podwiązki i pończochy. Z podstawowych uzgodnień zostało obgadanie bukietu. Odnośnie zaś wyboru koloru, to ja mam taki ciemny różowy zwany czasem fuksją. Do tego ecru i biel. Wybrałam taki, bo jestem w typie zimy i niestety, ale w pastelach wyglądam jakbym była chora. Kieckę na poprawiny mam szaro-różową (kolor inny niż przewodni, bo byłaby za ciemna jak na taką okoliczność. Trochę żałuję, że nie wzięłam białej z szarfą w kolorze przewodnim, ale mam w perspektywie kilka wesel i chciałam ją założyć jeszcze na któreś). Także wybieraj w czym Ci ładnie, a resztę można spokojnie dopasować, uzupełnić jakimś jeszcze kolorem czy fakturami. Dla mnie to był najtrudniejszy wybór, reszta potem już z górki
Zaręczyny 18 grudnia 2013 r. ![]() Ślub 28 czerwca 2014 r. Edytowane przez Magheru Czas edycji: 2014-04-14 o 14:03 |
|
|
|
|
#3785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sala w beżach i w złocie, ja mam karnację raczej bladą ale na wesele oczywiście będę się opalać a włosy średni, złoty blond, nie wiem jaki odcień wybrać...
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zglaszam ze kupilam idealna szminke/blyszczyk z tych dlugotrwalych.
Kupilam w Macu razem z pudrem studio fix. Jest idealnie taka jak chcialam, zlewa sie z kolorem moich ust idealnie, chce cos naturalnego ale nie trupiego. Cudo nazywa sie Mac Pro Longwear Lipcolour w kolorze Unchanging. http://www.maccosmetics.com/product/...our/index.tmpl Ma dwa konce, matowa i blyszczyk nawijzajacy. Matowy kolor zostal mi na ustach do rana po przebudzeniu w niedziele, bo nie zmylam go dwufazowym zmywaczem. Wzielam tylko prysznic po przyjsciu do domu. Jedzac tluste rzeczy moze sie brylic, ale wtedy zbieram wszystko chusteczka z ust po jedzeniu, nakladam jeszcze raz. Picie, czy nietluste rzeczy przetrwa pieknie. Kupilam tez puder compact studio fix w kamieniu i jest super! |
|
|
|
#3787 |
|
Wtajemniczenie
|
Magheru, Opiumalfa
Dziękuję dziewczyny za opinie myślę, że nie tylko mnie się przydadzą ![]() Załączam foto cieni, dodam, że pierwszy raz użyłam matowego cienia i jest super!
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2014-04-14 o 13:46 |
|
|
|
#3788 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z teściową? Mama tż niestety jest taka strasznie... "zagarniająca", tzn. że najlepiej jakbyśmy z nimi mieszkali i miałaby wszystkich cały czas w domu. Moja mama raz zażartowała przy niej, że się wprowadzimy do nich na strych, i teraz teściowa tym żyje (nie zrozumiała żartu?) i mówi że do tego czasu ona z mężem będzie dzieliła pokój z młodszą córką a my w ich pokoju.. załamka ![]() Cytat:
Ale wiadomo, musisz dobrać pod siebie, salę, itd. Może popatrz też praktyczniej - w jakim kolorze łatwiej Ci będzie znaleźć różne rzeczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
z tym, że ja Wielkanoc spędzam u rodziny, która jest daleko; no i jak nie pojadę z tż na te Święta, to czeka mnie jakieś 5-6 godz jazdy busem na Święta.Szkoda, że moja teściowa nie przyjmuje do wiadomości opcji, że "trzeba będzie wybrać", a tż tak strasznie się nią przejmuje, że ciągle jej ulega... No ale nic, ma się sam zastanowić w pracy i zdecyduje, gdzie spędzi te Święta. Jak znam życie, wybierze mamusię, chociaż ja nieprzyzwyczajona jestem do spędzania 4 dni bez niego ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Opiumalfa, a można wiedzieć, ile zapłaciłaś za to 'cudo'?
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonilam do naszej sali i okazuje sie, ze menedzerka jest na urlopie macierzynskim, co tlumaczy, dlaczego nie odpisala na moj e-mail
Chcialam sie od razu umowic z pania ja zastepujaca, ale mam zadzwonic, jak bedziemy w Polsce. A ja chcialam sobie wszystko zaplanowac juz teraz
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3792 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tego typu fryzury nie biorę pod uwagę, bo nie pasuje mi zbytnio do całości.Reszta to po prostu nisko upięte koki, troszkę luźniejsze, z warkoczem, z jakimiś kosmykami. Może z czegoś skorzystasz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dla mnie ten róż, jest właśnie zbyt cukierkowy ![]() Lin wg mnie nie musi załatwiać transportu
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos z mailem nie tak jest. No, ale za 3 tygodnie juz sobie z nimi pogadam
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#3794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mogę też polecić tańszy można powiedzieć odpowiednik, a mianowicie szminka/błyszczyk z firmy lovely https://www.youtube.com/watch?v=FxbIGNR6qG8 ten link już był tutaj wstawiany, a ja kupiłam, wypróbowałam, polecam, trzyma się prawie cały dzień
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Panna Izabela - gdzies miedzy 20-25 euro.
