Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 14:13   #4561
choc0late
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

czytam co musze spakowac do szpitala ... nie mam skarpetek dla maluchow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-14, 14:20   #4562
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Poziomka ja zamierzam na staszica, jaczewski odpada bo tam nie mozna pobrac krwi pepowinowej, lubartowska mnie przeraza bo to tasmociag, zreszta gadalam ostatnio z dziewczyna ktora jest polozna i miala tam praktyki to miala strasznie zle zdanie o podejsciu personelu do kobiet, no i krasnicka jest dla mnie zagadka... Mam nadzieje ze na staszica mnie przyjma i nie bedzie problemu... Lezalam tam juz na ginekologii i patologii i jakos wydawal mi sie ok.
A Ty gdzie?
Lubartowska dla mnie odpada kategorycznie - za to, że nie można rodzić z os.tow. i za to, że rodzisz na fotelu ginekologicznym, jak w prehistorii ;/
Mam dylemat między Kraśnicką, Staszica, a Jaczewskiego. Z Jaczewskiego mam niby gina, ale co z tego, jak i tak pewnie na niego nie trafię ;/ Do tego nigdy tam nie leżałam, wiem, że są duże sale i że odwiedziny są tylko w przeznaczonym do tego pokoiku. Staszica brałabym pod uwagę, ale tam nie można za bardzo wybierać pozycji do rodzenia, do tego dużo kobiet leży na korytarzach. Plusem jest zzo... A Kraśnicka...hmm..znam ten szpital, bo zawsze jak coś się działo to jeździłam właśnie do niego i nigdy nie spotkałam się z jakimiś niemiłymi sytuacjami. Do tego małe sale, sala porodów rodzinnych, zamiast lewatywy czopki, wanna, położne przyjmujące porody w każdej pozycji...jak będą stosować się do mojego planu porodu to wyjdę z tego cała Także chyba wybiorę Kraśnicką jednak

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
pochwal się potem sesją
Jak będzie czym się chwalić
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 15:06   #4563
bluesky89
Zakorzenienie

Ale pyszności będziecie piekły Najbardziej mnie zainteresowała ta tarta cytrynowa Karolkya podzielisz się przepisem?
U nas cała rodzinka uwielbia słodycze, więc trochę tego będziemy robić, na pewno sernik z brzoskwiniami, jakiś z delicjami, makowiec zawijany, ciasto bananowo - orzechowe w keksówce, chce zrobić coś bez pieczenia na mniejszą blaszkę i ciasteczka chusteczki z marmoladą

Necro, u nas nie pada, ale wieje strasznie...

Mi też siara jeszcze w ogóle nie leci. Nie wiem czy to normalne, że jeszcze jej nie ma?

Ramonka, zaintrygowała mnie nazwa ciasta 'brzdąc' Masz jakiś przepisik? Może kiedyś wykorzystam

Chocolate, a skąd masz taką listę co spakować dla maluszków? Ja kompletnie nie wiem co mam dla Młodego wziąć

Dziękuję za wszystkie gratulacje
Chyba idę sobie przysmażyć pierożki
Stary 2014-04-14, 15:06   #4564
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość

Wrzucam Wam zdjęcie mojego tortu, przy okazji zdradzając ile skończyłam wczoraj lat i trochę inne zdjęcie brzuszka, robione jakiś tydzień albo dwa temu - czyli w 28 t.
wszystkiego naj naj
śliczny brzuszek
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 15:13   #4565
bluesky89
Zakorzenienie

Ale się rozlało
Stary 2014-04-14, 15:16   #4566
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Ramonka, zaintrygowała mnie nazwa ciasta 'brzdąc' Masz jakiś przepisik? Może kiedyś wykorzystam
to moje ulubione ciasto z dzieciństwa, pamiętam je z Komunii

pieczesz normalny biszkopt z 6 jaj i po ostudzeniu przekrawasz na pół, a w środek i na wierzch masa kakaowa z:
3/4 l mleka
1 szkl. cukru
2 jaja
1 margaryna (np. Kasia)
4 łyzki mąki pszennej
2 łyżki kartoflanki

od 3/4 l mleka odlać szklankę, resztę zagotować z 1 szkl. cukru. W tej 1 szkl. mleka roztrzepać mąkę ziemniaczana i pszenną i tak gotowac jak budyń.
Kasią utrzeć z 2 żółtkami, wystudzoną masę budyniową po trochu dodawać do margaryny i miksować na wolnych obrotach na gładką masę, dodać 4 łyżki kakao i miksować.
masę na wierzchu można przejechać widelcem, tworząc takie fale

Gotowe

tutaj znalazłam ciut inny przepis na krem
http://wkuchniaganiok.blogspot.com/2011/01/brzdac.html
a ciasto wygląda tak, jak na zdj.

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-04-14 o 15:23
Stary 2014-04-14, 15:26   #4567
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale pyszności będziecie piekły Najbardziej mnie zainteresowała ta tarta cytrynowa Karolkya podzielisz się przepisem?
U nas cała rodzinka uwielbia słodycze, więc trochę tego będziemy robić, na pewno sernik z brzoskwiniami, jakiś z delicjami, makowiec zawijany, ciasto bananowo - orzechowe w keksówce, chce zrobić coś bez pieczenia na mniejszą blaszkę i ciasteczka chusteczki z marmoladą

Necro, u nas nie pada, ale wieje strasznie...

Mi też siara jeszcze w ogóle nie leci. Nie wiem czy to normalne, że jeszcze jej nie ma?

Chocolate, a skąd masz taką listę co spakować dla maluszków? Ja kompletnie nie wiem co mam dla Młodego wziąć

Dziękuję za wszystkie gratulacje
Chyba idę sobie przysmażyć pierożki
listy co prawda jako takiej nie mam, ale mama przyjaciolki pracuje od x lat jako polozna w szpitalu gdzie bede rodzic wiec mi napisala mniej wiecej co mam spakowac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-14, 15:33   #4568
karolkya
Wtajemniczenie

Blue nie robiłam jej jeszcze ale mam nadzieję że się uda a to przepis
http://www.mojewypieki.com/przepis/lemon-meringue-pie
Stary 2014-04-14, 15:48   #4569
pater86
Zadomowienie

Kurcze jak czytam co będziecie piec na święta to aż nabieram ochoty żeby samej coś upichcić Ale we dwójkę z mężem to my całego placka nie zjemy, a święta spędzamy sami... Więc chyba po prostu kupimy po kawałku jakiegoś ciasta i na tym się skończy
Stary 2014-04-14, 16:00   #4570
Bogini Bastet
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46024563]Bogini Bastet jeśli chcesz być dopisana na pierwszą stronę, wyślij mi na priv wszystkie informacje [/QUOTE]

chcę, chcę! zaraz wyślę priva

Cytat:

My dziś zaczynamy 33 tc powiem Wam, że zaczyna mi się dłużyc. Do 30 tc leciało strasznie szybko, a teraz czas jakby zwolnił
gratulację! dłuży Ci się, bo coraz bardziej czekasz a poród już tuz tuż. no i coraz ciężej...

Cytat:
Musze wypełnić kartę porodu w końcu, bo mnie czerwiec zastanie i nie będzie zrobione..
a skąd masz taką kartę? Ja nic nie wiem na ten temat

Cytat:

Piszecie jeszcze o tym strachu.
Właśnie wczoraj rozmawiałam o tym z TŻtem im bliżej porodu tym bardziej ogarnia mnie stres i niepewność. Ta niepewność jest najgorsza. Nie wiem jaki będzie poród, nie wiem kiedy to nastąpi (...)
Dlatego najchętniej chciałabym, żeby maleństwo już było z Nami w domu. Wtedy wiem, że się zorganizujemy. Będziemy się wszyscy w czwórkę docierać. Ale ta niepewność i strach przed tym jest najgorszy to czekanie
dokładnie, świetnie to ujęłaś.

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
w niedziele znalazłam super materiał na prześcieradełko i tym samym uszyłam aż 2
super pomysł! pomyślałam, że może ja też się tym zajmę - mam sporo wolnego czasu a satysfakcja byłaby duża. tylko nie mam maszyny no i nie wiem jak z talentem do szycia

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Czy wam też codziennie leci siara ? bo ja muszę używać codziennie wkładek.. :/
nie raz nacisnęłam mocniej brodawkę to wyciekła mi dosłownie mini kropelka.ucieszyłam się jak głupia wtedy

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Wiem, że każdy do tego inaczej podchodzi. Pomimo bólu to ja nie mogę się doczekać tego porodu, może niekoniecznie tęskno mi do skurczy, ale do tej pory pamiętam jak położyli mi małą na brzuchu i ona na mnie tak spojrzała tymi oczkami. Do tej pory się wzruszam jak to sobie przypominam
no tak, ale Ty masz już doświadczenie i wiesz jaką piękną chwilą jest zobaczenia swojego dziecka ja mogę sobie wyobrazić tylko....