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3796 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Absolutnie bym nie załatwiała żadnego transportu. Tak jak piszesz, ewentualnie transport do Stronia/Lądka, ale nie do Wrocławia. Ludziom to się w
|
|
#3797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie mi też moja kwiaciarka proponowała fuksję, bo też myślałam nad subtelnym pudrowym różem, ale powiedziała, że fuksja będzie pięknie wyglądać z białą suknią a pudrowy będzie się zlewał, tym bardziej że jestem blondynką
|
|
#3798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 3 pary majtek na slub . Chyba juz wystarczy
![]() Ostatnie lowy : http://www.oysho.com/webapp/wcs/stor...typeCategory=0 biale oczywiscie
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo pudrowy kolor ma swój urok Ale pisałaś powyżej o sali, myślę, że fuksja to dobre rozwiązanie ![]() Ta pierwsza to mój numer 1 ! Będę takie coś próbować zrobić na próbnej
|
|
|
#3801 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcześniej się zastanawiałam pomiędzy tymi trzema kolorami, ale odrzuciłam pudrowy i został cukierkowy z fuksją, bo chyba jednak bym wolała coś bardziej wyrazistego ![]() Chyba wezmę fuksję, dziękuje Wam za rady
|
|
#3802 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać znowu niezła literówka ![]() Cytat:
i tak załatwiliśmy rozdawanie w praktycznie 2 weekendy, później tylko "niedobitków" zapraszaliśmy jakoś w tygodniu jak się dało.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4601596 9]Ja bym chyba zupelnie zrezygnowala z barmana. Wydalabym raczej na wina. Z moich doswiadczen wynika ze jednak wodka i wino ciesza sie najwieksza popularnoscia a takie drinki pija pojedyncze osoby[/QUOTE] Hm, a z moich właśnie wynika że bardzo dużo osób korzysta z barmana jak jest większość kobiet oraz panowie na chociaż jeden/dwa drinki się kuszą Cytat:
![]() Cytat:
A całość na after miodzio ![]() ysia, mala_czarna_21 to już tak blisko!
|
|
|
#3803 |
|
Zadomowienie
|
Po ostatnim napisanym poście poszłam do łazienki i tam juz zostałam . Wypadła klamka z drzwi i przed chwilą moje wołanie o pomoc usłyszała ciocia. Na szczęście drzwi do domu miałam otwarte więc mogła wejść i mnie uratować a zapowiadało się ze do 17 spędzę w łazience;P![]()
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-04-14 o 14:20 |
|
|
|
#3804 |
|
Zadomowienie
|
alucior,
![]() Elrosa, bardzo podoba mi się pierwotna wersja ![]() Linaewen, u nas goście mają po 100 - 300 km, noclegi będą, ale żadnego transportu z sali do noclegu (2 km) nie zapewniamy - jakoś to się ułoży. I później też nikogo nigdzie nie odwozimy ysia, już króciutko ale z Ciebie laskaKtoś miał stempelek na kopertę, mogłabym go jeszcze raz zobaczyć? |
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fuksja
|
|
#3806 |
|
Zadomowienie
|
Może i ja coś podobnego na próbną spróbuję
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
chyba ja
Ślub 26.07.2014 '-You still love her, huh? -I can't imagine the day I won't.' Dexter w spódnicy ![]() Edytowane przez hihihi Czas edycji: 2014-04-14 o 14:50 |
|
|
|
#3808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3809 |
|
Zadomowienie
|
Moich przejść z obrączką ciąg dalszy. Byłam odebrać w sobotę po rzekomym powiększeniu. Zakładam na palec - i do kostki i dalej nie pójdzie. Przecisnełam na siłe i myślałam że już jej nie ściągne. Byłam z mamą i ona wzieła ją spróbować i moja rzekoma 11,5 weszła idealnie na jej palec 10.