Cytat:
Bluesky na stronie www mojego szpitala jest:
http://usk.onestepcloud.pl/pl_PL/prz...-porodu-2.html
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 16:08   #4571
zophiee
Zakorzenienie

hej hej
Pojechałam dziś oddać buty,a tu zaskoczyła mnie promocja -20% na wszytko z działu dzieci w H&M!
No więc kupiłam 2 pajace i skarpetki, i do tego 2 razy body a'la koszulka polo

Zaszłam do rossmana- kupiłam nakładki na sedes i chusteczki hippa ( takie białe z drzewkiem) nie widziałam ich nigdzie, ponoć jakaś nowość
i złapałam jeszcze zabawkę ( takiego wężyka na rączkę nosidełka, wózka czy szczebelków lóżka)

Teraz zrobiłam pranie granatowych rzeczy- w tym piorę wyściółkę naszego nosidełka odziedziczonego
Teraz odpoczywam, bo wieczorkiem jadę się spotkać ze znajomymi na jakimś jedzonku
Dodam, że popijam sobie pierwszą filiżankę herbaty z liści malin

Chocolate ja też czytam o torbie do szpitala
Spakowanie jej planuję na ten tydzień skarpetek mam chyba z 6 par, nie wiem, czy to mało czy dużo- najwyżej się dokupi...
bluesky89 u mnie też pada Gratuluję tygodnia
Kakusia no okropna sprawa. Ja sama byłam taką studentką- wiem, że ta rodząca kobieta ma wszystko gdzieś- podejrzewam, że nasza obecność była jej obojętna
Choć ja nie wyobrażam sobie tego, nawet nie chcę, żeby mój mąż patrzył mi między nogi, a co dopiero zgraja studentasów
Powodzenia ze sprzedażą wózka!
Bogini Bastetja też mam mnóstwo rozterek związanych z porodem- boję się bólu, że odmówią mi znieczulenia, albo, że przestanę współpracować z powodu bólu
Z drugiej strony też martwi mnie, czy poradzę sobie z opieką nad maleństwem, połogiem, karmieniem.... Jestem perfekcjonistką, a tu wiem, że w wielu przypadkach, będę musiała pójść tu i ówdzie na kompromis
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 16:20   #4572
__Sylwia__88
Zadomowienie

Witajcie

ile dzis naprodukowałyście
Nie odniosę się do tego co pisałyście bo zwyczajnie nie mam siły. Od 7 rano na nogach.

Byłam dziś u diabetologa diagnoza- cukrzyca ciążowa. Dostałam glukometr, przeszkolenie. Później pojechałam znów do dietetyka, tam wykład nt diety, apteka po paski do glukometru. Zakupy tego co mogę jeść itd I padam. Moja kondycja jest w tragicznym stanie.

Regeneruje siły bo muszę łazienkę ogarnąć. W sobote o 22 koleś przyjechał nam fronty meblowe montować a miał być o 18. Myślałam że od razu wszystko zrobi, co się okazało że jeden front (czarne lakierowane) jest mocno zarysowany. I teraz dalej czekamy bo reklamacja trwa. A ja wszyskie szafki opróżniłam, teraz wszystko poskaładam a za kilka dni znów będę opróżniać jak będzie to kończył

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 16:33   #4573
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
zaskoczyła mnie promocja -20% na wszytko z działu dzieci w H&M!
super wiadomość! Jestem zakochana w tym kompleciku
http://www.hm.com/pl/product/15000?article=15000-D

miałam nie kupować żadnych ciuszków przed otrzymaniem wyprawki, ale może skorzystam z okazji

Cytat:
ja też mam mnóstwo rozterek związanych z porodem- boję się bólu, że odmówią mi znieczulenia, albo, że przestanę współpracować z powodu bólu
Z drugiej strony też martwi mnie, czy poradzę sobie z opieką nad maleństwem, połogiem, karmieniem.... Jestem perfekcjonistką, a tu wiem, że w wielu przypadkach, będę musiała pójść tu i ówdzie na kompromis
mnie opieka nad dzieckiem nie przeraża (jeszcze). Na razie myślę tylko o porodzie. Dzisiaj byłam w rossmanie i oglądałam majtki i wkładki poporodowe i dosłownie zbladłam jak zaczęłam sobie wyobrażać dlaczego będą mi potrzebne

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Byłam dziś u diabetologa diagnoza- cukrzyca ciążowa. Dostałam glukometr, przeszkolenie. Później pojechałam znów do dietetyka, tam wykład nt diety, apteka po paski do glukometru. Zakupy tego co mogę jeść itd I padam.
najważniejsze, że masz diagnozę. dobrze, że wszystko załatwiłaś. Trzymam kciuki żeby udało ci się kontrolować cukrzycę ciążową samą dietą
mnie, niestety, się nie udaje....byłam u diabetologa dzisiaj, waga mi spadła w ciągu tygodnia o 0,5 kg, ketony w moczu a cukry na czczo za wysokie po posiłkach ok, ale to kosztem wielkości porcji i naprawdę rygorystycznego przestrzegania zasad. w środę chyba włączą mi insulinę już......
Stary 2014-04-14, 16:41   #4574
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Dzięki zabezpieczę się w takim razie no właśnie oglądałam listę rzeczy potrzebnych do szpitala u nich na stronie - swoją drogą fajna sprawa, że takowa lista jest, bo dziewczyny często o nich pisały. Na stronie mojego sosnowieckiego szpitala nic a nic nie piszą o czymkolwiek związanym z ciążą i porodem.
to prawda to ogromny plus dla nich w przyszłą sobotę zweryfikuję tą listę z położną czy czasem nic się nie zmieniło to dam Ci znać
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
polecam na podkładzie higienicznym Bella, pyszota

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
czytam co musze spakowac do szpitala ... nie mam skarpetek dla maluchow
spokojnie, kupisz je w wielu sklepach od Tesco po Pepco
Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Jak będzie czym się chwalić
na pewno
Cytat:
pewnie, że normalne, nie wszystkim ciężarnym leci ja nie miałam do samego porodu i zapewniam Cię, że nie ma to żadnego wpływu na późniejsze karmienie
Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
super wiadomość! Jestem zakochana w tym kompleciku
http://www.hm.com/pl/product/15000?article=15000-D
mam taki komplecik ale z krótkim rękawkiem i żółwikiem z przodu są rewelacyjne gatunkowo!

Sylwia88 przynajmniej utrzymasz wagę do końca ciąży

A mnie się zdrzemnęło, a jak się ocknęłam to aż zerwałam się na równe nogi, bo przecież trzeba było po córkę do przedszkola iść
Potem uciekałyśmy przed burzą a teraz leżę sobie i odpoczywam

Proszę nie piszcie dużo o wypiekach bo to tak kusi

A mam pytanie: macie jakieś pomysły na 55 urodziny dla taty ?

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-04-14 o 16:46
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 16:57   #4575
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:

mam taki komplecik ale z krótkim rękawkiem i żółwikiem z przodu są rewelacyjne gatunkowo!
Nie kuś, nie kuś

Już 17:00 a ja prawie nic sensownego dzisiaj nie zrobiłam
Stary 2014-04-14, 17:09   #4576
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
najważniejsze, że masz diagnozę. dobrze, że wszystko załatwiłaś. Trzymam kciuki żeby udało ci się kontrolować cukrzycę ciążową samą dietą
mnie, niestety, się nie udaje....byłam u diabetologa dzisiaj, waga mi spadła w ciągu tygodnia o 0,5 kg, ketony w moczu a cukry na czczo za wysokie po posiłkach ok, ale to kosztem wielkości porcji i naprawdę rygorystycznego przestrzegania zasad. w środę chyba włączą mi insulinę już......
O dziwo bez problemu dostałam się do Pani diabetolog, w sumie bardzo miłej i rzeczowej.
Pielęgniarka która robiła mi szkolenie z glukometru mówiła że jakaś masakra z tą cukrzycą teraz. Już jedej dziewczynie insulię dziś wydawała.
Nie zagłębiałam się na czym ta insulina polega ale domyślam się że nic fajnego. Ja narazie się ucze co i jak.

Cytat:

Sylwia88 przynajmniej utrzymasz wagę do końca ciąży

Proszę nie piszcie dużo o wypiekach bo to tak kusi
No z tą wagą to mam nadzieje że tak będzie. Boje sie tylko że jak po ciąży dopadne słodkości to później się nie uniosę. Chyba że się odzwyczaje do słodkiego i nie będzie mi podchodziło.
I przyłaczam się do protestu. Nie piszcie o słodkim bo aż mnie skręca.