Poprosiłam o sprawdzenie na biglu czy jak się zwie ten słupek do mierzenia wielkości obrączki wychodzi 10 . Pani twierdzi , że każdy producent ma inny bigiel i to może sie róźnić . No ale dała mi ta 12 o której już pisałam kiedyś do zmierzenia z wzornika tego właśnie producenta i ona mi lata po palcu, więc ją wsadziłam na ten bigiel i na nim pokazuje prawidłowo 12. Więc prawdopodobnie moja obrączka juz za 1 razem miała zły rozmiar a teraz to ją jeszcze chyba zmniejszyli. Juz mi się nawet denerwować nie chcę.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-04-14 o 14:55 |
|
|
|
#3810 |
|
Raczkowanie
|
Teściówka mnie wkurzyła
![]() Co do naszych TŻów i ich lenia... jesteśmy same sobie winne. Bo ich usprawiedliwiamy. "Bo oni się nie znają, bo ich to nie interesuje" A ja się znam? To moje hobby jest? Nie. Wszystkich informacji trzeba poszukać, ogarnąć, pomyśleć. I ja nie mówię tu o zmuszaniu faceta do wyboru koloru wstążki, bo z tym moze mieć problem, ale ogarnąć sprawy typu podpisywanie umów, dzwonienie do dj/foto czy szukanie ich a przynajmniej pomoc, kupno alkoholu, pomyślenie że na dupę to będą musieli coś założyć. To naprawdę nie wymaga jakichś nie wiadomo jakich skili, tylko że oni mają wymówkę "bo ja się nie znam". Na załatwianiu spraw się nie znasz, tak? Czyli na życiu sie nie znasz. Ja się raz wkurzyłam i przez tylko 2 tygodnie nie robiłam nic, tak jak mój tż wcześniej. Nic nie podpowiadałam (mimo, że o wszystkim pamiętałam), nie podsuwałam pod nos nr telefonów (mimo, że miałam pod ręką). Sam ogarniał, sam szukał. Bo ja też musiałam ogarniać sama. Zrozumiał. I teraz się włącza i pomaga. I powiedział, że nie zdawał sobie sprawy. Nadal to jest w mniejszym stopniu niż bym chciała, ale w razie czego jak przesadzi z olewactwem znów wszystko rzucę. Mi tam już jest wszystko jedno. Na pewno nie będę go usprawiedliwiać, bo nie życzę sobie, żeby później wszystkie sprawy na mnie zwalał, bo biedny "nie wie, nie zna się" itp. Nie chcę brzmieć tutaj jak wojująca feministka, bo mi do tego daleko, ale o ile są rzeczy których facet nie załatwi bo będzie mu ciężko, bądź jak załatwi to będzie kicha tak jest mnóstwo które może załatwić, pamiętać. Żeby nie wszystko było na naszej głowie. Przecież to można kociokwiku dostać. Wiele z Was pisze że mają obrony/studia/sesje/prace i jeszcze do tego remont/kupno mieszkania. I jeszcze ogarnianie samemu ślubu i wesela. To moim zdaniem za dużo. W związku powinno się pomagać.No to tyle wylewania żali ![]() A z moich rzeczy to w piątek: - byłam na 1 przymiarce mojej własnej osobistej sukni Jest super odbieram 9 maja - kupiliśmy garniak dla TŻ - w Pawo za pół ceny, marynarka smokingowa, 98%wełna 2% jedwab, skręt 140'S!!! Pięknie się lekko połyskuje dzięki tej domieszce jedwabiu Do tego oczywiście koszula na spinki. Dodatki typu mucha i poszetka i spinki później, jak ogarnę swój bukiet. A, skarpety też tam kupiliśmy ![]() - kupiliśmy też buty, ze zniżką (hehehe of course, ja to zawsze muszę skorzystać z okazji ) w Gino Rossi z zamkniętą przyszwą model Donald, nie lakierowane tylko skóra licowa. Są bardzo zgrabne i TŻ twierdzi, że mega wygodne.O te: http://www.gino-rossi.com/kolekcja/o...6-0900-9900-0/ W sobotę: - kupiłam bransoletkę z perełką o tę: http://www.mintydot.pl/admin/perelkabransoleta.jpgW niedzielę: - kupiliśmy mojemu tacie garniak i koszulę na spinki ![]() Ogólnie trochę poszło do przodu. Teraz bukiety, tort. Ja muszę kupić sobie narzędzia do zrobienia fryzury, bo fryzjerzy przecież nie mają I przede wszystkim kupić bieliznę! (może uda się w tę sobotę jak będziemy odbierać taty garniak po poprawkach). I alkohol! To mi spędza sen z powiek.
![]() Edytowane przez Grace O Malley Czas edycji: 2014-04-14 o 16:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

Wg mnie cena za taką koszulę jest jak najbardziej ok.
?

_ciara_richardson_16.jpg)

Absolutnie bym nie załatwiała żadnego transportu. Tak jak piszesz, ewentualnie transport do Stronia/Lądka, ale nie do Wrocławia. Ludziom to się w
30.08.2014 

chcę też dodać po 2sztuki do podziękowań dla rodziców i 4 w podziękowaniu dla fotografa (mój znajomy i dał nam spory rabat)