Miałam dziś jeszcze przy okazji lekarza wstąpić do Pepco i Textil Marketu ale szyt mojego lenistwa osiągnął maximum i zwyczajnie mi się nie chciało. Wogóle nie mam chęci chodzić po sklepach teraz.

26.10.2013

Jesteś z nami

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-04-14 o 17:11
Stary 2014-04-14, 17:43   #4577
alingles
Zadomowienie

Ah dziękuję, dziękuję!
Ot to taki zbieg okoliczności, że wszyscy mi życzyli: żeby tak łatwo i przyjemnie wyszło jak weszło..

choc0late miło wiedzieć, że ktoś jest w równym wieku.
Na zapas już Ci życzę prócz wszystkiego najlepszego to najlepiej bezbolesnego rozwiązania!
Tak apropo, to my chyba jesteśmy najmłodsze na wątku.. ;]

karolkya to w takim razie ukręce dwie porcje. Więcej jedzenia!

Mam pytanie odnośnie wielkości kołderki:
jakie kupujecie/kupiłyście duze rozmiarowo?
Ja mam pościele na wymiar 80/140 takie dostałam i taką chciałam kołderkę, a mama mi tu sknerczy, że będzie za duża..

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy

Edytowane przez alingles
Czas edycji: 2014-04-14 o 17:53
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 17:56   #4578
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
to moje ulubione ciasto z dzieciństwa, pamiętam je z Komunii

pieczesz normalny biszkopt z 6 jaj i po ostudzeniu przekrawasz na pół, a w środek i na wierzch masa kakaowa z:
3/4 l mleka
1 szkl. cukru
2 jaja
1 margaryna (np. Kasia)
4 łyzki mąki pszennej
2 łyżki kartoflanki

od 3/4 l mleka odlać szklankę, resztę zagotować z 1 szkl. cukru. W tej 1 szkl. mleka roztrzepać mąkę ziemniaczana i pszenną i tak gotowac jak budyń.
Kasią utrzeć z 2 żółtkami, wystudzoną masę budyniową po trochu dodawać do margaryny i miksować na wolnych obrotach na gładką masę, dodać 4 łyżki kakao i miksować.
masę na wierzchu można przejechać widelcem, tworząc takie fale

Gotowe

tutaj znalazłam ciut inny przepis na krem
http://wkuchniaganiok.blogspot.com/2011/01/brzdac.html
a ciasto wygląda tak, jak na zdj.
Dziękuję wygląda smakowicie
Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
listy co prawda jako takiej nie mam, ale mama przyjaciolki pracuje od x lat jako polozna w szpitalu gdzie bede rodzic wiec mi napisala mniej wiecej co mam spakowac
No to już wszystko jasne
Cytat:
Blue nie robiłam jej jeszcze ale mam nadzieję że się uda a to przepis
http://www.mojewypieki.com/przepis/lemon-meringue-pie
Na pewno wyjdzie Musi być pyyszna Choć ja jeszcze nigdy w życiu tarty nie robiłam, bo nie mam takiej formy
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Kurcze jak czytam co będziecie piec na święta to aż nabieram ochoty żeby samej coś upichcić Ale we dwójkę z mężem to my całego placka nie zjemy, a święta spędzamy sami... Więc chyba po prostu kupimy po kawałku jakiegoś ciasta i na tym się skończy
Jak byliśmy w uk, to też taka zwykła blaszka to było dla nas stanowczo za dużo i nigdy całego placka nie zjedliśmy, ale później kupiłam sobie taką małą, połowa z normalnej i dla dwóch osób idealna
Cytat:
gratulację! dłuży Ci się, bo coraz bardziej czekasz a poród już tuz tuż. no i coraz ciężej...

Pewnie masz rację
Kartę dostałam od mojej Pani doktor, ona pracuje w szpitalu w którym będę rodzić i kazała mi ją wypełnić
dzięki za link, tylko szpital szpitalowi nie równy i każdy ma różne wytyczne. Np ja żadnych pieluszek / chusteczek / kosmetyków dla Bobasa mam nie brać, bo wszystko zapewnia szpital
Cytat:
bluesky89 u mnie też pada Gratuluję tygodnia
U nas padało bardzo, tak, że momentami nie było nic widać, a teraz świeci słońce I dziękuję
Cytat:
pewnie, że normalne, nie wszystkim ciężarnym leci ja nie miałam do samego porodu i zapewniam Cię, że nie ma to żadnego wpływu na późniejsze karmienie
Uspokoiłaś mnie! Dzięki
Stary 2014-04-14, 18:08   #4579
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
chcę, chcę! zaraz wyślę priva

dokładnie, świetnie to ujęłaś.

super pomysł! pomyślałam, że może ja też się tym zajmę - mam sporo wolnego czasu a satysfakcja byłaby duża. tylko nie mam maszyny no i nie wiem jak z talentem do szycia

nie raz nacisnęłam mocniej brodawkę to wyciekła mi dosłownie mini kropelka.ucieszyłam się jak głupia wtedy

no tak, ale Ty masz już doświadczenie i wiesz jaką piękną chwilą jest zobaczenia swojego dziecka ja mogę sobie wyobrazić tylko....

Ja też nie mam maszyny wszystko szyję ręcznie wystarczą szpilki igła i nitka co prawda pochłania to dużo czasu ale jak się coś samemu zrobi to od razu bardziej się podoba

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 18:37   #4580
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Ah dziękuję, dziękuję!
Ot to taki zbieg okoliczności, że wszyscy mi życzyli: żeby tak łatwo i przyjemnie wyszło jak weszło..

Na zapas już Ci życzę prócz wszystkiego najlepszego to najlepiej bezbolesnego rozwiązania!

Ja mam pościele na wymiar 80/140 takie dostałam i taką chciałam kołderkę, a mama mi tu sknerczy, że będzie za duża..
Ja chciałam kupić 120/90 ale własnie dzwoniła teściowa że kupiła nam pościel do łóżeczka z wypełnieniem... w sumie nie wiem jakiej wielkości...

a i postaraj się zrobić muffinki jak najpóźniej żeby masa Ci się nie uschła za bardzo
Stary 2014-04-14, 19:03   #4581
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Ah dziękuję, dziękuję!

też się ostatnio zastanawiam nad wielkością kołderki inie wiem na jaki się zdecydować
Stary 2014-04-14, 19:29   #4582
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Dzięki zabezpieczę się w takim razie no właśnie oglądałam listę rzeczy potrzebnych do szpitala u nich na stronie - swoją drogą fajna sprawa, że takowa lista jest, bo dziewczyny często o nich pisały.

Ja tylko się modlę żeby mój tż był "dostępny" w czasie kiedy TO się zacznie I tylko na tym mi najbardziej zależy.
Mój Mężu jedzie z pracy min 2 godziny a jak ma wyjazd gdzieś poza swój rejon to i 3 więc trochę się obawiam... Ale i tak planuję wysiedzieć w domu najdłużej jak się da, najwyżej jak akcja będzie ostro postępować łapię torbę pod pachę i lecę taksówką, a on dojedzie ;p

Cytat:

Czyli ile?

Ja kupiłam w Ikei 110x125 - beznadziejny wymiar! żadna pościel nie pasuje, tylko od nich :/ Ale przywożę po Świętach od mamy maszynę do szycia i przerabiam na standardowe 120x90, nie ma głupich.

Edytowane przez Mala_Czarno_Biala
Czas edycji: 2014-04-14 o 19:31
Mala_Czarno_Biala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:30   #4583
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Mam to samo, samego porodu nie boję się aż tak jak tego, że zmieni się całe nasze życie. I modlę się, żeby moja Milka była spokojnym dzieciątkiem Chociaż nawet jak będzie spokojna to są sytuacje, których się boję, np. ubieranie, trzymanie na rękach, przewijanie, kąpanie...już nie wspomnę o jakichś chorobach, czy udzielaniu pierwszej pomocy...

U nas też leje, ale mam już pomysł na dzisiejszy dzień Mieliśmy w planach zrobić sesję ciążową, ale szkoda nam trochę pieniążków, tym bardziej, że mamy lustrzankę w domu, więc dzisiaj mój mąż stanie się fotografem
Ja chyba najbardziej boję się zakrztuszenia/bezdechu i że nie będę wiedziała czemu płacze...
Świetny pomysł z domową sesją
Cytat:
ja piekę milky way i brzdąca
wrzuć jeszcze przepis na milky way
Cytat:
najlepiej dopytaj w swoim szpitalu ja mogę Ci podesłać ze swojego
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
piecz jak Wam zostanie to chętnie przygarnę
Cytat:
Byłam dziś u diabetologa diagnoza- cukrzyca ciążowa. Dostałam glukometr, przeszkolenie. Później pojechałam znów do dietetyka, tam wykład nt diety, apteka po paski do glukometru. Zakupy tego co mogę jeść itd I padam. Moja kondycja jest w tragicznym stanie.

Regeneruje siły bo muszę łazienkę ogarnąć. W sobote o 22 koleś przyjechał nam fronty meblowe montować a miał być o 18. Myślałam że od razu wszystko zrobi, co się okazało że jeden front (czarne lakierowane) jest mocno zarysowany. I teraz dalej czekamy bo reklamacja trwa. A ja wszyskie szafki opróżniłam, teraz wszystko poskaładam a za kilka dni znów będę opróżniać jak będzie to kończył
Szkoda tej cukrzycy ale laska będziesz
Współczuję reklamacji remonty są straszne
Cytat:
oj ale juz tak niewiele zostało
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:41   #4584
NecroKitty
Wtajemniczenie

Ja to chyba nie mogę przeżyć tygodni bez jakiejś choroby
Chyba mnie dopadło jakieś zapalenie pęcherza albo inne diabelstwo układu moczowego bo od piątku sikam jak głupia i kłuje mnie tam gdzie nie powinno
Zaniosę jutro mocz do badania a jak nic nie wyjdzie to zadzwonię do ginki, niech mnie wcześniej przyjmie bo coś tu jest nie w porządku nawet jak na ciąże Jak to znowu jakaś infekcja to chyba się zapłaczę

Cytat:
U mnie też nie, ostatnio trochę czytałam o laktacji i będę próbowała ją wymęczyć przed porodem.
Stary 2014-04-14, 19:43   #4585
bluesky89
Zakorzenienie

Pradip, popytam mojej bratowej, bo ona w lutym tamtego roku rodziła w tym samym szpitalu, to mi powie co i jak
Stary 2014-04-14, 19:57   #4586
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

wrzuć jeszcze przepis na milky way
ja akurat przepis wzięłam stąd http://www.mojewypieki.com/przepis/c...leczna-kanapka

często korzystam z tego bloga
Stary 2014-04-14, 20:26   #4587
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Mój Mężu jedzie z pracy min 2 godziny a jak ma wyjazd gdzieś poza swój rejon to i 3 więc trochę się obawiam... Ale i tak planuję wysiedzieć w domu najdłużej jak się da, najwyżej jak akcja będzie ostro postępować łapię torbę pod pachę i lecę taksówką, a on dojedzie ;p
Na SR położna nam mówiła, żeby się nie zdziwić jak taksówkarz powie, że nas do porodu wieźć nie będzie że czasami jak tylko widzą ciężarną z torbą to uciekają mam nadzieję, że żartowała...

A ja dziś jestem tak nienajedzona, że szok, cały czas tylko myślę co by zjeść
Stary 2014-04-14, 20:31   #4588
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
O dziwo bez problemu dostałam się do Pani diabetolog, w sumie bardzo miłej i rzeczowej.
Pielęgniarka która robiła mi szkolenie z glukometru mówiła że jakaś masakra z tą cukrzycą teraz. Już jedej dziewczynie insulię dziś wydawała.
Nie zagłębiałam się na czym ta insulina polega ale domyślam się że nic fajnego. Ja narazie się ucze co i jak.

No z tą wagą to mam nadzieje że tak będzie. Boje sie tylko że jak po ciąży dopadne słodkości to później się nie uniosę. Chyba że się odzwyczaje do słodkiego i nie będzie mi podchodziło.
I przyłaczam się do protestu. Nie piszcie o słodkim bo aż mnie skręca.
Ja też jestem na tej diecie. Mam wrażenie, że cały czas jem, nie głodzę się ani nic w tym stylu. Narazie ta cukrzyca jest dla mnie łaskawa, ale to moze sie zmieniac.
A ważę tyle samo co 3 tygodnie temu na wizycie, na diecie jestem od ponad 2 tygodni, a malenstwo rosnie.
co do słodkości to znalazłam takie ciasteczka owsiane z pełnego ziarna firmy Sante i one nie podnoszą mi cukru. Nie podnoszą mi też ciasteczka Belvita. Tam na opakowaniu jest napisane, że stopniowo uwalniają węglowodany.Ale najpierw proponuję Ci w ogóle zobaczyć co możesz jeść z takich standardowych rzeczy, a potem sobie sprawdzać jakies inne.
Dietetyczka powiedziała, że mogę sobie wypróbować ciasta jeśli mam ochotę i sprawdzić jaki będę mieć cukier, ale raczej takie domowej roboty. Z tym, że u mnie jakoś okiełznałam ten cukier - w dużej mierze dzięki radom dziewczyn z wątku słodkich mam. Siedziałam chyba cały weekend i czytałam ten watek ale było warto.

Cytat:
Ja chyba najbardziej boję się zakrztuszenia/bezdechu i że nie będę wiedziała czemu płacze...
Świetny pomysł z domową sesją
Jak dzidziuś się urodzi to proponuję poćwiczyć sobie na spokojnie co w takich przypadkach robić jak się zakrztusi czy zachlyśnie. Nie na żadnych lalkach, ale konkretnie na dziecku. Ja niby teoretycznie wiedziałam, a za pierwszym razem robiłam nie to co potrzeba. Robiłam tak jak u dorosłych, a u dzieci robi się inaczej. Dobrze, że obok był przytomny tz. Potem sobie na spokojnie poćwiczyłam i już wiedziałam co robić i robiłam to na spokojnie.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:47   #4589
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja też jestem na tej diecie. Mam wrażenie, że cały czas jem, nie głodzę się ani nic w tym stylu. Narazie ta cukrzyca jest dla mnie łaskawa, ale to moze sie zmieniac.
A ważę tyle samo co 3 tygodnie temu na wizycie, na diecie jestem od ponad 2 tygodni, a malenstwo rosnie.
co do słodkości to znalazłam takie ciasteczka owsiane z pełnego ziarna firmy Sante i one nie podnoszą mi cukru. Nie podnoszą mi też ciasteczka Belvita. Tam na opakowaniu jest napisane, że stopniowo uwalniają węglowodany.Ale najpierw proponuję Ci w ogóle zobaczyć co możesz jeść z takich standardowych rzeczy, a potem sobie sprawdzać jakies inne.
Dietetyczka powiedziała, że mogę sobie wypróbować ciasta jeśli mam ochotę i sprawdzić jaki będę mieć cukier, ale raczej takie domowej roboty. Z tym, że u mnie jakoś okiełznałam ten cukier - w dużej mierze dzięki radom dziewczyn z wątku słodkich mam. Siedziałam chyba cały weekend i czytałam ten watek ale było warto.
Właśnie czytam wątek Słodkich Mam i do 5 strony doszłam. Właśnie mi też Pani dietetyk mówiła że można popróbować ciastek z pełnego ziarna, na pewno kupie te które polecasz zobaczymy co będzie. Jak narazie ucze się tego wszystkiego. Ale często czuje głód. Teraz jadłam 40 min temu i już czuje się głodna. Jakoś będę się musiała w tym obyć i dać radę.
Dobrze że jest wizaż

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-04-14, 20:52   #4590
majkela12
Zadomowienie

Ale dałyście dzisiaj czadu
Cytat:
Cześć Dziewczyny

dziś zaczynam 31 tydzień
w załączeniu fotka
za nowy tc i fajowy brzuszek zgrabna mamusia jesteś

Cytat:
Wytłumaczyłam sobie że skoro kupiłaś płyn do płukania to na pewno już go użyłaś
Sam Jakub mi się podoba tylko nazwisko też mamy na J i jakoś tak mi razem nie gra :/
Co Ty robiłaś że taka obolała jesteś?
Co do imienia my mamy nazwisko na Z a jak na razie zanosi się że będzie Zosia, a więc ZZ
Obolała, bo maraton po sklepach zaliczyłam

Cytat:

Chyba coraz ciaśniej mam w brzuchu...
aaaaa i dziś 33tc i 1 d
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Witajcie w poniedziałek

Zanim zacznę nadrabiać, trochę samolubnie wkleję zdjęcia . Mąż wczoraj przywiózł w końcu ciuszki, które kiedyś Wam pisałam, że okazyjnie mogliśmy kupić.

Dwa pierwsze zdjęcia to rozmiar 56. Zastanawiam się, czy coś jeszcze dokupić, czy poczekać, aż mała się urodzi i zobaczyć, czy w ogóle będzie taka "mała" . Nie mam pojęcia.

2 i 3 zdjęcie to rozmiar 62. Tu z pewnością coś dokupię.

4, 5 i 6 zdjęcie to też rozmiar 62 .
Bardzo ładne ciuszki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości